Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Αντίο Ευρώπη…

Την ήττα με σκορ 3-0 γνώρισε το βράδυ της Πέμπτης η ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο κόντρα στην Ζενίτ στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και σε συνδυασμό με τη νίκη της Άντερλεχτ κόντρα στην Χάιντουκ Σπλιτ, αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού.

Η Ένωση ξεκίνησε καλά στο παιχνίδι και θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ στο 40’, όταν ο Μπλάνκο αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι. Οι Ρώσοι όμως από την πλευρά τους δεν… χαρίστηκαν και στο 43’ έκαναν το 1-0 με τον Μπουκάροφ, ενώ στο 68’ ο Ροσίνα με ένα πολύ όμορφο γκολ στο 68’ διαμόρφωσε το 2-0 και «τελειώσει» το ματς. Το… κερασάκι για τη Ζενίτ, που πέτυχε το απόλυτο με έξι νίκες, σημείωσε ο Ντενίσοφ στο 88’ που διαμόρφωσε και το τελικό 3-0.

«Έδεσε» το κέντρο ο Χιμένεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ αποφάσισε σε αυτό το ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι για την ΑΕΚ, να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-3-3, σε μία προσπάθεια να μπορέσει να κερδίσει τη μάχη του κέντρου και να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Σάχα, στα αριστερά της άμυνας ήταν ο Καράμπελας, δεξιά ο Γιάχιτς, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούταν από τους Μανωλά και Δέλλα. Στη μεσαία γραμμή τα τρία κεντρικά χαφ ήταν οι Γκέντσογλου, Καφές και Μάκος, ενώ στην επίθεση ξεκίνησαν οι Μπλάνκο, Σκόκο και Λυμπερόπουλος.

Επηρεασμένοι από το κρύο…

Το παιχνίδι ξεκίνησε κάπως χαλαρά και για τις δύο ομάδες, με αποτέλεσμα στα πρώτα λεπτά να μην έχουμε κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Η Ζενίτ μετά το πέρας του πρώτου δεκαλέπτου απέκτησε τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο η πρώτη καλή φάση σημειώθηκε από την Ένωση στο 15΄, όταν ο Λυμπερόπουλος έκανε το μακρινό σουτ, όμως ο Μαλαφέεφ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Μετά το εικοσάλεπτο η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμούς, ισορρόπησε το ματς και πίεσε ακόμα περισσότερο για το γκολ.

Έχασε πέναλτι, έφαγε γκολ…

Μάλιστα, στο 39’ η ΑΕΚ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Λούκοβιτς ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Σκόκο και ο διαιτητής έδωσε αμέσως πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ίσμαελ Μπλάνκο, ο πιο φορμαρισμένος παίκτης των «κιτρινόμαυρων» το τελευταίο διάστημα, ωστόσο ο Αργεντινός δεν σημάδεψε σωστά και έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Αυτό όμως ήτα το… μικρότερο κακό για την Ένωση, καθώς τρία λεπτά αργότερα οι Ρώσοι «χτύπησαν» στην αντεπίθεση και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Μπουκάροφ τροφοδοτήθηκε σωστά έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μανωλά και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Γκολάρα Ροσίνα, απογοήτευση για ΑΕΚ

Ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκίνησε το δεύτερο με μία αλλαγή, καθώς πέρασε στο παιχνίδι τον Μπερνς αντί του Γκέντσογλου, σε μία προσπάθειά του κάνει την ομάδα του πιο απειλητική. Άλλωστε, ακόμα και η ισοπαλία αρκούσε στην Ένωση για να περάσει στην επόμενη φάση. Οι «κιτρινόμαυροι» μετά το 50’ ανέβασαν στροφές και έχοντας την κατοχή της μπάλας, πίεσαν ψηλά για την ισοφάριση. Στο 64’ μάλιστα, έχασαν και μία μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, όταν ο Μπερνς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, έκανε και το σουτ από κοντά, όμως από την κόντρα του Σιρόκο, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Οι παίκτες της ΑΕΚ όσο κυλούσε ο χρόνος τόσο και πιο συχνά έβγαιναν στην επίθεση, με αποτέλεσμα τα κενά στην άμυνα να είναι πολλά. Αυτό προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν στο 64’ οι Ρώσοι, όταν ο Σάχα μπλόκαρε με δυσκολία το κοντινό σουτ του Σιρόκο. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως, ο Αργεντινός πορτιέρο δεν μπόρεσε να αποτρέψει το γκολ. Ο Ροσίνα απέφυγε με διαδοχικές ντρίπλες μέσα στην περιοχή τον Καράμπελα και με ένα τεχνικό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Το… κερασάκι οι Ρώσοι

Η ΑΕΚ από το 70’ και μετά προσπάθησε να κυνηγήσει το… θαύμα, ωστόσο ο χρόνος είχε περάσει και η κατάσταση ήταν πλέον δύσκολη. Οι «κιτρινόμαυροι» αν και πίεσαν ψηλά, δεν μπόρεσα να κάνουν κάποια καλή ευκαιρία, ενώ στο 88’ δέχθηκαν και τρίτο γκολ. Ο Ντενίσοφ μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή της Ένωσης και με σουτ έστειλε τη μπάλα στη γωνία της εστίας του Σάχα για το τείκό 3-0.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Γιάχιτς, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας (74' Ντιόπ), Γκέντσογλου (54' Μπερνς), Μάκος (80' Λεονάρντο), Καφές, Μπλάνκο, Σκόκο, Λυμπερόπουλος

Ζενίτ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μαλαφέεφ, Ντενίσοφ, Ουμποτσάν, Μπρούνο Αλβες, Λόμπαερτς, Λούκοβιτς, Σιρόκοφ, Ζιριάνοφ (84' Ιόνοφ), Ροσίνα, Λάζοβιτς (74' Χούσζτι), Μπουκχάροφ (83' Κασουνίκοφ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: