Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

«Δυνατή Θεσσαλονίκη»


Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, μίλησε στο ραδιόφωνο του Arena σχετικά με το νέο πρωτάθλημα της Α1 Μπάσκετ. Παράλληλα έκανε ειδική αναφορά στην Θεσσαλονίκη και ειδικότερα σε Άρη και ΠΑΟΚ.
Για το νέο πρωτάθλημα:
esake«Εμείς ξέρουμε τα προβλήματα που είναι πολλά και μεγάλα αλλά μπαίνουμε με αισιοδοξία. Οι ομάδες κάνουν ότι καλύτερο  δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας. Τα προβλήματα υπάρχουν αλλά οι ομάδες έχουν μάθει από τα λάθη του παρελθόντος.  Πιστεύω ότι θα έχουμε πιο καλό πρωτάθλημα από πέρσι. Κάνω μία έκκληση σε όλους τους φιλάθλους της Θεσσαλονίκης να πάνε στα γήπεδα να βοηθήσουν, γιατί άσχετα από το αν οι ομάδες δεν πάνε για πρωταθλήματα, θα βοηθήσουν τις διοικήσεις να ξεφύγουν από το βραχνά των χρεών και γιατί όχι να πάνε και για πρωταθλήματα στο μέλλον»
Για το γεγονός ότι έχει πολλές ομάδες από επαρχία και για τα γήπεδα:
«Την αναβάθμιση των γηπέδων και εμείς την θέλουμε. Αλλά δεν έχουμε συγκεκριμένες ομάδες γιατί κάθε χρόνο ανεβαίνουν διάφορες ομάδες και είναι δύσκολο να ξέρεις ποια γήπεδα θα χρησιμοποιούν» ενώ για τα εισιτήρια:
«Πέρσι είχαμε σημαντική αύξηση στα εισιτήρια και φέτος θα πάμε ακόμη καλύτερα γιατί πολλές ομάδες συμμετέχουν από την επαρχία. Το πρόβλημα είναι η Θεσσαλονίκη. Οι υπόλοιπες ομάδες είναι υγιείς και δυνατές αλλά το μεγάλο πρόβλημα για να δυναμώσει το πρωτάθλημα είναι η Θεσσαλονίκη. Με ένα δυνατό Άρη και έναν δυνατό ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα ανεβαίνει όχι μία αλλά πολλές κατηγορίες παραπάνω. Αν του χρόνου ανέβει και η ΑΕΚ, που περιμένουμε να δούμε, αντιλαμβάνεστε πόσο καλύτερα θα πάει το πρωτάθλημα. Οι ομάδες αυτές ο Άρης και ο ΠΑΟΚ κουβαλάνε χρέη παρελθόντων ετών. Ο ΠΑΟΚ παρακολουθώ ότι κάνει συγκλονιστική δουλειά και βρίσκεται στον σωστό δρόμο ενώ ο Άρης σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι κοντά στο άρθρο 99. Όσο πιο γρήγορα μπορέσουν να τακτοποιήσουν τα χρέη τόσο το καλύτερο» και κατέληξε για τον Ηρακλή: «Αυτό έχει να κάνει κυρίως με τους παράγοντες του. Αν βρεθούν κοντά είναι εύκολο να ανέβει στην Α1»
Για το τηλεοπτικό συμβόλαιο:
«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Όχι ότι δεν θα ήθελα παραπάνω λεφτά αλλά όταν περνάει τόσο δύσκολες στιγμές η χώρα νομίζω ότι είναι μία συμφωνία που έγινε τον Ιούνιο και όχι μία εβδομάδα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα όπως πέρσι. Άρα λοιπόν είμαι ικανοποιημένος από τα τηλεοπτικά»
Για το ενδεχόμενο να γίνει ένα Salary Cup:
«Όλα αυτά τα οποία είναι πάρα πολύ ωραία μας απασχολούν και τα συζητάμε. Δεν γίνεται να γίνει salary Cup γιατί οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης σε ένα πρωτάθλημα αλλά ΝΒΑ δεν θα είχαν συμμετοχή. Όταν πας σε μία τέτοια διαδικασία πας καθαρά σε οικονομικά κριτήρια. Λες, θέλω ένα πρωτάθλημα με 10 ομάδες που πρέπει να έχουν υποδομές να είναι καθαρές να έχουν παράγοντες»
Για την βία:
«Όλους μας απασχολεί. Αυτό που βλέπουμε κάθε χρόνο είναι οργανωμένοι οπαδοί οι οποίο μεταφέρονται στα γήπεδα του μπάσκετ από το ποδόσφαιρο. Κάνουμε τα πάντα ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν. Είναι 100% θέμα πολιτείας. Ότι και να κάνει η ομοσπονδία αν δεν παρέβη δραστικά η πολιτεία και να πετάξει αυτούς τους ανθρώπους που μπορεί εύκολα να το κάνει, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι»

Δεν υπάρχουν σχόλια: