Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Νάπολι ικανή για πρωταθλητισμό!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την νίκη επί της Ντόρτμουντ, η οποία “φωνάζει” ότι η ομάδα που δημιουργεί ο Μπενίτεθ με τα λεφτά του Καβάνι μπορεί να γίνει καλύτερη της περσινής.  

Τέσσερις ημέρες μετά την βαρύγδουπη δήλωση που έκανε η Ιντερ στο Σαν Σίρο ότι είναι ικανή να κοιτάξει στα μάτια τη Γιουβέντους και, τελικώς, να την αμφισβητήσει ως πρωταθλήτρια Ιταλίας ήρθε η Νάπολι το βράδυ της Τετάρτης να φωνάξει το ίδιο δυνατά ότι είναι ικανή για πολλά καλά πράγματα στη φετινή σεζόν. Σε συνέχεια της πολύ καλής εκκίνησης που πραγματοποιεί στο ιταλικό πρωτάθλημα, η Νάπολι ήρθε και μας είπε ότι είναι ικανή να νικήσει την περσινή φιναλίστ του Champions League Ντόρτμουντ, την ομάδα που έχει πραγματοποιήσει την καλύτερη εκκίνηση στην ιστορία της στο γερμανικό πρωτάθλημα.
Ναι, ήταν σε κακό βράδυ η Ντόρτμουντ, και της πήγαν όλα στραβά πάνω στην λήξη του ημιχρόνου με τον τραυματισμό του Χούμελς και την αποβολή του Βάιτενφέλερ. Αλλά δεν έπαψε να είναι η περσινή φιναλίστ, και μια ομάδα που έχει ξεκινήσει με τον αέρα και την ευεξία της υπεροχής την σεζόν στη Γερμανία. Και το σύνολο που συναρμολογεί ο Ράφα Μπενίτεθ, το οποίο είχε πάρει προβάδισμα στο “11 εναντίον 11” διάστημα του παιχνιδιού, έπιασε την Ντόρτμουντ από τον λαιμό, την έκλεισε στην περιοχή της και την σφυροκόπησε, βγάζοντας γούστα. Αν οι μεσοεπιθετικοί της ήταν πιο συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια, ή πιο τυχεροί (ειδικά ο Χάμσικ) η Νάπολι θα είχε νικήσει με μεγαλύτερη άνεση, δίχως να ζήσει με άγχος τα τελευταία λεπτά μιας σπουδαίας νίκης εναντίον της φιναλίστ του περσινού Champions League.
Είναι πολύ βιαστικό να εκτιμήσει κανείς αν η Νάπολι μπορεί να κάνει πολλά στο Champions League, σε έναν όμιλο στον οποίο εκτός της Ντόρτμουντ υπάρχουν η Αρσεναλ και η Μαρσέιγ. Δεν είναι όμως πρόωρη η διαπίστωση ότι με τον Μπενίτεθ και τους ποδοσφαιριστές που απέκτησε εξαργυρώνοντας την επιταγή της πώλησης του Καβάνι η Νάπολι πλούτισε σε ποδοσφαιριστές. Είναι πάρα πολύ νωρίς για να εκτιμήσει κανείς αν ο Μπενίτεθ μπορεί να αποδειχθεί πιο αποτελεσματικός από τον Ματζάρι, αλλά δεν είναι νωρίς για την διατύπωση της πρώτης διαπίστωσης: αυτό που δείχνει η Νάπολι, το οποίο φωτίστηκε πολύ από τη νίκη επί της Ντόρτμουντ, είναι δείγμα ομάδας ικανής να κάνει πρωταθλητισμό.
Το ίδιο καλές διαπιστώσεις συνοδεύουν από το περασμένο Σάββατο την νέα ομάδα του Βάλτερ Ματζάρι. Οπως ο Κόντε σχολίασε μετά το Ιντερ - Γιουβέντους 1-1, οι Μιλανέζοι έκαναν με αυτό το ματς την δήλωση ότι φτάνουν αγωνιστικά αυτή την εποχή στο επίπεδο των πρωταθλητών Ιταλίας. Τα καλύτερα μαντάτα για τους φίλους του ιταλικού πρωταθλήματος, αφού όσα βλέπουν ως στιγμής υπόσχονται μια Serie A με πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την κορυφή συγκριτικά με την περσινή σεζόν.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: