Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Όχι άλλες ισοπαλίες!!

Όχι άλλες ισοπαλίες
Να αφήσουν πίσω τους τις ισοπαλίες της πρεμιέρας, έξι τον αριθμό, θέλουν οι ομάδες του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Εξαίρεση της πρώτης αγωνιστικής αποτέλεσε η Ολιανένσε, η οποία στοχεύει στο δύο στα δύο κόντρα στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική Ακαντέμικα, ώστε να διατηρηθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Από την άλλη, μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με τη Ζιλ Βιθέντε η Πόρτο θέλει να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στη σεζόν κόντρα στη Γκιμαράες.

…Γεμάτο είναι το αγωνιστικό πρόγραμμα των Μπράγκα, Μαρίτιμο και Σπόρτινγκ Λισαβόνας, οι οποίες μετά τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις με Ουντινέζε, Ντίλα Γκλόρι και Χόρσενς, αντίστοιχα, θα φιλοξενήσουν τις Μπέιρα Μαρ, Ζιλ Βιθέντε και Ρίο Άβε (εντός έδρας).

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι προπονητές σκέφτονται κάποιες αλλαγές με σκοπό να διατηρήσουν τις ομάδες τους σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

Η δεύτερη αγωνιστική:

Παρασκευή, 24 Αυγούστου
Ακαντέμικα-Ολανένσε (18:00)

Σάββατο, 25 Αυγούστου
Μπράγκα-Μπέιρα Μαρ (20:15)
Πόρτο-Γκιμαράες (22:30)

Κυριακή, 26 Αυγούστου
Μορεϊρένσε-Νασιονάλ (18:00)
Εστορίλ-Πάσος Φερέιρα (19:00)
Μαρίτιμο-Ζιλ Βιθέντε (20:00)
Σετούμπαλ-Μπενφίκα (22:15)

Δευτέρα, 27 Αυγούστου
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Ρίο Άβε (22:15)

Η επόμενη αγωνιστική 2/9:

Μπέιρα Μαρ- Μορεϊρένσε
Μπενφίκα- Νασιονάλ
Ζιλ Βιθέντε-Σετούμπαλ
Γκιμαράες- Εστορίλ
Μαρίτιμο- Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Ολιανένσε- Πόρτο
Πάσος Φερέιρα-Μπράγκα
Ρίο Άβε-Ακαντέμικα


πηγή: sport-fm.gr

This is AEK!!

Παρουσιάστηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ το ρόστερ της σεζόν 2012-2013 με τους παίκτες να έχουν διαλλέξει τα νούμερα που θα φορούν στις ολοκαίνουριες φανέλες τους.
This is AEK!
Αναλυτικά:
Τερματοφύλακες:
1. Κωνσταντόπουλος Δημήτρης
99. Αραμπατζής Γιάννης
28. Μοσχονάς Θοδωρής
89. Μακρυωνίτης Ηλίας
Αμυντικοί
2. Κοντοές Γιάννης
3. Γιάγκο Φερνάντεζ
16. Ματεντζίδης Σπύρος
18. Νικολόπουλος Ντίνος
22. Τσαμουρλίδης Μιχάλης
24. Βλάχος Κώστας
37. Βλάχος Βαλεντίνος
47. Μπουγαϊδης Μαυρουδής
77. Αρκούδας Χρήστος
81. Τσούπρος Κώστας
91. Κουτρουμπής Γιώργος
- Τσουκαλάς Σωκράτης
Μέσοι
10. Γκερέιρο Ρότζερ
12. Κοτσαρίδης Κώστας
13. Ρίκκα Αντώνης
17. Κατσέτης Πολ
19. Λαγός Παναγιώτης
21. Φούντας Ταξιάρχης
23. Φέτσης Φώντας
30. Αγκιριμπά Ζόζεφ
66. Νικολιάς Αλέξανδρος
80. Γρόντης Δημήτρης
88. Κουρέλλας Νίκος
Επιθετικοί
9. Τσίτας Θωμάς
11. Παυλής Μιχάλης
14. Σταματής Ανδρέας
20. Φουρτάδο Εμίλιο
32. Καλογέρης Αινείας
63. Παπαδημητρίου Χρήστος
- Νικόλτσης Γιώργος
- Φροξυλιάς Δημήτρης

πηγή: sportdog.gr   

Μια προσπάθεια που αποδεικνύεται λυτρωτική για την ΑΕΚ!

Mέχρι και πριν από λίγες ημέρες ακόμη και οι ίδιοι οι οπαδοί της, που είχαν κάθε λόγο, συναισθηματικά, δεν έβλεπαν τι νόημα είχε όλη αυτή η προσπάθεια της ΠΑΕ να κρατηθεί σε εικονική λειτουργία για να κρατήσει την ΑΕΚ στη Super League. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Μια προσπάθεια που αποδεικνύεται λυτρωτική για την ΑΕΚ
Όχι μόνο επειδή κουράζονταν να ταπεινώνονται από συμπεριφορές ποδοσφαιριστών και λοιπών μελών της ποδοσφαιρικής αγοράς απέναντι στην αγαπημένη τους ομάδα, αλλά κυρίως διότι δεν έβλεπαν μπροστά τους καμιά ουσιαστική προοπτική ανάκαμψης. Μέχρι που προέκυψε αυτό το έγγραφο, που ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια του ο Ανδρέας Δημητρέλος, με το οποίο ο εφοπλιστής Δημήτρης Βιντιάδης μαζί με έναν εκ των πιο γνωστών μεσαζόντων σε αγοραπωλησίες ποδοσφαιρικών ομάδων στην Αγγλία γνωστοποίησαν το ενδιαφέρον τους να πάρουν την ΠΑΕ ΑΕΚ στα χέρια τους. Φυσικά και είναι πρόωρο και δεν είναι ασφαλές να εκτιμήσει κανείς αν αυτό το ενδιαφέρον μπορεί να αποδειχθεί ουσιαστικό και, κυρίως, αν ο Βιντιάδης και ο deal maker Κιθ Χάρις θα αποφασίσουν να επενδύσουν, οι ίδιοι ή ο επιχειρηματίας που θα βρουν ή έχουν βρει, στην ΑΕΚ. Αυτό όμως που σήμερα συμβαίνει, δηλαδή η ύπαρξη του εγγράφου που πιστοποιεί το ενδιαφέρον, εφόσον το έγγραφο υπάρχει και η υπογραφή δεν ξεβάψει, δίνει για πρώτη φορά ύστερα από πολύ καιρό μια ελπίδα επιβίωσης στην ΠΑΕ.
Δεν Eχω ιδEα περί της κατάληξης αυτής της υπόθεσης. Και μόνο όμως αυτό που μέχρι σήμερα συμβαίνει, δηλαδή το –έστω φιλολογικό– ενδιαφέρον ενός τραπεζίτη επενδυτών αυτού του βεληνεκούς για την ΑΕΚ τεκμηριώνει τον ισχυρισμό όσων επιμέναμε ότι αν η ΠΑΕ είχε μπει εδώ και περίπου έναν χρόνο στη διαδικασία να εκπονήσει σχέδιο για να αναζητήσει σε Ελλάδα και εξωτερικό έναν σοβαρό επενδυτή θα μπορούσε να είχε αυξήσει πολύ τις πιθανότητες να λύσει το πρόβλημά της.
Στο σημείο που βρίσκεται, η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει από το να παλέψει, στη διάρκεια των επόμενων ημερών, για να πάρει στα χέρια της τα έγγραφα που θα της εξασφαλίσουν τη μικρή παράταση ζωής, δηλαδή την παραμονή στη Super League και σε αυτό το πονεμένο καθεστώς λειτουργίας, με την ελπίδα να αποδειχθεί αληθινό και μεγάλο το ενδιαφέρον των επενδυτών να πάρουν την εταιρεία στα χέρια τους. Για πρώτη φορά αυτή η προσπάθεια, που έμοιαζε μάταιη και έβαζε μπροστά στην ΑΕΚ την προοπτική να τυραννηθεί πολύ προτού διαλυθεί η ΠΑΕ, αποκτά κάποιο νόημα. Είναι ευχή για την ΑΕΚ να της κάτσει. Είναι ευχή για το πρωτάθλημα, για το ποδόσφαιρο. Είναι ευχή αυτό το χαρτί που λέει ότι έχει ο Δημητρέλος να μην αποδειχθεί «γιαλαντζί» και να οδηγήσει σε συμφωνία.
ΠΗΓΗ: Sportday

Το όνομα Κιθ Χάρις είναι σοβαρό, αλλά!!

Στις μέχρι τώρα πραγματικά πολύ μεγάλες συμφωνίες που έκανε ο Κιθ Χάρις με ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, ο ίδιος δεν είχε προσωπική ανάμειξη στο μετοχικό σχήμα. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
Το όνομα Κιθ Χάρις είναι σοβαρό, αλλά…
Απλώς λειτουργούσε ως μεσάζοντας για να γίνει το deal μεταξύ του συλλόγου που πωλούσε τις μετοχές και του ενδιαφερόμενου αγοραστή.
Με αυτόν τον τρόπο μεσολάβησε για να πάρει ο Αμπράμοβιτς την Τσέλσι, με αυτόν τον τρόπο έκανε τη δουλειά στη Γουέστ Χαμ με τους Ισλανδούς, με αυτόν τον τρόπο την έκανε στη Χαλ και με αυτόν τον τρόπο έκανε και το πιο πρόσφατο deal στην ΚΠΡ. Ο ίδιος δεν αγοράζει, δεν γίνεται αφεντικό ομάδας, λειτουργεί κάτι σαν μεσάζοντας για να γίνει το deal.
Τώρα αν στην περίπτωση του Βιντιάδη ο Κιθ Χάρις είναι αυτός που θα κάνει τη δουλειά για τον Έλληνα εφοπλιστή ή αν για πρώτη φορά θα λειτουργήσει διαφορετικά, είναι κάτι που θα το δούμε στην πορεία. Πάντως αν το όνομα Κιθ Χάρις αναφέρεται ως ο άνθρωπος που κάνει τη δουλειά για τον Βιντιάδη, μπράβο και μαγκιά του τελευταίου που δείχνει ότι είναι σοβαρός, αλλά για την ΑΕΚ το όνομα Χάρις δεν έχει καμία ουσία.
Αν τώρα ο Κιθ Χάρις ψάχνει τα της ΑΕΚ επειδή έχει έτοιμο αγοραστή που θα περιμένει τη γνωμοδότηση του Άγγλου αν αξίζει τον κόπο να επενδύσει τα λεφτά του στην «Ένωση», τότε, ναι, το όνομα Κιθ Χάρις έχει μεγάλη αξία και για την ΑΕΚ.
Σε γενικές γραμμές η μέχρι τώρα υπόθεση μας δείχνει ότι τα ονόματα που τη συνοδεύουν είναι σοβαρά, πολύ σοβαρά και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην «Ένωση» έπειτα από αρκετά χρόνια. Από αυτό το σημείο μέχρι όμως να καταλήξουμε ότι η ΑΕΚ σώθηκε οριστικά έχουμε απόσταση, διότι πολύ απλά δεν ξέρουμε ακόμη τον ρόλο του Κιθ Χάρις σε αυτή την υπόθεση. Και επειδή από την ΑΕΚ κυκλοφορεί ότι ο Άγγλος ενδιαφέρεται να φτιάξει γήπεδο, οφείλω να πω ότι σε αυτό το τελευταίο είμαι επιφυλακτικός. Ο άνθρωπος ούτε κατασκευαστική εταιρεία έχει ούτε ποτέ σε κάποιο από τα πολλά και μεγάλα deal που έκανε στο ποδόσφαιρο υπήρξε πουθενά η λέξη «γήπεδο»…
ΠΗΓΗ: Sportday

Το «μαύρο διαμάντι» του ποδοσφαίρου δεν είναι ο Πελέ!

Παρότι τις περισσότερες φορές χαρακτηρίζονται από το στοιχείο της υπερβολής και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα ποδοσφαιρικά παρατσούκλια αποτελούν ένα φολκλορικό στοιχείο της ιστορίας του αθλήματος.
Το «μαύρο διαμάντι» του ποδοσφαίρου δεν είναι ο Πελέ
Ένα από τα πιο γνωστά παρατσούκλια είναι το «μαύρο διαμάντι» που οι φίλοι του ποδοσφαίρου έχουν προσδώσει κατά καιρούς σε πραγματικά σπουδαίους αθλητές όπως ο Πελέ, ο Εουσέμπιο και ο Ζορζ Γουεά. Οι περισσότεροι σήμερα συνδέουν αυτό το παρατσούκλι με τον Πελέ αλλά ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής δεν ήταν ο πρώτος στον οποίο «κόλλησαν» το προσωνύμιο.
Ελάχιστοι γνωρίζουν για την ποδοσφαιρική ικανότητα και ιστορία του Λάρμπι Μπεν Μπαρέκ αλλά ο Μαροκινός αθλητής ήταν ο πρώτος που άκουσε το παρατσούκλι «μαύρο διαμάντι» να χρησιμοποιείται αντί του ονόματος του. Γεννημένος το 1914 στην Καζαμπλάνκα ο Μπεν Μπαρέκ θα αποτελούσε το μήλον της έριδος μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων αν αγωνιζόταν τη δεκαετία που διανύουμε.
Παρότι οι ακριβείς ημερομηνίες δεν μπορούν να προσδιοριστούν ήδη όταν ήταν 14άρων χρονών αγωνιζόταν ως μέσος στην Ελ Ουρτράν, την ομάδα της πόλης του. Από τα 16 μέχρι τα 20 του χρόνια φόρεσε τα χρώματα άλλων δύο ομάδων με έδρα την Καζαμπλάνκα προτού η γνωστή λαθροθηρία ταλέντων από την ήπειρο της Αφρικής κάνει την εμφάνιση της. Ακόμα και στις αρχές του 20ου αιώνα το scouting ήταν διαδεδομένο και η αντιμετώπιση των ομάδων της περιόδου προετοίμασε κατά κάποιο τρόπο το έδαφος για τη νέο-αποικιοκρατική σχέση μεταξύ του ευρωπαικού και του αφρικανικού ποδοσφαίρου που συναντάται σήμερα.
Η πρώτη ομάδα που έφτασε στα κατεχόμενα από τη Γαλλία εδάφη του Μαρόκου για να αποσπάσει την υπογραφή του Μπεν Μπαρέκ ήταν η Μαρσέιγ. Στην ομάδα της Μασσαλίας του δόθηκε για πρώτη φορά και το παρατσούκλι «μαύρο διαμάντι» ή Perle Noir όπως είναι στα γαλλικά. Παρατήρησαν ότι το δέρμα του ήταν πιο σκούρο σε σχέση με το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Γαλλίας εκείνη την εποχή και με αυτόν τον τρόπο εμπνεύστηκαν το παρατσούκλι, το οποίο σε μεγάλο βαθμό τον έθετε στο περιθώριο.
Πάντως το χρώμα του δέρματος του δεν αποτέλεσε μετά από λίγο σημείο αναφοράς καθώς ο Μπεν Μπαρέκ άφησε έκθαμβους τους φίλους της Μαρσέιγ με της απίστευτης έμπνευσης πιρουέτες και προσποιήσεις του στο χορτάρι. Πραγματικά το εξωτικό στυλ για το οποίο ξεχώριζε στο γήπεδο κατάφερε να επισκιάσει το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος Αφρικανός που έπαιξε ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, κάτι που προξενούσε εντύπωση στους Γάλλους.
Τα δέκα τέρματα που πέτυχε στην πρώτη του χρονιά βοήθησαν τη Μαρσέιγ να τερματίσει στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και κέντρισε το ενδιαφέρον όσων ασχολούνταν με την επιλογή ποδοσφαιριστών για την εθνική ομάδα της Γαλλίας. Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ανέστειλε την πρόοδο του Μπεν Μπαρέκ καθώς το γαλλικό πρωτάθλημα σταμάτησε και εκείνος επέστρεψε στο Μαρόκο.
Η επιστροφή του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δεν άργησε να έρθει αλλά αυτή τη φορά τις υπηρεσίες του κέρδισε η Ρεν, με την οποία πέτυχε 43 τέρματα σε 60 η 80 παιχνίδια (η έλλειψη επίσημων στατιστικών στοιχείων σίγουρα δεν βοηθούσε). Γνωρίζοντας τις ικανότητες του από την εθνική ομάδα, ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης Ελένιο Χερέρα προσπάθησε να φέρει το ταλέντο του Μπεν Μπαρέκ στην Ισπανία. Η μετακόμιση του στην Ισπανία και την Ατλέτικο Μαδρίτης μπορεί να φαίνεται ως ακόμα ένα βήμα στην εξέλιξη της καριέρας του, παρόλ’ αυτά πρόκειται για ότι πιο σημαντικό κατάφερε αν κάποιος λάβει υπόψη τις συγκυρίες.
Εκείνη την περίοδο ο δικτάτορας Φράνκο ήταν στην εξουσία και η επιθυμία του να προστατεύσει τη χώρα του από τους «ξένους» σήμαινε ότι δύσκολα θα επέτρεπε την είσοδο στη χώρα σε αθλητές από άλλες ευρωπαικές χώρες. Μέσα σε ένα τέτοιο  πολιτικό κλίμα ελάχιστοι θα έπαιρναν την απόφαση να μετακινηθούν στην Ισπανία. Ο Μπεν Μπαρέκ έμεινε ανεπηρέαστος και θέτοντας ως προτεραιότητα του να αγωνιστεί σε ένα προηγμένο πρωτάθλημα όπως το ισπανικό υπέγραψε στην Ατλέτικο.
Αγωνιζόμενος και σε άλλες θέσεις εκτός από κεντρικός μέσος γινόταν όλο και πιο ευπροσάρμοστος όσο περνούσαν τα χρόνια. Η ποδοσφαιρική του ευφυΐα χάρισε στην Ατλέτικο δύο πρωταθλήματα ενώ σε ηλικία 36 ετών επέστρεψε στη Μαρσέιγ, όπου και παρέμεινε για δύο σεζόν.
Μέχρι και τα 40 του χρόνια αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Γαλλίας. Λόγω της έλλειψης στατιστικών δεδομένων και ιστορικών καταγραφών δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για το κατά πόσο επηρέασε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο εν συγκρίσει με άλλους ο Μπεν Μπαρέκ. Δεν μπορεί όμως να αμφισβητηθεί ότι το αφρικανικό ποδόσφαιρο δεν θα ήταν στο ίδιο επίπεδο που είναι σήμερα αν ο Μπεν Μπαρέκ είχε παραμείνει στην Καζαμπλάνκα.
Ο Μπεν Μπαρέκ δίδαξε με το ποδοσφαιρικό του ταλέντο πάρα πολλά καινούρια πράγματα σε μια ήπειρο που μέχρι τότε θεωρούσε ότι δεν μπορούσε να μάθει τίποτα από τους «πρωτόγονους» του νότου.

πηγή: othersidefootball.com

Παραολυμπιακοί: Αποβολή Ιορδανών αθλητών για σεξουαλική επίθεση!!

Ένας κατηγορείται και για ...ηδονοβλεψία!
Παραολυμπιακοί: Αποβολή Ιορδανών αθλητών για σεξουαλική επίθεση!
Η Παραολυμπιακή Επιτροπή της Ιορδανίας δεν επέτρεψε τη συμμετοχή στους Αγώνες του Λονδίνου σε δύο αθλητές της άρσης βαρών σε πάγκο και σε έναν προπονητή μετά τη σύλληψη τους για σεξουαλική επίθεση στη Βόρειο Ιρλανδία.
Συγκεκριμένα ο Ομάρ Σάμι Γκαράντχι κατηγορείται για τρεις σεξουαλικές επιθέσεις και ηδονοβλεψία, ο συναθλητής του Μοτάζ Αλ Ζουνάντ αντιμετωπίζει μία κατηγορία για σεξουαλική επίθεση, ενώ ο προπονητής Φαϊζάλ Χαμάς κατηγορείται γιατί ανάγκασε δύο ανήλικες να τον ικανοποιήσουν σεξουαλικά.
Οι επιθέσεις σύμφωνα με το κατηγορητήριο έγιναν μεταξύ της 16ης και της 20ης Αυγούστου. Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν, αφέθηκαν ελεύθεροι, υποβάλλοντας εγγύηση και θα επιστρέψουν στη Βόρειο Ιρλανδία για τη δίκη.
Η Παραολυμπιακή Επιτροπή απέσυρε τη συμμετοχή τους από τη διοργάνωση, καθώς δεν θεωρεί πως είναι σωστό να αγωνιστούν με τις κατηγορίες να εκκρεμούν.
Πηγή: contra.gr

Το σεντόνι, στη Λιβαδειά απλώνει!!

Ο Βασίλης Βέργης γράφει για τον Παναθηναϊκό που προσγειώνεται μετά το "Ροσαλέδα" -και πριν το ...Γιουρόπα Λιγκ- στο ..."Λα Κομποτέδα", που πέρυσι έχασε τον τίτλο.
Το σεντόνι, στη Λιβαδειά απλώνει!
Αν η συζήτηση που άνοιξε από χθες, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, έχει ως επίκεντρο πως ο Παναθηναϊκός “μπορεί να περάσει τη Μάλαγα” θα ήταν προτιμότερο να... απέχω διακριτικά. Οχι επειδή το βλέπω -μακάρι να κάνω λάθος- από πολύ μακρινό έως απίστευτα δύσκολο, αλλά γιατί εκτιμώ ότι δεν αποτελεί την ποδοσφαιρική ουσία του ζητήματος.
Πρεστίζ “ναι”, οικονομικό ζήτημα δέκα φορές “ναι”, αλλά η (ποδοσφαιρική) πραγματικότητα είναι διαφορετική. Ο Παναθηναϊκός αν είχε σκοράρει στο “Ροσαλέδα” σαφώς θα αντιμετώπιζε μια ρεβάνς ανοιχτή, όχι ένα βουνό ίσα με τον Ολυμπο, όπως πρέπει την Τρίτη να ανέβει. Αν είχε τον Κουίνσι και τον Λέτο δίπλα στον Σισοκό, πάλι τα δεδομένα του θα ήταν διαφορετικά και στην Ισπανία και στην Αθήνα. Καθρέφτης γι αυτό αποτελεί η ανάγνωση του χθεσινού παιχνιδιού.
Πρέπει όμως άπαντες να προσεγγίζουμε την πραγματικότητα και μάλιστα όχι μέσα από το ένδοξο παρελθόν που έχει οικοδομήσει το τριφύλλι κερδίζοντας με το σπαθί του τον τίτλο της πιο επιτυχημένης ελληνικής ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά -όπως προανέφερα- με οδηγό την ποδοσφαιρική εικόνα και πραγματικότητα.
Είναι αυτός ο Παναθηναϊκός έτοιμος να παίξει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ακόμη κι αν το βράδυ της Τρίτης κάνει ματς-ζωής και τσακίσει την Μάλαγα; Μπορεί αυτή η ομάδα που τώρα (ξανα)φτιάχνεται με συγκεκριμένα υλικά να σταθεί απέναντι σε μεγαθήρια δίχως τρόμο; Εχει τις προϋποθέσεις; Ή μήπως το πιο “ταπεινό” Γιουρόπα Λιγκ θα της δώσει, εκτός από 5 εκατ. ευρώ, και την ευκαιρία να πλάσει την “επόμενη μέρα” μέσα από μια πιο προσιτή οδό για τα σημερινά της μέτρα;
Το ερώτημα δεν έχει, φυσικά, να κάνει με την προσπάθεια και τον ιδρώτα που έτσι κι αλλιώς πρέπει να καταθέσουν -και θα κάνουν- την Τρίτη οι παίκτες του Φερέϊρα. Θα παίξουν για τον σύλλογό, τον κόσμο, τον εαυτό τους, το πρεστίζ και τα εκατομμύρια. Δεδομένο αυτό. Αλλά θα παίξουν απέναντι σε μία ομάδα που παρά τα αστέρια τα οποία έχασε εξακολουθεί να είναι πιο ποιοτική.
Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι για μένα το ζητούμενο είναι η ανάγνωση των πραγματικών δυνατοτήτων που έχει ΤΩΡΑ ο Παναθηναϊκός. Δεν ξέρω πως θα είναι στο βάθος της σεζόν. Τώρα όμως βλέπω ότι τυχόν πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι θρίαμβος σε ποδοσφαιρικό και οικονομικό επίπεδο αλλά ταυτόχρονα εισαγωγή σε... μεγάλη περιπέτεια.
Υπάρχει βέβαια και το επιχείρημα ότι “οι ομάδες πλάθονται στα δύσκολα, ακόμη κι αν χρειαστεί να πληγωθούν”. Στο Τσάμπιονς Λιγκ πάντως, ελοχεύει ο κίνδυνος οι πληγές να σε κυνηγάνε χρόνια. Και να μην φεύγουν απ΄το κορμί σου.
Με την άμυνα του “Ροσαλέδα” ο Παναθηναϊκός θα “βασανιστεί” ακόμη και πηγαίνοντας στη Λιβαδειά. Εκεί όπου, θυμίζω, απώλεσε τον περσινό τίτλο. Αυτή η γραμμή -που παλαιότερα του έχτισε θριάμβους- κλασικά, πλέον, τα τελευταία χρόνια δεν παρέχει εγγυήσεις στο τριφύλλι. Τα άκρα ευάλωτα στους γρήγορους και τεχνίτες αντιπάλους, το κέντρο της, εκτός του Μπουμσόνγκ ,αλλού πατούσε (Βελάσκες) κι αλλού βρισκόταν (Πίντο). Κι όταν η μπάλα δεν κρατιέται στα χαφ, το βάρος που πέφτει πίσω είναι δύο φορές μεγαλύτερο...
Στο δημιουργικό κομμάτι, με την πάροδο του χρόνου, ο Παναθηναϊκός θα βελτιώσει τους αυτοματισμούς και θα βρει λύσεις και γκολ, έστω και κι αν πρέπει να κάνει πέντε φάσεις μέχρι να βάζει μία... Ο Σισοκό με τον Κουίνσι και τον Χριστοδουλόπουλο θα του προσφέρουν ταχύτητα και έμπνευση, ο Φορναρόλι όταν αποκτήσει την πρέπουσα φυσική κατάσταση θα είναι χρήσιμος. Ενίοτε όμως, θα κληθεί ξανά η επίθεση να... νικάει και για την άμυνα.
Για την ώρα πάντως, το μόνο σεντόνι που βλέπει ο Παναθηναϊκός είναι αυτό που θα “απλωθεί” στη Λιβαδειά. Γιατί μπορεί η ήττα στο “Ροσαλέδα” να μην τον πλήγωσε ανεπανόρθωτα, αλλά τυχόν γκέλα το Σάββατο στο... “Λα Κομπότεδα” θα του ανοίξει μεγάλες πληγές στο πρωτάθλημα.
Πηγή: Goal

Η διαφορά ελληνικού και ισπανικού ποδοσφαίρου!!

Η αναμέτρηση της Μάλαγα με τον Παναθηναϊκό κατέδειξε τη μεγάλη απόσταση που χωρίζει το ελληνικό από το ισπανικό ποδόσφαιρο. Γράφει ο Γιάννης Δάρας.
Η διαφορά ελληνικού και ισπανικού ποδοσφαίρου
Διαβάζαμε τις προηγούμενες ημέρες για μια Μάλαγα διαλυμένη, που δεν πατάει στο γήπεδο και στα πόδια της. Αυτή η ομάδα λοιπόν, πέτυχε δύο γκολ, έκανε τουλάχιστον άλλες έξι κλασσικές ευκαιρίες και πήρε μια καθαρή νίκη, ανεξάρτητα αν και ο Παναθηναϊκός εδικαιούτο τουλάχιστον ένα γκολ.
Δηλαδή αναρωτιόμαστε, αν δεν ήταν σε αυτή την κατάσταση η ομάδα της Ανδαλουσίας, ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα;
Το παιχνίδι έδειξε ακόμη ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι ακόμη έτοιμος, πως ψάχνεται να βρει την ισορροπία του και θα πρέπει να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να προκριθεί.
Η Μάλαγα δεν είναι Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα. Όμως έδειξε πως είναι γρήγορη στις αντεπιθέσεις και ικανή να πετύχει ένα γκολ και στην Αθήνα και να ρίξει στο καναβάτσο τους πράσινους. Έτσι η ρεβάνς χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνα.
Όμως ακόμη και στη περίπτωση που αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός δεν θα πρέπει να είναι απογοητευμένος γιατί οι όμιλοι του Γιουρόπα Λιγκ του υπόσχονται ένα ακόμη καλύτερο μέλλον και πεδίο διάκρισης.
Δυστυχώς για εμάς, η απόσταση που μας χωρίζει από το ισπανικό ποδόσφαιρο είναι μεγάλη. Από τις Ακαδημίες ως το επίπεδο της πρώτης εθνικής. Για να αντιπαρατεθούμε απέναντι σε ισπανικό σύλλογο θα πρέπει εμείς να υπερβάλλουμε εαυτούς και οι αντίπαλοι να βρεθούν στην χειρότερη μέρα τους.
Θέλετε καλύτερη απόδειξη από το γεγονός οτι ξεκινά το πρωτάθλημα και οι μισές ομάδες θα έχουν ελλειπή δικαιολογητικά ή προσωρινά δελτία;
Πάντως η μάχη ακόμη δεν έχει τελειώσει για τους πράσινους. Η Μάλαγα έχει αμυντικές αδυναμίες που μπορεί να εκμεταλλευθεί η ομάδα του Φερέιρα.
Πηγή: pamesports.gr

Οι τωρινές "αλήθειες" πληγώνουν!!

Σε περίπτωση που ο Φορναρόλι ή ο Μαυρίας ή ο Τοτσέ είχαν ευστοχήσει η ρεβάνς θα ήταν όντως 50-50 στις πιθανότητες. Του Βαγγέλη Μπραουδάκη.
Οι τωρινές "αλήθειες" πληγώνουν
Οταν μια ομάδα συγκεκριμένων δυνατοτήτων και εμπειριών αποδίδει με βάση αυτό της το ταβάνι και ηττάται από μια άλλη (όχι πολύ, αλλά) μεγαλύτερων δυνατοτήτων, αν και εξίσου πρωτάρα σε τέτοιες προκλήσεις, τότε το σενάριο μοιάζει με το Μάλαγα - Παναθηναϊκός.
Οι Ισπανοί, πρεσάροντας ασφυκτικά από το ύψος της αντίπαλης περιοχής στο α' μέρος, κυριάρχησαν και φυσιολογικότατα έφτασαν στο χαλαρό 2-0 αξιοποιώντας τη σαφώς ποιοτικότερη μεσοεπιθετική τους δυνατότητα με «μαέστρο» τον Μαρέσκα -για να ηδονίζονται και οι Ολυμπιακοί.
Αν, μάλιστα, συνέχιζαν σε αυτόν τον ρυθμό και στο β' μέρος θα είχαν εξασφαλίσει ήδη τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο τέτοιο τέμπο και λογική ξεπερνάνε τις νυν δυνατότητες της Μάλαγα.
Και είναι το μόνο ενθαρρυντικό για τους «πράσινους», αφού διαπίστωσαν -κι ας μην αξιοποίησαν τις δυο τρεις εξαίρετες ευκαιρίες- ότι οι Ισπανοί χωλαίνουν εξίσου με αυτούς αμυντικά και δυσκολεύονται να κάνουν το παιχνίδι τους τρομακτικό κι επικίνδυνο όταν επιλέγουν τακτική αναμονής.
Σε περίπτωση που ο Φορναρόλι ή ο Μαυρίας ή ο Τοτσέ είχαν ευστοχήσει ο επαναληπτικός θα ήταν όντως 50-50 στις πιθανότητες. Τώρα, προφανώς, δεν είναι, αλλά αν οι νέοι του Φερέιρα παρουσιαστούν πνευματικά έτοιμοι κι αν το περιβάλλον που θα δημιουργήσουν οι οπαδοί τους στο ΟΑΚΑ τούς σπρώξει, όλα θα είναι ανοικτά μετά το απαιτούμενο 1-0.
Εγραφα και χτες πως η αναμέτρηση θα κριθεί από τις μεσαίες γραμμές και την πίεση που θα απορροφήσουν (ή όχι) προτού εκτεθούν οι ευάλωτες άμυνες πίσω τους. Αυτό το κομβικό σημείο γίνεται ακόμα επιτακτικότερο για την προσεχή Τρίτη αν τυχόν λείψει ο Μπουμσόνγκ, καθώς το ζευγάρι Πίντο - Βελάσκες δεν αντέχει σε τέτοιο επίπεδο χωρίς ικανή θωράκιση μπροστά του.
Κοντολογίς, ο Παναθηναϊκός μπορεί να στενοχώρησε τους οπαδούς του, που αλλιώς ήταν συνηθισμένοι, ωστόσο παρουσιάστηκε αρκετά «αληθινός», όσο κι αν αυτές οι τωρινές αλήθειες πληγώνουν συγκριτικά με το παρελθόν...
Πηγή: Goal

Ανακοίνωσε Έντερ η Κέρκυρα!!

Ποδοσφαιριστής της Κέρκυρας είναι και επίσημα από την Πέμπτη (23/08) ο Έντερ Μοντέιρο Φερνάντεζ, καθώς οι Φαίακες ανακοίνωσαν την απόκτησή του με τη μορφή δανεισμού για τον επόμενο χρόνο.
Ο Βραζιλιάνος πέρασε τις προηγούμενες ημέρες από το μικροσκόπιο του Άκη Μάντζιου, ο οποίος και πείστηκε για τις ικανότητές του, με αποτέλεσμα να εισηγηθεί στη διοίκηση την απόκτησή του. Η τελευταία μάλιστα δεν του χάλασε… χατίρι, ανακοινώνοντας την απόκτηση του 28χρονου σέντερ μπακ με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο από την Γκρέμιο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Κέρκυρα:
Η ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή, Έντερ Μοντέιρο Φερνάντεζ, με ετήσιο δανεισμό. Ο ποδοσφαιριστής επέλεξε ως αριθμό φανέλας το 15.
Ποιος είναι
Ο Έντερ Μοντέιρο Φερνάντες, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 1983 στο Σάο Πάολο. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις Παρακουακένσε, Ιντεπεντέντε Λιμέιρα και το 2003 πήρε μεταγραφή για την Αμερικάνο. Δυο χρόνια αργότερα, ωστόσο, έκανε το μεγάλο άλμα και αποτέλεσε μέλος της Βάσκο ντα Γκάμα.
Ακολούθησε μια πολύ καλή διετία στη Νοροέστε (2006-2009) και η μεταγραφή στην Γκρέμιο (ενδιάμεσα δυο περάσματα από Γκοϊτακάζ και Ιτουμπιάρα), απ' την οποία τα τελευταία δυο χρόνια παραχωρήθηκε στην πορτογαλική Ρίο Άβε μετρώντας 33 συμμετοχές και 1 γκολ σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις. Έχει ύψος 1,83 μ., θεωρείται... εξπέρ στο ψηλό παιχνίδι, αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνος επιθετικά, στις προωθήσεις του και στις στημένες μπάλες.

Μάντζιος: «Θα τα καταφέρουμε»

Ο τεχνικός της Κέρκυρας, Άκης Μάντζιος μιλώντας για τη νέα σεζόν υποστήριξε πως η ομάδα του μπορεί να φτάσει στην παραμονή.
Αναλυτικά τι δήλωσε ο τεχνικός της Κέρκυρας: «Ήρθε η στιγμή για την έναρξη ενός Πρωταθλήματος, που εκτιμώ πως θα είναι διαφορετικό και περίεργο. Καθώς θα έχει αρκετές ομάδες με προβλήματα -οικονομικής ή οργανωτικής φύσεως- και τα οποία επηρεάζουν την ποιότητα και τη δυναμική τους στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα, τον Ατρόμητο. Μια ομάδα με πολύ ποιοτικό και με βάθος ρόστερ, έτοιμη -καθώς, σε σχέση με πέρσι, ο κορμός είναι ο ίδιος- και, όπως αντιλαμβάνεσθε ο βαθμός δυσκολίας για μας θα είναι υψηλός. Από εκεί και πέρα και αναλύουμε και μελετάμε τον αντίπαλο και θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε».
Για το προφίλ της Κέρκυρας: «Θα είναι μια δύσκολη χρονιά για την ομάδα μας, εντελώς διαφορετική σε σχέση μ' αυτό που είχε συνηθίσει ο κόσμος -να διαθέτει παίκτες έμπειρους. Αλλά με πολλά νέα παιδιά και χωρίς, ουσιαστικά, κορμό σε σχέση με πέρσι. Καθώς, αν δείτε τους παίκτες που έμειναν, μόνο δύο ήταν βασικοί και κάποιοι είχαν απλά συμμετοχές. Χρειάζεται, λοιπόν, υπομονή και χρόνος, μέχρις ότου αποκτηθεί η απαιτούμενη ομοιογένεια. Έχουν έρθει πάνω από 15 νέοι ποδοσφαιριστές και μαζί μ' αυτούς, που έμειναν, προσπαθούμε να χτίσουμε μια ομάδα που θα έχει ενθουσιασμό, θέληση, πάθος για τη νίκη, στοιχεία, που, μαζί με την ποιότητα κάποιων πιο έμπειρων παικτών, θα δημιουργήσουν το κράμα μιας καλής ομάδας».
Για τα προβλήματα ενόψει της πρεμιέρας: «Έχουμε κάποια προβλήματα, με το βαθμό ετοιμότητας ορισμένων παιδιών, που δεν ενσωματώθηκαν από την αρχή στην προετοιμασία και σίγουρα, δεν είναι έτοιμοι για 90 λεπτά -άρα, αυτομάτως, πρέπει να γίνει μια σωστή διαχείριση. Επιπλέον, έχουμε την απουσία του Γιάντση, που στο τελευταίο παιχνίδι (σ.σ. με την Αναγέννηση Γιαννιτσών) τραυματίστηκε και τέθηκε εκτός. Όπως και του Κοντοδήμου, που είναι τιμωρημένος από τον τελευταίο αγώνα της περσινής περιόδου, με τον Άρη. Δεδομένης της απουσίας του, αλλά και της ατυχίας του Αρμένη, προσανατολίζομαι να χρησιμοποιήσω στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Τσουμάνη, ο οποίος έδειξε καλά στοιχεία στον αγώνα με τα Γιαννιτσά».
Για τα πλάνα του: «Είναι ένα παιχνίδι, που θα απαιτήσει αρκετή υπομονή και συλλογική προσπάθεια, ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε απέναντι σε μια αρκετά ποιοτική και έτοιμη ομάδα, όπως ο Ατρόμητος. Εμείς δοκιμάζουμε διάφορα συστήματα και πρόσωπα, πάντα ανάλογα με τον αντίπαλο. Απέναντι στα Γιαννιτσά παίξαμε πολύ πιο επιθετικά, προκειμένου να μπορέσουμε να δούμε πώς μπορούμε να αντεπεξέλθουμε και σε ένα άλλο είδος συστήματος. Με τον Ατρόμητο, βέβαια, θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι».
Για το πότε θα είναι η ομάδα του έτοιμη: «Στο παιχνίδι με την Ξάνθη (σ.σ. 3η αγωνιστική). Κι αυτό, γιατί κάποια παιδιά, έμπειροι και καλοί παίκτες, ήρθαν, όπως προείπα, αργά στην προετοιμασία, ενώ υπάρχουν και πολλά νέα, που δεν είχαν την υποδομή, ώστε να είναι ακόμη έτοιμα για το επίπεδο Super League. Δουλέψαμε μαζί τους, συνεχίζουμε να δουλεύουμε, αλλά και πάλι ο χρόνος δεν είναι αρκετός. Είναι διαφορετικά να έχεις μια ομάδα με 15 έμπειρους παίκτες και να προσθέτεις πέντε νέους και διαφορετικό να έχεις 15 παιδιά νέα και πέντε- έξι έμπειρους. Γι' αυτό λέω ότι χρειάζεται πολλή δουλειά και αρκετή υπομονή από όλους, όσοι ασχολούμαστε με την ομάδα».
Για το αν θα υπάρξουν προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ: «Θα αναχωρήσουν κάποιοι παίκτες. Και, όπως είχαμε πει εξ αρχής, θα κινηθούμε στο πλάνο των 26- 27 παικτών, μαζί με τα νέα παιδιά από την ομάδα των Νέων, ώστε να μπορέσουμε να δουλέψουμε καλύτερα».
Για τον Έντερ: «Ο Βραζιλιάνος έχει υπογράψει, ενώ ήρθε και η μπλε του κάρτα. Θα μιλήσω μαζί του, για να δω αν είναι 100% έτοιμος, να αγωνιστεί την Κυριακή»..


πηγή: onsports.gr

Φημολογία περί Καραγκούνη και ΟΦΗ!!

Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί στο Ηράκλειο περί κρούσης του ΟΦΗ στον Γιώργο Καραγκούνη που κυκλοφορεί ελεύθερος μετά το διαζύγιό του με τον Παναθηναϊκό.
Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ώρες, οι Κρητικοί προσέγγισαν τον διεθνή χαφ και έριξαν στο τραπέζι την ιδέα της συνεργασίας. Για να καταλάβει κανείς βέβαια πόσο δύσκολο είναι να καταλήξουν σε γάμο οι δύο πλευρές, αρκεί να σκεφτεί ότι το κασέ του «Κάρα» στον Παναθηναϊκό άγγιζε το 1 εκ. ευρώ και ότι ο ΟΦΗ διανύει την χειρότερη ίσως περίοδο της ιστορίας του σε οικονομικό επίπεδο. Θυμίζουμε ότι ενδιαφέρον για τον Καραγκούνη έχει προκύψει από το Αμβούργο, όπως τουλάχιστον αναφερόταν την Τετάρτη σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης.



πηγή: onsports.gr