Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Συγκλονιστικός Stan the Man!!

Τένις από… άλλο πλανήτη για τον Στανίσλας Βαβρίνκα! Με εκπληκτική εμφάνιση κόντρα στον καταπονημένο Νόβακ Τζόκοβιτς, επικράτησε 3-1 σετ και πανηγύρισε το πρώτο Roland Garros της καριέρας του.

Συγκλονιστικός Stan the Man!
Απίθανη εμφάνιση και δικαιότατη επικράτηση! Από σήμερα, ο Στανίσλας Βαβρίνκα είναι ο νέος «βασιλιάς» του Roland Garros, καθώς με εκπληκτικά χτυπήματα και αστείρευτες αντοχές, έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, του οποίου επικράτησε με 3-1 σετ (4-6, 6-4, 6-3, 6-4) ύστερα από 3 ώρες και 15 λεπτά.

Πραγματικά καθήλωσε η εικόνα του Stan the Man, που έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης και ουσιαστικά δεν επέτρεψε στον Νόλε να αντιδράσει πραγματικά. Πρώτος τίτλος του Ελβετού στο γαλλικό Όπεν και δεύτερο συνολικά στην καριέρα του (μετά το περσινό Αυστραλιανό), έμεινε στα 8 ο Σέρβος κι έχασε την ευκαιρία να κάνει career slam.

Δείγμα των «θαυμάτων» που έκανε στο «Phillipe Chatrier» το νούμερο εννιά στον κόσμο είναι το γεγονός πως είχε 59 winner, έναντι 30 του Τζόκοβιτς, που απ’ το δεύτερο σετ κι έπειτα έδειχνε πραγματικά κουρασμένος. Και δικαιολογημένα αν σκεφτεί κανείς πως κλήθηκε να αποκλείσει μέχρι τον τελικό –μεταξύ άλλων- τους Ναδάλ και Μάρεϊ κι ενώ χθες (Σάββατο) ολοκλήρωσε τον ημιτελικό του σε... δύο δόσεις.

Το νούμερο ένα στον κόσμο ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα. Εξ’ ου και πήρε προβάδισμα, αν και όχι τόσο εύκολα… Σιγά-σιγά ο Βαβρίνκα άρχισε να παίρνει τα πάνω του. Να γίνεται άκρως επιθετικός, να κάνει βαθιά χτυπήματα και να προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην baseline του αντιπάλου του.

Μπορεί να σπατάλησε αρκετά μπρέικ πόιντ (δείγμα της σαφής υπεροχής που είχε πλέον), ωστόσο τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 ο Ελβετός, όταν ο Νόλε απέτυχε να κρατήσει το σέρβις του και να μείνει ζωντανός στο σετ. Το μομέντουμ ήταν υπέρ του Stan the Man. Όλο όμως… Ο Σέρβος έδειχνε να μένει από δυνάμεις, να μην μπορεί να βρει λύση στα εκκωφαντικά –ώρες ώρες- χτυπήματα του Βαβρίνκα και μοιραία το ματς ήρθε «τούμπα».

Στο τέταρτο σετ, ο Τζόκοβιτς έδειξε προσωρινά να βγάζει μια αντίσταση και προηγήθηκε 3-0 γκέιμ. Δεν γινόταν όμως να αντιμετωπίσει τον εξαιρετικό απόψε Βαβρίνκα. Τόσο γιατί ο τελευταίος έκανε εμφάνιση από… άλλο πλανήτη, όσο και γιατί ο ίδιος ήταν «άδειος». Έτσι, το νούμερο εννιά στην παγκόσμια κατάταξη γύρισε την εις βάρος του κατάσταση κι όχι μόνο «απάντησε» με μπρέικ μπακ, αλλά έκανε κι άλλο, έχοντας την ευκαιρία να σερβίρει για την κούπα.

Όπως κι έγινε. Έστω κι αν χρειάστηκε δύο championship point, ο μέγας Ελβετός κατέκτησε το τρόπαιο μέσα σε πανδαιμόνιο και σήκωσε ψηλά τις γροθιές του για το πρώτο του στο γαλλικό grand slam. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: