Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Άλλοι δυο και «κλείσαμε»

Κροατία-Ουκρανία και Λιθουανία-Ιταλία συνθέτουν τα δύο τελευταία ζευγάρια των προημιτελικών του Ευρωμπάσκετ. Από χθες στην τετράδα Ισπανία και Γαλλία.

Άλλοι δυο και «κλείσαμε»
Συμπληρώνεται απόψε η τετράδα του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας με τη διεξαγωγή των δύο τελευταίων προημιτελικών.

Στις 18:45 (ΑΝΤ1, ΟΤΕ Sport 3) η Κροατία αναμετράται με την Ουκρανία. Η «χρβάτσκα» είναι το μεγάλο φαβορί και θέλει να διευρύνει το νικηφόρο σερί της στα οκτώ ματς, καθώς μετά τη συντριβή της πρεμιέρας από την Ισπανία (68-40) δεν έχει ήττα. Πλέον η όρεξη έχει ανοίξει για την πρώτη παρουσία σε τριάδα μετά το χάλκινο μετάλλιο του 1995 για το συγκρότημα του Γιασμίν Ρέπεσα. Για την Ουκρανία του Μάικ Φρατέλο, διοργανώτρια του επόμενου Ευρωμπάσκετ, η παρθενική παρουσία στην ιστορία της στα προημιτελικά συνιστά από μόνη της μεγάλη επιτυχία. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και το περασμένο καλοκαίρι στα προκριματικά, με την Κροατία να έχει δύο δύσκολες νίκες (79-80 και 84-80).

Στις 22:00 (ΟΤΕ Sport 3) η Λιθουανία αντιμετωπίζει την Ιταλία. Για τη «Λιέτουβα» του Γιόνας Καζλάουσκας είναι η πέμπτη παρουσία στην οκτάδα στις έξι τελευταίες διοργανώσεις, ενώ οι «ατζούρι» δεν αρκούνται στην πρώτη τους εμφάνιση στα προημιτελικά μετά το χάλκινο του 2003.

Οι νικητές των αποψινών προημιτελικών θα συναντηθούν την Παρασκευή στις 18:45, ενώ στις 22:00 θα παίξουν οι χθεσινοί νικητές, Ισπανία και Γαλλία.

Στις 15:30 διεξάγεται ο πρώτος αγώνας για τις θέσεις 5-8 μεταξύ των δύο χθεσινών χαμένων, Σερβίας και Σλοβενίας. Ο νικητής «κλείνει» αυτόματα θέση για το Μουντομπάσκετ του 2014, ενώ ο ηττημένος θα πρέπει να τη διεκδικήσει σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 7-8.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: