Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

To οφθαλμόλουτρο της ημέρας

Η αγαπημένη μας Φραντσέσκα Πιτσινίνι από το Μπέργκαμο... Αφιερωμένη για το Στέλιο Γελαστό !



Για τρία χρόνια ο Καπράρα

Αν και η ηφαιστειακή σκόνη απέτρεψε το ταξίδι του στην χώρα μας, ο Τζιοβάνι Καπράρα συμφώνησε μέσω email με την ΕΟΠΕ και για τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι προπονητής της Εθνικής Γυναικών. Από την στιγμή που η ηφαιστειακή λάβα έχει απαγορέψει όλες τις μετακινήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί και ο Τζιοβάνι Καπράρα. Ο Ιταλός προπονητής ήταν να βρεθεί στην χώρα μας προκειμένου να μιλήσει με ανθρώπους της ΕΟΠΕ προκειμένου να αναλάβει τα ηνία της Εθνικής Γυναικών. Μπορεί αυτή η συνάντηση τελικά να μην έγινε ωστόσο τα νέα από την ανταλλαγή των email ήταν κάτι παραπάνω από ευχάριστα. Ο Ιταλός προπονητής που είχε αναδειχθεί με την Ρωσία Παγκόσμιος Πρωταθλητής, συμφώνησε να βρίσκεται στο τιμόνι της Εθνικής μέχρι το καλοκαίρι του 2012. Μάλιστα εκτός από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο υπήρξε και τηλεφωνική συνομιλία, με τον Καπράρα να μιλάει με τον μάνατζερ της Εθνικής Βαγγέλη Περόπουλο, ο οποίος στην συνέχεια ανέφερε την συμφωνία στον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Στέλιο Προσαλίκα που με την πλευρά τους την επικύρωσε. Τι επόμενες ημέρες θα υπάρξει ανταλλαγή συμβολαίων καθώς δεν είναι σίγουρο αν ο Ιταλός έρθει στην χώρα μας σύντομα. Το σίγουρο είναι πως θα βρίσκεται στο τιμόνι της Εθνικής στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, ενώ και το χειμώνα θα έρχεται στην χώρα μας προκειμένου να... ελέγχει τα πάντα στο γυναικείο βόλεϊ. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Καπράρα θα έχει δικό του βοηθό, ενώ η πρόσληψή του θα περάσει και από το Δ.Σ, όμως δεν πιστεύουμε να υπάρχει πρόβλημα, όχι μόνο λόγω της πλειοψηφίας που υπάρχει, αλλά γιατί τόσο μεγάλο όνομα θα ήταν αδύνατον να βρουν στην Ομοσπονδία.

O ΠΑΟΚ θέλει Πίντο

Τον Γερμανοπορτογάλο άσο Σέρτζιο Πίντο έχει βάλει στο στόχαστρό του ο ΠΑΟΚ, σύμφωνα με σημερινές αναφορές των διεθνών ΜΜΕ.Βάσει σημερινών ρεπορτάζ στην Γερμανία ο ΠΑΟΚ έχει μπει σε διαδικασία επαφών με το Ανόβερο προκειμένου να κλείσει τον Σέρτζιο Πίντο. Ο 29χρονος μέσος αγωνίζεται στον συγκεκριμένο σύλλογο από το 2007 και παρότι είναι γεννημένος στην Πορτογαλία έχει γερμανική υπηκοότητα. Μάλιστα όπως όλα δείχνουν το καλοκαίρι μένει ελεύθερος.

Κεχαγιάς και του χρόνου

Στον πάγκο της Ξάνθης θα βρίσκεται και την επόμενη σεζόν ο Νίκος Κεχαγιάς, ο οποίος ανανέωσε την συνεργασία του για έναν χρόνο με την ακριτική ΠΑΕ.Ο Χρήστος Πανόπουλος «ξεπλήρωσε» με αυτόν τον τρόπο τον Έλληνα τεχνικό ο οποίος οδήγησε στην σωτηρία την Σκόντα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ανακοινώνει ότι προπονητής της ομάδας για την νέα σαιζόν είναι ο κος Νικος ΚΕΧΑΓΙΑΣ.

Ενδιαφέρον για Πιέλ

Τόσο τα γαλλικά όσο και τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός έχει προσεγγίσει τον Γάλλο τεχνικό της Λιόν, Κλοντ Πιέλ. Οι Γάλλοι αλλά και οι Ιταλοί επισημαίνουν πως η ελληνική ομάδα ήρθε σε επαφή με την πλευρά του Κλοντ Πιέλ για να συζητήσει το ενδεχόμενο της συνεργασίας τους. Ο 48χρονος προπονητής δεν αποτελεί μία εύκολη περίπτωση, καθότι για να έρθει στον Ολυμπιακό απαιτείται ένα ιδιαίτερα σεβαστό. Για τους Πειραιώτες πάντως -σύμφωνα με πληροφορίες- πρόκειται να διαρρεύσουν και άλλα ονόματα προπονητών από την Γαλλία.

Θρίλερ στο τοπικό !

Βραχεία κεφαλή προηγείται η Άνω Σύρος του Πανναξιακού και του Νηρέα μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Την παραμονή τους στην κατηγορία πανηγυρίζουν Πανθηραϊκός και Στενή Τήνου. Παρελθόν αποτελεί ο Μάκης Πούλος από την τεχνική ηγεσία του ΑΟ Πάρου. Στο νήμα φαίνεται πως θα κριθεί η υπόθεση της κατάκτησης του τοπικού πρωταθλήματος στις Κυκλάδες, καθώς μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ, η Άνω Σύρος ναι μεν προσπέρασε τον Νηρέα στην βαθμολογία, όμως συνεχίζει να αισθάνεται την καυτή ανάσα τόσο εκείνου, όσο και του Πανναξιακού, που νίκησε τον Αστέρα Κορθίου με 1-0 και επέστρεψε δυναμικά στην διεκδίκηση της πρωτιάς. Η εικόνα της αγωνιστικής συνοψίζεται στα παρακάτω:
Ίος-ΑΟ Πάρου 2-1
Πανναξιακός-Αστέρας Κορθίου 1-0
Άνω Σύρος-Νηρέας 3-1
Η βαθμολογία
1. Άνω Σύρος 11
2. Πανναξιακός 10
3. Νηρέας 10
4. Αστέρας Κορθίου 8
5. ΑΟ Πάρου 3
6. ΑΣ Ίου 3
Σώθηκαν δύο, αγωνία για τρεις
Στο πλαίσιο των πλέι άουτ του πρωταθλήματος της Α κατηγορίας Κυκλάδων, η Στενή Τήνου νίκησε τον Ανδριακό με 2-0 και εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία, ενώ την σωτηρία του πανηγυρίζει και ο Πανθηραϊκός, ο οποίος απέσπασε ισοπαλία 1-1 στην έδρα του Μαρπησσαϊκού. Ο τελευταίος, ο Ανδριακός και η Αναγέννηση Νάξου θα παίξουν μεταξύ τους ελπίζοντας πως θα αποφύγουν την μία ακόμα θέση που οδηγεί στην Β κατηγορία. Παρελθόν ο Πούλος
Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια συνεργασίας, οι δρόμοι του ΑΟ Πάρου και του προπονητή Μάκη Πούλου χώρισαν, κατόπιν απόφασης της διοίκησης του σωματείου.

Άνετα ο Παναθηναϊκός, 3-0 τον Άρη στη Γλυφάδα

Με κορυφαίους τους Αγκάμεζ και Χριστοφιδέλη, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 (25-14, 29-27, 25-18) του Άρη στο κλειστό της Γλυφάδας για τα ημιτελικά της Α1 βόλεϊ των Ανδρών και πέτυχε την πρώτη του νίκη επί των «κίτρινων» στα πλεϊ οφ.Οι Θεσσαλονικείς «πάλεψαν» μόνο στο δεύτερο σετ, αλλά η εμπειρία των παικτών του «τριφυλλιού» έγειρε την πλάστιγγας προς το μέρος τους.
Έτσι, η ομάδα του Στέλιου Καζάζη έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στον τελικό του πρωταθλήματος, με τις δύο ομάδες ν’ ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Πέμπτη (22/4, 17.00) στα Βασιλικά.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν δυνατά, πήραν το προβάδισμα με 6-2 στο πρώτο σετ. Με καλό σερβίς και τη σοβαρότητα που χρειάζεται, πάτησαν το γκάζι κι έφτασαν στο 1-0 άνετα με 25-14. Οι Θεσσαλονικείς φάνηκε να «ξυπνούν» στο δεύτερο σετ, κατάφεραν μάλιστα να προηγηθούν με 10-6, αλλά το τάιμ άουτ του Στέλιου Καζάζη βοήθησε τα μέγιστα τους παίκτες του Κυπελλούχου Ελλάδος με ένα σερί 4-0 να ισοφαρίσουν σε 10-10 και το παιχνίδι να γίνει ντέρμπι, έστω για λίγο

Από εκείνο το σημείο, το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο, με τον Άρη να προηγείται με 22-21 και 24-23, αλλά εκεί οι Χριστοφιδέλης και Αγκάμεζ πήραν πάνω τους το παιχνίδι και χάρισαν στο «τριφύλλι» το σετ.

Τα πάντα, πλέον είχαν κριθεί σε μεγάλο βαθμό, με τους «πράσινους» να κατακτούν με κεκτημένη ταχύτητα και το τρίτο σετ, αφού προηγήθηκαν με 8-5 και 16-10. Το τελικό 25-18 διαμορφώθηκε σχετικά εύκολα και το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος είναι γεγονός για τους «πράσινους». Πάντως, αρνητική εντύπωση προκάλεσαν οι άδειες εξέδρες στο κλειστό της Γλυφάδας με τους οπαδούς του "τριφυλλιού" να μην δίνουν το "παρών".

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αγκάμεζ 18, Πανταλέων 5, Σμαραγδής 5, Σαμικά 14, Ζαγκούμνι 2, Χριστοφιδέλης 8, Παπαδημητρίου λ. 76%, Ψάρρας, Χατζηαντωνίου.

ΑΡΗΣ: Πετρέας 7, Κιόσης 1, Κοβάσεβιτς 13, Μιλιβόγιεβιτς 9, Ρουμελιώτης 11, Τερζής 3, Σάμαρζιτς λ. 65%, Σαρακεϊσογλου, Τακουρίδης 1, Τζελάτης 1.

Τρία προβλήματα για Μαρκόπουλο

Στις προπονήσεις επέστρεψαν την Τρίτη οι παίκτες του ΠΑΟΚ μετά την σπουδαία εκτός έδρας νίκη με την ΑΕΚ και το ρεπό της Κυριακής.Ωστόσο, οι «ασπρόμαυροι» ξεκίνησαν με τρεις απουσίες την προετοιμασία τους ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με τον Κολοσσό, η οποία θα κρίνει ουσιαστικά και την 5η θέση της κανονικής περιόδου.

Στη διάθεση του Σούλη Μαρκόπουλου δεν ήταν στην προπόνηση της Δευτέρας οι Ταπούτος, Μονρόε και Ντρόμπνιακ. Ο Έλληνας παίκτης έμεινε κλινήρης λόγω ίωσης, ενώ ο Μονρόε από μία γονατιά που δέχτηκε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και θα μείνει εκτός προπονήσεων για τρεις ημέρες. Την Τρίτη θα επανεξεταστεί από τον χειρούργο ορθοπεδικό Κώστα Σαμαρά.

Ο Ντρόμπνιακ ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας λόγω τενοντίτιδας. Η προετοιμασία του «δικεφάλου» θα συνεχιστεί και την Τρίτη με δύο προπονήσεις.

Αποθέωση για Γκαρσία και στήριξη για την κλήση σε απολογία!

Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι ο πιο αγαπητός παίκτης της εξέδρας και δικαιολογημένα την φετινή χρονιά, αφού η απόδοσή του ήταν εξαιρετική.Ο Ουρουγουανός άσος του ΠΑΟΚ λοιπόν, βρέθηκε σήμερα το απόγευμα στην Πτολεμαϊδα, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε κατάστημα ένδυσης και οι… σκηνές που ακολούθησαν ήταν εντυπωσιακές. Ο κόσμος του εξέφρασε για ακόμα μία φορά τη στήριξη προς το πρόσωπο του, ενώ ακούστηκαν και πάρα πολλά συνθήματα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης από τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ.

Ο Γκαρσία από την πλευρά του έδειξε ιδιαίτερα ευδιάθετος και δεν χάλασε το χατήρι στον κόσμο υπογράφοντας δεκάδες αυτόγραφα. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ μάλιστα έλεγαν συνεχώς στον Ουρουγουανό πως είναι στο πλευρό του και δεν θα αφήσουν κανέναν να τον τιμωρήσει εν όψει και των κρίσιμων παιχνιδιών που ακολουθούν.

Ξεκίνησε η προετοιμασία για το Κύπελλο. Ατομικό ο Κάλβο

Την προετοιμασία του ενόψει του τελικού Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό ξεκίνησε σήμερα με μία απογευματινή προπόνηση ο Άρης.Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε για καθαρά προληπτικούς λόγους ο Τόνι Κάλβο, εξαιτίας ενοχλήσεων που νιώθει στους κοιλιακούς. Η κατάσταση του Ισπανού μεσοεπιθετικού δεν εμπνέει καμία ανησυχία με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ να τον υπολογίζει για την σαββατιάτικη αναμέτρηση.

Από εκεί και πέρα, από τη σημερινή προπόνηση απουσίαζε ο τεχνικός των «κίτρινων» που βρέθηκε στην Αθήνα για την κλήρωση των πλέι-οφ, με τον Φανταγκούσι να… παίρνει την θέση του Αργεντινού προπονητή.

Αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία πρωινή προπόνηση.

Τέλος, την Τετάρτη στις 12:30 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρυσίου θα πραγματοποιηθεί MEDIA DAY ενόψει του τελικού της του Κυπέλλου σε συνεργασία της ΠΑΕ ΑΡΗΣ με την χορηγό εταιρία του κυπέλλου ΗELLAS ON LINE.

Μουρίνιο: Αν κερδίσει όποιος κάνει κατοχή, έχουμε χάσει από τώρα…

Αρνήθηκε να αποδώσει χαρακτήρα «πρόωρου τελικού» στο αυριανό μεγάλο παιχνίδι της Ίντερ με την Μπαρτσελόνα, ο τεχνικός των Ιταλών Ζοσέ Μουρίνιο, στην συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε του αγώνα.Ο Πορτογάλος απέδωσε σεβασμό στις Λιόν και Μπάγερν που παίζουν μια μέρα μετά, ενώ χαρακτήρισε τον Λουίς Φαν Χάαλ ως έναν από τους σπουδαιότερους προπονητές στον κόσμο.

«Δεν υπάρχει πρόωρος τελικός. Είναι ένας ημιτελικός και μόνο οι νικητές θα προκριθούν στον πραγματικό τελικό, αυτόν που θα γίνει στην Μαδρίτη. Και σίγουρα δεν θα είναι η Ίντερ με την Μπαρτσελόνα. Η Λιόν και η Μπάγερν αξίζουν κάθε σεβασμό γιατί έχουν φτάσει όπου και εμείς. Έχουν και αυτές 25% πιθανότητες να πάρουν το τρόπαιο, έχουν την ιστορία τους και έχουν αποκλείσει μεγάλες ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης. Και η Μπάγερν έχει έναν από τους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο».

Ωστόσο τα πιο ενδιαφέροντα τα κρατούσε για αργότερα, όταν παραδέχτηκε πως η κατοχή της μπάλας θα είναι αποκλειστικό προνόμιο της Μπαρτσελόνα, αλλά αυτό δεν εξασφαλίζει τίποτα στους Καταλανούς.

«Δεν με ενδιαφέρει η κατοχή της μπάλας. Αν αύριο νικήσει η ομάδα που θα κάνει κατοχή, τότε έχουμε χάσει από τώρα. Η Μπαρτσελόνα ήταν η καλύτερη ομάδα στο πρώτο και στο τελευταίο 10λεπτο του αγώνα του Σεπτέμβρη στο Μιλάνο, το υπόλοιπο διάστημα ήταν ισορροπημένο. Στο ματς της Βαρκελώνης, έδειξαν κυριαρχία και νίκησαν εύκολα και δίκαια. Αλλά έχει περάσει πολύς καιρός από τότε. Εκείνοι είναι εξίσου καλοί με τότε, αλλά εμείς έχουμε βελτιωθεί. Οπότε πιστεύω πως είναι 50-50. Είμαστε πιο συμπαγείς σε επίπεδο τακτικής, η νοοτροπία είναι διαφορετική αλλάζει σε ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέρουμε πως θα είναι δύσκολο αλλά δεν πιστεύω πως εκείνοι δεν προβληματίζονται που θα παίξουν εναντίον μας».

Ο Μουρίνιο μίλησε και για τον τρόπο που (δεν) θα αντιμετωπίσει τον «σεληνιασμένο» Λίο Μέσι. «Θα δούμε που θα παίξει αύριο. Μπορεί να παίξει δεξιά, αριστερά, σαν σέντερ φορ, πίσω από τον «Ίμπρα» όπως με την Άρσεναλ (στο Λονδίνο), πίσω από τον Μπόγιαν όπως με την Άρσεναλ στην Βαρκελώνη. Είναι μεγάλος παίκτης που απαιτεί την προσοχή μας αλλά δεν υπάρχουν μαν του μαν στην φιλοσοφία μου».

«Έφαγε» της… χρονιάς του ο αδελφός του Ντιούφ!

«Ξινή» βγήκε η σαββατιάτικη επίσκεψη του αδερφού του Μάμε Μπιράμ Ντιούφ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ»Οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν με 1-0 της Σίτι με γκολ που πέτυχε ο Πολ Σκόουλς στις καθυστερήσεις, κάτι που φυσικά είχε αντίκτυπο στην ψυχολογική διάθεση των φίλων των «σίτιζενς»… Ο Αμπντούλ Ντιούφ βρέθηκε εκεί για να παρακολουθήσει τις προσπάθειες της ομάδας του αδερφού του, αλλά δεν ήταν όσο διακριτικός όσο… απαιτούσε η περίσταση.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός Σενεγαλέζος φορούσε μια κόκκινη φανέλα της Γιουνάιτεντ με το νούμερο 32, το οποίο φορά πλέον ο αδερφός του αλλά μέχρι το προηγούμενο καλοκαίρι άνηκε στον Κάρλος Τέβεζ. Οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι τον εντόπισαν μετά το ματς και του επιτέθηκαν με κλωτσιές και μπουνιές!

Πάντως, ο αδερφός του Μάμε Ντιούφ την «γλίτωσε» με μερικούς μώλωπες και δεν έχει κάτι το σοβαρό. «Η υπόθεση έκλεισε. Περιφερόταν φορώντας μια φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν ήταν και ότι πιο έξυπνο», ανέφερε ο Τζιμ Σολμπάκεν, ο μάνατζερ του παίκτη των «κόκκινων διάβολων»

Εν αναμονή της επιστροφής του Μάσεϊ

Εφόσον ο Μάσεϊ ντυθεί ξανά στα κίτρινα, τότε θα πάρει τη θέση του Ιβάν Πάουνιτς στο έμψυχο δυναμικό των Θεσσαλονικέων, ενώ το συμβόλαιό του αναμένεται να έχει διάρκεια μέχρι και την επόμενη σεζόν.


Όσον αφορά τα αγωνιστικά, στις προπονήσεις επέστρεψαν το πρωί της Δευτέρας οι παίκτες του Άρη μετά το ρεπό που τους έδωσε την Κυριακή ο Ντέϊβιντ Μπλατ. Οι «κίτρινοι» προετοιμάζονται για τον αγώνα της Πέμπτης(22/04, 19:00) στην Αθήνα κόντρα στον Πανελλήνιο.

Από την πρωινή προπόνηση έλειπε δικαιολογημένα ο Νίκος Αργυρόπουλος, για προσωπικούς λόγους. Θα μετέχει όμως κανονικά στην απογευματινή η οποία περιλαμβάνει αρχικά βίντεο και στη συνέχεια ασκήσεις στο γήπεδο.

Ο Νίκος Χατζηβρέττας, ο οποίος ταλαιπωρείται από θλάση στην αριστερή του γάμπα, ήταν παρών και μετείχε στην πρωινή προπόνηση, η οποία περιελάμβανε βάρη και σουτ.

Βιτόλο: Με νοοτροπία νικητή για την πρωτιά στα πλέι οφ

Τη νοοτροπία του νικητή θα πρέπει να έχει στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ, προκειμένου να κατακτήσει την πρώτη θέση του οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο Βίκτορ Βιτόλο στο «Αθλητικό Metropolis», συμπληρώνοντας ότι θα ήταν καλύτερο για την ομάδα του να αρχίσει με ένα παιχνίδι στην έδρα της στο μίνι πρωτάθλημα, παρόλα αυτά και πάλι θα διεκδικήσει τη νίκη.

«Όλοι θα παίξουν με όλους, η σειρά των αγώνων δεν θα είναι το καθοριστικό στοιχείο για την τελική έκβαση των πλέι οφ. Πρέπει να έχουμε την νοοτροπία του νικητή για να μπορέσουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε, μαζί με το απαραίτητο πάθος. Θα ήταν καλύτερο να ξεκινήσουμε με ένα παιχνίδι εντός έδρας, αλλά τώρα θα πάμε στην Αθήνα για να διεκδικήσουμε την νίκη», είπε αναφορικά με την κλήρωση των πλέι οφ που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Για το χθεσινό παιχνίδι στην Κρήτη: «Είχαμε ξεκάθαρο στο μυαλό μας ότι έπρεπε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα απέναντι στον Εργοτέλη γιατί θέλαμε τους βαθμούς αλλά και για ψυχολογικούς λόγους. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας».

Για την προσωπική του απόδοση: «Δεν είχε καμία σημασία για μένα που είχε κριθεί ο αγώνας με τον Εργοτέλη στο 30ο λεπτό, πάντα θέλω ως το τέλος να προσπαθώ. Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση μου σε όλη την διάρκεια της χρονιάς, θέλω να φτάσω σε μεγαλύτερο επίπεδο στα πλέι οφ».
Για τον στόχο του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ: «Αυτό που θα πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ πρέπει να μείνει πιστός στην δουλειά που γίνεται σε όλη την χρονιά. Ο ΠΑΟΚ είναι μία αξιοσέβαστη ομάδα, το λιγότερο που θέλουμε να πετύχουμε είναι να κατακτήσουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ» .
Για την ανανέωση συμβολαίου του Λίνο: «Ο Λίνο έχει δουλέψει πάρα πολύ σε όλη την σεζόν, έχει καλά στοιχεία στην επίθεση και την άμυνα. Χαίρομαι που θα τον έχω και για τα επόμενα χρόνια μαζί μου».

Θριαμβευτής ο Τσερουιγιότ

Ο Κενυάτης, Ρόμπερτ Κιπρόνο Τσερουιγιότ ήταν ο μεγάλος νικητής στον 114ο Μαραθώνιο της Βοστώνης, με νέο ρεκόρ αγώνων, Πρώτη στις γυναίκες η Τεϊμπα Ερκέσο από την Αιθιοπία. Ο Τσερουιγιότ έσπασε πρώτος το νήμα του τερματισμού καλύπτοντας τη διαδρομή σε 2 ώρες 5 λεπτά και 52 δεύτερα, βελτιώνοντας κατά ένα λεπτό και 22 δευτερόλεπτα το προηγούμενο ρεκόρ αγώνων που κατείχε από το 2006 ο Ρόμπερτ Κιπκόετς Τσεριγιότ.

Ο Κενυάτης δρομέας άφησε 1:32 πίσω του τον Τεκέστε Κεμπέντε από την Αιθιοπία που είχε χρόνο 2:07:23 και τον Ντερίμπα Μεργκά επίσης από την Αιθιοπία με 2:08:39. Ο περσινός νικητής, Τεκέστε Κεμπέμπε συμπλήρωσε την πρώτη τετράδα.

Στις γυναίκες η Ερκέσο τερμάτισε σε 2 ώρες 26 λεπτά 11 δευτερόλεπτα, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν η Ρωσίδα Τατιάνα Πουσκάρεβα με 2:26:14 και η Σαλίνα Κοσγκέι (Κένυα) με 2:28:35.

Δοκιμάζει 17χρονο «γίγαντα» η Καχασόλ

Ο 17χρονος Τσέχος σέντερ Οντρέι Μπάλβιν βλέπει τον κόσμο από τα 214 εκατοστά και αυτές τις μέρες βρίσκεται στη Σεβίλλη για να δοκιμαστεί από την ΚαχασόλΟ Μπάλβιν έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα Τσεχίας με την USK Πράγας έχοντας 2.7 πόντους, 2 ριμπάουντ και 0.7 ασίστ σε 13'3'' μ.ό. ενώ την τελευταία εβδομάδα βρίσκεται υπό την… επιτήρηση του τεχνικού τιμ της Καχασί προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι σε θέση να βοηθήσει. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για έναν πολλά υποσχόμενο παίκτη που μπορεί να εξελιχτεί στο next big thing του τσέχικου μπάσκετ.

Γκουαρντιόλα:«Τυχεροί με... Ίντερ»

Εξαντλημένος από το πολύωρο ταξίδι ο Πεπ Γκουαρντιόλα στάθηκε στην... πρόκριση της Ίντερ, στα ημιτελικά, αφού δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα πήγαιναν στη Μόσχα με λεωφορείο! «Αυτές είναι οι εντολές της UEFA, και πρέπει να συμμορφωνόμαστε. Δεν είναι η ιδανική κατάσταση για να παίξεις ένα παιχνίδι, όταν έχει ήδη ταξιδέψει δεκατρείς ώρες με το λεωφορείο. Ήμασταν τυχεροί που δεν προκρίθηκε η ΤΣΣΚΑ, αν τα κατάφερνε απορώ πως θα πηγαίναμε στη Μόσχα. Δεν ήταν εύκολο, αλλά θα το αντέξουμε» τόνισε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Σνάιντερ: "Όνειρο ο τελικός στο Μπερναμπέου"

Επιμέλεια: Δ.Μ.

O Γουέσλι Σνάιντερ έφυγε το περασμένο καλοκαίρι από το "Μπερναμπέου" για να πάει στην Ίντερ και οκτώ μήνες αργότερα μόνο μετανιωμένος δεν είναι για την επιλογή του.

Αιτία φυσικά το γεγονός ότι απέκτησε πρωταγωνιστικό ρόλο στους "νερατζούρι" και απέχει δύο βήματα από τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ σε αντίθεση με τη Ρεάλ που έχει αποχαιρετήσει πρόωρα τη διοργάνωση, με τον Ολλανδό να κάνει λόγο μάλιστα για όνειρο ζωής να κατακτήσει το τρόπαιο μέσα στο πρώην ποδοσφαιρικό σπίτι του.

"Έγινε το όνειρό μου από τη στιγμή που πήγα στην Ίντερ, καθώς ήξερα ότι ο τελικός ήταν στο Μπερναμπέου. Ονειρευόμουν να φτάσω στον τελικό και να σηκώσω το τρόπαιο.

Μας μένουν δύο παιχνίδια για το στόχο μας οπότε πάμε να τον κυνηγήσουμε. Όλα είναι πιθανά", τόνισε ο διεθνής άσος των "οράνιε" στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, για να μιλήσει στη συνέχεια για τον Λιονέλ Μέσι επιστρατεύοντας και λίγο... χιούμορ:

"Ναι, έχω ακούσει για τον Μέσι... Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή είναι ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο, όμως φυσικά και υπάρχει τρόπος να τον σταματήσουμε. Γιατί όχι.

Θα δούμε αν γίνεται αυτή την εβδομάδα. Έχω συνειδητοποιήσει πως είμαι ένας από τους μεγάλους παίκτες της ομάδας και ελπίζω να συνεχίσω να είμαι μέχρι την τελική ευθεία της σεζόν, που ξεκινά τώρα.

Πιστεύω ότι ο Μουρίνιο είναι ένας φανταστικός τεχνικός. Ξέρει ακριβώς πως να διαχειρίζεται τόσο τα άτομα όσο και όλη την ομάδα. Για αυτό το λόγο δεν φοβάμαι τον ημιτελικό. Θα μας δώσει πληροφορίες που κανείς άλλος δεν μπορεί. Αυτή είναι η δύναμη του Μουρίνιο".

Πανιώνιος: Σκληρή απάντηση στον Πανόπουλο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Απάντηση στον μεγαλομέτοχο της Ξάνθης, Χρήστο Πανόπουλο και τη δήλωση του μετά το τέλος του αγώνα με τον Ηρακλή έδωσε η ΠΑΕ Πανιώνιος.

Το "αφεντικό" των ακριτών δήλωσε συγκεκριμένα ότι:"Είχα πει στον προπονητή μας τις προηγούμενες ημέρες να ρωτήσει τον προπονητή της Λάρισας τι σύστημα ακολούθησε και κέρδισε 3-0 τον Πανιώνιο κι αυτό ακριβώς έκανε".Οι "κυανέρυθροι" ανέφεραν:

"Με αφορμή δηλώσεις διάφορων παραγόντων, πικραμένων ή χαρούμενων, σχετικά με τον αγώνα της ομάδας μας απέναντι στη Λάρισα την προτελευταία αγωνιστική θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Ο Πανιώνιος, παίζοντας με πολλές (7-8) ελλείψεις λόγω καρτών και τραυματισμών, αντιμετώπιζε μία ομάδα που έπαιζε την ύπαρξη της. Δυστυχώς, όντας κακοί στον αγωνιστικό χώρο χάσαμε. Σε έναν αγώνα που οι περισσότεροι Πανιώνιοι θεωρούν πως ήταν με έναν αντίπαλο «ειδικού βάρους» λόγω της προϊστορίας μας, χάσαμε με 0-3 μέσα στο σπίτι μας, δίκαια από την ανώτερη εκείνη την ημέρα Λάρισα. Απογοητεύσαμε τον κόσμο μας, τον οποίο είχαμε καλέσει να έρθει στο γήπεδο φέρνοντας και ένα φίλο δωρεάν. Εκτεθήκαμε στους μαθητές και τους μετανάστες που επίσης είχαμε καλέσει στο γήπεδο. Τέλος πικράναμε και τους κατόχους διαρκείας, που είχαμε επιλέξει την επομένη αυτού του αγώνα να ξεκινήσουμε την ανανέωση των εισιτηρίων τους για την επομένη χρονιά.

Στο πρόσφατο παρελθόν ο Πανιώνιος ενεπλάκη 4-5 φόρες σε «ψιθύρους» πριν από αγώνες αλλά (είτε επειδή ήμασταν ανώτεροι εκείνη την ημέρα, είτε επειδή ήμασταν τυχεροί), το τελικό αποτέλεσμα μας βοήθησε να σβήσουμε τους ψιθύρους. Όταν όμως λες ότι θα βρέξει κάθε τόσο, επόμενο είναι μια μέρα να σε πιάσει η βροχή. Ήταν η πρώτη φορά που –δυστυχώς- δεν καταφέραμε να διαλύσουμε αυτούς τους ψιθύρους μέσα στο γήπεδο και έτσι τώρα άντε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες.

Δικαίως ή αδίκως λοιπόν, η παρούσα διοίκηση, μετά από 4 χρόνια στο τιμόνι της ΠΑΕ και 5 στον Ερασιτέχνη, έφθασε στο σημείο σήμερα να αμφισβητείται και η εντιμότητα της. Δεν υπάρχει κάτι το οποίο μπορούμε να πούμε το οποίο να αλλάξει αυτό το γεγονός. Ακόμα και με έργα στο μέλλον δεν περιμένουμε να ξεπεραστεί αυτή η «ρετσινιά» παρά μετά από πολλά χρόνια, αφού η ιστορία του πρωταθλήματος μας είναι τέτοια που, δυστυχώς, δικαιολογεί την καχυποψία ως πρώτη αντίδραση.

Οφείλουμε πολλές συγνώμες σε όσους αγαπάνε τον Σύλλογο, για το πώς νιώθουν εξαιτίας του 0-3. Όχι γιατί απαραίτητα θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι να αλλάξει το αποτέλεσμα εάν γυρνούσαμε τον χρόνο πίσω - άραγε θα κερδίζαμε εάν κάναμε μαθήματα ιστορίας στον Μπουβάλ, τον Μπέλιτς και τον Κούκετς; - αλλά πολύ απλά γιατί κάποιοι που αγαπάνε τον Πανιώνιο αισθάνονται έτσι όπως αισθάνονται στην δικιά μας βάρδια. Και εάν οι εξηγήσεις και οι συγνώμες μας δεν είναι αρκετές, τότε θα συνεχίσουμε να τα «ακούμε» αδιαμαρτύρητα από αυτούς.

Αλλά ως εδώ όμως!

Ως εδώ, γιατί δεν θα μείνουμε με κλειστό το στόμα όταν μας ειρωνεύεται και ο κύριος Πανόπουλος. Δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Όχι κύριε Πανόπουλε! Όχι να μιλάτε και εσείς!

Εσείς, ο «Περίεργος» από τις κασέτες που άκουσε όλη η Ελλάδα.

Εσείς που η ομάδα σας έχασε για πρώτη φορά μετά από 1,5 χρόνο στην έδρα σας από την Ηρακλή των 10 παικτών τον Μάιο του 2007 (όπου ο Ηρακλής ήθελε μόνο νίκη για να σωθεί), ενώ εχθές κάνατε την πρώτη σας εκτός έδρας νίκη απέναντι στην ίδια ομάδα (ενώ και με ισοπαλία πέφτατε).

Ήσασταν ενήμερος; Δεν ήσασταν και την «δουλειά» την έκαναν άλλοι; Ειλικρινά δεν μας ενδιαφέρει. Όπως και να’ χει όμως είναι κωμικοτραγικό να μας πιάνετε στο στόμα σας. Δείξτε λίγο ταπεινότητα, ασχοληθείτε με την ομάδα σας, συνεχίστε τις προσευχές που είδαμε στην τηλεόραση εχθές, μήπως και κάποιος πιστέψει την αγωνία σας. Πάνω απ’ όλα όμως, παρακαλούμε αφήστε μας ήσυχους στα προβλήματά μας…"Πλήρης  στοίχιση

Εννέα μήνες «καμπάνα» σε Μούτου

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με εννέα μήνες αποκλεισμό τιμωρήθηκε ο Αντριαν Μούτου της Φιορεντίνα για την χρήση απαγορευμένων ουσιών από το ιταλικό δικαστήριο αντί-ντόπινγκ.

Ο Ρουμάνος επιθετικός βρέθηκε σε δύο τεστ τον περασμένο Ιανουάριο θετικός στην χρήση της απαγορευμένης ουσίας σιμπουτραμίνη, στον αγώνα με την Μπάρι για το πρωτάθλημα και το παιχνίδι με την Λάτσιο για το Κύπελλο.

Η εισαγγελική αρχή πρότεινε να του επιβληθεί ενός έτους. Ο Μούτου έχει ήδη εκτίσει τους δύο μήνες της ποινής και θα επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των «βιόλα» στις 29 Οκτωβρίου του 2010.

Ατρόμητος: Ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τους φιλάθλους


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί το φίλαθλο κοινό της ομάδας για την συμπαράσταση με την οποία περιέβαλαν την φετινή σεζόν, εξέδωσε ο Ατρόμητος. Η διοίκηση του συλλόγου του Περιστερίου παράλληλα, εύχεται και το μέλλον της ομάδας να είναι εξίσου πετυχημένο και με ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ΠΑΕ Ατρόμητος, το τεχνικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές με την ευκαιρία της λήξης της αγωνιστικής σεζόν 2009-10 θέλουν να απευθύνουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους φιλάθλους του Περιστερίου για την αγάπη, την συμπαράσταση και την αφοσίωση με την οποία περιέβαλαν φέτος τον σύλλογο.

Η νέα περίοδος ευχόμαστε να συνδυαστεί με ακόμη περισσότερες χαρές, δυνατές συγκινήσεις και πολλά γκολ για την Ατρομητάρα μας στο πρωτάθλημα της Superleague.

Επίσης θέλουμε να κάνουμε γνωστό ότι σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης της διάθεσης των νέων καρτών διαρκείας.

Η ΠΑΕ Ατρόμητος ακολουθώντας τα κελεύσματα της εποχής θα υιοθετήσει τον πρώτο μήνα διάθεσης των καρτών διαρκείας ειδικό πακέτο τιμών σε όλες τις θύρες του Δημοτικού Γυμναστηρίου Περιστερίου παρέχοντας κίνητρα στους φιλάθλους της ομάδας μας για να στηρίξουν, όπως μόνο εκείνοι ξέρουν, το νέο μας ξεκίνημα».

Mπαρτσελόνα:: 958χλμ. με το καταλανικό «magic bus»!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η ηφαιστειακή έκρηξη στην Ισλανδία έχει παραλύσει τις αερομεταφορές στην Ευρώπη μ΄ αποτέλεσμα η αποστολή της Μπαρτσελόνα να χρειαστεί να μεταβεί οδικώς στο Μιλάνο για τον πρώτο προημιτελικό του Champions League με την Ιντερ.

Το «magic bus» που μεταφέρει τον Μέσι, τον Ιμπραϊμοβιτς, τον Τσάβι και τα άλλα μεγάλα αστέρια των «μπλαουγκράνα» στην Λομβαρδία (σ.σ για την ακρίβεια οι Καταλανοί πήραν δύο υπερπολυτελή πούλμαν), διένυσε 634 χιλιόμετρα την Κυριακή από την Βαρκελώνη ως τις Κάννες όπου και διανυκτέρευσε η αποστολή. Από το πρωί της Δευτέρας (19/4) θα καλύψει άλλα 351 χιλιόμετρα από την γαλλική πόλη στο Μιλάνο.

Μάλιστα η διοίκηση της «Μπάρτσα» συνέστησε στους φιλάθλους της που έχουν εισιτήριο να ακολουθήσουν και αυτοί την επίγεια οδό.

Μποντιρόγκα: «Μπορεί η Παρτιζάν να πάρει την Ευρωλίγκα»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την πεποίθηση πως η Παρτιζάν μπορεί να κατακτήσει την Ευρωλίγκα, παρότι αναγνωρίζει τη δυναμική του Ολυμπιακού και της Μπαρτσελόνα, εξέφρασε ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα.

«Πιστεύω πως η Παρτιζάν μπορεί να κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Η Μπαρτσελόνα αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα με την περισσότερη ποιότητα στην Ευρώπη και μάλλον ο Ολυμπιακός είναι εξίσου δυνατός. Όμως ένας αγώνα κρατά 40 λεπτά και όλα είναι πιθανά», δήλωσε ο 37χρονος άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα.

Έδιωξε τον Μπλάνκο ο Μπάγεβιτς από την προπόνηση


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η έκρυθμη κατάσταση στις τάξεις της ΑΕΚ μεταφέρθηκε από τις εξέδρες και στο... γήπεδο. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έδιωξε από την προπόνηση της Δευτέρας τον Ίσμαελ Μπλάνκο, όταν ο τελευταίος αντέδρασε σε κάποια εντολή που του έδωσε ο Σερβοέλληνας τεχνικός. Ο προπονητής της «Ένωσης» ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός από τους ποδοσφαιριστές του στο δίτερμα, δίνοντάς τους συνέχεια οδηγίες και φωνάζοντάς τους να εκτελούν τις ασκήσεις με ένταση. Ο «Ζορό» δεν άντεξε και ξέσπασε, με αποτέλεσμα να τον διώξει ο τεχνικός του.

Πρόκειται για το δεύτερο πειθαρχικό παράπτωμα του «Ζορό» τις τελευταίες ημέρες, αφού ήταν μεταξύ των εννέα παικτών που την Παρασκεύη εθεάθησαν να ξενυχτούν σε μπαρ. Ο Μπλάνκο θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις και για αυτό το περιστατικό στη διοίκηση της ΠΑΕ.

Ατομικό οι Λεονάρντο, Μανωλάς και Χέρσι

Τρεις παίκτες έκαναν ατομικό πρόγραμμα, λόγω τραυματισμών, στη σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ. Οι Λεονάρντο, Μανωλάς και Χέρσι αποκόμισαν τραυματισμούς από το χθεσινό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Λεονάρντο ταλαιπωρείται από μια διάταση στον δεξιό προσαγωγό, ο Μανωλάς έχει ενοχλήσεις στη μέση και ο Χέρσι έχει υποστεί διάταση οπίσθιων μηριαίων. Ο Καράμπελας έκανε θεραπεία και ο Αλεξόπουλος προπονήθηκε ελαφρά. Όσοι αγωνίστηκαν χθες ως βασικοί, έκαναν αποθεραπεία και οι υπόλοιποι ασκήσεις και τακτική στο μισό γήπεδο. Πάντως, αναμένεται όλοι οι παίκτες να είναι ετοιμοπόλεμοι στην πρεμιέρα των play-offs, στις 28 Απριλίου. Η ομάδα αύριο έχει ρεπό και η επόμενη προπόνηση θα διεξαχθεί την Τετάρτη στις 11.00.

Ούτε κρύο ούτε ζέστη

O Nτούσαν Μπάγεβιτς μαζί με τον Σταύρο Αδαμίδη και τον Βασίλη Δημητριάδη εκπροσώπησαν την ΠΑΕ ΑΕΚ στην κλήρωση για το πρόγραμμα των πλέι οφ. Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει διαδοχικά τον ΠΑΟΚ εντός, τον Ολυμπιακό εκτός, τον Άρη εντός και αμέσως μετά εκτός, ενώ κλείνει τις υποχρεώσεις της κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

«Έχουμε τρεις αντιπάλους και έξι ματς στα πλέι οφ. Κίνητρα έχουν όλες ομάδες που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη διαδικασία. Όλοι θέλουν να παίξουν ελκυστικό ποδόσφαιρο. Από την πλευρά μας, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να κερδίσουμε την πρώτη θέση. Ξέρουμε ότι είμαστε πίσω από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, αλλά θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας», τόνισε ο Σερβοέλληνας τεχνικός. Μόλις τελείωσε η κλήρωση, ο κ. Μπάγεβιτς σχολίασε: «Δεν υπάρχει εύκολο ματς. Όλες οι ομάδες πάνε για την πρώτη θέση. Όποια ομάδα είναι πιο έτοιμη και καλύτερη στα πλέι οφ, εκείνη θα κατακτήσει την πρώτη θέση».

Σε απολογία ο Πάμπλο Γκαρσία!

Μετά από ένα περίπου μήνα θυμήθηκε η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ να καλέσει σε απολογία τον Πάμπλο Γκαρσία για τις δηλώσεις που είχε κάνει μετά το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ! Κατά…σύμπτωση, λίγο πριν το ξεκίνημα των play-off ο Ουρουγουανός μέσος του δικεφάλου θα κληθεί να εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε σε εκείνες τις δηλώσεις του όπου είχε αναφερθεί στη διαιτησία του ελληνικού πρωταθλήματος και πιο συγκεκριμένα στους διαιτητές Σπάθα και Κάκκο.

Δηλωσεις προπονητων για τα πλέι οφ

Οι προπονητές πριν από την κλήρωση

Μπάντοβιτς: "Είναι μια διαδικασία 6 δύσκολων ματς και 6 ντέρμπι, όπου ελπίζουμε να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο. Εμείς έχουμε στόχο την πρώτη θέση και θα προσπάθήσουμε τις μέρες που μένουν μέχρι την έναρξη να προετοιμαστούμε καλύτερα και να πετύχουμε τους στόχους μας".

Σάντος: "Όλοι ξέρουν την άποψη μου για τα πλέι οφ. Σε κάθε περίπτωση είναι μια διαδικασία σημαντική για τις ομάδες, Όλοι θα πρέπει να είμαστε συγκεκντρωμένοι για να δώσουμε το καλύτερο θέαμα στους φιλάθλους. Σίγουρα είναι φυσιολογικό όλες οι ομάδες να έχουν τις ίδιες φιλοδοξίες. Όλων ο στόχος είναι η η πρώτη θέση που δίνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Είναι τέσσερις πολύ δυνατές ομάδες και θα υπάρχει μεγάλες ανταγωνισμός. Περιμένω και ελπίζω καλή ατμόσφαιρα και να καταλάβει ο κόσμος πως το ποδόσφαιρο παίζεται στο γήπεδο
. Εμείς έχουμε ως στόχο την πρώτη θέση, ξέροντας βέβαια πως είναι δύσκολο να παίξεις 6 παιχνίδια σε μικρό διάστημα, όμως οι συνθήκες είναι ίδιες για όλους. Εύχομαι να έχουμε καλά πλέι οφ και να κερδίσει η καλύτερη ομάδα. Περιμένω να είμαστε εμείς".

Μπάγεβιτς: Κίνητρα έχουμε όλοι. Πιστεύω ότι και τέσσερις ομάδες θα παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Από τη δική μας πλευρά στόχος η δεύτερη θέση. Είμαστε πίσω από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ αλλά θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια".

Κούπερ:"Έίναι ένα μίνι πρωτάθλημα και εύχομαι να είναι ανταγωνιστικό και γιορτή για το ποδόσφαιρο. Όλες οι ομάδες έχουν κοινή πεποίθηση να φτάσουν στην πρώτη θέση και τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Όλες οι ομάδες πάλεψαν για να μπουν με αυτό το πλεονέκτημα

Δεν δίνεται χρόνος για εφησυχασμό και αυτό είναι καλό. Η δική μου ομάδα θα πρέπει να κάνει μεγαλύτερη προσπάθεια. Υπάρχει αισιοδοξία, εμπιστοσύνη όμως για να φτάσει στη πρώτη θέση και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι προπονητές μετά από την κλήρωση

Μπάντοβιτς: "Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, δεν μπορείς να διαλέξεις τα παιχνίδια. Και οι τρεις ομάδες έχουν αγωνιστική σταθερότητα τελευταία. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα και μάλιστα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα".

Σάντος: "Όλες οι ομάδες είναι πάρα πολύ καλές. Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα, για να είμαστε έτοιμοι για κάθε παιχνίδι".

Μπάγεβιτς: "Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, όλα είναι ντέρμπι. Όλες οι ομάδες πάνε για την πρώτη θέση. Έχουμε παιχνίδια από Τετάρτη σε Σάββατο. Ο πιο έτοιμος θα κερδίσει".

Κούπερ: "Δεν μου έχει μείνει κάτι για να προσθέσω. Θα ευχηθώ να γίνει μια καλή διοργάνωση και να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο".

Η βαθμολογία

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης τελείωσαν το πρωτάθλημα, αλλά έχουν ακόμη 6 παιχνίδια, προκειμένου ένας απ' αυτούς να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του επόμενου Champions League.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στα πλέι οφ. Οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να αποκτήσουν πλεονέκτημα ενός βαθμού σε σχέση με τον ΠΑΟΚ και θα ξεκινήσουν από θέση ισχύος.

Aντίθετα, η νίκη της ΑΕΚ επί του Αστέρα Τρίπολης δεν βελτίωσε τη θέση της, καθώς η απόστασή της από τον Άρη δεν της επιτρέπει να πάρει περισσότερους από 1 βαθμό στο ξεκίνημα. Έτσι η βαθμολογία των πλέι οφ βάσει της κατάταξης στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος διαμορφώνεται ως εξής:

Ολυμπιακός 4
ΠΑΟΚ 3
ΑΕΚ 1
Άρης 0

Θυμίζουμε ότι, ο πρώτος της βαθμολογίας παίρνει το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και οι άλλοι τρεις παίζουν στο Europa League.

Η κλήρωση των πλέι οφ της Superleague

http://www.contra.gr/images/m/playoff_140410_m.jpgΜε την ΑΕΚ να υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ και τον Άρη να φιλοξενεί στο Κλ. Βικελίδης τον Ολυμπιακό, ξεκινά φέτος η διαδικασία των πλέι οφ της Superleague. Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα και οι δηλώσεις στο περιθώριο της κλήρωσης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1η αγωνιστική

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
Άρης - Ολυμπιακός

2η αγωνιστική

ΠΑΟΚ - Άρης
Ολυμπιακός - ΑΕΚ

3η αγωνιστική

ΑΕΚ-Άρης
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

4η αγωνιστική

Άρης - ΑΕΚ
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

5η αγωνιστική

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Ολυμπιακός - Άρης

6η αγωνιστική

Άρης - ΠΑΟΚ
ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Οι δηλώσεις στο περιθώριο της κλήρωσης:

Ο Πατρίκ Κομνηνός δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους 4 προπονητές που είναι μαζί μας σήμερα και ειδικά τον τον προπονητή του Άρη, Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ενόψει του κρίσιμου αγώνα που έχει με τον Παναθηναϊκό, τον τελικό του Κυπέλλου hellas online . Αναγνωρίζουμε το βεβαρημένο πρόγραμμα των ομάδων τη συγκεκριμένη περίοδο και τους ευχαριστούμε

Είναι η τρίτη χρονιά που διεξάγονται τα πλέι οφ, τα οποία έχουν στόχο την αναβάθμιση του προϊόντος και την αξιοπιστία του. Είναι υποχρεώσή μας να δρομολογούνται τέτοιες ενέργειες για την αναβάθμιση του προϊόντος. Κατά το παρελθόν θεσπίσαμε το χρηματικό έπαθλο των 250.000 ευρώ για την καλύτερη επαρχιακή ομάδα. Πέρυσι το πήρε η ΑΕΛ, φέτος θα το πάρει η Καβάλα. Επίσης υπάρχουν και τα 250.000 ευρώ για το fair play. Προσπαθούμε να ανταμείψουμε τις ομάδες. Τα χρηματικά έπαθλα φέτος είναι βέβαια σε εκκρεμότητα.

Μία άλλη διαδικασία είναι ο τρόπος με τον οποίο διανέμει η Super League τα έσοδα της. Περίπου 10.000.000 ευρώ δίνονται στις ομάδες βάσει της βαθμολογικής τους συγκομιδής και όχι της βαθμολογικής τους κατάταξης. Οι αγώνες ολοκληρώνονται στις 16 Μαΐου, με τη συμμετοχή 4 από τις κορυφαίες ομάδες της χώρας. Θεωρούμε ότι τα πλέι οφ έχουν πολλαπλά ωφέλη. Είναι μία διαδικασία που θα ακολουθήσουμε και τα επόμενα χρόνια»

Μουρίνιο ο αντι Φέργκιουσον

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/f1fb75cd57e24df9ac42d7d4bc573077_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ακόμα μια σεζόν θα κάθεται στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μέχρι να να αποσυρθεί και οι φήμες ότι ο διάδοχός του θα είναι ο Ζοζέ Μουρίνιο έχουν φουντώσει. Ο Πορτογάλος τεχνικός της Ίντερ θεωρείται ο ιδανικός αντικαταστάτης του Σκοτσέζου και η «Daily Star» αναφέρει ότι στο τέλος του επόμενου πρωταθλήματος θα πάρει τη θέση του στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων».

Κάτι τέτοιο άλλωστε, ενισχύεται από το γεγονός ότι ο Μουρίνιο έχει εκφράσει στο παρελθόν αρκετές φορές την επιθυμία του να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ μετά το πέρασμά του από τον πάγκο της Τσέλσι.

ΞΑΝΘΗ: Ο Πανόπουλος ανακοίνωσε παραμονή του Κεχαγιά

Ατελείωτο ήταν το γλέντι χθες βράδυ στην Ξάνθη με παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοίκηση να πανηγυρίζουν για την παραμονή στην κατηγορία. Ο Χρήστος Πανόπουλος λίγο μετά τα μεσάνυχτα, διά… μικροφώνου ανακοίνωσε την παραμονή του Νίκου Κεχαγιά για έναν ακόμη χρόνο στην τεχνική ηγεσία της ομάδας μέσα σε έντονα χειροκροτήματα από τους ποδοσφαιριστές!

Για την ανανέωση, μετά το πλέι-οφ


Ο Φερνάντο Σάντος... Ίσως την Κυριακή να έγινε το πρώτο βήμα. Αν δεν ήταν μια εθιμοτυπική συνάντηση, ο Ζαγοράκης και ο Σάντος, στη συνάντηση που είχαν, όλο και κάτι θα είπαν για την επόμενη σεζόν. Όλο και κάτι θα συζήτησαν για το μέλλον της συνεργασίας του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ και ο τεχνικός της ομάδας, μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Εργοτέλη, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τον ΠΑΟΚ με τα τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίωρο και για τον ΠΑΟΚ που μπαίνει στα πλέι-οφ για να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί να προκύψει από τη φετινή κούρσα και δεν είναι τίποτε λιγότερο από την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο μίνι πρωτάθλημα. Κατά συνέπεια, το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο πρώτος στόχος για το "δικέφαλο".

Ο Θόδωρος Ζαγοράκης κατέβηκε στα αποδυτήρια, μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του ΠΑΟΚ και τους ζήτησε να εντείνουν την προσπάθειά τους στα πλέι-οφ οδηγώντας το δικέφαλο όσο πιο ψηλά γίνεται.
Στη συνέχεια πήγε στο γραφείο του και είχε μία συνάντηση και με το Φερνάντο Σάντος, με τον οποίο συζήτησαν για το φινάλε του πρωταθλήματος και για τα πλέι-οφ. Το κεφάλαιο Σάντος θα απασχολήσει πλήρως μετά το τέλος των πλέι-οφ.

Κατατέθηκε ο φάκελος

Κατατέθηκε το πρωί της Δευτέρας στην ΕΠΟ ο φάκελος αδειοδότησης για την επόμενη σεζόν. Νωρίς νωρίς, οι υπεύθυνοι του δικεφάλου καταθέτουν ολοκληρωμένο φάκελο και οι υπεύθυνοι της ΕΠΟ τους απένειμαν τα εύσημα για τη συνέπεια τους.

«Και τώρα το Κύπελλο»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c4536173a72670d219a73ea0c6e42421_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ο Γκάμπριελ πέτυχε το νικητήριο γκολ του Παναθηναϊκού στα Γιάννενα και όπως τόνισε σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους τονώθηκε έτσι η αυτοπεποίθησή του, Ο Βραζιλιάνος αμυντικός έχει ως επόμενο στόχο το Κύπελλο.Ο άσος του τριφυλλιού ήταν χαρούμενος για την επίτευξη του τέρματος στους Ζωσιμάδες: «Χάρηκα που σκόραρα και ολοκληρώσαμε την εξαιρετική μας πορεία στο πρωτάθλημα με μία ακόμη νίκη. Με το γκολ που πέτυχα τονώθηκε η αυτοπεποίθησή μου και θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου να κατακτήσει το Κύπελλο, που είναι ο επόμενος μεγάλος μας στόχος».

Μαχαιρώματα στη Ρώμη

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/7b6f40f7f74a1dc9c61d8aad0cb09120_L.jpg?943912800?943912800?943912800Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν μετά το τέλος του ντέρμπι της Ρώμης μεταξύ των οπαδών της Ρόμα και της Λάτσιο που είχαν ως συνέπεια τον τραυματισμό τεσσάρων «τζιαλορόσι», με τον έναν να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, μετά από μαχαιριά που δέχτηκε. Το ντέρμπι της Ρώμης δεν έληξε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά είχε και τρίτο ημίχρονο, αφού οι χειρονομίες του Φραντσέσκο Τότι, αλλά και εκτεταμένα επεισόδια στους δρόμης της ιταλικής πρωτεύουσας, παραλίγο να αμαυρώσουν τη νίκη των «τζιαλορόσι».

Και αυτό γιατί μετά το τέλος του αγώνα ο Τότι προέβη σε μία χειρονομία με τους αντίχειρες προς το κάτω και πολλοί θεώρησαν ότι με τη κίνησή του αυτή εννοούσε ότι η Λάτσιο υποβιβάζεται. Ο ίδιος μιλώντας για την πράξη του ανέφερε: «Λυπάμαι εάν κάποιος προσβλήθηκε από τον τρόπο πανηγυρισμού μου. Παρασύρθηκα από το πάθος αυτού του θριάμβου (η Ρόμα επικράτησε με 2-1), αλλά δεν ήθελα να πληγώσω κανέναν».

Στη συνέχεια ο capitano αποκάλυψε ότι η χειρονομία αυτή πήγαινε προς τον παίκτη της Λάτσιο, Ρομπέρτο Μπαρόνιο, ο οποίος είχε κάνει το ίδιο στο ντέρμπι του πρώτου γύρου προς το πρόσωπο του Τότι λέγοντάς του ότι «τελείωσε» ποδοσφαιρικά. «Αυτό είναι το ντέρμπι μεταξύ της Ρόμα και της Λάτσιο και το ξέρουν όλοι καλά. Εγώ δεν έκανα τίποτα όταν κάποιοι χρησιμοποίησαν την φωτογραφία μου για να με προσβάλουν στο προπονητικό κέντρο της Λάτσιο. Στο παρελθόν αρκετοί παίκτες της Λάτσιο έχουν πανηγυρίσει προκλητικά, και για να λέμε την αλήθεια τέτοιοι πανηγυρισμοί και αυτά τα πειράγματα είναι το αλατοπίπερο σε αυτά τα ντέρμπι».

Οι οπαδοί όμως των δύο ομάδων και ειδικά της Λάτσιο δεν συμμερίστηκαν τα λόγια του αρχηγού της Ρόμα με συνέπεια να υπάρξουν σοβαρά επεισόδια στους δρόμους της Ρώμης γύρω από το Ολίμπικο μετά το τέλος της αναμέτρησης. Τέσσερις φίλοι της Ρόμα μαχαιρώθηκαν, με τον έναν από αυτούς να είναι σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση. Επίσης, από το μένος των tifozi δεν ξέφυγαν και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα με τις ζημιές να ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Ξενέρωσαν «Πετρό» και Λάζαρος

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/521f76a73dfa432b152e183bed9394cd_L.jpg?943912800?943912800?943912800Το παιχνίδι στα Γιάννενα ήταν ευκαιρία για πολλούς παίκτες του Παναθηναϊκού που δεν είχαν φέτος μεγάλο χρόνο συμμετοχής με τον Αντώνη Πετρόπουλο και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να... ξενερώνουν επειδή βγήκαν αλλαγή. Μάλιστα την δυσαρέσκεια τους δεν κατάφεραν να την κρατήσουν κρυφή καθώς φάνηκε από τις εκφράσεις τους. Για τον Αντώνη Πετρόπουλο μπορεί το ματς με τον ΠΑΣ να είναι το τελευταίο του με την φανέλα του Παναθηναϊκού καθώς το όνομα του ακούγεται συνεχώς για έμψυχο αντάλλαγμα.

Προς αποχώρηση ο Παντελή

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/deb4ee54f4d32949592fd4f8a2155727_L.jpg?1271654709?1271654709?1271654709Την αποχώρηση από του από την ΠΑΕ Ηρακλής σχεδιάζει σύμφωνα με τα τελευταία σενάρια ο Αντρέας Παντελή, αν ο νυν πρόεδρος του «Γηραιού» Αντώνης Ρέμος δεν προχωρήσει σύντομα στην υπογραφή εγγράφων που θα «χρίσουν» τον Κύπριο επιχειρηματία σε απόλυτο «αφεντικό» των «κυανόλευκων». Έτοιμος να αποχωρήσει από την διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής είναι ο Αντρέας Παντελή σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αφού ο Κύπριος οικονομικός μάνατζερ και επίδοξος αγοραστής του «Γηραιού» δεν φαίνεται να βλέπει …φως στο τούνελ και αν δεν υπογραφούν άμεσα τα απαραίτητα έγγραφα που θα τον «χρίσουν» και επίσημα διάδοχο του Αντώνη Ρέμου θα αποχωρήσει από τα κοινά των «κυανόλευκων».

«Βρήκαμε ανοργανωσιά στην ομάδα και κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να βάλουμε τάξη. Αυτό που υπάρχει προς το παρόν είναι μια μέση λύση και ο κόσμος θέλει δικαίως να ενημερωθεί.
Η ηρεμία που βρήκε η ομάδα μετά την αλλαγή είναι φαινομενική. Μπορεί να βγήκε από τις περιπέτειες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να βρεθεί μια λύση», τόνισε ο Παντελή αναφερόμενος στην οικονομική «τρύπα» των 3 εκατομμυρίων ευρώ που υπάρχει στον Ηρακλή και συνέχισε αναφέροντας τα εξής:

«Πριν από τη γενική συνέλευση υπάρχουν κι άλλα πράγματα που πρέπει να γίνουν. Οπως ο προγραμματισμός για τη νέα περίοδο, που είναι εξίσου πολύ σημαντικός και έχουμε πρόβλημα. Πρέπει να δούμε πόσα λεφτά θα βάλουμε για τη νέα χρονιά».

Την ίδια στιγμή η οικονομική κατάσταση στην ΠΑΕ Ηρακλής μοιάζει απελπιστική, αφού αρκετοί από τους παίκτες που αποτελούν το βασικό κορμό του Ηρακλή απειλούν με προσφυγές στην περίπτωση που δεν πάρουν άμεσα τα χρήματά τους.

Πρώτο γκολ για τον Ενσαλίβα


Η Λίλεστρομ παρουσίασε τον Ταμαντανί Ενσαλίβα Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λίλεστρομ πανηγύρισε την Κυριακή ο Ενσαλίβα, ο οποίος αγωνίζεται στη νορβιγική ομάδα με τη μορφή δανεισμού από την ΑΕΚ. Ο 28χρονος μπήκε ως αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και πέντε λεπτά αργότερα εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του απέφυγε να μιλήσει για το μέλλον του στη Λίλεστρομ, ενώ τόνισε ότι πριν εκτελέσει την εσχάτη των ποινών προσευχήθηκε στον Θεό να τον προστατεύσει σε περίπτωση που το χάσει.

Βανγκελί: «Άδικη ήττα». Κουλουχέρης: «Φοβόμαστε μη σφυρίξουν πέναλτι εις βάρος μας»

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_UozyDlUeoP.jpgΆδικη χαρακτήρισε την ήττα του Άρη από τον Ολυμπιακό χθες το απόγευμα στο Φάληρο ο Κρίστι Βανγκελί, σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι.ό την πλευρά του ο Θύμιος Κουλουχέρης μίλησε για τον... φόβο που έχουν οι αμυντικοί του Άρη να μαρκάρουν δυνατά μέσα στην περιοχή!

Κρίστι Βανγκέλι: «Δεν πήραμε αυτό που θέλαμε. Η ήττα είναι άδικη για εμάς. Προσπαθήσαμε για να βάλουμε ένα δεύτερο γκολ αλλά δεν τα καταφέραμε».

Ευθύμης Κουλοχέρης: «Η ομάδα έδειξε διάθεση και πάθος για να φύγει τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας. Θέλαμε τον έναν πόντο. Τώρα μπαίνουμε σε μία δύσκολη εβδομάδα και ευελπιστούμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο.

Με τα όσα έχουμε δει φέτος στο πρωτάθλημα και τις αποφάσεις των διαιτητών, φοβόμαστε να απλώσουμε τα πόδια μας στην περιοχή για να μην σφυρίξουν πέναλτι εις βάρος μας».

Σήμερα η κλήρωση

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/628c2562a48393217b3694058f4e773e_L.jpg?1271646735?1271646735?1271646735Η νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη φέρνει τους «ερυθρόλευκους» στους 4 βαθμούς στα πλέι οφ. Ακολουθούν οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης με 3, 1 και 0 αντίστοιχα. Σήμερα είναι η κλήρωση.Τα τελευταία χρόνια έχει μάθει να κατακτά τον τίτλο, ωστόσο φέτος ο Ολυμπιακός θα αρκεστεί στο να μπορέσει να πάρει την δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μέσω της διαδικασίας των μπαράζ. Μια διαδικασία που οι «ερυθρόλευκοι» μπαίνουν για πρώτη φορά. Η ομάδα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς θα ξεκινήσει τα πλέι οφ από την πρώτη θέση και τους τέσσερις βαθμούς, μετά τη νίκη επί του Άρη. Ο ΠΑΟΚ αν και κέρδισε και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση τον Εργοτέλη θα έχει τρεις. Η ΑΕΚ έχει έναν και πέταξε άλλον έναν με την ισοπαλία στην Λιβαδειά, ενώ ο Άρης δεν θα έχει κανέναν.

Η βαθμολογία των ομάδων στα play-off:

1) Ολυμπιακός 4

2) ΠΑΟΚ 3

3) ΑΕΚ 1

4) Αρης 0

Σήμερα κλήρωση και συνέντευξη Τύπου

Η κλήρωση των πλέι οφ θα πραγματοποιηθεί σήμερα και όπως είναι λογικό το πρόγραμμα φέτος έχει σαφώς μεγαλύτερη σημασία λόγω των βαθμών που έχουν οι ομάδες. Στην συνέχεια θα υπάρξει κοινή συνέντευξη Τύπου των προπονητών των τεσσάρων ομάδων, με τους Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, Φερνάντο Σάντος, Ντούσαν Μπάγεβιτς και Εκτορ Ραούλ Κούπερ να μιλάνε για τα πλέι οφ.

Τετάρτη 28 Απριλίου η πρεμιέρα

Όσον αφορά την ημερομηνία έναρξης των πλέι οφ, αυτή είναι η 28 Απριλίου (Τετάρτη) και θα γίνονται χωρίς διακοπή αγώνες Τετάρτη-Κυριακή, προκειμένου οι έξι αγωνιστικές να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 16 Μαΐου, μιας και λόγω πρόκρισης της Εθνικής στο Μουντιάλ θα πρέπει οι διεθνείς την επόμενη των πλέι οφ να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους.
Αξίζει να αναφέρουμε πως η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στα πλέι οφ θα πάρει το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο για το Champions League στον προκριματικό γύρο. Για την ακρίβεια θα πρέπει να δώσει δύο προκριματικούς γύρους, όπως άλλωστε έκανε και φέτος ο Παναθηναϊκός.
Σε περίπτωση που ο Άρης κατακτήσει το κύπελλο στον τελικό με τον Παναθηναϊκό, η ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη στα πλέι οφ, θα πάρει το προνομιακό εισιτήριο για το Europa League με συμμετοχή στον τελευταίο προκριματικό (πλέι οφ) και πρώτο ματς στις 19 Αυγούστου.
Η ομάδα που θα τερματίσει τρίτη στα πλέι οφ θα ξεκινήσει από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League (στα τέλη Ιουλίου) και θα πρέπει να αποκλείσει δύο ομάδες για να προκριθεί στους ομίλους.
Τέλος η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία στα πλέι οφ θα ξεκινήσει από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, θα δώσει πρώτο ευρωπαϊκό ματς στις 15 Ιουλίου και θα πρέπει να αποκλείσει τρεις ομάδες μέσα στο καλοκαίρι για να προκριθεί στους ομίλους της διοργάνωσης τον Σεπτέμβριο.

Στον... αέρα ο τελικός

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/b6b8e8f4158c1d9bf9d02a45e0ebefdf_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ο τελικός του Κυπέλλου Hellas online το Σάββατο δεν είναι σίγουρα ότι θα πραγματοποιηθεί λόγω της αποχής των δειγματοληπτών του ΕΣΚΑΝ, που ξεκινάει από σήμερα.

Όπως αναφέρει η «Sportday», στον νόμο 2725/1999 και στο άρθρο 128 Ε αναφέρεται ρητά ότι είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος αντιντόπινγκ στον τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Οι δειγματολήπτες του ΕΣΚΑΝ δεν έμεινα ικανοποιημένοι από τη συνάντηση που είχαν με τον γενικό γραμματέα αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή και από σήμερα ξεκινούν την αποχή τους χωρίς να γνωρίζεται πότε θα σταματήσει.

Οι άνθρωποι του ΕΣΚΑΝ έχουν να πληρωθούν από τον Δεκέμβριο του 2008 και τόσο καιρό πλήρωναν με δικά τους χρήματα τους ελέγχους που έκαναν. Ο ΓΓΑ τους πρότεινε να πάρουν κάποια χρήματα μέσω των ομοσπονδιών αλλά κάτι τέτοιο απαγορεύεται μιας και το ΕΣΚΑΝ δεν έχει μετατραπεί ακόμα σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου.

ΚΑΕ ΑΡΗΣ: Έτοιμος να μπει στο αεροπλάνο ο Τζερεμάια Μάσει

Η Ομπραντόιρο απώλεσε και τις τελευταίες της ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία μετά την εντός έδρας ήττα με 78-91 από την Καχασόλ, με τον Τζερεμάια Μάσει να παρακολουθεί τον αγώνα από τις κερκίδες του γηπέδου, αφού δεν ήταν για δεύτερο παιχνίδι εκτός αποστολής. Ο Αμερικανός άσος δεν χρησιμοποιήθηκε σε αυτόν τον αγώνα «ζωής ή θανάτου» και ουσιαστικά απομένει η λύση της συνεργασίας. Σήμερα δεν αποκλείεται λοιπόν ο Τζερεμάια Μάσει να μείνει ελεύθερος από την Ομπραντόιρο και αμέσως θα μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής στην Θεσσαλονίκη και τον Άρη. Ο Αμερικανός περιμένει με αγωνία να κλείσει και αυτό το κεφάλαιο της καριέρας του προκειμένου να ξανανοίξει αυτό με τον Άρη. Το επόμενο 48ώρο θα είναι κρίσιμο, μιας και οι Ισπανοί πρέπει να του δώσουν και μέρος από τα οφειλόμενα, τα οποία φτάνουν τις 100.000 ευρώ. Ο Ντέιβιντ Μπλατ περιμένει να μάθει σήμερα τα ευχάριστα νέα στο θέμα Μάσει, ενώ άμεσα θα γίνουν οι κινήσεις για να δηλωθεί και η αλλαγή με τον Ιβάν Πάουνιτς.

Γ.ΚΟΜΠΟΤΗΣ - «Θα βάλω φωτιά στο πρωτάθλημα»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Εξοργισμένος αποχώρησε από το «Αλκαζάρ» ο πρόεδρος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, ο οποίος μιλώντας σε… πηγαδάκι ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να μιλήσω, γιατί αν μιλήσω, θα βάλω φωτιά στο πρωτάθλημα». Η ομάδα της Λιβαδειάς κέρδισε τη Λάρισα, ωστόσο η νίκη της Skoda Ξάνθης επί του Ηρακλή στο «Καυταντζόγλειο» έστειλε τους Βοιωτούς στη δεύτερη κατηγορία.

Πανόπουλος: «Μου έφυγε η ψυχή»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Πανευτυχής και πώς να γίνει διαφορετικά, ήταν ο Χρήστος Πανόπουλος μετά τη νίκη της Skoda Ξάνθης επί του Ηρακλή, αποτέλεσμα που διατήρησε την ακριτική ομάδα στη Superleague. «Η Ξάνθη έχει πολύ καλή ομάδα και άξιζε να παραμείνει στην κατηγορία. Όταν έγινε το 2-2 μας έφυγε η ψυχή. Όμως τα παιδιά το πίστεψαν και ήρθε η νίκη», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στον κόσμο που ήταν μαζί μας. Ήταν μια γροθιά. Ήμασταν τόσο ενωμένοι, δεν το έχω ξαναδεί στα 19 χρόνια που ασχολούμαι». Τέλος, έριξε και την «μπηχτή» του με αφορμή τη φιλολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες μέρες σχετικά με την πιθανότητα νίκης της Ξάνθης στο «Καυτανζόγλειο» αλλά και του Λεβαδειακού στη Λάρισα:

«Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είπα στον προπονητή μας να πάρει τηλέφωνο τον προπονητή της Λάρισας και να τον ρωτήσει τι σύστημα χρησιμοποίησε και νίκησε με 3-0 τον Πανιώνιο εκτός έδρας. Τον πήρε τηλέφωνο και έκανε αυτό που έκανε και εκείνος και νικήσαμε».

Βιτόλο: «Μικρό προβάδισμα ο Ολυμπιακός, καλύτερος όλων ο Σάντος»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο (4-1 τον Εργοτέλη) την κανονική διάρκεια της Superleague και πλέον η προσοχή στρέφεται στα πλέι οφ . Ο «Δικέφαλος» του βορρά θα ξεκινήσει το μίνι πρωτάθλημα με τρεις βαθμούς, έναν λιγότερο από τον Ολυμπιακό, με τον μέσο τον Βίκτορ Βιτόλο να αναφέρει πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ένα μικρό προβάδισμα. Παράλληλα, ο Ισπανός μέσος μίλησε με τα καλύτερα λόγια τον Φερνάντο Σάντος.

«Οι δυο τελευταίες νίκες μάς τονώνουν το ηθικό. Θέλαμε να μπούμε στα πλέι οφ με τους περισσότερους δυνατούς βαθμούς. Ο Ολυμπιακός έχει ένα μικρό βαθμολογικό προβάδισμα και εμείς θα προσπαθήσουμε να το ανατρέψουμε. Πρέπει να συγκεντρωθούμε για τα έξι παιχνίδια που απομένουν και να τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε».

Για τον προπονητή του ανέφερε: «Δεν είμαι αυτός που θα αποφασίσει, όμως έχω άποψη και θα την εκφράσω, και αυτή είναι η προσωπική μου. Ο Φερνάντο Σάντος είναι ο καλύτερος τεχνικός που εργάζεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και είμαι χαρούμενος που δουλεύω μαζί του. Θα ήθελα η συνεργασία μας να συνεχιστεί».

Λίνο: «Έξι δύσκολα παιχνίδια»

«Μετά τις συνεχόμενες ήττες που κάναμε και μας αποσυντόνισαν σημειώσαμε μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη και μάλιστα με ικανοποιητική εμφάνιση», ανέφερε από τη μεριά του ο Βραζιλιάνος άσος, Λίνο, που μέσα στην εβδομάδα προχώρησε στην ανανέωση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ.

Και συνέχισε: «Στα πλέι οφ θα έχουμε έξι δύσκολα παιχνίδια και για μένα δεν έχει σημασία το ποια θα είναι η σειρά των αγώνων. Χαίρομαι που θα είμαι εδώ για άλλα δυο χρόνια, καθώς ήταν κάτι που ήθελα και είναι θετικό ότι αυτό ήθελαν και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ».

Παπάζογλου: «Στόχος η πρωτιά»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Δώσαμε το μήνυμα ότι ο ΠΑΟΚ είναι εδώ. Το ήθελα το γκολ. Γιατί είναι σημαντικό για κάθε παίκτη το γκολ, για να ανεβαίνει η ψυχολογία του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επιθετικός του «Δικεφάλου» του βορρά, Θανάσης Παπάζογλου αναφερόμενος στη νίκη επί του Εργοτέλη (4-1), στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Και συνέχισε: «Χρειαζόμασταν σήμερα την νίκη. Δουλέψαμε για αυτήν όλη την εβδομάδα. Πήραμε το ευρύ σκορ και τώρα κοιτάμε μπροστά. Στόχος μας είναι η πρώτη θέση στα πλέι οφ και αυτή θα κριθεί από εμάς. Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί σε όλα τα παιχνίδια και να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Βολές κατά πάντων από Χριστοβασίλη

http://www.sport24.gr/ast/cov/xr/xristovasilis_b.jpgΑποκαλυπτικός ήταν ο Γιώργος Χριστοβασίλης στην απολογιστική συνέντευξη Τύπου της Κυριακής, όπου παραδέχθηκε πως έγιναν πολλά λάθη στην αρχή της σεζόν, ενώ δήλωσε πως αισθάνεται προδομένος από τον Γιώργο Παράσχο! Με την γλώσσα της αλήθειας μίλησε την Κυριακή ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης, που μίλησε για όλα όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν, ενώ προανήγγειλε αλλαγές για να επανέλθει η ομάδα στην Σούπερ Λιγκ.

"Κάναμε μια προσπάθεια να χαμογελάσει ο κόσμος, αλλά εμείς δώσαμε 28 παιχνίδια και άλλοι σταμάτησαν στα 25. Επίσης διαπιστώσαμε ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές στις τελευταίες αγωνιστικές μεταμορφώνονται σε Μέσι.

Τις πέντε τελευταίες αγωνιστικές όλοι είδαμε τι έγινε σε ματς όπως το Πανιώνιος-Λάρισα. Εμείς δεν μπήκαμε σε κανένα άρμα", είπε ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΣ φανερά απογοητευμένος.

"Νιώθω προδομένος από τον Παράσχο"

Αυτό που προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, ήταν η ατάκα του κ. Χριστοβασίλη για τον Γιώργο Παράσχο, από τον οποίο αισθάνεται προδομένος. Η αλήθεια είναι πως ο Έλληνας τεχνικός δεν μπόρεσε να κερδίσει τα αποδυτήρια από την πρώτη στιγμή, κάτι που κουβάλησε η ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν.

"Έπρεπε να είχε αποχωρήσει νωρίτερα, όταν τα αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά. Νιώθω προδομένος από τον κύριο Παράσχο γιατί ήταν ο πρώτος προπονητής που έκανε το σχεδιασμό για τις μεταγραφές.

Έγιναν αποκλειστικά από τον προπονητή με τη συνεργασία της ΠΑΕ, αλλά οι εργαζόμενοι εκτέλεσαν εντολές. Τον Ιανουάριο επρόκειτο να κάνουμε πέντε μεταγραφές, αλλά οι δυο κόπηκαν την τελευταία στιγμή.

Οι παίκτες δεν έγιναν μια οικογένεια και δεν έδεσαν ποτέ. Προσπαθήσαμε να διορθώσουμε την κατάσταση, αλλά ποτέ δεν παρεμβαίναμε στα αποδυτήρια. Το τι γίνεται εκεί είναι δουλειά του προπονητή".

"Θα μείνουν οι παίκτες που αγαπούν την ομάδα"

Κλείνοντας, ο κ. Χριστοβασίλης μίλησε για τις αλλαγές ενόψει της νέας σεζόν, ενώ τόνισε πως πρώτος στόχος είναι η κατασκευή προπονητικού κέντρου και γηπέδου.

"Γίναμε σοφότεροι και είναι επιλογής μας να κρατήσουμε τους καλούς χαρακτήρες. Όταν έρθει ο προπονητής θα αποφασίσει για μερικές προσθήκες. Το ρόστερ θα αλλάξει σημαντικά. Ο βασικός κορμός θα μείνει, όμως μόνο οι παίκτες που αγαπάνε την ομάδα.

Μάθαμε από τα λάθη μας και θα τα διορθώσουμε. Ο ΠΑΣ είναι ο κόσμος του και ο κόσμος ο ΠΑΣ. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, έτσι ώστε η Β' εθνική να είναι απλά μια κακή παρένθεση.

Πρώτος στόχος είναι το προπονητικό και το νέο γήπεδο. Θα γίνουν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Από τη διοίκηση μέχρι και τα γήπεδα".

ΚΑΒΑΛΑ: «Καθαρές» οι εξετάσεις για Ντιέ

Ήταν το 57΄ του αγώνα ανάμεσα στην Καβάλα και τον Πανιώνιο, όταν ο Σερζ Ντιέ δέχθηκε με δύναμη την μπάλα στο πρόσωπο και έπεσε στο έδαφος μοιάζοντας να έχει χάσει τις αισθήσεις του. Πάνω του «έπεσαν» όλοι σχεδόν οι συμπαίκτες του και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ντουγκλάο τον μετέφερε γρήγορα με τα χέρια εκτός αγωνιστικού χώρου! Ο Ντιέ ανέκτησε έπειτα τις αισθήσεις και πάλι κατέρρευσε. Ο γιατρός τόνιζε ότι δεν μπορούσε να κουνήσει τα άκρα του, όμως οι πρώτες εξετάσεις ήταν καθαρές και υπήρξε μία πρώτη ανακούφιση. Πάντως σημερα θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία.

Φωτο Ημέρας

H επιστήμη σηκώνει τα... πόδια ψηλά

Μπάγεβιτς: Δεν συμφωνώ με τις αποδοκιμασίες

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_d4VjchqBi.jpgΤην αντίθεση του στις αντιδράσεις του κόσμου εναντίον του Νάτσο Σκόκο εξέφρασε στη συνέντευξη Τύπου ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.Ο προπονητής της ΑΕΚ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «κανείς παίκτης της ΑΕΚ δεν αξίζει αυτή τη συμπεριφορά», ενώ σχολίασε και την επιλογή του να αφήσει εκτός 11άδας τους Αργεντινούς και τον Ρότζερ Γκερέιρο.

«Θέλαμε οπωσδήποτε να κερδίσουμε το σημερινό ματς. Μας χρειαζόταν η νίκη για τους γνωστούς λόγους. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ξεκινήσαμε και δεν παίξαμε καλά. Είχαμε προβλήματα με την κυκλοφορία της μπάλας, χάναμε πολύ γρήγορα την μπάλα και δεν μπορούσαμε να κάνουμε αυτά που θέλουμε. Η αλήθεια είναι ότι και ο αντίπαλος ήταν λίγο πίσω και δε θέλαμε να δώσουμε χώρους γιατί είχαν γρήγορους παίκτες για αντεπιθέσεις. Είχαμε, πάντως, δύο ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, βάλαμε γκολ, είχαμε ευκαιρίες, είχε κι ο αντίπαλος αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι νικήσαμε», είπε αρχικά ο Μπάγεβιτς.

Για το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσαν ορισμένοι ποδοσφαιριστές του, σχολίασε: «Κάποιοι την Παρασκευή παραβίασαν το ωράριο, μίλησα μαζί τους, ήθελα να προστατέψω την ομάδα κι αυτούς και τους άφησα εκτός 11άδας. Είναι δύσκολη στιγμή για εμάς, μας χρειάζεται ηρεμία για να βρούμε το καλύτερο και το πιο σωστό για την ΑΕΚ. Ρωτήστε ό,τι θέλετε για το παιχνίδι αλλά τίποτα για όλα τα άλλα. Με αυτούς που ξενύχτησαν δεν ξέρω τι θα γίνει. Θα δούμε τι θα κάνει αύριο ο πρόεδρος, που έχει ενημερωθεί για το θέμα».

Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, είπε: «Για τους νεαρούς, θέλω να πω ότι υπάρχουν και παίκτες που δεν είχαν σήμερα συμμετοχή. Μας περιμένουν πολύ σημαντικά ματς στα play-offs. Θα ήθελα να έχω όσο το δυνατόν πιο έτοιμους παίκτες».

Υπάρχουν κάποια προβλήματα που μπορούμε να τα ξεπεράσουμε αλλά χρειαζόμαστε χρόνο. Δεν έχουμε ψυχολογία, δεν έχουμε αυτά που θέλουμε και είχαμε κάποτε. Το πιο σημαντικό τώρα είναι τα play-offs. Θα περιμένουμε και την κλήρωση αύριο και μετά θα δούμε».

Για τις αποδοκιμασίες στον Νάτσο Σκόκο, ήταν ξεκάθαρος: «Δεν συμφωνώ με τις αποδοκιμασίες σε Σκόκο. Κανένας παίκτης της ΑΕΚ δεν αξίζει αυτή την συμπεριφορά, ειδικά τώρα που έχουμε μπροστά μας έναν στόχο και μας περιμένουν δύσκολα παιχνίδια. Πιστεύω ότι θα το ξεπεράσουμε και αυτό το πρόβλημα».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου και τη διακοπή στο παιχνίδι, σχολίασε: «Οταν δεν παίζεις καλά ο κόσμος σου κάνει αυτά που έκανε και σήμερα. Πρέπει να βοηθήσουμε τον Σκόκο, θα τον βοηθήσουμε, θα το καταλάβει και θα ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο που είναι τώρα μπροστά του. Πιστεύω θα το καταλάβουν και οι φίλαθλοι και δε θα έχουμε αυτό το πρόβλημα».

Για τα play-offs, υπογράμμισε: «Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει στα play-offs. Εχουμε αυτή την ομάδα, με τα προβλήματα και εγώ πιστεύω σε αυτή την ομάδα. Πιστεύω ότι σε εννιά μέρες μπορούμε να είμαστε καλύτεροι. Ολοι μαζί μπορούμε να το καταφέρουμε. Ο πρόεδρος λέγοντας ότι είμαστε το φαβορί, είπε τη γνώμη του. Δεν μπορώ να πω ότι είναι λάθος ή ότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θα κάνουμε προσπάθεια και θα δούμε στο τέλος τι θα γίνει. Δικαιολογία δε θέλω να έχω ούτε εγώ ούτε οι παίκτες μου. Ο Ολυμπιακός μπορεί να θεωρείται φαβορί λόγω βαθμολογίας αλλά μέσα στα παιχνίδια μπορούν να αλλάξουν πολλά».

Τέλος, αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά της ομάδας του στα ντέρμπι: «Εχουμε καλά αποτελέσματα στα ντέρμπι και αυτός είναι λόγος που μου επιτρέπει να πιστεύω στην ομάδα. Πάντα σε όλα τα ματς πάμε για να κερδίσουμε και αν πας έτσι στους αγώνες, δεν σου επιτρέπεται να έχεις ορισμένα πράγματα που θέλεις».

Προβάδισμα για Λέικερς και Μαβς

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/fc9249e1345a41a47fea949e00f42623_L.jpg?1271644753?1271644753?1271644753Οι Λέικερς επιβλήθηκαν δύσκολα των Θάντερ με 87-79, ενώ οι Μάβερικς έκαμψαν την αντίσταση των Σπερς με 100-94. Νίκες για Μάτζικ και Μπλέιζερς επί των Μπόμπκατς και Σανς αντίστοιχα.

Οι «Λιμνάνθρωποι» επικράτησαν των Θάντερ στον πρώτο αγώνα της σειράς των play-offs κάνοντας το 1-0 επί των «Κεραυνών», έχοντας ως κορυφαίο τον Πάου Γκασόλ με 19 πόντους και 13 ριμπάουντ. Άξιοι συμπαραστάτες του ήταν οι Κόμπε Μπράιαντ (21π.) και Άντριου Μπάινουμ (13π., 12ρ., 4ταπ.), ενώ από τους φιλοξενούμενους προσπάθησαν οι Κέβιν Ντουράντ και Ράσελ Ουέστμπρουκ με 24 και 23 πόντους αντίστοιχα.

Στο Ντάλας, ο Ντιρκ Νοβίτσκι (36π., 7ρ.) οδήγησε τους Μαβς στην επικράτηση επί των Σπερς, με τους οικοδεσπότες να φτάνουν στο 1-0 στην σειρά. Ο Καρόν Μπάτλερ πρόσθεσε ακόμα 22 πόντους στη νικη των Μάβερικς, ενώ από τα «Σπιρούνια» οι Τιμ Ντάνκαν και Μανού Τζινόμπιλι είχαν από 27 και 26 πόντους αντίστοιχα.

Οι Μάτζικ πήραν το προβάδισμα στη σειρά με τους Μπόμπκατς (σ.σ 1-0), καθώς έφτασαν στην τελική εντός έδρας επικράτηση με 98-89. Κορυφαίος για τους περσινούς φιναλίστ των τελικών ήταν ο Τζαμίρ Νέλσον (32π., 6ασ., 4ασ.), ενώ από τις «Αγριόγατες» προσπάθησαν οι Τζέραλντ Ουάλας (25π., 17ρ.) και Στέφεν Τζάκσον (18π., 9ρ., 3ασ.).

Οι Μπλέιζερς έκαναν το μπρέικ στην σειρά με τους Σανς, καθώς πέρασαν νικηφόρα από το Φοίνιξ με 105-100 και πλέον προηγούνται με 1-0. Πρωταγωνιστές για την ομάδα του Πόρτλντ ήταν οι Αντρέ Μίλερ (31π., 8ασ., λ5ρ.) και ΛαΜάρκους Όλντριτζ (22π.), ενώ από τους «Ήλιους», ο Στιβ Νας ολοκλήρωσε την αναέτρηση με 25 πόντους και 9 ασίστ.

HΡΑΚΛΗΣ:ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΝΕ.



















Επιμελεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης
O Ηρακλής δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ξάνθη και ηττήθηκε με 2-4,έτσι οι κυανόλευκοι τερμάτισαν στην 10τη θέση με 37 βαθμούς.
Για ακόμη μια χρονιά ο Ηρακλής σώνεται τις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές και η επόμενη χρονιά αναμένεται εξίσου δύσκολη σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΠΟΥΜΠΕΝΚΟ
«Γνωρίζαμε ότι είχαμε σωθεί εδώ και τρεις αγωνιστικές και στα τελευταία δύο παιχνίδια δεν παίξαμε όπως έπρεπε. Μάλλον ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι με την σωτηρία, γι' αυτό και δεχτήκαμε πολύ νωρίς γκολ τόσο κόντρα στον Παναθηναϊκό, όσο και κόντρα στην Ξάνθη. Είχαμε στιγμές που δεν παίξαμε καλά, και είχαμε στιγμές που παίξαμε πολύ καλά. Αυτό μάλλον σημαίνει έλλειψη συγκέντρωσης. Καταφέραμε να γυρίσουμε το σκορ, δημιουργήσαμε κάτι καλύτερο αλλά δεν μπορέσαμε να το κρατήσουμε μέχρι το τέλος. Ακόμη και όταν βρεθήκαμε για δεύτερη φορά πίσω στο σκορ, δεν βρήκαμε τη δύναμη να γυρίσουμε το παιχνίδι ξανά υπέρ μας. Όπως και να έχει, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά για την δουλειά που κάναμε μαζί όλο αυτό το διάστημα. Δημιουργήσαμε ένα σφιχτό σύνολο, με πολλή δουλειά και βεβαίως καλές σχέσεις. Αυτή τη στιγμή κοιτάμε το μέλλον μας». Σε ερώτηση αναφορικά με το μέλλον του, τόνισε ότι… «Έχουμε μιλήσει πολλές φορές με την διοίκηση, αλλά δεν έχω υπογράψει συμβόλαιο. Είμαι όμως έτοιμος να μιλήσω ξανά. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή, όλα πηγαίνουν καλά».


ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
«Βρήκαμε ανοργανωσιά στην ομάδα και κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να βάλουμε τάξη. Αυτό που υπάρχει προς το παρόν είναι μια μέση λύση και ο κόσμος θέλει δικαίως να ενημερωθεί. Η ηρεμία που βρήκε η ομάδα μετά την αλλαγή είναι φαινομενική. Μπορεί να βγήκε από τις περιπέτειες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να βρεθεί μια λύση. Πριν από τη γενική συνέλευση υπάρχουν κι άλλα πράγματα που πρέπει να γίνουν. Οπως ο προγραμματισμός για τη νέα περίοδο, που είναι εξίσου πολύ σημαντικός και έχουμε πρόβλημα. Πρέπει να δούμε πόσα λεφτά θα βάλουμε για τη νέα χρονιά» τόνισε ο Κύπριος.Σχετικά με την παραμονή του Μπουμπένκο, ο Παντελή δήλωσε: «Οι αρχές μου είναι διαφορετικές με τις αλλαγές υλικού. Ο προπονητής είναι ο άμεσα υπεύθυνος. Αυτός αποφασίζει. Θα πρέπει να κρατηθούν κάποια στεγανά όσον αφορά τη θέση της ΠΑΕ για τα λεφτά που πρέπει να ξοδευτούν. Πρέπει να μπουν κάποιοι φραγμοί και να τεθεί ο στόχος για τη νέα χρονιά». Όσο για το αν σκέφτεται να τοποθετηθεί μέσω συνέντευξης Τύπου για τον κόσμο; «Εντός των επόμενων 15 ημερών θα πρέπει να γίνει μια ενημέρωση στον κόσμο των όσων έχουν γίνει τους τελευταίους δύο μήνες και θα περιμένουμε τη γενική συνέλευση. Η Γ.Σ. επειδή ακούω και συζητείται πολύ, πέραν της ενημέρωσης δε μπορεί να βοηθήσει το σωματείο αυτή τη στιγμή. Είναι για να ενημερώσει και να ξεκαθαρίσει μεν τα πράγματα αλλά μέχρι τη Γ.Σ. υπάρχουν «φλέγοντα» θέματα που πρέπει να λυθούν με άλλον τρόπο». Τέλος σχετικά με τις πληρωμές που έχει προγραμματίσει για αρχές Μαΐου, σημείωσε: «Υπάρχει προγραμματισμός. Πάντα θα υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις. Ο προγραμματισμός στην κεντρική του ιδέα είναι να τηρείται με πρώτο γνώμονα τους ποδοσφαιριστές και το προσωπικό».


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΤΑΝΙ ΦΕΡΝΑΝΤΕΖ ΣΤΟ GAZZETA.GR

- Απόψε ολοκληρώνεται η κανονική περίοδος της Σουπερλίγκα και τελειώνουν οι υποχρεώσεις του Ηρακλή... Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από το δεύτερο και σύντομο αυτή τη φορά, πέρασμά σου από το ελληνικό πρωτάθλημα...

«Από αγωνιστικής πλευράς νομίζω στη διάρκεια της δικής μου παρουσίας η ομάδα δούλεψε πολύ καλά και αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο με τα αποτελέσματα... Ο προπονητής με πίστεψε, μου έδωσε χρόνο και νομίζω ότι με την απόδοσή μου, τον δικαίωσα... Προσωπικά, είμαι ευχαριστημένος γιατί δεν δυσκολεύτηκα να βρω τη φόρμα μου και να αποδείξω ότι αξίζω να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο... Όλα τα υπόλοιπα, ας τα αφήσουμε καλύτερα... Άλλωστε η χρονιά σχεδόν τελείωσε...»

- Τι εννοείς;

«Θέλει κι ερώτημα; Η ομάδα – εδώ και καιρό – είναι παρατημένη στο έλεος του Θεού... Από τότε που έφυγε ο κ. Πουρσανίδης δε λειτουργεί τίποτε... Ούτε πληρωμές, ούτε οργάνωση, καμία σοβαρότητα και επαγγελματική συνέπεια, τίποτε...Δεν πάει άλλο... Εγώ τελείωσα από τον Ηρακλή...»

- Ακούγεσαι πολύ πικραμένος;

«Πως να μην είμαι; Έχω πάρει ελάχιστα χρήματα, αλλά τουλάχιστον, ως τώρα, έπαιζα και αυτό με κρατούσε... Ξαφνικά την προηγούμενη Κυριακή στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό κι ενώ στο Ολυμπιακό Στάδιο, βρισκόταν ο προπονητής της Εθνικής Πορτογαλίας για να με δει, μου είπαν ότι δεν θα παίξω...»

- Για να έρθει πάντως ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός, φαίνεται ότι σε υπολογίζει για την τελική 22άδα που θα πάρει μαζί του στη Νότια Αφρική;

«Το καλό είναι ότι ο κ. Κεϊρόζ με ήξερε από το παρελθόν και η πρώτη μου συμμετοχή σε επίσημο παιχνίδι έγινε κατά τη διάρκεια της θητείας μου. Έχω ενημερωθεί ότι είμαι στα υπ' όψιν αλλά ακόμη δεν έχω κάποια νεότερη πληροφόρηση...»

- Ισχύει το ενδιαφέρον που έχει γραφτεί ότι υπάρχει από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό;

«Ξέρω ότι άνθρωποι και από τις δύο ομάδες έχουν εκφραστεί με κολακευτικά λόγια για την αξία μου, τώρα το τι θα γίνει το καλοκαίρι, θα το δούμε... Ενδιαφέρον πάντως, υπάρχει και από άλλες ομάδες του εξωτερικού... Το θέμα είναι ότι δεν είμαι ελεύθερος γιατί ανήκω στην Μπόχουμ...»

- Η γερμανική ομάδα θα αποφασίσει δηλαδή για τον επόμενο σταθμό της καριέρας σου;

«Την άλλη εβδομάδα θα επιστρέψω στη Γερμανία για να ενσωματωθώ στις προπονήσεις και σίγουρα θα συζητήσω με τους παράγοντές της για το μέλλον μου... Ωστόσο, πιστεύω ότι αν τους φέρω καλή πρόταση από κάποιο αξιόλογο ευρωπαϊκό σύλλογο στον οποίο επιθυμώ να αγωνιστώ, δεν θα σταθούν εμπόδιο στον δρόμο μου... Νομίζω ότι τελικά εγώ θα αποφασίσω...»

- Ποια είναι η προτεραιότητά σου για την επόμενη χρονιά; Ελλάδα, Γερμανία ή κάποιο άλλο πρωτάθλημα;

«Θα ήθελα πολύ να κάνω μία καινούρια αρχή και να παίξω σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης και να καθιερωθώ στην Εθνική ομάδα της χώρας μου...»


Ψιθυροι-Ψίθυροι

-Είναι ντροπή ο Ηρακλής να αγωνίζεται ακόμη μια χρονιά για την επιβίωση του.Αλλά ποιος φταίει;Αλήθεια που είναι ο Πρόεδρος;Ο Πρόεδρος τουρνέ και η ομάδα στα κρύα του λουτρόυ;

-Ο Παντελή απέφυγε να μιλήσει για τα ωφειλούμενα αλλά;Η νέα χρονιά τον ένοιαζε;Τελικά η ΠΑΕ Ηρακλής τι κάνει;

-Η νέα χρονιά θέλει μεγάλες αλλαγές,360 μοιρων!

-Ανέβηκε το μπάσκετ και επέστρέφει εκει που πραγματικά ανήκει.



ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΒΑΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 16:10 ΜΕ 17:25 ΚΑΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

Κούπα &... Ευρωλίγκα η Βαλένθια!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/f2ef2005d3e881862501f44ff2cc8318_L.jpg?1271622377?1271622377?1271622377Η Βαλένθια έκανε... πλάκα στην Άλμπα Βερολίνου, επικράτησε χαλαρά με 44-67 στον τελικό των EuroCup Finals στη Βιτόρια και πήρε το «εισιτήριο» για την Ευρωλίγκα της νέας αγωνιστικής περιόδου! Η γερμανική ομάδα προηγήθηκε (για τελευταία φορά) προς το τέλος της πρώτης περιόδου με 10-8, αλλά έκτοτε ο τελικός ήταν ισπανική υπόθεση. Οι «νυχτερίδες» του Νέβεν Σπάχια, από τις οποίες ο Ματ Νίλσεν αναδείχθηκε σε «MVP» της τελικής φάσης, «έτρεξαν» ένα γρήγορο 0-11 σερί, ξέφυγαν με 10-19 στο 14' και... τέλος.

Τα μεγάλα «όπλα» της Άλμπα έριχναν με... άσφαιρα και η Βαλένθια δεν είχε κανένα πρόβλημα να φτάσει στον θρίαμβο, που της δίνει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στην προσεχή Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 10-11, 22-36, 33-48, 44-67
Άλμπα Βερολίνου (Παβίσεβιτς): Μπάιαρς 9 (2/5τρίπ.), Χάμαν 9 (1), Ντόιτσιν 3 (1/4τρίπ.), Γκολέματς 4 (1/4τρίπ.), Σέκουλιτς 4, Τζένκινς 6 (2/7τρίπ.), Ράιτ 2, Τσαμπ 4, Ναλγκά 1, ΜακΙλρόι 2
Βαλένθια (Σπάχια): Πέροβιτς 17 (7/9δίπ., 3/3β.), Κλαβέρ 4 (0/4τρίπ.), Λίστσουκ 4, Μαρίνοβιτς 12 (2), Γκαρθία, Μαρτίνεθ, Πίετρους 3, Ντε Κολό 7 (1/4τρίπ.), Κελάτι 13 (1/4τρίπ.), Νίλσεν 7

Σπάχια: «Εξαιρετική δουλειά από την πρώτη μέρα»

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής της Βαλένθια, Νέβεν Σπάχια, τόνισε περιχαρής πως «θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για την εξαιρετική δουλειά, όχι μόνο απόψε. Είναι το τέλος μιας απίστευτης χρονιάς, κατά την οποία οι παίκτες μου έδειξαν απίστευτο χαρακτήρα».

Ο Ματ Νίλσεν, από την πλευρά του, υπογράμμισε πως «είναι μια απίστευτη εμπειρία να αγωνίζεσαι γι' αυτή την ομάδα. Από την πρώτη ημέρα, είναι σαν μια οικογένεια, περισσότερο από κάθε άλλη στην καριέρα μου. Η λέξη "ομάδα" αντικατοπτρίζεται σ' αυτή πιο πολύ όσο σε λίγες. Ήταν μια τόσο ευχάριστη εμπειρία. Αξίζαμε το τρόπαιο, το ίδιο και οι φίλαθλοί μας, που μας στήριξαν σε όλη τη διαδρομή.

Ο Τόμας Κελάτι, που το καλοκαίρι... ήρθε κι έφυγε από τον Ολυμπιακό, είπε πως «είναι υπερηφάνεια και προνόμιο να αγωνίζεσαι σ' αυτή την ομάδα. Έχουμε τόσους πολλούς καλούς παίκτες, οι οποίοι δούλεψαν σκληρά για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Παίξαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο και δεν τους αρνηθήκαμε την επιστροφή στο δεύτερο ημίχρονο. Χθες είπαμε να βελτιώσουμε την άμυνά μας και το κάναμε απόψε. Παίξαμε εξαιρετική άμυνα από την αρχή μέχρι το τέλος, η οποία μας επέτρεψε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Κάναμε απίστευτη δουλειά. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν λες και παίζαμε εντός έδρας. Ο κόσμος ήρθε και μας βοήθησε όλο το διήμερο. Η νίκη είναι γι' αυτούς».

Σεξουαλικό σκάνδαλο στους «Τρικολόρ»;

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/aa188c0b9033e99b5ac95e68fb44bbad_L.jpg?1271612189?1271612189?1271612189Μπορεί ο Ραϊμόν Ντομενέκ να μην είδε στο τελευταίο φιλικό της Εθνικής Γαλλίας μεγάλη διάθεση, ωστόσο κάποιοι διεθνείς είναι... επικίνδυνα ορεξάτοι, αφού φέρεται να είναι μπλεγμένοι σε σεξουαλικό σκάνδαλο.Σεξουαλικό σκάνδαλο δυο μήνες πριν το Μουντιάλ; Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, δυο παίκτες της Εθνικής Γαλλίας φέρεται να είχαν σχέση με ανήλικες πόρνες, μάλιστα ο ένας από αυτούς τόνισε πως έχει σχέση με μια από τις κοπέλες, ενώ αρνείται πως ήξερε την πραγματική της ηλικία. Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται ένα μεγάλο νυχτερινό κλαμπ στο Παρίσι, που το επισκέπτονταν. Μάλιστα, ο γαλλικός Τύπος κάνει λόγο πως τις επόμενες ημέρες μπορεί να ανακριθεί και τρίτος Γάλλος διεθνής!

Έναν βαθμό από τον τίτλο η Ρέιντζερς

http://www.sport24.gr/ast/cov/la/laffertyjoy_b.jpgΗ Ρεϊντζερς νίκησε με 2-0 την Χαρτς στο "Άιμπροξ" και θέλει ακόμη έναν βαθμό για να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα. Κάιλ Λάφερτι και Κένι Μίλερ πέτυχαν τα γκολ για τους "προτεστάντες" οι οποίοι διατήρησαν την διαφορά των 11 βαθμών από την Σέλτικ, με 4 αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος της περιόδου.

Η σύνθεση της Ρέιντζερς...
ΜακΓκρέγκοερ, Γουέιρ, Γουΐτακερ, Μπουγκέρα, Πάπατς, ΜακΚάλογκ, Ντέιβις, Τόμπσον, Μπόιντ (78' Νόβο), Κένι Μίλερ, Λάφερτι (69' Νέισμιθ).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής (1ης των play-offs):

Σάββατο
Σέλτικ - Χιμπέρνιαν 3-2 (4' Ρόμπι Κιν, 80' Φορτουνέ, 87' Ράσμουσεν / 6' Ριόρνταν, 54' πέν. Στόουκς)
Αμπερντίν - Φόλκερκ 1-0 (11' ΜακΛιν)
Χάμιλτον - Κιλμάρνοκ 3-0 (72' Ίμρι, 77' Φλάβιο Παϊσάο, 87' Τόμας)
Σεντ Τζόνστοουν - Σεντ Μίρεν 2-2 (79' Ντάμπερι, 94' πέν. Σέριν / 33' Κάρεϊ, 50' Ντόρμαν)

Κυριακή
Ρέιντζερς - Χαρτς 2-0 (54' Λάφερτι, 84' πέν. Κένι Μίλερ)
Μάδεργουελ - Νταντί Γιουνάιτεντ (18:15)

Η βαθμολογία

1. Ρέιντζερς 80
2. Σέλτικ 69
3. Νταντί Γιουν. 59
4. Χιμπέρνιαν 50
5. Μάδεργουελ 48
6. Χαρτς 44
7. Σεντ Τζόνστοουν 42
8. Χάμιλτον 39
9. Αμπερντίν 37
10. Κιλμάρνοκ 29
11. Σεντ Μίρεν 29
12. Φόλκερκ 28

*Οι δύο πρώτοι στα προκριματικά του Champions League
**Ο 3ος και ο 4ος στο Europa League
***Ο τελευταίος υποβιβάζεται

Νοκ-άουτ η Μπεσικτάς από την Φενέρμπαχτσε

http://www.sport24.gr/ast/cov/al/alex.Jpeg_2010_4_18_20_29_28.jpeg_b.jpgο μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Βραζιλιάνος, Άλεξ, με εξαιρετικό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή μόλις στο 2ο λεπτό, ενώ στο 67' ο Μπομπό έχασε πέναλτι για τους φιλοξενούμενους.

Η "Φενέρ" διατηρήθηκε έτσι έναν βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο, Μπούρσασπορ, ενώ η Μπεσικτάς έμεινε 8 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Βολκάν Ντεμιρέλ, Γκιοκχάν Γκιονιούλ, Μπιλίκα, Λουγκάνο, Αντρέ Σάντος, Μεχμέτ Τοπούζ, Σελτσούκ Σαχίν, Εμρέ Μπελόζογλου, Εζέρ Χουρματσί (75' Βέντερσον), Άλεξ, Γκουΐθα (86' Σεμίχ Σεντιούρκ).
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Ρουστού, Ιμπραχίμ Κας (46' Ουγκούρ Ιντσεμάν), Σίβοκ, Φεράρι, Ιμπραχίμ Ουζουλμέζ (82' Σερντάρ Εζκάν), Ιμπραχίμ Τοραμάν, Ερνστ, Φινκ (86' Χολόσκο), Ισμαΐλ Κοϊμπάσι, Ροντρίγκο Τέγιο, Μπομπό.
*κόκκινη 88' Ερνστ, 90' Βέντερσον και Ιμπραχίμ Τοραμάν

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 30ής αγωνιστικής:

Παρασκευή
Μπούρσασπορ - Γκαζιάντεπσπορ 2-0 (45' Εμέρ Ερντογκάν, 79' Βολκάν Σεν)

Σάββατο
Ίστανμπουλ - Γκεντσλερμπιρλιγί 0-4 (10' Ορχάν Σαμ, 37' και 89' Μουσταφά Πεκτεμέκ, 80' Χαρμπουζί)
Μανίσασπορ - Γαλατάσαράι 1-2 (74' αυτ. Μεχμέτ Τοπάλ / 21' Καντέρ Κεϊτά, 64' Μπάρος)

Κυριακή
Σίβασπορ - Άνκαρασπορ 3-0 (στα χαρτιά)
Ανκαρατσιουτσού - Εσκισέχιρσπορ 3-1 (4' Βίτεκ, 12' Σαπάρα, 28' πέν. Γκέρεμι / 69' Αντέμ)
Ντιγιάρμπακιρσπορ - Καϊσέρισπορ 0-3 (16' και 20' Μεχμέτ Ερέτ, 60' Σαϊντού)
Αντάλιασπορ - Ντενίζλισπορ 2-1 (19' Νετσατί Ατές, Σεργκέι Ντιέουα / 36' Αχμέτ Τσεμπέ)
Φενέρμπαχτσε - Μπεσικτάς 1-0 (2' Άλεξ)

Δευτέρα
Τράμπζονσπορ - Κασίμπασα (20:00)

Η βαθμολογία

1. Μπούρσασπορ 65
2. Φενέρμπαχτσε 64
3. Γαλατάσαράι 60
4. Μπεσικτάς 57
5. Τράμπζονσπορ 50
6. Καϊσέρισπορ 50
7. Ίστανμπουλ 49
8. Εσκίσεχιρσπορ 48
9. Γκεντσλέρμπιρλιγί 43
10. Γκαζιάντεπσπορ 38
11. Αντάλιασπορ 37
12. Κασίμπασα 36
13. Ανκαραγκιουτσού 36
14. Μανίσασπορ 30
15. Σίβασπορ 30
16. Ντιγιάρμπακιρσπορ 24
17. Ντενίζλισπορ 21
18. Άνκαρασπορ 0

*Oι 2 πρώτοι στο Champions League (ο 1oς απευθείας ο 2ος προκριματικά)
**Ο 3ος και ο 4ος στο Europa League
***Oι 3 τελευταίοι υποβιβάζονται