Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Σήμερα η κλήρωση

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/628c2562a48393217b3694058f4e773e_L.jpg?1271646735?1271646735?1271646735Η νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη φέρνει τους «ερυθρόλευκους» στους 4 βαθμούς στα πλέι οφ. Ακολουθούν οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης με 3, 1 και 0 αντίστοιχα. Σήμερα είναι η κλήρωση.Τα τελευταία χρόνια έχει μάθει να κατακτά τον τίτλο, ωστόσο φέτος ο Ολυμπιακός θα αρκεστεί στο να μπορέσει να πάρει την δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μέσω της διαδικασίας των μπαράζ. Μια διαδικασία που οι «ερυθρόλευκοι» μπαίνουν για πρώτη φορά. Η ομάδα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς θα ξεκινήσει τα πλέι οφ από την πρώτη θέση και τους τέσσερις βαθμούς, μετά τη νίκη επί του Άρη. Ο ΠΑΟΚ αν και κέρδισε και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση τον Εργοτέλη θα έχει τρεις. Η ΑΕΚ έχει έναν και πέταξε άλλον έναν με την ισοπαλία στην Λιβαδειά, ενώ ο Άρης δεν θα έχει κανέναν.

Η βαθμολογία των ομάδων στα play-off:

1) Ολυμπιακός 4

2) ΠΑΟΚ 3

3) ΑΕΚ 1

4) Αρης 0

Σήμερα κλήρωση και συνέντευξη Τύπου

Η κλήρωση των πλέι οφ θα πραγματοποιηθεί σήμερα και όπως είναι λογικό το πρόγραμμα φέτος έχει σαφώς μεγαλύτερη σημασία λόγω των βαθμών που έχουν οι ομάδες. Στην συνέχεια θα υπάρξει κοινή συνέντευξη Τύπου των προπονητών των τεσσάρων ομάδων, με τους Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, Φερνάντο Σάντος, Ντούσαν Μπάγεβιτς και Εκτορ Ραούλ Κούπερ να μιλάνε για τα πλέι οφ.

Τετάρτη 28 Απριλίου η πρεμιέρα

Όσον αφορά την ημερομηνία έναρξης των πλέι οφ, αυτή είναι η 28 Απριλίου (Τετάρτη) και θα γίνονται χωρίς διακοπή αγώνες Τετάρτη-Κυριακή, προκειμένου οι έξι αγωνιστικές να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 16 Μαΐου, μιας και λόγω πρόκρισης της Εθνικής στο Μουντιάλ θα πρέπει οι διεθνείς την επόμενη των πλέι οφ να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους.
Αξίζει να αναφέρουμε πως η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στα πλέι οφ θα πάρει το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο για το Champions League στον προκριματικό γύρο. Για την ακρίβεια θα πρέπει να δώσει δύο προκριματικούς γύρους, όπως άλλωστε έκανε και φέτος ο Παναθηναϊκός.
Σε περίπτωση που ο Άρης κατακτήσει το κύπελλο στον τελικό με τον Παναθηναϊκό, η ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη στα πλέι οφ, θα πάρει το προνομιακό εισιτήριο για το Europa League με συμμετοχή στον τελευταίο προκριματικό (πλέι οφ) και πρώτο ματς στις 19 Αυγούστου.
Η ομάδα που θα τερματίσει τρίτη στα πλέι οφ θα ξεκινήσει από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League (στα τέλη Ιουλίου) και θα πρέπει να αποκλείσει δύο ομάδες για να προκριθεί στους ομίλους.
Τέλος η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία στα πλέι οφ θα ξεκινήσει από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, θα δώσει πρώτο ευρωπαϊκό ματς στις 15 Ιουλίου και θα πρέπει να αποκλείσει τρεις ομάδες μέσα στο καλοκαίρι για να προκριθεί στους ομίλους της διοργάνωσης τον Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: