Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Η κόλαση, ο παράδεισος και το μενού του Μπολτ!!

Ο τελικός των 100 μ. ανδρών στους Ολυμπιακούς είναι προγραμματισμένος για σήμερα το βράδυ, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας. Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστου.
Η κόλαση, ο παράδεισος και το μενού του Μπολτ
Ο Μπολτ μόνο από έναν σοβαρό τραυματισμό ή μια άκυρη εκκίνηση στις προηγούμενες τρεις κούρσες του δεν θα βρεθεί σε θέση εκκίνησης. Και είναι το λογικό φαβορί. Είτε έχει χάσει από τον Μπλέικ είτε όχι. Είτε ο Γκάτλιν ελπίζει είτε όχι.
Είμαι σίγουρος ότι πολύ θα θέλατε να μάθετε τις κινήσεις του κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ με 9.58 τις τελευταίες μέρες.
Αφησε το διαμέρισμα που είχε νοικιάσει στο Μπέρμιγχαμ, κέντρο της προετοιμασίας του στη Μ. Βρετανία. Μπήκε στο ολυμπιακό χωριό και δεν προτίμησε για λόγους σεβασμού προς τους συναθλητές του να μείνει σε μια πανάκριβη πολυτελή σουίτα, όπως πράττουν οι Αμερικανοί μπασκετμπολίστες.
Πολύ ωραία λοιπόν. Πώς ζει όμως στο ολυμπιακό χωριό; Τώρα ήσυχα. Πριν από λίγες μέρες η ζωή του όμως ήταν κόλαση Δεν τολμούσε να πάει μέχρι το εστιατόριο και όλοι έπεφταν πάνω του κατά δεκάδες για φωτογραφίες και αυτόγραφα. Κατάλαβε πολύ γρήγορα ότι αυτή η κατάσταση είναι επιζήμια και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πλέον, εδώ και τρεις μέρες δεν βγαίνει από το δωμάτιό του παρά μόνον για προπόνηση.
Ενας από τους υπαλλήλους της Ολυμπιακής Επιτροπής της Τζαμάικας ανέλαβε τη σίτισή του. Πηγαίνει καθημερινά στο εστιατόριο του ολυμπιακού χωριού, παρακολουθεί τους μπουφέδες και τηλεφωνεί με κινητό στον Μπολτ για αναφορά. Τις περισσότερες φορές ο Γιουσέιν προτιμάει φαγητό από τον μπουφέ που περιλαμβάνει αποκλειστικά γεύσεις από την περιοχή της Καραϊβικής.
Οχι σάλτσες, κανονικές ποσότητες βοδινού κρέατος και άφθονες σαλάτες είναι τα συνήθη πιάτα του. Το βράδυ τρώει πιο λιτά και παρακολουθεί με την καρδιά του και με κέφι τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην τηλεόραση. Αλλωστε είναι ο μοναδικός αθλητής της Τζαμάικας που έχει τηλεόραση στο δωμάτιό του.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: