Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Χαραλαμπίδης: «Τιμή για μένα να φορέσω αυτήν τη φανέλα»

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης παρουσιάστηκε επίσημα από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ και στις πρώτες του δηλώσεις, ως παίκτης του «Δικεφάλου» τόνισε ότι ξέρει πολύ καλά που ήρθε και τι σημαίνει ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου:
Αρχικά τόνισε:

«Από την πρώτη στιγμή και πολύ νωρίς οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έδειξαν το ενδιαφέρον τους για μένα. Πριν αρκετό καιρό είχα αντιληφθεί το ρόλο που ήθελαν να μου αναθέσουν για να στηρίξουν την προσπάθεια του ΠΑΟΚ. Ηταν αρκετά πρώιμο το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, στα τέλη Ιουνίου και ίσως ήταν και για πολλούς θέμα παρεξήγησης, γιατί πολλοί πίστευαν ότι εδώ και δύο μήνες συναντιόμαστε κάθε μέρα. Από την πρώτη στιγμή, ο ΠΑΟΚ μου έθεσε κάποια συγκεκριμένα πράγματα, για το που είναι διατεθειμένος να φτάσει και από θέμα μπάτζετ. Εγώ είχα ζητήσει να υπάρχουν κάποια πράγματα. Επειδή ζούμε σε συγκεκριμένες συνθήκες, στο μπάσκετ είναι ιδιαίτερα δύσκολα. Περίμενα το εξωτερικό για να δω αν μπορώ να πάω εκεί, αλλά στην Ελλάδα, προηγούνταν ο ΠΑΟΚ. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και είναι τιμή για μένα να φορέσω αυτήν τη φανέλα. Οι στόχοι της ομάδας είναι πάντα υψηλοί και θα προσπαθήσω και εγώ από την πλευρά μου να πραγματοποιηθούν οι στόχοι αυτοί. Ξέρω που έρχομαι και τι σημαίνει ο ΠΑΟΚ για τον κόσμο. Είναι τιμή μου να φορέσω αυτήν τη φανέλα».

Για το ρόλο του στην ομάδα:

«Θέλω να το δω στο γήπεδο. Αυτό που έχω να πω εκ των προτέρων είναι ότι η ομάδα κάνει προσπάθειες για να είναι ανταγωνιστική. Ο ρόλος μου στην ομάδα μπορεί να είναι και πολυσύνθετος. Το αγωνιστικό είναι ένα κομμάτι, αλλά έχει να κάνει και με τα αποδυτήρια και τις σχέσεις των παικτών. Εχω μία εμπειρία ούτως ώστε αυτές τις συνθήκες να τις δημιουργήσουμε για να είναι και το αγωνιστικό όπως πρέπει.

Για το γεγονός ότι μένει σε πολύ καλό επίπεδο παρά την ηλικία του:

«Για να καταφέρεις κάτι, δεν υπάρχει τίποτα μαγικό. Από ένα σημείο στην καριέρα μου και μετά προσπάθησα να φτάσω στο επίπεδο που επιθυμούσα όταν ξεκίνησα. Με βοήθησαν και κάποιες καταστάσεις και μετά τα 30 άρχισα να παίζω το μπάσκετ όπως το είχα στο μυαλό μου. Νιώθω υγιής και δυνατός. Οι ηλικίες δεν παίζουν ρόλο όταν μπαίνεις στον αγωνιστικό χώρο».

Για το ενδεχόμενο να συνεργαστεί η ακαδημία του με αυτήν του ΠΑΟΚ:

«Δεν έχουμε συζητήσει κάτι τέτοιο, αλλά εφόσον είμαστε στο χώρο, κοινός στόχος είναι να δημιουργούμε μπάσκετ. Οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές. Έχουμε αυτήν την ακαδημία, έχουμε στόχο να προσελκύσουμε παιδιά και με αυτόν τον κοινό στόχο δε μπορούμε να αποκλείσουμε συνεργασίες στο μέλλον».

Για την εμπειρία του στην Ιταλία:

«Παραδοχή όλων είναι ότι η Ελλάδα υπολείπεται. Οι εμπειρίες που αποκόμισα, ήταν πολύ μεγάλες και ας ήταν η ομάδα στην Α2 Ιταλίας. Δεν είχα ξαναβγεί στο εξωτερικό και αναπόφευκτα έκανα τη σύγκριση. Επειδή όμως το ελληνικό μπάσκετ είναι σε περίεργη εποχή, είναι λίγο άδικο να το συγκρίνουμε με άλλα πρωταθλήματα. Ήμουν σε μία πόλη που ζούσε για το μπάσκετ. Η ομάδα είχε ένα τιμ γύρω στους 20 ανθρώπους που έτρεχαν σε καθημερινή βάση για τα θέματά της. Ηταν καλυμμένοι από παντού, κάτι που προϋποθέτει οικονομική ευμάρεια. Οσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, που υπάρχει γενικότερο πρόβλημα στον αθλητισμό, μπορούμε να το ισοσταθμίσουμε τουλάχιστον με το μεράκι».

Για τη σημασία της παρουσίας του Σούλη Μαρκόπουλου:

«Φυσικά και έπαιξε ρόλο. Εχω περάσει αρκετό καιρό με τον κόουτς, ξέρω τη φιλοσοφία του, είχαμε πολύ καλή συνεργασία, ιδίως στο Μαρούσι που είχαμε και επιτυχίες. Ηταν πολύ σημαντικός λόγος, που ήρθα στην ομάδα, γιατί είχαμε και μία προσωπική σχέση».

Για το ενδεχόμενο να παίξει μαζί με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο:

«Δε θα μιλήσω για τον Λάζαρο και την ποιότητά του. Δεν ξέρω, μακάρι. Με χαροποιεί αυτό το ενδεχόμενο, γιατί είναι ένας παίκτης που κάνει καλύτερους και τους συμπαίκτες του».

Για το αν σκέφτεται αυτή να είναι η τελευταία του χρονιά:

«Δε μπορώ να σκέφτομαι αυτό το ενδεχόμενο ξεκινώντας μία σεζόν. Νιώθω καλά και πραγματικά δεν ξέρω ακόμα πόσα χρόνια θα παίζω. Πάντως το ενδεχόμενο να κλείσεις την καριέρα σου, σε μία τόσο μεγάλη ομάδα, δε σε αφήνει αδιάφορο».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: