Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΟΚ-Ελλάδα μέσω Ελβετίας

Στις υποχρεώσεις τους στο ελληνικό πρωτάθλημα και τον αγώνα της Κυριακής στην Κέρκυρα στρέφουν πλέον την προσοχή τους όλοι στον ΠΑΟΚ, μετά τη νίκη τους επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που σήμανε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.
Τα χαμόγελα για τη μεγαλειώδη πρόκριση στη φάση των «32» του Europa League φοβάται μην βγουν «ξινά» στον ΠΑΟΚ ο Μάκης Χάβος. Οι Θεσσαλονικείς ταξιδεύουν στην Κέρκυρα για να αντιμετωπίσουν την ομώνυμη ομάδα, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, κι ο Έλληνας προπονητής πονοκεφαλιάζει από τις πολλές απουσίες που μαστίζουν την ομάδα του. Με νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ θα διατηρηθεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να μειώσει τη διαφορά του από την κορυφή, αν ο Ολυμπιακός χάσει βαθμούς στην έδρα της Λάρισας.

Συγκεκριμένα ο τεχνικός των Θεσσαλονικέων δεν θα έχει στη διάθεσή του για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση τους Βίκτορ Βιτόλο και Βλάνταν Ίβιτς, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε αρθροσκόπηση για αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν σε μηνίσκο και επιγονατίδα αντίστοιχα. Εκτός επίσης, πλην των δύο προαναφερθέντων, θα είναι και οι Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, Στέλιος Μαλεζάς και Φρανσίσκο Ζουέλα, οι οποίοι συνεχίζουν να ακολουθούν προγράμματα αποθεραπείας.

Εύνοια από την κληρωτίδα

Πλην της Βιγιαρεάλ που ήταν στον ίδιο όμιλο με τον ΠΑΟΚ οι Μάντσεστερ Σίτι, Λεβερκούζεν, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ντιναμό Κιέβου, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ, Στουτγκάρδη, Αϊντχόφεν, Παρί Σεν Ζερμέν, Λίβερπουλ, Πόρτο, Σπαρτάκ Μόσχας, Μπράγκα, Άγιαξ, Τβέντε που θα μπουν στην κληρωτίδα ως πιθανοί αντίπαλοι της ελληνικής ομάδας, μόνο ως εύκολες ομάδες δεν λογίζονται. Στο στρατόπεδο του «Δικεφάλου του Βορρά» ωστόσο έχουν δείξει ότι δεν καταλαβαίνουν από μεγάλα «ονόματα» κι αν τους βοηθήσει λίγο και η τύχη τότε θα μπορούν να έχουν βλέψεις και για μία ακόμα πρόκριση στο Europa League.

Μπορεί ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης να δήλωσε πως θέλει την Λίβερπουλ ως επόμενο αντίπαλο της ομάδας του, αφού μια μεγάλη ομάδα θα φέρει κι αρκετά έσοδα στους Θεσσαλονικείς, ωστόσο ομάδες όπως η Αϊντχόφεν και η Μπράγκα είναι πιο επιθυμητές στις τάξεις του ΠΑΟΚ να προκύψουν από την κλήρωση που θα γίνει στη Νιόν της Ελβετίας.

Τα μπόνους στους παίκτες

«Όλα τα χρήματα που πήρε η ομάδα από τις νίκες που εσείς πετύχατε είναι δικά σας. Το σύνολο των μπόνους θα το μοιραστείτε εσείς». Αυτά ήταν τα λόγια που είπε ο Θοδωρής Ζαγοράκης στους παίκτες του ΠΑΟΚ κατά την είσοδό του στα αποδυτήρια. Ο πρόεδρος του «Δικεφάλου του Βορρά» θέλησε με αυτόν τον τρόπο να ανταμείψει τους παίκτες της ομάδας για τις προσπάθειές τους, ενώ ήταν κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί πως θα κάνει.

Συνολικά οι Θεσσαλονικείς θα μοιραστούν το ποσό των 560.000 ευρώ, το οποίο προκύπτει από τις τρεις νίκες που έκανε ο σύλλογος στον όμιλο και κοστολογούνται με 140.000 έκαστη, αλλά και τις δύο ισοπαλίες που αξίζουν 70.000 η καθεμιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: