Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

«Πιστεύουμε στον ΠΑΟΚ»

Στον ΠΑΟΚ έχουν πίστη στις δυνατότητες της ομάδας ότι μπορεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του «Δικεφάλου» του Βορρά στην κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι η επόμενη αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ, όπως έδειξε η κληρωτίδα, ομάδα που αποτελεί κίνδυνο για οποιοδήποτε αντίπαλο. Ωστόσο, στο «Δικέφαλο» του Βορρά έχουν πίστη στις δυνατότητες της ομάδας ότι μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συλλόγου στην κλήρωση, Γιώργο Φαρλαλή.

«Έχουμε έναν δυνατό αντίπαλο απέναντί μας. Δεν έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ στο παρελθόν ομάδα από τη Ρωσία και περιμένουμε με ενδιαφέρον το παιχνίδι αυτό. Πιστεύουμε στις δυνατότητες της ομάδας μας. Η ΤΣΣΚΑ σε αντίθεση με μας δεν θα έχει αγώνες μέχρι το Φεβρουάριο και ίσως αυτό αποτελέσει ένα πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ».

«Δεν θα υποτιμήσουμε τον Άρη»

Ο εκπρόσωπος της Μάντσεστερ Σίτι, Μπράιαν Μάργουντ, τόνισε ότι η ομάδα του σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υποτιμήσει τον Άρη. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι το φαβορί στην αναμέτρηση με τον Άρη και οι Άγγλοι δεν το κρύβουν. Ο εκπρόσωπος της Αγγλικής ομάδας τόνισε με δηλώσεις του ότι οι «Πολίτες» θα πρέπει να δείξουν μεγάλη σοβαρότητα στα δύο παιχνίδια, καθώς δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουν τον Άρη. Οι εμφανίσεις της ομάδας της Θεσσαλονίκης μέχρι στιγμής στο Europa League και η παρουσία του Έκτορ Κούπερ στον πάγκο της ομάδας δεν έχουν περάσει απαρατήρητα από τους ιθύνοντες της ομάδας του Μάντσεστερ.

«Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι με την κλήρωση. Μπορεί ο Άρης να είναι έκτος στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά το γεγονός ότι προκρίθηκε στους «32» για πρώτη φορά λέει πολλά για τις ικανότητες και τις φιλοδοξίες της ομάδας. Οι αντίπαλοί μας διαθέτουν έναν πολύ έμπειρο προπονητή όπως ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά στη Βαλένθια και τη Ίντερ. Θα αντιμετωπίσουμε, συνεπώς, με μεγάλη σοβαρότητα τα δύο αυτά παιχνίδια. Δεν είναι μικρό πράγμα να κερδίζεις δύο φορές την κάτοχο του Europa League και σίγουρα δεν θα υποτιμήσουμε τον Άρη», τόνισε ο Μπράιαν Μάργουντ.

Για πάντα στη Ρεάλ ο Ράμος

Σε συμφωνία με τη διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης για την επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι το 2017 ήρθε ο Σέρχιο Ράμος. Ο 24χρονος αμυντικός δεσμευόταν μέχρι το 2013 έναντι περίπου τριών εκατ. ευρώ ετησίως, αλλά με την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο, που θα τεθεί σε ισχύ από την επόμενη σεζόν, θα εισπράττει 4,5 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Ο Ισπανός διεθνής άσος αποκτήθηκε από τη Σεβίλλη το 2007 έναντι 27 εκατ. ευρώ και από την πρώτη στιγμή αποτελεί βασικό στέλεχος της «βασίλισσας», αλλά κα

Μεταναστεύει λόγω ΠΑΟΚ

Μπορεί η μεταγραφή του Άντε Ρουκάβινα από τον Παναθηναϊκό στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ να προκάλεσε ενθουσιασμό στους Κροάτες οπαδούς, όχι όμως και στον ίδιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υψηλόσωμος κυνηγός «ψάχνεται» να πάρει μεταγραφή σε ομάδα της Ισπανίας, τον Γενάρη. Με τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια να εξετάζει την περίπτωσή του και τον «Ρούκα» να αναζητεί νέο κίνητρο στην καριέρα του.
Βλέπετε, μετά τον αποκλεισμό της Ντιναμό από τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο του Γιουρόπα Λιγκ, δεν βρίσκει τον λόγο να παραμείνει στην πατρίδα του. Και να σκεφτεί κανείς ότι πριν από τα παιχνίδια με τους Θεσσαλονικείς, είχε δηλώσει ότι δεν έχει χάσει ποτέ από τον «δικέφαλο του Βορρά». Πού να ήξερε, τότε, ότι θα έχανε μέσα-έξω…

Το προφίλ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα είναι αντίπαλος του ΠΑΟΚ στους «32» του Europa League. Η ρωσική ομάδα συμπληρώνει το 2011 εκατό χρόνια από την ίδρυσή της, στα οποία έχει κατακτήσει το Κύπελλο UEFA το 2005, δέκα πρωταθλήματα (επτά στη Σοβιετική Ένωση και τρία μετά τη διάσπασή της) και ισάριθμα Κύπελλα (πέντε στη Σοβιετική Ένωση και άλλα τόσα μετά τη διάσπασή της). Έδρα της ομάδας είναι η «Χίμκι Αρένα», χωρητικότητας 20.000 θεατών, ενώ το 2013 θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου γηπέδου της ομάδας, 30.000 θεατών. Προπονητής της ομάδας του στρατού, όπως αποκαλείται, είναι ο Λεονίντ Σλούτσκι.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο ρωσικό πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε στις 28 Νοεμβρίου, έξι βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Ζενίτ, με απολογισμό 18 νίκες, 8 ισοπαλίες και 4 ήττες (51-22 γκολ), εξασφαλίζοντας την απευθείας είσοδο στους ομίλους του επόμενου Champions League. Το ρωσικό πρωτάθλημα θα αρχίσει ξανά το Μάρτιο, ενώ τον ίδιο μήνα θα διεξαχθούν και οι αγώνες της φάσης των «16» του Κυπέλλου, όπου η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα αναμετρηθεί με τη Σίνικ.

Την περασμένη περίοδο έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Champions League αποκλείοντας τη Σεβίλλη του Μανόλο Χιμένεθ, ενώ στη συνέχεια αποκλείστηκε από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Ίντερ με δύο ήττες (1-0, 1-0).

Στο Europa League φέτος άρχισε τις προσπάθειές της από τα play-offs, όπου απέκλεισε την Ανόρθωση εύκολα με δύο νίκες, 4-0 στη Ρωσία και 2-1 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Στη φάση των ομίλων βρέθηκε στο έκτο γκρουπ μαζί με Σπάρτα Πράγας, Παλέρμο και Λωζάνη μετρώντας πέντε νίκες και μία ισοπαλία, στην τελευταία αγωνιστική, στην Πράγα απέναντι στη Σπάρτα, σε ένα αδιάφορο ματς.

Το ρόστερ της βρίθει αστέρων. Ξεχωρίζουν ο τερματοφύλακας Ιγκόρ Ακινφέεφ, βασικό στέλεχος της εθνικής Ρωσίας οι διεθνείς αμυντικοί Σεργκέι Ιγκνάσεβιτς, Αλεξέι Μπερεζούτσκι και Βασίλι Μπερεζούτσκι, οι επίσης διεθνείς μέσοι Άλαν Τζαγκόεφ και Εβγκένι Αλντονίν, ο Ιάπωνας μεσοεπιθετικός Κεϊσούκε Χόντα, ο Σέρβος μεσοεπιθετικός Ζόραν Τόσιτς, ο Χιλιανός αριστερός εξτρέμ Μαρκ Γκονζάλες, ο Βραζιλιάνος φορ Βάγκνερ Λοβ και ο Τσέχος στράικερ Τόμας Νέσιντ.

Το ρόστερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Τερματοφύλακες: Ιγκόρ Ακινφέεφ, Σεργκέι Τσεπτσούγκοφ, Βιάτσεσλαβ Ισούποφ.

Αμυντικοί: Ντεϊβίντας Σεμπέρας (Λιθουανία), Αλεξέι Μπερεζούτσκι, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Σεργκέι Ιγκνάσεβιτς, Κιρίλ Ναμπάμπκιν, Τσίντι Όντια (Νιγηρία), Γκεόργκι Σένικοφ, Ούρος Τσόσιτς, Σέμεν Φεντότοφ.

Μέσοι: Κεϊσούκε Χόντα (Ιαπωνία), Μαρκ Γκονζάλες (Χιλή), Ζόραν Τόσιτς (Σερβία), Άλαν Τζαγκόεφ, Πάβελ Μαμάεφ, Εβγκένι Αλντονίν, Έλβιρ Ράχιμιτς (Βοσνία), Σεκού Ολίσε (ΗΠΑ), Αλεξάντρ Βασίλιεφ.

Επιθετικοί: Σεϊντού Ντούμπια (Ακτή Ελεφαντοστού), Βάγκνερ Λοβ (Βραζιλία), Τόμας Νέσιντ (Τσεχία), Σερντέρ Σερντέροφ.

Το προφίλ της Μάντσεστερ Σίτι

Την πανίσχυρη Μάντσεστερ Σίτι θα αντιμετωπίσει ο Άρης για τη φάση των «32» του Europa League. Πρώτος αγώνας στη Θεσσαλονίκη στις 14 Φεβρουαρίου, όπου οι «κίτρινοι» θα προσπαθήσουν ένα πάρουν ένα αποτέλεσμα που θα τους δίνει ελπίδες ενόψει της ρεβάνς στην Αγγλία. Διαβάστε το προφίλ των «πολιτών».

Μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Αγγλίας θα βρει μπροστά του ο Άρης στο Europa League. H Μάντσεστερ Σίτι ιδρύθηκε το 1880 και μπορεί ο τελευταίος της τίτλος να είναι το Λιγκ Καπ του 1976, όμως από τη στιγμή που τις τύχες της ανέλαβε ο πάμπλουτος Σεΐχης Μανσούρ, έχει βάλει σκοπό να την κάνει μια από τις πιο υπολογίσιμες ομάδες στην Ευρώπη, δαπανώντας πακτωλό χρημάτων σε κάθε μεταγραφική περίοδο.

Στον πάγκο του συλλόγου βρίσκεται ο Ιταλός Ρομπέρτο Μαντσίνι και στις τάξεις της έχει ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης, όπως οι Τέβες, Τουρέ, Αντεμπαγιόρ.

Στην Premier League φέτος, παρά τα κάποια στραβοπατήματα, παραμένει γερά στο παιχνίδι του τίτλου, καθώς βρίσκεται στην 2η θέση με 32 βαθμούς, δύο λιγότερους από την πρωτοπόρο και συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ.

Προκρίθηκε σχετικά εύκολα στους «32», καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του Ά ομίλου μπροστά από τη Λεχ Πόζναν και αφήνοντας εκτός συνέχειας Γιουβέντους και Σάλτσμπουργκ. Οι «πολίτες» πήραν 11 βαθμούς με 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα.

Κορυφαία στιγμή της ιστορίας της ήταν το 1970, όταν κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων, επικρατώντας 2-1 της πολωνικής Γκόρνικ στον τελικό που φιλοξενήθηκε στο στάδιο «Πράτερ» της Βιέννης. Η αγγλική ομάδα νίκησε 2-1 χάρη σε τέρματα που σημείωσαν οι Νιλ Γιανγκ και Φράνσις Λι.

Τίτλοι

2 Πρωταθλήματα Αγγλίας: 1937, 1968
4 Κύπελλα Αγγλίας: 1904, 1934, 1956, 1969
2 Λιγκ Καπ: 1970, 1976
3 Τσάριτι Σιλντ: 1937, 1968, 1972
1 Κύπελλο Κυπελλούχων: 1970

Την πανίσχυρη και πανάκριβη Μάντσεστερ Σίτι θα βρει στο δρόμο του ο Άρης στη φάση των "32" της Europa League. Με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα παίξει ο ΠΑΟΚ.

Tην πλάτη σε Άρη και ΠΑΟΚ γύρισε η κληρωτίδα στη Νιόν της Ελβετίας. Οι δύο ελληνικές ομάδες «έπεσαν» με Μάντσεστερ Σίτι και ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντίστοιχα και θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτόν αν θέλουν να συνεχίσουν στην επόμενη φάση. Εντός έδρας οι πρώτες αναμετρήσεις και των δύο. Μεγάλα ντέρμπι, αλλά και ζευγάρια με φαβορί προέκυψαν στα υπόλοιπα παιχνίδια.

Αναλυτικά τα ζευγάρια της φάσης των «32» του Europa League:

1)Νάπολι-Βιγιαρεάλ
2)Ρέιντζερς-Σπόρτινγκ Λισαβόνας
3)Σπάρτα Πράγας-Λίβερπουλ
4)Άντερλεχτ-Άγιαξ
5)Λεχ Πόζναν-Μπράγκα
6)Μπεσίκτας-Ντιναμό Κιέβου
7)Βασιλεία-Σπαρτάκ Μόσχας
8)Γιουνγκ Μπόις-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης
9)Άρης-Μάντσεστερ Σίτι
10)ΠΑΟΚ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
11)Σεβίλλη-Πόρτο
12)Ρούμπιν Καζάν-Τβέντε
13)Λιλ-Αϊντχόφεν
14)Μπενφίκα-Στουτγκάρδη
15)Μπάτε Μπόρισοφ-Παρί Σεν Ζερμέν
16)Μέταλιστ-Λεβερκούζεν

Θέλει Σισέ η Νιούκαστλ

Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα στην Αγγλία, αναφορικά με το μέλλον του Τζιμπρίλ Σισέ, με τον Γάλλο άσο να είναι στο στόχαστρο της Νιούκασλ για παρτενέρ του Άντριου Κάρολ.
Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα οι «ανθρακωρύχοι» ψάχνουν για επιθετικό και όπως αναφέρει ο Τύπος της χώρας ο Τζιμπρίλαρος είναι ένας εκ των στόχων της βρετανικής ομάδας για τον Ιανουάριο.
Ο νέος προπονητής της Νιούκαστλ, Άλαν Πάντρεου, θα έχει στη διάθεση του το ποσό των 24 εκ. ευρώ  προκειμένου να φέρει τον Γενάρη, έναν ή δύο παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά στην ομάδα.
Ένας εξ αυτών είναι και ο Τζιμπρίλ Σισέ, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ που αναφέρουν πως ο 29χρονος άσος κοστολογείται στην τιμή των 10-15 εκ. ευρω. Παράλληλα αναφέρεται πως ο Γάλλος ς άσος είναι πρωταθλητής με τον Παναθηναϊκό και πρώτος σκόρερ στην Ελλάδα τόσο πέρσι όσο και φέτος. Πέρασε από την Λίβερπουλ, όμως ένας τραυματισμός τον… κράτησε πίσω. Έχει ως εχέγγυο την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα.

Eredivisie: Κρύβουν παγίδες

Η 19η αγωνιστική του ολλανδικού πρωταθλήματος περιλαμβάνει αναμετρήσεις που μπορεί να κρύβουν παγίδες για τις ομάδες, οι οποίες βρίσκονται στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Η πρωτοπόρος Αϊντχόφεν υποδέχεται στο «Φίλιπς Στάντιον» τη Ρόντα, η οποία προέρχεται από τη νίκη 4-0 σε εξ αναβολής αγώνα με τη Φένλο.

Η δεύτερη της βαθμολογίας Τβέντε φιλοξενεί την Χέρακλες στο παιχνίδι που ανοίγει το πρόγραμμα και οι γηπεδούχοι θα επιδιώξουν να πάρουν τη νίκη για να ξεπεράσουν την βαριά ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής με σκορ 6-2 από τη Χέρενφεν.

Μια από τις ομάδες που εντυπωσιάζουν με την μέχρι τώρα πορεία τους είναι χωρίς αμφιβολία η Γκρόνιγκεν, η οποία βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Εξέλσιορ που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού.

Σε άλλες περιόδους θα μιλούσαμε για ένα σπουδαίο παιχνίδι, όμως το φετινό Άγιαξ-Φέγενορντ δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος λόγω της κακής αγωνιστικής κατάστασης των φιλοξενουμένων. Οι 15 βαθμοί που χωρίζουν τις δυο ομάδες αποδεικνύουν και την μεγάλη διαφορά δυναμικότητας που υπάρχει.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Παρασκευή 17/12 (21:45)

Τβέντε-Χέρακλες

Σάββατο 18/12

Χέρενφεϊν-Ντε Γκράαφσαπ (19:45)

Εξέλσιορ-Γκρόνιγκεν (20:45)

Μπρέντα-Φίτεσε (20:45)

Ντεν Χάαγκ-Βίλεμ (21:45)

Κυριακή 19/12 (15:30)

Άγιαξ-Φέγενορντ (13:30)

Αϊντχόφεν-Ρόντα

Άλκμααρ-Ναϊμέγκεν

Φένλο-Ουτρέχτη

Κλήρωση Champions League

Επανάληψη του περσινού τελικού του Champions League στη φάση των «16» της φετινής διοργάνωσης, έβγαλε η κληρωτίδα και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ίντερ θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου. Τιτανομαχία Άρσεναλ-Μπαρτσελόνα, με Λιόν έπεσε η Ρεάλ Μαδρίτης. Δείτε όλα τα ζευγάρια. Στις 14:00 κληρώνει για ΠΑΟΚ και Άρη στο Europa League.

Οι αγώνες των «16» θα γίνουν σε τέσσερις δόσεις: 15-16 ή 22-23 Φεβρουαρίου τα πρώτα ματς και 8-9 ή 15-16 Μαρτίου οι επαναληπτικοί και η UEFA θα ανακοινώσει αργότερα τις ακριβείς ημερομηνίες.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Ρόμα-Σαχτάρ Ντόνετσκ
Μίλαν-Τότεναμ
Βαλένθια-Σάλκε
Ίντερ-Μπάγερν Μονάχου
Λιόν-Ρεάλ Μαδρίτης
Άρσεναλ-Μπαρτσελόνα
Μαρσέιγ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Κοπεγχάγη-Τσέλσι

Στις 18 Μαρτίου θα ακολουθήσει η κλήρωση για την προημιτελική και ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Κρίσιμο 48ωρο για Τέβες

Μέσα στο επόμενο διήμερο αναμένεται να ξεκαθαρίσει το μέλλον του Κάρλος Τέβες στην Μάντσεστερ Σίτι. Ο Αργεντινός επιθετικός θα έχει συνάντηση με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος τον υπολογίζει για το ματς με την Έβερτον. Θα μιλήσω με τον Κάρλος όταν βρεθούμε στην προπόνηση. Είναι σημαντικό να τα πούμε διότι θέλω να καταλάβω τι θέλει. Νομίζω ότι μπορούμε να τελειώσουμε αυτό το θέμα μέσα στις επόμενες δύο μέρες», τόνισε ο Ιταλός προπονητής.

Όσο για τον θα αγωνιστεί τη Δευτέρα απέναντι στην Έβερτον είπε: «Γιατί όχι; Προπονήθηκε την Τρίτη και δεν έχει κανένα πρόβλημα. Τη Δευτέρα έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην έδρα μας απέναντι στην Έβερτον και θέλω όλους τους παίκτες μου στο 100%».

Έγκεν (Ρόζενμποργκ)-Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού οι αντίπαλοι οπαδοί με ενοχλούσαν

Ο προπονητής της Ρόζενμποργκ που κάθισε τελευταία φορά στον πάγκο της ομάδας αυτής και από αύριο αρχίζει διακοπές, είπε μετά τη λήξη του αγώνα με τον Άρη, στον οποίο η ομάδα του έχασε 2-0:
«Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας μου. Οι παίκτες μου τήρησαν ότι τους ζήτησα και αυτό ήταν έκπληξη για μένα, γιατί έχουμε πολύ καιρό να παίξουμε αφού έχει ολοκληρωθεί η χρονιά στη Νορβηγία. Στο τέλος του αγώνα προσπαθήσαμε να πετύχουμε το γκολ της ισοφάρισης και δεν καταφέραμε να κάνουμε κάτι καλό. Το πρώτο γκολ που δεχθήκαμε σημειώθηκε από θέση οφσάιντ. Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού οι αντίπαλοι οπαδοί με ενοχλούσαν, πετώντας καφέδες και άλλα αντικείμενα, κάτι που δεν ήταν ωραίο. Ευτυχώς η διοίκηση του Άρη τους ηρέμησαν».

Τον Γιαννάκη εννοούσε ο Λυράκης

Ο Νίκος Λυράκης της Κέρκυρας αποκάλυψε χθες σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ότι μιλάει με τον Ολυμπιακό για να πάρει κάποιον παίκτη δανεικό τον Γενάρη.Όπως τόνισε δεν πρόκειται για τον Κώστα Μήτρογλου, μια και οι Πειραιώτες δεν ξεκαθάρισαν αν θα τον παραχωρήσουν.

Οι πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι ο τεχνικός διευθυντής των «Φαιάκων» έχει επαφές με τον Ολυμπιακό για να πάρει τον Γιάννη Παπαδόπουλο.

Βεβαίως, στην Πλατεία Αλεξάνδρας δε δίνουν το «οκ» αν δεν τους πει ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

«Βόμβα» με Ινιέστα και Σίτι!

Οι «Πολίτες» ετοιμάζονται να καταθέσουν πρόταση-μαμούθ στους «μπλαουγκράνα» (αναμένεται να αγγίξει μέχρι και τα 100 εκατ. ευρώ) ώστε να καταφέρουν να πείσουν τους Καταλανούς να παραχωρήσουν τον Ισπανό άσο ακόμη και τον Ιανουάριο…
Μάλιστα, δημοσιεύματα των ξένων ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Μπαρτσελόνα ενδέχεται να πει «ναι» στην πώληση του Ινιέστα, προκειμένου να καλύψει μεγάλο μέρος των χρεών που έχει, κίνηση που αν συμβεί θα προκαλέσει τις αντιδράσεις των οπαδών της ομάδας.
Βέβαια, εντύπωση έχει προκαλέσει και το γεγονός ότι κανείς από τη διοίκηση δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος ή να διαψεύσει τα σενάρια που κυκλοφορούν…

Δεν το βάζει κάτω ο Νέστα

Παρά το γεγονός ότι έχει ήδη πατήσει τα 34 χρόνια, ο Αλεσάντρο Νέστα ελπίζει πως θα ανανεώσει τη συνεργασία του με τη Μίλαν. Ο Ιταλός αμυντικός δήλωσε ότι θέλει να συνεχίσει για μία σεζόν ακόμη, ενώ αναφέρθηκε και σε άλλους παίκτες που απέδωσαν σε προχωρημένη -ποδοσφαιρικά- ηλικία.

«Θέλω να μείνω στη Μίλαν και να συνεχίσω εδώ την καριέρα μου. Ο Πάολο Μαλντίνι έπαιζε μέχρι τα 41, εγώ θα είμαι 35 τον Μάρτιο. Είμαι σε καλή κατάσταση και πορώνα παίζω τρία ματς την εβδομάδα. Θέλω να συνεχίσω για ακόμη μια χρονιά, αλλά δεν είναι στο χέρι μου η απόφαση

ΠΑΟΚ-Ελλάδα μέσω Ελβετίας

Στις υποχρεώσεις τους στο ελληνικό πρωτάθλημα και τον αγώνα της Κυριακής στην Κέρκυρα στρέφουν πλέον την προσοχή τους όλοι στον ΠΑΟΚ, μετά τη νίκη τους επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που σήμανε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.
Τα χαμόγελα για τη μεγαλειώδη πρόκριση στη φάση των «32» του Europa League φοβάται μην βγουν «ξινά» στον ΠΑΟΚ ο Μάκης Χάβος. Οι Θεσσαλονικείς ταξιδεύουν στην Κέρκυρα για να αντιμετωπίσουν την ομώνυμη ομάδα, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, κι ο Έλληνας προπονητής πονοκεφαλιάζει από τις πολλές απουσίες που μαστίζουν την ομάδα του. Με νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ θα διατηρηθεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να μειώσει τη διαφορά του από την κορυφή, αν ο Ολυμπιακός χάσει βαθμούς στην έδρα της Λάρισας.

Συγκεκριμένα ο τεχνικός των Θεσσαλονικέων δεν θα έχει στη διάθεσή του για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση τους Βίκτορ Βιτόλο και Βλάνταν Ίβιτς, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε αρθροσκόπηση για αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν σε μηνίσκο και επιγονατίδα αντίστοιχα. Εκτός επίσης, πλην των δύο προαναφερθέντων, θα είναι και οι Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, Στέλιος Μαλεζάς και Φρανσίσκο Ζουέλα, οι οποίοι συνεχίζουν να ακολουθούν προγράμματα αποθεραπείας.

Εύνοια από την κληρωτίδα

Πλην της Βιγιαρεάλ που ήταν στον ίδιο όμιλο με τον ΠΑΟΚ οι Μάντσεστερ Σίτι, Λεβερκούζεν, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ντιναμό Κιέβου, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ, Στουτγκάρδη, Αϊντχόφεν, Παρί Σεν Ζερμέν, Λίβερπουλ, Πόρτο, Σπαρτάκ Μόσχας, Μπράγκα, Άγιαξ, Τβέντε που θα μπουν στην κληρωτίδα ως πιθανοί αντίπαλοι της ελληνικής ομάδας, μόνο ως εύκολες ομάδες δεν λογίζονται. Στο στρατόπεδο του «Δικεφάλου του Βορρά» ωστόσο έχουν δείξει ότι δεν καταλαβαίνουν από μεγάλα «ονόματα» κι αν τους βοηθήσει λίγο και η τύχη τότε θα μπορούν να έχουν βλέψεις και για μία ακόμα πρόκριση στο Europa League.

Μπορεί ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης να δήλωσε πως θέλει την Λίβερπουλ ως επόμενο αντίπαλο της ομάδας του, αφού μια μεγάλη ομάδα θα φέρει κι αρκετά έσοδα στους Θεσσαλονικείς, ωστόσο ομάδες όπως η Αϊντχόφεν και η Μπράγκα είναι πιο επιθυμητές στις τάξεις του ΠΑΟΚ να προκύψουν από την κλήρωση που θα γίνει στη Νιόν της Ελβετίας.

Τα μπόνους στους παίκτες

«Όλα τα χρήματα που πήρε η ομάδα από τις νίκες που εσείς πετύχατε είναι δικά σας. Το σύνολο των μπόνους θα το μοιραστείτε εσείς». Αυτά ήταν τα λόγια που είπε ο Θοδωρής Ζαγοράκης στους παίκτες του ΠΑΟΚ κατά την είσοδό του στα αποδυτήρια. Ο πρόεδρος του «Δικεφάλου του Βορρά» θέλησε με αυτόν τον τρόπο να ανταμείψει τους παίκτες της ομάδας για τις προσπάθειές τους, ενώ ήταν κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί πως θα κάνει.

Συνολικά οι Θεσσαλονικείς θα μοιραστούν το ποσό των 560.000 ευρώ, το οποίο προκύπτει από τις τρεις νίκες που έκανε ο σύλλογος στον όμιλο και κοστολογούνται με 140.000 έκαστη, αλλά και τις δύο ισοπαλίες που αξίζουν 70.000 η καθεμιά.

Η νίκη του Άρη χάρισε βαθμούς στην Ελλάδα, αλλά η ΑΕΚ…

Δύσκολα θα περάσει η Ελλάδα την Τουρκία στην κατάταξη της UEFA, μετά το σημερινό αποκλεισμό της ΑΕΚ, αν και ο Άρης με τη νίκη του επί της Ρόζενμποργκ αύξησε κατά 0.400 βαθμούς τη συγκομιδή της Ελλάδας.
Πάντως η Ελλάδα δεν απειλείται να χάσει την ενδέκατη θέση, από τη δωδέκατη Δανία που συνεχίζει με την Κοπεγχάγη στο Champions League ή το 13ο Βέλγιο που ελπίζει μόνο στις επιδόσεις της Άντερλεχτ στο Europa League.
Σημειώνεται πως μέχρι και η δωδέκατη θέση εξασφαλίζει απευθείας είσοδο του πρωταθλητή στους ομίλους του Champions League. Η ένατη θέση χαρίζει έξι ευρωπαϊκά εισιτήρια (πρωταθλητή στους ομίλους, δευτεραθλητή στα προκριματικά του Champions League και τέσσερις ομάδες στο Europa League).
Αναλυτικά η βαθμολογία μετά και τα αποτελέσματα της Πέμπτης:
1. Αγγλία 81.070 (6/7)
2. Ισπανία 76.329 (5/7)
3. Γερμανία 66.936 (4/6)
4. Ιταλία 59.838 (4/7)
5. Γαλλία 52.678 (4/6)
6. Πορτογαλία 42.596 (4/5)
7. Ρωσία 42.041 (4/6)
8. Ουκρανία 41.550 (3/6)
9. Ολλανδία 37.129 (3/6)
10. Τουρκία 35.050 (1/5)
11. Ελλάδα 33.766 (2/5)
12. Δανία 30.350 (1/5)
13. Βέλγιο 27.000 (1/5)
14. Ρουμανία 25.824 (0/6)
15. Σκωτία 24.541 (1/5)
16. Ελβετία 24.300 (2/5)
17. Ισραήλ 22.000 (0/4)
18. Αυστρία 20.700 (1/4)
19. Τσεχία 20.600 (1/4)
20. Κύπρος 18.124 (0/4)

Όχι πια δάκρυα για τον Τσάβι

Μία ιστορία ανθρωπιάς, πέρα από το σκληρό κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη με τον Τσάβι να “λυγίζει” στην απαίτηση μίας μικρής θαυμάστριας του να τον συναντήσει από κοντά.
Όταν η εθνική Ισπανίας κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο και επέστρεψε στην πατρίδα οι παίκτες μπήκαν σε ανοιχτό πούλμαν για να γιορτάσουν μαζί με τους συμπατριώτες τους. Οι ιαχές και τα πανηγύρια κάλυπταν τη φωνή της μικρής Αλέκε, η οποία ήθελε να συναντήσει το μέσο της Μπαρτσελόνα. Οι κραυγές της χάθηκαν μέσα στο πλήθος και στη συνέχεια δάκρυα κάλυψαν το πρόσωπό της με τον πατέρα της να προσπαθεί να την παρηγορήσει.
Λίγους μήνες αργότερα η μικρή Αλέκε έζησε τελικά το όνειρο της και συνάντησε τον αγαπημένο της παίκτη κατά τη διάρκεια των καταλανικών αθλητικών βραβείων που φιλοξενήθηκαν στο κανάλι TV3 της Βαρκελώνης.

«Οικονομική διαφορά με Κορομίνας»

Μετά τη βαριά εντός έδρας ήττα  από τη Ζενίτ και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, στο προσκήνιο της ατζέντας της ΑΕΚ επανέρχεται η μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Επιβεβαίωσε στη «SportDay» τις επαφές με Κορομίνας ο μάνατζερ του παίκτη, τόνισε όμως πως υπάρχει οικονομική διαφορά ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο ατζέντης του 27χρονου ποδοσφαιριστή, Χοσέ Μαρία Όρομπιτς, δήλωσε: «Είναι γεγονός ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την ΑΕΚ, έχουν γίνει κάποιες επαφές, αλλά είναι ακόμη νωρίς για να πούμε κάτι παραπάνω. Υπάρχει οικονομική διαφορά. Ο Χιμένεθ έχει μιλήσει με τον Κορομίνας, τον θέλει στην ΑΕΚ και αυτός είναι ένας βασικός λόγος για να έρθει στην ομάδα ο παίκτης, εφόσον επιτευχθεί συμφωνία στο οικονομικό. Ψάχνουμε να του βρούμε ομάδα, επειδή δεν παίζει πολύ εκεί που βρίσκεται. Δεν μπορώ να πω αν συζητούμε για δανεισμό ή μεταγραφή αφού δεν έχει εμπλακεί η Εσπανιόλ. Αν τα βρούμε με την ΑΕΚ, θα ζητήσουμε από την Εσπανιόλ να μείνει ελεύθερος. Πιστεύω ότι είναι εφικτό από τη στιγμή που δεν υπολογίζεται, διαφορετικά θα εξεταστεί η περίπτωση του δανεισμού», κατέληξε ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή.

Ο Φεράν Κορομίνας είναι 27 ετών και έχει συμβόλαιο ως το 2012 με την Εσπανιόλ, φαίνεται όμως πως δεν υπολογίζεται από τον τεχνικό της ομάδας, Μαουρίσιο Ποκετίνο.

Φωτο ημερας

Λαρίσα Ρικέλμε............

Κόκε: "Θέλω Λίβερπουλ, Σίτι ή Βιγιαρεάλ"

Ο Σέρχιο Κόκε έχει ήδη ξεκινήσει να σκέφτεται την φάση των "32" του Europa League, με τον ίδιο να δηλώνει ότι επιθυμεί να βρει στο δρόμο του ο Άρης μία εκ των Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Βιγιαρεάλ.
"Πιστεύω ότι έχουμε καταφέρει κάτι που δεν το πίστευαν πολλοί, εκτός από εμάς τους παίκτες και τον προπονητή μας", δήλωσε αρχικά ο ποδοσφαιριστής του Άρη για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

"Είμαστε, όλοι μέσα στην ομάδα, ποδοσφαιριστές με χαρακτήρα, κάτι το οποίο το βγάζουμε και μέσα στο παιχνίδι".
Φυσικά, ο Κόκε δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την ξεχωριστή παρουσία του κόσμου της ομάδας στο "Κλεάνθης Βικελίδης": "Είχε μεγάλη σημασία η βοήθεια που μας έδωσαν οι οπαδοί, κυρίως με την παρουσία τους στα εκτός έδρας ματς. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και τα καταφέραμε. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε αθόρυβα και να πετύχουμε το στόχο μας".

Για την κλήρωση την οποία επιθυμεί να τύχει στην ομάδα του σχολίασε:

"Γενικά θεωρείται ότι αν κληρωθούμε με μία μικρή ομάδα, τότε αυτό θα είναι καλύτερο. Έχω διαφορετική άποψη. Θα ήθελα να αντιμετωπίσουμε μία εκ των Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι ή Βιγιαρεάλ. Μέχρι στιγμής, έχουμε αποδείξει ότι με τις μεγάλες ομάδες τα πηγαίνουμε καλύτερα".

Ποια κρίση; Ο Ζαγοράκης μοιράζει χρήμα!

Τι ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ στα αποδυτήρια του «Μάξιμιρ» και ξετρέλανε τους παίκτες;Μπορεί τα οικονομικά της ομάδας να μην είναι τα καλύτερα, αλλά η μεγάλη πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ έκανε τον Θοδωρή Ζαγοράκη να ανακοινώσει στους παίκτες του αστρονομικό πριμ.

«Όλα τα έξτρα χρήματα που πήρε η ομάδα από τις νίκες που εσείς πετύχατε είναι δικά σας. Το σύνολο αυτό των μπόνους θα το μοιραστείτε εσείς», τους είπε.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι οι παίκτες θα καρπωθούν 560 χιλ. ευρώ. Για τις τρεις νίκες 140 χιλ. ευρώ και για τις δύο ισοπαλίες 70 χιλ. ευρώ. Καθόλου άσχημα αν σκεφτεί κανείς και σε τι περίοδο κρίσης ζούμε...

Μιραλάς για τέσσερα χρόνια

Παίκτης του Ολυμπιακού για επόμενα τέσσερα χρόνια θα παραμείνει, εκτός απροόπτου, ο Κέβιν Μιραλάς.
Βαγγέλης Μαρινάκης και Σωκράτης Κομινάκης συναντήθηκαν την Πέμπτη με τον Κριστόφ Ενρότό (εκπρόσωπο του Βέλγου επιθετικού) και και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν σχεδόν συμφωνήσει για την παραμονή του παίκτη στο λιμάνι.
Απομένουν μόνο είναι οι διαπραγματεύσεις που θα έχουν οι Πειραιώτες με την Σεντ Ετιέν η οποία έχει τα δικαιώματα του Βέλγου. Από τη στιγμή όμως που ο εκπρόσωπος του Μιραλάς εξέφρασε την επιθυμία του πελάτη του να παραμείνει κάτοικος Πειραιά, τότε εκτός συγκολονιστικού απροόπτου, οι διαπραγματεύσεις θα έχουν αίσιο τέλος και ο Μιραλάς θα φορά την «ερυθρόλευκη» φανέλα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Απλά... κορυφαίοι

Μπορεί να μην έχει ολοκληρωθεί ούτε το 1/3 της κανονικής περιόδου, αλλά αν δύο ομάδες κυριαρχούν στις περιφέρειές τους και δείχνουν από νωρίς τις άγριες διαθέσεις τους σε Ανατολή και Δύση αντίστοιχα, είναι οι Σέλτικς και οι Σπερς.

Η ομάδα της Βοστώνης έφτασε τις δώδεκα συνεχείς νίκες επικρατώντας 102-90 των Χοκς παρά τις απουσίες των Ραζόν Ρόντο, Σακίλ Ο’ Νιλ, Ζερμέιν Ο’ Νιλ, Κέντρικ Πέρκινς και Ντελόντε Γουέστ (από την ομάδα της Ατλάντα έλειψαν ο Τζο Τζόνσον και ο Τζαμάλ Κρόφορντ). Τρεις παίκτες του Ντοκ Ρίβερς έκαναν νταμπλ-νταμπλ, ο Κέβιν Γκαρνέτ με 17 πόντους και 14 ριμπάουντ, ο Γκλεν Ντέιβις με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Πολ Πιρς με 15 πόντους και 10 ασίστ. Έτσι οι πρωταθλητές της Ανατολής έχουν το καλύτερο ρεκόρ στην περιφέρεια με 21 νίκες σε 25 αγώνες και το δεύτερο καλύτερο στο ΝΒΑ.

Την καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα έχουν οι Σπερς (22-3), που πέρασαν με 113-112 από το Ντένβερ φτάνοντας τις επτά διαδοχικές νίκες. Τα «σπιρούνια» προηγήθηκαν με 111-108 οκτώ δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αλλά αρχικά ο Καρμέλο Άντονι μείωσε με κάρφωμα στον πόντο, ενώ στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έκαναν λάθος στην επαναφορά και οι γηπεδούχοι με τον ίδιο σκόρερ πέρασαν μπροστά με 112-111. Ο Μάνου Τζινόμπιλι, ωστόσο, έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του 4,2’’ πριν το τέλος και στην τελευταία φάση του αγώνα κέρδισε επιθετικό φάουλ από τον «Μέλο», ο οποίος μετά τη σύγκρουση με τον Αργεντινό είχε σκοράρει αλλά το καλάθι του-που θα ήταν νικητήριο-δεν μέτρησε ποτέ. Ο Τιμ Ντάνκαν με 28 πόντους και 16 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των Τεξανών, ενώ ο Καρμέλο Άντονι είχε 31 πόντους και 9 ριμπάουντ για τους «σβόλους».Τέλος, οι Νετς έβαλαν τέλος σε ένα σερί οκτώ διαδοχικών ηττών, επικρατώντας με 97-89 των Ουίζαρντς, που μετρούν 13 διαδοχικές ήττες μακριά από την Ουάσινγκτον.

Δείτε τη φάση της ημέρας, με τον Τζέι Αρ Σμιθ των Νάγκετς να καρφώνει εντυπωσιακά:Αναλυτικά:

Μπόστον Σέλτικς-Ατλάντα Χοκς 102-90

Σέλτικς (21-4): Ντέιβις 18 (10 ριμπ.), Άλεν 18, Γκαρνέτ 17 (14 ριμπ.), Πιρς 15 (10 ασίστ), Ρόμπινσον 14, Ερντέν 10, Ντάνιελς 6, Χαρανγκόντι 4.

Χοκς (16-11): Ουίλιαμς 26, Τιγκ 18, Μπίμπι 11, Πατσούλια 10, Χόρφορντ 8, Ουίλκινς 7, Πάουελ 6, Τζόρνταν Κρόφορντ 3, Σμιθ 1.

Ντένβερ Νάγκετς-Σαν Αντόνιο Σπερς 112-113

Νάγκετς (15-10): Άντονι 31, Αφλάλο 20, Ιλάριο 19, Λόσον 15, Σμιθ 12, Χάρινγκτον 12, Ουίλιαμς 2, Φορμπς 1.

Σπερς (22-3): Ντάνκαν 28 (16 ριμπ.), Πάρκερ 24, Τζινόμπιλι 16, Τζέφερσον 13, Μπόνερ 10, Μπλερ 6, Νιλ 6, ΜακΝτάις 6, Χιλ 2, Κουίν 2.

Νιου Τζέρσεϊ Νετς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 97-89

Νετς (7-19): Χάρις 29, Λόπεζ 18, Άουτλο 13, Χάμφρις 12 (17 ριμπ.), Φάρμαρ 9, Ρος 5, Φέιβορς 4, Μέρφι 3, Ούζο 2, Πετρό 2.

Ουίζαρντς (6-18): Γιανγκ 22, Αρίνας 19, Θόρντον 18, Μπούκερ 11, Χάινριχ 10, Άρμστρονγκ 4, ΜακΓκι 2, Σεραφέν 2, Εντιαγέ 1.

"... αν είχαμε σκοράρει στο πέναλντι"

Το χαμένο πέναλτι ήταν το σημείο αναφοράς και στις δηλώσεις του Νέιθαν Μπέρνς. Ο Αυστραλός μεσοεπιθετικός το χαρακτήρισε καθοριστικό για την εξέλιξη του ματς ενώ τόνισε ότι η ομάδα θα πρέπει να στρέψει την προσοχή της στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο Ελλάδας
«Θέλαμε την πρόκριση αλά δεν τα καταφέραμε και αυτό είναι απογοητευτικό. Παίξαμε στο 100% αλλά η Ζενίτ αποδείχθηκε πολύ καλύτερη ομάδα. Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να συμβεί αν σκοράραμε στο πέναλτι. Ήμασταν όμως άτυχοι μιας και 9 στις 10 φορές ο Μπλάνκο σκοράρει από το πέναλτι. Ακόμα και αν σκοράραμε όμως σε αυτό το σημείο κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν, μπορεί να δημιουργούσαμε προϋποθέσεις για τη νίκη μπορεί όμως και να χάναμε. Τώρα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πρωτάθλημα, να μην απογοητευτούμε. Δεν πρέπει να έχουμε σκυμμένα τα κεφάλια. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να μαζέψουμε βαθμούς και να συνεχίσουμε στο Κύπελλο».

EUROPA LEAGUE: Οι πιθανοί αντίπαλοι ΠΑΟΚ, Άρη

Τα groups δυναμικότητας για τους «32″ του Europa League έχουν ως εξής:GROUP A
Μάντσεστερ Σίτι
Λεβερκούζεν
Σπόρτινγκ
Βιγιαρεάλ
Ντιναμό Κιέβου
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ζενίτ
Στουτγκαρδη
Αϊντχόφεν
Παρί Σ.Ζ.
Λίβερπουλ
Πόρτο
Σπαρτάκ Μόσχας
Μπράγκα
Άγιαξ
Τβέντε
GROUP B
Λεχ Πόζναν
Άρης
Λιλ
ΠΑΟΚ
ΜΠΑΤΕ
Σπάρτα Πράγας
Άντερλεχτ
Γιουνγκ Μπόις
Μέταλιστ
Σεβίλλη
Νάπολι
Μπεσικτάς
Ρουμπίν Καζάν
Βασιλεία
Ρέιντζερς
Μπενφίκα

Πρόκριση για Άντερλεχτ, πρωτιά για Αϊντχόφεν

Η Άντερλεχτ εκμεταλλεύτηκε πλήρως την ήττα της ΑΕΚ από τη Ζενίτ και νικώντας εύκολα στις Βρυξέλλες τη Χάιντουκ με 2-0 πήρε τη 2η θέση και την πρόκριση.
Κατά τα άλλα, η Αϊντχόφεν ήρθε ισόπαλη 0-0 με τη Μέταλιστ και προκρίθηκε ως 1η στον όμιλο μαζί με τους Ουκρανούς.

Αναλυτικά:

7ος όμιλος

Η Άντερλεχτ «καθάρισε» το ματς κόντρα στους αδιάφορους Κροάτες από το πρώτο μέρος, περιμένοντας και τα καλά νέα από το ΟΑΚΑ… Μάλιστα, κατά σύμπτωση μόλις ο Μπλάνκο έχασε το πέναλτι στο 40`, ο Σουάρεθ έκανε το 2-0 στο επόμενο λεπτό. Το σκορ είχε ανοίξει στο 12` ο Ντε Σούτερ.

Άντερλεχτ – Χάιντουκ Σπλιτ 2-0
12` Ντε Σούτερ, 41` Σουάρεθ

ΑΕΚ-Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης 0-3
43` Μπουχάροφ, 67` Ροζίνα, 88` Ντενίσοφ

8ος όμιλος

Αδιάφορα ήταν και τα δύο ματς στον όμιλο, αφού Στουτγκάρδη και Γιούνγκ Μπόις είχαν ήδη προκριθεί ως 1η και 2η αντίστοιχα.

Οι Γερμανοί συνέτριψαν στην έδρα τους με 5-1 την Οντένσε, ενώ η Χετάφε έκλεισε με νίκη επικρατώντας με 1-0 της Γιούνγκ Μπόις.

Στουτγκάρδη – Οντένσε 5-1
20` Γκέμπχαρτ, 48` Χεγκ πεν., 65` Γκέντνερ, 70` Πογκρέμπνιακ, 90+3` Μαρικά – 72` Ουτάκα

Χετάφε – Γιούνγκ Μπόις 1-0
15` Σαρδινέρο

9ος όμιλος

Η Αϊντχόφεν έπρεπε να χάσει 3-0 στην έδρα της από τη Μέταλιστ για να χάσει την 1η θέση. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, το ματς με τους Ουκρανούς έληξε 0-0 και οι φιλοξενούμενοι τερμάτισαν 2οι.

Στο άλλο ματς του ομίλου στην Ουγγαρία, η Ντέμπρετσεν νίκησε 2-0 τη Σαμπντόρια.

Ντέμπρετσεν – Σαμπντόρια 2-0
48`, 86` Καμπάτ

Αϊντχόφεν – Μέταλιστ 0-0

Αντίο Ευρώπη…

Την ήττα με σκορ 3-0 γνώρισε το βράδυ της Πέμπτης η ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο κόντρα στην Ζενίτ στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και σε συνδυασμό με τη νίκη της Άντερλεχτ κόντρα στην Χάιντουκ Σπλιτ, αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού.

Η Ένωση ξεκίνησε καλά στο παιχνίδι και θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ στο 40’, όταν ο Μπλάνκο αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι. Οι Ρώσοι όμως από την πλευρά τους δεν… χαρίστηκαν και στο 43’ έκαναν το 1-0 με τον Μπουκάροφ, ενώ στο 68’ ο Ροσίνα με ένα πολύ όμορφο γκολ στο 68’ διαμόρφωσε το 2-0 και «τελειώσει» το ματς. Το… κερασάκι για τη Ζενίτ, που πέτυχε το απόλυτο με έξι νίκες, σημείωσε ο Ντενίσοφ στο 88’ που διαμόρφωσε και το τελικό 3-0.

«Έδεσε» το κέντρο ο Χιμένεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ αποφάσισε σε αυτό το ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι για την ΑΕΚ, να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-3-3, σε μία προσπάθεια να μπορέσει να κερδίσει τη μάχη του κέντρου και να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Σάχα, στα αριστερά της άμυνας ήταν ο Καράμπελας, δεξιά ο Γιάχιτς, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούταν από τους Μανωλά και Δέλλα. Στη μεσαία γραμμή τα τρία κεντρικά χαφ ήταν οι Γκέντσογλου, Καφές και Μάκος, ενώ στην επίθεση ξεκίνησαν οι Μπλάνκο, Σκόκο και Λυμπερόπουλος.

Επηρεασμένοι από το κρύο…

Το παιχνίδι ξεκίνησε κάπως χαλαρά και για τις δύο ομάδες, με αποτέλεσμα στα πρώτα λεπτά να μην έχουμε κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Η Ζενίτ μετά το πέρας του πρώτου δεκαλέπτου απέκτησε τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο η πρώτη καλή φάση σημειώθηκε από την Ένωση στο 15΄, όταν ο Λυμπερόπουλος έκανε το μακρινό σουτ, όμως ο Μαλαφέεφ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Μετά το εικοσάλεπτο η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμούς, ισορρόπησε το ματς και πίεσε ακόμα περισσότερο για το γκολ.

Έχασε πέναλτι, έφαγε γκολ…

Μάλιστα, στο 39’ η ΑΕΚ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Λούκοβιτς ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Σκόκο και ο διαιτητής έδωσε αμέσως πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ίσμαελ Μπλάνκο, ο πιο φορμαρισμένος παίκτης των «κιτρινόμαυρων» το τελευταίο διάστημα, ωστόσο ο Αργεντινός δεν σημάδεψε σωστά και έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Αυτό όμως ήτα το… μικρότερο κακό για την Ένωση, καθώς τρία λεπτά αργότερα οι Ρώσοι «χτύπησαν» στην αντεπίθεση και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Μπουκάροφ τροφοδοτήθηκε σωστά έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μανωλά και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Γκολάρα Ροσίνα, απογοήτευση για ΑΕΚ

Ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκίνησε το δεύτερο με μία αλλαγή, καθώς πέρασε στο παιχνίδι τον Μπερνς αντί του Γκέντσογλου, σε μία προσπάθειά του κάνει την ομάδα του πιο απειλητική. Άλλωστε, ακόμα και η ισοπαλία αρκούσε στην Ένωση για να περάσει στην επόμενη φάση. Οι «κιτρινόμαυροι» μετά το 50’ ανέβασαν στροφές και έχοντας την κατοχή της μπάλας, πίεσαν ψηλά για την ισοφάριση. Στο 64’ μάλιστα, έχασαν και μία μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, όταν ο Μπερνς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, έκανε και το σουτ από κοντά, όμως από την κόντρα του Σιρόκο, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Οι παίκτες της ΑΕΚ όσο κυλούσε ο χρόνος τόσο και πιο συχνά έβγαιναν στην επίθεση, με αποτέλεσμα τα κενά στην άμυνα να είναι πολλά. Αυτό προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν στο 64’ οι Ρώσοι, όταν ο Σάχα μπλόκαρε με δυσκολία το κοντινό σουτ του Σιρόκο. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως, ο Αργεντινός πορτιέρο δεν μπόρεσε να αποτρέψει το γκολ. Ο Ροσίνα απέφυγε με διαδοχικές ντρίπλες μέσα στην περιοχή τον Καράμπελα και με ένα τεχνικό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Το… κερασάκι οι Ρώσοι

Η ΑΕΚ από το 70’ και μετά προσπάθησε να κυνηγήσει το… θαύμα, ωστόσο ο χρόνος είχε περάσει και η κατάσταση ήταν πλέον δύσκολη. Οι «κιτρινόμαυροι» αν και πίεσαν ψηλά, δεν μπόρεσα να κάνουν κάποια καλή ευκαιρία, ενώ στο 88’ δέχθηκαν και τρίτο γκολ. Ο Ντενίσοφ μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή της Ένωσης και με σουτ έστειλε τη μπάλα στη γωνία της εστίας του Σάχα για το τείκό 3-0.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Γιάχιτς, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας (74' Ντιόπ), Γκέντσογλου (54' Μπερνς), Μάκος (80' Λεονάρντο), Καφές, Μπλάνκο, Σκόκο, Λυμπερόπουλος

Ζενίτ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μαλαφέεφ, Ντενίσοφ, Ουμποτσάν, Μπρούνο Αλβες, Λόμπαερτς, Λούκοβιτς, Σιρόκοφ, Ζιριάνοφ (84' Ιόνοφ), Ροσίνα, Λάζοβιτς (74' Χούσζτι), Μπουκχάροφ (83' Κασουνίκοφ)