Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

«Σκότωσε» τη Βαλένθια!

Η Σουόνσι πέρασε και μάλιστα εύκολα από το «Μεστάγια» επικρατώντας της Βαλένθια με 3-0 για την πρώτη αγωνιστική του 3ου ομίλου του Europa League. Θετικά ξεκίνησε και η Σεν Γκάλεν.

«Σκότωσε» τη Βαλένθια
Τα προγνωστικά περί νίκης της Βαλένθια ανατράπηκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο του «Μεστάγια»! Η Σουόνσι με μεγάλη εμφάνιση επικράτησε 3-0 της ισπανικής ομάδας, η οποία έχει ως ελαφρυντικό την αποβολή του Ραμί στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η αποβολή του βραχυκύκλωσε την Βαλένθια η οποία βρέθηκε γρήγορα με ένα μεγάλο μειονέκτημα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ρικάρντο Κόστα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο για να καλύψει το κενό στο κέντρο της άμυνας. Ωστόσο, η ομάδα από την Σκωτία βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία να χτυπήσει πριν καλά – καλά ζεσταθεί ο πορτογάλος αμυντικός.

Στο 14ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν στο σκορ τον Μπόνι και με μια δόση τύχης καθώς η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Γκουαϊτα με κόντρα σε πόδι αμυντικού.

Η Βαλένθια ποτέ δεν μπόρεσε να «μπει» στο παιχνίδι μετά την αποβολή αυτή του Ραμί. Έτσι στο 58ο λεπτό η Σούονσι διπλασίασε τα τέρματά της με τον Μίτσου, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντε Γκουμάν με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έκανε το 3-0.

Με νίκη άρχισε τις υποχρεώσεις της στους ομίλους του Europa League, η Σεν Γκάλεν. Νίκησε 2-0 την Κούμπαν Κράσνονταρ συνεχίζοντας ένα σερί νικών στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια που έχει δώσει στο ελβετικό πρωτάθλημα και στο Europa League.

Οι ελβετοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Δεν κατάφεραν όμως να ανοίξουν στο σκορ πρώτο 45λεπτό στις φάσεις που δημιούργησαν.

Για να συμβεί αυτό έπρεπε να περιμένουν μέχρι το 56ο λεπτό του αγώνα όταν ο Γιανγιάνοβιτς κατάφερε να βρει την «απάντηση» στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

Με πάσα του ο Καράνοβιτς άνοιξε το σκορ, και έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ελβετικής ομάδας.

Και το δεύτερο τέρμα της Σεν Γκάλεν προήρθε από τον Γιανγιάνοβιτς. Αυτή την φορά όμως η πάσα του είχε τελικό αποδέκτη τον Μάθις ο οποίος στο 76’ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του διαμορφώνοντας το τελικό 2-0. Πηγή: sport-fm.gr

«Σοκ» για Σταντάρ, «όργια» από Σοριάνο!

Δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις την προσπάθεια της στο φετινό Europa League η Σταντάρ.

Η αντίπαλος της SKODA στον δεύτερο προκριματικό γύρο της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης έχασε 1-2 στο Βέλγο από την Εσμπιεργκ, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του τρίτου ομίλου και θα προσπαθήσει να «ρεφάρει στις επόμενες αγωνιστικές.

Χάρη σε χατ τρικ του Σοριάνο, η Σάλτσμπουργκ σάρωσε με 4-0 την Ελφσμποργκ στην Αυστρία και έδειξε πως είναι εκ των φαβορί του γκρουπ για πρόκριση στους «32.

Σταντάρ Λιέγης-Εσμπιεργκ 1-1

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία μπροστά στην αντίπαλη εστία, όμως δεν τα κατάφεραν και αρκέστηκαν σε κάποιες μικρουκαιρίες.

Το ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, όμως στο 63’ο Βαν Μπούρεν με κεφαλιά έκανε το 0-1. Ο Μουζανζί με καταπληκτικό πλασέ ισοφάρισε στο 74’, όμως στο 95’ ο Μπακένγκα «πάγωσε» τη Λιέγη.

Σάλτσμπουργκ-Ελφσμποργκ 4-0

Ακόμα σκοράρει ο Σοριάνο κόντρα στους Σουηδούς για λογαριασμό των Αυστριακών. Οι νικητές, με το χατ τρικ του Βραζιλιάνου, έφτασαν σε άνετη και δίκαιη νίκη κόντρα στη θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του γκρουπ.

Ο Αλαν «άνοιξε» τον «χορό» των τερμάτων στο 36’, για να πάρει τη «σκυτάλη» ο Σοριάνο στο 44’ με πέναλτι μετά από ανατροπή του Αλαν, στο 69’ και στο 79’.Πηγή: sport-fm.gr

Ατόφια... Ρουμπίν-ια!

Πήγε στην Σλοβενία, έδειξε λίγη από την λάμψη της κι επιστρέφει! Η Ρούμπιν Καζάν επικράτησε 5-2 της Μάριμπορ και μόλις από την πρεμιέρα έγινε «αφεντικό» στον 4ο όμιλο του Europa League.

Ατόφια... Ρουμπίν-ια
Η διαφορά ποιότητας έκανε την εμφάνισή της! Σε ένα χορταστικό παιχνίδι, η Ρούμπιν Καζάν διέλυσε 5-2 την Μάριμπορ, και σε συνδυασμό με το 0-0 στο Ζούλτε Βάρεγκεμ-Γουίγκαν, πήρε εξ’ αρχής... κεφάλι στον τέταρτο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (23-27’), οι Ρώσοι έθεσαν τις βάσεις για το διπλό, αφού Καραντενίζ και Μαρκάνο (ο πρώην άσος του Ολυμπιακού) βρήκαν δίχτυα. Προς στιγμήν, οι Σλοβένοι αντέδρασαν, μειώνοντας με τον Μίλετς, όμως στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν με πατημένο... γκάζι. Ο Ερεμένκο έδωσε εκ νέου... αέρα δύο τερμάτων (69’), με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να ξαναμπούν στο κόλπο των βαθμών, με τον Φάγιτς να κάνει το 3-2, τέσσερα λεπτά αργότερα. Ωστόσο στο φινάλε, η Ρούμπιν δεν αγχώθηκε, σημείωσε στο 90’ αλλά δύο γκολ με τους Ρόντον και Ριαζάντσεφ και επιστρέφει στην βάση της με τους τρεις πόντους στις αποσκευές!

Πόσα γκολ μπήκαν στο προαναφερθέν ματς; 7. Πόσα στο Ζούλτε Βάρεγκεμ-Γουίγκαν; Κανένα... Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, με τους Βέλγους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, να έχουν περισσότερες φάσεις για κάποιο τέρμα, αλλά να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στο πλεχτό. Έτσι, αμφότερες... συμβιβάστηκαν με τον ένα βαθμό στην πρεμιέρα τους.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:

Ζούλτε Βάρεγκεμ-Γουίγκαν 0-0

Μάριμπορ-Ρούμπιν Καζάν 2-5
(35' Μίλετς, 73’ Φάγιτς- 23' Καραντενίζ, 27' Μαρκάνο, 69’ Ερεμένκο, 90’ Ροντόν, 90+3’ Ριαζάντσεφ)

Επόμενη αγωνιστική (03/10)
Ρούμπιν Καζάν-Ζούλτε Βάρεγκεμ (22:05)
Γουίγκαν-Μάριμπορ (22:05)

Η βαθμολογία στον τέταρτο όμιλο:

1. Ρούμπιν Καζάν 3 (5-2)
2. Γουίγκαν 1 (0-0)
3. Ζούλτε Βάρεγκεμ 1 (0-0)
4. Μάριμπορ 0 (2-5)
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν έμεινε… κολυμπηθρόξυλο!!

«Βόμβες» που δεν άφησαν τίποτα όρθιο έσκασαν στον 2ο όμιλο του Europa League! Εκτός της… ομοιοκαταληξίας, Λουντογκόρετς και Τσερνομόρετς έκαναν και πάρτι στις έδρες των PSV (2-0) και Ντιναμό Ζ. (2-1)

Δεν έμεινε… κολυμπηθρόξυλο!
Στη χαρά των… μπουκμέικερς μετατράπηκε η πρεμιέρα του 2ου ομίλου του Europa League! Οι Αϊντχόφεν και Ντιναμό Ζάγκρεμπ θεωρούνταν ακλόνητα φαβορί απέναντι σε Λουντογκόρετς και Τσερνομόρετς αντίστοιχα, ωστόσο αμφότερες υπέστησαν μεγάλο «κάζο» και μάλιστα μέσα στο σπίτι τους.

Ειδικά αυτών των Κροατών, δε, ήταν ακόμα μεγαλύτερο «στραπάτσο», καθώς προηγήθηκαν στο 43’ με τον Φερνάντες. Η Τσερνομόρετς ωστόσο -όχι απλά δεν παραιτήθηκε, αλλά σε τέσσερα λεπτά άφησε στον τόπο την αντίπαλό της, γράφοντας με τους Αντόνοφ (62’) και Τζα Τζετζέ (65’) το τελικό 2-1.

Την ίδια ώρα η Αϊντχόφεν δεν τα κατάφερνε καλύτερα απέναντι στη Λουντογκόρετς. Για την ακρίβεια… δεν τα κατάφερνε καθόλου. Αφού για μια ώρα αγώνα λοιπόν έβρισκε τοίχο, βρήκε και τον μπελά της, όταν ο Μπέζιακ εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του γκολκίπερ και τον «ζωγράφισε» από μακριά. Ένας Ολλανδός δε -ο Μισίτζαν- ήταν εκείνος που έβαλε την τελευταία πινελιά στο τεράστιο διπλό των Βούλγαρων, γράφοντας το 2-0 στο 74’.

Τα παιχνίδια του 2ου ομίλου

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Τσερνομόρετς 1-2
(43’ Φερνάντες - 62’ Αντόνοφ, 65’ Τζα Τζετζέ)

Αϊντχόφεν-Λουντογκόρετς Ράζγκραντ 0-2
(60’ Μπέζιακ, 74’ Μισίτζαν)

Η βαθμολογία

Λουντογκόρετς Ράζγκραντ 3 (2-0)
Τσερνομόρετς 3 (2-1)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0 (1-2)
Αϊντχόφεν 0 (0-2)

Η επόμενη αγωνιστική (03/10)

Λουντογκόρετς Ράζγκραντ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (22:05)
Τσερνομόρετς-Αϊντχόφεν (22:05)
Πηγή: sport-fm.gr

«Βιόλα» κι όλα!!

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Φιορεντίνα που στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League «καθάρισε» με σκορ 3-0 την Πάσος Φερέιρα. Πέρασε με 1-0 η Ντνίπρο από την έδρα της Παντούρι.

«Βιόλα» κι όλα!
Η Φιορεντίνα έδειξε από νωρίς πως θα είναι το «αφεντικό» του 5ου ομίλου ξεκινώντας με ένα «καθαρό» 3-0 επί της Πάσος Φερέιρα.

Οι «βιόλα» χρειάστηκαν 30 λεπτά και μια αδράνεια στην άμυνα της πορτογαλικής ομάδας μετά από κόρνερ για να προηγηθούν, με τον Γκονσάλο Ροντρίγκες να εκμεταλλεύεται την κατάσταση και με κεφαλιά να ανοίγει το σκορ.

Στο δεύτερο μέρος ήρθαν τα τέρματα των Ράιντερ (67’) και Ρόσι (76’) για να πιστοποιήσουν την ανωτερότητα των Ιταλών και να διαμορφώσουν το τελικό 3-0.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Ντνίπρο ήταν εκείνη που πήρε σπουδαίο «διπλό» μέσα στο γήπεδο της Παντούρι με σκορ 1-0. Το γκολ που έκρινε το ματς σημειώθηκε από τον Ροτάν στο 38’, όταν μετά από κόρνερ βρέθηκε αφύλαχτος στη μικρή περιοχή και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Φιορεντίνα - Πάσος Φερέιρα 3-0
(30΄Ροντρίγκες, 67’ Ράιντερ, 76’ Ρόσι)

Παντούρι - Ντνίπρο 0-1
(38’ Ροτάν)

Η βαθμολογία

Φιορεντίνα 3 (3-0)
Ντνίπρο 3 (1-0)
Παντούρι 0 (0-1)
Πάσος Φερέιρα 0 (0-3)

Επόμενη αγωνιστική (03/10)

Ντνίπρο-Φιορεντίνα(22:05)
Πάσος Φερέιρα-Παντούρι(22:05) Πηγή: sport-fm.gr

Πάρτι φθινοπωρινό!!

Οι Γερμανοί της Άιντραχτ Φρανφούρτης βρήκαν μπόσικη την Μπορντό και κάνοντας πάρτι επικράτησαν 3-0 της Μπορντό. Στο άλλο ματς του 6ου ομίλου, Μακάμπι Τελ Αβί-ΑΠΟΕΛ 0-0.

Πάρτι φθινοπωρινό!
Η Άιντραχτ είχε όρεξη για πάρτι και το έδειξε από το πρώτο κιόλας λεπτό. Οι Γερμανοί μπήκαν διψασμένοι στον αγωνιστικό χώρο, άνοιξαν το σκορ νωρίς-νωρίς, στο 5’ με τον Κάντλετς. Στο 15’ η σεμνή τελετή έλαβε τέλος με τον Ρους να κάνει το 2-0 και η Μπορντό να έχει ρόλο θεατή στο υπόλοιπο ματς.

Στο δεύτερο μέρος, ο Τζακπά έκανε το 3-0 για την Άιντραχτ, οι Γιρονδίνοι «νευρίασαν» λίγο στην συνέχεια και έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ορμπάν στο 62’ αλλά οι Γερμανοί είπαν να βγάλουν το πόδι από το γκάζι γιατί έχουν και ματς πρωταθλήματος στο οποίο πρέπει να ανέβουν βαθμολογικά.

Στο άλλο ματς, ο ΑΠΟΕΛ απέδρασε από την έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ με τον βαθμό της ισοπαλίας στις αποσκευές (0-0). Οι Κύπριοι είχαν πλάνο στο παιχνίδι τους και ύστερα από αρκετό καιρό έδειξαν ομάδα. Το ματς δεν είχε πολλές ευκαιρίες κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο ΑΠΟΕΛ που πήρε ένα πολύ σημαντικό βαθμό σε μία πολύ δύσκολη έδρα.

6ος όμιλος

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μπορντό 3-0
(5’ Κάντλετς, 15’ Ρους, 52’ Τζακπά)

Μακάμπι Τελ Αβίβ – ΑΠΟΕΛ 0-0

Επόμενη αγωνιστική (03/10)

ΑΠΟΕΛ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (22:05)
Μπορντό-Μακάμπι Τελ Αβίβ (22:05)
Πηγή: sport-fm.gr

Τετράδα για τον Ούκιτς και την παρέα του!!

Θέση στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ πήρε η Κροατία του Ρόκο Λένι Ούκιτς, επικρατώντας στα προημιτελικά της Ουκρανίας με 84-72. Παράλληλα οι Κροάτες εξασφάλισαν θέση στο Μουντομπάσκετ του 2014.

Τετράδα για τον Ούκιτς και την παρέα του!
Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, η Κροατία επικράτησε στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ, της Ουκρανίας με 84-72 και εξασφάλισε την συμμετοχή της στην τετράδα της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 1995.

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς και η παρέα του, που ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, περιμένουν πλέον να μάθουν ποιον θα έχουν απέναντι τους στον δρόμο για τον… τελικό.

Ο αντίπαλος τους, για τον ημιτελικό της Παρασκευής, θα είναι ο νικητής της βραδινής αναμέτρησης της Λιθουανίας με την Ιταλία.

Πέραν της πρόκρισης τους στην τετράδα οι Κροάτες εξασφάλισαν και μια θέση στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας το 2014.

Η Ουκρανία από την άλλη θα διεκδικήσει μια από τις θέσεις 5-8 ευελπιστώντας ότι θα καταφέρει να πάρει και αυτή εισιτήριο για το επικείμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Το ματς



Το ματς άρχισε με τους Ουκρανούς με σερί 7-0 να ξεφεύγουν με 5-12 και με τους Κροάτες να απαντούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο για το 12-12. Από εκεί και έπειτα η σχεδόν απόλυτη ισορροπία σε όλες τις κατηγορίες βρήκε τις ομάδες ισόπαλες (22-22) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Στην συνέχεια όμως οι παίκτες του Ρέπεσα φόρτσαραν και παίζοντας καλά τόσο σε άμυνα όσο και επίθεση κατάφεραν να χτίσουν διψήφια διαφορά και να πάνε στα αποδυτήρια με το +16 (51-35).

Η Κροατία συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και στο τρίτο δεκάλεπτο διατηρώντας ένα σταθερό προβάδισμα, με την ομάδα του Φρατέλο να μειώνει σε 70-61 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Ωστόσο οι Ουκρανοί δεν μπόρεσαν στο δεκάλεπτο που απέμενε να διεκδικήσουν με… αξιώσεις τη νίκη που θα τους χάριζε την πρόκριση, με το Ούκιτς και την παρέα του να φτάνουν στο τελικό 84-72 και να κλείνουν θέση στην τετράδα της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 51-35, 70-61, 84-72

Κροατία (Ρέπεσα): Τόμιτς 6, Άντριτς, Ντρέιπερ 6, Μπογκντάνοβιτς 14, Σάριτς 7, Ρούντεζ 7, Ούκιτς 9, Σίμον 23, Μάρκοτα 12, Μ. Ντέλας, Ζόριτς, Α. Ντέλας

Ουκρανία (Φρατέλο): Πουστοζβόνοφ, Τζέτερ 19, Μίσουλα 2, Γκλιέμποφ, Γκλαντίρ 13 (9 ριμπάουντ), Λίποβι 7, Νατιάζκο 10, Ζαμπιρτσένκο 2, Κορνιγένκο 4, Ζάιτσεφ, Πούστοβι, Κραβτσόφ 15 Πηγή: sport-fm.gr

Όραμα και… τελεσίγραφο από Σαββίδη!

Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε στο Μακεδονία Παλλάς ο Ιβάν Σαββίδης, αναλύοντας το πλάνο του για τον ΠΑΟΚ. Ο μεγαλομέτοχος της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ αποκάλυψε πως είναι έτοιμος να επενδύσει αρχικά ένα ποσό της τάξεως των 80.000.000 ευρώ με την προοπτική η επένδυση να φτάσει τα 150.000.000 ευρώ με μια μόνο προϋπόθεση: Η Πολιτεία να αποδείξει έμπρακτα ότι σέβεται την επένδυση του και ότι επιτέλους θα αποδεχθεί την πρόταση να πληρώσει το πρωτογενές χρέος που είναι έντεκα εκατομμύρια ευρώ.

«Από την στιγμή που θα με αφήσουν να πληρώσω, θα προχωρήσει στην επένδυση των 80.000.000 ευρώ» δεσμεύτηκε ο Σαββίδης. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ξεκαθάρισε πως είναι εδώ για να κάνει τον ΠΑΟΚ μεγάλο μέσα από διαφάνεια και ακολουθώντας τους κανόνες της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ. Τόνισε πως το ολιγοπώλιο που υπάρχει στο ποδόσφαιρο, το οδηγεί στην καταστροφή και πως είναι αποφασισμένος να κάνει τον ΠΑΟΚ μεγάλο και ως σωματείο αλλά και ως κοινωνικό φαινόμενο.

«Κάτι παραπάνω από σωματείο»

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Σαββίδης αναφέρθηκε στην εικόνα της ελληνικής κοινωνίας τονίζοντας ότι και ο ΠΑΟΚ είναι κομμάτι της: «Ο ΠΑΟΚ δεν λειτουργεί ξεχωριστά από την ελληνική κοινωνία αλλά είναι κομμάτι της κοινωνίας. Συζητώντας λοιπόν για τον ΠΑΟΚ ασχολούμαστε γενικότερα με την κοινωνία. Εμείς σαν ομάδα βιώνουμε τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης που σαν σκουριά διαβρώνει την κοινωνία μας. Η ανεργία είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο και ο λαός χάνει την πίστη του ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση.

Ο λαός δεν μπορεί να έχει το δικαίωμα στην εργασία που εξασφαλίζει τον βιοπορισμό του. Ιδιαίτερα η νεολαία μας έχει το πρόβλημα. Αναγκάζεται να φύγει στο εξωτερικό ένα μεγάλο ποσοστό. Εμείς εδώ θέλουμε να συζητήσουμε το μέλλον του ΠΑΟΚ αλλά και το μέλλον του λαού μας. Σήμερα χάνουμε ολόκληρη γενιά των νέων ενώ αυτή η γενιά θα κληθεί αύριο να θέσει την στρατηγική για το μέλλον της χώρας. Αυτή η γενιά θα κληθεί να γιατρέψει τις πληγές που εμείς αφήνουμε στις πληγές της χώρας μας.

Εμείς διαλύοντας την νεολαία, διαλύουμε το ανοσοποιητικό σύστημα της χώρας μας. Σήμερα ο ΠΑΟΚ δηλώνει ότι αναγνωρίζει το ρόλο του στη διαδικασία αυτή και θέλουμε να βοηθήσουμε στην επίλυση του προβλήματος. Τι μπορεί να εξασφαλίσει την ενότητα και την συνοχή του λαού; Ο άνθρωπος στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης γίνεται πολιτισμικός κα είμαστε πεπεισμένοι ότι ένα από τα πιο ποιοτικά εργαλεία για την συνοχή εκτός από την γλώσσα και τον πολιτισμό είναι και ο ομαδικός αθλητισμός.

«Οι τρεις άξονες για τις Ακαδημίες μας»

Ο Σαββίδης ρίχνει μεγάλο βάρος στις Ακαδημίες και ανέλυσε τον στρατηγικό σχεδιασμό: «Ο ομαδικός αθλητισμός όπως είναι και το ποδόσφαιρο εξασφαλίζουν την υγεία. Σήμερα ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ ενώνει εκατομμύρια κόσμο σε όλο τον κόσμο και αποτελεί στρατό συμφερόντων του ελληνικού λαού εκτός και εντός Ελλάδας. Ακριβώς γι? αυτό το λόγο, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στις Ακαδημίες μας, προσβλέπουμε την ανάπτυξη τους σε τρία στάδια: η ίδρυση του δικτύου Ακαδημιών στη Βόρεια Ελλάδα.

Η ίδρυση των δικτύων σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο το δεύτερο στάδιο και το τρίτο αφορά το δίκτυο στην Ελληνική Διασπορά. Η Ελληνική Διασπορά πρέπει να γίνει δότης του ΠΑΟΚ και από την άλλη πλευρά κέντρο προώθησης των συμφερόντων μας. Χαρακτηριστική η διαφορά της δουλειάς μας είναι τα εννέα standards στην συμμετοχή των μελών των Ακαδημιών. Εκτιμούμε έτσι ότι μόνο στην Ελλάδα πάνω από 1500 παιδιά θα συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία»

«Διαφάνεια και αυτάρκεια»

Ο μεγαλομέτοχος αναφέρθηκε και στον τρόπο που θέλει να λειτουργεί η ΠΑΕ: «Ο ΠΑΟΚ είναι μέρος του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Στην δουλειά μας λοιπόν έχουμε ως κανόνες αυτούς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Πρέπει να έχουμε ως οδηγό μας την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ και να προωθούμε τους σκοπούς των οργανισμών αυτών που είναι : πλήρη διαφάνεια στα έξοδα και στα έσοδα της ομάδας.

Είμαστε διαφανείς στις δραστηριότητές μας. Οι ομάδες πρέπει να είναι αυτοσυντηρούμενες και δεν πρέπει να ξοδεύουμε παραπάνω από ότι βγάζουμε. Είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε στο μάρκετινγκ για να εξασφαλίσουμε έσοδα από τον ΠΑΟΚ. Δεν πρέπει ο ΠΑΟΚ να εξαρτάται μόνο από έναν άνθρωπο ακόμη και αν είναι ο Σαββίδης. Να εξασφαλίσουμε και εκτός αγωνιστικού χώρου την ανταγωνιστικότητά μας. Πρέπει να εξασφαλίσουμε την κοινωνική ευθύνη. Γι? αυτό ο ΠΑΟΚ καλεί όλο και περισσότερα παιδιά και νέους έτσι ώστε να απομακρύνονται από τους «κακούς» δρόμους και τις κακές παρέες. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλά ένας σύλλογος, ο ΠΑΟΚ πρέπει να γίνει ολόκληρη βιομηχανία. Να έχουμε μια ισχυρή οργάνωση».

«Δεν είμαστε επαναστάτες»

Συνεχίζοντας ανέλυσε το όραμα του για τον ΠΑΟΚ: «Δεν είμαστε επαναστάτες απλά θέλουμε να αλλάξουμε την κατάσταση και την πραγματικότητα που επικρατεί στο ποδόσφαιρο. Ένας σοβαρός και ένας υγιής ΠΑΟΚ που δε θα θέλει να έχουμε ολιγοπώλια. Δε θέλουμε να μας εμποδίσουν στην ανάπτυξη. Εμείς θέλουμε να κάνουμε τον ΠΑΟΚ ισχυρό. Η υλοποίηση όλων αυτών είναι αδύνατη αν δε δώσουμε προσοχή στα χρονίζοντα προβλήματα»

«Μήπως δε θέλουν τον ισχυρό ΠΑΟΚ;»

Ο Σαββίδης ανέλυσε τη θέση του στο θέμα των χρεών: «Αν δεν λυθούν δεν έχει σημασία να συνεχίσουμε: τα προβλήματα του ΠΑΟΚ είναι προβλήματα της ελληνικής πραγματικότητας. Δεν το καταλαβαίνουμε αυτό. Η χώρα έχει ανάγκη από επενδυτές του εξωτερικού. Η Ελλάδα έχει τα χρήματα ανάγκη. Εμείς τα προτείνουμε αλλά δυστυχώς δεν ακουγόμαστε. Όλοι λένε ότι αγαπούν το ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ. Ήρθε η στιγμή να το αποδείξουν με πράξεις και με έργα. Ναι θέλουμε πραγματικά η λάσπη που έχει συγκεντρωθεί στο σώμα του ΠΑΟΚ να καθαριστεί.

Το κράτος βρίσκεται υπό την επιρροή της Τρόικας. Αλλά οι αποφάσεις της δεν έχουν βοηθήσει την Ελλάδα. Εμείς σε ότι αφορά το χρέος μας έχουν βάλει προσαυξήσεις πάνω από 200%. Δεν θέλουμε να πληρώσουμε αυτές τις προσαυξήσεις, δεν μπορούμε και δε θέλουμε. Για τον ΠΑΟΚ αυτή η απαίτηση δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Τέτοιες πρακτικές για την οικονομία της Ελλάδας δεν είναι σωστές. Σε λίγο θα συμπληρωθεί ένα έτος από τότε που έχουμε δηλώσει ότι είμαστε έτοιμοι να εξοφλήσουμε το πρωτογενές χρέος. Δεν έχουμε προχωρήσει ούτε ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Με την λήψη της απόφασης εμείς είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε το πρωτογενές χρέος ενώ κάθε χρόνο θα πληρώνουμε δέκα εκατομμύρια ευρώ. Σε ένα χρόνο θα μπορούσαν να είχαν πάρει πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ. Αν δεχθούν την πρόταση μας, αρχίζει η επένδυση των 80 εκατομμυρίων ευρώ από τα 150 συνολικά που θα επενδύσουμε. Όλα αυτά δεν αξίζουν της προσοχής μας; Ειδικά όταν οι επενδύσεις έχουν και κοινωνικό όφελος. Εμείς έχουμε όραμα για την ανάπτυξη της ομάδας. Οι αρνητικές δυνάμεις ενεργοποιούνται μέρα με τη μέρα. Το συνολικό κλίμα στην κοινωνία είναι αρνητικό.

Χρειαζόμαστε ενέργειες οι οποίες δίνουν ελπίδες. Είμαστε έτοιμοι ως ΠΑΟΚ να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε και κάνουμε πράγματα. Ο ΠΑΟΚ είναι εκτός πολιτικής αλλά η πολιτική έχει αρρωστήσει την κοινωνία. Έχουμε ανάγκη την πολιτική επίλυση του προβλήματος. Παλαιότερα ο Έλληνας έλεγε ότι φοβάται την θεία κρίση και τώρα λέμε ότι φοβόμαστε την Τρόικα. Η άποψη μου: Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον ΠΑΟΚ ως ομάδα ποδοσφαίρου.

Είναι ένα τμήμα της οικονομίας της Ελλάδας. Σε όλο τον κόσμο όταν έρχεται ο ξένος επενδυτής, τον ρωτούν τι θέλει. Εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτά που χρειάζονται. Εμείς ήρθαμε εδώ για να προστατεύσω την επένδυση μου ακόμη και στην Βουλή των Ελλήνων αλλά δε θέλω. Ο ΠΑΟΚ χρωστά, ο ΠΑΟΚ θα πληρώσει. Αλλά αυτά το 200% των προσαυξήσεων δεν το πληρώνω. Εγώ δε ζητώ να διαγράψουν το χρέος. Μήπως το κάνουν αυτό το πράγμα άνθρωποι που δεν θέλουν να δουν τον ΠΑΟΚ μεγάλο; Εγώ θα πω «γεια σας» αν δεν με ακούσουν. Ίσως αυτό θέλουν. Ας πάρουν μια απόφαση. Είναι μια κραυγή της ψυχής μου αυτή η έκκληση. Αν αγαπάμε την ομάδα και θέλουμε να την κάνουμε μεγάλη, ας ακούσουμε ο ένας τον άλλο. Κάντε ένα βήμα προς τον ΠΑΟΚ.

Τους τελευταίους οκτώ μήνες έχουμε πληρώσει στο κράτος 12 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους. Δεν ξέρω να αποφύγω να πληρώνω; Εγώ μπορώ να το αποφύγω. Αλλά η συνείδηση μου δεν το επιτρέπει να το κάνω. Έχω πει στον πρωθυπουργό να με έχουν ως παράδειγμα για το πώς πρέπει να πληρώνει κάποιος τους φόρους. Θέλουμε να είμαστε διαφανείς. Αλλά απαιτούμε την ίδια συμπεριφορά σε όλα τα άλλα μέλη του ποδοσφαίρου. Βρισκόμαστε σε μια μεγάλη καταστροφή του ποδοσφαίρου.

Υπάρχει ένα ολιγοπώλιο που οδηγεί την Ελλάδα σε διαρκή πτώση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Πιθανώς την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο πρωταθλητής δε θα παίζει απευθείας στους ομίλους. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει ποδόσφαιρο αλλά ίντριγκες. Εμείς θέλουμε να πάμε καθαρά και με διαφάνεια μπροστά. Γιατί πολύ απλά ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Εγώ επτά χρόνια προσπάθησα να αγοράσω τον ΠΑΟΚ. Δεν θέλω να απογοητεύσω τον κόσμο και τον εαυτό μου»Πηγή: metrosport.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι. Χθες δεν μας βγήκε το ρίσκο του  να σκοράρει ο Άγιαξ απέναντι στην Μπαρτσελόνα αν και είχε ευκαιρίες (έχασε και πέναλτι προς το τέλος) και έτσι είχαμε 2/3 επιλογές.
Στο σημερινό κουπόνι έχουμε πρεμιέρα των 12 ομίλων του Europa League, με δυνατά παιχνίδια. Ξεκινώντας απο την Βαλένθια υποδέχεται την Σουόνσι, φαβορί δίνονται οι γηπεδούχοι, όμως αμυντικά είναι «ευάλωτοι», 2 γκολ πέτυχαν οι Ουαλοί απέναντι στην Λίβερπουλ, πιστεύω ότι θα σκοράρουν οπότε G/G. Η πρωτάρα Εστορίλ υποδέχεται την Σεβίλλη, αν σε κάτι είναι δυνατοί οι Πορτογάλοι αυτό είναι  η επιθετική τους γραμμή, πιστεύω ότι και η Σεβίλλη επιθετικά δυνατή, αμυντικά ασταθής, να μας δώσει το όβερ. Η Ρεάλ Μπέτις υποδέχεται την Λυών, οι Ισπανοί δυνατοί εντός, δίνουν γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι τους, οι Γάλλοι αν και δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση είναι έμπειροι και με την επιστρο φή του Γκομίς ισχυροποιούνται επιθετικά,  το rotation των Ισπανών με αποτρέπει να πάω στον άσο, θα πάω με το όβερ. Τέλος ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την πρωτάρα Σαχτέρ Γκαραγκάντι, πιστεύω ότι δύσκολα θα σκοράρουν οι Κοζάκοι, οπότε πιστεύω σε έναν σοβαρό ΠΑΟΚ με ένα σκορ 2-0 και θα πάω σε εύρος 2-3 γκολ.
                               

Πρόταση (σε μονά αποδεκτά ή σε δυάδες):

ΡΕΑΛ ΜΠΕΤΙΣ-ΛΥΩΝ   OVER(2.5) (1.85)
ΠΑΟΚ-ΣΑΧΤΕΡ ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΤΙ  2-3 GOAL(1,95)
ΕΣΤΟΡΙΛ-ΣΕΒΙΛΛΗ  OVER(2.5) (1.75)
ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΣΟΥΟΝΣΙ  G/G(1.72)




Οι αποδόσεις είναι της Βet365.gr  (στη εικόνα  Olivia Munn)

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!  

«Σοβαρά και πειθαρχημένα»

koylakiwths
Ο Γιώργος Κουλακιώτης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, μίλησε στον Arena 89.4 και αναφέρθηκε στα συμπεράσματα του για την Σαχτιόρ την οποία παρακολούθησε:
Αρχικά είπε:
«Επειδή έτυχε να δω το πρώτο παιχνίδι αυτής της ομάδας με την Σάλκε στην έδρα της, μου άρεσε. Είναι άπειρη αλλά δεν παύει να είναι καλή ομάδα . Ένα μείον που έχει ο ΠΑΟΚ είναι ότι δεν έχει τον κόσμο. Αν βγει σοβαρά και πειθαρχημένα δεν θα έχει πρόβλημα. Είναι αδύναμη η Σαχτιόρ αλλά αν δεν μπει σοβαρά ο ΠΑΟΚ θα έχει πρόβλημα»
Από τακτικής άποψης:
«Εμένα μου άρεσε ο σέντερ φορ γιατί είναι έμπειρος. Από εκεί και ύστερα έχουν μειονέκτημα στους αμυντικούς. Είναι όλα ψηλά παιδιά και αργοί όποτε θα έχουμε ένα πλεονέκτημα με την ταχύτητα του Αθανασιάδη και τον Σαλπιγγίδη. Εντάξει επειδή είναι άπειροι θέλουν την διάκριση αλλά με σοβαρότητα ο ΠΑΟΚ θα νικήσει»
Στην συνέχεια είπε:
«Αυτό το παιχνίδι ήταν εντός έδρας. Εμένα μου άρεσε. Εκτός έδρας δεν ξέρω πως θα εμφανιστούν. Υποθέτω ότι θα κλειστούν και ίσως θα προσπαθήσουν στην κόντρα να χτυπήσουν» ενώ για τον επιθετικό της Σαχτιόρ και πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί:
«Και ο Κατσουράνης και ο Βίτορ ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Απλά επειδή είναι έμπειρος  μπορεί να σου κάνει την μισή ευκαιρία γκολ. Ξέρουν τα παιδιά τι να κάνουν αλλά επαναλαμβάνω ότι αν μπουν όπως πρέπει δεν θα έχουν πρόβλημα»
Ξεχώρισε κάποιον παίκτη που κάνει την διαφορά:
«Είναι εκτός έδρας και θα παίξουν αμυντικά. Δεν είδα κάποιον παίκτη που να μου κάνει εντύπωση. Είναι καλό σύνολο αλλά πιο αδύναμο από τον ΠΑΟΚ. Δεν είδα κάποιο παίκτη να με εντυπωσιάζει. Είναι ομάδα συνόλου και αυτός ο επιθετικός που έχουν ίσως κάνει την διαφορά. Δεν μπορεί να φοβηθεί ο ΠΑΟΚ αυτή την ομάδα»
Για τα στημένα της Σαχτιόρ:
«Έχω δει κοντούς παίκτες να παίρνουν κεφαλιά από δίμετρους. Ο Βίτορ δεν είναι πανύψηλος όμως έχει κάνει και γκολ. Σε αυτές τις φάσεις πρέπει να είναι συγκεντρωμένος να έχεις καλή θέση και να μην πάρει την μπάλα ο αντίπαλος. Ο ΠΑΟΚ θα έχει πρόβλημα αν μπει πολύ χαλαρά και τους υποτιμήσει»
Πως παίζει γενικά η Σαχτιόρ:
«Παίζουν δυνατά ίσως και γι’ αυτό η Σέλτικ έχασε. Έπαιξαν δυνατά και ίσως να τους υποτίμησαν και γι’ αυτό έχασαν»
Για τον Στοχ:
«Στον ΠΑΟΚ την φετινή χρονιά την διαφορά την κάνει ο Στοχ. Μιλάμε για παικταρά. Είναι ο ποιοτικότερος παίκτης. Κάνει την διαφορά. Και ίσως αν ο ΠΑΟΚ είχε άλλους δύο σαν αυτόν θα έκανε την διαφορά και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Γενικά η εικόνα του είναι πάρα πολύ καλή. Δείχνει σε κάθε παιχνίδι την ποιότητα του. Είναι γρήγορος έρχεται με την μπάλα κατευθείαν πάνω σου. Αν κάνει την προσποίηση και κάνει και το σουτ αν δεν το βάλει με την μία θα το κάνει με την δεύτερη»
Για τον Λούκας:
«Ο Λούκας είναι τεχνίτης έχει καλά χτυπήματα φάουλ αλλά θα προτιμούσα να έχουμε περισσότερη ουσία. Περιμένω να βγάλει δύο τρεις κάθετες φάσεις ή να βάλει ο ίδιος το γκολ. Στο κομμάτι με τις σέντρες παίρνει άριστα»
Πόσο επηρεάζει ο τίτλος του φαβορί:
«Είναι σίγουρα επικίνδυνος ο τίτλος του φαβορί. Αν δούμε και στο Τσάμπιονς Λιγκ έχασε η Τσέλσι η Γιουβέντους έφερε 1-1 με την Κοπεγχάγη. Το παιχνίδι πρέπει να το κάνεις εσύ εύκολο παίζοντας πειθαρχημένα μέσα στο γήπεδο»
Για το πρωτάθλημα:
«Είμαι αισιόδοξος παρά την μια γκέλα που έγινε μέσα στον Παναιτωλικό. Έχει καλό ρόστερ καλό προπονητή και η βοήθεια του κόσμου είναι ανεπανάληπτη. Έχει δρόμο το πρωτάθλημα και θα δούμε τι θα γίνει»
Τέλος για τον ίδιο:
«Θέλω να ασχοληθώ με την προπονητική. Θέλω να υπάρχει μία σοβαρότητα όμως. Δεν μου αρέσει να είναι ερασιτεχνικά . Θέλω να πάω κάπου καλά»

«Στήριξη σε Ηλιάδη»

stefanidhs
Ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρη, Πάνος Στεφανίδης, μίλησε στον Arena 89.4 και αναφέρθηκε σε όλα τα τελευταία ζητήματα του συλλόγου.
Αρχικά αναφέρθηκε στην πολιτική αναφορικά με τον 45χρονο που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και την απόφαση των δικηγόρων να μην αναλάβουν την υπεράσπιση του:
«Κανονικά όλοι δικαιούνται υπεράσπισης αλλά καμιά φορά πρέπει να νιώθεις καλά για να κάνεις την δουλειά. Γιατί ότι και να ακούγεται για τους δικηγόρους και εμείς την δικαιοσύνη υπερασπιζόμαστε. Εγώ δεν ασχολούμαι με ποινικά και δεν μου έχει τύχη κάτι τέτοιο»
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα τεκταινόμενα του Άρη αρχίζοντας από την ΔΕΘ:
«Πήγε αναπάντεχα καλά. Δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη ανταπόκριση. Ήταν κάτι που μας εξέπλησσε ευχάριστα. Πέρασε πάρα πολύ κόσμος και ήταν ένα άνοιγμα του Άρη προς τα έξω, σε μία τεράστια εκδήλωση που είναι σήμα κατατεθέν για την Θεσσαλονίκη. Ο Άρης ήταν παρών, είχε ένα περίπτερο σε καλό μέρος και μπήκαν περίπου 20,000 επισκέπτες. Φανταστείτε ότι κάθε μέρα έκοβε η έκθεση 25,000 εισιτήρια.  Πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα σε κάποια παιδιά που έδωσαν και την ψυχή τους για αυτό το περίπτερο. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους»
Για την συνέλευση της ΚΜΑ και τι ειπώθηκε:
«Ο απολογισμός ήταν για το οικονομικό. Πήγε καλά. Ένα μικρό ποσό μπήκε μέσα που θα μπορούσε να καλυφτεί από τις συνδρομές. Μπήκαμε μέσα για 30 συνδρομές Ο σκοπός που κάναμε το περίπτερο ήταν για να προβάλουμε τον Άρη και επειδή το περίπτερο στήθηκε λίγο βιαστικά έπρεπε να προβάλουμε και την ΚΜΑ. Θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε το περίπτερο και για την ΚΜΑ αλλά δεν πήγε το μυαλό μας εκεί»
Για την συνέντευξη του Ηλιάδη:
«Γενικότερα ο πρόεδρος θέλησε να τονίσει το τι κατάφερε γιατί λόγω της κακής αγωνιστικής πορείας τείνει να ξεχαστεί. Πήρε κάποιες δεσμεύσεις που  οφείλει να τηρήσει. Ήθελε εδώ και καιρό να τοποθετηθεί αλλά επειδή είχαμε τους προπονητές την κακή πορεία το 99 πήγανε συνέχεια πίσω. Έπρεπε να μιλήσει» για να συνεχίσει: «Εμείς κάνουμε την δουλειά μας ως ΚΜΑ για να δούμε πως πάει στα οικονομικά η ομάδα και μέχρι την Παρασκευή θα έχουμε μία πλήρη εικόνα. Μας απασχολεί να έχουμε όλα τα στοιχεία για να έχουμε και ένα ολοκληρωμένο φάκελο αν προκύψει κάτι»
Για τις κατηγορίες του Ηλιάδη περί λαμόγιων:
«Ότι μέσα στην οικογένεια του Άρη υπάρχουν διάφορες εσωτερικές ανακατωσούρες είναι γεγονός. Ίσως εμείς επειδή συνηθίσαμε να μην μας κάνει εντύπωση αλλά ο κύριος Ηλιάδης επειδή ήταν στο εξωτερικό μπορεί να τον έχουν παραξενέψει . Υπάρχει θέμα εσωτερικό. Αλίμονο. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Υπάρχουν κάποια ανώνυμα δημοσιεύματα που γράφουν διάφορα. Μην  δίνουμε σημασία. Ας γράφει ο καθένας ότι θέλει. Εμείς έχουμε δώσει συγκεκριμένες γραμμές στον κύριο Ηλιάδη για το τι ζητάμε. Δεν θέλουμε να μπει η ομάδα μέσα και έχει δεσμευτεί ότι αν υπάρξει ζημιά θα την καλύψει ο ίδιος. Και πάνω σε αυτόν τον τομέα υπάρχει αυτή η συνεργασία. Θέλουμε να δούμε την ταμειακή κατάσταση το 99 τα συμβόλαια τα πάντα μέχρι τις 30/6 για να έχουμε μία εικόνα. Αν διαπιστώσουμε ότι υπάρχει έλλειμμα θα είναι τρελό να περιμένουμε από τον Ηλιάδη να το καλύψει. Θα πρέπει να τρέξουμε και εμείς»
Για την επανεκκίνηση της ΚΜΑ που ανέφερε ο κύριος Ηλιάδης:
«Το είπαμε και εμείς. Όχι μόνο ο κύριος Ηλιάδης. Μετά το συμβούλιο γνωριμίας  που  βάλαμε κάτω κάποιες δομές που θα συνεργαστούμε είχε βγει μία κοινή ανακοίνωση περί επανεκκίνησης. Όλα να γίνονται με μέτρο στα οικονομικά. Θα πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε και σε ότι αφορά την επανεκκίνηση της ΚΜΑ να κάνει αυτό για το οποίο έχει συσταθεί. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει μέσα την ομάδα. Αυτό δεν γινόταν τόσα χρόνια θα γίνει τώρα»
Για τον Αμερικανό επενδυτή:
«Εδώ και καιρό μου είχε πει ότι κάνει προσπάθειες. Από τον Ιούλιο. Ούτε το όνομα ξέρω ούτε ανακοινώσιμο είναι μέχρι να τελειώσει η δουλειά. Παραδέχθηκε και αυτός ότι με το 99 πιθανότατα να χρειαστεί ακόμη μία οικονομική ένεση.  Ένας επενδυτής που θα δώσει άλλη όψη στην ομάδα. Να μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Περάσαμε δύσκολα πέρσι, φέτος ξεκινήσαμε άσχημα αλλά πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα. Το άγχος είναι απίστευτο. Όλη η εβδομάδα κυλάει κανονικά και όταν έρχεται ο αγώνας το άγχος είναι απίστευτο. Γιατί γίνεται μεγάλη δουλειά και κάπου αναμένεις και ένα αποτέλεσμα»
Μέχρι να βρεθεί ο επενδυτής τι γίνεται;
«Πρέπει να κοιτάμε πως θα τρέξει η χρονιά. Μπορεί στο τέλος να μην βρεθεί κανείς. Και εμείς κάνουμε επαφές που μπορεί να οδηγήσουν σε επενδυτή αλλά είμαστε της άποψης να ανακοινωθεί όταν θα υπάρχει συμφωνία. Είμαστε σε αναζήτηση. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Όλο το διοικητικό συμβούλιο καταλαβαίνει πλήρως ότι πρέπει να βρεθεί ισχυρός επενδυτής. Χρειάζονται χρήματα και μυαλά για να δούμε καλύτερες μέρες. Πρέπει να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση και αυτό κάνουμε όσο και αν μας κατηγορούν. Αλλά μέχρι να βρεθεί έχουμε ιερή υποχρέωση να τρέξουμε τις υποχρεώσεις της ομάδας. Η κατάσταση σήμερα είναι διαφορετική σε σχέση με πριν από δύο μήνες. Πλέον έχουμε μία εικόνα για την ΠΑΕ σε οικονομικό επίπεδο. Μέχρι πριν λίγο καιρό δεν  ξέραμε»
Η ΚΜΑ είναι διατεθειμένη να μιλήσει με οποιονδήποτε; Ακόμη και με τον Κόντη;
«Ας δείξει τα λεφτά ο οποιοσδήποτε. Προκειμένου να πάρει την ομάδα θα πρέπει να πάρει και τον κόσμο. Αν εμφανιστεί με λεφτά θα πάρει και ένα μπόνους από τον κόσμο. Η Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι ένας τρόπος. Αν εμφανιστούν τα χρήματα γίνεται άμεσα η αλλαγή. Μέσα σε 48 ώρες από την ώρα που θα εμφανιστεί. Αν έρθει ένας με τα λεφτά για την αύξηση τι θα του πούμε εμείς; Όχι; Εμείς όμως θα  πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα λεφτά θα πάνε στην ομάδα. Δεν υπάρχει περίπτωση για τον Κόντη. Και ο ίδιος το λέει αλλά σας το λέω και εγώ»
Για το 99 και τις δηλώσεις Ηλιάδη ότι προσπάθησαν κάποιοι να βάλουν τρικλοποδιές:
«Ας περιμένουμε το πόρισμα της ΝΕΧΙΑ. Αργεί γιατί αργεί; 30 Σεπτεμβρίου θα έρθει. Το αργότερο 15 Οκτώβρη. Δεσμεύτηκε η ΝΕΧΙΑ εγγράφως ότι θα μας το παραδώσει. Ο λόγος τις καθυστερήσεως οφείλεται και στον Άρη . Ο Άρης συνεργάζεται με πολλούς τρίτους και δεν μπορούμε να διασύρουμε το όνομα μίας εταιρίας παγκόσμιας εμβέλειας. Πρέπει και ο Άρης να είναι σωστός. Βασικό για εμένα είναι να είναι εντάξει ο Άρης στους τρίτους»
Για την Άρης Εμπορική:
«Η εμπορική είναι μεγάλη πληγή και πρέπει να τελειώνουμε με το θέμα. Ανήκει ακόμη στην παλιά διοίκηση γιατί κανείς δεν ήθελε να την αναλάβει με τα παλιά χρέη. Πρέπει να συμβάλει και ο ερασιτέχνης.  Έχουν ληφθεί αποφάσεις από τα τέλη Ιουνίου που δεν μπορούσαν να προχωρήσουν λόγω εσωτερικών θεμάτων της ομάδας»
Για τα όσα έγιναν στον Μάρτιο:
«Εκείνο το Μάρτιο έγιναν πάρα πολλά. Η χορηγική σύμβαση 403,000 ευρώ τον Μάρτιο έγινε 202,000 και εισπράχτηκαν επιτόπου 120,000 ευρώ. Δεν ήμουν τότε στην ΚΜΑ. Αυτά τα έχουμε πει. Υπήρξε συμφωνία για τα τηλεοπτικά μέχρι το 2014-15 και δαπανήσαμε πέρσι 100,000 για προετοιμασία στην Ιταλία γιατί ήμασταν δεσμευμένοι από την σύμβαση»
Είναι διατεθειμένοι στην ΚΜΑ να μιλήσουν με οποιονδήποτε που έχει κάποια πρόταση που θα βοηθήσει;
«Είμαστε διατεθειμένοι να μιλήσουμε με όλους για όποια πρόταση είναι για το καλό του σωματείου. Ο κύριος Ηλιάδης είναι μέλος της διοίκησης και είμαστε ανοιχτοί να τον ακούσουμε. Πόσο μάλλον όταν είναι πρόεδρος της ΠΑΕ και ζει τα πράγματα από μέσα»
Η ΚΜΑ θα έχει ελεγκτικό ρόλο ακόμα και αν έρθει επενδυτής:
«Θα ήταν το ιδανικό. Άμα είναι καθαρός γιατί να μην το δεχθεί. Άμα θέλω πραγματικά να επενδύσω γιατί να απορρίψω τους φίλαθλους στον έλεγχο. Αν είναι καθαρά τα πράγματα γιατί να υπάρχει πρόβλημα;»
Στην συνέχεια είπε:
«Θα περιμένω το πόρισμα της ΝΕΧΙΑ. Ο κύριος Ηλιάδης είπε ότι δεν ξέρει και πιθανολογεί ότι θα βγάλει λογιστικές παραλείψεις. Εγώ περιμένω πολλά πράγματα. Αλλά σίγουρα πρέπει να γίνει και εσωτερικός έλεγχος. Η ΝΕΧΙΑ δεν γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα μέσα στον Άρη. Εμείς που ασχολούμαστε κάθε μέρα ξέρουμε πως έφτασε σε αυτό το σημείο η ομάδα ή έχουμε υπόνοιες»
Τι λέει η ΚΜΑ σε όσους βρίσκονται απέναντι  στον Ηλιάδη:
«Τον Μάιο είχαμε εκλογές. Όποιος ήθελε έβαζε υποψηφιότητα. Ο κόσμος ψήφισε τον Ηλιάδη και θέλει στήριξη. Έχει κάνει και καλά πράγματα με κυριότερο το 99 γιατί χωρίς εξυγίανση δεν υπάρχει σύλλογος» για να συνεχίσει:
«Είναι αλήθεια ότι η ΚΜΑ δέχεται μεγαλύτερο πόλεμο από εντός των τειχών. Δεν στηρίζεται,  κάνουμε προσπάθεια αλλά αυτό που εισπράττουμε είναι αποδοκιμασία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με τους θεσμούς του Άρη δεν έχουμε πρόβλημα. Και ξαναλέω όσοι έχουν απορίες οι πόρτες είναι ανοιχτές δεν κλείσανε ποτέ. Υπάρχουν και οι Δευτέρες που πάντα απαντάμε στις ερωτήσεις. Πέρασε χιλιάδες κόσμος από την ΔΕΘ και συζητήσαμε δέκα μέρες συνεχόμενα»

«Συκοφαντική δυσφήμιση οι κατηγορίες»

iraklis
O Γενικός διευθυντής του Ηρακλή Γιώργος Μπέζας, που συνελήφθη στον αγώνα Κυπέλλου των «κυανόλευκων» με τον Τύρναβο στο Αλκαζάρ, μίλησε στον Arena 89,4 και αναφέρθηκε στο κατηγορητήριο και τις επόμενες κινήσεις του.
Για την ποινή φυλάκισης εφτά μηνών και την έφεση που έκανε είπε:
«Δεν το περίμενα. Εγώ προσπάθησα να βοηθήσω και να βρω μία λύση για τον φίλαθλο που είχαν πιάσει οι Αστυνομικοί και τελικά βρέθηκα στο δικαστήριο. Στο κατηγορητήριο έγραψαν  ότι ένιωσαν τρόμο και φόβο επειδή τους είπα: «θα δείτε τι θα πάθετε τώρα». Τέσσερα άτομα φοβήθηκαν. Τι θα γίνει με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα πως θα τα αντιμετωπίσει η Αστυνομία αν τέσσερις Αστυνομικοί φοβούνται ένα άτομο»
Τι έκανε ο ίδιος όταν οι φίλαθλοι του Τύρναβου πετούσαν μπουκάλια:
«Εγώ προσπάθησαν να κατευνάσω τα πνεύματα με τους ανθρώπους του Τύρναβου και ξαφνικά βλέπω ενώ πάω να καθίσω να παίρνουν έναν φίλαθλο του Ηρακλή έξω. Και τους λέω γιατί τον παίρνετε έξω, ενώ οι άλλοι πετάνε καφέδες. Όπως ξέρετε η  ρίψη καφέ επισύρει την ποινή του  αυτόφωρου. Η απάντηση που πήρα ήταν: «Φύγε από εδώ  ρε»,  τους λέω «τι κάνετε ρε αφήστε τον φίλαθλο», και με συνέλαβαν και εμένα»
Στην συνέχεια ανέφερε:
«Έκανα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση προς τους τέσσερις Αστυνομικούς. Να κοιτάμε πλέον ότι το ποδόσφαιρο είναι μία γιορτή αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το θέλουν αυτό»
Για την πρόκριση:
«Ήταν παιχνίδι Γκραντ Γκινιόλ. Εύχομαι την επόμενη φορά να είμαι στο γήπεδο και να μπορώ να πανηγυρίσω την πρόκριση»
Τέλος για τα διαρκείας:
«Έχει αρχίσει ήδη και υπάρχει ζήτηση μετά την πρόκριση και θέλω να ζητήσω από τον κόσμο του Ηρακλή να έρθει και να κάνει έγραφες για τα διαρκείας. Όσοι έχουν εξοφλήσει τα διαρκείας μπορούν να μπουν και με την Ξάνθη για το Κύπελλο. Είναι μία πρωτοβουλία της διοίκησης. Πλέον ενωμένοι να κάνουμε δυνατό τον Ηρακλή και να τον πάμε εκεί που αξίζει. Ισχύουν και για τα πλέϊ-οφ. Πέρσι πουλήσαμε πάνω από 1,000.  Εννοείτε ότι ο στόχος φέτος είναι να ξεπεράσουμε αυτόν τον αριθμό»

Έπαινος παρουσίας από την ΔΕΘ στην ΚΜΑ!

aris deth
Τιμητικό έπαινο για την οργάνωση του περιπτέρου της ΚΜΑ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, παρέδωσαν ο Πρόεδρος της ΔΕΘ και ο Διευθύνων Σύμβουλος αυτής, όπως ανακοίνωσε ο Φορέας.
Αναλυτικά:
«Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ κ. Τζήκας Αναστάσιος και ο Διευθύνων Σύμβουλος αυτής Δρ. Κυριάκος Ποζρικίδης παρέδωσαν χθες (17/9) στην Κοινωνία Μελών ΑΡΗ τιμητικό έπαινο για την άρτια και οργανωμένη παρουσία της στην 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την υποστήριξή της, αλλά και τη μεγάλη επισκεψιμότητα που είχε ο εκθεσιακός χώρος του ΑΡΗ».

«Όχι και ντέρμπι το ΠΑΟΚ-Σαχτιόρ»

paok
Ο Ρουμάνος άλλοτε διεθνής μπακ, Κοσμίν Μπαρκαουάν, μίλησε στον Arena 89,4 για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ και συνέστησε σοβαρότητα από την πλευρά του “δικέφαλου”.
Για τον αγώνα του ΠΑΟΚ:
«Δεν ξέρουμε πως την λένε Σαχτιόρ, Σαχτιέρ. Εγώ είχα παίξει με τον ΟΦΗ με μία ομάδα από το Καζακστάν, και πιστεύαμε ότι θα ήταν φιλικό. Τελικά βρήκαμε μπροστά μας μία πολύ δύσκολη ομάδα. Καζακστάν, Ουκρανία, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν κερδίζουν πολλά από την δύναμη των παικτών. Τελικά χάσαμε εκτός έδρας 3-0. Πιστεύω ότι σήμερα φυσικά ο ΠΑΟΚ πρέπει να νικήσει αλλά πρέπει να το πάρουν πολύ σοβαρά το παιχνίδι. Εγώ έπαιξα και τρία χρόνια στην Ουκρανία έξι μήνες στην Ρωσία και βρήκα μπροστά μου πολύ δύσκολες ομάδες. Λίγο το φοβάμαι το παιχνίδι αλλά δεν φοβάμαι σίγουρα την ποιότητα του ΠΑΟΚ. Βλέπω ότι η επικοινωνία των παικτών ανεβαίνει όπως και η ποιότητα. Έτσι τα βλέπω εγώ. Αν πάρουμε σοβαρά το παιχνίδι και δεν αφήσουμε να πιστεύει η Σαχτιόρ ότι υπάρχει έστω και 1% να πάρει το ματς θα νικήσουμε. Αν αφήσουμε τον χρόνο να κυλάει θα έχουμε πρόβλημα»
Για το ταξίδι που έκανε ο ΟΦΗ στο Καζακστάν επί εποχής του:
«Ήταν δύσκολο ταξίδι με λεωφορείο τρεις μέρες. Ήταν δύσκολη εκδρομή. Χάσαμε επειδή δεν ήμασταν έτοιμοι να πάρουμε το παιχνίδι όπως έπρεπε»
Τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ:
«Να μην κάνουμε φάουλ στην περιοχή. Να μην κάνουμε κόρνερ, αυτά θέλουν προσοχή γιατί είναι ψηλή ομάδα. Αυτό για μία ομάδα μπορεί να είναι και μία τακτική. Όμως εμείς πρέπει να προσέξουμε σε αυτά. Ούτε φάουλ ούτε κόρνερ. Αν χρειαστεί φυσικά το φάουλ το κάνεις. Αλλά τζάμπα φάουλ να φέρνουμε από εφτά άτομα στην περιοχή δεν χρειάζεται»
Για να συνεχίσει λέγοντας:
«Έχουμε ποιότητα. Αν εμείς παίξουμε το παιχνίδι που βλέπουμε τους τελευταίους τρεις τέσσερις αγώνες φυσικά θα νικήσουμε . Όμως πρέπει οι ευκαιρίες που θα γίνουν να μπουν γκολ με καθαρό μυαλό. Από το ημίχρονο να είναι 1-2-3 μηδέν και να μην αφήνουμε τον χρόνο να περνάει. Μην το κάνουμε και ντέρμπι τώρα. Είναι δύο καλές ομάδες αλλά το ΠΑΟΚ-Σαχτιόρ δεν είναι ντέρμπι. Είναι ματς που ο ΠΑΟΚ πρέπει να το κερδίσει»
Για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πολλοί τεχνίτες, όπως Βραζιλιάνοι σε αυτές τις ομάδες:
«Έχουν δύναμη. Είναι δύσκολο ένας Βραζιλιάνος να πάει να παίξει στο Καζακστάν. Είναι δύσκολο γιατί δεν είναι το στιλ του. Αν πάς να παίξεις με κεφαλιές και δύναμη ο Βραζιλιάνος δεν το ξέρει αυτό»
Επηρεάζει η αλλαγή ώρα ή η θερμοκρασία;
«Όχι δεν είναι πρόβλημα. Όταν παίξαμε εμείς είχε καλή θερμοκρασία απλά ήταν τρεις μέρες ταξίδι με το λεωφορείο. Τώρα δεν πειράζει που χάσαμε αλλά τότε πείραζε»
Τέλος για την Σουπερλιγκ:
«Είναι νωρίς ακόμα για να πούμε. Αν και ΠΑΟΚτσης δεν μου αρέσει να βλέπω ομάδες όπως ο  Άρης που ακόμη δεν βρήκαν τον δρόμο τους»

Συνέλαβαν τους ξένους του Πανιωνίου!!

MILBOURNE
Μεγάλη περιπέτεια πέρασαν τέσσερις ξένοι του Πανιωνίου μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1, την περασμένη Τρίτη (17/9), αφού συνελήφθησαν από την Αστυνομία! Όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία»:
«λίγες ώρες πριν την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη η αστυνομία σε κάποιο άλλο σημείο της Αθήνας έκανε επίδειξη… δύναμης και εξουσίας ξεπερνώντας τα όρια με θύματα τέσσερις ξένους παίκτες του Πανιώνιου στο μπάσκετ.
Το συμβάν έλαβε χώρα επί της οδού Πειραιώς λίγη ώρα μετά το τέλος της κλήρωσης για το πρωτάθλημα της Α1 στο οποίο έδωσαν το παρόν εκπροσωπώντας τον Πανιώνιο οι Λάντον Μίλμπουρν, Κέβιν Λάνγκφορντ, Γκι Μισέλ και Ούρος Ντούβνιακ. Φεύγοντας από το Μουσείο Μπενάκη όπου έγινε η εκδήλωση και λιγότερα από χίλια μέτρα μακριά αστυνομικοί έκαναν σήμα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Μίλμπουρν να σταματήσει. Ο Αμερικανός δεν το κατάλαβε και λίγο πιο κάτω αστυνομικοί της ομάδας Δίας τους μπλόκαραν και τους σταμάτησαν στη μέση του δρόμου.
Τους ζήτησαν να βγουν από το αυτοκίνητο και δίχως δεύτερη σκέψη τους πέρασαν χειροπέδες σαν να ήταν εγκληματίες! Μάλιστα ο Γάλλος σέντερ των 2μ.12 Γκι Μισέλ είχε τρομοκρατηθεί τόσο πολύ που φοβήθηκε να βγει από το αυτοκίνητο και τον έβγαλαν οι αστυνομικοί μετά βίας.
«Κόλλησαν» και τους τέσσερις στο πλάι του αυτοκινήτου (ενώ είχε δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο) αλλά δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν αφού οι ξένοι του Πανιώνιου δεν μιλούσαν ελληνικά. Για καλή τους τύχη εκείνη τη στιγμή περνούσε από το σημείο ο μπασκετμπολίστας του Κολοσσού Ρόδου Χριστόφορος Στεφανίδης που αναγνώρισε αμέσως τους συναθλητές του και έσπευσε να μιλήσει στους αστυνομικούς.
Όμως εκείνοι, παρά τις εξηγήσεις που τους έδωσε ο Στεφανίδης δεν… πείσθηκαν ότι είναι μπασκετμπολίστες παρότι ο ένας είναι 2μ.12, ο άλλος 2μ.08 και ο τρίτος 2μ.02 και τελικά συναίνεσαν στο να πάνε όλοι μαζί στο αστυνομικό τμήμα Πετραλώνων για να δοθεί η… λύση.
Εκεί ο Στεφανίδης εξήγησε στον αξιωματικό υπηρεσίας ποιοι είναι οι κατά τους αστυνομικούς… αδίστακτοι κακοποιοί και τελικά οι παίκτες, σοκαρισμένοι, αφέθηκαν ελεύθεροι. Χθες το πρωί διηγήθηκαν στους συμπαίκτες τους στον Πανιώνιο το συμβάν εκφράζοντας τους την αγανάκτηση για την ωμή άσκηση εξουσίας από τους αστυνομικούς, που παρόμοιά της δεν είχαν συναντήσει ούτε στις ΗΠΑ…».
Πηγή: arenafm.gr

Οι οπαδοί της Ράγιο για τον Π.Φύσσα!

ragio.jpg
Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε από τους οπαδούς της Ράγιο Βαγιεκάνο.
Οι οπαδοί της Ισπανικής ομάδας που είναι αδελφοποιημένη με τους φιλάθλους του Ηρακλή, έστειλαν μέσω του λογαριασμού τους στο  τουίτερ μήνυμα για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Με τίτλο «Με τον φασισμό δεν ανοίγεις συζήτηση. Τον καταστρέφεις» οι οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο παίρνουν θέση για αυτά που γίνονται τις τελευταίες μέρες στην χώρα μας..
Πηγή: arenafm.gr

Σύνδεσμοι υπέρ Ιβάν!!

ιβαν
Στο πλευρό του Ιβάν Σαββίδη για το θέμα της ρύθμισης των χρεών και οι σύνδεσμοι φιλάθλων ΠΑΟΚ, που θέλησαν να στείλουν ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε πολλά δημοσιεύματα για την επίλυση των χρεών της ομάδας μας προς το δημόσιο.Αυτό που θέλουμε να διαμηνύσουμε προς όλους τους αρμόδιους φορείς,πολιτικούς και λοιπούς παρατρεχάμενους που θα βρούνε μια στιγμή δημοσιότητας πάνω στο όνομα του Π.Α.Ο.Κ. σε εκδηλώσεις,συνεντεύξεις κλπ είναι ότι τα περιθώρια στένεψαν,απαιτούμε την οριστική και βιώσιμη λύση του ζητήματος άμεσα και συντασσόμαστε πλήρως στις ενέργειες και την πρόταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Τελευταίο παιχνίδι χωρίς εμάς,τελευταίο παιχνίδι μακριά από την θέση μας και το σπίτι μας.Καλούμε όλο τον ΠΑΟΚτσήδικο λαό στην μηχανοκίνητη πορεία πριν το αυριανό παιχνίδι έξω από το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΑΣ και ώρα 19.00 για να δώσουμε στη ομάδα την απαιτούμενη στήριξη και υπομονή μέχρι να ξαναβρεθούμε δίπλα τους στον επόμενο αγώνα”.

Σαλί Μπερίσα για Κάτσε!!

saliberisa
Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, αναφέρεται στο θέμα που προέκυψε με τον Έργκους Κάτσε.
Διαβάστε αναλυτικά τα όσα γράφει:
“Τι καλά… ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΟΣ!
Για την αλβανοφοβία, ένα μπλουζάκι με το έμβλημα του UCK είναι χειρότερο από τη φωτογραφία του Χίτλερ.
 Αγαπητοί φίλοι, το προηγούμενο διάστημα ο τελευταίος Αλβανός που έγινε θύμα είναι ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην ομάδα του ΠΑΟΚ και στην Εθνική μας, ο 20χρονος Έργκους Κάτσε. Μία μεσαιωνικού τύπου καταιγίδα ρατσιστικών σχολίων έγινε εναντίον του επειδή ανάρτησε στo facebook μία προσωπική φωτογραφία στην οποία φαίνεται ότι φοράει μπλουζάκι που γράφει UCK. Αυτή τη μάχη την άρχισαν οι Έλληνες Ναζί, που έχουν το ρατσισμό ιδεολογία τους. Αλλά, ο αθλητικός σύλλογος ΠΑΟΚ θέλει να τιμωρήσει με μεσαιωνικό τρόπο τον ποδοσφαιριστή, κάτω από την πίεση των Ναζί ή της αλβανοφοβίας.Αν αποδειχθεί ότι αυτή η απόφαση είναι αποτέλεσμα της πίεσης των Ναζί, αυτό θα είναι καταστροφή για το σύλλογο, αλλά και την φιλόξενη πόλη της Θεσσαλονίκης.Ένα μπλουζάκι του UCK δεν μπορεί να αποτελέσει απειλή για κανέναν. Η Αλβανία και το Κόσοβο σέβονται πλήρως τα υπάρχοντα σύνορα και αυτή η θέση αντιπροσωπεύει κάθε Αλβανό, αγόρι ή κορίτσι, άνδρα η γυναίκα που με τη μεγάλη θυσία του βοήθησε οι Αλβανοί να κατακτήσουν την ελευθερία και την αξιοπρέπεια”.

Γράντας στο Metropolis: «Να δώσει ονόματα στη δικαιοσύνη ο Ηλιάδης»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Λάμπρος Γράντας.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για τη συνέντευξη Ηλιάδη: «Δεν είπε τίποτα καινούργιο ο Ηλιάδης. Είναι γνωστά πράγματα αυτά, τα οποία δεν ξέρω γιατί τα είπε. Τα ξέρουμε όλοι. Το θέμα είναι ότι ο Ηλιάδης πρέπει να πάει στη δικαιοσύνη να δώσει ονόματα. Αν εάν δεν πάει αυτό σημαίνει πως ή δεν έχει στοιχεία ή αυτά που λέει είναι στον αέρα. Αυτά πρέπει να τελειώνουν κάποτε. Αυτό του είπα και εγώ, μόλις ανέλαβε. Πρέπει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα ειδάλλως δεν έχει ευοίωνο μέλλον. Αυτοί που έδιωξαν τους Αρειανούς από τα γήπεδα πρέπει να πληρώσουν. Αυτοί που έχουν τα βιβλία και τα χαρτιά να τα βγάλουν έτσι ώστε όσοι φταίνε να πληρώσουν. Κατάντησαν τον Άρη σε αυτό το χάλι. Πού σπαταλήθηκαν αυτά τα λεφτά; Ποιος τα έφαγε; Κάποιοι πρέπει να καθήσουν στο σκαμνί. Δεν θα λυθεί το θέμα του Άρη, αλλά θα ικανοποιηθεί ο αγανακτισμένος κόσμος. Δύο πράγματα πρέπει να γίνουν. Πρέπει αφενός να βρεθούν λεφτά για να προχωρήσει ο Άρης και αφετέρου να τιμωρηθούν αυτοί που σπατάλησαν του κόσμου τα λεφτά. Μπήκαμε στο άρθρο 44 και μετά από λίγα χρόνια φτάσαμε ξανά στα 30 εκατομμύρια ευρώ χρέη».

Για το επενδυτικό ενδιαφέρον που αποκάλυψε ο Ηλιάδης: «Είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί επενδυτής. Μόνο αν είναι κάποιος από Ρωσία, Αφρική και μπορεί να αψηφήσει τα τεράστια χρέη. Διαφορετικά η μόνη λύση είναι τύπου ΑΕΚ. Εγώ το έλεγα εδώ και χρόνια. Από τη στιγμή που δεν έχεις οικονομικά περιθώρια δεν μπορείς να προχωρήσεις. Είναι πολλά τα χρέη. Άντε και μπήκαμε στο άρθρο 99. Θα μπορέσουμε να πληρώνουμε τις δόσεις για να μείνουμε στο άρθρο 99; Από πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα;

Για τα πεπραγμένα της διοίκησης Ηλιάδη: «Τα πάει καλύτερα από τους προηγούμενους. Κάνει μια πολύ καλή διαχείριση, με βάση όσα παρακολουθώ».

Για τις πιθανότητες που δίνει ώστε να τιμωρηθούν κάποιοι: «Κανείς δεν πίστευε ότι αυτοί που είναι μέσα σήμερα, πολιτικοί, επιχειρηματίες ότι θα έμπαιναν μέσα κι όμως πήγαν. Τίποτα δεν είναι απόλυτο. Κάποιοι έγιναν πλούσιοι από τον Άρη και πρέπει να πληρώσουν».

Για το πόρισμα της Nexia που ακόμη αναμένεται: «Δεν είναι κάτι το σοβαρό. Αυτοί οι έλεγχοι γίνονται για να περνάει ο χρόνος». Πηγή: metrosport.gr

Ιορδανίδης στο Metropolis: «Εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει ο ΠΑΟΚ»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Μιχάλης Ιορδανίδης για το σημερινό αγώνα του Δικεφάλου κόντρα στη Σαχτέρ Καραγκάντι.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για τον τρόπο που θα αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ: «Είναι λογικό να προτιμηθεί το σχήμα που νίκησε στη Βέροια, αφού η ομάδα πήγε πολύ καλά στο συγκεκριμένο αγώνα».

Για το δίλημμα Λίνο, Τζαβέλλα ως προς τη θέση του αριστερού μπακ: «Ήταν η πρώτη συμμετοχή του Τζαβελλα στη Βέροια, ο οποίος πήγε πολύ καλά. Από την άλλη πλευρά, ο Λίνο είναι σταθερή αξία, έχει εμπειρία και ξέρει την ομάδα. Αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι πρέπει να παίξει ο Τζαβέλλας, ο οποίος προέρχεται από την καλή εμφάνιση της Βέροιας για να προφυλαχθεί κιόλας ο Λίνο ώστε να αγωνιστεί αργότερα αν χρειαστεί».

Για την πιθανή συμμετοχή του Νίνη δίπλα στον Τζιόλη: «Ο Νίνης μπορεί να παίξει και ως μεσοεπιθετικός και στο χώρο του κέντρου. Είναι πιο επιθετικογενής σε σχέση με τον Τζιόλη και έχει παίξει και παλιότερα σαν αμυντικό χαφ σε διάταξη 4-2-3-1. Είναι η δεύτερη φορά που θα παίξει μαζί με τον Τζιόλη, και πιστεύω πως μπορεί να ανταποκριθεί. Είναι ένα παιδί που ήρθε στον ΠΑΟΚ για να παίξει ποδόσφαιρο, είναι ευκαιρία για να διακριθεί».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία: «Μην ξεχνάμε ότι ο Γκαρσία είναι κάποιας ηλικίας, είχε και τραυματισμούς πέρσι. Γενικότερα είχε μια προβληματική σεζόν που συνεχίζεται και φέτος. Θεωρώ πως δεν έχει τελειώσει ποδοσφαιρικά. Θα του δοθούν ευκαιρίες, πρέπει να κάνει υπομονή. Άλλωστε, ο Στέφενς είπε ότι θέλει να δει από τον Γκαρσία ότι απλά είναι καλύτερος από τους άλλους, και όχι ότι έχει τελειώσει».

Για τον σημερινό αγώνα και τί εκτιμά: «Είναι πολύ καλή ομάδα η Σαχτέρ. Αποκλείστηκε σχεδόν κατά λάθος. Έχουν το ρώσικο στυλ, διαθέτουν καλή τεχνική και είναι μια ομάδα που πρέπει να προσεχθεί. Είναι μειονέκτημα και πάλι το γεγονός ότι ο αγώνας διξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο, πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει». Πηγή: metrosport.gr

Η μεγάλη νίκη του Άρη επί της Μπενφίκα!

Ιδιαιτέρως σημαδιακή η σημερινή ημερομηνία καθώς σαν σήμερα το 1979 οι «κίτρινοι» σημείωναν μια σπουδαία νίκη απέναντι στην Μπενφίκα με 3-1.

Η ΠΑΕ Άρης θυμήθηκε την σημερινή επέτειο και ανάρτησε στην επίσημη σελίδα της στο Facebook ένα ξεχωριστό αφιέρωμα σε αυτήν.

Αναλυτικά:


«Η παρουσία του Άρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την αγωνιστική περίοδο 1979-?80 έμεινε στην Ιστορία. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης εκείνη τη σεζόν έφτασε μέχρι τη φάση των «16» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ αντιμετωπίζοντας μεγαθήρια της εποχής όπως η Μπενφίκα, η Περούτζια του φημισμένου-τότε- Πάολο Ρόσι και η Σεντ Ετιέν του Μισέλ Πλατινί.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Άρη για την αγωνιστική περίοδο 1979-?80 ξεκίνησε, σαν σήμερα, πριν 34 χρόνια, στις 19 Σεπτεμβρίου 1979 με αντίπαλο την Μπενφίκα, για την πρώτη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, την δις πρωταθλήτρια Ευρώπης και άλλες πέντε φορές φιναλίστ σε τελικούς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Στο πρώτο παιχνίδι που διεξήχθη στο Χαριλάου, ο Άρης επιδεικνύοντας περίσσιο πάθος και δύναμη έβαλε γερά θεμέλια για την πρόκριση στην επόμενη φάση, νικώντας τους Πορτογάλους με 3-1 σε ένα κατάμεστο γήπεδο από 25.000 κόσμο.

Οι σκόρερ για τον Άρη: Κούης 17?, Πάλλας 20? (πεν.) και Ζήνδρος 57?.

Η πρόκριση που ακολούθησε στο Ντα Λούζ της Λισαβόνας ήταν ο προάγγελος του μεγάλου έπους της Περούτζια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης : Παντζιαράς, Πάλλας, Μόκαλης, Φοιρός, Βένος, Όλε Σκόμποε, Κούης, Ζήνδρος, Μπαλλής (72? Αλεξίου), Ανανιάδης, Βάγγης (76? Δράμπης).

Μπενφίκα: Μπέντο, Λόπεζ, Ουμπέρτο, Αλμπέρτο, Αλίνιο, Πιέτρα, Νενέ, Ρεϊνάλντο, Φονσέκα (72? Τόνι), Σαλάνα, Σεού.

Αδιέξοδο στη σχέση με τον ποδοσφαιριστή Γκαρσία!

Η τοποθέτηση του Χουμπ Στέφενς για την υπόθεση Γκαρσία έδωσε ερεθίσματα για πολλά επιπλέον ερωτήματα, αλλά μάλλον δεν έχει ιδιαίτερη αξία να σταθούμε σ' αυτά από τη στιγμή που είναι ξεκάθαρο πώς είναι πολύ δύσκολο ο Ολλανδός να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Ουρουγουανό μέσο. Όχι τη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά και μελλοντικά, αφού, όπως αποδείχθηκε, στη Βέροια, ο Γκαρσία, δεν είναι καν ούτε στη δεύτερη γραμμή των επιλογών του έμπειρου τεχνικού. Πιθανόν να αναρωτηθείτε:

«Μα είναι δυνατό να προβλέψεις τι μπορεί να συμβεί μετά από τρεις μήνες;». Φυσικά και όχι θα απαντήσω, αλλά το ζητούμενο είναι αν μπορεί ο Γκαρσία να κάνει τρεις μήνες υπομονή, όταν ο ίδιος αισθάνεται από τώρα έτοιμος και περιμένει πως και πώς την επιστροφή στη δράση.

Επιπλέον, είναι δύσκολο για ένα παίκτη της εμβέλειας του Γκαρσία να αποδείξει μέσω προπονήσεων πώς είναι καλύτερος από όσους αγωνίζονται. Γι' αυτό και δεν κρύβω πώς, προσωπικά, θεωρώ αδιέξοδη τη σχέση του ΠΑΟΚ με τον ποδοσφαιριστή Γκαρσία τη φετινή σεζόν. Τις εξελίξεις, όπως και να 'χει, τις καθορίζει ο ίδιος ο Πάμπλο Γκαρσία που στις προπονήσεις είναι τύπος και υπογραμμός στη συμπεριφορά του.

Προφανώς δεν θέλει να χρεωθεί ότι φέρνει αναστάτωση στα αποδυτήρια και βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Γι' αυτό και έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον τι θα συμβεί από 'δω και στο εξής, από τη στιγμή που ο Στέφενς μοιάζει να είναι απόλυτος (προσέξτε ορισμένες από τις λέξεις στα αγγλικά που χρησιμοποίησε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου) στο θέμα Γκαρσία.
Πηγή: metrosport.gr

Χωρίς Σαρικόπουλο και Κελεσίδη στην «πρόβα τζενεράλε»

O Άρης πετάει στη Γερμανία σήμερα για τη Γερμανία χωρίς τους Σαρικόπουλο και Κελεσίδη. Η αποστολή της ομάδας πετάει στις 8 για Μόναχο και στη συνέχεια θα μεταβεί οδικώς στην πόλη του Μπάμπεργκ, όπου θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή. Κανονικά θα ακολουθήσει την αποστολή και ο Λαρεντζάκης . Μπάνβιτ, Λιέτουβος και Μπάμπεργκ οι αντίπαλοί του σε ένα πολύ δυνατό τουρνουά.

Η «παράδοση του ελληνικού μπάσκετ» χαρακτηρίστηκε ο Άρης από τους ανθρώπους της Μπάμπεργκ στην παρουσίαση του τουρνουά Maxit Cup και των ομάδων που θα συμμετέχουν σε αυτό μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της γερμανικής ομάδας. Αναφέρεται χαρακτηριστικά πως ο Άρης είναι η ελληνική παράδοση στο μπάσκετ και λίγο πιο κάτω γίνεται αναφορά και για την παρουσία του Αντόν Γκαβέλ στους κίτρινους, καθώς αμέσως μετά το πέρασμά του από την Θεσσαλονίκη εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Μπάμπεργκ.

Ο Ντιρκ Μπάουερμαν προετοιμάζει τη Λιέτουβος Ρίτας με στόχο τα προκριματικά της Ευρωλίγκας και τη μάχη των Λιθουανών να μπουν στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης, για αυτό και χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το φιλικό με τον Άρη και τα άλλα δύο που θα δώσει η ομάδα του στο Μπάμπεργκ.

Ο Γερμανός τεχνικός της Λιέτουβος Ρίτας επιστρέφει στο… σπίτι του, καθώς υπήρξε για χρόνια προπονητής της Μπάμπεργκ. «Η ομάδα νομίζω ότι είναι έτοιμη. Είμαστε έτοιμοι για να πάμε στη Γερμανία για το τουρνουά. Και τα τρία παιχνίδια, με τον Άρη, την Μπάνβιτ και την Μπάμπεργκ είναι πολύ σημαντικά για μας. Θα είμαστε έτοιμοι», είπε ο Μπάουερμαν σε συνέντευξή του στο επίσημο σάιτ της λιθουανικής ομάδας.

Ο Άρης ουσιαστικά εξαργυρώνει την καλή του ευρωπαϊκή παράδοση που έχει βγάλει σαν όνομα τόσα χρόνια η παρουσία στη Γερμανία δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητη. Τα τρία τεστ που δίνει ο Άρης στην Γερμανία θα είναι και το δυνατά μέχρι τώρα από την έναρξη της προετοιμασίας.


Δε θα είναι μόνος του στη Γερμανία

Εκδρομή για το Μπάμπεργκ της Γερμανίας ετοιμάζει ο Super 3, ώστε να βρεθεί δίπλα στον μπασκετικό Άρη, που θα συμμετάσχει στο τουρνουά της τοπικής ομάδας. Όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση του συνδέσμου:

«Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου η ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ μας δίνει φιλικό παιχνίδι στην γερμανική πόλη Μπάμπεργκ και φυσικά ο SUPER3 θα είναι και εκεί. Καλούμε όλα τα μέλη μας που ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν με τον σύνδεσμο. ΟΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΡΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!!!». Δεν αποκλείεται και άλλοι φίλαθλοι από κοντινές πόλεις να βρεθούν κοντά στην προσπάθεια της αγαπημένης τους ομάδας. Πηγή: metrosport.gr

Πέιν: «Σπουδαία πράγματα φέτος στον ΠΑΟΚ»

Ικανό για μεγάλα πράγματα θεωρεί τον ΠΑΟΚ ο Μαρκ Πέιν, όπως δήλωσε κατά την παρουσίασή του.

Πέιν: «Σπουδαία πράγματα φέτος στον ΠΑΟΚ»
Ο Μαρκ Πέιν αισιοδοξεί για το νέο ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε κατά την επίσημη παρουσίασή του.

«Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ, σε μία ομάδα που έχει παράδοση στον χώρο, σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Νομίζω ότι θα γίνουν σπουδαία πράγματα φέτος, προχωράμε σιγά-σιγά, είμαι ενθουσιασμένος από το πρότζεκτ», δήλωσε ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ.

«Ένα από τα πράγματα που μου έκαναν εντύπωση είναι ότι εδώ δεν συνάντησα εγωισμούς. Είμαστε ομαδικό σύνολο, λείπουν οι εγωισμοί που μπορούν να διαταράξουν το κλίμα. Είμαι ικανοποιημένος από αυτά που έχω δει στα φιλικά. Είναι ωραίο που έχουμε την καθοδήγηση ενός σπουδαίου τεχνικού τιμ», πρόσθεσε.

Όσο για τους λόγους που άφησε τον Πανιώνιο για τον ΠΑΟΚ: «Ήθελα ένα νέο ξεκίνημα, θεωρώ ότι τα πράγματα εδώ είναι καλύτερα. Εύχομαι ο Πανιώνιος να πάει καλά, αλλά εδώ μου άρεσε το πρότζεκτ που μου παρουσιάστηκε από την αρχή».

Ο ΠΑΟΚ θα αναμετρηθεί με τον Άρη σε Κύπελλο και πρωτάθλημα νωρίς μέσα στη σεζόν. «Αυτά τα παιχνίδια είναι ό, τι καλύτερο για τον κόσμο και τους παίκτες, είμαι ενθουσιασμένος που υπάρχουν δύο ντέρμπι στην αρχή της σεζόν. Πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι, όλα θα φανούν στο γήπεδο», δήλωσε.

Στη νέα του ομάδα θα έχει πάλι συνοδοιπόρο τον Γιώργο Μπόγρη. «Είναι θετικό όταν θέλεις να προσαρμοστείς να έχεις γνώριμους παίκτες δίπλα σου. Ο Μπόγρης δεν είναι καθόλου εγωιστής και βοηθάει την ομάδα και την λειτουργία της».

Μιλώντας για το αγωνιστικό του προφίλ, είπε: «Θέλω να κάνω αυτό που θα μου ζητήσει ο προπονητής. Μου ζήτησαν να είμαι επιθετικός και να σκοράρω. Έχω την αυτοπεποίθηση να το κάνω. Δεν έχω εγωισμό, θέλω να βοηθάω την ομάδα και να κάνω αυτό που με ζητούν. Θέλω να κάνω αυτό που με ζητάει ο προπονητής να είμαι ένας κρίκος που θα ενώνω την ομάδα».

Ερωτηθείς για τους στόχους του ΠΑΟΚ, απάντησε: «Θέλουμε να είμαστε μία ανταγωνιστική ομάδα, να φτάσουμε στις κορυφαίες θέσεις του πρωταθλήματος και να προκριθούμε από την πρώτη φάση του Eurocup. Νομίζω ότι είναι δύο ρεαλιστικοί στόχοι».

Τον Μαρκ Πέιν παρουσίασε ο μάνατζερ της ομάδας, Τέλης Ζουρνατσίδης: «Θα τολμήσω να πω ότι κοροϊδέψαμε το σύστημα. Γιατί πήραμε έναν παίκτη πρώτης γραμμής, που κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Μπορεί να μαρκάρει όλους τους παίκτες του πρωταθλήματος από το 1 έως το 4».Πηγή: sport-fm.gr