Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Η μεγάλη νίκη του Άρη επί της Μπενφίκα!

Ιδιαιτέρως σημαδιακή η σημερινή ημερομηνία καθώς σαν σήμερα το 1979 οι «κίτρινοι» σημείωναν μια σπουδαία νίκη απέναντι στην Μπενφίκα με 3-1.

Η ΠΑΕ Άρης θυμήθηκε την σημερινή επέτειο και ανάρτησε στην επίσημη σελίδα της στο Facebook ένα ξεχωριστό αφιέρωμα σε αυτήν.

Αναλυτικά:


«Η παρουσία του Άρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την αγωνιστική περίοδο 1979-?80 έμεινε στην Ιστορία. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης εκείνη τη σεζόν έφτασε μέχρι τη φάση των «16» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ αντιμετωπίζοντας μεγαθήρια της εποχής όπως η Μπενφίκα, η Περούτζια του φημισμένου-τότε- Πάολο Ρόσι και η Σεντ Ετιέν του Μισέλ Πλατινί.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Άρη για την αγωνιστική περίοδο 1979-?80 ξεκίνησε, σαν σήμερα, πριν 34 χρόνια, στις 19 Σεπτεμβρίου 1979 με αντίπαλο την Μπενφίκα, για την πρώτη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, την δις πρωταθλήτρια Ευρώπης και άλλες πέντε φορές φιναλίστ σε τελικούς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Στο πρώτο παιχνίδι που διεξήχθη στο Χαριλάου, ο Άρης επιδεικνύοντας περίσσιο πάθος και δύναμη έβαλε γερά θεμέλια για την πρόκριση στην επόμενη φάση, νικώντας τους Πορτογάλους με 3-1 σε ένα κατάμεστο γήπεδο από 25.000 κόσμο.

Οι σκόρερ για τον Άρη: Κούης 17?, Πάλλας 20? (πεν.) και Ζήνδρος 57?.

Η πρόκριση που ακολούθησε στο Ντα Λούζ της Λισαβόνας ήταν ο προάγγελος του μεγάλου έπους της Περούτζια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης : Παντζιαράς, Πάλλας, Μόκαλης, Φοιρός, Βένος, Όλε Σκόμποε, Κούης, Ζήνδρος, Μπαλλής (72? Αλεξίου), Ανανιάδης, Βάγγης (76? Δράμπης).

Μπενφίκα: Μπέντο, Λόπεζ, Ουμπέρτο, Αλμπέρτο, Αλίνιο, Πιέτρα, Νενέ, Ρεϊνάλντο, Φονσέκα (72? Τόνι), Σαλάνα, Σεού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: