Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Χαραλαμπίδης: «Κινδυνεύει η συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα»

Ο Αχιλλέας Χαραλαμπίδης γνωστοποίησε την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Απόλλων Καλαμαριάς και με κραυγή αγωνίας ξεκαθάρισε πως τίθεται θέμα συμμετοχής των «Ποντίων» στο πρωτάθλημα της Football League 2.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Για τη θέση του ίδιου και για το ναυάγιο στην υπόθεση Ασβεστόπουλου: «Περνάμε δύσκολες στιγμές αυτό το διάστημα. Είχαμε κάνει μια συμφωνία. Ο κύριος Ασβεστόπουλος είχε προγραμματίσει το μπάτζετ και την οργάνωση. Κάποια στιγμή η συμφωνία ναυάγησε. Το γιατί είναι θέμα του κυρίου Ασβεστόπουλου. Εγώ από την πλευρά μου έκανα ότι μπορούσα. Έχω πει στη συνέλευση που κάναμε ότι αφήνω την ομάδα και τις μετοχές χωρίς να ζητήσω ένα ευρώ. Αυτό ισχύει για όποιον έρθει, αρκεί να είναι υγιής παράγοντας. Δεν έχω αλλάξει γνώμη από πριν δυο μήνες που έγινε η συνέλευση».


Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει παραμένοντας στην ΠΑΕ: «Δεν χρωστάμε σε κανέναν. Ο λόγος που γίνεται η παραχώρηση είναι από την άποψη ότι είμαστε σε μια κατηγορία επαγγελματική και έχουμε πολλά έξοδα. Από αυτό και μόνο δεν μπορώ να ζητήσω κάτι για να πάρει κάποιος την ΠΑΕ. Τα έξοδα είναι πάρα πολλά Σε αυτή την κατηγορία έχει ΙΚΑ, συμβόλαια, μετακινήσεις, ενώ δεν υπάρχουν έσοδα. Αυτό προβληματίζει τον κάθε φερόμενο επενδυτή. Τα έξοδα φτάνουν το λιγότερο τα 200.000 ευρώ συν το ΙΚΑ. Έσοδα δεν υπάρχουν. Μόνο τα 50.000 από την Πολιτεία και τα εισιτήρια που πέρσι δεν αρκούσαν ούτε για τα έξοδα της διαιτησίας. Μπαίναμε μέσα 4.000 ευρώ μόνο από τη διαιτησία πέρσι κάθε μήνα».

Για τις θυσίες που έκανε ο ίδιος: «Έκανα υπομονή δύο χρόνια και πήρα μόνο υποσχέσεις. Κάναμε έναν μεγάλο αγώνα. Το παλέψαμε για να πάμε στη Β Εθνική. Η ομάδα δεν τα κατάφερε και είπα ότι δεν έχω άλλη δυνατότητα οικονομική να συνεχίσω και δεν θέλω να είμαι πρόεδρος αλλά ούτε στο ΔΣ. Θέλω να ησυχάσω και να ηρεμίσω. Πόνεσα οικονομικά, πρέπει να ανταπεξέλθω. Χρωστάω για τον Απόλλωνα στους εμπόρους και η ομάδα είναι καθαρή.

Ο κόσμος θα πρέπει να ρωτάει πως θα προχωρήσει η ομάδα οικονομικά. Αλλά δεν τον ενδιαφέρει αυτό. Τους νοιάζει μόνο αν θα κερδίζει η ομάδα και οι μεταγραφές. Αν ασχοληθώ και άλλο θα καταστραφώ τελείως. Όταν πρωτομπήκα δεν υπήρχε τόσο μεγάλη κρίση. Συνολικά η ζημία μου είναι 400.000 ευρώ, μπορεί και παραπάνω».

Για την επόμενη σελίδα του συλλόγου: «Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να μπορέσουν να μπουν επιχειρηματίες και φίλαθλοι, ώστε μέσα από μια συνέλευση να μπορέσουμε όλοι μαζί να στη ρίξουμε τον σύλλογο. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Γιατί αν ψάχνουμε για έναν να τον καταστρέψουμε δεν θα γίνει τίποτα. Το μόνο που θέλω είναι η επιβίωση του Απόλλωνα. Θα είναι πολύ άσχημο αν δεν συμμετέχει στη Γ Εθνική. Αυτό είχε συμβεί πριν 3 χρόνια. Όταν έπεφτε κατηγορίες ήταν γεμάτες οι αίθουσες αλλά κανείς δεν μπήκε μπροστά για να σωθεί η ομάδα. Αυτό με κάνει απαισιόδοξο. Είναι δύσκολη η συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα. Όλοι οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να κάνουν συμβόλαια και να δεν βρεθεί κάποιος δεν θα μπορέσουν να γίνουν. Δεν έχει αναλάβει κανένας αυτή την ευθύνη. Προσπαθούμε για να λειτουργήσει η ομάδα, αλλά τα οικονομικά δεδομένα είναι πάρα πολύ δύσκολα».

Στο τέλος είπε: «Δεν ήρθε καμία βοήθεια από αυτούς που μου υποσχέθηκαν. Δεν πήραν ούτε μία μετοχή των 10 ευρώ. Αυτοί μου είπαν προχώρα και θα σε στηρίξουμε με χρήματα, αλλά δεν έκαναν τίποτα. Με ποια προοπτική να συνεχίσω; Κανείς δεν είπε βάζω 10 ευρώ για αυτή την ομάδα. Δεν είναι δυνατόν αυτή η ομάδα που εκπροσωπεί τον Ποντιακό Ελληνισμό να μην ενδιαφέρεται κανείς. Θα υπάρξει ένα ραντεβού σήμερα, αλλά δεν θα ήθελα να αναφέρω κάτι. Μακάρι να πάνε όλα καλά και θα πω αύριο τι θα συμβεί σε αυτή τη συνάντηση».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: