Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

«Serial» θρύλος, «killer» Χάινς!!

«Serial» θρύλος, «killer» Χάινς
Το πέρασμα από το Μιλάνο προϊδέασε, η άνετη επικράτηση και η σούπερ εμφάνιση στη Βιτόρια το επιβεβαίωσε. Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε στο άψε-σβήσε τη μίνι-κρίση που αντιμετώπισε λόγω των νωθρών εμφανίσεων και κακών ηττών στην αρχή της σεζόν και τραβάει πλέον εκ του ασφαλούς τον δρόμο του φετινού ευρωπαϊκού του ταξιδιού. Η Κάχα Λαμποράλ φάνηκε με…ποντίκι στα χέρια ενός έμπειρου γάτου, ή αλλιώς εύκολη λεία για έναν πρωταθλητή Ευρώπης που ξέρει τι ζητάει και πώς να το παίρνει στο γήπεδο.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Το…σταυρόλεξο της πρόκρισης στην επόμενη φάση είναι πλέον μία-δύο νίκες μακριά από τη λύση του, όμως αυτός ο Ολυμπιακός, είναι άδικο να μπαίνει σε διαδικασίες υπολογισμών. Είναι ομάδα ικανή να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής και να δώσει «ερυθρόλευκο» χρώμα στο Λονδίνο. Αρκεί να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά, να βελτιώνει τις αδυναμίες του και να αποφύγει στο μέλλον τους ψυχολογικούς αποπροσανατολισμούς και την όποια πίεση δημιουργείται από την περυσινή μαγική σεζόν. Με τα δύο «διπλά» σε Ιταλία και Ισπανία, οι «ερυθρόλευκοι» επανέκτησαν την μπερδεμένη αυτοπεποίθηση και σιγουριά στις δυνατότητές τους και έκαναν πράξη την ανακατανομή ρόλων. Έγιναν και πάλι σύνολο με πάθος, θέληση, ομαδικό πνεύμα, καθαρό μυαλό και αυταπάρνηση.

Στη χώρα των βάσκων δε, κέρδισαν ή αλλιώς έβαλαν στο rotation ένα ακόμα παίκτη. Ο Τζος Πάουελ, έδειξε για πρώτη φορά τι μπορεί να κάνει και που είναι ικανός να βοηθήσει. Οι πρωταθλητές, εκτός από ηρεμία στα αποδυτήρια, κερδίζουν σε σκορ μέσα και μακριά από τη ρακέτα, αφού οι ικανότητές του επιθετικά είναι κλάσεις παραπάνω από αυτές του προκατόχου του, ενώ φιλότιμος είναι και στην άμυνα. Αν μάλιστα θωρακίζεται από τα μούσκουλα του Άντιτς –καθοριστικός στο να κλείσουν οι αφύλαχτοι διάδρομοι του πρώτου δεκαλέπτου στη Βιτόρια- το πρόβλημα στα μετόπισθεν περιορίζεται σημαντικά. Πρωταγωνιστής με μία ακόμα εκπληκτική εμφάνιση ήταν ένας συμπατριώτης του. Ο Χάινς, διέλυσε όλα τα αμυντικά συστήματα του Ιβάνοβιτς, έπαιξε άμυνα και δικαιωματικά παίρνει τον τίτλο του πιο...αστραφτερού της βραδιάς. Τα έβαλε και πάλι με τα θηρία χωρίς φόβο και με απαράμιλλο πάθος και αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο της νίκης.

Σε μία βραδιά που ο Μπαρτζώκας λόγω της συνολικής άρτιας ομαδικής λειτουργίας, είχε την πολυτέλεια να κρατάει για μεγάλα διαστήματα τον πολύ καλό για ένα ακόμα βράδυ Σπανούλη και να διαχειριστεί ανάλογα τους θετικότατους Πρίντεζη-Παπανικολάου, η ελληνική ομάδα έδειξε εξαιρετικά δείγματα στο παρκέ και έκανε την υπόθεση να φαίνεται απλή για πολλούς λόγους. Εκτός από την έξυπνη και γεμάτη ενέργεια άμυνά που έδωσε αρκετό σκορ από τον αιφνιδιασμό, είχε τον απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ, καλή κυκλοφορία της μπάλας-συνεργασίες και δημιουργία που δεν μπορούσε να βρει αντίσταση.

Εν κατακλείδι, είχε ισορροπία και στα δύο μέρη του παρκέ, που με βάση το ταλέντο που έχει, είναι κομβική και για την συνέχεια της σεζόν. Ο προπονητής, ξέρει πλέον καλύτερα το υλικό και πώς να το διαχειριστεί, αφού πήρε τον απαιτούμενο χρόνο που θα χρειαζόταν ο οποιοσδήποτε καθόταν στην δύσκολη καρέκλα που πέρυσι έγραφε το όνομα Ντούσαν Ίβκοβιτς. Το μέλλον διαγράφεται λαμπρό και μένει πλέον ο Ολυμπιακός να μας αποδείξει του λόγου το αληθές…

Υ.Γ. Εξαιρετική ήταν η συμβολή των Μάντζαρη και Σλούκα, αμυντικά και επιθετικά αντίστοιχα. Ο πρώτος ήταν στα γνωστά επίπεδα «εξολόθρευσης» και αλάνθαστης οργάνωσης, ενώ ο δεύτερος έδωσε ποιοτικότατες «ανάσες» στον Σπανούλη.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: