Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Πίσω καλός, μπροστά… χλωμός!!

Το ισόπαλο 0-0 «σφράγισε» τις προσπάθειες των παικτών του Ηρακλή κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης στο πρώτο «εντός των τειχών» φιλικό παιχνίδι της χρονιάς. Το αποτέλεσμα και το σκορ ποτέ δεν είναι αυτό που ενδιαφέρει σε τέτοιους αγώνες. Αντίθετα οι προπονητές αναζητούν να δουν βελτίωση σε επί μέρους τομείς, αλλά και τα όσα λάθη και αδυναμίες, ώστε να αντιμετωπιστούν, να δουλευτούν και να μην επαναληφθούν.

Χθες στους Αμπελόκηπους οι «κυανόλευκοι» είχαν θετική ανασταλτική λειτουργία που ξεκινούσε με πίεση από ψηλά και πρέσινγκ, ωστόσο επιθετικά έδειξαν αδυναμίες. Η ομάδα δεν κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα απειλητική και να δημιουργήσει αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία για το γκολ. Πρόκειται για έναν τομέα, αυτόν της ανάπτυξης και της επιθετικής τακτικής, που ο Γιώργος Στράντζαλης επισήμανε πως ο Ηρακλής θα εστιάσει και θα δουλέψει για να εμφανίσει το θετικό του πρόσωπο στα επίσημα παιχνίδια.

Όρεξη, πάθος και δύναμη

Στο παιχνίδι ο Ηρακλής ξεκίνησε δυνατά, με όρεξη και δύναμη εμφανίζοντας πάθος και υπήρξαν στιγμές που πράγματα τα οποία είχε δουλέψει η ομάδα, βγήκαν στο γήπεδο. Γενικότερα πάντως το πρώτο μέρος ήταν καλύτερο από το δεύτερο που κύλησε σε χαμηλότερους ρυθμούς αν και σ? όλο το παιχνίδι υπήρχαν αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα.

Ο Γιώργος Στράντζαλης παρέταξε την ομάδα με τον Φιρινίδη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα το δεξί άκρο κάλυψε ο Σαββίδης, το αριστερό ο Λεφίδης και στο κέντρο της αγωνίστηκαν οι Βαγγελόπουλος και Παπαστεριανός. Στη μεσαία γραμμή δίδυμο με διπλό ρόλο ανασταλτικό και δημιουργικό σε αρκετές στιγμές αποτέλεσαν οι Παληγεώργος και Νατσιόπουλος, στο δεξί άκρο ο Γεωργίου και στο αριστερό ο Κυβρακίδης. Μπροστά από τους κεντρικούς μέσους και περιφερειακά του μοναδικού επιθετικού, του Κωνσταντινίδη, κινήθηκε ο Στεφανίδης.

Ξεκινώντας πιεστικά ο Ηρακλής απείλησε στο 5? με το σουτ του Γεωργίου έπειτα από το συνδυασμό Κωνσταντινίδη-Στεφανίδη, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Από το κόρνερ του Σαββίδη και την κεφαλιά του Κυβρακίδη στο δεύτερο δοκάρι στο 8?, ο γκολκίπερ του Απόλλωνα, Μένιος, μπλόκαρε τη μπάλα, ενώ στο κόρνερ του Νατσιόπουλου (9?) ο Διαμαντίδης έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Οι αποκρούσεις του Φιρινίδη

Έπειτα από ένα πολύ καλό και ενθουσιώδες δεκάλεπτο στο οποίο ο Ηρακλής έκλεισε τον Απόλλωνα στο μισό γήπεδο, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με διπλή ευκαιρία στο 16?. Τα δυνατά σουτ των Διαμαντή αρχικά και Χατζηζήση στη συνέχεια, εξουδετερώθηκαν από τον Φιρινίδη που έδειξε γενικότερα σε καλή κατάσταση και χθες. Στο 33? ο τερματοφύλακας του Ηρακλή προέβη σε ακόμη μια σημαντική επέμβαση σε εξ επαφής κεφαλιά κρατώντας το μηδέν.

Χωρίς πολλές φάσεις

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε και το παιχνίδι κύλησε χωρίς πολλές ευκαιρίες, με τις δύο ομάδες σε ισορροπία. Στο 55? ο Λιόλιος από αριστερά με ωραία κίνηση μεταβίβασε στον Στεφανίδη ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή αστόχησε, όπως αντίστοιχα και ο Σαββίδης έπειτα από φάουλ του Σουλίδη στο 74?. Το 90λεπτο ολοκληρώθηκε δίχως κάποια αξιοσημείωτη φάση, με τον Ηρακλή σε γενικές γραμμές να παρουσιάζει μια θετική εικόνα όσον αφορά στα ανασταλτικά του καθήκοντα, αλλά να μην είναι αντίστοιχα θετικός δημιουργικά.

Ηρακλής: Φιρινίδης, Σαββίδης, Λεφίδης (52' Λιόλιος), Παπαστεριανός (60' Γραικός, 82' Τσιλιανίδης), Βαγγελόπουλος, Παληγεώργος (88' Θόρια), Νατσιόπουλος (59' Τροϊρης), Στεφανίδης (72' Χιονίδης), Κωνσταντινίδης (52' Σουλίδης), Γεωργίου (75' Μωυσίδης), Κυβρακίδης (52' Σκαπάρας)

Απόλλων Σμύρνης: Μένιος, Διαμαντίδης, Διαμάντης, Δεληζήσης, Ιασωνίδης, Καραμαλίκης, Κατσίκης, Κρουσταλέλης, Τσεμπερίδης, Χατζηζήσης, Καμαρά.
Αγωνίστηκαν και οι: Κωτταράς, Καραχάλιος, Κωνσταντίνου, Κυργιάς, Μανιάς, Ντουτσαρίδης, Τομαράς, Τσιλιγκίρης, Χιντζίδης.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: