Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Έχασε ο Παναθηναϊκός, κέρδισε ο Ολυμπιακός!!

Οι Πειραιώτες αποφεύγουν τον ...συνεταιρισμό με ΠΑΟ στο μάρκετ πουλ του Ch. League, ενώ βλέπουν άνοδο στο β' γκρουπ δυναμικότητας. Του Ανδρέα Δημάτου.
Έχασε ο Παναθηναϊκός, κέρδισε ο Ολυμπιακός!
Ευνοϊκή για τον Ολυμπιακό μπορεί να χαρακτηριστεί η χθεσινή δεύτερη βραδιά των πρώτων αγώνων των πλέι οφ για το Champions League! Οι ελπίδες του Παναθηναϊκού να μπει κι αυτός στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και να του... διεκδικήσει το 35% του... δικού του μάρκετ πουλ (ποσό ανάμεσα στα 3 και στα 5 εκατ. ευρώ) περιορίστηκαν σημαντικά μετά την ήττα με 2-0 από τη Μάλαγα, ενώ αναπτερώθηκαν οι δικές του ελπίδες για άνοδο στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των ομίλων της διοργάνωσης.
Μετά το 1-1 στο ματς της Μπράγκα με την Ουντινέζε στην Πορτογαλία, οι Ιταλοί έχουν το πάνω χέρι για την πρόκριση και αν εκμεταλλευτούν την ευκαιρία στη ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης στο «Φρίουλι», ο πρωταθλητής Ελλάδας θα πάρει τη θέση των Πορτογάλων στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας.
Αυτό θα σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έχει στον όμιλό του κάποια από τις υπόλοιπες επτά ισχυρές ομάδες του δεύτερου γκρουπ που είναι ακόμα οι Βαλένθια, Μπενφίκα, Σαχτάρ, Ζενίτ, Σάλκε, Μάντσεστερ Σίτι και Ντιναμό Κιέβου, που είναι το φαβορί για την πρόκριση επί της Γκλάντμπαχ. Από την άλλη πλευρά πιθανός αντίπαλος του πρωταθλητή Ελλάδας θα είναι και η Μάλαγα που αν αποκλείσει τον Παναθηναϊκό θα αποτελέσει μία από τις ισχυρότερες ομάδες από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας. Εκεί που θα υπάρχει και πάλι η Ντόρτμουντ, όπως και η πρωταθλήτρια Γαλλίας Μονπελιέ, αλλά μάλλον θα... φύγουν και η Παρί Σεν Ζερμαίν και η Γαλατασαράι μετακομίζοντας στο τρίτο.
Σε κάθε περίπτωση όλα δείχνουν, μετά το χθεσινό ματς στο «Λα Ροσαλέδα», ότι... αποτρέπεται μία αν μη τι άλλο εντυπωσιακή συνάντηση Μαρινάκη - Αλαφούζου, που θα μπορούσε να λάβει χώρα την ερχόμενη Πέμπτη στις 6.30 το απόγευμα ώρα Ελλάδας στο Γκριμάλντι Φόρουμ στο Πριγκιπάτο του Μονακό.
Ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα είναι παρών στην κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα αρχίσει αμέσως μετά τη βράβευση του κορυφαίου παίκτη της Ευρώπης για τη σεζόν 2011-12, αν και με τα τωρινά δεδομένα δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα βρίσκεται εκεί και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μετά την περσινή παρθενική του παρουσία (μαζί με το γιο του) στην κλήρωση των ομίλων και στην επίσημη έναρξη της ποδοσφαιρικής σεζόν. Τα δύο «ερυθρόλευκα» εισιτήρια που έχουν ήδη εκδοθεί για την εκπροσώπηση του Ολυμπιακού στο Μονακό είναι στο όνομα του Γιάννη Βρέντζου και του Κώστα Βερνίκου. Ο πρόεδρος του πρωταθλητή Ελλάδας δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα δώσει το «παρών» και πάλι.
O Παναθηναϊκός από την άλλη πλευρά μπορεί να έχει τη ρεβάνς με τους Ισπανούς, αλλά μετά το 2-0 από τη Μάλαγα, αρχίζει να προσανατολίζεται στην κλήρωση της επόμενης ημέρας (Παρασκευή 31 Αυγούστου) όταν στις 13.45 ώρα Ελλάδας θα αρχίσει ο καταρτισμός των 12 ομίλων του τέταρτου Γιουρόπα Λιγκ.
Oι «πράσινοι» με τα τωρινά δεδομένα θα βρίσκονται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας (με τον 15ο καλύτερο συντελεστή επί των 48 ομάδων), αλλά υπάρχουν πιθανότητες ακόμα και να ανέβουν στο πρώτο γκρουπ, αν στα πλέι οφ του Γιουρόπα αποκλειστούν τρεις από τις δέκα ομάδες που μετέχουν με υψηλότερο συντελεστή. Πρόκειται για τις Λίβερπουλ, Ιντερ, Μαρσέιγ, Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αϊντχόφεν, Μπορντό, Τβέντε, Στουτγκάρδη (δύσκολα μετά το χθεσινό 2-0 επί της Ντιναμό Μόσχας) και Μέταλιστ Χάρκιβ.
Τι σημαίνει τώρα για τον Παναθηναϊκό η διαφαινόμενη... μετακόμισή του στους ομίλους του Γιουρόπα; Στο «πράσινο» ταμείο έχουν ήδη μπει 2,1 εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή της ομάδας στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ μαζί με τα εγγυημένα 1,3 εκατ. ευρώ για την παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα. Aπό εκεί και πέρα κάθε νίκη στον όμιλο θα του αποφέρει 200.000 ευρώ και κάθε ισοπαλία 100.000. Αν καταφέρει να προκριθεί στους «32» πέρα από το μπόνους των 200.000 ευρώ, ο ΠΑΟ θα εισπράξει ακόμη 200.000 αν προκριθεί ως δεύτερος ή έξτρα 400.000 ευρώ αν πάρει την πρώτη θέση του ομίλου του.
Ως προς τα έσοδα από το αυξημένο μάρκετ πουλ της διοργάνωσης θα εξαρτηθεί από το αν θα προκριθούν στους ομίλους ο ΠΑΟΚ ή ο Ατρόμητος ή και οι δύο. Από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει ο κυπελλούχος Ελλάδας στους ομίλους, το ελληνικό μάρκετ πουλ θα μοιραστεί δια των ομάδων που θα μετάσχουν στους ομίλους.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: