Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ποιός Γιαννιώτας; Οι Γιαννιώτες!!

Ποιός Γιαννιώτας; Οι Γιαννιώτες!
Το γκολ του Γιαννιώτα (54’) δεν έφτασε για τον Άρη, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να εκμεταλλεύεται το προβάδισμα και το επιβλητικό του πρώτο ημίχρονο κι έτσι να φεύγει με το πρώτο του «διπλό» (1-2) από το «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ίλιτς (11’) και Ψυχογιός (27’ αυτ.) τα τέρματα των φιλοξενούμενων, που ανέβηκαν στην 6η θέση της Σούπερ Λίγκας.

Από ένα ημίχρονο για κάθε ομάδα, με το πρώτο να είναι καθοριστικό για την έκβαση της αναμέτρησης. Ο ΠΑΣ κυριάρχησε σημείωσε δύο γκολ και θα μπορούσε να είχε ακόμη πιο ευρύ προβάδισμα, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντε Βινσέντι που είχε και δοκάρι μόλις στο 3’. Στο δεύτερο μέρος ο Άρης αντέδρασε, μείωσε με τον Γιαννιώτα, πίεσε μέχρι το τέλος για την ισοφάριση, αλλά ο Φεγκρούς κράτησε τους Ηπειρώτες στα δύσκολα.



Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με κινητήριο μοχλό τον Ντε Βινσέντι ξάφνιασε… δυσάρεστα τον Άρη μέσα στην έδρα του. Με τον Αργεντινό να κάνει παιχνίδι και τους Γεωργίου, Ίλιτς άξιους συμπαραστάτες αναστάτωσε αρκετές φορές την αντίπαλη περιοχή και δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες για το «διπλό». Η προειδοποιητική βολή ήρθε από δική του προσπάθεια, με το δυνατό σουτ που έπιασε να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Την ίδια στιγμή ο Άρης -αν και με σημαντικές επιστροφές στην σύνθεσή του- δεν μπορούσε να βρει ρυθμό κι ούτε να κοντρολάρει αυτόν που προσπάθησε κι εν τέλει επέβαλε ο ΠΑΣ.

Η… κατηφόρα άρχισε με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών. Με ενέργεια του Κοροβέσιου από αριστερά και επωφελούμενος από την αδυναμία των αμυντικών να διώξουν την μπάλα με ασφάλεια από την περιοχή, ο Ίλιτς με σουτ στην κίνηση από πλάγια θέση «υποχρέωσε» τον Βελλίδη να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα. Ο Άρης δεν είχε απάντηση στο γκολ που δέχθηκε, συνεχίζοντας να δυσκολεύεται απέναντι στους πολύ καλά στημένους Ηπειρώτες.

Ο Ντε Βινσέντι κι οι συμπαίκτες του ανέβαζαν την πίεσή τους, η οποία τους απέφερε και δεύτερο γκολ με τον Ψυχογιό να προσπαθεί να διώξει προ του Ίλιτς, αλλά άθελά του να σημειώνει αυτογκόλ και να βάζει ακόμα πιο δύσκολα στην ομάδα του για την συνέχεια. Ο Νίκος Πασσιαλής έκανε την πρώτη του κίνηση από τον πάγκο για να αλλάξει την κατάσταση, περνώντας τον Κανούλα (αντί του Οικονομόπουλου) κι γύρισε το σύστημα σε 4-4-2 με τον νεοεισελθόντα δίπλα στον Αγκάνθο στην επίθεση. Ωστόσο ο ΠΑΣ είχε πάρει φορά, απειλώντας από μέση και μακρινή απόσταση, ενώ δεν κακώς δεν μέτρησε γκολ του Ίλιτς.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Άρης ισορρόπησε και ανέλαβε τα ηνία του αγώνα. Λίγο αφότου διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι του Φεγκρούς στον Γιαννιώτα, ο νεαρός επιθετικός το πήρε επάνω του, εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του, ξέφυγε άνετα από τον Πάντο και με ιδανικό τελείωμα μείωσε και έβαλε την ομάδα του στο παιχνίδι. Η πίεση πια μεταφέρθηκε στην πλευρά του ΠΑΣ, που γύρισε πίσω για να διασφαλίσει το προβάδισμά του.





Άρης (Νίκος Πασσιαλής): Βελλίδης, Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Οικονομόπουλος (29’ Κανούλας), Καζναφέρης (84’ Τριανταφυλλάκος), Αγκάνθο, Παπαστεριανός, Γιαννιώτας, Μαργαρίτης, Ψυχογιός, Κοέλιο (64’ Καπετάνος).

Στον πάγκο: Διούδης, Γιαννίτσης, Νταμαρλής, Τσουκάνης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ίλιτς (82’ Γιάκος), Γεωργίου, Κεϊτά, Ντε Βινσέντι (90+1' Πατσατζόγλου), Τσουκαλάς, Κολοβέτσιος (64’ Αυγενικού), Κοροβέσης.

Στον πάγκο: Ταμπάσης, Οικονόμου, Νικλητσιώτης, Τοπούζης.

Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου)
Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»



πηγή: sport-fm.gr
 

«Μηδενική» πρεμιέρα!!

«Μηδενική» πρεμιέρα
Δόξα Δράμας και Ολυμπιακός Βόλου έμειναν στο 0-0, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της ένατης αγωνιστικής στη Football League.

Οι Βολιώτες ήταν καλύτεροι στο πρώτο μισό του αγώνα και έφτασαν δύο φορές κοντά στο γκολ, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να σκοράρουν. Ανέβηκε η Δόξα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για κάτι καλό μπροστά από το τέρμα του Γκίτκου.

Ο Ολυμπιακός έφτασε πιο κοντά στο γκολ στο 33ο λεπτό, αλλά ο Γόγολος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας Γουμάγια. Λίγο νωρίτερα, ο Σοϊλέδης απέκρουσε πάνω στην γραμμή το σουτ του Γιενγκά.

Μία αναγκαστική αλλαγή για τους Παναγιώτη Τζαναβάρα και Σούλη Παπαδόπουλο, αφού είδαν τους Κάπελ και Στουρνάρα αντίστοιχα, να αποχωρούν από τον αγωνιστικό χώρο λόγω τραυματισμού.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δόξα Δράμας (Τζαναβάρας): Γουμάγιας, Ταραλίδης, Ιντζόγλου, Σοϊλέδης (46' Ρούσεφ), Κοντέων, Κάπελ (63' Καμινιώτης), Πουλάκος (55' Θάνος), Περπερίδης, Στεργιανός, Μπάρος, Μιλένκοβιτς

Ολυμπιακός Βόλου (Παπαδόπουλος): Γκίτκος, Κατσιαρός, Γιενγκά (82' Γαλάνης), Γόγολος, Ογιαρμπίντε, Ανιέτε, Παλαιολόγος, Στουρνάρας (89' Καρράς), Πινδώνης, Στογιάνοφ, Κόλεφ (46' Μπολάτι)


Η ένατη (9η) αγωνιστική

Σάββατο 17/11

Δόξα Δράμας-Ολυμπιακός Βόλου 0-0

Κυριακή 18/11, 15:00

Εθνικός Γαζώρου-Αναγέννηση Επανομής
Καλλονή-Απόλλων Σμύρνης
Καβάλα-Ηρακλής Ψαχνών
Παναχαϊκή-Πανσερραϊκός
Παναιτωλικός-Αναγέννηση Γιαννιτσών
Θρασύβουλος-Καλλιθέα
Βύζας-Εργοτέλης
Ηρακλής-Πιερικός
Νίκη Βόλου-Λάρισα (18:30)

Ρεπό: Φωκικός

Επόμενη αγωνιστική (10η)

Καλλιθέα-Νίκη Βόλου
Εργοτέλης-Φωκικός
Πανσερραϊκός-Θρασύβουλος
Ηρακλής Ψαχνών-Βύζας
Αναγέννηση Επανομής-Παναχαϊκή
Απόλλων Σμύρνης-Καβάλα
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Εθνικός Γαζώρου
Πιερικός-Καλλονή
Ολυμπιακός Βόλου-Παναιτωλικός
Ηρακλής-Δόξα Δράμας

Ρεπό: Λάρισα



πηγή: sport-fm.gr
 

«Αστραπές και βροντές» στην Πλατεία!!

«Αστραπές και βροντές» στην Πλατεία!
Δεν έχει… ταβάνι ο φετινός Πανιώνιος!

Τα «μωρά» του Δημήτρη Ελευθερόπουλου «άστραψαν» στη Νέα Σμύρνη και πήραν τους τρεις βαθμούς με το εκκωφαντικό 4-0 κόντρα στον Πλατανιά για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με τα τρία γκολ να μπαίνουν στο πρώτο μέρος!

Εδραιωμένος στη τρίτη θέση της βαθμολογίας ο «Ιστορικός», που πλέον παίρνει αποτελέσματα και με επιβλητικό τρόπο. Αγνοούν τη νίκη εδώ και πέντε ματς οι Κρητικοί.

Εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο ο Πανιώνιος, πέτυχε τρία γκολ (5’ αυτ Αργυρόπουλος, 18’ Ρόκας, 41’ Αραβίδης), «σώθηκε» σε τρεις περιπτώσεις, κυρίως στο δοκάρι του Κάλαϊτζιτς (19’) και ουσιαστικά «κλείδωσε» το τρίποντο.

«Καρέ» από τους γηπεδούχους μετά από 3,5 χρόνια! Ήταν 12 Απριλίου του 2009 όταν οι Νεοσμυρνιώτες είχαν πετύχει τέσσερα γκολ, στο 4-1 κόντρα στον Θρασύβουλο.



Εξαιρετικό πρώτο μέρος!

Με τον πλέον… δραματικό τρόπο ξεκίνησε η αναμέτρηση. Μόλις στο 5’, ο Πανιώνιος βγήκε εξαιρετικά στην αντεπίθεση με τον Οκόγε, ο οποίος προσπάθησε να κάνει πάσα στον Αραβίδη και ενώ φαινόταν ότι… χάνεται η μπάλα, ήρθε το πόδι του αμυντικού του Πλατανιά, Αργυρόπουλου για να της αλλάξει πορεία και να την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του. Οι «κυανέρυθροι» συνέχισαν με αρκετή όρεξη και δικαιώθηκαν στο 18’.

Ο Σπυρόπουλος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κηπουρός δεν βγήκε σωστά και ο Ρόκας νίκησε τους πάντες στον «αέρα» και με κεφαλιά έκανε το 2-0, μέσα σε πανηγύρια στη Νέα Σμύρνη. Κι όμως ο Πλατανιάς αντέδρασε. Ένα λεπτό αργότερα ο Κάλαϊτζιτς έκανε το δυνατό σουτ με τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι, ενώ στο 27’ ο Αναστασάκος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Γιαννακόπουλο, με τον τελευταίο να διώχνει τη μπάλα.

Η άμυνα των Κρητικών… έμπαζε και στο 41’ ο Πανιώνιος τον τιμώρησε για τρίτη φορά. Ο Ντούνης έκανε φοβερή ψιλοκρεμαστή ασίστ στον Αραβίδη, με τον δεύτερο να κάνει εξίσου υπέροχη λόμπα, να κρεμάει τον Κηπουρό και να «γράφει» μέσα σε αποθέωση το 3-0!

Ντούνης και... καρέ

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε… ήρεμα. Το 3-0 από το πρώτο μέρος ήταν «βαρύ» για να ανατραπεί από τον Πλατανιά, ενώ από την άλλη ο Πανιώνιος είχε το… κεφάλι του ήσυχο. Πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 59’, όπου ο Αραβίδης δεν πρόλαβε με προβολή τη μπάλα και χάθηκε η ευκαιρία. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις, πιθανώς δεν είχαν και τις ψυχολογικές αντοχές από το ήδη εις βάρος τους 3-0.

Ο Πανιώνιος κυκλοφορούσε τη μπάλα και χτύπησε εκ νέου προς το τέλος. Στο 73' ο Γουνδουλάκης προσπάθησε να κάνει κάτι πολύπλοκο, δεν του βγήκε εξ'΄αρχής με τη λόμπα, ωστόσο οι αμυντικοί του Πλατανιά μπερδεύτηκαν, δεν έδιωξαν σωστά και η μπάλα πήγε στον Ντούνη, ο οποίος... έσβησε τον Ντόε και έκανε το 4-0. Τυπική διαδικασία το τελευταίο 20 λεπτο, με τον Πανιώνιο να επιστρέφει επιβλητικά στις νίκες, με τον Πλατανιά να παραμένει χωρίς νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια του.



Πανιώνιος (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γιαννακόπουλος, Σπυρόπουλος, Κούρος, Αυλωνίτης, Ρόκας, Ρόβας, Γουνδουλάκης, Σάμαρης (77’ Γιαννούλης), Ντούνης (75’ Κολοβός), Αραβίδης (70’ Καμπάνταης), Οκόγε

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Ανδράλας, Κούρντι, Διαμαντάκος

Πλατανάς (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Τζανής, Ντόε, Κουρτετσιώτης, Αγκιλέρα, Καλάιτζιτς, Αναστασάκος (57’ Ναζλίδης), Γκονζάλες (75’ Μιρτσέτα), Ουντότζι

Στον πάγκο: Λαζαρίδης, Παληγεώργος, Μαραγκουδάκης, Ποτουρίδης, Δέντσας



πηγή: sport-fm.gr
 

Εξαγριωμένοι «πολίτες»!!

Εξαγριωμένοι «πολίτες»!
Ποιος είπε ότι μόνο οι πολίτες της… Ελλάδας «βράζουν»;

Κι εκείνοι της Μάντσεστερ Σίτι δεν πάνε πίσω!

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι ισοπέδωσε με 5-0 την Άστον Βίλα, πέρασε στην κορυφή της Premier League και περιμένει «γκέλα» της Γιουνάιτεντ για να δει αν θα μείνει εκεί.

Αντίθετα, τίποτα δεν μπορεί να περιμένει η Τσέλσι με εμφανίσεις σαν αυτή με τη Γουέστ Μπρομ, που έφερε μια ακόμα γκέλα (2-1) και ακριβώς πίσω στη βαθμολογία τη σημερινή της αντίπαλο!

Όλα αυτά την ώρα που ο Σουάρες έπαιρνε από το χέρι τη Λίβερπουλ και με δυο γκολ (στο 3-0 με τη Γουίγκαν) της υπενθύμισε ,μετά από καιρό πως είναι να πανηγυρίζει στο «Άνφιλντ». Αλλά και την ίδια ώρα που η μισητή συμπολίτισσα Έβερτον θυμόταν πως είναι να χάνει (έπειτα από οκτώ ματς) και με το 2-1 γινόταν το πρώτο φετινό «θύμα» της Ρέντινγκ.

«Κηδείες» όμως έγιναν και αλλού σήμερα, με τη Σουόνσι να περνάει… πάνω από το πτώμα της Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» (2-1) και τη Σαουθάμπτον να σκοτώνει (με το εκτός έδρας 3-1) τις ελπίδες της ΚΠΡ ν’ αποφύγει το μοιραίο.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Σάββατο 17/11

Άρσεναλ-Τότεναμ 5-2
(24' Μερτεζάκερ, 42' Ποντόλσκι, 45'+1' Ζιρού, 60' Καθόρλα, 90'+1' Γουόλκοτ - 10' Αντεμπαγιόρ, 71' Μπέιλ)

Λίβερπουλ-Γουίγκαν 3-0
(47’, 58’ Σουάρες, 66’ Ενρίκε)

Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα 5-0
(43’ Σίλβα, 54’ πεν., 67’ Αγουέρο, 65’ πεν., 73’ Τέβες)

Νιούκαστλ-Σουόνσι 1-2
(90’+3’ Μπα - 58’ Μίτσου, 87’ Ντε Γκούζμαν)

ΚΠΡ-Σαουθάμπτον 1-3
(49’ Χόιλετ - 23’ Λάμπερτ, 45’+1’ Πάντσιον, 83’ αυτ. Φέρντιναντ)

Ρέντινγκ-Έβερτον 2-1
(51’, 79’ πεν. Λε Φοντρ - 10’ Νέισμιθ)

Γουέστ Μπρομ-Τσέλσι 2-1
(10’ Λονγκ, 50’ Οντεμβίγκι - 39’ Αζάρ)

Νόριτς-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή 18/11

Φούλαμ-Σάντερλαντ (18:00)

Δευτέρα 19/11

Γουέστ Χαμ-Στόουκ (22:00)


Η επόμενη αγωνιστική (13η)

Σάββατο, 24/11 (17:00)

Σάντερλαντ-Γουέστ Μπρομ (14:45)
Έβερτον-Νόριτς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-ΚΠΡ
Στόουκ-Φούλαμ
Γουίγκαν-Ρέντινγκ
Άστον Βίλα-Άρσεναλ (19:30)

Κυριακή, 25/11

Σουόνσι-Λίβερπουλ (15:30)
Σαουθάμπτον-Νιούκαστλ (17:00)
Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι (18:00)
Τότεναμ-Γουέστ Χαμ (18:00)



πηγή: sport-fm.gr
 

Βολεύτηκε η Σέλτικ!!

Βολεύτηκε η Σέλτικ
Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στρογγυλοκάθισε η Σέλτικ μετά την γκέλα ολκής της Χιμπέρνιαν. Οι «Χιμπς» έχασαν με κάτω τα χέρια από την ουραγό Νταντί με 3-1 και οι Κέλτες εκμεταλλεύτηκαν τα αποτελέσματα.

Η Νταντί ευτύχησε να προηγηθεί με τον Μπένεντικτ στο 21’ και στο δεύτερο μέρος μπήκε με τέτοια κέφια που «τελείωσε» το ματς μέσα σε επτά λεπτά. Στο 47’ και στο 52’ οι Μάιλν και Μακ Μπράιντ έκαναν το 3-0 και κλείδωσαν τη νίκη, τρίτη για τους γηπεδούχους στο πρωτάθλημα. Η Χιμπέρνιαν το μόνο που έκανε ήταν να μειώσει σε 3-1 με γκολ του Γκρίφιθς.

Το τρίποντο της νίκης πήρε και η Χαρτς η οποία επικράτησε της Σεντ Μίρεν 1-0 ενώ Σεντ Τζόνστον και Ρος Κάουντι έμειναν στο 1-1.

Υπόθεση τεσσάρων λεπτών

Τόσο χρειάστηκε η Σέλτικ για να πετύχει δύο γκολ απέναντι στην Αμπερντίν και να φύγει με το «διπλό» από το «Πίτοντρι Στάντιουμ» (0-2), για την 14η αγωνιστική της σκωτσέζικης Πρέμιερ.

Έτσι ξαναπέρασε στην κορυφή του πρωταθλήματος, με έναν βαθμό περισσότερο από την Χιμπέρνιαν. Βασικός για 80 λεπτά ο Γιώργος Σαμαράς.

Οι πρωταθλητές δυσκολεύτηκαν αρκετά απέναντι στην Αμπερντίν σε ένα παιχνίδι που δεν είχαν περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες.

Ο Νουιουί Λασάντ «ξεκλείδωσε» την άμυνα των γηπεδούχων στο 73’ για να έρθει ο Μάλγκρου στο 77’ και να τελειώσει το παιχνίδι. 

Η 14η αγωνιστική

Παρασκευή 16/11

Νταντί Γιουνάιτεντ-Κιλμάρνοκ 3-3
(48’ΜακΚέι Στίβεν, 56’, 90’,Ντάλι -9’, 30’, Σέρινταν, 53’ Χέφερναν)

Σάββατο 17/11

Αμπερντίν-Σέλτικ 0-2
(Λασάντ 73’, Μάλγκρου 77’)

Χαρτς-Σεντ Μίρεν 1-0
(64’ Γκράινγκερ)

Νταντί-Χιμπέρνιαν 3-1
(21’ Μπένεντικτ, 47’ Μάιλν, 52’ πεν. Μακ Μπράιντ-90’ Γκρίφιθς)

Σεντ Τζόνστον-Ρος Κάουντι 1-1
(51’ Μακέι-70’ αυτ. Κρεγκ)

Κυριακή 18/11

Ινβερνές-Μάδεργουελ 14:45

Η επόμενη αγωνιστική (15η)

Σάββατο 24/11, 17:00

Μάδεργουελ-Χαρτς (14:45)

Σέλτικ-Ινβερνές

Χιμπέρνιαν-Αμπερντίν

Κιλμάρνοκ-Σεντ Τζόνστον

Ρος Κάουντι-Νταντί Γιουνάιτεντ

Σεντ Μίρεν-Νταντί



πηγή: sport-fm.gr