Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

«Δεν έγινε σωστή διαχείριση»

Στο γεγονός πως ο τεχνικός και οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν διαχειρίστηκαν όπως θα έπρεπε τις δυνάμεις τους απέδωσε την ήττα από την Παρί Σεν Ζερμέν ο Ηλίας Πουρσανίδης.

«Δεν έγινε σωστή διαχείριση»
Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM ο Ηλίας Πουρσανίδης τόνισε πως το ματς απέναντι στην πρωταθλήτρια Γαλλίας πρέπει να διαβαστεί σωστά αφού υπάρχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία.

Ο παλιός άσος των «ερυθρολεύκων» ξεκαθάρισε πως μια σωστή διαχείριση πρέπει να γίνεται όχι μόνο από τον προπονητή αλλά και έναν-δυο παίκτες μέσα στο γήπεδο, ενώ αναφέρθηκε με κολακευτικά σχόλια στον Βάις και ιδίως στον Ανδρέα Σάμαρη.

Αναλυτικά όσα είπε στον NovaΣΠΟΡ FM και τον Βασίλη Σαμπράκο:

«Είναι πολύ δύσκολο ακόμη και για τεράστιες ομάδες να κρατούν τέτοιο ρυθμό για 90 λεπτά. Το να κάνεις κατά διαστήματα αλλά και πατάς και λίγο φρένο είναι εφικτό. Ο προπονητής αλλά και ένας-δυο παίκτες στο γήπεδο πρέπει αν το κάνουν αυτό, Εκεί φάνηκε και η απειρία της ομάδας.
Ήταν μια έκπληξη για όλους και το πρώτο και το δεύτερο ημίχρονο. Δεν περιμέναμε να δούμε τέτοιον Ολυμπιακό μετά από κάποιες μέτριες εμφανίσεις. Είδαμε και πράγματα δουλεμένα στην προπόνηση. Φυσικά οι παίκτες έδωσαν κάτι παραπάνω γιατί έβλεπαν απέναντί τους μια μεγάλη ομάδα και σπουδαίους παίκτες. Δεν έγινε όμως σωστή διαχείριση του ματς.

Το γαμώτο σε αυτήν την υπόθεση είναι πως δεν έχασες και από τίποτα φοβερές ενέργειες αλλά εκτός από το πρώτο γκολ τα άλλα μπήκαν από στημένες φάσεις. Ο Ολυμπιακός είναι φύσει επιθετική ομάδα, όμως έπρεπε με κάποιο τρόπο η ομάδα να δέσει αμυντικά. Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να παίξει άμυνα κι αν το κάνει δεν θα το κάνει σωστά. Δεν μπορεί να κλέψει ένα παιχνίδι με 1-0. Ο Ολυμπιακός μπορεί να βάλει τρία και να δεχτεί λιγότερα. Αυτό είναι το DNA του. Με τον Ζαρντίμ το έκανε αυτό. Πρέπει το χθεσινό ματς να διαβαστεί σωστά.

Μετά τη χθεσινή εμφάνιση είμαι αισιόδοξος. Φαίνεται πως υπάρχει ποιότητα και παίκτες που κάνουν τη διαφορά όπως ο Βάις. Δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του. Αν δεν έχεις σύστημα, όπως χθες στο β’ ημίχρονο, είναι φυσιολογικό να καταρρεύσεις.

Έπαιζα κι εγώ στη θέση που αγωνίστηκε ο Σάμαρης. Έχει κάνει ένα φοβερό πρώτο ημίχρονο με σωστές τοποθετήσεις κι έτσι έγινε μάγκας εύκολα. Θα διαχειριστεί σωστά τα μειονεκτήματα του. Λόγω απειρίας δεν ήταν συγκεντρωμένος στα στημένα. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δεν έχουν εμπειρία σε επίπεδο Champions League. Ο Σάμαρης είναι ο πρώτος που πρέπει να διαβάσει το χθεσινό παιχνίδι. Τον θεωρώ ιδιαίτερα έξυπνο παίκτη. Μπράβο του, νομίζω πως θα εξελιχθεί στη συνέχεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: