Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

«Επαγγελματική ανάπτυξη»

savvas
Ο Σάββας Κωφίδης που έχει αναλάβει τις ακαδημίες του Ηρακλή μίλησε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 και αναφέρθηκε στο πλάνο και την φιλοσοφία που θα ακολουθήσει.
Αναλυτικά είπε:
Για τις ακαδημίες του Ηρακλή:
«Ο χρόνος θα δείξει το κατά πόσο μπορεί να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο. Εγώ βάζω την φιλοσοφία και την δομή και το πλάνο με σκοπό να υπάρχει μία επαγγελματική ανάπτυξη. Δηλαδή να προωθούνται παίκτες στο ανδρικό. Το πρώτο κυρίαρχο είναι να χτίσουμε. Δεν ξέρω κατά πόσο γρήγορα μπορεί να γίνει γιατί εξαρτάται από την όλη υποστήριξη. Αν θα γίνει σε ένα χρόνο σε δύο χρόνια είναι θέμα ταχύτητας»
Για το γεγονός ότι οι περισσότερες ομάδες πλέον στηρίζονται στις ακαδημίες:
«Πολλές ομάδες στρέφονται στις ακαδημίες λόγο των οικονομικών .Αλλά αυτό έπρεπε να είναι πρωταρχικό στόχος. Δηλαδή το πώς μέσα από την ομάδα μας θα μπορούμε να βγάζουμε παίκτες που θα έχουν και το συναίσθημα. Που θα αγαπάνε την ομάδα»
Για τις ευρωπαϊκές ομάδες και το μοντέλο που ακολουθούν:
«Εκεί, γνωρίζουν τι θέλουν έχουν μία φιλοσοφία και το υλοποιούν. Σε κάποιες ομάδες που έχω ερευνήσει παίρνει από πέντε μέχρι δέκα χρόνια για να το στήσουνε. Αλλά έχουν σκοπό και φιλοσοφία. Αν δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο στόχος, αν πάς στην τύχη δεν έχεις μέλλον. Λέμε έχουμε ακαδημίες αλλά ποιος είναι ο στόχος; Είναι η προβολή ο πρωταθλητισμός η επαγγελματική ανάπτυξη; Για να γίνει αυτό χρειάζεται πρώτα η φιλοσοφία δηλαδή να θες να το κάνεις, και δεύτερον να στελεχώσεις την ομάδα με άτομα που μπορούν»
Στην συνέχεια ανέφερε ξανά για τις ακαδημίες του Ηρακλή:
«Αν μιλήσουμε για την δομή και την επιστημονική οργάνωση εδώ χρειάζονται γιατροί, ψυχολόγοι, να μην πάμε σε ειδικούς, άρα καταλαβαίνεται ότι όλο αυτό χρειάζεται υποστήριξη. Αλλά είναι οικονομική υποστήριξη. Γι’ αυτό λέω για το κατά πόσο γρήγορα μπορεί να υλοποιηθεί ένα χτίσιμο. Πρέπει να υπάρχει συνέχεια για να δούμε αν μπορεί να αναπτυχτεί και να έχει αποτέλεσμα»
Για τον Ηρακλή:
«Στόχος είναι βέβαια το πώς θα επανέλθει στα μεγάλα σαλόνια. Σίγουρα ο κόσμος το έχει ανάγκη για τους δικούς του λόγους και κυρίως για την ψυχολογία. Οι άνθρωποι της διοίκησης το έχουν και για ακόμη ένα λόγο που είναι οικονομικός. Γιατί αν έχουν την οικονομική δύναμη θα στηρίξουν και τις ακαδημίες. Πάνω από όλα ο Ηρακλής ανήκει σε αυτή την κατηγορία και επιβάλλεται να τον δούμε στην πρώτη κατηγορία»
Τέλος για τον Χατζηπαναγή και αν υπάρχει περίπτωση να  βοηθήσει με κάποιο τρόπο την ομάδα:
« Έχω επικοινωνία με τον Βασίλη. Είναι επιθυμία όλων να είναι κοντά. Θα προσπαθήσουμε όσο γίνεται να τον φέρουμε κοντά μας. Είναι κοντά αλλά θέλουμε να είναι σώμα και ψυχή στην ομάδα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: