Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Μαλεζάς: «Πρόκληση για μένα η Φορτούνα»

Νέα πρόκληση στην καριέρα του ήθελε ο Στέλιος Μαλεζάς, γι’ αυτό δέχτηκε την πρόταση της Φορτούνα Ντίσελντορφ.
Σε συνέντευξή του στην γερμανική «derwesten», ο διεθνής αμυντικός αναφέρθηκε στην απόφασή του να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ, αλλά και στις πρώτες του εντυπώσεις από τη νέα του ομάδα.
«Έψαχνα για μια νέα πρόκληση και γι’ αυτό δεν δέχτηκα την πρόταση ανανέωσης που έκανε ο ΠΑΟΚ», ανέφερε ο Μαλεζάς, ενώ για τον στόχο του στη νέα του ομάδα, επισήμανε: «Θέλω να εξελιχθώ στην Φορτούνα Ντίσλεντορφ σε ένα από τα πιο δυνατά πρωταθλήματα του κόσμου. Η μεταγραφή μου έγινε για καθαρά αθλητικούς λόγους».
Στις λίγες μέρες που βρίσκεται στη Γερμανία, ο υψηλόσωμος στόπερ έχει πρόβλημα στην επικοινωνία, καθώς δεν γνωρίζει λέξη γερμανικά, αλλά συνεννοείται στα αγγλικά. «Δεν μπορώ ούτε να μετρήσω. Και ούτε τις μέρες μπορώ να πω», παραδέχτηκε, ωστόσο νιώθει πως τον έχουν αγκαλιάσει όλοι στην ομάδα, βοηθώντας τον να προσαρμοστεί: «Είναι εκπληκτικό πόσο καλά με έχουν δεχτεί και πόση βοήθεια που δίνουν εδώ».
Μέχρι πριν από λίγες ημέρες συμμετείχε στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ, ενώ πλέον γυμνάζεται με τη Φορτούνα, παρατηρώντας κάποιες διαφορές: «Αν και στη Φορτούνα η προπόνηση είναι πιο γρήγορη και πιο δυνατή από όσο έχω συνηθίσει, είμαι σε καλή κατάσταση». Οσο για τον τρόπο που αγωνίζεται, ο Μαλεζάς σημείωσε: «Πάντα προσπαθώ να λειτουργώ με το κεφάλι και να βοηθώ στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας μου».
Οσο για τις εντυπώσεις του από την πόλη, είπε: «Ξέρω ότι το Ντίσελντοφ είναι πολύ ωραία πόλη, ενώ η ομάδα είναι φιλόδοξη». Τέλος, ρωτήθηκε για το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό του όνειρο, το οποίο όμως δύσκολα θα εκπληρώσει με τη Φορτούνα, να σκοράρει εναντίον της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου με κεφαλιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: