O Mιχάλης Τσόχος γράφει στο backstage για το πρωτάθλημα στο οποίο το φαβορί του υποβιβασμού είναι μόνο πρώτο κι ο 11ος απέχει από την κορυφή 4 βαθμούς με ματς λιγότερο.
Υπάρχουν και ορισμένα πράγματα που η κρίση τα βοήθησε, τα μεγάλωσε, τα έκανε καλύτερα. Όπως για παράδειγμα το πρωτάθλημα της Football League, το οποίο στο ξεκίνημά του είναι ο ορισμός του απρόβλεπτου.
Έτσι κι αλλιώς, όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση στις αρχές Σεπτεμβρίου, το εν λόγω πρωτάθλημα ήταν, από άποψη ονομάτων κι ιστορίας των συλλόγων που συμμετέχουν, αυτό με το μεγαλύτερο εμπορικό ενδιαφέρον που διεξήχθη ποτέ.
Ομάδες όπως η Λάρισα, ο Ηρακλής, η Παναχαϊκή, ο Πανσεραϊκός, η Δόξα Δράμας, ο Εργοτέλης, ο Παναιτωλικός, ο Απόλλων Σμύρνης, ο Ολυμπιακός κι η Νίκη Βόλου, η Καβάλα δημιουργούσαν μία ατμόσφαιρα πρώτης Εθνικής Κατηγορίας.
Αλλά κι εντός αγωνιστικού χώρου κι ενώ ήδη έχουν διεξαχθεί 8 αγωνιστικές (ικανό δείγμα για να βγάλεις τα πρώτα συμπεράσματα), επιβεβαιώνεται το αμφίρροπο και συναρπαστικό του πράγματος.
Έχοντας χαζέψει κάποια απ' τα παιχνίδια του μέσα απ' την τηλεόραση του ΟΤΕ, διαπίστωσα ότι αρκετοί απ' τους πρωταγωνιστές της Κυριακής των προηγούμενων ετών στην Σούπερ Λίγκα πλέον βγάζουν το ψωμί τους σε ομάδες της Football League με αποτέλεσμα και το επίπεδο να έχει ανέβει αισθητά και σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι καλύτερο το τηλεοπτικό θέαμα από αυτό της Σούπερ Λίγκας.
Καταρχήν δεν υπάρχει ούτε ένα ματς που πριν ξεκινήσει να υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, και καλά καλά δεν υπάρχει και άνετη νίκη μέχρι τώρα μετά από δεκάδες παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί, με εξαίρεση ένα 4-0. Σε ορισμένες δε περιπτώσεις και η εικόνα των γηπέδων είναι καλύτερη απ' των αντίστοιχων της Σούπερ Λίγκας, όπως για παράδειγμα στη Λάρισα, στο Αγρίνιο, στο Πανθεσσαλικό ή στο Καυταντζόγλειο.
Σε αγωνιστικό επίπεδο αρκετά απ' τα φαβορί έχουν μείνει στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας, ενώ η ομάδα της κορυφής, η Αναγέννηση Γιαννιτσών, θεωρούνταν πριν αρχίσει το πρωτάθλημα ως ένα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό.
Το ακόμη καλύτερο είναι ότι ο 11ος της βαθμολογίας σήμερα (η Καβάλα) απέχει απ' τον πρώτο μόλις 4 βαθμούς και μάλιστα με ένα ματς λιγότερο. Οι 11 πρώτοι έχουν μεταξύ τους διαφορά μιας νίκης κι αυτό επιβεβαιώνει ότι τα φαβορί έχουν δύσκολο έργο. Ένα απ' αυτά άλλωστε, ο Παναιτωλικός, βρίσκεται στην 12η θέση της βαθμολογίας!
Βεβαίως και σ' αυτό, όπως και σε κάθε τι ελληνικό, δεν λείπουν οι αμφισβητήσεις, οι δηλώσεις παραγόντων που το δηλητηριάζουν, αλλά με αυτές έχουμε μάθει πλέον και να ζούμε και να συμβιβαζόμαστε...

πηγή: gazzetta.gr