Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Αμ δε, Γιουβέντους!! (video)

Τι κι αν η Γιούβε ήταν φαβορί; Τι κι αν τις χωρίζουν 18 β.; Η Ίντερ... υπενθύμισε τη βαριά φανέλα της κι έμεινε όρθια μέσα στο Τορίνο (1-1), ενώ θα μπορούσε να «παγώσει» για τα καλά τους μπιανκονέρι.

Αμ δε, Γιουβέντους (video)
Η Γιουβέντους το όνομα, η Ίντερ την... χάρη στο «Derby D'Italia»!

Αν και οι μπιανκονέρι ήταν το φαβορί της αναμέτρησης, αν και οι νερατζούρι χρειάζονται κιάλια για να δουν τους αντιπάλους τους (στο -18), εν τούτοις έπαιξαν στα ίσα μέσα στο Τορίνο! Και θυμίζοντας κάτι απ' το ένδοξο παρελθόν πήραν το 1-1 και θα μπορούσαν κάλλιστα στο τέλος να είχαν βάλει... ταφόπλακα στους πρωταθλητές, οι οποίοι με τη σειρά τους βλέπουν ξανά τη μάχη στην κορυφή να φουντώνει, όντας μόλις ένα πόντο μπροστά απ' τη Ρόμα.

Όταν ο Τέβες σκόραρε μόλις στο 5’ (μετά από εκπληκτική κίνηση του Βιδάλ) πολλοί θα πίστεψαν πως... «πάει, θα φάει πολλά η Ίντερ». Και η εικόνα του ματς είναι αλήθεια πως δεν έβγαζε αισιόδοξα μηνύματα για την ομάδα του Μαντσίνι. Που ούτε μπάλα μπορούσε να κυκλοφορήσει, που άφηνε τους γηπεδούχους να κάνουν παιχνίδι κι απλώς προς στιγμήν τους περιόρισε.



Οι παίκτες του Αλέγκρι θα μπορούσαν, βέβαια πριν καν βγει το πρώτο μέρος (με την Ίντερ να μην έχει τελική on target) να είχαν πάει με περισσότερη... ασφάλεια στα αποδυτήρια. Αλλά τα σουτ τους είτε κόβονταν, είτε δεν έβρισκαν στόχο, είτε ο Χαντάνοβιτς έλεγε «όχι» (όπως στο τετ-α-τετ με τον Πογκμπά).

Στο δεύτερο μέρος, οι νερατζούρι αναθάρησσαν. Δεν είχαν και κάτι να χάσουν. Πολύ-πολύ να έφευγαν με ένα πιο βαρύ σκορ στην πλάτη. Αποφάσισαν λοιπόν να διεκδικήσουν ότι περισσότερο μπορούσαν. Κι αφού έριξαν για τα καλά τον ρυθμό –πηγαίνοντας την αναμέτρηση στα κυβικά τους- ήρθε και ο Ποντόλσκι να δημιουργήσει απ’ τον πάγκο (στο ντεμπούτο του) έξτρα κίνδυνο για την άμυνα της Γιουβέντους. Που δεν πατούσε καλά. Και η εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Γκουαρίν, μετουσιώθηκε σε γκολ με το εξίσου όμορφο τελείωμα του Ικάρντι (64’).



Οι πρωταθλητές Ιταλίας βρίσκονταν σε σύγχυση. Έχαναν την μπάλα στο χώρο του κέντρου, δεν έκαναν φάσεις, η άμυνα... παιδική χαρά και μετά το 75’ θα μπορούσαν να είχαν φάει –εύκολα- και δεύτερο γκολ. Και το πάρτι να είχε μετατραπεί σε «κηδεία». Αλλά την μία ο Ικάρντι με προβολή... εξ’ επαφής (μετά από μπαλιά του Ποντόλσκι) σημάδεψε μόλις άουτ, στη συνέχεια ο Μπουφόν έβγαλε με δυσκολία το σουτ του ίδιου παίκτη, ενώ στιγμές αργότερα ο Ικάρντι είχε δεξιά τον Οσβάλντο, αριστερά τον Ποντόλσκι για να τελειώσουν τη φάση, αλλά το πήρε πάνω του... και τρελάθηκε ο Οσβάλντο που του ζήτησε τον λόγο!



Κάπως έτσι λοιπόν, η Ίντερ (που έπαιξε με παίκτη λιγότερο απ’ το 87’ λόγω αποβολής του Κόβατσιτς) πέταξε στα... σκουπίδια τρεις μεγάλες φάσεις για να φύγει με το διπλό απ’ το Τορίνο, ενώ η Γιουβέντους θα πρέπει να αισθάνεται... ανακουφισμένη με το τελικό 1-1.







Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Δευτέρα 5/1
Λάτσιο – Σαμπντόρια 3-0
(38 Παρόλο, 41’ Άντερσον, 66’ Τζόρτζεβιτς)

Τρίτη 6/1
Ουντινέζε – Ρόμα 0-1
(17’ Αστόρι)

Κιέβο – Τορίνο 0-0

Έμπολι – Βερόνα 0-0

Τζένοα – Αταλάντα 2-2
(51' πεν. Φάλκε, 69' Μάτρι - 37' Ζαπακόστα, 49' Μοράλες)

Μίλαν – Σασουόλο 1-2
(9' Πόλι - 28' Σανσόνε, 67' Ζάζα)

Παλέρμο – Κάλιαρι 5-0
(5' Μοργκανέλα, 10' Μουνιόθ, 33' πεν., 72' Ντιμπαλά, 85' Μπαρέτο)

Πάρμα – Φιορεντίνα 1-0
(11' Κόστα)

Τσεζένα – Νάπολι 1-4
(75’ Μπριέντσα – 29’ Καγεχόν, 41’, 72’ Ιγκουαΐν, 64’ Χάμσικ)

Γιουβέντους – Ίντερ 1-1
(5' Τέβες - 64' Ικάρντι)

Η επόμενη αγωνιστική 18η

Σάββατο 10/1
Σασουόλο-Ουντινέζε (19:00)
Τορίνο-Μίλαν (21:45)

Κυριακή 11/1
Ίντερ-Τζένοα (13:30)
Αταλάντα Κιέβο (16:00)
Κάλιαρι-Τσεζένα (16:00)
Φιορεντίνα-Παλέρμο (16:00)
Ρόμα-Λάτσιο (16:00)
Σαμπντόρια-Έμπολι (16:00)
Βερόνα-Πάρμα (16:00)
Νάπολι-Γιουβέντους (21:45)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: