Ο Βασίλης Γαλούπης, με αφορμή την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, παρουσιάζει δημοσιεύματα – ντοκουμέντα εκείνων των ημερών, κι όχι μόνο.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Για το Πολυτεχνείο, άλλωστε, έχουν γραφτεί εκατομμύρια λέξεις από το 1973 και ύστερα.
Ακόμα και το πόρισμα του εισαγγελέα πρωτοδικών Τσεβά το 1974 μπορεί να το βρει ο καθένας εύκολα πια για να το διαβάσει, με μια απλή αναζήτηση στο ίντερνετ. Όπως, βέβαια, και την έρευνα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών με την επίσημη λίστα για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου.
Ξενύχτησα, λοιπόν, αρκετά βράδια για να βρω από το αρχείο μου δημοσιεύματα που να φωτίζουν ακόμα περισσότερο εκείνες τις μέρες. Πρωτοσέλιδα, ρεπορτάζ, αποκαλύψεις, όλα δημοσιευμένα μεταξύ Νοεμβρίου 1973 – 1975. Κι αφού είχε μεσολαβήσει η σφαγή του Πολυτεχνείου, αλλά και η διερεύνηση του θέματος από τις αρμόδιες αρχές μετά την πτώση της Χούντας.
Δίχως πολλές κουβέντες, λοιπόν, γιατί στους νεκρούς δεν ταιριάζει η φλυαρία, ας πάμε στα δημοσιεύματα, έτσι ώστε ο καθένας να καταλάβει, όσο είναι εφικτό, τι συνέβη εκείνη τη μαύρη μέρα.
Να σημειωθεί πως τα ρεπορτάζ εκείνων των ημερών του Πολυτεχνείου λογοκρίνονταν ασύστολα. Κι έτσι στο φως ερχόταν μονάχα ό,τι ήταν υπερβολικά ηχηρό για να κρυφτεί από τα σκοτάδια του καθεστώτος...