Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

«Ζήτημα αρχών η υπόθεση ΑΕΚ-Ψωμιάδη»

Κάτι παραπάνω από μια υπόθεση οικονομικών διαφορών χαρακτήρισε αυτή της ΑΕΚ-Ψωμιάδη ο Χάρης Οικονομόπουλος. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο δικηγόρος έκανε λόγο για «ζήτημα αρχών και τάξης».

«Ζήτημα αρχών η υπόθεση ΑΕΚ-Ψωμιάδη»
Δικαστική διαμάχη που δεν αφορά μόνο οικονομικές απαιτήσεις, αλλά αγγίζει ζητήματα αρχών και τάξης χαρακτήρισε αυτή της ΑΕΚ με τον Μάκη Ψωμιάδη ο Χάρης Οικονομόπουλος.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο δικηγόρος που χειρίζεται την υπόθεση για λογαριασμό της «Ένωσης» χαρακτήρισε μικρό το κακό της σημερινής διακοπής, αν είναι τελικά να πραγματοποιηθεί η δίκη την επόμενη βδομάδα.

Πέρα απ’ αυτό όμως στάθηκε και στον «νόμο που ψηφίστηκε και επιτρέπει σε ΠΑΕ να κλείνουν σαν να είναι περίπτερα». Τόνισε, δε, πως «είναι στο χέρι της κυβέρνησης το αν θα επιτρέψει να χαριστούν τόσα εκατ. ευρώ στον Ψωμιάδη και το να μην εισπράξει τελικά το Δημόσιο αυτά που του χρωστάει η ΑΕΚ».


Αναλυτικά όσα είπε ο Χάρης Οικονομόπουλος στην εκπομπή του Βασίλη Σαμπράκου

Για τη σημερινή αναβολή: «Δεν ήταν αναβολή της δίκης, ήταν διακοπή. Η απεργία έδινε τη δυνατότητα στους δικηγόρους της πλευράς Ψωμιάδη να πετύχουν κάτι τέτοιο. Εμείς επιμείναμε, θυμίζοντας πως η εκκαθάριση της ΠΑΕ είναι σε εξέλιξη και το νομικό πρόσωπο μπορεί να έχει πεθάνει μέχρι να συζητηθεί η υπόθεση.

Θα μπορούσε το δικαστήριο να ζητήσει από τους δικηγόρους του Ψωμιάδη να πάρουν άδεια από τον δικηγορικό σύλλογο. Δεν θα γινόταν όμως ούτως ή άλλως, αφού εκείνοι δεν ήθελαν να εκδικαστεί η υπόθεση. Οπότε διεκόπη για μια εβδομάδα. Μικρό το κακό».


Για τον αν πιστεύει πως θα γίνει την άλλη βδομάδα η δίκη: «Προφήτης δεν είμαι, αλλά είναι βέβαιο πως οι συνάδελφοι της άλλης θα ζητήσουν νέα αναβολή. Είναι στο χέρι του δικαστηρίου αν θα αναβάλλει τη δίκη ή αν θα διακόψει ξανά. Μέχρι στιγμής, αν εξαιρεθεί η δική μου παρουσία και των μαρτύρων της ΑΕΚ που εξακολουθούν να παρίστανται, δεν έχει φανεί κανένα ενδιαφέρον από πουθενά για μια υπόθεση που θα μπορούσε να λύσει το θέμα της εκκαθάρισης. Και πάνω απ’ όλα για μια υπόθεση που είναι ζήτημα αρχών και τάξης».

Για το αν εκτιμά πως θα υπάρχει ΠΑΕ ΑΕΚ μέχρι να γίνει εκδίκαση: «Δεν θέλω να μπω στα θέματα της εκκαθάρισης της ΠΑΕ. Όπως είναι τα πράγματα, είμαι βέβαιος πως η ΑΕΚ, τουλάχιστον την επόμενη εβδομάδα, θα υπάρχει. Θα γίνει κάθε προσπάθεια λοιπόν ώστε να συζητηθεί τότε η υπόθεση.

Δεν πρέπει όμως να μένουμε μόνο στη δίκη. Πρέπει να δούμε και το δάσος αυτής της υπόθεσης. Φτιάξανε κάποιοι παράγοντες της ΕΠΟ, μαζί με τον κ. Αρβανιτόπουλο, ένα νόμο που μπορεί να κλείνει τις ΠΑΕ σαν να είναι περίπτερα. Και παρέλειψαν ή αδιαφόρησαν για το ότι υπάρχουν απαιτήσεις εκατ. απ’ αυτές. Εκατομμυρίων που θα μπορούσαν να έχουν αποτρέψει τον υποβιβασμό της ΑΕΚ και την προσμονή του ντέρμπι με τον Μανδραϊκό την Κυριακή.

Το αν θα επιτρέψουν λοιπόν την παράνομη διάλυση μιας εταιρείας απαλλάσσοντας και χαρίζοντας τις απαιτήσεις προς την κάθε οικογένεια Ψωμιάδη είναι ζήτημα της Βουλής. Τον κάθε Δημητρέλο και τον κάθε Αδαμίδη αν τον γυρίσουν ανάποδα, δεν θα βρουν τίποτα. Τα χρέη της ΑΕΚ στο Δημόσιο είναι 20 εκατ. ευρώ και αν δεν πληρωθούν τα 2,5 εκατ. για το άρθρο 44 θα εκτιναχθούν ξανά πάνω από τα 200. Η μπάλα είναι λοιπόν στα πόδια τους. Αν θέλουν να τα χαρίσουν, ας το κάνουν. Το σημαντικό δεν είναι το πότε θα γίνει το δικαστήριο, αλλά το ότι έφτιαξαν αυτόν τον νόμο και πρέπει να βρουν τρόπο να τον αποκαταστήσουν»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: