Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Τελικά, μπορεί να προκριθεί ο Ολυμπιακός;

«Ντου στα Αποδυτήρια» για τα αποτελέσματα της 1η αγωνιστικής στον όμιλο Champions Leagueτου Ολυμπιακού, την εικόνα των ερυθρόλευκων στην πρεμιέρα και τι μπορεί να γίνει στη συνέχεια.
Η 1η αγωνιστική τελείωσε και ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κάνει σεφτέ στους βαθμούς. Η ήττα από την Παρί ήταν βαριά. Τα λέγαμε, άλλωστε, και χθες αμέσως μετά το ματς. Ο Ολυμπιακός στο α’ μέρος ήταν καλός, όμως στο β’ δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Μην επαναλαμβανόμαστε, λοιπόν.
Στο άλλο ματς η Μπενφίκα έκανε το αυτονόητο και καθάρισε εύκολα την Άντερλεχτ.
Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι η εικόνα της βαθμολογίας είναι μάλλον αναμενόμενη μετά την πρεμιέρα. Παρί και Μπενφίκα, άλλωστε, ήταν τα φαβορί των αναμετρήσεων.
Να ρεφάρει
Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, μπορεί στη συνέχεια να ρεφάρει αυτή την ήττα για να διεκδικήσει στον όμιλο μια από τις δυο προνομιούχες θέσεις;
Του α’ ή του β’
Η απάντηση δεν μπορεί να είναι μονολεκτική. Κατ’ αρχήν, για ποιόν Ολυμπιακό μιλάμε; Του α’ ή του β’ ημιχρόνου με την Παρί;
Αν ο Ολυμπιακός πάει και στο Βέλγιο την 2η αγωνιστική με τέτοιον τσαμπουκά κι ενέργεια όπως χθες, τότε μπορεί να φύγει ακόμα και με το διπλό, εφόσον κρατήσει δυνάμεις και για την επανάληψη. Αν, όμως, τρώει τόσο φτηνά γκολ και δείχνει τέτοια αμυντική αφέλεια όπως στο β’ μέρος, τότε δεν μπορεί να περιμένει και πολλά.
Εκεί κρίνονται πολλά
Κατ’ εμέ πολλά κρίνονται στα δυο ματς με την Άντερλεχτ. Με έξι βαθμούς εκεί, ο Ολυμπιακός μπορεί να υπολογίζει σε αρκετά πράγματα. Σίγουρα στην 3η θέση που οδηγεί στο γιουρόπα, αλλά ίσως κι ακόμα πιο ψηλά.
Το σούπερ καθοριστικό
Γι’ αυτό και το σούπερ καθοριστικό παιχνίδι θα γίνει στις 2 Οκτωβρίου. Μιλάω για το Άντερλεχτ – Ολυμπιακός. Εκεί οι ερυθρόλευκοι πρέπει να είναι πανέτοιμοι για να κερδίσουν. Και να μην τρώνε τζάμπα γκολ. Μάλιστα, αν η Παρί νικήσει την Μπενφίκα, τότε στην 3η και την 4η αγωνιστική θα παιχτεί ουσιαστικά η 2η θέση στις αναμετρήσεις των Πορτογάλων με τον Ολυμπιακό. Βέβαια, αν ο Ολυμπιακός ηττηθεί στο Βέλγιο, χάνει πολλές από τις ελπίδες του.
Ζημιά ψυχολογική, αλλά δεν είναι οφ
Ουσιαστικά, δηλαδή, μπορεί ο Ολυμπιακός να έπαθε ζημιά στην ψυχολογία του από την βαριά ήττα από την Παρί, όμως βαθμολογικά δεν έχει βγει οφ σε καμία περίπτωση. Στο φινάλε η λογική λέει ότι τις περισσότερες ομάδες θα τις κερδίσει η Παρί στον όμιλο. Ακόμα και «Χ» να έπαιρνε χθες, πάλι όλα τα λεφτά θα ήταν το ματς στο Βέλγιο. Πρώτον επειδή θέλει να βάλει από κάτω την Άντερλεχτ για την 3η θέση και δεύτερον επειδή θέλει να πάει με όσο καλύτερες προϋποθέσεις για τα δυο ματς – φωτιά με την Μπενφίκα.
Τα κυβικά
Κι απ’ ό,τι βλέπουμε, η Παρί έχει αυτή τη στιγμή σαφώς μεγαλύτερα κυβικά από τους Πορτογάλους που δεν δείχνουν τόσο ποιοτικοί και δυνατοί όσο οι Γάλλοι…
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: