Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Φαν Πέρσι: «Μιλάω με Εβρά για Γιουβέντους»

Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι δήλωσε ότι έχει επαφή με τον Εβρά για την Γιουβέντους και έκανε σαφές ότι πρέπει να μιλήσει με την Γιουνάιτεντ για το μέλλον του.
«Μιλάω με τον Εβρά, μου λέει ότι δουλεύουν πολύ. Εχουν εκπληκτική νοοτροπία, διαφορετική από την Αγγλία ή την Ολλανδία. Εχω βρεθεί σε μία κατάσταση που δεν μου έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν. Μετά τον τραυματισμό, δεν ήμουν πια στους βασικούς. Η ομάδα και εγώ εξετάζουμε την κατάσταση για το τι θα γίνει, πρέπει να κάνω πολλή δουλειά αυτό το καλοκαίρι» ήταν τα λόγια του Ολλανδού, ο οποίος είχε στο παρελθόν απασχολήσει τους Μπιανκονέρι.
ADVERTISEMENT

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μπέργκαμπ: «Όλα ή τίποτα» (vid)

Ο Ντένις Μπέργκαμπ θυμάται στο FourFourTwo το εκπληκτικό του γκολ στην αναμέτρηση της Άρσεναλ με τη Νιούκαστλ το 2002.
Η Άρσεναλ είχε ταξιδέψει στον αγγλικό βορρά για το πολύ δύσκολο ματς με τη Νιούκαστλ, που ήταν καθοριστικό στη μάχη του τίτλου. Οι κανονιέρηδες ήταν στη 2η θέση και στο -1 από την Γιουνάιτεντ με 57 βαθμούς, ενώ η Νιούκαστλ στην 4η θέση με 55.
Και στο 11' το σκορ ήταν ήδη στο 0-2. Και με τι τρόπο! Ήταν μία κλασική αντεπίθεση της Άρσεναλ του Βενγκέρ. Ο Βιεϊρά άφησε στον Μπέργκαμπ και εκείνος στον Πιρές. Ο Γάλλος κέρδισε μέτρα και πέρασε την μπάλα ανάμεσα από δύο παίκτες των γηπεδούχων, για να βρει ξανά τον Μπέργκαμπ. Αυτό που ακολούθησε ήταν απλά μία στιγμή ενστικτώδους ιδιοφυΐας.
«Αν ο αμυντικός (Νταμπίζας) καταλάβαινε τι ήθελα να κάνω και έκανε ένα βήμα πίσω τη στιγμή που έκανα την επαφή με την μπάλα, τότε θα με έκοβε», σχολίασε ο Ολλανδός, όμως μάλλον είναι σκληρός με τον εαυτό του. Ποιος θα μπορούσε να το περιμένει; Ο Μπέργκαμπ αποφάσισε να βρει την μπάλα με το αριστερό και να εκμεταλλευτεί τα φάλτσα της, προκειμένου να γυρίσει και να βρεθεί στην πλάτη του Έλληνα αμυντικού.
«Ήθελα την πάσα του Πιρές στα πόδια μου, όμως η μπάλα ήρθε πίσω μου. Δεν ήταν αυτό που ήθελα και σκέφτηκα: χρειάζομαι άλλη ιδέα. Ήταν χαρακτηριστικό του παιχνιδιού μου: όλα ή τίποτα. Θα μπορούσα να είχα ακολουθήσει τον ασφαλή δρόμο, στρώνοντας την μπάλα σε κάποιον που ερχόταν από πίσω, καθώς είχα πλάτη στο τέρμα. Ή θα μπορούσα να προσπαθήσω να γυρίσω».
Τελικά, προς δική μας τέρψη αποφάσισε να κάνει το δεύτερο. Οι οπαδοί της Άρσεναλ ψήφισαν το γκολ του το καλύτερο στην ιστορία του συλλόγου, ενώ το 2012 στην επέτειο για τα 20 χρόνια της Premier League αναδείχθηκε δεύτερο στην ψηφοφορία πίσω από το ψαλιδάκι του Γουέιν Ρούνεϊ στο ντέρμπι της Γιουνάιτεντ με τη Σίτι.
«Ξέρεις πώς θα έρθει η μπάλα και πώς θα γυρίσει ο αμυντικός. Ξέρεις πότε θα πρέπει να τον πιέσεις και που είναι ο τερματοφύλακας. Είχα δει, όμως, ότι ο αμυντικός ερχόταν πάνω μου και ότι ο τρόπος που ήρθε η μπάλα θα μπορούσε να βοηθήσει να τον ξεπεράσω. Τότε, λίγο πριν φτάσει η μπάλα στα πόδια μου, το πήρα απόφαση: θα τον περνούσα, καθώς θα γύριζα. Χρειάστηκε και τύχη για αυτό το γκολ». Ό,τι και χρειάστηκε ήταν ένα αριστούργημα και στο τέλος η Άρσεναλ βρέθηκε στην κορυφή...




*Πηγή: gazzetta.gr*

ΠΑΟΚ με… τρέλα!!

Τι κι αν για τρία δεκάλεπτα ήταν… εκτός; Τι κι αν βρέθηκε να χάνει με δέκα στο 30’; Ο ΠΑΟΚ «βομβάρδισε» στην τελευταία περίοδο και επικράτησε του Άρη με 67-60, κάνοντας το 1-0 στους μικρούς τελικούς.

ΠΑΟΚ με… τρέλα!
Με… μαγκιά και «βομβαρδισμό» απ’ τα 6,75, ο ΠΑΟΚ έδειξε στον πρώτο αγώνα ποιος είναι «αφεντικό» στη Θεσσαλονίκη!

Αν και οι ασπρόμαυροι παρουσίασαν πολύ κακή εικόνα, βρέθηκαν να χάνουν και με δέκα (39-49), εν τέλει με επιμέρους σκορ 28-11 (6 τρίποντα από πλευράς γηπεδούχων) στην τέταρτη περίοδο, έφεραν τα πάνω-κάτω και πήραν τη νίκη με 67-60, κάνοντας το 1-0 στη σειρά των μικρών τελικών.

15 πόντους είχε ο Μπρέμερ, 13 ο κομβικός Όντουμ (9 ριμπάουντ), ενώ double double έκανε ο Λάνγκφορντ με 11 πόντους και 10 «σκουπίδια». Από πλευράς κιτρίνων, 15 σημείωσε ο Τόμας, 11 ο Πάσαλιτς, ενώ ο Βεζένκοφ έμεινε μακριά απ’ τον καλό του εαυτό με μόλις 6π.

Τα δεκάλεπτα: 15-9, 31-31, 39-49, 67-60

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μπρέμερ 15 (4), Λάνγκφορντ 11 (1), Κάρτερ 9 (1), Τσόχλας 6 (2), Δέδας, Μαργαρίτης 9 (1), Κώττας, Όντουμ 13 (3), Χαριτόπουλος 2, Σαλούστρος 2

Άρης (Πρίφτης): Πάσαλιτς 11 (2), Τσιάρας, Ριντ 2, Τόμας 15 (3), Χαρίσης 6, Βεζένκοφ 6 (2), Νέιμικ 2, Μούρτος 8 (1), Σίμτσακ 10 *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόταση «μαμούθ» και αγκαλιά με Εμπιά η Τράμπζον!!

Μια ανάσα απ’την Τράμπζονσπορ είναι ο Στεφάν Εμπιά, που αποχωρεί απ’ την Σεβίλλη. Κλειστό τριετές με αποδοχές 10εκατ. ευρώ προσφέρουν οι Τούρκοι στον 30χρονο μέσο, που τσέκαρε και ο Ολυμπιακός.

Πρόταση «μαμούθ» και αγκαλιά με Εμπιά η Τράμπζον!
Για διακοπές αναχώρησε ο Στεφάν Εμπιά, όμως όλα δείχνουν πως άμεσα θα ξαναπιάσει δουλειά… όχι στην Σεβίλλη αλλά στην Τράμπζονσπορ. Σύμφωνα με την «elcorreo», ο Καμερουνέζος μέσος δέχτηκε νέα κρούση απ’τον τουρκικό σύλλογο, η οποία είναι άκρως δελεαστική για να την απορρίψει.

Συγκεκριμένα, η ομάδα της Τραπεζούντας προσφέρει κλειστό τριετές στον 30χρονο με συνολικές αποδοχές που αγγίζουν τα 10 εκατ. ευρώ. Λίγες μέρες νωρίτερα, η πρόταση αφορούσε τριετή συνεργασία με δυνατότητα μονοετούς επέκτασης και 2.5εκατ. ετησίως.

Οι Ισπανοί εκτιμούν πως ο Εμπιά δύσκολα θα πει «όχι» στη νέα «κρούση» της Τράμπζον και θα απαντήσει άμεσα. Ο παίκτης ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με την Σεβίλλη και την Κυριακή αναχώρησε με την οικογένειά του για το Παρίσι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Συγκλονιστικός Stan the Man!!

Τένις από… άλλο πλανήτη για τον Στανίσλας Βαβρίνκα! Με εκπληκτική εμφάνιση κόντρα στον καταπονημένο Νόβακ Τζόκοβιτς, επικράτησε 3-1 σετ και πανηγύρισε το πρώτο Roland Garros της καριέρας του.

Συγκλονιστικός Stan the Man!
Απίθανη εμφάνιση και δικαιότατη επικράτηση! Από σήμερα, ο Στανίσλας Βαβρίνκα είναι ο νέος «βασιλιάς» του Roland Garros, καθώς με εκπληκτικά χτυπήματα και αστείρευτες αντοχές, έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, του οποίου επικράτησε με 3-1 σετ (4-6, 6-4, 6-3, 6-4) ύστερα από 3 ώρες και 15 λεπτά.

Πραγματικά καθήλωσε η εικόνα του Stan the Man, που έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης και ουσιαστικά δεν επέτρεψε στον Νόλε να αντιδράσει πραγματικά. Πρώτος τίτλος του Ελβετού στο γαλλικό Όπεν και δεύτερο συνολικά στην καριέρα του (μετά το περσινό Αυστραλιανό), έμεινε στα 8 ο Σέρβος κι έχασε την ευκαιρία να κάνει career slam.

Δείγμα των «θαυμάτων» που έκανε στο «Phillipe Chatrier» το νούμερο εννιά στον κόσμο είναι το γεγονός πως είχε 59 winner, έναντι 30 του Τζόκοβιτς, που απ’ το δεύτερο σετ κι έπειτα έδειχνε πραγματικά κουρασμένος. Και δικαιολογημένα αν σκεφτεί κανείς πως κλήθηκε να αποκλείσει μέχρι τον τελικό –μεταξύ άλλων- τους Ναδάλ και Μάρεϊ κι ενώ χθες (Σάββατο) ολοκλήρωσε τον ημιτελικό του σε... δύο δόσεις.

Το νούμερο ένα στον κόσμο ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα. Εξ’ ου και πήρε προβάδισμα, αν και όχι τόσο εύκολα… Σιγά-σιγά ο Βαβρίνκα άρχισε να παίρνει τα πάνω του. Να γίνεται άκρως επιθετικός, να κάνει βαθιά χτυπήματα και να προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην baseline του αντιπάλου του.

Μπορεί να σπατάλησε αρκετά μπρέικ πόιντ (δείγμα της σαφής υπεροχής που είχε πλέον), ωστόσο τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 ο Ελβετός, όταν ο Νόλε απέτυχε να κρατήσει το σέρβις του και να μείνει ζωντανός στο σετ. Το μομέντουμ ήταν υπέρ του Stan the Man. Όλο όμως… Ο Σέρβος έδειχνε να μένει από δυνάμεις, να μην μπορεί να βρει λύση στα εκκωφαντικά –ώρες ώρες- χτυπήματα του Βαβρίνκα και μοιραία το ματς ήρθε «τούμπα».

Στο τέταρτο σετ, ο Τζόκοβιτς έδειξε προσωρινά να βγάζει μια αντίσταση και προηγήθηκε 3-0 γκέιμ. Δεν γινόταν όμως να αντιμετωπίσει τον εξαιρετικό απόψε Βαβρίνκα. Τόσο γιατί ο τελευταίος έκανε εμφάνιση από… άλλο πλανήτη, όσο και γιατί ο ίδιος ήταν «άδειος». Έτσι, το νούμερο εννιά στην παγκόσμια κατάταξη γύρισε την εις βάρος του κατάσταση κι όχι μόνο «απάντησε» με μπρέικ μπακ, αλλά έκανε κι άλλο, έχοντας την ευκαιρία να σερβίρει για την κούπα.

Όπως κι έγινε. Έστω κι αν χρειάστηκε δύο championship point, ο μέγας Ελβετός κατέκτησε το τρόπαιο μέσα σε πανδαιμόνιο και σήκωσε ψηλά τις γροθιές του για το πρώτο του στο γαλλικό grand slam. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ο Μαρινάκης ξεχωρίζει τον Γκράθια, αλλά…»

Το φλερτ του Ολυμπιακού με τον Χάβι Γκράθια προσπαθεί να αναλύσει η «Marca», που επικαλούμενη ελληνικές πηγές, αναφέρει πως ο τεχνικός της Μάλαγα έχει «κερδίσει» τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Ο Μαρινάκης ξεχωρίζει τον Γκράθια, αλλά…»

Συγκεκριμένα αναφέρεται στα ελληνικά Μέσα, όπου το θέμα του προπονητή της Μάλαγα κυριαρχεί κι εν συνεχεία επικαλούμενη πηγές από την χώρα μας μπαίνει… στο ψητό.

Αυτό έχει να κάνει με τον πρόεδρο των «ερυθρόλευκων», που έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον 45χρονο τεχνικό. Ωστόσο, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και το επιτελείο της ομάδας δεν ασχολούνται μόνο με την περίπτωση Γκράθια κάτι που μπορεί να φανεί και από την παρουσία του ισχυρού άνδρα των Πειραιωτών στο Βερολίνο το Σάββατο για τον τελικό του Champions League. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με την «Marca», ενδεχομένως να έδωσε την ευκαιρία στον πρόεδρο του Ολυμπιακού να βρει ή και να διαπραγματευτεί και με άλλον υποψήφιο για την τεχνική ηγεσία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα λέει (και) με Φενέρ ο Περέιρα!!


Καπέλο, Σπαλέτι, Κοτσαμάν ή μήπως… έκπληξη με Βίτορ Περέιρα; Η «Fanatik» αναφέρει πως ο Πορτογάλος, που είναι θέμα χρόνου να αποχωρήσει απ’ τον Ολυμπιακό, θα συναντηθεί με ανθρώπους της Φενέρμπαχτσε.

Τα λέει (και) με Φενέρ ο Περέιρα!
Μετά την Ρέιντζερς, ο Βίτορ Περέιρα δείχνει να απασχολεί και άλλες ομάδες. Μάλιστα, όταν αποχωρήσει –όπως όλα δείχνουν πλέον- από τον Ολυμπιακό, ο νέος του εργοδότης δεν αποκλείεται να βρίσκεται δίπλα στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η «Fanatik», στην Φενέρμπαχτσε θα έχουν συνάντηση τις επόμενες μέρες με τον Πορτογάλο, ενώ ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές και μάλιστα σε εξαιρετικό κλίμα. Οι Τούρκοι θεωρούν έκπληξη την περίπτωση Περέιρα, αφού τις προηγούμενες μέρες στα ρεπορτάζ τους κυριαρχούσαν τα ονόματα των Καπέλο, Σπαλέτι και Κοτσαμάν.

Παράλληλα, στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, γίνεται μια μίνι-αναφορά και στους τίτλους που έχει πάρει με την Πόρτο, την Αλ-Αχλί και τον Ολυμπιακό. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Τσεκάρει» Ράικοβιτς η ΑΕΚ!!

Την περίπτωση του Σλόμπονταν Ράικοβιτς εξετάζει η ΑΕΚ. Ο υψηλόσωμος στόπερ του Αμβούργου (που ανήκε επί τετραετία στην Τσέλσι και φέρεται να ‘χει απασχολήσει και τον ΠΑΟΚ) προτάθηκε στην «Ένωση».

«Τσεκάρει» Ράικοβιτς η ΑΕΚ
Ένα ακόμη όνομα από πρωτοκλασάτο πρωτάθλημα έχει προστεθεί στη μεταγραφική λίστα της ΑΕΚ.

Μετά την απόκτηση του Αντρέ Σιμόες και τη θετική έκβαση της υπόθεσης του Ρόναλντ Βάργκας, η «Ένωση» δίνει βάρος στη θέση του στόπερ. Στις προτάσεις που της έχουν γίνει λοιπόν γι’ αυτή συμπεριλαμβάνεται και ο Σλόμπονταν Ράικοβιτς.

Ο υψηλόσωμος Σέρβος αμυντικός (1,91 μ.) μένει ελεύθερος απ’ το Αμβούργο και η περίπτωσή του εξετάζεται από τους «κιτρινόμαυρους». Ή μάλλον εξετάζεται ΚΑΙ από τους «κιτρινόμαυρους», καθώς δημοσιεύματα προηγούμενων ημερών ήθελαν τον ΠΑΟΚ επίσης να ενδιαφέρεται.

Άλλωστε, ο Φρανκ Άρνεσεν ήταν εκείνος που (ως τεχνικός διευθυντής της Τσέλσι το 2007) έκανε ρεκόρ μεταγραφικής δαπάνης για παίκτη κάτω των 18, δαπανώντας περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ για ν’ αποκτήσει τον -16χρονο τότε- Ράικοβιτς από την Μπέογκραντ.

Προβλήματα ωστόσο με την άδεια παραμονής του στην Αγγλία οδήγησαν σε διαδοχικούς δανεισμούς την επόμενη τετραετία, με σταθμούς την Αϊντχόφεν (17 συμμετοχές), την Τβέντε (23 συμμετοχές σε δυο σεζόν) και τη Φίτεσε (24 συμμετοχές).

Όσο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, βρήκαν τον Ράικοβιτς στο Αμβούργο, με τη γερμανική ομάδα να διαθέτει 2 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει και το διεθνή Σέρβο (14 παρουσίες με τους «πλάβι») να σημειώνει 41 συμμετοχές με τη φανέλα τους στην Bundesliga. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Καρέλης στο «μικροσκόπιο»

Άνθρωπος της ΚΠΡ θα βρίσκεται στο γήπεδο του Περιστερίου προκειμένου να παρακολουθήσει για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές μέρες τον Νίκο Καρέλη.

Ο Καρέλης στο «μικροσκόπιο»

Άνθρωπος της ομάδας βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα προκειμένου να δει αγωνιζόμενο τον Έλληνα ποδοσφαιριστή και να διαπιστώσει από κοντά τις ικανότητές του.

Έτσι, σκάουτ των Άγγλων θα βρεθεί στο γήπεδο του Περιστερίου όπου το «τριφύλλι» φιλοξενείται από τον Ατρόμητο, με την ελπίδα ο Καρέλης να έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε σχέση με το ματς στη Παναθηναϊκός-Αστέρας στη Λεωφόρο όταν πέρασε ως αλλαγή στο 68ο λεπτό του αγώνα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το συγκινητικό αντίο Νεϊμάρ σε Ντάνι Άλβες!! (pic)

Σχεδόν δεδομένη θεωρείται η αποχώρηση του Ντάνι Άλβες απ’ την Μπαρτσελόνα. Γι’ αυτό και ο Νεϊμάρ θέλησε να αποχαιρετήσει(;) το… φιλαράκι του με ένα συγκινητικό μήνυμα.

Το συγκινητικό αντίο Νεϊμάρ σε Ντάνι Άλβες (pic)

Και ο Νεϊμάρ, που είναι «κολλητάρι» με τον συμπατριώτη του, θέλησε να τον… αποχαιρετήσει μέσω Instagram για όσα πέρασαν στην κοινή τους διετία στους Καταλανούς.

«Αυτός ο άνθρωπος είναι που έκανε το όνειρό μου πραγματικότητα. Φίλος, αδερφός, συνάδελφος. Σε ευχαριστώ που με φρόντιζες αυτά τα δύο χρόνια. Σε αγαπώ Ντάνι. Ευτυχία, ευτυχία…», έγραψε χαρακτηριστικά ο Βραζιλιάνος και συνόδευσε το μήνυμά του με την εν λόγω φωτογραφία όπου οι δυο τους πανηγυρίζουν μετά τον χθεσινό τελικό του Champions League.





Λίγο αργότερα, ο Νεϊμάρ «ανέβασε» νέα φωτογραφία, ξανά με τον Ντάνι Άλβες, κατά την επιστροφή του στην Βαρκελώνη, επιβεβαιώνοντας εκ νέου το «δέσιμο» που έχουν μεταξύ τους.


Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Nj 🇧🇷 (@neymarjr) στις




*Πηγή: sport-fm.gr*

«Αν είχα μείνει, θα βγαίναμε πρώτοι»

Στο χωριό Σωτήρα της Πέλλας (περίπου 8 χιλιόμετρα από την Έδεσσα) βρέθηκε πριν από μία βδομάδα περίπου ο Άγγελος Αναστασιάδης, παρέα με πολύ καλό του φίλο από τα χρόνια του Εδεσσαϊκού. Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετό κόσμο που τον ρώτησε πολλά πράγματα για το τελευταίο πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ.

Ο έμπειρος τεχνικός, τουλάχιστον με βάση όσα πληροφορήθηκε η στήλη, δεν μπήκε στη διαδικασία να ανοίξει την κουβέντα Τόνισε μόνο ότι αν έμενε, ο ΠΑΟΚ θα τερμάτιζε πρώτος στα πλέι οφ.
*Πηγή: metrosport.gr*

Για ποια ομάδα ετοιμάζεται ο Χάβος!!

Από τον Παναιτωλικό αποχώρησε αλλά σίγουρα ως πετυχημένος. Ο Μάκης Χάβος έχει «φτιάξει» αναμφίβολα το όνομα του και για τον λόγο αυτό αρκετές ομάδες έχουν διάθεση να συνεργαστούν μαζί του.

Όμως και αυτός θέλει να κάνει πολύ προσεκτική επιλογή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο Νίκος Νιόπλιας θα αποχωρήσει για προσωπικούς του λόγους από τον Ατρόμητο και οι Περιστεριώτες φρόντισαν να έχουν ήδη μία πρώτη συμφωνία με τον κ. Χάβο.

Άλλωστε μπορεί κανείς να το πει και βήμα παραπάνω, καθώς ο Ατρόμητος θα παίζει στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.
*Πηγή: metrosport.gr*

Ο Φε αρέσει στον Αρνεσεν!!

Η άποψη του Φρανκ Αρνεσεν έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για κάθε ευρωπαϊκό σύλλογο. Γι’ αυτό, άλλωστε, και η Σάντερλαντ στη μέση της προηγούμενης σεζόν ζήτησε από τον Δανό αθλητικό διευθυντή να της υποδείξει τον προπονητή που θα την βγάλει από την δύσκολη θέση. Τότε πρότεινε τον Ντικ Αντβοκαατ, ο οποίος, όντως, έδωσε στις Μαύρες Γάτες τις βαθμολογικές ανάσες που χρειάζονταν.

Ο Ολλανδός ήταν να αποχωρήσει από την Σάντερλαντ και να επιστρέψει στην πατρίδα του, ωστόσο, τελικά, το σκηνικό ανατράπηκε και παρέμεινε στην αγγλική ομάδα. Στο μεσοδιάστημα, όμως, ο Φρανκ Αρνεσεν πρόλαβε να προτείνει τον αντικαταστάτη του Αντβοκαατ. Το όνομα αυτού, Αρμιν Φε.

Ο 54χρονος τεχνικός παραμένει ελεύθερος και χαίρει της εκτίμησης του Φρανκ Αρνεσεν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ΠΑΟΚ. Ο Φε στο παρελθόν έχει κοουτσάρει την Αουγκσπούργκ, την Γκρόιτερ Φιρτ, την Ροτλίνγκεν, την Χάνσα Ροστόκ, την Στουτγκάρδη, την Βόλφσμπουργκ, το Αμβούργο και την Αιντραχτ Φρανκφούρτης.

Οσο, λοιπόν, ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή, το όνομα του Αρμιν Φε, είναι σίγουρο ότι είναι σημειωμένο στην ατζέντα του. Εξάλλου, το προφίλ του Γερμανού ταιριάζει με αυτό που ψάχνει ο Αρνεσεν, δηλαδή, κάποιον νέο-φιλόδοξο, αλλά να έχει και μία σχετική εμπειρία από υψηλό επίπεδο. Ο Φε, άλλωστε, το 2007 κατέκτησε την Μπουντεσλίγκα με την Στουτγκάρδη.

Το ζήτημα του νέου τεχνικού του ΠΑΟΚ δεν θα τραβήξει σε μάκρος και πολύ σύντομα από την ΠΑΕ θα είναι σε θέση να προβούν σε ανακοινώσεις, με δεδομένο ότι τα χρονικά περιθώρια, πλέον, στενεύουν επικίνδυνα. Ο Αρνεσεν, ωστόσο, συνηθισμένος να δουλεύει σε συνθήκες πίεσης, δεν δείχνει να ανησυχεί ιδιαίτερα.
*Πηγή: metrosport.gr*

Πάει για Όστιν και Αγιού η Νιούκαστλ!!

Για την απόκτηση των Τσάρλι Όστιν και Αντρέ Αγιού αναμένεται να κινηθεί η Νιούκαστλ!
Με τον Στιβ ΜακΚλάρεν να βρίσκεται προ των πυλών του «St James’ Park», η διοίκηση θέλει να ξεκινήσει και την ενίσχυση του συλλόγου, με τον 25χρονο φορ της ΚΠΡ και τον συνομήλικό του Γκανέζο μεσοεπιθετικό της Μαρσέιγ να αποτελούν τους πρώτους στόχους.
Ο Όστιν βρίσκεται στα «ραντάρ» της Νιούκαστλ εδώ και καιρό, μετά την εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησε με την ΚΠΡ, την οποία δεν πρόκειται να ακολουθήσει πίσω στην Τσάμπιονσιπ.
Ο Αγιού από την πλευρά του, φέτος είχε 10 γκολ σε 28 ματς πρωταθλήματος, αναμένεται να αποχωρήσει από τη Μαρσέιγ μετά από 8 χρόνια, καθώς στο τέλος του μήνα μένει και τυπικά ελεύθερος.
*Πηγή: England365.gr*

Μονακό για Μιραλάς!!

Έτοιμη να κινηθεί για την απόκτηση του Κέβιν Μιραλάς είναι η Μονακό!
Το μέλλον του Βέλγου εξτρέμ στην Έβερτον μόνο δεδομένο δεν μπορεί να θεωρηθεί, με τον ίδιο τον πρώην άσο του Ολυμπιακού να έχει εκφράσει την επιθυμία του να επιστρέψει στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Ακριβώς πάνω σε αυτό «πατάει» η γαλλική ομάδα, που ετοιμάζει το πλάνο… δράσης της για τον Μιραλάς, ο οποίος έχει μόλις ένα χρόνο ακόμα στο συμβόλαιό του με τα «ζαχαρωτά» και κατά πάσα πιθανότητα θα αποχαιρετήσει το «Γκούντισον Παρκ» αυτό το καλοκαίρι…
*Πηγή: England365.gr*

Φαβορί για Σονγκ η Σαουθάμπτον!!

Στην… pole position για την απόκτηση του Άλεξ Σονγκ βρίσκεται η Σαουθάμπτον.
Ο 27χρονος χαφ, που πέρασε ως δανεικός στη Γουέστ Χαμ τη φετινή σεζόν, έχει πάρει το «ok» από την Μπαρτσελόνα ώστε να αποχωρήσει αυτό το καλοκαίρι.
Για να συμβεί πάντως αυτό, οι νέοι πρωταθλητές Ευρώπης θα πρέπει να ικανοποιηθούν οικονομικά, με δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου να αναφέρουν πως η Σαουθάμπτον έχει αποκτήσει σαφές προβάδισμα στην υπόθεση.
Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ, η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση ύψους 8 εκατομμυρίων λιρών για να προσθέσει στο «μηχανή» της τον Σονγκ!
*Πηγή: England365.gr*

Ισόπαλη η πρόβα!!

Στην πρώτη της επίσκεψη μετά από 20 χρόνια στην Ιρλανδία, η εθνική ομάδα της Αγγλίας έμεινε στο 0-0 κόντρα στο συγκρότημα του Μάρτιν Ο’ Νιλ, στη... βαρετή πρόβα των δύο ομάδων για τα επίσημα παιχνίδια τους στα προκριματικά του Euro 2016. Ντεμπούτο για τον Τζέιμι Βάρντι με τη φανέλα των «τριών λιονταριών».
Ιρλανδία και Αγγλία έμειναν στο 0-0 στο φιλικό του «Aviva Stadium», μία εβδομάδα πριν τις επίσημες υποχρεώσεις τους κόντρα σε Σκωτία (13/6) και Σλοβενία (14/6) αντίστοιχα.
Μέτριος ο ρυθμός και λίγες οι καλές στιγμές για τις δύο ομάδες που έκαναν αρκετές δοκιμές.
Την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Αγγλίας πραγματοποίησε ο επιθετικός της Λέστερ, Τζέιμι Βάρντι, ο οποίος αντικατέστησε στο 75ο λεπτό τον Γουέιν Ρούνεϊ.
Αντίθετα, ο Ρόι Χότζον αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τον Τσάρλι Όστιν.
Το ματς:
Χαμηλό τέμπο και αρκετές μάχες στη μεσαία γραμμή είχε το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Οι δύο αντίπαλοι έδειχναν να εξουδετερώνουν ο ένας τον άλλο και οι καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες ήταν μετρημένες. Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο, σε δύο καλές περιπτώσεις που του παρουσιάστηκαν,  ο Μέρφι δεν κατάφερε να νικήσει στον Χαρτ και το 0-0 φυσιολογικά ήταν αυτό που σφράγισε τις προσπάθειές των 22ποδοφαιριστών μετά τα πρώτα 45 λεπτά.
Το δεύτερο μέρος είχε αρκετές αλλαγές και δοκιμές προσώπων από τους Μάρτιν Ο’ Νιλ και Ρόι Χότζον. Ο ρυθμός πάντως ήταν καλύτερος στην αρχή και οι δύο ομάδες έδειχναν να ψάχνουν με μεγαλύτερη διάθεση το γκολ…
Λίγο μετά την σέντρα ο Ρούνεϊ έκανε λάθος κοντρόλ χάνοντας την ευκαιρία να βρεθεί μόνος του απέναντι στον Γουέστγουντ, ενώ ο αρχηγός της Αγγλίας είχε ακόμα μια καλή στιγμή με μια εκτέλεση φάουλ. Η απάντηση των Ιρλανδών ήρθε με ένα σουτ του Γουόλτερς που «έβγαλε» με γροθιές ο Χαρτ στο 62’. Προς το τέλος ο Τάουνσεντ είχε ένα καλό σουτ, αλλά είδε τον Γκίβεν να του λέει «όχι» και να διατηρεί το 0-0, ενώ ούτε είσοδος των Βάρντι (ντεμπούτο) και Γουόλκοτ στάθηκε ικανή να αλλάξει κάτι στην εξέλιξη του ματς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ιρλανδία: Γουέστγουντ (61’ Γκίβεν), Κόλμαν, Ο’ Σέι (71’ ΜακΣέιν), Γουίλσον, Μπράντι, Γουίλαν (63’ Άρτερ), ΜακΚάρθι (46’ ΜακΚλίν), Χέντρικ, ΜακΓκίντι, ΜακΓκόλντρικ (46’ Λονγκ), Μέρφι (56’ Γουόλτερς)
Αγγλία: Χαρτ, Τζόουνς, Μπέρτραντ, Χέντερσον, Κέιχιλ (74’ Γιαγκέλκα), Σμόλινγκ, Γουίλσιρ (66’ Μπάρκλεϊ), Μίλνερ, Στέρλινγκ (66’ Τάουνσεντ), Ρούνεϊ (75’ Βάρντι), Λαλάνα (82’ Γουόλκοτ)
*Πηγή: England365.gr*

Τα «σκάει» για Φελίπε Άντερσον η Γιουνάιτεντ!!

Έτοιμη να προσφέρει το ποσό των 30 εκατομμυρίων λιρών στη Λάτσιο, ώστε να κάνει δικό της τον Φελίπε Άντερσον, είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Σύμφωνα με τη «Daily Star», ο 22χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός αρέσει πολύ στον Λουίς Φαν Χάαλ και τους συνεργάτες και οι «κόκκινοι διάβολοι» ετοιμάζονται να κάνουν την κίνησή τους, παρά το γεγονός πως ο παίκτης υπέγραψε πρόσφατα νέο, πενταετές συμβόλαιο με τους Ιταλούς.
Με βάση πάντα το ίδιο δημοσίευμα, η πρόταση της Γιουνάιτεντ αναμένεται να κατατεθεί σύντομα και θα φτάσει τα 30 εκατομμύρια λίρες.
Ποσό που σίγουρα δεν μπορεί να αφήσει «ασυγκίνητους» τους ανθρώπους της Λάτσιο…
*Πηγή: England365.gr*

Μουρίνιο: «Ανόητοι όσοι δεν θέλουν τις αντεπιθέσεις»

Την απάντησή του σε όσους τον έχουν κατακρίνει κατά περιόδους για τον αμυντικό προσανατολισμό των ομάδων του και το στυλ με τις αντεπιθέσεις, έδωσε ο Ζοσέ Μουρίνιο, χαρακτήριζοντάς τους ανόητους!  
Ο «special one» που κατάφερε στη δεύτερη σεζόν της δεύτερης θητείας του στους «μπλε» να πάρει το πρωτάθλημα με τεράστια άνεση και το Λιγκ Καπ, θέλησε να καταθέσει το δικό του σκεπτικό γύρω από τις ανάγκες που μπορεί να προκύψουν σε κάποιο παιχνίδι και την αμυντική προσέγγιση με «χτύπημα» μέσω των γρήγορων αντεπιθέσεων.
«Όταν δεν παίζεις με αντεπιθέσεις, είσαι ... ανόητος. Είναι ένα φοβερό όπλο για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας σου κι όμως υπάρχουν προπονητές που σκέφονται ότι δεν τους χρειάζεται και ότι προτιμού να επενδύουν και να βασίζονται στην άμυνα κσι την ανάπτυξη μονάχα με κατοχή της μπάλας και κυκλοφορία. Όταν όμως ένας αντίπαλος δεν έχει ισορροπία, μπορείς να τους κάνεις μεγάλη ζημιά με τις αντεπιθέσεις και την ταχύτητα. Όπως και να 'χει, το ποδόσφαιρο δεν αλλάζει και πρέπει πάντα να παίρνεις τη νίκη» ανέφερε χαρακτηριστικά. 
*Πηγή: England365.gr*

Μαρτίνο: «Κοντά στον Ντι Μαρία ό,τι κι αν αποφασίσει»

Σαν... ώθηση προς τον Άνχελ Ντι Μαρία ώστε να αφήσει πίσω τα παλιά και να ψάξει για τον ποδοσφαιρικό σταθμό όπου θα γίνει ξανά χαρούμενος, λαμβάνονται οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή της εθνικής ομάδας της Αργεντινής, Τάτα Μαρτίνο.
Ο Ντι Μαρία δεν απέδωσε τ' αναμενόμενα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έκανε κάκιστη σεζόν, δεν είχε τον αντίκτυπο που θα ήθελε να προκαλέσει και ο ίδιος με τη μετακίνησή του στο Νησί και το όνομά του κυκλοφόρησε στα σενάρια των φετινών μεταγραφών.
Μέσα του θέλει να μείνει και να παλέψει στο «Ολντ Τράφορντ», όμως, τα όσα είπε ο Μαρτίνο που προσπαθεί να τον κάνει να νιώσει ξανά άνετα, τουλάχιστον στην εθνική ομάδα της Αργεντινής, ακούγονται, μπορούν να προκαλέσουν στον ποδοσφαιριστή την ανάγκη γι' αλλαγή.
«Ό,τι κι αν αποφασίσει θα είμαστε μαζί του. Δεν μπορείς να του πεις κάτι και δεν μπορείς να τον συμβουλεύσεις. Οποιαδήποτε απόφαση πάρει, πρέπει να την πάρει με την οικογένειά του» είπε ο Μαρτίνο. 
*Πηγή: England365.gr*

Όλοι θέλουν τον Αλ Χαμπσί!!

Τρεις «μνηστήρες», δύο από την Πρέμιερ Λιγκ κι έναν από την Τσάμπιονσιπ έχει τραβήξει κοντά του ο Αλί Αλ Χαμπσί που μένει ελεύθερος από τη Γουίγκαν.  
Οι Τότεναμ και Γουέστ Χαμ βλέπουν στο πρόσωπο του διεθνή πορτιέρο από το Ομάν τον αντικατάστατη των Φρίντελ και Γιασκελάινεν αντίστοιχα, ενώ η Ρέντινγκ θέλει να καλύψει το κενό που άφησε πίσω του ο Άνταμ Φεντέριτσι για να συνεχίσει στην Πρέμιερ με τη φανέλα της Μπόρνμουθ.
Ο 33χρονος πορτιέρο μένει ελεύθερος από τη Γουίγκαν που υποβιβάστηκε στη LeagueOne.
*Πηγή: England365.gr*

Χότζον: «Με νοιάζει ο... ποδοσφαιριστής Γουίλσιρ»

Στο ταλέντο του Τζακ Γουίλσιρ και τις ικανότητές του μέσα στο γήπεδο επιλέγει να επικεντρωθεί ο Ρόι Χότζον, που όμως, τόνισε ότι ουδέποτε επικρότησε και ούτε θα το κάνει, συμπεριφορές όπως αυτή που έχει επιδείξει ο νεαρός άσος της Άρσεναλ κατά καιρούς.  
Πότε με τα τσιγάρα και τελευταία με τα συνθήματα εις βάρος της Τότεναμ, ο Γουίλσιρ εμφανίστηκε προκλητικός και έγινε αποδέκτης κριτικής, σχολίων και παρατηρήσεων, με τον Ρόι Χότζον, ωστόσο, να το αφήνει στην άκρη, δίχως όμως να το αποδέχεται.
«Η αλήθεια είναι ότι δεν επικρούμε τέτοιες συμπεριφορές και δεν αρμόζουν στο ποδόσφαιρο. Είναι όμως και λόγω της ηλικίας και είναι αρκετές περιπτώσεις που συμβαίνουν περιστατικά και αργότερα μετανιώνουν γι' αυτά. Εγώ επιλέγω να επικεντρωθώ στις ποδοσφαιρικές του ικανότητες που είναι ικανοποιητικές και θα αφήσω την Ομοσπονδία και την Άρσεναλ ν' ασχοληθούν με τη συμπεριφορά του...» είπε ο ομοσπονδιακός κόουτς της εθνικής ομάδας της Αγγλίας. 
*Πηγή: England365.gr*

Αποσύρεται από την διεκδίκηση του Σνάιντερλιν η Άρσεναλ!!

Κατηγορηματικά αρνείται η Άρσεναλ να διαθέσει 25 εκατ.λίρες στη Σαουθάμπτον για τον Μόργκαν Σνάιντερλιν και στρέφεται πλέον σε εναλλακτικές λύσεις για τη μεσαία γραμμή.  
Από τη στιγμή που οι «άγιοι» κοστολόγησαν τον ποδοσφαιριστή στα 25 ακατέβατα εκατομμύρια, ο Αρσέν Βενγκέρ αποφάσισε να μην μπει καν σε διαπραγματεύσεις για να «παζαρέψει» το ποσό και θα κοιτάξει άλλες περιπτώσεις που έχει σημειωμένες στη μεταγραφική του λίστα.
Με το σκεπτικό πως δεν χρειάζονται τεράστιες αλλαγές στο ρόστερ και απλά ορισμένες προσθήκες ποιότητας θα κάνουν τη διαφορά δίχως να... αδειάσουν τα ταμεία του συλλόγου, ο Αλσατός κόουτς θα προσπαθήσει να πάρει χειριστεί με προσοχή και πολλή σκέψη τις κινήσεις τους στην αγορά του καλοκαιριού.
*Πηγή: England365.gr*

Καθυστέρηση για διαμαρτυρία των διαιτητών!

Με περίπου 10 λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε το ματς του ΠΑΟΚ με τον Άρη, ως διαμαρτυρία για την επίθεση στον διαιτητή Παναγιώτου.

Καθυστέρηση για διαμαρτυρία των διαιτητών
Στις 18:10 κι όχι στις 18:00 που ήταν προγραμματισμένος, ξεκίνησε ο πρώτος αγώνα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη, στην Πυλαία στο πλαίσιο των μικρών τελικών της Α1.

Οι διαιτητές Γκόντας, Παπαπέτρου και Τζαφλέρης, με αυτή την ολιγόλεπτη καθυστέρηση διαμαρτυρήθηκαν ουσιαστικά για την μαφιόζικη επίθεση στο αυτοκίνητο του συνάδελφού του, Παναγιώτη πριν λίγες μέρες.

Πιθανότατα κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και στο ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, ξανά ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εμπρησμό του ΙΧ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έφτασε στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός!


Χωρίς προβλήματα και με… Μπατίστα (που δεν θα παίξει) αφίχθη στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός ενόψει του πρώτου τελικού με τον Ολυμπιακό.

Έφτασε στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός
Λίγο πριν τις 18:00 έφτασε στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός, για το πρώτο παιχνίδι της σειράς των τελικών της Α1 με τον Ολυμπιακό.

Ο Μάνος Παπαδόπουλος ήταν αυτός που κατέβηκε πρώτος απ' το πούλμαν και στη συνέχεια ακολούθησε το προπονητικό τιμ και οι παίκτες.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν βρίσκεται στο Φάληρο, παρά κάποιες φήμες που υπήρχαν πως ενδεχομένως να 'δινε το «παρών».

Αξίζει να σημειωθεί πως την αποστολή ακολούθησε ο Εστέμπαν Μπατίστα, ο οποίος θα βρεθεί στην άκρη του πάγκου, αλλά δεν θα παίξει. Ουσιαστικά πήγε μαζί με την ομάδα για ψυχολογικούς λόγους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Καταγγελία από Αίγυπτο για FIFA!!

Οι αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο δωροδοκιών στη FIFA συνεχίζονται, με τον Τζακ Γουόρνερ να έχει ζητήσει χρήματα και από τους Αιγύπτιους.
Ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA, Τζακ Γουόρνερ, είχε ζητήσει 1 εκατ. δολάρια από την ομοσπονδία της Αιγύπτου, προκειμένου να την βοηθήσει στη διεκδίκηση του Μουντιάλ του 2010. Ο Γουόρνερ, από τα κεντρικά πρόσωπα του σκανδάλου διαφθοράς που πλήττει σφοδρά τη διεθνή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία, είχε απαιτήσει συνολικά 7 εκ. δολάρια από Αιγύπτιους αξιωματούχους, με αντάλλαγμα επτά ψήφους!
ADVERTISEMENT
Αυτό αποκάλυψε ο Αλέι Εντινέ Χιλάλ, τότε υπουργός Νεότητας και Αθλητισμού, στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Ήταν ο Γουόρνερ που μας προσέγγισε, στην έδρα της FIFA. Μάς είπε ότι θα μπορούσε να διασφαλίσει επτά ψήφους και  ζήτησε ένα εκατομμύριο δολάρια για κάθε ψήφο» είπε ο Χιλάλ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Βαλβέρδε: «Μην το σκεφτείτε καν για Γκράθια»!

O Ολυμπιακός ρώτησε σύμφωνα με ισπανικές πηγές τον Ερνέστο Βαλβέρδε για την αξία του Χάβι Γκράθια με τον πρώην ερυθρόλευκο τεχνικό να λέει τα καλύτερα για τον συνάδελφό του!
Την ώρα που το μέλλον του Γκράθια στην Μάλαγα παραμένει στον... αέρα ο Ολυμπιακός δεν σταματάει το ψάξιμο για τον αντί-Περέιρα. Ένα από τα ονόματα που συνεχίζουν να είναι ψηλά στην λίστα είναι αυτό του Χάβι Γκράθια. Για τον λόγο αυτό με βάση πληροφορίες από την Ισπανία οι νταμπλούχοι ρώτησαν τον Ερνέστο Βαλβέρδε. «Μην το σκεφτείτε καν για Γκράθια! Πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση προπονητή», φέρεται να μετέφερε ο προπονητής της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Οι Ισπανοί πάντως βάζουν στο... κόλπο και άλλες ομάδες της πρώτης κατηγορίας της χώρας που... καραδοκούν για τον Γκράθια...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η πιο… πολύπλοκη ομάδα του κόσμου κι ο… Μουρίνιο!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος επιχειρεί να εξηγήσει μέσα από το blog του στο gazzetta γιατί είναι τόσο δύσκολο να αντιμετωπιστεί αυτή η Μπαρτσελόνα…
Είναι οφθαλμοφανές ότι η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Αλλά είναι κι η ομάδα που παίζει πιο…πολύπλοκα από κάθε άλλη στον κόσμο!
ADVERTISEMENT
Η Μπάρτσα παίζει το πιο δύσκολο σύστημα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, το 4-3-3, με το ανάποδο τρίγωνο στα χαφ.
Παίζουν κι οι δύο ακραίοι της επίθεσης με ανάποδο πόδι, κι ο Νεϊμάρ με το δεξί από τα αριστερά κι ο Μέσι με το αριστερό από τα δεξιά.
Παρεμπιπτόντως, έχει εκτός του αριστερού μπακ, μόνο ένα αριστεροπόδαρο στην ενδεκάδα της, αλλά αυτός είναι ο Μέσι...
Έχει δεύτερο στόπερ, τον πιο…κοντό κεντρικό αμυντικό στον πλανήτη, τον Μασεράνο, που κατά βάση δεν είναι στόπερ, αλλά αμυντικός χαφ.
Έχει δύο ακραίους μπακ, που είναι περισσότερο εξτρέμ, παρά μπακ! Χθες ο Άλμπα ήταν μέσα στο 1-0 και έφτιαξε το ακυρωθέν γκολ του Νεϊμάρ κι ο Άλβες είχε χρυσή ευκαιρία να κάνει ο ίδιος το 2-0…
Όλα αυτά τα πράγματα, δεν μπορείς μαζεμένα να τα βρεις σε καμία άλλη ομάδα στον κόσμο. Εξ ου και την κάνουν την πιο…πολύπλοκη ομάδα και κατ΄ επέκταση την πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμη.
Κι η βάση είναι το ανάποδο τρίγωνο στα χαφ.
Εκεί αφενός μεν χρειάζεσαι ένα καθαρόαιμο καλό κόφτη (Μπούσκετς), αφού η Μπάρτσα αμύνεται σταθερά μόνο με τρεις παίκτες (!), δηλαδή τους δύο στόπερ και τον κόφτη, που πρέπει να είναι και ψηλός, ώστε στα στημένα να καλύπτεται το χάντικαπ με τον Μασεράνο.
Αφετέρου και πάνω απ΄όλα, όμως, χρειάζεσαι δύο εσωτερικούς μέσους, που να τα κάνουν όλα. Κι εκεί είναι όλο το μυστικό. Να έχεις δύο παίκτες, που θεωρητικά να είναι 10άρια, αλλά στην πράξη να είναι 10άρια, 8άρια, αλλά και 6άρια! Να κόβουν, να δημιουργούν, αλλά και να πατάνε περιοχή! Η Μπάρτσα τους έχει βρει στα πρόσωπα του Ινιέστα και του Ράκιτιτς. Είναι απίστευτο αυτό που έγινε στο πρώτο γκολ, ο αριστερός εσωτερικός μέσος (Ινιέστα) να δίνει την ασίστ κι ο δεξιός εσωτερικός μέσος (Ράκιτιτς) να κάνει το γκολ…Ένας Ράκιτιτς, από τον οποίο ξεκίνησε η φάση του 2-1 και που είχε και μία πάσα για γκολ στον Πικέ!
Όπως ήταν απίστευτο ότι το πρώτο από τα μόλις δύο σουτ του Μέσι σε όλο το ματς ήταν αφού προηγουμένως έκανε το ένα-δύο και με τους άλλους δύο κυνηγούς, τόσο με το Νεϊμάρ, όσο και με τον Σουάρες! Και βεβαίως το δεύτερο σουτ ήταν και το πιο καθοριστικό από τα περίπου 25 που έγιναν σε όλο το ματς, αφού έτσι έγινε το 2-1 κι έκρινε τον τελικό.
Είναι απίστευτο ότι σε ένα τελικό Τσάμπιονς Λιγκ ένας παίκτης, όχι καθαρόαιμος σέντερ φορ, ο Νεϊμάρ, έστειλε τρεις φορές την μπάλα στα δίκτυα, άσχετα αν το ένα γκολ ακυρώθηκε γιατί τυχαία η μπάλα βρηκε και το χέρι του μετά την κεφαλιά του. Ο Νεϊμάρ, που είχε κι ένα σουτ φαρμάκι (ελάχιστα άουτ) πριν καν ανοίξει το σκορ…Που ήταν κι αυτός μέσα στο 1-0…Που στο τσακ δεν πρόλαβε να σκοράρει με προβολή (έχοντας λοιπόν πέντε φάσεις για γκολ, επαναλαμβάνω σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ!)…Και που στη φάση του 3-1 προσέχει απίστευτα και δεν βγαίνει οφσάϊντ ούτε στο ξεκίνημα της φάσης (στέκεται μισό μέτρο πριν τη σέντρα, για να πάρει την μπάλα), ούτε στο τελείωμά της (τραβιέται περιμένοντας την πάσα, έτσι ώστε να καλύπτεται από τον τελευταίο αμυντικό).
Είναι απίστευτο ότι ένας δεύτερος κυνηγός της Μπάρτσα, ο Σουάρες, είχε άλλες τέσσερις ευκαιρίες να σκοράρει σε ένα τελικό Τσάμπιονς λιγκ (!), άσχετα αν έκανε ένα γκολ, χάνοντας μεταξύ άλλων κι εκείνη την ευκαιρία στην αντεπίθεση της Μπάρτσα που είχε βγει με πέντε επιτειθμένεους έναντι μόλις τριών αμυνόμενων της Γιουβέντους!!! Πέντε ευκαιρίες για γκολ ο Νεϊμάρ και τέσσερις ο Σουάρες! Εννιά, σε ένα τελικό Τσάμπιονς Λιγκ οι δυο κυνηγοί!
Η Γιουβέντους έφτασε χθες το 150% των δυνατοτήτων της! Πάλεψε για το τρόπαιο ως τις καθυστερήσεις. Μετά το 1-1 του Μοράτα (τέτοιο στιλ φορ είναι ο Καρίγιο, που θέλει ο Ολυμπιακός!), θα μπορούσε ο Τέβες να κάνει το 2-1 και να αλλάξει όλο το ματς. Ακόμη κι όταν ο Εβρά ολιγώρησε στην επέμβαση του Μπουφόν (θα ήταν τέλειος αν την έβγαζε την μπάλα λίγο πιο αριστερά) κι έκανε το 2-1 η Μπάρτσα, η Γιουβέντους ήταν θηρίο.
Μπορούσε να ισοφαρίσει και από δύο κόρνερ κι από την φάση του Περέϊρα στη μικρή περιοχή κι από το φαρμακερό σουτ του Μαρκίσιο (δεύτερο στο ματς για τον καλύτερο παίκτη των Ιταλών). Έκανε τα πάντα η πρωταθλήτρια Ιταλίας, κτυπώντας την Μπάρτσα στην αδυναμία της: το παιχνίδι της έχει πολύ μεγαλύτερη έμφαση στην επίθεση παρά στην άμυνα, κι έτσι μπορεί ένας καλός αντίπαλος να της κάνει αρκετές φάσεις.
Όμως, εκεί έρχεται η άλλη διαφορά: η Μπάρτσα έχει και αυτοματισμούς (σε κάθε σέντρα πατάνε περιοχή τρεις παίκτες της) και ομαδικότητα και αυταπάρνηση και αντοχές (το 3-1 ξεκίνησε από δύο κεφαλιές που πήρε ο Πικέ, με εντυπωσιακά άλματα στο 93’ παρακαλώ!) , αλλά έχει και εξτρά ποιότητα πολλών παικτών. Π.χ. ο Τέβες είναι εκπληκτικός κυνηγός, αλλά ο Νεϊμάρ είναι απλά καλύτερος...
Κι ακόμη και στον πάγκο υπάρχει διαφορά ποιότητας: Βλέπεις ότι μπαίνει αλλαγή στο 80’ ο Περέϊρα κι όταν έρχεται η ώρα να κάνει το 2-2 στο 85’ τα χάνει. Ενώ μπαίνει ο Πέδρο στο 90’ και στο 93’ κάνει την ασίστ για το 3-1…
Όταν η Γιουβέντους στο 150% τρώει τρία, ποιος θα σταματούσε τη φετινή Μπαρτσελόνα; Της Μπάγερν της έβαλε τρία γκολ σε ένα τέταρτο, την Παρί την απέκλεισεμε δύο νίκες και τη Σίτι με άλλες δύο. Της Ρεάλ της πήρε το πρωτάθλημα στην Ισπανία, ενώ στο Κύπελλο καθάρισε σαν αβγό την Ατλέτικο.
Μόνο με την Τσέλσι του Μουρίνιο δεν έπαιξε, για να βλέπαμε τι θα έκανε απέναντι στον πιο κυνικό, καλό προπονητή του πλανήτη. Αλλά πραγματικά τι θα μπορούσε να κάνει η πρωταθλήτρια Αγγλίας, όταν η Γιουβέντους με τον "επιστημονικό τρόπο παιχνιδιού" χάνει την μπάλα έτσι όπως έγινε στο 1-0;...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τελικοί κι απάνω τούρλα!!

O Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός σέρνουν από σήμερα το 15ο γαϊτανάκι τους στους τελικούς της Α1 και ο Βασίλης Σκουντής επιχειρεί να ανιχνεύσει το έδαφος...
Ήμουνα νιος και γέρασα από την πρώτη φορά που είδα τους αιώνιους και βιωματικούς αντιπάλους να μονομαχούν στα... μαρμαρένια αλώνια του πρωταθλήματος: όχι για την κατάκτηση του τίτλου, όπως συμβαίνει ανελλιπώς εδώ και δέκα χρόνια, αλλά για την πρόκριση στο Κύπελλο Κόρατς, που εκείνη την εποχή (σεζόν 1990-91) και προτού αναγεννηθούν εκ της τέφρας τους και εκτοπίσουν τον Αρη και τον ΠΑΟΚ, αποτελούσε τον  maximum στόχο τους...
ADVERTISEMENT
Για την ιστορία του πράγματος σε εκείνη την πρώτη διπλή διασταύρωση τους στην post season ο μεν Ολυμπιακός άλωσε τον «Τάφο του Iνδού», ο δε Παναθηναϊκός έφυγε ατσαλάκωτος από το «Παπαστράτειο»...
Από τότε κύλησε πολύ νερό στο ποτάμι και αρχής γιγνομένης από σήμερα οι δυο τους ξανασέρνουν για 15ηφορά και για δέκατη στη σειρά το αναπόφευκτο γαϊτανάκι, που οδηγεί στον θρόνο. Λίγες ώρες πριν από την αποψινή αναμέτρηση θα επιχειρήσω να το προλογίσω σε 15 κεφάλαια, όσες δηλαδή είναι και οι σειρές στις οποίες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες οι δυο ομάδες. Ιδού το αποτέλεσμα:
1.  Η ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Διαθέτει περισσότερα αθλητικά προσόντα και καλύτερη χημεία και συνοχή, παίζει με μεγάλη ενέργεια, ένταση ειδικά στην πίεση πάνω στην μπάλα, έχει φρέσκα πόδια, βάθος στον πάγκο, ισορροπία στις γραμμές και μπορεί να ποντάρει είτε στη γρήγορη εκτέλεση στο μισό γήπεδο, είτε να ανεβάσει τον ρυθμό και να σκοράρει στο transition game.
2.  Η ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
Με την αλλαγή τεχνικής ηγεσίας και σε πείσμα των προβλημάτων και των απουσιών του (Γκιστ, Παππάς, ερωτηματικό ο Μπατίστα) παρουσιάζει διευρυμένοrotation και διαφοροποιημένο αγωνιστικό στιλ με αιχμές του δόρατος τον πλήρως αναβαθμισμένο Μαυροκεφαλίδη και τη μετάθεση του Νέλσον στο lowpost.
3.  ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ (ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ) ΣΕΝΑΡΙΑ
Λογικά ο υψηλός ρυθμός και το μεγάλο σκορ εξυπηρετούν τον Ολυμπιακό, λόγω αγωνιστικής φιλοσοφίας και έδρας, ενώ ο Παναθηναϊκός βολεύεται με τον ελεγχόμενο ρυθμό και το σετ παιχνίδι.
4.  ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Πόσο ενεργό και αποτελεσματικό θα είναι το supportingcast και πώς θα εκμεταλλευθούν τις ασίστ του Σπανούλη, σε περίπτωση κατά την οποία ο αρχηγός του Ολυμπιακού (υπό τη συνηθισμένη πίεση που του ασκεί ο Παναθηναϊκός) αναγκαστεί περισσότερο να δημιουργεί και να πασάρει, παρά να εκτελεί και να σκοράρει.
5.  ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
Σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται ο Μπατίστα, εάν αντέξει το παιχνίδι των επαφών ο Μαυροκεφαλίδης και σε τι επίπεδο θα παίξει ο Διαμαντίδης, που δεν έχει πλέον έναν παίκτη τύπου Λάσμε για να δημιουργήσει το tandem στα τελειώματα των φάσεων στο pick n' roll.
5. Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΖΩΝΗΣ
Επί ημερών του δογματικού Ιβάνοβιτς, το ρεπερτόριο του Παναθηναϊκού δεν περιελάμβανε καθόλου άμυνα ζώνης. Ο Μανωλόπουλος είναι ευέλικτος και ενδέχεται να πήρε αφορμή από την κακή επίδοση του Ολυμπιακού εναντίον ζώνης στον τρίτο ημιτελικό με τον Αρη. Την προηγούμενη Τρίτη, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 6/34 τρίποντα εναντίον της ζώνης που έστησε ο Πρίφτης για να προστατεύσει τον Χαρίση, να μειώσει τα μέτρα που θα διάνυαν οι παίκτες του και να κλείσει μέσα στη ρακέτα. Παρά την αστοχία του από τα 6μ.75, στο ματς αυτό στο οποίο ηττήθηκε με 84-74, ο Ολυμπιακός άρπαξε 16 επιθετικά ριμπάουντ.
6.  Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Πιθανότατα στην άμυνα εναντίον του pick n' roll θα παίξει με αλλαγές σε όλα τα σκριν, εκτιμώντας ότι ο Διαμαντίδης δεν έχει αυτή τη στιγμή τα γρήγορα πόδια για να περάσει τον Ντάνστον ή τον Χάντερ και κατά συνέπεια ο Παναθηναϊκός θα αναζητήσει τα εσωτερικάmismatches.
7. Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
Θα δώσει έμφαση στο post up με τον Ντεμάρκους Νέλσον, ο οποίος αποδεικνύεται πολύ πιο αποτελεσματικός σε αυτό τον ρόλο, διαβάζει καλά τις φάσεις και αναγκάζει την αντίπαλη ομάδα να διαφοροποιήσει την άμυνα της. Οσο ο Αμερικανός έπαιζε στην περιφέρεια οι αντίπαλοι μπορούσαν να τον αφήσουν και να δώσουν αλλού βοήθειες, ενώ τώρα που εισχωρεί στη ρακέτα δεν έχουν την πολυτέλεια να «κλέψουν».
8.    TA ΠΕΝΤΕ ΚΟΜΒΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ
1.Πώς θα διαχειριστούν οι δυο ομάδες τις αλλαγές στα σκριν. 2. Το «πρέπει» του Ολυμπιακού, που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία για να κατακτήσει τον μοναδικό τίτλο της σεζόν και στον αντίποδα η αίσθηση του Παναθηναϊκού ότι είναι αουτσάιντερ, όπως ποτέ άλλοτε στα χρονικά των τελικών. 3. Ο αριθμός λαθών του Παναθηναϊκού, σε καταστάσεις πίεσης, τις οποίες ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύεται για να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο. 4. Τα επιθετικά ριμπάουντ του Ολυμπιακού, που μπορούν να του δώσουν επί πλέον κατοχές και να ρεφάρει τα άστοχα σουτ. 5. Η ετοιμότητα του Μπατίστα, που αποτελεί σημείο αναφοράς στη ρακέτα, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή κατά την οποία ο Ολυμπιακός συνηθίζει να παίζει καθαρή άμυνα (ένας εναντίον ενός) και να μην πηγαίνει σε παγίδες.
9. ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Θα ξεπεράσει το φοβικό σύνδρομο που του έχουν προκαλέσει οι εντός έδρας ήττες του από τον Παναθηναϊκό στους τελικούς, ενώ στην κανονική περίοδο τρέχει ένα σερί 7-0 από τις 17 Φεβρουαρίου του 2008;
10. ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ
Πώς θα αντιδράσει εάν ο Ολυμπιακός επιβάλει από την πρώτη στιγμή το up tempo game, οδηγήσει το ματς σε πολλές επιθέσεις και μεγάλο σκορ; Παρεμπιπτόντως ένας παίκτης του Αρη, παρακολουθώντας τον αγώνα ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκός είπε ότι «σε σχέση με την ένταση που βγάζει ο Ολυμπιακός, τώρα είναι σαν να βλέπω μπάσκετ σεslow motion»!
11. ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΩΝ ΑΙΩΝΙΩΝ
Σε 211 αγώνες από το 1947 έως τις 2 Μαίου του 2015 το σκορ είναι 120-91 υπέρ του Παναθηναϊκού: 101-78 στο Πρωτάθλημα (58-50 στην κανονική περίοδο, 5-3 στα πλέι οφς, 37-25 σε τελικούς, 1-0 σε μπαράζ τίτλου), 16-7 στο Κύπελλο Ελλάδος, 3-6 στην Ευρωλίγκα.
12. ΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ
Σε 14 σειρές και 62 αγώνες οι «πράσινοι» έχουν τη μερίδα του λέοντος με δέκα τίτλους (έναντι τεσσάρων των «ερυθρόλευκων») και με συνολικό σκορ 37-25 νίκες. Σε οκτώ περιπτώσεις εξαντλήθηκε η σειρά των πέντε αγώνων (3-2), δυο φορές σημειώθηκε «sweep» (3-0) με δράστη τον Παναθηναϊκό, ο οποίος σε πέντε περιπτώσεις (έναντι μιας του Ολυμπιακού) ανέτρεψε το πλεονέκτημα έδρας, ενώ έχουν σημειωθεί δέκα «breaks» οκτώ εκ των οποίων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το δυσάρεστο σημείο της υπόθεσης είναι ότι δυο από αυτούς τους τελικούς, το 2010 και το 2013 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ...
13. ΤΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΙ ΝΒΑ!
Οπως ο Ντέηβιντ Μπλατ (Kλίβελαντ Καβαλίερς) και ο Στιβ Κερ (Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς) στα Finals του ΝΒΑ, ομοίως και στα καθ' ημάς ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος είναι πρωτάρηδες στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος. Σε αντίθεση με τον προπονητή του Ολυμπιακού, που προηγουμένως διετέλεσε headcoach στον ΠΑΟΚ, στον Κολοσσό Ρόδου και στον Πανιώνιο, ο ομόλογος του στον Παναθηναϊκό αποτελεί τον ορισμό του ρούκι!
14. ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΤΥΝΙΔΑ...
Ο γεννημένος το 1980 Δημήτρης Διαμαντίδης και ο κατά δυο έτη νεαρότερος Βασίλης Σπανούλης «γνωρίσθηκαν» τον Σεπτέμβριο του 2001, ως συμπαίκτες στην Εθνική Νέων, που έλαβε μέρος στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τύνιδας, με προπονητή τον Νίκο Σταυρόπουλο. Σε εκείνο το Τουρνουά στο οποίο η ελληνική ομάδα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με πέντε νίκες και μια ήττα (στον τελικό από την Ισπανία), ο Μπίλης που τότε αγωνιζόταν στον ΓΣ Λάρισας πέτυχε συνολικά 32 πόντους και ο εκ του Ηρακλέους ορμώμενος Μήτσος έξι. Αγωνίσθηκαν για πρώτη φορά μαζί στις 5 Σεπτεμβρίου εναντίον του Λιβάνου (101-56), με συμπαίκτες τους Νίκο Ζήση, Χρήστο Ταπούτο, Γιώργο Παυλίδη, Παντελή Παπαϊωακείμ, Περικλή Δορκοφίκη, Αντώνη Ασημακόπουλο, Δημήτρη Μισιακό, Αλέξη Φαλέκα, Δημήτρη Μαρμαρινό και Αρτέμη Κούβαρη.
15. Η... ΑΧΡΗΣΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Το ελληνικό πεπρωμένο του νεόκοπου φόργουορντ του Παναθηναϊκού Ρέιμαρ Μόργκαν είχε αρχίσει να γράφεται από το καλοκαίρι του 2007, όταν ως μέλος της Εθνικής Εφήβων των ΗΠΑ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έχοντας συμπαίκτες τους Πάτρικ Μπεβερλι (Ολυμπιακός, 2009-10), Ματ Μπούλντιν (Ηρακλής, 2010-11), Ντίον Τόμπσον (Ικαρος, 2010-11), Ντάμιαν Χόλις (Ρέθυμνο, 2014-15), αλλά και τους Στεφ Κάρι, Ντεάντρε Τζόρνταν!
15+1. Η ΗΜΙΤΕΛΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΤΣΑΡΤ
Μια θλιβερή επέτειος... Σαν σήμερα, πριν από είκοσι δυο χρόνια στις 17.20 το απόγευμα έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 29 ετών ο Ντράζεν Πέτροβιτς, θύμα ενός τραγικού αυτοκινητιστικού δυστυχήματος που σημειώθηκε στο Ντέκεντορφ της Γερμανίας, μετά τη λήξη του Challenge Round του Ευρωμπάσκετ, στο Πόζναν της Πολωνίας.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Άκυρο» σε Βαλένθια για Βαλντές!!

Η Βαλένθια φάνηκε να αφήνει προς το παρόν την περίπτωση του Ρομπέρτο και να κυνηγάει τον Βίκτορ Βαλντές, ωστόσο, σύμφωνα με ισπανικά Μέσα, εισέπραξε αρνητική απάντηση στην κρούση που έκανε...
Οι «νυχτερίδες» αναζητούν τον αντικαταστάτη του Ντιέγκο Άλβες που υπέστη ρήξη χιαστών στα τελειώματα της Πριμέρα Ντιβισιόν για τη σεζόν 2014-2015 και δεν αναμένεται να επιστρέψει μέχρι το 2016.
ADVERTISEMENT
Ο Βίκτορ Βαλντές που σημείωσε μόλις μια συμμετοχή με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία τον απέκτησε τον περασμένο Ιανουάριο για 18 μήνες, έγινε στόχος της ισπανικής ομάδας που όμως, σύμφωνα με το «Superdeporte.es», δεν πέτυχε τίποτα με την απόπειρα που έκανε ...
Στους «κόκκινους διαβόλους» προετοιμάζονται για την αποχώρηση του Νταβίντ Ντε Χέα και δεν θέλουν να χάσουν τον Βαλντές, ενώ, ούτε ο ίδιος φάνηκε να «ψήνεται» στην ιδέα της μετακίνησης στο «Μεστάγια» τώρα που ανοίγει ο δρόμος για ν' αποτελέσει βασικό γκολκίπερ στη Γιουνάιτεντ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Γίνεται... Κινέζος ο Σαλίχοβιτς!!

Μετά από μία πενταετία στην Χόφενχάιμ, ο Βόσνιος ετοιμάζεται για... νέες εμπειρίες. 
Βαλίτσες για Κίνα ετοιμάζει ο Σεγιάντ Σαλίχοβιτς, ο οποίος βάζει τέλος στην παρουσία του στην Χόφενχάιμ μετά από μία άκρως επιτυχημένη πενταετία, προβάρει την φανέλα της Γκουιζού Ρενέ, πρώην ομάδα του... δικού μας και επίσης Βόσνιου, Μουσλίμοβιτς. Όπως δήλωσε ο 30χρονος «βλέπω την μεταγραφή μου σαν μία νέα περιπέτεια και πραγματικά ανυπομονώ να το ζήσω». 
*Πηγή: gazzetta.gr*

Παίρνει τον... Ροναλντίνιο του Περού η Γουέστ Μπρομ!!

Σε συμφωνία με τη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 5 εκατ.ευρώ για την απόκτηση του Περουβιανού μεσοεπιθετικού, Κριστιάν Μπεναβέντε έφτασε η συμφωνία!  
Ο νεαρός άσος έχει χαρακτηριστεί Ροναλντίνιο του Περού και μέχρι πρότινος αγωνιζόταν υπό τις οδηγίες του Ζινεντίν Ζιντάν στη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας αναδειχθεί από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου, αφού βρίσκεται στην ισπανική πρωτεύουσα από την ηλικία των 8 ετών.
Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, η Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε το «ok» για τη μετακίνηση του Μπεναβέντε στους «baggies», με το κόστος της μεταγραφής να φτάνει στα 5 εκατ.ευρώ.  


*Πηγή: gazzetta.gr*

Συμφωνία με Κόβασιβτς, όχι όμως με Ίντερ...!!

Ο Ματέο Κόβασιτς θέλει να παίξει στην Πρέμιερ Λιγκ, έχει πει το «ναι» στη Λίβερπουλ, αλλά το ποσό που προτίθεται να διαθέσει αυτή σε σχέση με το κόστος του παίκτη, έχει μεγάλη διαφορά...
Ο 21χρονος μέσος κοστολογείται στα 21-25 εκατ.ευρώ και τη δεδομένη χρονική στιγμή αυτό φαντάζει υπερβολικό στους ανθρώπους του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ που δεν έχουν καμία διάθεση να βγάλουν ένα τέτοιο ποσό από τα ταμεία τους.
Σύμφωνα με το κροατικό «vecernji.hr», ο παίκτης έχει συμφωνήσει με τη Λίβερπουλ και περιμένει να τα βρουν οι δύο ομάδες, όμως δεν αποκλείεται είτε να περιμένει πάρα πολύ, είτε να μη γίνει ποτέ η μεταγραφή αν οι «κόκκινοι» αποφασίσουν να μην ασχοληθούν για πολύ και να προχωρήσουν σε μια πιο εφικτή λύση.

*Πηγή: gazzetta.gr*

TOP-10: Ισπανοί πλάγιοι χαφ-εξτρέμ!!

Το «FFT» του gazzetta.gr φτιάχνει τη λίστα με τους κορυφαίους πλάγιους χαφ-εξτρέμ όλων των εποχών της Primera. Το countdown στήνει ο Γιώργος Καραμάνος.
Συμβαίνει κάθε Κυριακή και μέχρι να ολοκληρωθούν οι θέσεις (τέρμα, άμυνα, κέντρο, επίθεση). Πρόκειται για τη δική μας λίστα με τους κορυφαίους στα μεγάλα πρωταθλήματα. Ποιοι, πως, γιατί; Τα κριτήρια είναι οι τίτλοι, η διάρκεια καριέρας, η προσφορά, οι μαρτυρίες (για τους πιο παλιούς), η δική μας αίσθηση (για όσους έχουμε δει). Η αντίστροφη μέτρηση είναι φυσικά υποκειμενική, μιας και ο κάθε ένας από εμάς θα μπορούσε να έχει τη δική του διαφορετική άποψη. Διαβάστε, συμφωνείστε και πάνω απ' όλα διαφωνήστε: καταγράψτε τις επιλογές σας με επιχειρήματα, έτσι για να περάσουμε όμορφα και ποδοσφαιρικά...
Μετά το αφιέρωμα στη Μπουντεσλίγκα και το Καμπιονάτο, σειρά παίρνει η Λα Λίγκα. Ξεκινήσαμε λοιπόν με τους τερματοφύλακες, τους κεντρικούς αμυντικούς, τους πλάγιους μπακ τους κεντρικούς μέσους (6άρια, box to box 8άρια, deep-lying playmakers και επιτελικούς) και τώρα μετράμε αντίστροφα τους πλάγιους χαφ-εξτρέμ του ισπανικού ποδοσφαίρου...
* Σε αυτή τη λίστα ξεκάθαρα το πάνω χέρι το έχει η ΡΕΆΛ, ενώ φαίνεται η απουσία σύγχρονων Ισπανών εξτρέμ!
10. Γκαΐθκα Μεντιέτα (1993-'08)
Εάν είχε μεγαλύτερη διάρκεια στην καριέρα του, από άποψη ποιότητας θα έμπαινε πιο ψηλά στη λίστα μας. Ωστόσο, τα καλά του χρόνια ήταν λίγα, αλλά ήταν μαγικά. Αυτά που έκανε με την φανταστική Βαλένθια του Εκτορ Ραούλ Κούπερ, έχουν γράψει ιστορία, καθώς οδήγησε την ομάδα στους δύο σερί χαμένους τελικούς του Champions League (2000, 20001). Αν και βρέθηκε στους ηττημένους, εκείνος ήταν που ψηφίστηκε ως κορυφαίος μέσος στην Ευρώπη και τις δύο αυτές χρονιές. Ντριμπλαδόρος, με εξαιρετική σέντρα, εκτελέσεις φάουλ και άνεση και με τα δύο πόδια, ανέβαινε συνήθως από τα δεξιά. Απογοήτευσε όμως, όταν το 2001 μετακόμισε στη Λάτσιο για 48 εκατ. ευρώ. Με τη Βαλένθια πήρε μόνο το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ (1999), ενώ πήρε και το Λιγκ Καπ Αγγλίας με τη Μίντλεσμπρο (2004). Φόρεσε το Εθνόσημο 40 φορές (8 γκολ).




9. Επιφάνιο Φερνάντεθ (1940-'55)
Εκπληκτικός δεξιός εξτρέμ που έλαμψε στα 40ς, τότε που η Βαλένθια ήταν μάλλον η κορυφαία ομάδα στην Ισπανία. Με 124 γκολ έγραψε ιστορία, καθώς την οδήγησε σε τρία πρωταθλήματα (1942, 1944, 1947) και δύο ακόμα Κύπελλα. Στην Εθνική έπαιξε μόνο 15 φορές (4 γκολ), καθώς στην εποχή του μαινόταν ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος και δεν υπήρχαν αντίπαλοι.

8.  Τζουζέπ Σαμιτίερ (1919-'39)
Υπήρξε ο πρώτος μεγάλος σούπερ σταρ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Μπορούσε να παίξει σε όλες τις θέσεις από τη μέση και μπροστά και ήταν φανταστικός ντριμπλέρ. Οι ιστορικοί κυρίως των 20ς τον αποκαλούν «Μάγο» για τα ζογκλερικά που έκανε με τη μπάλα. Αυτά όμως δεν ήταν ανούσια, αλλά κατέληγαν στα δίχτυα. Ετσι έφτασε τα 333 γκολ και είναι ο 3ος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου. Επεσε όμως σε δύσκολη περίοδο και πήρε μόνο ένα πρωτάθλημα (1929) και πέντε Κύπελλα. Πέρασε ωστόσο, για δύο χρόνια και από τη Ρεάλ, κατακτώντας από ένα ακόμα τρόπαιο. Με την Εθνική (21/ 2) είχε βρεθεί στον χαμένο τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του 1920.

7. Γκιγιέρμο Γκοροστίθα (1927-'49)
Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στη χώρα στα 30ς και στις αρχές των 40ς. Αγωνιζόταν και στις δύο πλευρές, αλλά και ως σέντερ φορ. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι σύγχρονοι τον αποκαλούν ως τον Τζορτζ Μπεστ της Ισπανίας. Εκτός από τρομερός ντριμπλέρ, που έκανε εκπληκτικές επελάσεις, υπήρξε φοβερός ηγέτης, οδηγώντας δύο σπουδαίες ομάδες. Αφού πήρε πρώτα με την Αθλέτικ Μπιλμπάο τέσσερα πρωταθλήματα (1930, 1931, 1934, 1936) και άλλα τόσα Κύπελλα (τα δύο ήταν νταμπλ), μετακόμισε στη Βαλένθια, για να πάρει ακόμα δύο φορές τη Λα Λίγκα (1942, 1944) και ένα Κύπελλο. Επίσης βγήκε δύο φορές πρώτος σκόρερ (1930, 1932), σκοράροντας στην καριέρα του στη Λίγκα 185 φορές.

6. Νταβίδ Σίλβα (2004-'10)
Αν και είναι μόλις 29 ετών, αξίζει αναμφίβολα μία θέση και μάλιστα σχετικά ψηλά στη λίστα. Δεν είναι καθαρόαιμος εξτρέμ, αλλά έχει περισσότερο επιτελικές ιδιότητες, παίζοντας όμως συνήθως από δεξιά, για να συγκλίνει και να μοιράζει ή να σκοράρει (60 γκολ στο πρωτάθλημα). Πανέξυπνος, με άριστη αίσθηση του χώρου και εκπληκτικός πασέρ, ξέρει να ξεδιπλώνει, να ξεκλειδώνει όσο λίγοι το παιχνίδι. Με τη Βαλένθια πήρε μόνο ένα Κύπελλο, αλλά βρέθηκε στην καλύτερη Μάντσεστερ Σίτι όλων των εποχών. Με αυτήν πανηγύρισε δύο φορές την κορυφή της Premier League (2012, 2014), και από ένα Κύπελλο, Λιγκ Καπ, Σούπερ Καπ Αγγλίας. Τα σπουδαιότερα όμως τα έχει ζήσει με τον εθνόσημο (87/ 22) ως μέλος της κορυφαίας Ισπανίας στην ιστορία. EURO (2008, 2012) και Μουντιάλ (2010) έχει στο παλμαρέ του, ενώ το 2012 ήταν η χρονιά του, καθώς συμπεριλήφθηκε στην all star 11άδα της Premier League και του EURO. Τι ωραίος παίκτης που είναι ο Σίλβα...




5. Λουίς Ενρίκε (1989-'04)
Οταν ξεκίνησε στη Σπόρτινγκ Χιχόν, ήταν αριστερός μπακ. Σταδιακά στην καριέρα του έπαιξε σε όλες τις θέσεις εκτός από τερματοφύλακας και σέντερ μπακ. Ηταν ένας απόλυτα ολοκληρωμένος παίκτης, ο οποίος βρέθηκε πολύ στα πλάγια, αλλά και ως δεύτερος επιθετικός. Επειδή λοιπόν κάπου έπρεπε να τον εντάξουμε, τον βάλαμε σε αυτή τη λίστα. Αν και άρχισε να παίζει στη Ρεάλ (πρωτάθλημα 1995), Κύπελλο, Σούπερ Καπ (1993), μετακόμισε στη Μπαρτσελόνα και εκεί έγινε διάσημος. Δύο φορές στην κορυφή (1998, 1999), άλλα τόσα Κύπελλα, ένα Σούπερ Καπ και το UEFA του 1997, με το Σούπερ Καπ Ευρώπης. Με την Εθνική (62/ 12) ξεκίνησε κατακτώντας το Χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 και συνέχισε με παρουσία σε τρία Μουντιάλ και ένα EURO.




4. Εστανισλάου Μπασόρα (1943-'56)
Ο δεύτερος ταχύτερος της λίστας πίσω μόνο από τον άπιαστο Χέντο. Κοντούλης, δαιμόνιος, έπαιζε και από τις δύο πλευρές, αλλά και ως δεύτερος επιθετικός. Ο καλύτερος εξτρέμ της εποχής του, ψηφίστηκε μαζί με τον Βραζιλιάνο Αλσίντες Τζίτζια ως οι κορυφαίοι πλάγιοι επιθετικοί του Μουντιάλ του 1950, όπου η Ισπανία τερμάτισε 4η. Πέρασε όλη την καριέρα του στη Μπαρτσελόνα (88 γκολ στο πρωτάθλημα), κατακτώντας την Primera τέσσερις φορές (1948, 1949, 1952, 1953) και άλλα τόσα Κύπελλα. Επίσης πήρε το Κύπελλο Εκθέσεων (σ.σ.: πρόδρομος του UEFA) και ήταν βασικός συντελεστής στην 2η καλύτερη -μετά την τωρινή- εποχή της Μπάρτσα, εκείνη με τα πέντε τρόπαια σε μία σεζόν. Στην Εθνική έπαιξε 22 φορές (13 γκολ).


3. Μίτσελ (1982-'97)
Ο τέως προπονητής του Ολυμπιακού συμπεριλαμβάνεται στους θρυλικούς ποδοσφαιριστές στην ιστορία της Ρεάλ. Δυναμικός, ευφυής, καλός πασέρ και ντριμπλέρ, αλλά πάνω απ' όλα ακούραστος εργάτης στα δεξιά. Απ' όλους τους παίκτες της λίστας αυτός ήταν που γυρνούσε πίσω να μαρκάρει και στο τέλος της καριέρας του έπαιξε και αμυντικός μέσος. Πέρασε όλη την καριέρα του στη Μαδρίτη και έβαλε 124 γκολ στο πρωτάθλημα, αποτελώντας επίτιμο μέλος της σπουδαίας «Quinta den Buitre». Εκείνη η εκπληκτική φουρνιά κατέκτησε πέντε σερί φορές τη Λα Λίγκα (1986-'90), με τον Μίτσελ να σηκώνει ακόμα μία κούπα (1995), αλλά και δύο Κύπελλα, τέσσερα Σούπερ Καπ και δύο UEFA στη σειρά (1985, 1986). Στην Εθνική έπαιξε 61 ματς (21 γκολ) και σε προσωπικό επίπεδο είχε σημαντικές διακρίσεις. Κορυφαίος Ισπανός γενικά (1986), κορυφαίος σκόρερ του Πρωταθλητριών (1988), 2ος σκόρερ στο Μουντιάλ του 1990 (4 γκολ) και 4ος στην «Χρυσή Μπάλα» (1987), ψηφίστηκε δύο φορές (1987, 1988) κορυφαίος εξτρέμ στην Ευρώπη.




2. Αμάνθιο Αμάρο (1958-'76)
Αποκτήθηκε από τη Ρεάλ το 1962, όταν τελείωνε η γενιά του Ντι Στέφανο και του Πούκσας, για να γίνει ο ηγέτης της ομάδας των «Ye-Ye», όπως ονομάστηκε εκείνη που σήκωσε το Πρωταθλητριών του 1966. Ο Αμάνθιο θεωρείται ο κορυφαίος Ισπανός ντριμπλέρ όλων των εποχών και κάλπαζε στα δεξιά, σημειώνοντας πολλά και σημαντικά γκολ (155 μόνο στο πρωτάθλημα). Οδήγησε τη Βασίλισσα σε εννέα Πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα, ενώ ηττήθηκε στον τελικό του Πρωταθλητριών το 1964 και στου Κυπελλούχων το 1971. Ωστόσο, εκείνη τη χρονιά πήρε με την Εθνική (42/ 11) το EURO και βγήκε 3ος στην «Χρυσή Μπάλα». Το 1969 και 1970 αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και τρεις φορές καλύτερος Ισπανός παίκτης γενικά.




1. Πάκο Χέντο (1952-'71)
Πριν γίνει ποδοσφαιριστής, ήταν σπρίντερ. Ισως ο ταχύτερος ποδοσφαιριστής της εποχής του, έτρεχε τα 100 μέτρα σε λιγότερο από 11 δευτερόλεπτα. Ηταν ένας τρομερός αθλητής και μαχητής, που όμως ήξερε και πολύ μπάλα. Απιαστος από τα αριστερά, κάλπαζε και μοίραζε γκολ στους Ντι Στέφανο-Πούσκας και όχι μόνο. Η «Καταιγίδα της Καντάμπρια» κατάφερε να κάνει τρομερά πράγματα και όταν αποχώρησαν εκείνοι δύο θρύλοι. Μαζί τους είχε ήδη κατακτήσει τα πέντε διαδοχικά Πρωταθλητριών (1956'-60) και αφού έχασε δύο τελικούς (1962, 1964), ξανασήκωσε την κούπα το 1966 με τη Ρεάλ των «Ye-Ye» (σ.σ.: του αποκάλεσαν έτσι επειδή είχαν μακριά μαλλιά από το τραγούδι των Beatles που έχει τον στίχο... she loves you ye ye ye). Μόνο αυτός και ο Πάολο Μαλντίνι έχουν οκτώ τελικούς, αλλά μονάχα ο Πάκο έχει έξι τρόπαια! Συνολικά φόρεσε τη λευκή φανέλα 605 φορές και έβαλε 183 γκολ. Επίσης έχει το ρεκόρ σε τίτλους της Primera (12), δύο ακόμα Κύπελλα και ένα Διηπειρωτικό. Κορυφαίος Ευρωπαίος εξτρέμ για τέσσερις φορές, έκλεισε την καριέρα του με τον χαμένο τελικό του Κυπελλούχων το 1971. Ενδιάμεσα, με την Εθνική (43/ 5) σήκωσε το EURO (1964). Πρόκειται για τον δεύτερο -μετά τον Ντι Στέφανο- μεγαλύτερο θρύλο της Ρεάλ.



* Επιλαχόντες οι... Σιλβέστρε Ιγκόα (Βαλένθια), Κάρλες Ρέσακ (Μπαρτσελόνα), Χουάν Σαντιστέμπαν (Ρεάλ), Φραν Γκονθάλεθ (Λα Κορούνια), Χοσέμπα Ετσεμπερία (Αθλ. Μπιλμπάο), Χοσέ Ουφάρτε (Ατλέτικο Μ.), Χοσέ Λουίς Καμινέρο (Ατλέτικο Μ.)!

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Θα πάρουν το Μουντιάλ από το Κατάρ»!

Η Φαίδρα Αλ Μαντζίντ, πρώην μέλος της επιτροπής του Κατάρ που έθεσε υποψηφιότητα για το Μουντιάλ του 2022, υποστήριξε ότι τελικά η διοργάνωση θα αλλάξει «χέρια»!  
Υπό την προστασία του FBI, αφού φοβάται για τη ζωή της, η Φέδρα Αλ Μαντζίντ ομολόγησε ορισμένα πράγματα για την υπόθεση της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο και τόνισε ότι το πιο πιθανό σενάριο αυτή τη στιγμή, προκειμένου να δείξει η FIFA ότι μπορεί ν' αλλάξει, είναι να πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 από το Κατάρ και να το αναθέσει σε κάποια άλλη χώρα.
ADVERTISEMENT
«Ξέρω ότι υπάρχουν ορισμένοι που θεωρούν ότι εγώ έπαιζα απλά έναν ρόλο με τη συμμετοχή μου στην ομάδα που κατέθεσε την υποψηφιότητα του Κατάρ για το 2022 και αυτό που θεωρούν χειρότερο απ' όλα είναι πως είμαι γυναίκα Μουσουλμάνα» είπε το πρώην μέλος της επιτροπής που είχε συσταθεί για να κερδίσει το Κατάρ το μεθεπόμενο Μουντιάλ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το «κέφι» του Χουάντε Ράμος και τα δύο... αουτσάιντερ!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τον Χουάντε Ράμος που φέρεται όχι μόνο να βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Ολυμπιακού, αλλά αποτελεί και το Νο1 στις επιλογές τους!
Όταν τον περασμένο Δεκέμβρη έγινε γνωστό πως ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Ντνίπρο στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, ο Μίτσελ είχε πει δημόσια πως θα τηλεφωνήσει σε έναν καλό του φίλο προκειμένου να μάθει λεπτομέρειες για τους Ουκρανούς. Είχε όντως την «κατάλληλη άκρη». Τον ίδιο τον δημιουργό της αντιπάλου των ερυθρόλευκων. Δεν το χρειάστηκε βέβαια το... υπεραστικό ο κόουτς. Διότι τη Ντνίπρο ο ίδιος δεν την αντιμετώπισε ποτέ. Αλλά ποιος ξέρει. Ίσως να πρόλαβε να «μπήκε» στην υποχρέωση.
ADVERTISEMENT
Και αρχές Ιούνη, ο... φίλος που λέγαμε, δεν αποκλείεται να έχει «ανταποδώσει» ήδη το τηλεφώνημα. Για να ρωτήσει εκείνος λεπτομέρειες. Ναι, για τον Ολυμπιακό. Διότι αν έχει «κέφι» και όρεξη στα 61 του χρόνια για μια ακόμη «αποστολή εκτός έδρας» τότε δεν αποκλείται να τον δούμε –επιτέλους- από τα μέρη μας. Να δούμε από... κοντά τον Χουάντε Ράμος που εδώ και μια 5ετία σε όλα τα σενάρια για κόουτς μέσα είναι. Αλλά που ποτέ δεν «έτυχε» κάτι παραπάνω. Αυτή τη φορά; Αν το θελήσει υπάρχουν πραγματικά πολλές πιθανότητες να συμβεί. Διότι αν οι πληροφορίες μας είναι σωστές τότε ο πολύπειρος τεχνικός όχι μόνο είναι ψηλά στη λίστα του Ολυμπιακού, αλλά πιθανότατα και αποτελεί το Νο 1 στις επιλογές των νταμπλούχων για τον αντικαταστάση του Περέιρα.
Θέλει όμως ο Ράμος να ξαναφτιάξει βαλίτσες; Πέρσι τέτοια εποχή άφησε τη Ντνίπρο. Απέρριψε πρόταση για νέο συμβόλαιο υποστηρίζοντας ότι η οικογένεια του δεν αντέχει άλλο μακριά από την Ισπανία. Μια ολόκληρη τετραετία πέρασε στην πόλη με το όνομα... τιμωρία (Ντνιπροπετρόφσκ). Και τελικά πριν από μερικές εβδομάδες όταν είδε τα δικά του παιδιά έφτασαν ως τον τελικό του Γιουρόπα έκανε την καρδιά του «αγκινάρα». Διότι οι «απέναντι» της Σεβίλλης και αν ήταν... δικοί του. Δύο Γιουρόπα στη σειρά (2006, 2007) και ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (2006) κατέκτησε μαζί τους. Στα χρόνια που το όνομα του «απογειώθηκε». Ακολούθησε η Τότεναμ και η κατάκτηση του Λιγκ Καπ (2008), η Ρεάλ Μαδρίτης, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας όταν διαδέχθηκε τον Ζίκο που εκείνη την εποχή ήρθε στον Ολυμπιακό.Και μετά Ντνιπροπετρόφσκ. Όνομα... σιδηρόδρομος.
Το Πειραιάς όμως είναι εύκολο. Το Τσάμπιονς Λιγκ το κάνει... ακόμη ευκολότερο. Και ποιος ξέρει ίσως εδώ να συνταντήθει με έναν άλλο του παλιόφιλο. Με τον Ντμίταρ Μπερμπάτοφ με τον οποίο συνεργάστηκαν στην Τότεναμ. Έγινε ήδη μια πρώτη συζήτηση με τον έμπειρο τεχνικό, μέσω ατζέντηδων. Ξαναλέμε όμως ότι όλα είναι ρευστά ακόμη. Διότι ο Ράμος πρωτίστως θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να φύγει ξανά από την χώρα του. Ο Ισπανός είναι στο «σημάδι» και της Μπεσίκτας που επίσης ψάχνει αυτόν τον καιρό. Αλλά σε πρώτη φάση αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Και αν δεν προχωρήσει με τον Ράμος; Έχουν δίκιο όσοι λένε μέρες τώρα ότι ο Ολυμπιακός... επιμένει Ισπανικά. Μπορεί ο Χάβι Γκράθια να δήλωσε ότι δεν ξέρει, δεν είδε  και τέλος πάντων δεν «γενικώς», όμως γνωρίζει καλά ότι είναι μέσα στις «επιλογές». Αν μάλιστα δεν είχε στην «πλάτη» του το παρελθόν, και το αβίαστο «έλα μωρέ τον προπονητή του Βόλου και της Κέρκυρας» που δεδομένα πολλοί θα χρησιμοποιήσουν, τότε η υποψηφιότητα του κόουτς της Μάλαγα μπορεί να ήταν στο Νο 2. Καθαρά. Ατζέντηδες όμως λένε ότι υπάρχει και άλλος που διεκδικεί αυτή την θέση.
Ο Φραν Εσκρίμπα. Άλλοτε βοηθός του Κίκε Φλόρες σε μεγάλα κλαμπ όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Βαλένθια, η Μπενφίκα. Είναι μια 3ετία στην Έλτσε την οποία ανέβασε κατηγορία και κατάφερε να την κρατήσει σε αυτή ως εδώ. Ο 50άχρονος θεωρείται από τους προπονητές που έχουν ανεβάσει πολύ την μετοχή τους τα τελευταία χρόνια. Και αν δεν δεχθεί ο Ράμος, έτσι για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, δεν αποκλείουμε να αποτελέσει εκείνος τον «εκλεκτό». Λογικά ως το τέλος της εβδομάδας που έρχεται ο Ολυμπιακός θα έχει νέο προπονητή.

*Πηγή: gazzetta.gr*