Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

«Πνίγηκε» στο νησί ο ΠΑΟΚ!!

Στον ΠΑΟΚ έκατσε το αποτέλεσμα που ήθελε στο ΠΑΣ- Καλαμαριά (2-1), αλλά δεν ξεπέρασε το εμπόδιο της Κέρκυρας (0-0) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου. Πέρασαν Ηπειρώτες και «Φαίακες».

«Πνίγηκε» στο νησί ο ΠΑΟΚ
Πέρυσι ήταν φιναλίστ, φέτος αποχαιρέτησε νωρίς. Πολύ υψηλό αποδείχθηκε το εμπόδιο της Κέρκυρας για τον ΠΑΟΚ, που έμεινε εκτός συνέχεια της φάσης του Κυπέλλου. Μπορεί να ήρθε ένα από τα αποτελέσματα που προσδοκούσε στο ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλωνα Καλαμαριάς (2-1), δηλαδή να υπάρξει νικητής, αλλά αυτός δεν τα κατάφερε να πάρει το «τρίποντο» και τερμάτισε τρίτος στον δεύτερο όμιλο.

Οι Ηπειρώτες τερμάτισαν στην πρώτη θέση με επτά βαθμούς και οι νησιώτες στη δεύτερη με τέσσερις. Οι Πόντιοι έμειναν στην τρίτη με τρεις και ο «Δικέφαλος του Βορρά» ολοκλήρωσε, χωρίς νίκη, με δύο πόντους.

Τα σημερινά αποτελέσματα

Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-0

ΠΑΣ Γιάννινα- Απόλλωνας Καλαμαριάς 2-1
(25' Γιάκος, 64' Μανιάς πεν.-36' Τσούτσης)

Βαθμολογία 2ου ομίλου

ΠΑΣ Γιάννινα 7
Κέρκυρα 4
Απόλλωνας Καλαμαριάς 3
ΠΑΟΚ 2

Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-0

Το ματς

Ο Άγγελος Αναστασιάδης επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με αρκετές αλλαγές, γνωρίζοντας ότι δεν έχει μεγάλο ρόστερ και πως ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια στο πρωτάθλημα που είναι ο πρώτος στόχος της ομάδας. Εκτός βασικής ενδεκάδας Αθανασιάδης, Ρατς, ενώ ο Σαλπιγγίδης και ο Περέιρα δεν ήταν καν στον πάγκο.

Η έλλειψη ποιότητας ήταν εμφανής και οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν ουσιαστικά στο πρώτο μέρος. Σε μια καλή τους προσπάθεια στο 26’ ο Σαββίδης βρήκε τον Κάτσε μέσα στην περιοχή, αλλά ύστερα από την προσπάθεια του, η μπάλα στο χέρι του Κρητικού, που προσπάθησε να στηριχθεί στο έδαφος. Η Κέρκυρα είχε την κατοχή της μπάλας και γενικότερα τον έλεγχο του παιχνιδιού και σε κάποιες περιπτώσεις απείλησε, όπως με το φάουλ του Χαβίτο στις αρχές του παιχνιδιού. Ο Ισπανός ήταν από τους παίκτες που απείλησαν πιο πολύ τον ΠΑΟΚ.

Με την αρχή του δεύτερου μέρους ο 61χρονος τεχνικός έβαλε στο ματς τον Ρατς, προσπαθώντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ ωστόσο άργησε να μπει στο παιχνίδι και άρχισε να απειλεί μετά τα μέσα του δεύτερου μέρους. Στο 62’ μπήκε και ο Αθανασιάδης στον αγωνιστικό χώρο και ο ΠΑΟΚ έπαιξε με δύο επιθετικούς, καθώς παρέμεινε στο παιχνίδι ο Παπαδόπουλος.
Οι φιλοξενούμενοι έγιναν πολύ πιεστικοί από το 70’ και μετά και στο 76’ λίγο έλειψε να σκοράρει, αλλά ο Παπαδόπουλος έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από την αντίπαλη εστία.

Όσο κυλούσε ο χρόνος οι παίκτες του ΠΑΟΚ άρχισε να βγάζει άγχος και εκνευρισμό και αυτό φαινόταν στο πως τελείωσε τις φάσεις και ο Κάτσε δεν μπόρεσε να κάνει γκολ τις δύο ευκαιρίες που του δόθηκαν.

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Παρασκευαίδης, Ρόχας, Γκόμες (39’ Ζουμπουλάκης), Μαρκόφσκι, Κρητικός, Χαβίτο, Σάντσεζ, Σιόντης, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο.

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Ποζατζίδης (46’ Ρατς), Βίτορ, Σκόνδρας, Μαντούρο, Κάτσε, Τζανδάρης (62’ Αθανασιάδης), Σαββίδης, Γκολάσα, Παπαδόπουλος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν κερδίζει η Ατλέτικο με Τόρες!!

Ποτέ δεν έχει καταφέρει να κερδίσει η Ατλέτικο τη Ρεάλ με τον Φερνάντο Τόρες στην ενδεκάδα, καθώς σε εννέα αναμετρήσεις με τον Ισπανό να αγωνίζεται, μετράει τέσσερις ισοπαλίες και πέντε ήττες.

Δεν κερδίζει η Ατλέτικο με Τόρες
Ποτέ δεν έχει πανηγυρίσει ο Φερνάντο Τόρες νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης, φορώντας τη φανέλα της Ατλέτικο.

Ο Ισπανός επιθετικός, που επέστρεψε στο «Καλντερόν» ύστερα από οκτώ χρονιά, θα πραγματοποιήσει το δεύτερο ντεμπούτο του με τους «ροχιμπλάνκος» στο παιχνίδι της Τετάρτης κόντρα στη «βασίλισσα» για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ισπανίας. Ωστόσο, δεν έχει καταφέρει ποτέ να πανηγυρίσει νίκη ενάντια στη «μισητή» συμπολίτισσα με τη φανέλα της Ατλέτικο.

Συγκεκριμένα, σε εννέα αναμετρήσεις με τους «μερένχες», μετράει πέντε ήττες και τέσσερις ισοπαλίες, ενώ έχει πετύχει μόλις ένα γκολ, στο εντός έδρας παιχνίδι για το πρωτάθλημα το 2007. Ο Τόρες είχε ανοίξει το σκορ μόλις στο 11', με τον Ιγκουαΐν να ισοφαρίζει στο 61’ και να διαμορφώνει το τελικό 1-1. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού!

Με τον Αντώνη Νικοπολίδη στον πάγκο, ο Ολυμπιακός παρατάσσεται με πολλές αλλαγές κόντρα στον Φωστήρα για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου, στο πρώτο ματς της μετά-Μίτσελ εποχής.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού
Μια μέρα μετά την απομάκρυνση του Μίτσελ, ο Ολυμπιακός επανέρχεται στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις του.

Οι Πειραιώτες θέλουν να κλειδώσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, με τον Αντώνη Νικοπολίδη (υπηρεσιακός τεχνικός, πριν αναλάβει ο Βίτορ Περέιρα) να προχωρά αναμενόμενα σε πολλές αλλαγές στο σχήμα της ομάδας.

Η ενδεκάδα με Φωστήρα: Μέγιερι, Σαλίνο, Βούρος, Αυλωνίτης, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης, Κασάμι, Φορτούνης, Ντοσεβί, Γκαζαριάν και Διαμαντάκος.

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Πάτρας (Μακεδονίας), Μπετσόγλου (Κορινθίας)
Δημοτικό Γήπεδο Ταύρου

1ος όμιλος:

1. Ολυμπιακός (2-1) 4
2. Παναχαϊκή (2-1) 3
3. Πανιώνιος (1-1) 2
4. Φωστήρας (0-2) 1 *Πηγή: sport-fm.gr*

«Γηραιοί» και… παλικάρια!!

Δεν έγιναν μαλλιά-κουβάρια, αλλά χέρι-χέρι πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Νίκη 2-0 του Λεβαδειακού στις Σέρρες και «χρυσό» 0-0 ο Ηρακλής που άφησε εκτός τον Πλατανια.

«Γηραιοί» και… παλικάρια
Στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκονται Λεβαδειακός και Ηρακλής, αφήνοντας εκτός συνέχειας Πλατανιά και Εθνικό Σερρών.

Η ομάδα της Βοιωτίας είναι εκείνη που πήρε παράλληλα και την πρώτη θέση στον 4ο όμιλο αφού πέρασε εύκολα με σκορ 2-0 από τις Σέρρες, υποτάσσοντας τον τοπικό Εθνικό με σκορ 2-0. Πρόσωπο της αναμέτρησης ο Μιλοσάβλιεφ, ο οποίος σημείωσε και τα δύο τέρματα (41’ και 80’).

Την ίδια ώρα στην Κρήτη ο Πλατανιάς υποδεχόταν τον Ηρακλή θέλοντας μόνο τη νίκη για να προκριθεί. Σε ένα ματς με πολλά νεύρα, ιδιαίτερα προς το τέλος του αγώνα όταν σημειώθηκαν και… θερμά επεισόδια μεταξύ των παικτών, ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης άντεξε και πήρε το 0-0 με το οποίο σφράγισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

Εθνικός Γαζώρου – Λεβαδειακός 0-2
(41’, 80’ Μιλοσάβλιεφ)

Πλατανιάς – Ηρακλής 0-0

Βαθμολογία
Λεβαδειακός 7 (+4)
Ηρακλής 5 (+2)
Πλατανιάς 4 (0)
Εθνικός Γαζώρου 0 (-5)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κύπελλο με… τσίπουρο!!

Τσίπουρα στην υγειά της ομάδας του πίνει ο Τύρναβος! Οι Θεσσαλοί τσίμπησαν το 1-1 απ’ τον Αστέρα κι αφήνοντας μπουκάλα την Καλλονή (5-0 τον Αιγινιακό) βρέθηκαν πρώτη φορά στους «16» του Κυπέλλου!

Κύπελλο με… τσίπουρο!
Υπό την… επήρεια μιας απ’ τις μεγαλύτερες διακρίσεις της ποδοσφαιρικής ιστορίας του βρίσκεται ο Τύρναβος.

Η ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη κατάφερε να μείνει όρθια απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και αποσπώντας πολύτιμη ισοπαλία προκρίθηκε για πρώτη φορά στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Απέναντι στους αδιάφορους Αρκάδες (που είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους) οι γηπεδούχοι χρειάζονταν έστω κι έναν πόντο για να περάσουν. Παρόλο λοιπόν που δεν κράτησαν πολύ το προβάδισμα που πήραν στο 37’ με τον Καραμανλή (ο Μούκαμ απάντησε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου), κράτησαν ως το τέλος το 1-1.

Έτσι, οι Θεσσαλοί άφησαν με τη γλύκα την Καλλονή. Η ομάδα του Μαντζουράκη σάρωσε τον Αιγινιακό, ωστόσο όσα γκολ και να του έβαζε, δεν θα της έφταναν. Παρόλο λοιπόν που επικράτησε με το εντυπωσιακό 5-0, έμεινε άπρακτη, καθώς χρειαζόταν ήττα του Τυρνάβου για να πάρει εκείνη την πρόκριση.


Τα σημερινά αποτελέσματα

Τύρναβος-Αστέρας Τρίπολης 1-1
(37’ Καραμανλής - 45’+1’ Μουκάμ)

Καλλονή-Αιγινιακός 5-0
(1’, 74’ Καμαρά, 36’ Βλαστέλλης, 53’ Αγρίτης, 90’+3’ Ξύδας)


Η τελική βαθμολογία του 7ου ομίλου

Αστέρας Τρίπολης 7 (7-3)
Τύρναβος 5 (4-3)
Καλλονή 4 (7-3)
Αιγινιακός 0 (2-10) *Πηγή: sport-fm.gr*

Έκανε… άκρη ο Εργοτέλης!!


Ο Εργοτέλης παρέδωσε τα όπλα στην Ερμιονίδα (2-0) και ο Απόλλωνας με το 1-1 στην Ημαθία ακολούθησε την Βέροια στον επόμενο γύρο. Φάση που προκαλεί ερωτηματικά στο ματς της «βασίλισσας του Βορρά».

Έκανε… άκρη ο Εργοτέλης
Την Βέροια στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ακολούθησε ο Απόλλωνας. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είδε τον Εργοτέλη να παραδίνεται στην έδρα του Ερμή Ερμιονίδας (2-0) κι έτσι δεν είχε άγχος απέναντι στην «βασίλισσα του Βορρά», με την οποία ήρθε ισόπαλος 1-1 στην Ημαθία.

H βαθμολογία στον 6ο όμιλο:
1. Βέροια 7
2. Απόλλωνας 5
3. Ερμιονίδα 3
4. Εργοτέλης 1

Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη μπήκε δυνατά στο ματς και άνοιξε το σκορ στο 22ο λεπτό με τον Αλίπιο. Λίγο μετά το γκολ των φιλοξενούμενων, ήρθε μια φάση που προκάλεσε την απορία όσων την είδαν, αφού ο Παυλίδης έστελνε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, όμως έβαλε το χέρι του διώχνοντας την μπάλα πριν περάσει την γραμμή. Η Βέροια ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο, βρήκε το γκολ με τον Χάσελμπαϊνκ στο 78’ και κλείδωσε την 1η θέση του ομίλου.

Αμαχητί έπεσε ο Εργοτέλης. Οι Κρητικοί έχασαν εύκολα στην Ερμιονίδα, με τον Ερμή να φτάνει εύκολα στο 2-0. Στάικος (4’) και Κουτσοσπύρος πέτυχαν τα τέρματα των γηπεδούχων.

Τα αποτελέσματα:

Ερμιονίδα – Εργοτέλης 2-0
(4’ Στάικος, 36’ Κουτσοσπύρος)

Βέροια – Απόλλων 1-1
(78 Χάσελμπαϊνκ- 22’ Αλίπιο) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Τάπα» στο δικό του γκολ!! (video)

Απίστευτο περιστατικό στον αγώνα Βέροια-Απόλλων Σμύρνης για το Κύπελλο. Ο Παυλίδης σταμάτησε με το χέρι τη δική του προσπάθεια να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

«Τάπα» στο δικό του γκολ (video)

Κανείς δεν μπορεί να βρει προφανή δικαιολογία για αυτή την κίνηση, αφού η Βέροια με ήττα θα έχανε την πρώτη θέση στον όμιλο, ενώ από τη στιγμή που η Ερμιονίδα νικούσε τον Εργοτέλη (2-0) οι δύο ομάδες του αγώνα αυτού δεν είχαν ελπίδες πρόκρισης στους «16». Μάλιστα ο παίκτης των γηπεδούχων τιμωρήθηκε και με κίτρινη κάρτα.


*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιβεβαίωσαν οι LA Galaxy για Τζέραρντ!!

Ο πρόεδρος και ο προπονητής των LA Galaxy με δηλώσεις του επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες ότι υπάρχει συμφωνία με τον Στίβεν Τζέραρντ.

Επιβεβαίωσαν οι LA Galaxy για Τζέραρντ
Τόσο ο προπονητής όσο και ο πρόεδρος των LA Galaxy επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει συμφωνία με τον Στίβεν Τζέραρντ.

«Ο Στίβεν Τζέραρντ έρχεται τον Ιούλιο και μέχρι τότε θα τον έχουμε σίγουρα έτοιμο. Είναι ένας παίκτης με μεγάλη ποιότητα. Δεν με ανησυχεί το εάν θα είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Έχουμε μια ομάδα με επιτυχίες. Αυτό καθιστούν τους LA Galaxy μια αρκετά ελκυστική ομάδα για παίκτες του βεληνεκούς του Τζέραρντ», αναφέρει ο Μπρους Αρένα ο προπονητής των La Galaxy σε συνέντευξή του, μέρος της οποίας έχει δημοσιευτεί στα ΜΜΕ των ΗΠΑ.

Δηλώσεις για την συμφωνία με τον Τζέραρντ έχει κάνει και ο πρόεδρος της ομάδας του Λος Άντζελες.

«Ο Τζέραρντ είναι η τέλεια προσθήκη και αυτό που πρόκειται να φέρει σε εμάς στον αγωνιστικό χώρο είναι η μεγάλη προσωπικότητα που έχει», τόνισε ο Κρις Κλέιν.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Στο τέλος πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ»!

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Μιχάλης Λεοντιάδης και μίλησε για τις δυνατότητες του «Δικεφάλου» να κατακτήσει το πρωτάθλημα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την κατάσταση στον ΠΑΟΚ:
«Τα πράγματα είναι δύσκολα. Οι παίκτες δεν ξέρω πόσο μπορούν να βγάλουν ακόμα. Τώρα έρχονται τα δύσκολα και χρειάζονται παίκτες. Το παιχνίδι με την Τρίπολη θα είναι το σημαντικότερο της χρονιάς. Αν πάρουμε διπλό και μετά έρθουν προσθήκες, δύσκολα χάνεται ο πρωτάθλημα».
Για τον φετινό Ολυμπιακό:
«Ο Ολυμπιακός φέτος… σέρνεται. Όποιος προπονητής να έρθει στον Ολυμπιακό μέχρι να έρθει και να μάθει την ομάδα θα έχει τελειώσει το πρωτάθλημα. Τους έχουμε και μέσα στην Τούμπα όπου τα πράγματα θα είναι αλλιώς. Ο Ολυμπιακός φέτος δεν έχει την περσινή ομάδα και ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα με κλειστά μάτια».
Για το παιχνίδι του κυπέλλου με την Κέρκυρα:
«Αν έρθει το πρωτάθλημα εγώ δεν το θέλω το κύπελλο. Αν έρθουν οι μεταγραφές βέβαια τα θέλω και τα δύο αλλά δεν ρισκάρω να κουραστούν οι παίκτες για το πρωτάθλημα».
Για την κούραση στην ομάδα:
«Εγώ δεν κουραζόμουν. Ακόμα και αν κάπνιζα και ξενυχτούσα, όργωνα μέσα στο γήπεδο. Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή του ποδοσφαιριστή. Δεν υπάρχει είμαι κουρασμένος και στην προπόνηση τρέχαμε πιο πολύ από τους αγώνες».
Για τα χρέη του Ολυμπιακού:
«Μόνο ο ΠΑΟΚ πρέπει να πληρώσει, έτσι είναι η πραγματικότητα. Αυτοί δεν θέλουν να πληρώσουν».
Για το αν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ:
«Πιστεύω πως στο τέλος θα το πάρει το πρωτάθλημα η ομάδα».
*Πηγή: arenafm.gr*

Μείον ένας στον ΠΑΟΚ!!

Εκτός αποστολής του ΠΑΟΚ για τη σημερινή αναμέτρηση (7/1, 17:15) στην Κέρκυρα για το Κύπελλο έμεινε τελικά ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος, αν και αρχικά είχε συμπεριληφθεί σε αυτήν.

Μείον ένας στον ΠΑΟΚ
Ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν θα έχει τελικά στη διάθεση του τον Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Κέρκυρα, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 17:15.

Ο 24χρονος αμυντικός είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή που ανακοίνωσε ο 61χρονος τεχνικός την Τρίτη, αλλά τελικά «κόπηκε».

Ο πρώην παίκτης της Ασιρίσκα βρέθηκε στην 22αδα, αλλά σήμερα ήρθε η ενημέρωση από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σουηδίας, σύμφωνα με την οποία κουβαλάει τιμωρία, λόγω αποβολής του στο τελευταίο ματς με την πρώην του ομάδα.

Είναι κάτι που γνώριζαν στην ομάδα, απλά περίμεναν την επιβεβαίωση της ομοσπονδίας.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ρονάλντο, ο «δήμιος» της Ατλέτικο!!

Πέντε γκολ έχει πετύχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο κόντρα στην Ατλέτικο για το Κύπελλο Ισπανίας, απόδοση που είναι η καλύτερη των τελευταίων 20 χρόνων στα ντέρμπι της Μαδρίτης στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Ρονάλντο, ο «δήμιος» της Ατλέτικο
Με πέντε γκολ έχει «φιλοδωρήσει» ο Κριστιάνο Ρονάλντο την Ατλέτικο Μαδρίτης σε πέντε αγώνες που την έχει βρει αντιμέτωπη για το Κύπελλο Ισπανίας. Η απόδοσή του αυτή είναι η καλύτερη για οποιονδήποτε παίκτη των δύο ομάδων τα τελευταία 20 χρόνια, στο πλαίσιο του Copa del Rey.

Η αρχή έγινε το 2011, όταν η «βασίλισσα» αντιμετώπισε τους «ροχιμπλάνκος» στα προημιτελικά, με τον πρώτο αγώνα να γίνεται στο «Μπερναμπέου» και τον Ρονάλντο να κάνει το 2-1 στο 61’ (τελικό 3-1). Ο πορτογάλος σταρ πέτυχε και το μοναδικό γκολ του επαναληπτικού, στέλνοντας τη Ρεάλ στα ημιτελικά.

Επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων ήταν το 2013, στον τελικό του κυπέλλου στην έδρα των «μπλάνκος». Εκεί ο αρχηγός της εθνικής Πορτογαλίας άνοιξε το σκορ νωρίς, μόλις στα 14’, αν και η «μισητή» συμπολίτισσα κατάφερε στο τέλος να «γυρίσει» το παιχνίδι και να κατακτήσει το τρόπαιο μέσα στο σπίτι της μεγάλης της αντιπάλου. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι μάλιστα, ο CR7 είχε αποβληθεί κατά τη διάρκεια της παράτασης.

Τελευταία φορά που ο Ρονάλντο αντιμετώπισε τους «ροχιμπλάνκος» για το κύπελλο ήταν τη περασμένη σεζόν στα ημιτελικά. Στο πρώτο παιχνίδι του «Μπερναμπέου» (3-0 υπέρ της Ρεάλ) δεν κατάφερε να σκοράρει. Στον επαναληπτικό του «Καλδερόν» όμως (2-0 και πάλι υπέρ της «βασίλισσας), πέτυχε και τα δύο γκολ του αγώνα, με πέναλτι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έρχεται και υπογράφει ο Νομπόα!!

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται μέχρι αύριο το βράδυ ο Νομπόα για να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ.

Έρχεται και υπογράφει ο Νομπόα
Ο Νομπόα αναμένεται σύντομα να ντυθεί και επίσημα στα χρώματα του ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άνθρωποι του Δικεφάλου του Βορρά ήρθαν σήμερα σε συμφωνία για όλα με την πλευρά του παίκτη.

Μάλιστα, φέρεται να έχουν πέσει και οι υπογραφές σε προσύμφωνο μεταξύ των δύο πλευρών.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Νομπόα ειδοποιήθηκε να ταξιδέψει για την Θεσσαλονίκη για να κλείσει και το τυπικό σκέλος της μεταγραφής.

Αναμένεται μέχρι και αύριο το βράδυ στην πόλη για να υπογράψει. *Πηγή: sport-fm.gr*

Υπογράφει στην Γιουνάιτεντ ο Βαλντές!!

Θέμα ωρών είναι να υπογράψει με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Βίκτορ Βαλντέζ. Ισπανικά Μέσα κάνουν λόγο για συνεργασία των δύο πλευρών για τον επόμενο ενάμιση χρόνο.

Υπογράφει στην Γιουνάιτεντ ο Βαλντές
Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της «mundodeportivo.com» ο Βίκτορ Βαλντέζ είναι πολύ κοντά στο να υπογράψει συμβόλαιο για τον επόμενο ενάμιση χρόνο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας προπονείται εδώ και δύο μήνες με τους «κόκκινους διαβόλους» και ο Φαν Χάαλ έχει δηλώσει ότι τον θέλει για εναλλακτική του Ντε Χέα.

Ο Βαλντέζ επιπλέον έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε και αναμένεται, εφόσον υπογράψει, να κάνει το ντεμπούτο του με την φανέλα της Γιουνάιτεντ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Βασικός ο Τόρες στο ντέρμπι με τη Ρεάλ!!


Στην αρχική ενδεκάδα της Ατλέτικο για το ντέρμπι του κυπέλλου Ισπανίας με τη Ρεάλ, θα βρίσκεται ο Φερνάντο Τόρες, όπως επιβεβαίωσε ο προπονητής του, Ντιέγκο Σιμεόνε.

Βασικός ο Τόρες στο ντέρμπι με τη Ρεάλ

«Ο Τόρες θα ξεκινήσει βασικός ενάντια στη Ρεάλ. Οι ποδοσφαιρικές του ικανότητες είναι αυτές ακριβώς που χρειαζόμαστε. Είναι σε πολύ κατάσταση και μπορεί να μας βοηθήσει άμεσα. Είμαι πολύ χαρούμενος για την απόκτησή του», ήταν τα λόγια του Αργεντινού προπονητή που στη συνέχεια ανέφερε ότι η «βασίλισσα» είναι ακόμα σε καλή κατάσταση, παρά την ήττα της Κυριακής από τη Βαλένθια.

«Οι "μπλάνκος" είναι ακόμα σε πολύ καλή φόρμα. Έρχονται στην έδρα μας έχοντας μόλις το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων τον περασμένο μήνα. Είναι ένας τεράστιος αντίπαλος με έναν μεγάλο προπονητή. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα μεγάλο παιχνίδι, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις», κατέληξε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τι θέλει ο ΠΑΟΚ για την πρόκριση!!

Διαβάστε τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να πανηγυρίζει σήμερα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Τι θέλει ο ΠΑΟΚ για την πρόκριση
Ο ΠΑΟΚ θέλει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου... Τι πρέπει όμως να κάνει για αυτό;

Καταρχήν θα πρέπει να κατακτήσει τη νίκη απέναντι στην Κέρκυρα εκτός έδρας και μάλιστα με όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ. Την ίδια στιγμή στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλωνας Καλαμαριάς ο ΠΑΟΚ θα θέλει να μην λήξει ισόπαλο, καθώς εάν συμβεί αυτό θα μένει τρίτος στη βαθμολογία έχοντας το μειονέκτημα από την ήττα από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Τι συμβαίνει τώρα ανάλογα με τον νικητή του άλλου αγώνα του ομίλου;

Σε περίπτωση που νικήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα, τότε ο ΠΑΟΚ παίρνει τη δεύτερη θέση και προκρίνεται. Εάν νικήσει ο Απόλλωνας Καλαμαριάς τότε το ποια ομάδα θα περάσει στην επόμενη φάση θα κριθεί από την καλύτερη επίθεση.

Τέλος υπάρχει και το ενδεχόμενο για έναν αγώνα μπαράζ ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτό θα συμβεί εάν ο ΠΑΣ Γιάννινα ηττηθεί με 1-0 και ο ΠΑΟΚ επικρατήσει 1-0 της Κέρκυρας, ή γενικότερα σε οποιοδήποτε συνδυασμό με τον οποίο ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΣ Γιάννινα θα έχουν τον ίδιο αριθμό τερμάτων.*Πηγή: sport-fm.gr*

Παίζει το… κεφάλι του ο ΠΑΟΚ!!

Στον δεύτερο (2ο) όμιλο, δηλαδή, αυτόν του ΠΑΟΚ πέφτει το μεγάλο ενδιαφέρον στο σημερινό πρόγραμμα των αγώνων για το Κύπελλο Ελλάδος.

Παίζει το… κεφάλι του ο ΠΑΟΚ
Στον δεύτερο (2ο) όμιλο, δηλαδή, αυτόν του ΠΑΟΚ πέφτει το μεγάλο ενδιαφέρον στο σημερινό πρόγραμμα των αγώνων για το Κύπελλο Ελλάδος.

Ο Δικέφαλος του Βορρά μπορεί να φιγουράρει στην πρώτη θέση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, αλλά σε εκείνη της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου βρίσκεται στην τέταρτη και τελευταία!

Για να ελπίζει σε νίκη θέλει πάση θυσία νίκη στο εκτός έδρας παιχνίδι του με την Κέρκυρα.

Στον 1ο όμιλο ο Ολυμπιακός, στον πρώτο του αγώνα χωρίς τον Μίτσελ θέλει έστω μια ισοπαλία απέναντι στον Φωστήρα για να πάρει το εισιτήριο, την στιγμή που Πανιώνιος και Παναχαϊκή θα κοντράρονται στη Νέα Σμύρνη για το άλλο.

Στον 4ο όμιλο μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το παιχνίδι του Πλατανιά με Ηρακλή. Οι Χανιώτες θέλουν ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους Θεσσαλονικείς για να τσεκάρουν το εισιτήριο.

Στον 6ο όμιλο η Βέροια έχει εξασφαλίσει την πρόκριση, και στον σημερινό της αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, οι φιλοξενούμενοι έχουν το ενδιαφέρον στο ματς. Θέλουν έστω και ισοπαλία για να τσεκάρουν το εισιτήριο.

Τέλος, στον 7ο όμιλο η Καλλονή καλείται να νικήσει τον Αιγινιακό για να ελπίζει.

Αναλυτικά οι σημερινές αναμετρήσεις Κυπέλλου

1ος όμιλος
Φωστήρας – Ολυμπιακός (19:30)
Πανιώνιος – Παναχαϊκή (19:30)

Βαθμολογία
Ολυμπιακός 4 (+1)
Παναχαϊκή 3 (+1)
Πανιώνιος 2 (0)
Φωστήρας 1 ( -2)

2ος όμιλος
Κέρκυρα – ΠΑΟΚ (17:15)
ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Καλαμαριάς (17:15)

Βαθμολογία
ΠΑΣ Γιάννινα 4 (+1)
Κέρκυρα 3 (+2)
Απόλλων Καλαμαριάς 3 (+2)
ΠΑΟΚ 1 (-1)

4ος όμιλος
Εθνικός Γαζώρου – Λεβαδειακός (15:00)
Πλατανιάς – Ηρακλής (15:00)

Βαθμολογία
Λεβαδειακός 4 (+2)
Ηρακλής 4 (+2)
Πλατανιάς 3 (0)
Εθνικός Γαζώρου 0 (-3)

6ος όμιλος
Ερμιονίδα – Εργοτέλης (15:00)
Βέροια – Απόλλων Σμύρνης (15:00)

Βαθμολογία
Βέροια 6 (+5)
Απόλλων Σμύρνης 4 (+1)
Εργοτέλης 1 (-2)
Ερμιωνίδα 0 (-4)

7ος όμιλος
Τύρναβος – Αστέρας Τρίπολης (15:00)
Καλλονή– Αιγινιακός (15:00)

Βαθμολογία
Αστέρας Τρίπολης 6 (+4)
Τύρναβος 4 (+1)
Καλλονή 1 (-1)
Αιγινιακός 0 (-4)*Πηγή: sport-fm.gr*

«Μελετά την πρόταση του ΠΑΟΚ ο Νομπόα»

Την πρόταση που έχει δεχθεί ο Κριστιάν Νομπόα από τον ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε ο πατέρας του διεθνούς μέσου, Φερνάντο, τονίζοντας ότι εξετάζει σοβαρά την πρόταση των Θεσσαλονικέων.

«Μελετά την πρόταση του ΠΑΟΚ ο Νομπόα»
Στο Εκουαδόρ ασχολούνται «ζεστά» με το μέλλον του Κριστιάν Νομπόα, ο οποίος φέρεται να είναι μια… ανάσα από την μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ.

Για την υπόθεση του διεθνούς μέσου, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Ντιναμό Μόσχας, μίλησε στην εφημερίδα «Universo» ο πατέρας του παίκτη, Φερνάντο, τονίζοντας: «Η πρόταση του ΠΑΟΚ είναι υπαρκτή και την μελετά».

Ωστόσο, ο πατέρας του 29χρονου παίκτη υπογράμμισε πως «υπάρχει ακόμη πιθανότητα να επιστρέψει στην Έμελεκ. Αυτές τις μέρες θα υπάρχουν νέα».

Εκείνο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι ο Νομπόα έχει εκφράσει την επιθυμία του να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη, αρκεί βέβαια να βρει ένα ικανοποιητικό (από οικονομικής άποψης) συμβόλαιο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στο προσκήνιο ο Κετσπάγια!!

Την περίπτωση του Τιμούρ Κετσπάγια φέρονται να εξετάζουν στον ΑΠΟΕΛ, ύστερα από τη λύση της συνεργασίας με τον Γιώργο Δώνη, όπως γράφουν σήμερα στην Κύπρο.

Στο προσκήνιο ο Κετσπάγια
Ο Τιμούρ Κετσπάγια είναι αυτή τη στιγμή ο «Νο1» υποψήφιος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ, ύστερα από την απομάκρυνση του Γιώργου Δώνη από τον πάγκο της κυπριακής ομάδας.

Στον «θρύλο» του κυπριακού ποδοσφαίρου εκτιμούν τις ικανότητες του Γεωργιανού προπονητή, ο οποίος παραμένει άνεργος μετά την αποχώρησή του από τον πάγκο της εθνικής ομάδας της πατρίδας του.

Παρόλα αυτά, ο Κετσπάγια φέρεται να επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα του εξωτερικού, αν και δεν αποκλείεται να αλλάξει στάση σε νέα επαφή που θα έχουν μαζί του οι παράγοντες του ΑΠΟΕΛ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι προτεραιότητες του Κάλας!!

Ποιες είναι οι προτεραιότητες του Άλεξ Κάλας για τον Άρη στην προσπάθεια που θα καταβάλει για να τον επαναφέρει στη Σούπερ Λίγκα.

Οι προτεραιότητες του Κάλας
Ο Άλεξ Κάλας ανέλαβε τις τύχες του Άρη και ετοιμάζεται για τις αλλαγές που θα φέρουν την ομάδα στον… ίδιο δρόμο.

Κατ' αρχήν θα στελεχωθούν τα γραφεία με άτομα υπεύθυνα και ικανά. Επίσης η ομάδα θα στελεχωθεί με γυμναστή, ο οποίος αναμένεται να είναι ο Κώστας Λιάπης, ενώ θα επιστρέψουν οι φυσιοθεραπευτές με τους οποίους είχε συνεργαστεί ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

Ακόμα θα προχωρήσουν συμφωνίες με αθλητικές εταιρείες για τον ιματισμό της ομάδας, όπως και με εταιρείες συμπληρωμάτων διατροφής και αναλώσιμων, τα οποία είναι απαραίτητα αλλά δεν τα είχαν οι ποδοσφαιριστές το τελευταίο διάστημα.

Χθες οι παίκτες αλλά και οι υπάλληλοι της ομάδας έλαβαν χρήματα.

Ο Κάλας είχε στείλει τις προηγούμενες μέρες στον αδερφό του τα χρήματα για τις πληρωμές εφόσον αναλάμβανε την ομάδα και οι παίκτες έλαβαν τους μισθούς Δεκεμβρίου, ενώ τις επόμενες μέρες θα διευθετηθεί και ο Νοέμβριος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Τελικός» για ΠΑΟΚ!!

Μετά τη χαμένη πρόκριση επί της Γκινγκάμπ στο Europa League ο ΠΑΟΚ καλείται να επικρατήσει σήμερα στην έδρα της Κέρκυρας για το Κύπελλο Ελλάδας.

«Τελικός» για ΠΑΟΚ
Ο πρώτος τελικός του ΠΑΟΚ όσον αφορά τις φετινές του υποχρεώσεις ήταν απέναντι στην Γκινγκάμπ για το Europa League.

Οι Θεσσαλονικείς, αν και πάλεψαν, δεν κατάφεραν να νικήσουν τους Γάλλους και τώρα καλούνται να επικρατήσουν μέσα στην έδρα της Κέρκυρας για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας (17:15, OTE sport 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Το θέμα είναι πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» χρειάζεται, εκτός από τη δική του νίκη κόντρα στους Φαίακες, ένα βολικό αποτέλεσμα στο άλλο παιχνίδι του 2ου ομίλου ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Στη βαθμολογία προηγείται ο ΠΑΣ με τέσσερις βαθμούς, ακολουθεί η Κέρκυρα κι ο Απόλλων με τρεις κι ο ΠΑΟΚ είναι τελευταίος με έναν βαθμό.

Στο καθαρά αγωνιστικό, την «ασπρόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Ιτάντζ, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Κίτσιου, Βίτορ, Σκόνδρα και Ρατς. Την τριπλέτα στη μεσαία γραμμή θα αποτελέσουν οι Κάτσε, Μαντούρο (ή Τζανδάρη) και Γκολάσα. Στην επίθεση θα αγωνιστούν οι Σαλπιγγίδης, Περέιρα και Αθανασιάδης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γιακουμής, Κωνσταντινίδης, Πούγγουρας, Ποζατζίδης, Σαββίδης, Μακ, Πόζογλου, Παπαδόπουλος, Κουλούρης και Παπαγιαννόπουλος.

Προϊστορία

Πέντε φορές έχει παίξει ο ΠΑΟΚ στην έδρα της Κέρκυρας και όλες είναι για το πρωτάθλημα, με τον «ασπρόμαυρο» απολογισμό να είναι δύο νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και μία ήττα τον Δεκέμβριο του 2010.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα

27/10/12 Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-0
25/03/12 Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-4
19/12/10 Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 2-1
04/03/07 Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-0
23/01/05 Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-1

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Κέρκυρα - ΠΑΟΚ (17:15, OTE sport 2 - ΕΑΚ Κέρκυρας): Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας). Βοηθοί: Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής), Ποντίκης (Πρέβεζας).

ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλων Καλ. (17:15, OTE sport 4 - Εθν. Στ. Ιωαννίνων): Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών). Βοηθοί: Γεωργαράκος (Αθηνών), Χουλιάρας (Αιτ/νίας).

Βαθμολογία

Θέση Ομάδα (Διαφορά τερμάτων) Βαθμοί

1. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (2-1) 4
2. ΚΕΡΚΥΡΑ (3-1) 3
3. ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ. (1-3) 3
4. ΠΑΟΚ (1-2) 1
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξέρει από πίεση!!

Ο Βίτορ Περέιρα είναι ο προπονητής που θα αντικαταστήσει τον Μίτσελ στον πάγκο του Ολυμπιακού. Το sport-fm.gr σας τον παρουσιάζει…

Ξέρει από πίεση!

Πίεση και μάλιστα μεγάλη θα έχει και στον Ολυμπιακό καθώς έρχεται με ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πώς και γιατί όμως οι άνθρωποι των ερυθρολεύκων επέλεξαν τον Πορτογάλο για να κάτσει στην άκρη του πάγκου μετά τον Μίτσελ;

Το www.sport-fm.gr σας μεταφέρει τους λόγους που έπαιξαν ρόλο για την επιλογή του για τον πάγκο του Ολυμπιακού και σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον νέο τεχνικό των ερυθρολεύκων.

Γιατί τον επέλεξαν;
Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού στο πρόσωπο του Βίτορ Περέιρα είδαν τον ιδανικό για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Το προφίλ του Πορτογάλου έχει τα κύρια στοιχεία που ήθελαν οι ερυθρόλευκοι να έχει ο αντικαταστάτης του Μίτσελ.

Ο Βίτορ Περέιρα είναι νέος και φιλόδοξος… Μετά το διαζύγιο που πήρε με την Πόρτο και επιλογή του να δουλέψει στην Αλ Αχλί θέλει όσο τίποτα άλλο να επιστρέψει και πάλι σε έναν πάγκο μιας μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας. Στον Ολυμπιακό διέκριναν ότι ο Πορτογάλος έχει τη θέληση και τη δίψα αυτή να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας και να δουλέψει σκληρά για να φανεί και πάλι η δουλειά. Αυτό ήταν το στοιχείο το οποίο έπαιξε μεγάλο ρόλο στην επιλογή του από τον Ολυμπιακό.

Σαν αγωνιστική φιλοσοφία είναι σχεδόν όμοια με εκείνη που έχει και τώρα ο Ολυμπιακός. Έτσι κι αλλιώς δεν θα ήταν και λογικό από τους ερυθρόλευκους να πήγαιναν σε μια επιλογή προπονητή με τελείως διαφορετική φιλοσοφία από εκείνη που είχε ο Μίτσελ και έχουν γίνει οι επιλογές παικτών το καλοκαίρι.

Ο Περέιρα είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου χωρίς όμως να αμελεί την άμυνα. Θέλει η ομάδα του να είναι «επιθετική» στον αγωνιστικό χώρο, να πιέζει τον αντίπαλο αλλά δίνοντας και την απαιτούμενη σοβαρότητα στην άμυνα. Για τον λόγο αυτό, όπως και ο Μίτσελ, δεν επιθυμεί τους παίκτες με τα μεγάλα ονόματα, χωρίς να έχει πρόβλημα μαζί τους, αλλά προτιμά εκείνους που του κάνουν τη δουλειά που θέλει στον αγωνιστικό χώρο.

Το τρίτο σημαντικό στοιχείο που έχει η επιλογή του Περέιρα είναι πως του αρέσει η σκληρή δουλειά. Όπως και οι προκάτοχοί του στον πάγκο του Ολυμπιακού του αρέσει να εργάζεται σκληρά και να αφιερώνει πολλές ώρες στην ομάδα.

Το αγωνιστικό του προφίλ
Το σύστημα το οποίο εφαρμόζει ο Βίτορ Περέιρα είναι το 4-3-3. Οι τέσσερις στην άμυνα παίζουν στην ευθεία με τους δύο ακραίους να αναλαμβάνουν επιθετικές πρωτοβουλίες.

Στη μεσαία γραμμή επιλέγει έναν αμυντικό μέσο ο οποίος πλαισιώνεται από άλλους δύο μέσους με διαφορετικό ρόλο στο παιχνίδι. Ένας ο οποίος βοηθά στην άμυνα αλλά και στο κατέβασμα της μπάλας και ένας με πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες.

Στην επίθεση του αρέσει να χρησιμοποιεί δύο εξτρέμ οι οποίοι να μπορούν να δώσουν πλάτος και να μπορούν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα.

Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει οι ομάδες του θέλει να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της μπάλας και του αγώνα. Συνηθίζει να δίνει εντολή στους παίκτες του να πιέζουν αρκετά τις αντίπαλές άμυνες με στόχο να τις οδηγεί στο λάθος, δίδοντας μεγάλη σημασία στην εναλλαγή από την άμυνα στην επίθεση. Τρόπος αντίστοιχος με τον Ερνέστο Βαλβέρδε… Συνήθως επιλέγει η άμυνα της ομάδας του να είναι αρκετά ψηλά με στόχο να βοηθά στην πίεση που ασκείται στην αντίπαλη ομάδα.

Του αρέσει να «εξελίσσει» παίκτες
Σαν προπονητής θέλει να ανακαλύπτει νεαρούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν ταλέντο πριν από τις άλλες ομάδες και να τους βοηθά να εξελίσσονται. Ένας από τους παίκτες που «έβγαλε» στην Πόρτο ήταν ο Χάμες Ροντρίγκες, τον οποίο και βοήθησε αρκετά

Δεν «μασάει» από ονόματα
Ο Περέιρα στηρίζει την επιλογή του… Μπορεί να ήταν εκείνος ο οποίος βοήθησε τον Χάμες Ροντρίγκες στα πρώτα του βήματα αλλά –πάλι- ήταν εκείνος ο οποίος δεν δίστασε να τον βάλει στον πάγκο όταν έκρινε ότι ο Κολομβιανός δεν ήταν στα καλύτερά του. Αυτή η επιλογή του, του δημιούργησε και κόντρα με τους οπαδούς της Πόρτο όταν έβλεπαν τον Ροντρίγκες στον πάγκο.

Συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2013 επέλεξε να μην έχει στην 11άδα της Πόρτο Ροντρίγκες στο πρώτο παιχνίδι με την Μάλαγα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Μια επιλογή για την οποία δέχθηκε πολλή μεγάλη κριτική από τους οπαδούς.

Η πίεση…
Βρέθηκε ξαφνικά στον πάγκο της πρώτης ομάδας της Πόρτο όταν ο Αντρέ Βίλας-Μπόας έφυγε για να αναλάβει την Τσέλσι. Στη δεύτερή του σεζόν στον πάγκο της Πόρτο είχε κληθεί να χειριστεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση για την κατάκτηση του τίτλου.

Η Πόρτο ήταν δεύτερη στην βαθμολογία, πίσω από την Μπενφίκα, η οποία ήταν εξαιρετική εκείνη τη σεζόν. Ο Βίτορ Περέιρα είχε μια ευκαιρία για να περάσει στην πρώτη θέση. Να νικήσει την Μπενφίκα στο μεταξύ τους ντέρμπι στην προτελευταία αγωνιστική. Το έκανε με 2-1 και τελικά πήρε το πρωτάθλημα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πολλοί «μνηστήρες» για Μιλιάζες!

Προσφυγή σε βάρος της ΠΑΕ ΟΦΗ κατέθεσε και ο Κάρλος Μιλιάζες, ο οποίος φέρεται να συζητά σοβαρά με τον Λεβαδειακό και παράλληλα βρίσκεται στο στόχαστρο άλλων δύο ομάδων της Σούπερ Λίγκας.

Πολλοί «μνηστήρες» για Μιλιάζες
Έτοιμος να αποχωρήσει από τον ΟΦΗ είναι ο Κάρλος Μιλιάζες.

Ο Πορτογάλος αριστερός μπακ κατέθεσε προσφυγή σε βάρος της κρητικής ΠΑΕ, ζητώντας τα δεδουλευμένα του και να μείνει ελεύθερος από την ομάδα.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι θα βρεθεί η «χρυσή τομή» και θα υπάρξει διακανονισμός ανάμεσα στον Μιλιάζες και τους Ηρακλειώτες.

Ο 33χρονος οπισθοφύλακας έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον τριών ομάδων της Σούπερ Λίγκας, με τον Λεβαδειακό να είναι πιο μπροστά σε σχέση με τον Ατρόμητο και τον Πλατανιά.

Οι Βοιωτοί παρακολουθούν διακριτικά τις εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση, αφού ψάχνεται για την απόκτηση ενός αριστερού μπακ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Με αλλαγές για την πρόκριση!!

Με τον Αντώνη Νικοπολίδη στον πάγκο, μετά το «διαζύγιο» με τον Μίτσελ και εν όψει της έλευσης του Βίτορ Περέιρα, στον Ολυμπιακό καλούνται να σφραγίσουν το εισιτήριο της πρόκρισης κόντρα στον Φωστήρα.

Με αλλαγές για την πρόκριση
Εκτός από την λύση της συνεργασίας με τον Μίτσελ και εν όψει της συμφωνίας με τον Βίτορ Περέιρα, στον Ολυμπιακό καλούνται να ανταποκριθούν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και τον σημερινό αγώνα με τον Φωστήρα για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας (19:30, OTE sport 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Στον «ερυθρόλευκο» πάγκο θα καθίσει ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο οποίος είχε κοουτσάρει την ομάδα και πριν από μερικά χρόνια, όταν είχε απομακρυνθεί από την ομάδα ο Λεάντρο Ζαρντίμ.

Εκτός από τις αλλαγές στην τεχνική ηγεσία, θα υπάρξουν αλλαγές και στο αρχικό σχήμα των πρωταθλητών Ελλάδας. Συγκεκριμένα, εκτός είναι ο Αφελάι και ο Ντουρμάζ, ενώ θα ξεκουραστούν οι Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Ντομίνγκες και Ρομπέρτο.

Την αποστολή αποτελούν οι: Μέγιερι, Χουτεσιώτης, Αυλωνίτης, Βούρος, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Γκαζαριάν, Τσιμίκας, Διαμαντάκος, Σάλιακας, Βέργος, Ιμπραΐμ Αμπντισαλάμ, Ντοσεβί, Κασάμι, Μπενίτες, Σιόβας, Γιαννούλης και Σαλίνο.

Προϊστορία

Τέσσερις νίκες, τρεις ήττες και μία ισοπαλία μετράει ο Ολυμπιακός σε οχτώ αγώνες που έχει δώσει στην έδρα του Φωστήρα, η μία εξ’ αυτών ήταν για το Κύπελλο Ελλάδας. Όσον αφορά τα γκολ, οι Πειραιώτες έχουν πετύχει 9 και έχουν δεχθεί 7 από την ομάδα του Ταύρο.

Στα τελευταία πέντε ματς
Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα

09/08/02 Φωστήρας-Ολυμπιακός 0-2 (Για το Κύπελλο)
14/10/73 Φωστήρας-Ολυμπιακός 1-1 (Για το πρωτάθλημα)
11/02/73 Φωστήρας-Ολυμπιακός 1-3 (Για το πρωτάθλημα)
12/03/72 Φωστήρας-Ολυμπιακός 3-1 (Για το πρωτάθλημα)
04/11/70 Φωστήρας-Ολυμπιακός 1-0 (Για το πρωτάθλημα)

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Φωστήρας - Ολυμπιακός (19:30, OTE sport 2 - Δημ. Γήπ. Ταύρου): Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας). Βοηθοί: Πάτρας (Μακεδονίας), Μπετσόγλου (Κορινθίας).

Πανιώνιος - Παναχαϊκή (19:30, OTE sport 5 - Γήπ. Πανιωνίου): Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτ/νίας). Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Ζυγούρης (Αιτ/νίας).

Βαθμολογία

Θέση Ομάδα (Διαφορά τερμάτων) Βαθμοί

1. Ολυμπιακός (2-1) 4
2. Παναχαϊκή (2-1) 3
3. Πανιώνιος (1-1) 2
4. Φωστήρας (0-2) 1 *Πηγή: sport-fm.gr*

Θέλει Ελλάδα ο Καράσκο!

Την επιστροφή του στην Ελλάδα επιθυμεί ο Μαουρίσιο Καράσκο, με τους Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης να έχουν στο μεταγραφικό τους στόχαστρο τον Αργεντινό φορ.

Θέλει Ελλάδα ο Καράσκο
Έτοιμος να επιστρέψει στα ελληνικά εδάφη παρουσιάζεται ο Μαουρίσιο Καράσκο, ύστερα από τη θητεία του στην Εστουδιάντες της πατρίδας του.

Ο Αργεντινός φορ φέρεται να βρίσκεται στα υπ’ όψιν του Ατρομήτου και του Αστέρα Τρίπολης, με τους Αρκάδες – σύμφωνα με το Goal News – να έχουν τον πρώτο λόγο για την απόκτησή του.

Σημαντικό ρόλο παίζει και η συνεργασία που είχαν οι δύο πλευρές στο πρόσφατο παρελθόν.

Από την πλευρά τους, αν και έχουν πολύ καλή γνώμη για τον παίκτη το ενδιαφέρον τους μέχρι στιγμής είναι περισσότερο φιλολογικό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιστρέφει ο Σίσιτς!


Πράξη αναμένεται να κάνει την υπόσχεσή του ο Μίρνες Σίσιτς, ο οποίος είχε δηλώσει στις αρχές Δεκεμβρίου πως θα επιστρέψει να αγωνιστεί στον ΟΦΗ μόνο αν αποχωρήσουν οι κ.κ. Γκατούζο και Πουλινάκης.

Επιστρέφει ο Σίσιτς
Παρελθόν αποτελούν εδώ και κάποιες μέρες ο Μάνθος Πουλινάκης και ο Τζενάρο Γκατούζο, με τους οποίους φέρεται να είχε πρόβλημα ο Μίρνες Σίσιτς.

Στις αρχές Δεκεμβρίου ο Σλοβένος μεσοεπιθετικός είχε δηλώσει πως «είμαι έτοιμος να γυρίσω και να παίξω τζάμπα για έναν χρόνο στον ΟΦΗ αρκεί να φύγουν οι Πουλινάκης και Γκατούζο».

Τελικά ο Κρητικός παράγοντας και ο Ιταλός τεχνικός έφυγαν από την ομάδα και από τη στιγμή που το ποδοσφαιρικό τμήμα διοικεί ο Νίκος Μαχλάς και την ομάδα θα κοουτσάρει ο Νίκος Αναστόπουλος, ο διεθνής άσος αναμένεται να κάνει σύντομα πράξη την υπόσχεσή του.

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τον παίκτη να επιστρέφει στο ΒΑΚ για να προπονηθεί με τους συμπαίκτες του υπό τις οδηγίες του έμπειρου προπονητή.

Από εκεί και πέρα, μεταξύ των παικτών που ενδιαφέρον τον ΟΦΗ είναι και ο Λεωνίδας Καμπάνταης για την διάδοχη κατάσταση του Αντώνη Πετρόπουλου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ξεκαθαρίζει για Αλμέιδα!!

Μέσα στο επόμενο 48ωρο αναμένεται να κριθεί η υπόθεση του Ούγκο Αλμέιδα για την ΑΕΚ, με τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς να έχει έτοιμες εναλλακτικές λύσεις αν δεν προχωρήσει του Πορτογάλου επιθετικού.

Ξεκαθαρίζει για Αλμέιδα
Κρίσιμο θεωρείται το επόμενο διήμερο στην ΑΕΚ αναφορικά με την υπόθεση του Ούγκο Αλμέιδα.

Οι ιθύνοντες της «Ένωσης» φέρονται να παλεύουν για να αποκτήσουν τον Πορτογάλο επιθετικό και βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους εκπροσώπους τους.

Ωστόσο, εκείνο που αποτελεί πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι το γεγονός ότι πρέπει να μείνει ελεύθερος από την Τσεζένα.

Σύμφωνα με την «Ώρα των Σπορ», ο 31χρονος φορ δεν παρουσιάζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο να παίξει στον «Δικέφαλο», αλλά προβληματίζεται επιφυλακτικός για να παίξει στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Παρόλα αυτά, στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο παρουσιάζονται αισιόδοξοι πως θα καταφέρουν να τον πείσουν.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς την ίδια ώρα φέρεται να τρέχει άλλη μία αρκετά δυνατή μεταγραφή για λογαριασμό της ΑΕΚ και παράλληλα στα υπ’ όψιν του υπάρχουν άλλες 1-2 εναλλακτικές λύσεις. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τελειώνει του Νομπόα!!

Παίκτης του ΠΑΟΚ θα πρέπει να θεωρείται ο Κριστιάν Νομπόα, ο οποίος θα υπογράψει για τα επόμενα 2,5 χρόνια στους Θεσσαλονικείς. Εξελίξεις σύντομα με κεντρικό αμυντικό και Μπλάνκο.

Τελειώνει του Νομπόα
Μια… ανάσα από την απόκτηση του Κριστιάν Νομπόα φέρεται να βρίσκεται ο ΠΑΟΚ.

Ο διεθνής μέσος από το Εκουαδόρ έμεινε ελεύθερος από την Ντιναμό Μόσχας και οι Θεσσαλονικείς, παρά τους πολλούς συλλόγους που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους, κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία μαζί του.

Ο Γκαμπριέλ Φλορέα, ένας από τους εκπροσώπους του, βρίσκεται από τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει επέλθει κατ’ αρχήν προφορική συμφωνία για συμβόλαιο 2,5 ετών.

Όσον αφορά τις οικονομικές απολαβές του διεθνούς άσου, αυτές ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ ετησίως, συν τα πολύ υψηλά μπόνους για κατάκτηση τίτλων και συμμετοχή της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις και για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού. Μάλιστα, είναι και με εκείνον κοντά σε συμφωνία, αφού απομένει το «Ο.Κ.» της ομάδας που έχει συμβόλαιο.

Για τον ακραίο φορ, η υπόθεση του Μπλάνκο παραμένει ψηλά στη σχετική λίστα, ενώ παράλληλα οι Θεσσαλονικείς έχουν έτοιμη εναλλακτική λύση αν δεν προχωρήσει του Αργεντινού άσου της Γουέστ Μπρομ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Θετικά μηνύματα για Ροντρίγκες!!

Σε εξέλιξη είναι οι διαπραγματεύσεις του Παναθηναϊκού με την Ελλάς Βερόνα για την απόκτηση του Γκιγέρμο Ροντρίγκες, με τους «πράσινους» να επιθυμούν η υπόθεση να έχει τελειώσει μέχρι την Κυριακή.

Θετικά μηνύματα για Ροντρίγκες
Εδώ και δύο ημέρες ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ελλάς Βερόνα για την απόκτηση του Γκιγέρμο Ροντρίγκες, ο οποίος από την πλευρά του πιέζει τη διοίκηση του ιταλικού συλλόγου να τον παραχωρήσει στο «τριφύλλι».

Αυτή τη στιγμή το «τριφύλλι» παρουσιάζεται θετικό στο ενδεχόμενο να δώσει ένα ποσό στους Ιταλούς για τον δανεισμού του Ουρουγουανού στόπερ, ενώ στη συμφωνία θα μπει οψιόν αγοράς για το ερχόμενο καλοκαίρι. Εκεί φαίνεται πως γίνεται η όλη συζήτηση αυτή τη στιγμή.

Η Βερόνα αξιώνει χρήματα για να αντικαταστήσει τον 30χρονο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος χθες (σε μία μορφή πίεση) είπε ότι αισθάνεται ενοχλήσεις και δεν έπαιξε στο παιχνίδι με την Έμπολι (0-0).

Πρόθεση της διοίκηση της «πράσινης» ΠΑΕ είναι η υπόθεση να έχει τελειώσει οριστικά μέχρι την Κυριακή και αν δεν έχει βρεθεί η «χρυσή τομή» με την Ελλάς Βερόνα, τότε θα προχωρήσουν σε συμφωνία με Ισπανό στόπερ. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Βρέθηκα προ εκπλήξεως»

Δεν περίμενε ο Μίτσελ να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, όπως αποκάλυψε ο Ισπανός τεχνικός σε συνέντευξή του στους συμπατριώτες του. Τι είπε για τον σύλλογο, τον Αφελάι και τον Καρεμπέ.

«Βρέθηκα προ εκπλήξεως»
Στην αποκάλυψη αρκετών θεμάτων που αφορούσαν τη λύση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό και αγωνιστικά ζητήματα προχώρησε ο Μίτσελ, μιλώντας στην Ισπανία μετά την επισημοποίηση του «διαζυγίου» του με τους Πειραιώτες.

Ο 52χρονος προπονητής δήλωσε χαρούμενος για τη θητεία του στους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά τόνισε πως δεν περίμενε σε καμία περίπτωση να λυθεί το συμβόλαιό του.

Από εκεί και πέρα, ο Ισπανός αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους ήθελε να φύγει ο Ιμπραΐμ Αφελάι και τη σχέση του με τον Κριστιάν Καρεμπέ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μίτσελ στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ισπανίας «Cadena Ser»

Για την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό:

«Η αλήθεια είναι πως δεν παίζαμε καλά. Όμως ήμασταν σε καλή θέση. Δεν περίμενα να φύγω από την ομάδα. Με έπιασαν προ... εκπλήξεως. Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από την διοίκηση που με ενημέρωσαν ότι πρέπει να σταματήσει η συνεργασία μας».

Για τα προβλήματα που υπήρχαν, τον Αφελάι και τον Κριστιάν Καρεμπέ:

«Έχω πολύ καλή και επαρκή εικόνα για την ομάδα. Για τον σύλλογο και όσα βίωσα. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο από πίσω. Ο Αφελάι ήρθε από μένα, όμως και αυτός όπως και κάποιοι παίκτες δεν είχαν την ιδανική συμπεριφορά για την ομάδα. Έτσι ήθελαν ο Αφελάι να φύγει την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Μετά με τον Καρεμπέ έχω και είχα μία πολύ καλή σχέση. Δεν βλεπόμασταν συνέχεια και είμαι έκπληκτος απ' όσα ειπώθηκαν. Είναι ψέματα ότι δεν τα πηγαίναμε καλά».

Για τη δουλειά του στους Πειραιώτες:

«Απόλαυσα αυτό που έκανα. Το απόλαυσα πολύ και ένιωσα να με αγαπάνε πολύ. Ευχαριστώ τον Κοβάσεβιτς που μου έδωσε την ευκαιρία να πάω στην ομάδα. Έχω να πω μόνο καλά λόγια για την ομάδα. Εάν ήταν έκπληξη για μένα; Ναι ήταν, όμως σε όλη την διαδρομή ήμουν πολύ χαρούμενος. Δεν μπορείτε να καταλάβετε ακόμα και εάν σας το πω για την αγάπη του κόσμου αλλά και των παικτών. Σε όλη την πορεία. Όχι μόνο έγινα γνωστός σε όλους αλλά αναγνωρίστηκα πολύ. Εάν αντιληφθούμε την οπτική και το σκεπτικό των Ελλήνων θα τα δεχθούμε όλα πιο καλά».

Για το μέλλον του:

«Το λέω ξανά πως βρέθηκα προ εκπλήξεως. Με αιφνιδίασαν. Υπάρχουν πολλά πράγματα για να λύσω πρι γυρίσω στην Ισπανία. Τώρα θα υπάρχει χρόνος για να δω την οικογένειά μου. Θέλω το όνομά μου να ακουστεί, όπως ακούστηκε στο Champions League. Ο Ολυμπιακός ακούστηκε πολύ στην Ευρώπη και είμαι περήφανος». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν έφτανε ο Γιάννης!!

Παρά την εξαιρετική παρουσία του εορτάζοντα Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι Μπακς δεν απέφυγαν την ήττα από τους Σανς. Σόκαραν τους Σπερς οι Πίστονς.

Δεν έφτανε ο Γιάννης
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν και πάλι πολύ καλός, αλλά αυτή τη φορά η δική του απόδοση δεν ήταν αρκετή για να αποφευχθεί η τέταρτη σερί εντός έδρας ήττα και οι Μπακς έχασαν με 102-96 από τους Σανς στο Μιλγουόκι. Ο 20χρονος φόργουορντ ανήμερα της ονομαστικής του εορτής έκανε ένα ακόμη νταμπλ-νταμπλ, καθώς είχε 16 πόντους (2/2 βολές, 7/11 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 12 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 τάπα σε 34:12. Πέραν όμως του Μπράντον Νάιτ, που είχε 26 πόντους, δεν είχε σημαντική βοήθεια από τους υπόλοιπους παίκτες (Μίντλετον και Χένσον είχαν από 13, ενώ 10 είχε ο Ντάντλεϊ) και οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ένατη νίκη στα τελευταία έντεκα παιχνίδια τους. Ο Μαρκίφ Μόρις είχε 26 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Αϊζέια Τόμας και ο Γκόραν Ντράγκιτς πρόσθεσαν 19 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Οι Πίστονς πέτυχαν τέσσερις πόντους στα τελευταία 11 δευτερόλεπτα και με καλάθι του Μπράντον Τζένινγκς στο 0,1’’ για το φινάλε «πάγωσαν» τους Σπερς νικώντας τους με 105-104 στο Σαν Αντόνιο. Ο Αντρέ Ντράμοντ (20π., 17 ριμπ.) και ο Γκρεγκ Μονρό (17π., 11 ριμπ.), μαζί με τον Ντι Τζέι Όγκουστιν (19π.) έκαναν τη διαφορά για την ομάδα του Ντιτρόιτ που πανηγύρισε έκτη σερί νίκη. Ο Μπράντον Τζένινγκς και ο Τζόντι Μικς είχαν από 13, με τον Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ να προσθέτει 10. Οι πρωταθλητές που ηττήθηκαν για έκτη φορά φέτος στο «σπίτι» τους είχαν πρώτους σκόρερ τους Τζεφ Έιρς με 16 και Τιμ Ντάνκαν με 15 πόντους, 13 πρόσθεσε ο Ντάνι Γκριν και 12 ο Μάρκο Μπελινέλι, ενώ ο Τόνι Πάρκερ επιστρέφοντας μετά από απουσία πέντε αγώνων είχε μόλις τρεις πόντους σε 13 λεπτά.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Εκτός F1 η Κορέα!!

Εκτός των αγώνων της F1 τέθηκε οριστικά η Νότιος Κορέα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η FIA και, έτσι, οι αγώνες στο φετινό καλεντάρι μειώθηκαν σε 20 από 21.

Εκτός F1 η Κορέα
Στη θέση του Γκραν Πρι της ασιατικής χώρας μπήκε η Γερμανία, όπως ανακοινώθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η πρεμιέρα γίνεται στην Αυστραλία 13-15/3 και η «αυλαία πέφτει» στις 27-29/9 στο Άμπου Ντάμπι.


Το οριστικό καλεντάρι της Formula 1:

13-15 Μαρτίου Αυστραλίας Άλμπερτ Παρκ, Μελβούρνη
27-29 Μαρτίου Μαλαισίας Σεπάνγκ, Κουάλα Λουμπούρ
10-12 Απριλίου Κίνας Σανγκάη
17-19 Απριλίου Μπαχρέιν Σακχίρ
8-10 Μαΐου Ισπανίας Καταλούνια
22-24 Μαΐου Μονακό Μόντε Κάρλο
5-7 Ιουνίου Καναδά Ζιλ Βιλβνέβ
19-21 Ιουνίου Αυστρίας Σπίλμπεργκ
3-5 Ιουλίου Μεγάλης Βρετανίας Σίλβερστοουν
17-19 Ιουλίου Γερμανίας Χοκενχάιμ
24-26 Ιουλίου Ουγγαρίας Ουγγαρόρινγκ
21-23 Αυγούστου Βελγίου Σπα
4-6 Σεπτεμβρίου Ιταλίας Μόντσα
18-20 Σεπτεμβρίου Σιγκαπούρης Μαρίνα Μπέι
25-27 Σεπτεμβρίου Ιαπωνίας Σουζούκα
9-11 Οκτωβρίου Ρωσίας Σότσι
23-25 Οκτωβρίου ΗΠΑ Όστιν
30 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου Μεξικό Ερνάνος Ροντρίγκεζ
13-15 Νοεμβρίου Βραζιλίας Ιντερλάγκος
27-29 Νοεμβρίου Άμπου Ντάμπι Γιας Μαρίνα *Πηγή: sport-fm.gr*

Μαρκόπουλος: «Ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα η Λιμόζ»

Στο σημερινό (7/1) αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Λιμόζ στη Γαλλία, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των 32 του Eurocup, αναφέρθηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος σε δηλώσεις του.

Μαρκόπουλος: «Ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα η Λιμόζ»
Τη δυσκολία της σημερινής (7/1) αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τη Λιμόζ για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των 32 του Eurocup αναγνώρισε σε δηλώσεις του, στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης, ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά», Σούλης Μαρκόπουλος. Ακόμα σημείωσε τα σημεία, στα οποία πρέπει να εστιάσει η ομάδα του ώστε να έχει τύχη στο σημερινό αγώνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα, η οποία είναι πρώτη αυτή τη στιγμή στο γαλλικό πρωτάθλημα, θα είναι δεδομένα δύσκολη η αποστολή μας. Έχουν πολύ καλούς παίκτες στο ρόστερ τους, όπως είναι ο Σμιθ που πρόκειται για το βασικό τους σκόρερ και ο Ραμέλ Κάρι, ο οποίος γνωρίζουμε καλά από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό ότι είναι ένας σπουδαίος σουτέρ που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε όλη την άμυνα, αν βρει ρυθμό. Έχουν επίσης και άλλους παίκτες που μπορούν να κάνουν ζημιά σε κάθε ομάδα, αν δεν δείξεις προσοχή. Η Λιμόζ αρέσκεται να τρέχει στον αιφνιδιασμό, μια ομάδα που προσπαθεί να ανοίξει την επίθεση έτσι δεν πρέπει να τους δώσουμε χώρο ούτε να τους επιτρέψουμε να πάρουν τα επιθετικά ριμπάουντ, ένα σημείο στο οποίο είναι πολύ δυνατοί. Είμαστε τώρα ανάμεσα στις 32 καλύτερες ομάδες του Eurocup και με τις ομάδες από την Ευρωλίγκα να συμμετέχουν, το επίπεδο ανταγωνισμού ανεβαίνει, το οποίο όχι μόνο μας κάνει να δουλεύουμε σκληρότερα, αλλά κάνει και την πρόκληση μεγαλύτερη».*Πηγή: sport-fm.gr*

Adios Michel!!

Ο Μίτσελ που έδωσε ευρωπαϊκό όραμα και αγαπήθηκε από τον κόσμο. Και ο Μίτσελ που δεν κατάφερε να κάνει ελκυστικό τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα. Το sport-fm.gr συνοψίζει τα έργα και τις ημέρες του.

Adios Michel
Στις 4 Φεβρουαρίου 2013 ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την πρόσληψη του Μίτσελ, διαδεχόμενος τον Ζαρντίμ (προσωρινή λύση ο Νικοπολίδης).

Η δημιουργία μιας ομάδας που θα παίζει επιθετικό, ελκυστικό ποδόσφαιρο, που θα διατηρήσει τα σκήπτρα στην Ελλάδα και θα βελτιώσει το ευρωπαϊκό προφίλ του συλλόγου ήταν οι στόχοι που τέθηκαν.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά αποχώρησε έχοντας καταφέρει αρκετά πράγματα. Το κυριότερο όμως αποχώρησε όπως ήρθε: σαν κύριος και με την απεριόριστη εκτίμηση του κόσμου του Ολυμπιακού αλλά και την αποδοχή των αντιπάλων.

Κάθε αρχή και δύσκολη

Η πορεία του στο Λιμάνι ξεκίνησε με σκαμπανεβάσματα. «Διπλό» στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης για το πρωτάθλημα με την πρώτη «στραβή» να έρχεται στην Ευρώπη. Αποκλεισμός με κάτω τα χέρια από την Λεβάντε στο Γιουρόπα Λιγκ, με τον Ισπανό να μαθαίνει ακόμα την ομάδα. Ο δρόμος για το πρωτάθλημα ήταν στρωμένος, και ήρθε άνετα με διαφορά 15 βαθμών από τον ΠΑΟΚ, όχι όμως και οι νίκες στα ντέρμπι. Δύσκολη ήταν και η επικράτηση στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Σύννεφα... πριν την δικαίωση

Είχε έρθει η ώρα για να περάσει τα δικά του στοιχεία στην ομάδα και ταυτόχρονα να εκπληρωθούν τα «θέλω» του (κάποια ναι, κάποια όχι) από τη διοίκηση. Μετά, όμως, την προετοιμασία μαζεύονται τα πρώτα σύννεφα, που πυκνώνουν μετά την αναιμική εμφάνιση με την Καλλονή στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας. Ήδη υπάρχουν τα πρώτα σενάρια αντικατάστασής του. Αυτό τελικά δεν συνέβη και η δικαίωση δεν άργησε να έρθει.

Ήταν μόνο η αρχή

Η εξαιρετική εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου με την Παρί Σεν Ζερμέν, είχε μικρή σημασία μετά το τελικό 1-4. Πράγμα που καθιστούσε επιτακτικό το αποτέλεσμα κόντρα στην έδρα της Άντερλεχτ για να παραμείνει στον πάγκο. Και ήρθε με τρόπο που δεν θα φανταζόταν ούτε ο πιο αισιόδοξος. Τριάρα στις Βρυξέλλες, με πρωταγωνιστή τον Μήτρογλου (και τον Ρομπέρτο). Κι αυτή ήταν μόνο η αρχή.

Σαν βασιλιάς

Το κλίμα αλλάζει, ο Μίτσελ απολαμβάνει της καθολικής εκτίμησης διοίκησης, κόσμου, αισθάνεται σαν βασιλιάς με την ιστορική νίκη (2-0) επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φέρνει τον Ολυμπιακό αγκαλιά με τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά την περίοδο 1998-1999, την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα κάνει περίπατο και έχει κατοχυρώσει από νωρίς τον τίτλο.

Θετικό πρόσημο, άσχημο φινάλε

Μια σεζόν επιτυχημένη, που έμελλε όμως να κλείσει με ανάμεικτα συναισθήματα (και με τον Μήτρογλου να πωλείται με μεταγραφή ρεκόρ μεσούσης της σεζόν, χωρίς να έρχεται ισάξιος αντικαταστάτης του). Αποκλεισμός στις λεπτομέρειες στο «Ολντ Τράφορντ», επώδυνος αποκλεισμός από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο και ήττα από τον Παναθηναϊκό στο «Καραϊσκάκη» συνθέτουν το φινάλε.

Ριζικές αλλαγές

Το καλοκαίρι η ομάδα αλλάζει και πάλι σε πολύ μεγάλο βαθμό το ρόστερ της. Αποχωρήσεις που κάνουν καλό στα ταμεία της ομάδας. Αποχωρήσεις όμως που αλλάζουν ριζικά τον κορμό της και δυσκολεύουν το δικό του έργο, αφού είναι υποχρεωμένος να δουλέψει με πολλούς νέους παίκτες. Πάντως το δείγμα από τα φιλικά τεστ στις ΗΠΑ μοιάζει παραπάνω από ικανοποιητικό για τα δεδομένα της εποχής και παρά το θέμα που προέκυψε με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο η ομάδα μοιάζει να μην επηρεάζεται.

Ίσος μεταξύ ίσων

Η σπουδαία νίκη επί της περσινής φιναλίστ, Ατλέτικο Μαδρίτης κάνει θόρυβο σε όλη την Ευρώπη και δημιουργεί προσδοκίες. Η μεγάλη νίκη κόντρα στη Γιουβέντους φέρνει ντελίριο. Και μπορεί να μην ήρθε τελικά η πρόκριση, αλλά ο Ολυμπιακός είχε πετύχει τον στόχο του: πλέον μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο στην Ευρώπη και κανείς δεν θα τον υποτιμούσε.

Τίτλοι τέλους

Την ίδια στιγμή όμως δεν έπειθε στην Ελλάδα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά δυσκολευόταν να πάρει αποτελέσματα, με συνέπεια να βρίσκεται πίσω από τον ΠΑΟΚ στην βαθμολογία με αρκετές απώλειες. Ακόμα και πριν το παιχνίδι με τον Πλατανιά το μέλλον του έμοιαζε προδιαγεγραμμένο. Δύο 24ωρα μετά, την Τρίτη 7 Ιανουαρίου, απλά έπεσαν οι τίτλοι τέλους.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόκριση και θέαμα!!

Με εντυπωσιακό τρόπο προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πορτογαλίας η Ρίο Αβε, σαρώνοντας εντός έδρας της Ζιλ Βισέντε με 5-2 για τα προημιτελικά του θεσμού.

Πρόκριση και θέαμα
Η Ρίο Αβε σάρωσε στην έδρα της με 5-2 τη Ζιλ Βισέντε, στο πλαίσιο των προημιτελικών του Κυπέλλου Πορτογαλίας και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης και ετοιμάζεται για το αντίπαλο που θα αντιμετωπίσει στην τετράδα του θεσμού, παράλληλα με την προσπάθεια να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό «εισιτήριο», μέσω της Superliga.

Αντίθετα, ο φιλοξενούμενοι έδειξαν πως δίκαια βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και θα προσπαθήσουν πλέον αποκλειστικά στη διεκδίκηση της παραμονής στην κατηγορία.

Σε ένα ματς με πολύ πλούσιο θέαμα, ο Λόπεζ στο 5’ έκανε το 1-0 με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και ο Ούκρα με πέναλτι το 2-0 στο 54’. Οι Βιλέλα στο 65’ και Σίμι στο 72’ έκαναν το 2-2 και «έβαλαν φωτιά» στην αναμέτρηση, όμως ο Μορέιρα στο 76’ μέσα από την περιοχή, ο Λιόν με πλασέ μέσα από την περιοχή στο 78’ και ο Χασάν στο 89’ με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σταμάτησε από την εθνική ο Σονγκ!!

Μόλις στα 27 του χρόνια, ο Άλεξ Σονγκ αποφάσισε να σταματήσει από την εθνική ομάδα του Καμερούν, δεν θα λάβει μέρος στο Κόπα Άφρικα και θα ενισχύσει την προσπάθεια της Γουέστ Χαμ για έξοδο στην Ευρώπη.
Παρά τα όσα μετέδιδαν τις τελευταίες ημέρες τα βρετανικά ΜΜΕ και ήθελαν τον Αφρικανό χαφ να χάνει ένα μεγάλο κομμάτι των φετινών αγώνων των «Σφυριών» για να συμμετάσχει στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ο ίδιος φρόντισε να ανατρέψει άρδην τα δεδομένα.
Ο Σονγκ, που αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από τη Μπαρτσελόνα στο λονδρέζικο κλαμπ, ανακοίνωσε την απόφασή του να σταματήσει να αγωνίζεται με την εθνική ομάδα της χώρας του, στην οποία ήταν ούτως ή άλλως ξένο σώμα, μετά την αποβολή του στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Ο Βόλκερ Φίνκε φαινόταν τις τελευταίες ημέρες πως θα δώσει ξανά την ευκαιρία στον Σονγκ να αγωνιστεί με το εθνόσημο, όμως ο ίδιος αποφάσισε να εγκαταλείψει τα «Αδάμαστα Λιοντάρια», θέλοντας να ξεπλήρωσει την εμπιστοσύνη που του έχει δείξει από την αρχή της σεζόν ο Σαμ Αλαρντάις και να βοηθήσει τη Γουέστ Χαμ να πετύχει την έξοδό της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τα... κλειδιά στον Περέιρα για τρεις προσθήκες!!

O Βίτορ Περέιρα εξετάζει ήδη τα ονόματα της μεταγραφικής λίστας του Ολυμπιακού, έτσι ώστε να προχωρήσει η ομάδα στην απόκτηση τριών παικτών. Ξανά σενάρια για Κουαρέσμα και άλλες περιπτώσεις.
O Πορτογάλος προπονητής -σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Ιβηρική- είναι ήδη στην Ελλάδα με τους εκπροσώπους του. Θα υπογράψει την Τετάρτη το νέο του συμβόλαιο για δύο χρόνια με απολαβές πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Εκτός αυτού ο Ολυμπιακός θα αποζημιώσει τον Μίτσελ με το ποσό του 1 εκατ. ευρώ (σ.σ. και ενώ υπάρχει η πληροφορία πως μαζί με τον Μίτσελ φεύγει και το team του). Στο μεταγραφικό πεδίο ο Περέιρα είναι ο άνθρωπος που έχει ήδη αναλάβει τις επόμενες μεταγραφικές επιλογές. Ο Ολυμπιακός θέλει έναν στόπερ, έναν παίκτη για τον άξονα και έναν εξτρέμ. Συζήτηση είχε γίνει και για φορ, όμως δεν προκύπτει να προχωράει κάτι τέτοιο. Ο 46χρονος τεχνικός θα είναι αυτός που θα επιλέξει μέσα από την ερυθρόλευκη λίστα για τους παίκτες που θα πρέπει να αποκτηθούν. Είναι σαφές πάντως πως οι περισσότερες προτιμήσεις του θα είναι από την Ιβηρική. Ήδη υπάρχουν σενάρια για παίκτες όπως οι Κουαρέσμα, Κουστόδιο και Σίντνεϊ. Επίσης μπορεί να επανέλθει το όνομα του Ρικάρντο Κόστα. Ο Περέιρα λογικά θα δει από τις κερκίδες το παιχνίδι Κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον Φωστήρα, όπου υπηρεσιακός προπονητής θα είναι ο Αντώνης Νικοπολίδης.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μπλεξίματα για Μπεραχίνο!!

Μπλεξίματα με το νόμο έχει ο Σαΐντο Μπεραχίνο, καθώς είχε συλληφθεί τον περασμένο Οκτώβριο να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ.
Ο 21χρονος είχε συλληφθεί από την αστυνομία του Τσεσάιρ τις πρώτες πρωινές ώρες της 22ης Οκτωβρίου και θα δώσει εξηγήσεις στο δικαστήριο στις 19 Ιανουαρίου.
Ο επιθετικός της Γουέστ Μπρομ πάντως φαίνεται να μην επηρεάζεται από κακές συνήθειες, έχοντας σκοράρει 13 φορές σε 24 εμφανίσεις με τη φανέλα της ομάδας του την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και έχοντας κερδίσει την κλήση του στην εθνική Αγγλίας.
*Πηγή: england365.gr*

Για πού το ‘βαλες;

Απ’ το γιακά βούτηξε τη Γουέστ Χαμ ο Ρομέλου Λουκάκου! Ενώ οι Λονδρέζοι βρίσκονταν με το ένα πόδι στους «32» του Κυπέλλου, ο Βέλγος ισοφάρισε 1-1 στο 91’ και… κανόνισε ρεβάνς για την Έβερτον.

Για πού το ‘βαλες;
Την μπουκιά από το στόμα της Γουέστ Χαμ έκλεψε ο Ρομέλου Λουκάκου.

Την ώρα που η ομάδα του Σαμ Άλαρνταϊς φαινόταν να παίρνει πανηγυρική πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας, ο Βέλγος χτύπησε στις καθυστερήσεις και κράτησε ζωντανή την Έβερτον (1-1).

Μετά την κάκιστη πορεία στο πρωτάθλημα (όπου μετρούν μια μόλις νίκη σε εννέα παιχνίδια) τα «ζαχαρωτά» φλέρταραν με μια ακόμα μεγάλη αποτυχία.

Διότι οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πολύ πιο δυνατά, αξιοποίησαν την υπεροχή τους με γκολ του Κόλινς στο 56’ κι έμοιαζαν ικανοί να προστατεύσουν ως το τέλος το προβάδισμά τους.

Ωστόσο ο Λουκάκου ήταν εκείνος που είπε την τελευταία λέξη, χτυπώντας στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία στην ομάδα του σε ρεβάνς που θα γίνει στο «Άπτον Παρκ».




Τα αποτελέσματα της φάσης των «64» του Κυπέλλου Αγγλίας

Παρασκευή, 2/1

Κάρντιφ-Κόλτσεστερ 3-1
(34’ Ραλς, 53’ Χάρις, 60’ Τζόουνς - 74’ Σέαρς)

Σάββατο, 3/1

Γουέστ Μπρομ-Γκέιτσχεντ 7-0
(42’, 46’ 53’, 90+1’ Μπεραχίνο, 45+1’ Ανιτσέμπε, 55’ Μπραντ, 79’ Μόρισον)

Κέμπριτζ-Λούτον 2-1
(27’ Σίμπσον, 74’ Χάριμαν - 66’ Ντόναλντσον)

Λέστερ-Νιουκάστλ 1-0
(39’ Ουλόα)

Μίλγουολ-Μπράντφορντ 3-3
(36’ ΜακΝτόναλντ, 66’, 83’ Φούλερ - 6’, 76’ Κνοτ, 70’ αυτ. Νέλσον)

Μπάρνσλεϊ-Μίντλεσμπρο 0-2
(48’ Φόσεν, 84’ Αγιάλα)

Μπλάιθ Σπάρτανς-Μπέρμιγχαμ 2-3
(35’, 41’ Ντέιλ - 52’ Νόλακ, 55’, 58’ Τόμας)

Μπόλτον-Γουίγκαν 1-0
(76’ Κλάουχ)

Μπρέντφορντ-Μπράιτον 0-2
(88’ Ντανκ, 90+3’ Ο’ Γκρέιντι)

Ντέρμπι-Σάουθπορτ 1-0
(90+3’ Μάρτιν)

Ντονκάστερ-Μπρίστολ Σίτι 1-1
(50’ ΜακΚούλουχ - 75’ Σμιθ)

Πρέστον-Νόριτς 2-0
(71’, 84’ Γκάλαχερ)

Ρόδεραμ-Μπόρνμουθ 1-5
(10’ Μπρίντλεϊ - 44’ ΜακΝτόναλντ, 58’ Στάνισλας, 63’ Φρέιζερ, 67’, 71’ Κέρμοργκαντ)

Ροτσντέιλ-Νότιγχαμ 1-0
(12’ πεν. Βινσέντι)

Τρανμίρ-Σουόνσι 2-6
(70’ Πάουερ, 83’ Στόκτον - 34’ Ντάιερ, 49’ Κάρολ, 59’ Μπάροου, 77’, 90+4’ Γκομίς, 85’ Ρούτλτετζ)

Τσάρλτον-Μπλάκμπερν 1-2
(55’ Γκούντμουντσον - 4’, 59’ Τέιλορ)

Φούλαμ-Γουλβς 0-0

Χάντερσφιλντ-Ρέντινγκ 0-1
(69’ Μπλάκμαν)

Κυριακή, 4/1

Ντόβερ-Κρίσταλ Πάλας 0-4
(10', 34' Νταν, 68' Γκέιλ, 87' Ντόιλ)

ΚΠΡ-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 0-3
(36' Μακ Νάλτι, 49', 90+4' Κάμπελ-Ράις)

Σάντερλαντ-Λιντς 1-0
(33' Φαν Άνχολτ)

Άστον Βίλα-Μπλάκπουλ 1-0
(89' Μπεντέκε)

Μάντσεστερ Σίτι-Σέφιλντ Γουένστντεϊ 2-1
(66', 90+1' Μίλνερ - 14' Νούχιου)

Σαουθάμπτον-Ίπσουιτς 0-0

Στόουκ-Ρέξαμ 3-1
(80' Αρναούτοβιτς, 88', 90+4' Άιρλαντ - 73' Κάρινγκτον)

Γέοβιλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2
(66' Ερέρα, 90' Ντι Μαρία)

Τσέλσι-Γουότφορντ 3-0
(58' Γουίλιαν, 70' Ρεμί, 72' Ζουμά)

Άρσεναλ-Χαλ 2-0
(20' Μερτσεσάκερ, 82' Σάντσες)

Δευτέρα 05/01

Μπέρνλι-Τότεναμ 1-1
(73' Βόουκς - 56' Τσαντλί)

Γουίμπλεντον-Λίβερπουλ 1-2
(36' Ακινφένουα - 12', 62' Τζέραρντ)

Τρίτη, 6/1

Έβερτον-Γουέστ Χαμ 1-1
(90’+1’ Λουκάκου - 56’ Κόλινς)

Σκάνθορπ-Τσέστερφιλντ 2-2
(18’ Ντέιβι, 44’ Τέιλορ - 71’ πεν. Ντόιλ, 85’ Ο’ Σέι) *Πηγή: sport-fm.gr*

Αμ δε, Γιουβέντους!! (video)

Τι κι αν η Γιούβε ήταν φαβορί; Τι κι αν τις χωρίζουν 18 β.; Η Ίντερ... υπενθύμισε τη βαριά φανέλα της κι έμεινε όρθια μέσα στο Τορίνο (1-1), ενώ θα μπορούσε να «παγώσει» για τα καλά τους μπιανκονέρι.

Αμ δε, Γιουβέντους (video)
Η Γιουβέντους το όνομα, η Ίντερ την... χάρη στο «Derby D'Italia»!

Αν και οι μπιανκονέρι ήταν το φαβορί της αναμέτρησης, αν και οι νερατζούρι χρειάζονται κιάλια για να δουν τους αντιπάλους τους (στο -18), εν τούτοις έπαιξαν στα ίσα μέσα στο Τορίνο! Και θυμίζοντας κάτι απ' το ένδοξο παρελθόν πήραν το 1-1 και θα μπορούσαν κάλλιστα στο τέλος να είχαν βάλει... ταφόπλακα στους πρωταθλητές, οι οποίοι με τη σειρά τους βλέπουν ξανά τη μάχη στην κορυφή να φουντώνει, όντας μόλις ένα πόντο μπροστά απ' τη Ρόμα.

Όταν ο Τέβες σκόραρε μόλις στο 5’ (μετά από εκπληκτική κίνηση του Βιδάλ) πολλοί θα πίστεψαν πως... «πάει, θα φάει πολλά η Ίντερ». Και η εικόνα του ματς είναι αλήθεια πως δεν έβγαζε αισιόδοξα μηνύματα για την ομάδα του Μαντσίνι. Που ούτε μπάλα μπορούσε να κυκλοφορήσει, που άφηνε τους γηπεδούχους να κάνουν παιχνίδι κι απλώς προς στιγμήν τους περιόρισε.



Οι παίκτες του Αλέγκρι θα μπορούσαν, βέβαια πριν καν βγει το πρώτο μέρος (με την Ίντερ να μην έχει τελική on target) να είχαν πάει με περισσότερη... ασφάλεια στα αποδυτήρια. Αλλά τα σουτ τους είτε κόβονταν, είτε δεν έβρισκαν στόχο, είτε ο Χαντάνοβιτς έλεγε «όχι» (όπως στο τετ-α-τετ με τον Πογκμπά).

Στο δεύτερο μέρος, οι νερατζούρι αναθάρησσαν. Δεν είχαν και κάτι να χάσουν. Πολύ-πολύ να έφευγαν με ένα πιο βαρύ σκορ στην πλάτη. Αποφάσισαν λοιπόν να διεκδικήσουν ότι περισσότερο μπορούσαν. Κι αφού έριξαν για τα καλά τον ρυθμό –πηγαίνοντας την αναμέτρηση στα κυβικά τους- ήρθε και ο Ποντόλσκι να δημιουργήσει απ’ τον πάγκο (στο ντεμπούτο του) έξτρα κίνδυνο για την άμυνα της Γιουβέντους. Που δεν πατούσε καλά. Και η εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Γκουαρίν, μετουσιώθηκε σε γκολ με το εξίσου όμορφο τελείωμα του Ικάρντι (64’).



Οι πρωταθλητές Ιταλίας βρίσκονταν σε σύγχυση. Έχαναν την μπάλα στο χώρο του κέντρου, δεν έκαναν φάσεις, η άμυνα... παιδική χαρά και μετά το 75’ θα μπορούσαν να είχαν φάει –εύκολα- και δεύτερο γκολ. Και το πάρτι να είχε μετατραπεί σε «κηδεία». Αλλά την μία ο Ικάρντι με προβολή... εξ’ επαφής (μετά από μπαλιά του Ποντόλσκι) σημάδεψε μόλις άουτ, στη συνέχεια ο Μπουφόν έβγαλε με δυσκολία το σουτ του ίδιου παίκτη, ενώ στιγμές αργότερα ο Ικάρντι είχε δεξιά τον Οσβάλντο, αριστερά τον Ποντόλσκι για να τελειώσουν τη φάση, αλλά το πήρε πάνω του... και τρελάθηκε ο Οσβάλντο που του ζήτησε τον λόγο!



Κάπως έτσι λοιπόν, η Ίντερ (που έπαιξε με παίκτη λιγότερο απ’ το 87’ λόγω αποβολής του Κόβατσιτς) πέταξε στα... σκουπίδια τρεις μεγάλες φάσεις για να φύγει με το διπλό απ’ το Τορίνο, ενώ η Γιουβέντους θα πρέπει να αισθάνεται... ανακουφισμένη με το τελικό 1-1.







Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Δευτέρα 5/1
Λάτσιο – Σαμπντόρια 3-0
(38 Παρόλο, 41’ Άντερσον, 66’ Τζόρτζεβιτς)

Τρίτη 6/1
Ουντινέζε – Ρόμα 0-1
(17’ Αστόρι)

Κιέβο – Τορίνο 0-0

Έμπολι – Βερόνα 0-0

Τζένοα – Αταλάντα 2-2
(51' πεν. Φάλκε, 69' Μάτρι - 37' Ζαπακόστα, 49' Μοράλες)

Μίλαν – Σασουόλο 1-2
(9' Πόλι - 28' Σανσόνε, 67' Ζάζα)

Παλέρμο – Κάλιαρι 5-0
(5' Μοργκανέλα, 10' Μουνιόθ, 33' πεν., 72' Ντιμπαλά, 85' Μπαρέτο)

Πάρμα – Φιορεντίνα 1-0
(11' Κόστα)

Τσεζένα – Νάπολι 1-4
(75’ Μπριέντσα – 29’ Καγεχόν, 41’, 72’ Ιγκουαΐν, 64’ Χάμσικ)

Γιουβέντους – Ίντερ 1-1
(5' Τέβες - 64' Ικάρντι)

Η επόμενη αγωνιστική 18η

Σάββατο 10/1
Σασουόλο-Ουντινέζε (19:00)
Τορίνο-Μίλαν (21:45)

Κυριακή 11/1
Ίντερ-Τζένοα (13:30)
Αταλάντα Κιέβο (16:00)
Κάλιαρι-Τσεζένα (16:00)
Φιορεντίνα-Παλέρμο (16:00)
Ρόμα-Λάτσιο (16:00)
Σαμπντόρια-Έμπολι (16:00)
Βερόνα-Πάρμα (16:00)
Νάπολι-Γιουβέντους (21:45)
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Βασιλική» κοπή πίτας!! (pics)

Την «πρωτοχρονιάτική» της πίτα έκοψε την Τρίτη (6/1) η ΚΑΕ ΑΕΚ, με τον Μιχάλη Πολυτάρχου, τον γυμναστή, Νίκο Γλεντή και τον βοηθό φροντιστή, Μάριο Ντολάκου, να ήταν οι τυχεροί που βρήκαν το φλουρί.

«Βασιλική» κοπή πίτας (pics)
Σαν… οικογένεια! Μέσα σε πολύ ευχάριστο κλίμα, η ΚΑΕ ΑΕΚ έκοψε την «πρωτοχρονιάτική» της πίτα, σε εστιατόριο της Κηφισιάς, όπου το «παρών» έδωσαν μεγαλομέτοχος της «Ένωσης, Μάκης Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος, Αλέξης Αλεξίου, τα μέλη του Δ.Σ., Σταύρος Δουβής, Ιωάννης Γιαννάς και Νίκος Μπαμπανικολός, οι αθλητές, οι προπονητές και στελέχη της «Ένωσης».

Ωστόσο, στη βραδιά υπήρξαν και οι τρεις τυχεροί που βρήκαν το φλουρί και συγκεκριμένα ήταν ο Μιχάλης Πολυτάρχου, ο γυμναστής, Νίκος Γλεντής και ο βοηθός φροντιστή, Μάριος Ντολάκου, οι οποίοι μοιράστηκαν το ποσό των 1.500 ευρώ.

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παρελθόν ο Μάιλς!!

Παρελθόν από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν αποτελεί από την Τρίτη ο Ααρον Μάιλς.

Παρελθόν ο Μάιλς
Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν πως άφησαν ελεύθερο τον Αμερικανό γκαρντ, πρώην των Πανιωνίου, Άρη, αφού κρίθηκε από τεχνικό τιμ και διοίκηση πως είναι προτιμότερο να αποχωρήσει από την κάτοχο του Euro Cup του 2013, λόγω πληθώρας παικτών στην περιφέρεια. *Πηγή: sport-fm.gr*

Προβάδισμα Βιγιαρεάλ για Κάμπελ!!

Οι Ισπανοί στέλνουν τον Τζόελ Κάμπελ στην ομάδα της Βιγιαρεάλ ενώ δίνουν ακόμα πιθανότητες στην Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ο Κοσταρικανός χαφ βρίσκεται στο στόχαστρο των Βιγιαρεάλ και Σοσιεδάδ από το ισπανικό πρωτάθλημα. Ο Τζόελ Κάμπελ εμφανίζεται από τους Ίβηρες να είναι πιο κοντά στην Βιγιαρεάλ, δίχως να επιβεβαιώνεται κάτι από μεριάς της Άρσεναλ ή της πλευράς του παίκτη. Ο Κάμπελ ως γνωστόν ήταν ένας εκ των διακαών πόθων του Μίτσελ για την μεταγραφική περίοδο του Γενάρη στον Ολυμπιακό.*Πηγή: gazzetta.gr*

Στα διαζύγια φταίνε πάντα και οι δύο…!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον χωρισμό Ολυμπιακού και Μίτσελ για τις ευθύνες και των δύο και αναρωτιέται αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε καλά που τράβηξε χαρτί από το 17!
Είναι μία φράση που την έχουμε ακούσει τόσες πολλές φορές και είναι τόσο αληθινή όση και η ισχύ της. Στα «διαζύγια» φταίνε πάντα και οι δύο, μην ψάξεις να βρεις ποιος λιγότερο και ποιος περισσότερο, δεν έχει νόημα…
Κάπως έτσι νομίζω είναι και τα πράγματα στο διαζύγιο του Μίτσελ με τον Ολυμπιακό. Φταίνε και οι δύο που ο… γάμος τους κράτησε ακριβώς 700 μέρες, ούτε λεπτό παραπάνω. Αν μιλήσεις και με τις δύο πλευρές θα πεις δίκιο έχουν και οι δύο, αν προσπαθήσεις να καταλήξεις στο συμπέρασμα αν κάνουν καλά που χωρίζουν δύσκολα θα βγάλεις άκρη. Εγώ αν ήμουν Μίτσελ δεν θα ήθελα να χωρίσω. Εγώ αν ήμουν Ολυμπιακός πάλι δεν θα ήθελα να χωρίσω. Εγώ όμως δεν είμαι ούτε Μαρινάκης ούτε Μίτσελ, οπότε μπορώ μόνο να γράφω για τον «χωρισμό» και όχι να αποφασίζω για αυτόν…
Ο Μίτσελ έχει δίκιο να λέει…
«Δεν έγιναν σωστές μεταγραφές το καλοκαίρι.
Δεν γίνεται να με απολύουν μετά από 4 συνεχόμενες νίκες και ενώ πάλεψα την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ μέχρι το τελευταίο λεπτό με Ατλέτικο και Γιουβέντους τις οποίες νίκησα στο Καραϊσκάκη.
Δεν γίνεται να μην με αφήνουν να επιβάλλω την τάξη στα αποδυτήρια με τον τρόπο που εγώ θέλω.
Δεν γίνεται να έχουμε μείνει χωρίς στόπερ και να μην έχουμε ακόμη αποκτήσει κάποιον.
Δεν γίνεται να μην μου αναγνωρίζεται ως ελαφρυντικό οι τόσοι πολλοί τραυματισμοί…
Δεν γίνεται να μην μου αναγνωρίζουν ότι τους άλλαξα επίπεδο και στην Ευρώπη, αλλά και με την ανάδειξη παικτών τους οποίους μοσχοπούλησαν.
Αν δεν ήμουν εγώ ο Μήτρογλου θα έπαιζε ακόμη δανεικός και δεν θα είχε πωληθεί 15 εκατ. ευρώ…
Δεν γίνεται να μην αναγνωρίζουν ότι είχαν έναν προπονητή που καμάρωναν που τον είχαν στον πάγκο τους όπου κι’ αν πήγαιναν στην Ευρώπη…
Δεν γίνεται…. , δεν γίνεται…»
Και ο Ολυμπιακός έχει δίκιο να λέει…
«Ποιος είπε ότι τα περισσότερα από αυτά που λέει ο κύριος Μίτσελ δεν τα αναγνωρίζαμε και δεν τα αναγνωρίζουμε ακόμη και σήμερα…
Δεν γίνεται όσο προχωράει η σεζόν, αντί η εικόνα μας να βελτιώνεται, να χειροτερεύει.
Οντως έγιναν και αστοχίες στις μεταγραφές του καλοκαιριού, αλλά το έμψυχο δυναμικό είναι τέτοιο που διάολε τον Πλατανιά και τον ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη θα έπρεπε να τους νικάει άνετα…
Αστοχία στις μεταγραφές δεν είχαμε μόνο εμείς. Ούτε ο Μπενίτες, ούτε ο Μποτία έχουν βγάλει μάτια.
Τον Αφελάι τον ήθελε πολύ ο προπονητής. Δεν γίνεται έναν παίκτη που κοστίζει πάνω από 3 εκατ. ευρώ στον σύλλογο το χρόνο να μην τον υπολογίζει καν, ενώ ζήτησε συγγνώμη.
Για τον Κασάμι είπε αμέσως «ναι» και μας έλεγε τα καλύτερα. Τον πληρώσαμε πάρα πολλά λεφτά για να μην τον βάζει καν.
Ξέρει και ο ίδιος πολύ καλά ότι στα αποδυτήρια είχε μεγάλο πρόβλημα με αρκετούς παίκτες.
Δεν ζητήσαμε εμείς να αλλάξει τους βοηθούς του και τους συνεργάτες του. Μόνος του το έκανε.
Ακόμη και στο θέμα του αρχηγού μας, του Αβράαμ, τον στηρίξαμε απόλυτα και τον αφήσαμε να φύγει για να μην έχει πρόβλημα ο Μίτσελ…».
Είπαμε αν καθίσεις στο τραπέζι και με την μία και με την άλλη πλευρά την ώρα που το διαζύγιο βγαίνει καταλαβαίνεις ότι φταίνε και οι δύο. Το θέμα είναι αν όντως υπήρχε τρόπος να βρεθεί μία λύση για… τα παιδιά που λένε σε αυτές τις περιπτώσεις. Με λίγα λόγια μία συμβιβαστική λύση μέχρι το καλοκαίρι.
Διότι ο Μίτσελ ότι ζημιά ήταν να πάθει την έπαθε. Μεταξύ μας δηλαδή, δεν θα άλλαζε κάτι στο βιογραφικό του αν έπαιρνε ένα ακόμη ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός όμως μπορεί να πάθει ζημιά. Και μάλιστα μεγάλη από αυτό το διαζύγιο. Αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έχει πάρει την σωστή απόφαση και ο Ολυμπιακός δεν πάρει το πρωτάθλημα η ζημιά είναι και τεράστια στην τσέπη (κοντά στα 30 εκατ. ευρώ) και στο πρεστίζ του συλλόγου, αν μείνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά θα ενισχυθεί αφάνταστα ο όποιος αντίπαλος ΠΑΟΚ ή Παναθηναϊκός πάρει
τον τίτλο.
Παρά ταύτα ο Μαρινάκης έκρινε ότι εδώ που είχε φτάσει το πράγμα μικρότερο ρίσκο είναι το διαζύγιο με τον Μίτσελ και ο «γάμος» με τον Βίτορ Περέιρα, από την παραμονή του Ισπανού στον πάγκο.
Μερικές φορές στο black jack είναι και θέμα έμπνευσης. Εχεις 17 και η μάνα έχει φιγούρα. Αποφασίζεις να τραβήξεις για να βρεις το 4άρι ή έστω το 3άρι. Αν έρθει, είσαι πρώτος μάγκας, αν δεν έρθει όλοι αναρωτιούνται «μα καλά τι έκανε;». Μόνο που στα χαρτιά ακόμη κι’ αν δεν έρθει το 4άρι βλέπεις ότι ήρθε η φιγούρα που θα έπαιρνε η μάνα και λες «έτσι κι’ αλλιώς θα έχανα», στο ποδόσφαιρο αυτό δεν ισχύει.  Αν τον Απρίλιο ο Περέιρα είναι πρωταθλητής, ο Μαρινάκης θα μοιάζει ο πρώτος μάγκας. Θα μπορούσε όμως να ήταν και ο Μίτσελ και δεν θα το μάθουμε ποτέ. Αν τον Απρίλιο ο Περέιρα δεν είναι πρωταθλητής ο Μαρινάκης θα είναι αυτός που έκανε το μεγάλο λάθος. Θα μπορούσε όμως να το έχει χάσει και ο Μίτσελ, ούτε αυτό θα το μάθουμε…
Όπως και να έχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να τραβήξει από το 17 και αυτό είναι από μόνο του ένα τεράστιο ρίσκο. Και θα ήταν τέτοιο με οποιονδήποτε διάδοχο, όχι μόνο με τον Περέιρα…
Υ.Γ. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι φανερό ότι στην πλειοψηφία του επιθυμούσε την παραμονή του Μίτσελ. Το ότι ο Μαρινάκης πήγε κόντρα σε αυτή τη λογική δεν είναι κακό. Ισα ίσα θα έλεγα. Τα καράβια τα κυβερνάει ο καπετάνιος κι όχι όλο το πλήρωμα. Ο καπετάνιος όμως είναι αυτός που θα φταίει αν το καράβι πέσει και στην ξέρα. Και λογικά αυτό ο Μαρινάκης το ξέρει πολύ καλά…
*Πηγή: gazzetta.gr*