Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Άλλο Σισέ, άλλο Τοτσέ...!!

Αμφιβάλλει κανείς φίλος του Παναθηναϊκού, ότι με σέντερ φορ τον Σισέ τώρα θα μιλούσαμε και για τελείως άλλη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ; Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.
Άλλο Σισέ, άλλο Τοτσέ...
Ακόμη και σε ένα τέτοιο ματς, όπως αυτό κόντρα στην Μάλαγα, με τους Ισπανούς να έχουν πολύ περισσότερες τελικές προσπάθειες από τον Παναθηναϊκό, τελικά την διαφορά την κάνει μία φάση. Διότι στο ποδόσφαιρο, αυτό που μετρά είναι το γκολ και όχι τα «σημεία». Και τις καθοριστικές φάσεις τις έκανε το τριφύλλι με τον Μαυρία, τον Φορναρόλι και κυρίως τον Τοτσέ. Αμφιβάλλει κανείς φίλος της ομάδας, ότι με σέντερ φορ τον Σισέ τώρα θα μιλούσαμε και για τελείως άλλη ρεβάνς; Το γκολ πληρώνεται με χρυσάφι, για αυτό και οι καλοί σέντερ φορ είναι και οι πλέον καλοπληρωμένοι. Διότι οι αναλύσεις, του τύπου «ανοίγει διαδρόμους» και «κάνει κινήσεις» για έναν φορ, είναι της πλάκας. Το «στάζει» το γκολ, αξίζει να φοράει την φανέλλα με το 9. Δεν βλέπει πλεκτό, χαίρεται.
Ο Παναθηναϊκός φάνηκε στα πρώτα 45 λεπτά ένα κλικ πίσω σε ταχύτητα και ρυθμό από τους Ανδαλουσιάνους. Από την στιγμή, που συμμάζεψαν τα συντρίμμια τους και αποφάσισαν να παίξουν και αυτοί την εφετινή σεζόν, στην πρόκριση και τα bonus του Τσάμπιονς Ληγκ, ήταν πολύ δύσκολος αντίπαλος για τους «πράσινους». Με οδηγό τον Μαρέσκα, που άντεξε 60 λεπτά, κυριάρχησαν στο κέντρο και αν είχαν και αυτοί έναν στοιχειωδώς έμπειρο φορ, το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο, αφού οι παίκτες του Φερέιρα δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλλα. Όλες αυτές οι αδυναμίες καμουφλάρονται στο ανύπαρκτο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου είναι αρκετή μια ενέργεια, μια φάση για να καθαρίσεις (άσε που ποια ομάδα να σε πιέσει στο δικό σου μισό του γηπέδου, όπως έκανε εξαιρετικά η Μάλαγα στο α ημίχρονο). Και αυτό ισχύει και για όλες τις ομάδες μας, που παίζουν στην Ευρώπη και εκτός εξαιρέσεων, εμφανίζουν τις ίδιες παθογένειες
Μια τέτοια αναμέτρηση όμως δεν τελειώνει ποτέ στο 60' (ιδιαίτερα εάν πάς κόντρα στο νόμο του ποδοσφαίρου με τις χαμένες ευκαιρίες). Εκεί οι φιλοξενούμενοι ανταποκρίθηκαν και δημιούργησαν κάποιες φάσεις, όμως είπαμε: λείπει το γκολ και είναι κάτι με το οποίο θα πρέπει να πορευθεί ο Παναθηναϊκός όλη την χρονιά και να βρει σκοράρισμα από τους χαφ του. Μέχρι πάντως την επάνοδο του Λέτο, τέτοια ικανότητα στο γκολ δεν δείχνει να έχει κανείς από τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικούς, που κάνουν πάντως εξαιρετικά την υπόλοιπη δουλειά με τρέξιμο και εμπνεύσεις.
Κανένα ματς δεν είναι χαμένο πριν ολοκληρωθεί και το τριφύλλι έχει μπροστά του την ρεβάνς, έστω και αν μοιάζει πολύ δύσκολο να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν (ιδιαίτερα εάν απουσιάσει ο Μπουμσονγκ, αφού Πίντο και Βελάσκες δεν ενέπνευσαν εμπιστοσύνη). Χωρίς όμως το άγχος της οικονομικής επιβίωσης, αφού όλος ο σχεδιασμός έχει γίνει με βάση την έξοδο στο Γιουρόπα, οφείλει να εξαντλήσει στο ΟΑΚΑ και μπροστά στον κόσμο του, όλες τις πιθανότητες, απέναντι σε μια ομάδα, που έχει τρωτά σημεία.
ΥΓ Θέμα ψυχολογικής προετοιμασίας μας είπε ο Φερέιρα, αλλά φέρει και αυτός ευθύνη στο κομμάτι αυτό. Επίσης ο Πορτογάλος θα πρέπει να μας εξηγήσει και την επιλογή με τον Χριστοδουλόπουλο. Διότι φάνηκε τελικά ότι μπορούσε να ξεκινήσει το ματς, και όχι να σπαταλήσει μια αλλαγή στο 38 ο κόουτς.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: