Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Αιφνιδίως στη Βουλή η τροπολογία για τις ΠΑΕ!!

Αιφνιδίως στη Βουλή η τροπολογία για τις ΠΑΕ!
Η πολυπόθητη τροπολογία που ρυθμίζει τα χρέη των προβληματικών ΠΑΕ, κατατίθεται αιφνιδιαστικά στη Βουλή την Πέμπτη 23 Αυγούστου, μία ημέρα, δηλαδή, πριν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφασίσει αν θα χορηγήσει πιστοποιητικά στις οκτώ ομάδες που δεν το έχουν εξασφαλίσει! Σύμφωνα με πληροφορίες, την προσεχή Τρίτη που «ανοίγει» εκ νέου το ελληνικό Κοινοβούλιο, η ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών των ΠΑΕ θα «περάσει» σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης!

Η τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών που θα έβγαζε από τη δύσκολη θέση τις προβληματικές ΠΑΕ, δεν είχε ψηφιστεί πριν κλείσει η Βουλή για το καλοκαίρι, γεγονός που δημιούργησε τεράστιο «πονοκέφαλο» στις ομάδες που αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς το ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες, η περίφημη τροπολογία που θα ρυθμίζει τα χρέη των προβληματικών συλλόγων, θα κατατεθεί στη Βουλή την Πέμπτη 23 Αυγούστου και θα ψηφιστεί την προσεχή Τρίτη (οπότε και ανοίγει επισήμως η Βουλή)! Μάλιστα, δεν θα «περάσει» σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά στο πρώτο νομοσχέδιο που θα τεθεί προς ψήφιση και θα είναι του Υπουργείου Δικαιοσύνης!

Η εξέλιξη αυτή διαφοροποιεί την κατάσταση ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού την Παρασκευή 24 Αυγούστου, καθώς η ΑΕΚ, ο ΟΦΗ, ο Πανιώνιος και όποια άλλη ΠΑΕ αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη φορολογική της ενημερότητα, θα μπορεί πλέον να ελπίζει σε εξασφάλιση του πιστοποιητικού μέσω της υπαγωγής της στη νέα ρύθμιση.



πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: