Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Το όνομα Κιθ Χάρις είναι σοβαρό, αλλά!!

Στις μέχρι τώρα πραγματικά πολύ μεγάλες συμφωνίες που έκανε ο Κιθ Χάρις με ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, ο ίδιος δεν είχε προσωπική ανάμειξη στο μετοχικό σχήμα. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
Το όνομα Κιθ Χάρις είναι σοβαρό, αλλά…
Απλώς λειτουργούσε ως μεσάζοντας για να γίνει το deal μεταξύ του συλλόγου που πωλούσε τις μετοχές και του ενδιαφερόμενου αγοραστή.
Με αυτόν τον τρόπο μεσολάβησε για να πάρει ο Αμπράμοβιτς την Τσέλσι, με αυτόν τον τρόπο έκανε τη δουλειά στη Γουέστ Χαμ με τους Ισλανδούς, με αυτόν τον τρόπο την έκανε στη Χαλ και με αυτόν τον τρόπο έκανε και το πιο πρόσφατο deal στην ΚΠΡ. Ο ίδιος δεν αγοράζει, δεν γίνεται αφεντικό ομάδας, λειτουργεί κάτι σαν μεσάζοντας για να γίνει το deal.
Τώρα αν στην περίπτωση του Βιντιάδη ο Κιθ Χάρις είναι αυτός που θα κάνει τη δουλειά για τον Έλληνα εφοπλιστή ή αν για πρώτη φορά θα λειτουργήσει διαφορετικά, είναι κάτι που θα το δούμε στην πορεία. Πάντως αν το όνομα Κιθ Χάρις αναφέρεται ως ο άνθρωπος που κάνει τη δουλειά για τον Βιντιάδη, μπράβο και μαγκιά του τελευταίου που δείχνει ότι είναι σοβαρός, αλλά για την ΑΕΚ το όνομα Χάρις δεν έχει καμία ουσία.
Αν τώρα ο Κιθ Χάρις ψάχνει τα της ΑΕΚ επειδή έχει έτοιμο αγοραστή που θα περιμένει τη γνωμοδότηση του Άγγλου αν αξίζει τον κόπο να επενδύσει τα λεφτά του στην «Ένωση», τότε, ναι, το όνομα Κιθ Χάρις έχει μεγάλη αξία και για την ΑΕΚ.
Σε γενικές γραμμές η μέχρι τώρα υπόθεση μας δείχνει ότι τα ονόματα που τη συνοδεύουν είναι σοβαρά, πολύ σοβαρά και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην «Ένωση» έπειτα από αρκετά χρόνια. Από αυτό το σημείο μέχρι όμως να καταλήξουμε ότι η ΑΕΚ σώθηκε οριστικά έχουμε απόσταση, διότι πολύ απλά δεν ξέρουμε ακόμη τον ρόλο του Κιθ Χάρις σε αυτή την υπόθεση. Και επειδή από την ΑΕΚ κυκλοφορεί ότι ο Άγγλος ενδιαφέρεται να φτιάξει γήπεδο, οφείλω να πω ότι σε αυτό το τελευταίο είμαι επιφυλακτικός. Ο άνθρωπος ούτε κατασκευαστική εταιρεία έχει ούτε ποτέ σε κάποιο από τα πολλά και μεγάλα deal που έκανε στο ποδόσφαιρο υπήρξε πουθενά η λέξη «γήπεδο»…
ΠΗΓΗ: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: