Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

"Κλώτσησε" την πρόκριση!!

Από το Μπιλμπάο στη Σεβίλη και από το Ριαθόρ της Λα Κορούνια έως το Καμπ Νου της Βαρκελώνης, ο ΠΑΟ είχε πάντα ένα θέμα με την Ισπανία.
"Κλώτσησε" την πρόκριση
Γράφει ο Άκης Τσόπελας.
Συναντούσε "κατηφοριές" και πάντα ακόμη και όταν ήταν σε θέση να το κάνει δεν ολοκλήρωνε τις προσπάθειες του και τις άφηνε ημιτελείς.
Το σενάριο το είδαμε πολλές φορές στο παρελθόν ακόμη και όταν ο αντίπαλος δεν φάνταζε ανίκητος, όπως δεν φαντάζει ανίκητη η συγκεκριμένη Μάλαγα.
Η παρουσία στο "Λα Ροσαλέδα" ήταν σε μικρογραφία, χωρισμένη στα δύο αυτό που βιώνει πάντα στην Ισπανία, ο Παναθηναϊκός.
Στο πρώτο ημίχρονο οι πράσινοι βρέθηκαν στη μέση του "πελάγου", με τρικυμία εν κρανίω και όπως μελοποιούσε κάποτε τον Μποστ, ο Μίκης και απέδιδε με την υπέροχη φωνή του ο Μπιθικώτσης: "Ένα πλοίον ταξιδεύον με υπέροχον καιρόν, αιφνιδίως εξοκείλει ανοιχτά των Αζορών".
Εξόκειλε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο 45λεπτο και βρέθηκε ένας Πορτογάλος από τις...Αζόρες, ο Ελισέου για τον παρασύρει σε αυτό το ναυάγιο.
Στην επανάληψη έγινε η διαφορά και είδαμε την πραγματική εικόνα. Αυτή που αν είχε δείξει από το ξεκίνημα η ομάδα του Φερέιρα, θα μπορούσε να είχε πάρει άλλη τροπή το ματς.
Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός χάνοντας απίστευτες ευκαιρίες με τους Φορναρόλι, Μαυρία και (κυρίως) του Τοτσέ, "κλώτσησε" την πρόκριση.
Θα μπορούσε ακόμη και να είχε ισοφαρίσει διαλύοντας το Ανδαλουσιανό πάρτι στις εξέδρες. Όχι μόνο δεν το έκανε αλλά δεν πέτυχε καν γκολ. Αν το είχε πράξει η ρεβάνς θα έπαιρνε άλλη μορφή.
Στο δεύτερο 45λεπτο φάνηκε ότι ο Παναθηναϊκός είναι σε καλύτερο επίπεδο προετοιμασίας από την Μάλαγα αλλά δυστυχώς για τον Φερέιρα και τους παίκτες του, δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την κούραση των Ισπανών (σωματική και ψυχολογική).
Η ρεβάνς θα έχει και μόνο ένα βασικό κίνητρο για τους πράσινους. Να μην δεχθούν γκολ. Αν συμβεί αυτό η πρόκριση μπορεί να διεκδικηθεί με αυξημένες πιθανότητες, αν όχι, τον περιμένει απλά το Europa League που αγωνιστικά δεν αποτελεί αποτυχία (άσχετα αν διοικητικά τα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ θα ήταν βάλσαμο και θα σωζόταν η σεζόν).
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: