Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Αλλαξε χέρια η Μπλάκμπερν

Η ινδική εταιρεία Venkys ολοκλήρωσε την αγορά της Μπλάκμπερν έναντι 23 εκατομμυρίων λιρών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αγγλικός σύλλογος. "Είμαστε ευχαριστημένοι για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Έχουμε εντυπωσιαστεί πολύ από τον ενθουσιασμό τους για το σύλλογο, για τα σχέδια και τις ιδέες τους στις μελλοντικές επενδύσεις και την περαιτέρω ανάπτυξη του συλλόγου", δήλωσε εκπρόσωπος των Ρόβερς.

Η εταιρεία έγινε η πρώτη από την Ινδία που επενδύει σε σύλλογο της Πρέμιερ Λιγκ. Η Μπλάκμπερν ιδρύθηκε το 1875 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας 23 φορές, με τελευταία φορά το 1995.

Βιεϊρίνια: "Ο ΠΑΟΚ μου δίνει τα πάντα"

Ο Αντελίνο Βιερίνια, μίλησε στην εκπομπή της Nova "Superleague Preview" και τον Κωστή Μπότσαρη, λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος άσος αναφέρθηκε στον Κυριακάτικο αγώνα, τον Μάκη Χάβο, αλλά και για τους προσωπικούς του στόχους.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βιεϊρίνια:

Για τον ΠΑΟΚ στις διοργανώσεις:
"Ξέρω ότι η ομάδα διαθέτει παίκτες με ποιότητα και γι' αυτό πίστευα ότι μετά από ένα μήνα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, αφού δεν αρχίσαμε καλά τη σεζόν.
Ίσως δεν πίστευα ότι θα ήμασταν πρώτοι στον όμιλο του Europa League, αφού υπάρχουν δύσκολες και ποιοτικές ομάδες, αλλά στο Κύπελλο και στο Πρωτάθλημα ήμουν σίγουρος ότι η ομάδα πρέπει να βρίσκεται πάντα σε υψηλές θέσεις".

Για τον κ. Μάκη Χάβο και τους παίκτες:
"Νομίζω ότι ο κ. Χάβος άρχισε να δίνει αυτοπεποίθηση στους παίκτες, το χρειάζονται αυτό οι ποδοσφαιριστές, να έχουν κάποιον να εμπιστεύεται την ποιότητα της ομάδας, την ποιότητα των παικτών.
Δεν είναι τόσο διαφορετική η ομάδα σε σχέση με πέρυσι, είμαστε σχεδόν οι ίδιοι παίκτες, εκτός από δύο-τρεις νέους που βρίσκονται στην ενδεκάδα. Νομίζω όμως, ότι η νοοτροπία της ομάδας και των ποδοσφαιριστών είναι ίδια και γι' αυτό αφήνουμε στην άκρη τις κακές στιγμές".

Για τα όρια της ομάδας:
"Δεν υπάρχουν όρια. Πρέπει να δουλεύεις συνέχεια, πρέπει να συνεχίσεις να κάνεις
ό,τι έκανες ως τώρα, ό,τι άλλαξες μέχρι τώρα και να κρατήσεις τα καλά αποτελέσματα, τα καλά παιχνίδια που έκανες. Να προσπαθείς περισσότερο κάθε φορά".

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:
"Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Έχουν ισχυρή ομάδα με φανταστικούς παίκτες και φέτος έχουν κάνει διαφορετική σεζόν σε σχέση με πέρυσι, με περισσότερη ποιότητα και καλύτερα αποτελέσματα, αλλά έχουμε κι εμείς καλά αποτελέσματα τον τελευταίο μήνα, στα τελευταία ματς και θέλουμε αυτό να το διατηρήσουμε με το να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Είδαμε και στα προηγούμενα παιχνίδια ότι αν και δεν αγωνίστηκαν σημαντικοί παίκτες, καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη κι αυτό πρέπει να κάνουμε και σ' αυτό το παιχνίδι, χωρίς τον Κοντρέρας, ο οποίος είναι σημαντικός παίκτης, αλλά τραυματίας. Η ομάδα έχει παίκτες για να τον αντικαταστήσει και σίγουρα θα κάνουμε τα πάντα και σ' αυτό το παιχνίδι".

Για τους στόχους του:
"Αυτό που θέλω απ' αυτή τη σεζόν, όπως άλλωστε ήθελα και πέρυσι, είναι παιχνίδι με παιχνίδι να γίνομαι καλύτερος για να βοηθάω την ομάδα να νικάει στα ματς, είτε με γκολ, είτε με ασίστ, είτε με άλλο τρόπο. Γι' αυτό δουλεύω καθημερινά, κάθε εβδομάδα και μόνο με τον τρόπο αυτό η ομάδα θα νικάει και θα πάει όσο πιο ψηλά γίνεται".

Για τη σχέση του με τον ΠΑΟΚ:
Ο ΠΑΟΚ μου δίνει τα πάντα. Αυτοί που με έφεραν, οι υπεύθυνοι της ομάδας, όλοι με βοήθησαν να γίνω ό,τι είμαι σήμερα και αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ελπίζω και το είπα απ' την πρώτη στιγμή που ήρθα στη Θεσσαλονίκη, ότι πριν φύγω, αν φύγω, θα κερδίσω έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ.

Για τις προσπάθειες των παικτών:
"Όλοι ξέρουν ότι δεν είναι εύκολο να κάνεις κάτι καλό στην Ελλάδα, επειδή οι ομάδες της Αθήνας έχουν πολλά χρήματα και είναι πιο εύκολο να πάρουν το πρωτάθλημα. Εδώ στη Θεσσαλονίκη όμως, όλοι οι άνθρωποι που ανήκουμε στην ομάδα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε αυτή τη χαρά στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ".

ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ: Μαρκόπουλος: «Να μάθουμε από τα λάθη μας»

Στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ μίλησε σήμερα ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος. Ο έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στην αυριανή αναμέτρηση (17:00) με τον Πανιώνιο στην Αθήνα. «Μπήκαμε πλέον στη διαδικασία των διπλών αναμετρήσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη και μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Πανιώνιο. Ο αντίπαλός μας γέμισε το ρόστερ του και εμφανίζει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο τις τελευταίες εβδομάδες, όπως έδειξε και στα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Πανελλήνιο. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα δυνατό παιχνίδι στην έδρα του Πανιωνίου. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να μάθουμε από τα λάθη μας και να βελτιώσουμε τα καλά μας διαστήματα στο παιχνίδι. Όποια ομάδα μπορέσει να έχει τον έλεγχο στο ρυθμό του αγώνα, θα έχει και τις περισσότερες πιθανότητες να φτάσει στη νίκη». Ο Γιώργος Αποστολίδης από την πλευρά του υποστήριξε: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, σε μία δύσκολη έδρα. Ο Πανιώνιος είναι καλή ομάδα, παρουσιάζει βελτίωση το τελευταίο διάστημα και με τις αλλαγές που έχει κάνει και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Χρειάζεται συγκέντρωση και σοβαρότητα, μεγάλη προσπάθεια από όλους μας και εφόσον κάνουμε αυτά που πρέπει στη διάρκεια του αγώνα, μπορούμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Προάγγελος αποχώρησης!

Εκτός αποστολής από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ηρακλή άφησε τον Σίντνεϊ Γκοβού ο Γιάτσεκ Γκμοχ.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την απόφαση αυτή του Πολωνού τεχνικού έπαιξε ρόλο η κακή παρουσία του Γάλλο μεσοεπιθετικού στις τελευταίες προπονήσεις της ομάδας, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι η απόφαση αυτή αποτελεί και έναν προάγγελο για την αποχώρηση του Γάλλου από το ρόστερ της ομάδας τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος ξεπερασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός επανέρχεται σε αποστολή μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εκτός του Γάλλου μεσοεπιθετικού, ο Γιάτσεκ Γκμομ δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή τους Λέτο, Φερνάντες, Σεϊταρίδη, Δημούτσο, Ιωαννίδη και Μαυρία.

Αισιόδοξα μηνύματα άφησε ο Σεμπαστιάν Λέτο ο οποίος συμμετείχε σε ένα μέρος της προπόνησης.

Στη σημερινή προπόνηση στο Αθλητικό Κέντρο της Παιανίας, το πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού περιελάμβανε: ζέσταμα, ασκήσεις με πάσες, εξάσκηση στις στατικές φάσεις και δίτερμα με έμφαση στην τακτική.

Δεν αλλάζει σχήμα στο ΟΑΚΑ

Δεν είναι… θιασώτης του ποδοσφαιρικού ρητού «ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει». Αυτό δεν σημαίνει πάντως πως πάντοτε προβαίνει σε αλλαγές. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης φαίνεται πως θα παρατάξει την ίδια ακριβώς ενδεκάδα που κέρδισε τον Άρη και στο αυριανό παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Οι «κυανόλευκοι» συνέχισαν την προετοιμασία τους χθες κι αυτή ουσιαστικά έφτασε στο αποκορύφωμά της. Με δεδομένο πως η ομάδα αγωνίστηκε Δευτέρα και παίζει Σάββατο, οι ρυθμοί όλη την εβδομάδα ήταν διαφορετικοί, προκειμένου να επέλθει η αναγκαία αποφόρτιση και το «φρεσκάρισμα», ώστε ο Ηρακλής να εμφανιστεί πανέτοιμος στην πρόκληση που ακούει στο όνομα Παναθηναϊκός.
Και δείγμα ικανοποίησης
Στη χθεσινή προπόνηση που έλαβε χώρα στο κεντρικό γήπεδο του Καυτανζογλείου, πραγματοποιήθηκε και οικογενειακό δίτερμα όπως συνηθίζεται. Σ’ αυτό εμφανίστηκαν οι προθέσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη, που εμπιστεύτηκε με τους «βασικούς» τους 11 που ξεκίνησαν στο νικηφόρο ντέρμπι της περασμένης Δευτέρας. Ενδεικτικό της ικανοποίησής του από την θετική παρουσία του καθενός ξεχωριστά, αλλά και της συνολικής εικόνας της ομάδας. Άλλωστε αυτό το οποίο τόνισε πως θέλει από την ομάδα είναι να πιέσει ψηλά και να μην «κλειστεί» παίζοντας μόνο παθητικά και αμυντικά. Οι «κυανόλευκοι» πραγματοποίησαν ασκήσεις που αφορούσαν στην επιθετική τακτική, τον τρόπο ανάπτυξης παιχνιδιού και κατοχής μπάλας με «τελειώματα» των φάσεων, ενώ αντίστοιχα και σε ανασταλτικό τομέα και σε «στημένες» φάσεις.
Στην «κορυφή» ο Γιάκομπ
Όπως είναι λογικό το 4-2-3-1 δεν θα διαφοροποιηθεί. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Στην αμυντική γραμμή το δίδυμο Χοσέμι-Τάσου Κατσαμπή παρέμεινε αναλλοίωτο, μιας και «δένει» παιχνίδι με παιχνίδι. Στα άκρα οι Γιώργος Κυριαζής και Πέτρος Κανακούδης διατήρησαν τις θέσεις τους. Στο κέντρο ο Ντάνι είχε ανασταλτικό ρόλο, με τον «Πίτου» Γκαρσία να παίρνει και οργανωτικές πρωτοβουλίες. Αμφότεροι είχαν λίγο πιο μπροστά τους (σε ρόλο περιφερειακού φορ) τον Μπογκτάν Μάρα, ενώ μεσοεπιθετικά στα άκρα τοποθετήθηκαν οι Καρίμ Σολτάνι και Νίκος Αραμπατζής. Στην «κορυφή» της επίθεσης αγωνίστηκε ο Βικτοράς Γιάκομπ.
Ο τεχνικός του Ηρακλή θέλει οι μεσοεπιθετικοί του να έχουν ενεργό ρόλο και ανασταλτικά. Να κρατούν ωστόσο με την παρουσία τους, τους ακραίους μπακ του αντιπάλου, ώστε να μην «κατεβάσει» ο Παναθηναϊκός παίκτες παραπάνω. Συνάμα και η παρουσία του Γιάκομπ στην επίθεση έχει αντίστοιχο ρόλο, να απασχολήσει δηλαδή και να προβληματίσει τους στόπερ του αντιπάλου.

Στοιχημα απο τον Redoto_BET

γεια σας αδερφια....
ερχεται πλουσιο αγωνιστικα σ/κ μπροστα μας αλλα σημερα θα ασχοληθω μονο με ενα ματς που λογο συνθηκων το βλεπω αρκετα ζεστα.παμε να το αναλυσουμε.....

ΒΙΤΣΕΝΤΖΑ-ΠΑΝΤΟΒΑ=Χ ΣΤΟ 2,90 UNIBET
καταρχην τις προηγουμενες μερες στην περιοχη τις βιτσεντζα ειχαμε παρα πολυ βροχη με συνεπεια πολλες πλυμηρες και καταστροφες σε περιουσιες.το κλιμα ειναι πολυ βαρυ και στεναχωρο στον κοσμο και σημερα και οι δυο ομαδες εχουν οργανωσει και με μυνημα που θα περασουν στον κοσμο πριν τον αγωνα και τα εσοδα του αγωνα να πανε στους πληγεντες.απο δηλωσεις που διαβασα και στις δυο ομαδες δεν πολυ εχουν ορεξη για μπαλα και επιδη πρεπει να γινει το ματς δεν θα σκοτωθουνε νομιζω για την νικη.ενα χ να ειναι ολοι ευχαριστημενοι θα ειναι μπερεκετι την δεδομενη στιγμη.στα αγωνιστικα η βιτσεντζα εχει 4 σερι ηττες και δεν θελει να κανει αλλη μια,ειναι που ειναι βαρυ το κλιμα στην περιοχη μην την στειλει και αδιαβαστη η παντοβα!η παντοβα απο την αλλη παει πολυ καλα στο πρωταθλημα ειναι στην 6 θεση που οδηγει στα πλευ-οφ και σε 7 ματς εκτος εχει 4 ισσοπαλιες και 3 ηττες.με ενα ακομα χικακι δεν θα λεγε και αυτη οχι νομιζω.με αυτα και μ αυτα ηρθε η ωρα για το πρωτο ματς στην ιταλια που θα εχουμε αγκαλιτσες και φιλακια.νομιζω δηλ......ειδωμεν!
ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΣΤΟ Χ ΜΕ 50 ΜΟΝΑΔΕΣ

Υ.Γ. ΕΙΧΑΜΕ 2200 ΜΕΙΟΝ ΤΑ 50 ΥΠΟΛΟΙΠΟ 2150
χαιρετω μαγκες!

Κούπερ: «Έχω πάντα εμπιστοσύνη στην ομάδα»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ενόψει του αγώνα με την Κέρκυρα. Ο προπονητής του Άρη τόνισε: «Υπάρχει κάποια γενική ανησυχία, όμως εμείς πρέπει να μείνουμε ήρεμοι και ψύχραιμοι. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στην δουλειά που κάνουμε και στον τρόπο που την κάνουμε. Είμαστε ήρεμοι γιατί παρά τους τραυματισμούς που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, η ομάδα έχει κερδίσει σημαντικά και ιδιαίτερα ματς. Όμως όλα είναι στο πρόγραμμα. Η ομάδα έχει τις δυνατότητες να ξαναβρεθεί στον δρόμο που θα την φέρει πάλι ψηλά. Όταν χρησιμοποιώ την λέξη ηρεμία, εννοώ ότι εμείς δεν έχουμε χάσει ούτε την φιλοδοξία μας, ούτε το ηθικό μας. Ζήσαμε κάποιες ιδιαίτερα θετικές στιγμές όπως μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Τότε είχε στηθεί μία γιορτή. Την ίδια εμπιστοσύνη έχω και τώρα στους παίκτες και στην ομάδα που έχει κάποια σκαμπανεβάσματα».
Για το πρόβλημα που υπάρχει στο γκολ για τον Άρη τόνισε: «Όταν υπάρχει πρόβλημα στο γκολ δεν φταίνε μόνο οι επιθετικοί. Αν αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε άσχημη κατάσταση επιθετικά, θα ήταν άδικο να κατηγορήσω μόνο τους επιθετικούς και να λέω ότι το πρόβλημα είναι μόνο αυτοί. Θα μπορούσαν να αλλάξουν κάποιοι τρόποι λειτουργίας όμως δεν θα εστιάσω σε παίκτες. Όταν η ομάδα δέχεται γκολ, όλη η ομάδα αμύνεται και όταν η ομάδα βάζει γκολ όλη επιτίθεται. Πρέπει λοιπόν να εστιάσουμε σε κάποιες γραμμές και όχι σε πρόσωπα. Σε ότι αφορά την ατομική απόδοση κάποιων παικτών, γι΄ αυτό υπάρχουν κάποιες αλλαγές σε πρόσωπα. Εγώ όμως εστιάζω σε αλλαγές στις γραμμές και όχι στα πρόσωπα».
Στην συνέχεια ο κ. Κούπερ ξεκαθάρισε: «Δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με κανέναν στον Άρη. Να ξέρετε πως όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά, τα εύσημα δεν πρέπει να πηγαίνουν σε ένα πρόσωπο, που ίσως είναι ο προπονητής. Όπως όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά αυτός που την πληρώνει πρώτος είναι ο προπονητής. Έτσι γίνεται και για μένα αυτό είναι και το σωστό. Αν λοιπόν κάποια στιγμή καταλάβαινα ότι αμφισβητείται το έργο μου ή μου έλεγαν πως δεν είναι ευχαριστημένοι από την δουλειά μου, θα είχα αποχωρήσει. Επομένως μέχρι την στιγμή που μιλάμε δεν είχα ποτέ κανένα τέτοιου είδους παράπονο».
Για το αν έχουν γίνει κάποια λάθη στον σχεδιασμό της ομάδας, ο Έκτορ Κούπερ απάντησε: «Καταρχάς τέλειος δεν είναι κανείς και λάθη μπορεί να γίνουν. Όπως και να ΄χει, σε ότι αφορά το αθλητικό κομμάτι της ομάδας, η ευθύνη είναι δική μου. Πέραν αν θα μπορούσαν να είναι επιθυμητό να είχαμε κάποιο άλλο επίπεδο… δεν γίνεται πάντοτε να έχεις αυτό που θέλεις. Αυτούς που έχουμε αυτή την στιγμή, για μένα είναι και οι καλύτεροι. Δεν αφήνω όμως να αμφισβητηθεί το θέμα πως ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι, υπεύθυνος είμαι εγώ».
Για το που μπορεί να φθάσει ο Άρης στο πρωτάθλημα, από την στιγμή που έχει χάσει έδαφος, ο τεχνικός του Άρη υπογράμμισε: «Αριθμητικά θα μπορούσαμε να πάρουμε ακόμη και το πρωτάθλημα. Ίσως όμως να ήταν και δύσκολο γιατί πρέπει να μειώσουμε πολύ την διαφορά από τους πρωτοπόρους. Αν κάποιος μου πει τεκμηριωμένα ότι δεν μπορώ να βγω δευτεραθλητής θα το δεχόμουν. Όπως την τεκμηρίωση θα ήθελα για οτιδήποτε μου έλεγαν. Όταν μπορείς αριθμητικά να διεκδικήσεις το πιο υψηλό, αυτή είναι η δική μου δουλειά. Αλλιώς είναι σα να βάζεις ταβάνι στους στόχους σου. Πιστεύω να γίνομαι κατανοητός. Δυστυχώς δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε το κύπελλο. Αποκλειστήκαμε δυστυχώς από τον θεσμό. Τώρα αυτό που θέλω εγώ από την ομάδα είναι να κερδίζει τους τρεις βαθμούς σε κάθε παιχνίδι και θα δούμε που θα φθάσουμε».

Χατζηπαναγής: «Να κάνει το παιχνίδι του ο Ηρακλής»

Ο Βασίλης Χατζηπαναγής μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για το παιχνίδι του Ηρακλή με τον Παναθηναϊκό και όχι μόνο:
«Ήταν δυνατά τα ντέρμπι Ηρακλή – Παναθηναϊκού την εποχή που έπαιζα.
Ο Ηρακλής το Σάββατο θα πρέπει να κάνει το παιχνίδι του χωρίς άγχος και ότι βγει. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι σε καλή κατάσταση, οι φίλαθλοι του γκρινιάζουν. Έχει πολλά παιχνίδια συνεχόμενα, δεν πάει καλά στην Ευρώπη. Αν σταθεί καλά η ομάδα μπορεί το θετικό αποτέλεσμα. Ο Ηρακλής έχασε δικό του παιχνίδι μέσα στη Ξάνθη, θα μπορούσε να κερδίσει 1-3 και απο δικά του λάθη δέχθηκε την ισοφάριση.
Λειτουργεί πολύ καλά η αμυντική γραμμή της ομάδας, αλλά και τα χαφ. Υπάρχει μια δυσκολία στο γκολ, ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια αλλά ο προπονητής θα δουλέψει πάνω σε αυτό. Είναι πολύ καλή μεταγραφή ο Χοσέμι, αλλά και ο Ελευθερόπουλος είναι εγγύηση. Μου αρέσει πολύ και ο Πίτου Γκαρσία που στο κέντρο κρατάει τη μπάλα και είναι πολύ καλός. O Γιάκομπ δεν παίρνει πολλές μπαλιές φέτος γι αυτό δεν σκοράρει μέχρι στιγμής». Όσο για το dvd με τη μεικτή κόσμου που πρόκειται να κυκλοφωρήσει τόνισε: «Θα κυκλοφωρήσει σύντομα αναζητώ ένα συνεργείο για να το κυκλοφωρήσει και θα το ονομάσω «με αγάπη Βάσια». Ήταν ένα παιχνίδι με μεγάλα ονόματα του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου, το Μπεκενμπάουερ, τον Πφάαφ, το Νέεσκενς, τον Γκόμες και άλλους πολλούς», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην άσος του Γηραιού.

Δεν προπονήθηκε ο Βιεϊρίνια

Χωρίς τον Αντελίνο Βιεϊρίνια πραγματοποιήθηκε η προπόνηση του ΠΑΟΚ την Παρασκευή. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός ένιωσε κάποιες μικροενοχλήσεις στα πλευρά, με αποτέλεσμα ο Μάκης Χάβος να προτιμήσει να τον ξεκουράσει, ώστε να είναι ετοιμοπόλεμος κόντρα στον Ολυμπιακό την Κυριακή, αφού δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του στο ντέρμπι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Απών ήταν και ο Ελ Ζαρ, ο οποίος ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας, αλλά και ο Μπουσαΐντι αφού παρά το γεγονός ότι αναμενόταν στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Πέμπτης, έφτασε τελικά το μεσημέρι της Παρασκευής. Κοντρέρας, Σνάουτσνερ και Σαβίνι (έκαναν αποθεραπεία) ήταν η τριάδα που ολοκλήρωσε τις απουσίες του τεχνικού του «Δικεφάλου του Βορρά».

ΑΡΗΣ: Ατομικό ο Χαβίτο, Αγιασμό οι υπόλοιποι

Αγιασμός στις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρυσίου τελέσθηκε την Παρασκευή πριν την προπόνηση του Άρη, παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου και των στελεχών της ΠΑΕ. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Χαβίτο, ο οποίος έχει τεθεί νοκ-άουτ από τον αγώνα της Κυριακής κόντρα στην Κέρκυρα, ανεβάζοντας παρολ' αυτά ένταση στις ασκήσεις του.

Εκτός παρέμειναν και οι Ρονάλντο Γκιάρο και Τσεσνάουσκις, οι οποίοι έκαναν φυσιοθεραπεία. Η προετοιμασία των «κιτρίνων» για την αναμέτρηση με τους Φαίακες θα ολοκληρωθεί με την πρωινή προπόνηση του Σαββάτου, μετά το τέλος της οποίας θα ανακοινωθεί και η αποστολή από τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Οριστικά εκτός ο Μέλμπεργκ

Χωρίς τον Όλοφ Μπέλμπεργκ θα υποδεχθεί τελικά ο Ολυμπιακός την Κυριακή τον ΠΑΟΚ, αφού ο κεντρικός αμυντικός των «ερυθρολεύκων» δεν κατάφερε ούτε στην προπόνηση της Παρασκευής να ακολουθήσει το κανονικό πρόγραμμα της ομάδας. Σκέψεις για Ουρτάδο στην άμυνα κάνει ο Βαλβερδε.

Πρόγραμμα θεραπείας περιελάμβανε το πρόγραμμα για τον Σουηδό μπακ την Παρασκευή, όπως άλλωστε και για τον Βασίλη Τοροσίδη, με αποτέλεσμα η επάνοδός τους να μετατίθεται για την επόμενη αγωνιστική και το ντέρμπι με την ΑΕΚ.
Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Ραούλ Μπράβο και Αριέλ Ιμπαγάσα, με τον Αργεντινό να ανεβάζει ρυθμούς, κάνοντας μάλιστα και ασκήσεις με την μπάλα στο γήπεδο. Σε αντίθεση με τους προαναφερθέντες κανονικά με την ομάδα προπονήθηκαν οι Νικοπολίδης, Ν. Παπαδόπουλος, Μιραλάς και Πάντελιτς.

Φέργκιουσον: "Δεν περίμενα να είμαστε αήττητοι"

Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον δεν περίμενε πως η ομάδα του θα κρατούσε το αήττητο μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Ο "Φέργκι" με δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως ο Ζοζέ Μουρίνιο είναι ένα φαινόμενο της προπονητικής, ενώ δε φάνηκε διατεθειμένος να εγκαταλείψει άμεσα τον πάγκο των "κόκκινων διαβόλων".

"Δεν περίμενα να είμαστε αήττητοι μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Στον πρόσφατο αγώνα με την Αστον Βίλα ήμασταν κακοί και θα μπορούσαμε να έχουμε χάσει με έξι γκολ διαφορά. Σίγουρα ο Μουρίνιο είναι ένα φαινόμενο της προπονητικής, όμως το πρότυπο του προπονητή για εμένα είναι ο Μπόμπι Ρόμπσον".

Σχετικά με το μέλλον του στους "κόκκινους διαβόλους" και στο τι θέλει να αλλάξει στο αγγλικό πρωτάθλημα τόνισε: "Είμαι γέρος για να αποσυρθώ, καθώς ένας νεότερος θα μπορεί να βρει κάτι να κάνει, ενώ εγώ όχι. Το έχω ξαναπεί πως στο αγγλικό πρωτάθλημα θα πρέπει να υπάρξει χειμερινή διακοπή".

Ψάχνει λύσεις ο Κούπερ

Εκτός αποστολής για τον αγώνα της ενδέκατης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με αντίπαλο την Κέρκυρα αναμένεται να μείνουν οι Ρονάλντο Γκιάρο και Φρανσίσκο Χαβίτο. Οι δυο ποδοσφαιριστές του Αρη δεν έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν και ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ έχει ξεκινήσει ήδη να καταστρώνει τα σχέδιά του για τον αγώνα με τους Φαίακες, χωρίς τους δυο ποδοσφαιριστές.

Ο Αργεντινός τεχνικός βλέπει τους δυο ποδοσφαιριστές να μη μπορούν να επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων και είναι αναγκασμένος να προχωρήσει σε αναγκαστικές αλλαγές στην ενδεκάδα της ομάδας, προκειμένου να καλύψει τα κενά τους. Ο Ισπανός χαφ έχει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και ο προπονητής του Αρη θα τον περιμένει έως την τελευταία στιγμή, ενώ ο Βραζιλιάνος αμυντικός έχει ελάχιστες πιθανότητες να συμπεριληφθεί στην αποστολή των "κίτρινων".

Ο Κούπερ προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες να ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών του, μετά την ήττα από τον Ηρακλή στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ενώ ζητάει μόνο τη νίκη στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, προκειμένου να επιστρέψει η ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών. Το 4-4-2 αναμένεται να είναι και σε αυτή την αναμέτρηση, η αγωνιστική διάταξη του Αρη, με το βάρος να πέφτει στη διόρθωση των λαθών που οδήγησαν την ομάδα στην ήττα από τον Ηρακλή.

Δεν υπάρχει θέμα Κορομίνας

Δεν επιβεβαιώνονται από την πλευρά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τα ισπανικά δημοσιεύματα που θέλουν τον Φεράν Κορομίνας να βρίσκεται στο μετεγγραφικό στόχαστρο της ομάδας. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής έχει προταθεί στον "Δικέφαλο" του Βορρά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως έχει γίνει ήδη πρόταση για την απόκτησή του, με τη μορφή δανεισμού.

Ο ΠΑΟΚ αναζητά παίκτες για να ενισχύσει το ρόστερ του εν όψει της χειμερινής μετεγγραφικής περιόδου, αλλά όπως τονίζουν οι ιθύνοντες της ομάδας, δε θα γίνουν υπερβάσεις στα οικονομικά δεδομένα της ομάδας. Ο 27χρονος Κορομίνας αμείβεται με 800 χιλιάδες ευρώ ετησίως από την Εσπανιόλ και η διοίκηση του ΠΑΟΚ δε θέλει να διαθέσει ένα τέτοιο ποσό για την απόκτηση του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή.

Όλοι στον "Δικέφαλο" του Βορρά έχουν στρέψει την προσοχή τους στο ματς με τον Ολυμπιακό για την ενδέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Παίκτες και τεχνική ηγεσία γνωρίζουν πως σε περίπτωση νίκη στο Φάληρο, ο ΠΑΟΚ μπαίνει και πάλι δυνατά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και παράλληλα δίνει συνέχεια στο εντυπωσιακό σερί των έξι συνεχόμενων νικών που έχει.

Ο Μάκης Χάβος δεν προτίθεται να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα της ομάδας, αλλά ούτε και στην αγωνιστική διάταξη. Ο Ίβιτς αναμένεται να επιστρέψει στην ενδεκάδα των "ασπρόμαυρων", με τον Φωτάκη να μετακομίζει στα δεξιά και τον Ελ Ζαρ να κάθεται στον πάγκο. Το 4-2-3-1 θα είναι και σε αυτό το ματς η αγωνιστική διάταξη του ΠΑΟΚ.

Θέλει συνάντηση με Γκέκα ο Σάντος

Προσπάθειες για να πειστεί ο Φάνης Γκέκας να επιστρέψει στην Εθνική Ελλάδος αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει τον 30χρονο ποδοσφαιριστή της Αιντραχτ Φρανκφούρτης στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και θα προσπαθήσει να έχει συνάντηση μαζί του, μέσα στη διακοπή του γερμανικού πρωταθλήματος.

Ο Γκέκας αναμένεται να περάσει αρκετό χρόνο από τις χειμερινές διακοπές του στη Λάρισα, χωρίς να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια επαφή των δυο πλευρών σε αυτό το διάστημα. Ο Σάντος θα ζητήσει εξηγήσεις από τον παίκτη για την απόφασή του να αποχωρήσει από την Εθνική Ελλάδος, ενώ ο Γκέκας από την πλευρά του θα περιμένει να ακούσει ορισμένα πράγματα από τον Πορτογάλο τεχνικό πριν πάρει την απόφαση για τη μεγάλη επιστροφή.

Δεν αποκλείεται το ραντεβού των δυο πλευρών να μεταφερθεί για τις αρχές του νέου έτους, αφού μέχρι τότε δεν υπάρχουν επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις για την εθνική. Από την πλευρά του, ο Γκέκας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Εθνική Ελλάδος στο άμεσο μέλλον, αφού πρώτα ξεκαθαρίσουν ορισμένα πράγματα, όπως ο ίδιος τόνισε.

Κρατάει χρόνια η… κολόνια!

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά πέντε ολόκληρα χρόνια έχει να αγωνιστεί όντας στο 100% του ο Τζον Τέρι, όπως αποκάλυψε ο ίδιος. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στα νεύρα του γονάτου, τον έχει θέσει εκτός μάχης και όπως πρόσφατα αποκάλυψε ο αμυντικός της Τσέλσι, δεν έχει ούτε καν ο ίδιος ιδέα πότε θα επιστρέψει.

Bundesliga: Αγωνιστική γεμάτη ντέρμπι

Χορταστικό είναι το μενού της 13ης αγωνιστικής της Bundesliga, με έξι αναμετρήσεις να είναι αυτές που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Η πρωτοπόρος Ντόρτμουντ δοκιμάζεται στην έδρα της εξαιρετικής Φράιμπουργκ, η οποία με τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της έχει αναρριχηθεί στην τέταρτη θέση. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επιζητά το τέταρτο διαδοχικό της τρίποντο με τις γνωστές απουσίες των Κρίνγκε, Κελ και Ογουομογέλα, ενώ οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Στην «Μπάι Αρένα» η Λεβερκούζεν υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου. Η ομάδα του Γιούπ Χάινκες κόντρα στα αγωνιστικά προβλήματα έχει σκαρφαλώσει στη δεύτερη θέση και θα έχει ξανά στις τάξεις της τον Σάμι Χίπια. Αντίθετα, εκτός πλάνων παραμένουν οι τραυματίες Κίσλινγκ και Μπάλακ, ενώ τιμωρημένος είναι ο Ράιναρτς. Οι Βαυαροί δεν έχουν πολλά περιθώρια για νέες απώλειες, αφού ήδη τους χωρίζουν 12 βαθμοί από την κορυφή. Ο Λουίς Φαν Γκάαλ είδε την περασμένη εβδομάδα να επανέρχεται ο Ριμπερί, αλλά θα λείψουν οι Ρόμπεν, Κλόζε, Όλιτς, Κοντέντο και Αλάμπα που παραμένουν τραυματίες.

Η Μάιντς κοντράρεται με την ανεβασμένη Γκλάντμπαχ στο «Μπορούσια Παρκ». Οι Μπράουβερς, Ντάντε, Γιάουρες και Γιάντσκε θα λείψουν από τους γηπεδούχους, ενώ από τους φιλοξενούμενους, που μετρούν τρεις διαδοχικές ήττες, θα λείψει ο Σβένσον.

Με αέρα από τη νίκη επί της Μάιντς το Ανόβερο αναμετράται με το Αμβούργο, που προέρχεται από την ήττα κόντρα στη Ντόρτμουντ. Αρκετά τα προβλήματα για τις δύο ομάδες, καθώς ο Μίρκο Σλόμκα δεν υπολογίζει στη βοήθεια των Τσερουντόλο και Χαγκουί που είναι τιμωρημένοι, ενώ τραυματίας είναι ο Αμπντελαουέ, αλλά τι να πει και ο Άρμιν Φε που έχει στο απουσιολόγιό του τους Ματάισεν, Ροστ, Αόγκο, Μπέντζαμιν, Ντικμάιερ, Στέπανεκ, Κάστελεν, Γιάνσεν και Κάτσαρ...

Η Άιντραχτ που μετρά πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες στα τελευταία επτά παιχνίδια της αντιμετωπίζει στη Φρανκφούρτη τη Χόφενχαϊμ, η οποία μετά το εξαιρετικό της ξεκίνημα έχει κάνει μία μικρή «κοιλιά» με δύο διαδοχικές ήττες. Οι Κρις, Μπαϊράμοβιτς και Ρόντε θα λείψουν από ένα ακόμη ματς της Άιντραχτ, ενώ οι Σίμουνιτς και Ομπάσι είναι τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα του Ραλφ Ράνγκνικ.

Να ξεκολλήσει από την επικίνδυνη ζώνη θέλει η Σάλκε που υποδέχεται τη Βέρντερ μετρώντας τέσσερις βαθμούς στα τελευταία δύο ματς. Ο Φέλιξ Μάγκατ δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα στους γηπεδούχους, την ώρα που η Βέρντερ θα αναζητήσει την πρώτη της νίκη μετά από τρεις ανεπιτυχείς αγώνες δίχως τους Πισάρο, Μπένις, Νάλντο, Μπορόφσκι, Μίλιτς και Φάντερ.

Αναλυτικά η 13η αγωνιστική:

Σάββατο 6/11

Σάλκε-Βέρντερ Βρέμης 16:30
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χόφενχαϊμ 16:30
Γκλάντμπαχ-Μάιντς 16:30
Φράιμπουργκ-Ντόρτμουντ 16:30
Ανόβερο-Αμβούργο 16:30
Νυρεμβέργη-Καϊζερσλάουτερν 16:30
Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου 19:30

Κυριακή 7/11

Στουτγκάρδη-Κολωνία 16:30
Ζανκτ Πάουλι-Βόλφσμπουργκ 18:30

H επόμενη (14η) αγωνιστική

Παρασκευή 26/11

Μάιντς-Νυρεμβέργη 21:30

Σάββατο 27/11

Μπάγερν Μονάχου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 16:30
Αμβούργο-Στουτγκάρδη 16:30
Χόφενχαϊμ-Λεβερκούζεν 16:30
Ανόβερο-Φράιμπουργκ 16:30
Καϊζερσλάουτερν-Σάλκε 16:30
Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ 19:30

Κυριακή 28/11

Βέρντερ-Ζανκτ Πάουλι 16:30
Κολωνία-Βόλφσμπουργκ 18:30

Με τον αέρα του πρωταθλητή!

Ούτε μια εβδομάδα δεν έχει περάσει από τη βραδιά που ο Σεμπάστιαν Φέτελ στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής και ο Γερμανός πήρε θέση ξανά στο μονοθέσιο του, κάνοντας μάλιστα τους ταχύτερους χρόνους στις δοκιμές της Pirelli.

Οι πιλότοι της Φόρμουλα 1 δεν έχουν φύγει από το Άμπου Ντάμπι, καθώς εκεί θα πραγματοποιήσουν δοκιμές με τα ελαστικά της Pirelli για πρώτη φορά. Στην πρώτη περίοδο των δοκιμών ο Φέτελ έκανε τον καλύτερο χρόνο, αφήνοντας πίσω του τον Φελίπε Μάσα, ενώ ο Κούμπιτσα συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα.

Οι ομάδες έχουν στη διάθεση τους οχτώ σετ ελαστικών, ενώ θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο το ένα μονοθέσιο «φορώντας» τη μέση και τη μαλακή γόμα ελαστικών. Τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι πολύ σημαντικά, καθώς για πρώτη φορά ο νέος προμηθευτής ελαστικών θα πάρει πληροφορίες από τις ομάδες της Φόρμουλα 1.

Πρόεδρος και παίκτης ο Ριβάλντο

Τον ασυνήθιστο ρόλο του παίκτη-προέδρου προανήγγειλε ο Ριβάλντο, μέσω της σελίδας που διατηρεί στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, twitter.
Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ βρίσκεται εκτός αγωνιστικής δράσης εδώ και περίπου δύο μήνες, καθώς έλυσε το συμβόλαιό του με την ουζμπεκική Μπουνιοντκόρ.
Έτσι, πήρε την απόφαση να... "αυτομεταγραφεί" τον επόμενο χρόνο στην Μότζι Μιρίμ, ομάδα στην οποία είναι πρόεδρος.
"Μετά από αρκετά προβλήματα αποφάσισα ότι το 2011 θα αγωνιστώ με την Μότζι Μίριμ, την ομάδα στην οποία είμαι πρόεδρος", ανέφερε το μήνυμα του βετεράνου άσου στο twitter.

Φωτο Ημερας

Κλιό Παζέ,σύζυγος του Μπουντεβάιν Ζέντεν.

Μαλουντά: «Νέοι ηγέτες στην Τσέλσι»

Οι τραυματισμοί των Τέρι και Λάμπαρντ, δεν ανησυχούν τον Φλοράν Μαλουντά, ο οποίος και έκανε λόγο για ύπαρξη παικτών- ηγετών στην ομάδα της Τσέλσι.
Ο Γάλλος σούπερ σταρ των Λονδρέζων, μίλησε επί του θέματος στην έκδοση της «Guardian» σημειώνοντας μεταξύ άλλων
«Είναι μια δύσκολη στιγμή για εμάς, αφού η ομάδα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμών. Λείπουν οι ηγέτες μας. Ο Τζον Τέρι είναι ο αρχηγός μας. Ωστόσο, μπροστά μας έχουμε παιχνίδια και θα πρέπει να τα κερδίσουμε. Ο δικός μου ρόλος στη Γαλλία είναι ηγετικός και θα πρέπει να το κάνω και στην Τσέλσι επίσης. Γνωρίζω και άλλους παίκτες που μπορούν να το κάνουν.

Απογοητευτήκαμε για την ήττα από τη Σάντερλαντ. Ωστόσο, πρέπει να αναλύσουμε τι πήγε στραβά και να επιστρέψουμε δυνατότεροι. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε απέναντι στη Μπέρμιγχαμ»

Ηallo Τzavella...

Έπειτα από τα κολακευτικά δημοσιεύματα των Γερμανών για τον Φάνη Γκέκα, ήταν η σειρά ενός άλλου Έλληνα άσου του Γιώργου Τζαβέλλα… να αποθεωθεί από τον Τύπο της χώρας, για τις εμφανίσεις του με την Αϊντραχτ.
Με αναφορά που κάνει μεταξύ άλλων το περιοδικό περιοδικού «Kicker» αναφέρεται στον τέως άσο του Πανιωνίου χαρακτηρίζοντας τον ως παίκτη που κάνει καλό στην ομάδα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης.
Παράλληλα, φιλοξενούνται και δηλώσεις του διεθνή Έλληνα μπακ ο οποίος τονίζει σχετικά:
«Δεν είχα συνηθίσει να πηγαίνω στα όριά μου σε κάθε προπόνηση. Κανένας προπονητής μού είχε μεταδώσει τέτοιο κίνητρο. Με παροτρύνει συνέχεια να χρησιμοποιώ τις επιθετικές αρετές μου ακόμη κι όταν η σέντρα μου πάει στην εξέδρα».

Οργή για Σάντος στο Λιμάνι

Ιδιαίτερα ενοχλημένοι είναι στον Ολυμπιακό με τον Φερνάντο Σάντος, όπως γράφει το katimagiko.gr Θεωρούν ότι μπορούσε να ξεκουράσει Τοροσίδη και Αβραάμ στο φιλικό με την Αυστρία, με αποτέλεσμα ο ένας να τραυματιστεί και ο άλλος να είναι κατάκοπος!
O Bαλβέρδε είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος με τον ομοσπονδιακό προπονητή αφού είδε τον Βασίλη Τοροσίδη να γυρίζει από το ματς της Τετάρτης τραυματίας με θλάση στον δεξί προσαγωγό και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο φανερά καταπονημένο από τη στιγμή που αγωνίστηκε βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο του «Έρνστ Χάπελ» μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης.
Ο 26χρονος αμυντικός του Θρύλου αγωνίστηκε για 93 λεπτά σε ένα… φιλικό παιχνίδι και μάλιστα την ίδια ώρα στον πάγκο της Εθνικής υπήρχαν οι αμυντικοί Βαγγέλης Μόρας και Δημήτρης Σιόβας, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν ούτε λεπτό.

Κονσταντίνι: "Πολύ καλός ο Φωτάκης"

Ο προπονητής της Εθνικής Αυστρίας Ντίτμαρ Κονσταντίνι μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιώργο Φωτάκη.Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ΣΠΟΡ του Βορρά ο Αυστριακός τεχνικός μίλησε για τον μέσο παίκτη του Δικεφάλου και την απόδοση του στον αγώνα των εθνικών ομάδων Ελλάδας και Αυστρίας αλλά και για την φιλία του με τον Βάλτερ Σκότσικ τον άνθρωπο με τον οποίο ο Δικέφαλος κατέκτησε το τελευταίο πρωτάθλημα της ιστορίας του το 1985 και με τον οποίο ο Κονσταντίνι συνεργάστηκε στην Αλ Ιτιχάντ το  1988  (ήταν βοηθός του Σκότσικ).
Αναλυτικά ο 55χρονος προπονητής δήλωσε: "Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Ήταν σούπερ ο Φωτάκης στον αγώνα της Τετάρτης. Όλες του οι σέντρες ήταν επικίνδυνες και ο αντίπαλος μας έκανε αρκετές από τότε που μπήκε αυτός στο ματς. Μπήκε μέσα, έβγαλε μία ασίστ, πέτυχε γκολ. Δεν ήταν καλύτερη από εμάς η εθνική σας. Όμως κάναμε αρκετά λάθη στο δεύτερο ημίχρονο και τα πληρώσαμε. Ο Φωτάκης βρίσκεται στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία και πιστεύω ότι κάθε προπονητής θα ήθελε έναν τέτοιον παίκτη.

"Ο Σκότσικ είναι πολύ καλός μου φίλος. Είναι 70 χρονών τώρα και είναι προπονητής και δάσκαλος στο σχολείο προπονητικής που διαθέτω στην Βιέννη. Συνέχεια μου μιλούσε για τον ΠΑΟΚ. Και γνωρίζω την ομάδα, αφού έπαιξα μπάλα στην Ελλάδα.

Ήμουν το 1985 στην φιέστα του πρωταθλήματος (σ.σ στο ματς ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός) καθώς ήμουν φίλος με τον Σκότσικ πολύ καιρό πριν δουλέψουμε και μαζί. Βρέθηκα και με τον Κούδα. Θυμάμαι πολύ καλά εκείνη την ημέρα. Απίστευτες σκηνές. Στην Τούμπα η ατμόσφαιρα εκείνη την ημέρα όπου έγινε η απονομή του πρωταθλήματος ήταν… μοναδική, τρελή"!

Ντρούκερ: "Να δείχνουμε τη δίψα μας παντού"

Λόγο για μία αφοσιωμένη ομάδα έκανε ο Ισραηλινός τεχνικός του Άρη, Σαρόν Ντρούκερ, στην διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης της ομάδας με τον Νίκο Χατζηβρέττα να σημειώνει πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα παλέψουν μέχρι τέλους."Είναι υπέροχο που σε αυτές τις εκδηλώσεις έχεις τη δυνατότητα να δεις ανθρώπους που αποτελούν θρύλους της ομάδας όπως ο κύριος Ιωαννίδης. Σκεφτόμουν ότι ο Άρης είναι μια ομάδα που έχει πολλούς ντόπιους παίκτες".
"Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα μείγμα παικτών, Ελλήνων και ξένων. Θέλαμε να φτιάξουμε μια αφοσιωμένη ομάδα. Δεσμευόμαστε για επιτυχίες, θέλουμε να δείχνουμε τη δίψα μας όπου κι αν παίζουμε", σημείωσε ο Ντρούκερ για να ακολουθήσει η παρουσίαση της φετινής ομάδας του Άρη.

Από πλευράς των παικτών ο Χρήστος Ταπούτος δήλωσε: "Είναι βαριά η φανέλα του Άρη, όλοι το γνωρίζουν αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενος που μετέχω σε αυτήν την ομάδα και ελπίζω με τη βοήθεια των συμπαικτών μου να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα εκεί δηλαδή όπου ανήκει".

Όσο για τον Πι Τζέι Τάκερ, ο Αμερικανός φόργουορντ του Άρη και MVP της πρεμιέρας των ομίλων του Eurocup υπογράμμισε: "Είναι εκπληκτική εμπειρία να παίζω στον Άρη με αυτή τη διοίκηση, αυτόν τον προπονητή και αυτούς τους συμπαίκτες. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι όλη τη χρονιά".

Με την σειρά του ο αρχηγός του Άρη, Νίκος Χατζηβρέττας, επεσήμανε: "Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να φέρουμε τον Άρη εκεί που ανήκει. Μέχρι το τέλος και με την ίδια διάθεση μέσα στο γήπεδο θα παλέψουμε να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα".

Η σκυτάλη πέρασε στον Κώστα Χαραλαμπίδη που τόνισε: "Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους με υγεία και επιτυχίες των οποίων προαπαιτούμενο είναι η σκληρή δουλειά. Θα καταβάλλουμε σκληρή προσπάθεια μέσα στο γήπεδο".

Ακολούθως ο Σέρβος φόργουορντ του Άρη, Ντέγιαν Μπορόβνιακ, ανέφερε: "Γνωρίζω τα πάντα για την ιστορία του ΑΡΗ και θα κάνω ότι μπορώ για να γεμίσουμε με χαρά τον κόσμο της ομάδος", ενώ ο 18χρονος διεθνής σμολ φόργουορντ του Άρη, Λίνος Χρυσικόπουλος, σημείωσε: "Η ομάδα απαρτίζεται όχι μόνο από ταλαντούχους παίκτες αλλά και από καταπληκτικούς ανθρώπους και είμαι σίγουρος ότι θα κατακτήσουμε τους όποιους στόχους έχουμε βάλει".

Στην συνέχεια ο διεθνής πλέι μέικερ του Άρη, Κώστας Σλούκας, δήλωσε: "Γνωρίζω την ιστορία του Άρη και είναι τιμή μου που φοράω τη φανέλα του Άρη. Μαζί με τους συμπαίκτες μου θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο".

Τέλος τον λόγο πήρε ο πλέον άτυχος παίκτης της ομάδος Άρη λόγω του σοβαρού τραυματισμού του, Δημήτρης Βεργίνης, υπογράμμισε: "Δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η χρονιά για εμένα αλλά ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Ο κόσμος με έχει κάνει να νιώθω ότι βρίσκομαι σε μια μεγάλη ομάδα. Όλοι με στηρίζουν".

Επίθεση φωτιά και άμυνα… με τρύπα

Με πολλά προβλήματα στην αμυντική του γραμμή θα παραταχθεί, όπως όλα δείχνουν, ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΠΑΟΚ. Μοντέστο ο παρτενέρ του Παπαδόπουλου, με τον Γκαλίτσιο δεξιά, σκέψεις και για Ουρτάδο στόπερ. Πάντελιτς και Μιραλάς μαζί στην επίθεση, με το μυαλό στον Εργοτέλη.

Αποτυχημένο ήταν το τεστ ετοιμότητας του Όλοφ Μέλμπεργκ κατά τη διάρκεια τη προπόνησης της Πέμπτης με αποτέλεσμα η συμμετοχή του κόντρα στον ΠΑΟΚ, να θεωρείται μέχρι στιγμής απίθανη. Η αδυναμία του Σουηδού αμυντικού να ακολουθήσει το πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας με αθλητικά παπούτσια χωρίς να νιώσει ενοχλήσεις, σε συνδυασμό με τη θλάση που διαγνώστηκε ότι ταλαιπωρεί τον Βασίλη Τοροσίδη, «αδυνατίζουν» αρκετά την αμυντική γραμμή των «ερυθρολεύκων».

Οι λύσεις που έχει ο Ερνέστο Βαλβέρδε για την τετράδα πίσω δεν είναι και πάρα πολλές, αφού, απόντος και του Ραούλ Μπράβο, ο Χολέμπας θα διατηρηθεί αριστερά, ο Μοντέστο θα είναι ο παρτενέρ του Παπαδόπουλου στο κέντρο της άμυνας και ο Γκαλίτσιος θα πάρει λογικά τη φανέλα του βασικού δεξιού μπακ. Ωστόσο υπάρχουν σκέψεις από τον Ισπανό προπονητή να χρησιμοποιηθεί ο Ουρτάδο δίπλα στον Αβραάμ και να μετατεθεί ο Μοντέστο στα δεξιά, όπου και αρέσκεται να παίζει.

Ανάλογα με το τι θα επιλέξει ο τεχνικός των Πειραιωτών για την αμυντική του γραμμή, θα προκύψει και η μεσαία. Η αρχική σκέψη δηλαδή για Ντουντού και Ουρτάδο, ίσως μετατραπεί σε Γιάννη Παπαδόπουλο-Ντουντού, αν ο Ισπανός παίξει πίσω. Αριστερά ο Ριέρα δεν αλλάζει, ενώ δεξιά υπάρχει το δίλημμα μεταξύ Ρόμενταλ και Φετφατζίδη. Η απουσία του Τοροσίδη ίσως γείρει την πλάστιγγα υπέρ του Δανού, ο οποίος αν και κουρασμένος λόγω εθνικής, μπορεί να προσφέρει σε εμπειρία έναντι του «μικρού».

Όποιος προλάβει…

Ελάχιστα εισιτήρια για το ντέρμπι της Κυριακής κόντρα στον ΠΑΟΚ έχουν απομείνει στα εκδοτήρια του Ολυμπιακού. Το «Καραϊσκάκη» θα είναι κατάμεστο και πλέον μόνον από τα ακριβά, των 55 ευρώ και των 175 στα VIP, έχουν περισσέψει μερικά «μαγικά» χαρτάκια. Χθες εξαντλήθηκαν και τα τελευταία των 45 ευρώ.

Υπομονή για Μιραλάς, ματιές σε Σκόκο

Χωρίς να κάνει βιαστικές κινήσεις στο θέμα του Κέβιν Μιραλάς, ο Ολυμπιακός περιμένει την Κυριακή την άφιξη του μάνατζερ του παίκτη. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούν να πάρουν τον παίκτη με λιγότερα από τα 2.5 εκατομμύρια που ζητάει η Σεντ Ετιέν και το κυριότερο χωρίς τη ρήτρα αποδέσμευσης των 4.2 εκατ. ευρώ.

Εκτός βέβαια από τον Βέλγο επιθετικό, στον Πειραιά παρακολουθούν διακριτικά και τα τεκταινόμενα στο θέμα ΑΕΚ και Σκόκο. Αν ο Αργεντινός δεν τα βρει με την «Ένωση», η ομάδα είναι λογικό να κινηθεί για τον παίκτη, για τον οποίο έχει και πολύ καλή γνώμη ο Βαλβέρδε.

Όταν λείπει ο Στιβ...

Εν τη απουσία του Στιβ Νας το Ορλάντο δεν συνάντησε καμία αντίσταση από τους Σανς και τους νίκησα με 105-89 φτάνοντας τη διαφορά και στο +32. Με εξαιρετική άμυνα πάνω στον Καρμέλο Άντονι και παρά τα αγωνιστικά προβλήματα, οι Μπλέιζερς κατέβαλαν την αντίσταση των Νάγκετς με 86-83. Σκόρερ, αλλά και... εξολοθρευτής ο Ντάνι Γκρέιντζερ στη νίκη των Πέισερς επί των Κλίπερς.

Ορλάντο Μάτζικ-Φίνιξ Σανς 105-89

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως ο Στιβ Νας θα απουσίαζε από τον αγώνα λόγω τραυματισμού, ήταν αναμενόμενο να μην υπάρξει ντέρμπι. Το Ορλάντο έφτασε σε διαφορά μέχρι και 32 πόντων και πανηγύρισε την τρίτη διαδοχική του νίκη, με 105-89 απέναντι στους Σανς. Ο Ντουάιτ Χάουαρντ με 20 πόντους και 12 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος για τη Μάτζικ, το κοινό της οποίας αποδοκίμασε τον Γκραντ Χιλ, αλλά αποθέωσε τον Χέντο Τούρκογλου, οι οποίοι είχαν φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα της ομάδας. Ο Τζος Τσίλντρες σε 20 λεπτά είχε 7 πόντους (3/3 βολές, 2/5 δίποντα), 3 ριμπάουντ, 2 λάθη κι 1 κλέψιμο.

Μάτζικ (8-3): Χάουαρντ 20 (12 ριμπ.), Ρίτσαρντσον 15, Νέλσον 15 (12 ασίστ), Λιούις 13, Κάρτερ 13, Πιετρούς 10, Άντερσον 6, Μπας 5, Γκορτάτ 4, Ντιούχον 2, Άλεν 2.

Σανς (6-6): Χιλ 21, Κλαρκ 12, Ντάντλεϊ 11, Ντράγκιτς 10, Φράι 10, Ρίτσαρντσον 7, Τσίλντρες 7, Γουόρικ 5, Τούρκογλου 2, Μπάρον 2, Σάιλερ 2.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Ντένβερ Νάγκετς 86-83

Παρά την απουσία του Μπράντον Ρόι και στον απόηχο της είδησης πως ο Γκρεγκ Όντεν θα χάσει τη φετινή σεζόν λόγω νέας επέμβασης στο γόνατο, οι Μπλέιζερς νίκησαν με 86-83 τους Νάγκετς. Ο Γουέσλεϊ Μάθιους που αποκτήθηκε ως free agent το καλοκαίρι κάλυψε και πάλι επάξια το κενό του Μπράντον Ρόι με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ είχε 24 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ η ομαδική άμυνα των γηπεδούχων κράτησε τον Καρμέλο Άντονι στους 18 πόντους με 5/15 σουτ.

Μπλέιζερς (8-5): Όλντριτζ 24 (10 ριμπ.), Μάθιους 20 (10 ριμπ.), Μίλερ 16, Μπατούμ 14, Κάμπι 5 (14 ριμπ.), Φερνάντεθ 6, Κάνιγχαμ 1.

Νάγκετς (6-6): Άντονι 18, Χάρινγκτον 17, Αφλάλο 16 (11 ριμπ.), Μπίλαπς 13, Ιλάριο 12, Φορμπς 4, Ουίλιαμς 2, Λόσον 1.

Ιντιάνα Πέισερς-Λος Άντζελες Κλίπερς 107-80

Ο Ντάνι Γκρέιντζερ πέτυχε 22 πόντους και έπαιξε αποτελεσματική άμυνα στον Έρικ Γκόρντον βοηθώντας τους Πέισερς να συντρίψουν με 107-80 τους Κλίπερς, οι οποίοι μετρούν οκτώ σερί ήττες. Από τους γηπεδούχους απουσίαζαν οι Ντάρεν Κόλισον και Μάικ Ντανλίβι, ενώ από τους φιλοξενούμενους οι Κρις Κέιμαν και Μπαρόν Ντέιβις.

Πέισερς (5-5): Γκρέιντζερ 22, Χίμπερτ 18, Ρας 14, Πράις 14, Πόουζι 12, Φορντ 11, Χάνσμπρο 7, Τζορτζ 3, ΜακΡόμπερτς 3, Φόστερ 2, Τζόουνς 1.

Κλίπερς (1-12): Γκόρντον 19, Αμίνου 12, Γκρίφιν 12, Κουκ 11, Μπλέντσοου 8, Γουόρεν 6, Φόι 4, Σμιθ 4, Γκόμες 2, Μπάτλερ 2.

Μάχη Τσέλσι-Λίβερπουλ για Μπατσίνοβιτς

Σε μονομαχία στήθος με στήθος μεταξύ Κάρλο Αντσελότι και Ρόι Χότζον αναμένεται να εξελιχθεί η μεταγραφή του Αρμίν Μπατσίνοβιτς. Οι δύο προπονητές των Τσέλσι και Λίβερπουλ αντίστοιχα είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν στην Παλέρμο τα 12 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το “Sportal”, τα οποία είναι η ρήτρα αποδέσμευσης του Σλοβένου μέσου.

Ο τεχνικός των «κόκκινων» θεωρεί τον 21χρονο χαφ ως τον ιδανικό αντικαταστάτη του Χαβιέ Μασεράνο, ο οποίος «μετακόμισε» στην Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι, αλλά και μια εξαιρετική δεύτερη λύση για να ξεκουράζει τον Στίβεν Τζέραρντ. Από την πλευρά του ο Ιταλός τεχνικός θέλει τον Μπατσίνοβιτς για να καλύψει τα κενά στην μεσαία γραμμή των «μπλε» που έχουν προκύψει από τους πολλούς τραυματισμούς βασικών παικτών.

Τι κι αν είσαι 2,18μ.;

Ο Έρικ Γκόρντον δεν φοβήθηκε... Όταν ο Ρόι Χίμπερτ άπλωσε τα 2,18μ. του για να τον σταματήσει ο γκαρντ των Κλίπερς (1,91μ.) και μέλος της ομάδας των ΗΠΑ που κατέκτησε το Μουντομπάσκετ όχι απλώς δεν έκανε πίσω, αλλά απογειώθηκε και κάρφωσε μπροστά στον γίγαντα των Πέισερς. Δικαιολογημένα λοιπόν πήρε την πρώτη θέση στο Top 5 των φάσεων από τους μόλις τρεις αγώνες που περιλάμβανε το μενού της Πέμπτης (ξημερώματα Παρασκευής για τα μέρη μας).

Στέλνουν Τσετίν στον ΠΑΟ οι Τούρκοι

Κοντά στην απόκτηση του Σερβέτ Τσετίν βρίσκεται ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα “Fanatik”. Ο αμυντικός της Γαλατασαράι, βρίσκεται στο στόχαστρο των Τραμπζονσπόρ και Μανίσασπορ, αλλά και του Παναθηναϊκού, ο οποίος ψάχνει έναν ικανό στόπερ για να κλείσει τα αμυντικά του κενά, όπως γράφεται χαρακτηριστικά.

Οι «πράσινοι» του… Γιάτσεκ Νιόπλια, όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, έχουν έρθει σε επαφή με τον μάνατζερ του διεθνούς αμυντικού, Μιτάτ Χαλίς, αφού ο Έλληνας τεχνικός έχει δώσει το πράσινο φως για την απόκτησή του.

Έρχεται και υπογράφει ο Φερέιρα

Εντός της ημέρας αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, προκειμένου να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Ο Πορτογάλος τεχνικός είναι ο εκλεκτός της διοίκησης του "τριφυλλιού" για την αντικατάσταση του Νίκου Νιόπλια και αναμένεται να υπογράψει με τους "πράσινους" έως το 2011.

Ο Φερέιρα θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση πρωταθλήματος με τον Ηρακλή για το πρωτάθλημα και αφού ενημερωθεί για το έμψυχο υλικό της ομάδας και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παίκτες, θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα. Ο 64χρονος τεχνικός θα έχει ως συνεργάτες του στον ενάμισι χρόνο που θα καθίσει στον πάγκο των "πράσινων" τους Νούνο, Ρουί Σίλβα και Ζοσέ Γκόμες, όπως αποκάλυψε η πορτογαλική εφημερίδα "A Bola". Οι Κώστας Αντωνίου και Κάρλος Φρέιτας πιστεύουν πως ο Φερέιρα είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή για τους "πράσινους", αφού ο πρώην τεχνικός της Μάλαγα έχει όλα τα στοιχεία που έψαχναν οι ιθύνοντες της ομάδας, πλην της ηλικίας.

Ο έμπειρος τεχνικός εμφανίζεται αποφασισμένος να πετύχει ότι δεν κατάφερε με την ισπανική ομάδα, στην πρόσφατη απόπειρά του να εργαστεί εκτός των συνόρων της χώρας του. Ο Νικόλας Πατέρας θα ενημερωθεί από τον αθλητικό διευθυντή του "τριφυλλιού" για τις επαφές που είχε με τους υποψήφιους τεχνικούς για τον πάγκο της ομάδας και στην συνέχεια θα ανάψει το "πράσινο φως" για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον Φερέιρα. Οι "πράσινοι" είχαν επαφές τις προηγούμενες ημέρες και με τους Μπιέλσα και Γκασπερίνι, ενώ στη λίστα τους βρέθηκαν και τα ονόματα των Αγκίρε και Λε Γκουέν, για τη θέση του προπονητή.

Συγκρατημένη αισιοδοξία για Σκόκο

Πεπεισμένοι πως ο Νάτσο Σκόκο θα απαντήσει τελικά θετικά και θα παραμείνει στην ΑΕΚ και τη νέα αγωνιστική περίοδο εμφανίζονται οι ιθύνοντες της ομάδας, μετά την συνάντηση που είχαν με τους εκπροσώπους του ποδοσφαιριστή. Το κλίμα στην συνάντηση των δυο πλευρών ήταν αρκετά καλό και η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει μέσω νέας βελτιωμένης πρότασης, την πρόθεσή της να διατηρήσει τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό στο έμψυχο δυναμικό της.

Η διοίκηση προσφέρει 900 χιλιάδες ευρώ ετήσιες απολαβές στον παίκτη, ενώ αύξησε τα μπόνους κατάκτησης στόχων για τον ποδοσφαιριστή. Επίσης, η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ έδειξε πρόθυμη να αποδεχτεί τον όρο του Σκόκο για την άμεση μεταβολή των οικονομικών δεδομένων στα νέα δεδομένα, από την στιγμή που θα πέσουν οι υπογραφές σ το νέο συμβόλαιο και όχι μόλις λήξει το ήδη υπάρχον. Επίσης, η πλευρά Σκόκο ζήτησε από τη διοίκηση να είναι πιο σύντομες οι δόσεις του νέου συμβολαίου, ενώ οι ιθύνοντες της ΑΕΚ διαβεβαίωσαν την πλευρά του παίκτη, πως από εδώ και στο εξής δε θα υπάρξουν παρόμοια προβλήματα με αυτά του παρελθόντος.

Η ΑΕΚ θέλει να τελειώσει σύντομα το συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου να μην αναγκαστεί να μπει σε πλειστηριασμό για τη διατήρηση του παίκτη στο έμψυχο δυναμικό της, αφού ενδιαφέρον για την απόκτησή του φέρονται να έχουν εκδηλώσει και οι δυο "αιώνιοι" αντίπαλοι.

Ντόπες Μαρινάκη εν όψει "Μεγάλης Εβδομάδας"

Η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα των αγώνων της επόμενης εβδομάδας και για αυτό τον λόγο ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα βρεθεί στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού αναμένεται να μιλήσει στους παίκτες και την τεχνική ηγεσία για την ανάγκη κατάκτησης εννέα βαθμών στα επόμενα δυόμισι παιχνίδια πρωταθλήματος, προκειμένου να παραμείνει ο Ολυμπιακός στην κορυφή της βαθμολογίας και παράλληλα να αυξήσει τη διαφορά του από τον Παναθηναϊκό. Όπως υπογραμμίζουν οι ιθύνοντες των "ερυθρολεύκων" οι επόμενες αναμετρήσεις με ΠΑΟΚ, Εργοτέλη και ΑΕΚ είναι όλα τα λεφτά για τον Ολυμπιακό, αφού σε περίπτωση νίκης και στα τρία ματς, θα βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Στα αγωνιστικά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε προβληματίζεται με τον τραυματισμό του Βασίλη Τοροσίδη και είναι αναγκασμένος να καταστρώσει τα πλάνα του για τις συγκεκριμένες αναμετρήσεις, χωρίς τον διεθνή Έλληνα ποδοσφαιριστή. Οι απουσίες αυξάνονται για τον Ισπανό τεχνικό εν όψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης" και ήδη αναζητεί λύσεις για να καλύψει τα κενά στην "ερυθρόλευκη" ενδεκάδα. Ο Μοντεστό αναμένεται να πάρει τη θέση του τραυματία Μέλμπεργκ στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Γκαλίτσιος είναι ο επικρατέστερος να αγωνιστεί στο δεξί άκρο της άμυνας. Οι Ντουντού και Ουρτάδο θα είναι οι δυο κεντρικοί χαφ των "ερυθρολεύκων", αφού εκτός "μάχης" για την συγκεκριμένη αναμέτρηση έχει τεθεί και ο Ιμπαγάσα.

Τέλος, αναβάλλονται οι όποιες εξελίξεις στο μετεγγραφικό επίπεδο για τον Ολυμπιακό, καθώς όλοι θέλουν να στραφεί η προσοχή της ομάδας στους επόμενους δύσκολους αγώνες. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο απόκτησης ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα κληθούν να δώσουν λύσεις σε θέσεις, όπου η ομάδα αντιμετωπίζει προβλήματα.

Στο καναβάτσο η ΤΣΣΚΑ από Εφές

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο και πρέπει να ανατρέψει τα δεδομένα για να προκριθεί στο TOP16 μετά την ήττα της από την Εφές Πίλσεν (86-72). Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, οι Μοσχοβίτες έχουν πετύχει μόλις μια νίκη (απέναντι στην πρωτοπόρο μαζί με τον Παναθηναϊκό, Ολίμπια Λ.) και η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς και τους παίκτες του.

Η Εφές Πίλσεν πήρε από νωρίς προβάδισμα στο σκορ και δεν πτοήθηκε από την επιστροφή της «αρκούδας» στο παιχνίδι στο τρίτο δεκάλεπτο. Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ρακόσεβιτς που πέτυχε 14 πόντους ήδη από τα μέσα της δεύτερης περιόδου οι Τούρκοι πήραν την μεγάλη νίκη με 86-72 και ακολουθεί στη βαθμολογία Παναθηναϊκό και Ολίμπια Λιουμπλιάνας με τρεις νίκες.

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 48-35, 63-60, 86-72
Εφές Πίλσεν (Περάσοβιτς): Βισνιέφσκι 3, Ρακόσεβιτς 21 (5/6 διπ., 3/6 τριπ.), Ρόμπερτς 13 (2/3 διπ., 2/3 τριπ.), Τουντσερί 8 (2/4 τριπ.), Θόρντον 5 (4 ριμπ.), Γκονλούμ 2, Βούισιτς 14, Νάχμπαρ 12 (5/7 διπ., 0/4 τριπ.), Γκιουλέρ 8(1).
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Βουγιόσεβιτς): Κουρμπάνοφ 2, Σμόντις, Χόλντεν 5 (1/2 τριπ.), Βορόντσεβιτς 15 (2/5 διπ., 3/4 τριπ.), Λάνγκντον 9 (1/5 διπ., 1/3 τριπ.), Μαριάνοβιτς 13 (7/7 β., 3/4 διπ.), Σβεντ 4, Σοκόλοφ 6, Κριάπα 4, Γκόρντον 14 (5/9 διπ., 1/3 τριπ.).

Παρέλαση στο Μιλάνο

Στην πρωτεύουσα της μόδας, ο Παναθηναϊκός έβαλε τα καλά του και παρέλασε προς την κορυφή! Επί 40 λεπτά είχε από κάτω τη Μιλάνο και μετά το διπλό που έκανε (71-81) δεν χάνει την πρωτιά ούτε με σφαίρες!Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι με στόχο να περάσει τη μπάλα κοντά στο καλάθι στον Μπατίστ και να εκμεταλλευτεί τη διαφορά ύψους των περιφερειακών του (Διαμαντίδη, Τέπιτς, Περπέρογλου) έναντι αυτών της Μιλάνο. Ο Αμερικάνος σέντερ δεν βρήκε πεδίο δράσης και έτσι ανέλαβαν ρόλο οι γκαρντ. Με τον Διαμαντίδη να βρίσκεται σε πολύ καλή μέρα και τους Τέπιτς, Σάτο να τον βοηθούν σημαντικά, οι «πράσινοι» πήραν από νωρίς προβάδισμα (12-17, 8’).

Οι Ιταλοί κατάφεραν να μένουν στο παιχνίδι χάρη στην πιεστική τους άμυνα που οδηγούσε πολλές φορές τον Παναθηναϊκό σε λάθη. Επιδιώκοντας σε κάθε φάση να φύγει στον αιφνιδιασμό, η Αρμάνι μείωσε στο πόντο (26-27,11’) και έδειχνε ανταγωνιστική.

Η πολύ καλή άμυνα του Παναθηναϊκού άρχισε για άλλη μια φορά να σφίγγει σαν τανάλια και έτσι με 9-0 σερί (26-36, 15’), οι παίκτες του Ομπράντοβιτς άρχισαν να χτίζουν διαφορά ασφαλείας. Ο Μάριτς μαζί με τον Τσαρτσαρή… έτριψαν τα χέρια τους από ικανοποίηση μόλις είδαν απέναντι τους τον αργό και βαρύ Βαν Ντεν Σπίγκελ που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον φορτωμένο με φάουλ Πετραβίτσιους και τον τραυματία Πετσέροφ. Ο Βέλγος σέντερ αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε αγώνα Ευρωλίγκας με την Αρμάνι, φαινόταν χαμένος και οι «πράσινοι» ψηλοί κυριάρχησαν.

Το Μιλάνο προσπαθούσε να σκοράρει μονάχα… τρέχοντας στον αιφνιδιασμό και έτσι στα τελευταία εννιά λεπτά της δεύτερης περιόδου πέτυχε μόλις οκτώ πόντους (34-46, 20’). Οι «πράσινοι» σταθεροποίησαν διψήφιο υπέρ τους προβάδισμα με μεγαλύτερο όπλο τους την πολύ καλή άμυνα σε σετ παιχνίδι.

Η ευστοχία του Παναθηναϊκού σε δίποντα και τρίποντα παρέμεινε και στο τρίτο δεκάλεπτο σταθερά πάνω από το 50%, αλλά ο τομέας που πραγματικά έκαναν… πάρτι οι πρωταθλητές ήταν τα ριμπάουντ ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 37 έναντι 21 της Αρμάνι.

Το Μιλάνο μείωσε σε 54-60 στο 29’ χάρη στις προσπάθειες των Ματσιούλις και Χόκινς, αλλά κυρίως βρήκε λύσεις με τον Μαντσινέλι κοντά στο καλάθι. Ο Τέπιτς ανέλαβε και πάλι δράση και έτσι μέχρι τη λήξη της τρίτης περιόδου η διαφορά έφθασε και πάλι στα γνώριμα επίπεδα του +10 (55-65).

Τα ποσοστά ευστοχίας του Παναθηναϊκού έξω από τη γραμμή των 6,75 μ. έπεσαν, η άμυνα ζώνης της Αρμάνι έγινε αποτελεσματική και έτσι οι γηπεδούχοι πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής (64-67, 33’).

Ο ενθουσιασμός του κοινού όμως, κόπασε γρήγορα. Και αιτία για αυτό ήταν η καθηλωτική εμφάνιση του Μάικ Μπατίστ. Ο Αμερικάνος σέντερ πέτυχε τους δώδεκα πρώτους πόντους του Παναθηναϊκού για το τελευταίο δεκάλεπτο αποτελώντας εγγύηση για τους συμπαίκτες του. Ξεκίνησε με κάρφωμα, ακολούθησαν 2./2 βολές, έπειτα ένα ακόμα κάρφωμα, στη συνέχεια δυο δίποντα και 2/2 βολές επιπλέον.

Ε, με το σκορ στο 68-76 στο 37’ ο Μπατίστ έδωσε τη θέση του στον Μάριτς έχοντας κάνει όλη τη δουλειά, αλλά επανήλθε γρήγορα μετά από το τέταρτο φάουλ του Σερβοαυστραλού. Ο Παναθηναϊκός δεν κινδύνευσε μέχρι τέλους και έτσι πήρε τη μεγάλη νίκη στο Μιλάνο με 81-71 που του δίνει αέρα πρωτιάς για τη συνέχεια.

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 34-46, 55-65, 71-81
Αρμάνι Μιλάνο (Μπούκι): Μαντσινέλι 14 (2/3 β., 6/9 διπ., 5 ριμπ., 4 ασίστ), Ματσιούλις 9 (2/9 διπ., 1/2 τριπ., 5 ριμπ., 4 κλεψ., 3 ασίστ), Μορντέντε 5, Φίνλεϊ 13 (3/5 διπ., 2/5 τριπ.), Τζάαμπερ 2, Ρόκα 7, Μέλι, Πετραβίτσιους 6, Βαν Ντεν Σπίγκελ, Χόκινς 15 (5/6 β., 2/6 διπ., 2/7 τριπ.)
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 13 (4/4 διπ., 1/2 τριπ.), Μάριτς 8 (4/4 διπ., 6 ριμπ.), Περπέρογλου 2, Μπατίστ 13 (5/8 διπ.), Φώτσης 7 (2/3 διπ., 1/4 τριπ.), Σάτο 8 (1/4 διπ., 1/4 τριπ.), Νίκολας 8 (2/4 τριπ.), Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 14 (1/2 διπ., 2/3 τριπ., 4 ριμπ.), Βουγιούκας, Καλάθης 2, Καϊμακόγλου.