Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Μαχαιρώματα στη Ρώμη

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/7b6f40f7f74a1dc9c61d8aad0cb09120_L.jpg?943912800?943912800?943912800Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν μετά το τέλος του ντέρμπι της Ρώμης μεταξύ των οπαδών της Ρόμα και της Λάτσιο που είχαν ως συνέπεια τον τραυματισμό τεσσάρων «τζιαλορόσι», με τον έναν να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, μετά από μαχαιριά που δέχτηκε. Το ντέρμπι της Ρώμης δεν έληξε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά είχε και τρίτο ημίχρονο, αφού οι χειρονομίες του Φραντσέσκο Τότι, αλλά και εκτεταμένα επεισόδια στους δρόμης της ιταλικής πρωτεύουσας, παραλίγο να αμαυρώσουν τη νίκη των «τζιαλορόσι».

Και αυτό γιατί μετά το τέλος του αγώνα ο Τότι προέβη σε μία χειρονομία με τους αντίχειρες προς το κάτω και πολλοί θεώρησαν ότι με τη κίνησή του αυτή εννοούσε ότι η Λάτσιο υποβιβάζεται. Ο ίδιος μιλώντας για την πράξη του ανέφερε: «Λυπάμαι εάν κάποιος προσβλήθηκε από τον τρόπο πανηγυρισμού μου. Παρασύρθηκα από το πάθος αυτού του θριάμβου (η Ρόμα επικράτησε με 2-1), αλλά δεν ήθελα να πληγώσω κανέναν».

Στη συνέχεια ο capitano αποκάλυψε ότι η χειρονομία αυτή πήγαινε προς τον παίκτη της Λάτσιο, Ρομπέρτο Μπαρόνιο, ο οποίος είχε κάνει το ίδιο στο ντέρμπι του πρώτου γύρου προς το πρόσωπο του Τότι λέγοντάς του ότι «τελείωσε» ποδοσφαιρικά. «Αυτό είναι το ντέρμπι μεταξύ της Ρόμα και της Λάτσιο και το ξέρουν όλοι καλά. Εγώ δεν έκανα τίποτα όταν κάποιοι χρησιμοποίησαν την φωτογραφία μου για να με προσβάλουν στο προπονητικό κέντρο της Λάτσιο. Στο παρελθόν αρκετοί παίκτες της Λάτσιο έχουν πανηγυρίσει προκλητικά, και για να λέμε την αλήθεια τέτοιοι πανηγυρισμοί και αυτά τα πειράγματα είναι το αλατοπίπερο σε αυτά τα ντέρμπι».

Οι οπαδοί όμως των δύο ομάδων και ειδικά της Λάτσιο δεν συμμερίστηκαν τα λόγια του αρχηγού της Ρόμα με συνέπεια να υπάρξουν σοβαρά επεισόδια στους δρόμους της Ρώμης γύρω από το Ολίμπικο μετά το τέλος της αναμέτρησης. Τέσσερις φίλοι της Ρόμα μαχαιρώθηκαν, με τον έναν από αυτούς να είναι σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση. Επίσης, από το μένος των tifozi δεν ξέφυγαν και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα με τις ζημιές να ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: