Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Δεν αλλάζει σχήμα στο ΟΑΚΑ

Δεν είναι… θιασώτης του ποδοσφαιρικού ρητού «ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει». Αυτό δεν σημαίνει πάντως πως πάντοτε προβαίνει σε αλλαγές. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης φαίνεται πως θα παρατάξει την ίδια ακριβώς ενδεκάδα που κέρδισε τον Άρη και στο αυριανό παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Οι «κυανόλευκοι» συνέχισαν την προετοιμασία τους χθες κι αυτή ουσιαστικά έφτασε στο αποκορύφωμά της. Με δεδομένο πως η ομάδα αγωνίστηκε Δευτέρα και παίζει Σάββατο, οι ρυθμοί όλη την εβδομάδα ήταν διαφορετικοί, προκειμένου να επέλθει η αναγκαία αποφόρτιση και το «φρεσκάρισμα», ώστε ο Ηρακλής να εμφανιστεί πανέτοιμος στην πρόκληση που ακούει στο όνομα Παναθηναϊκός.
Και δείγμα ικανοποίησης
Στη χθεσινή προπόνηση που έλαβε χώρα στο κεντρικό γήπεδο του Καυτανζογλείου, πραγματοποιήθηκε και οικογενειακό δίτερμα όπως συνηθίζεται. Σ’ αυτό εμφανίστηκαν οι προθέσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη, που εμπιστεύτηκε με τους «βασικούς» τους 11 που ξεκίνησαν στο νικηφόρο ντέρμπι της περασμένης Δευτέρας. Ενδεικτικό της ικανοποίησής του από την θετική παρουσία του καθενός ξεχωριστά, αλλά και της συνολικής εικόνας της ομάδας. Άλλωστε αυτό το οποίο τόνισε πως θέλει από την ομάδα είναι να πιέσει ψηλά και να μην «κλειστεί» παίζοντας μόνο παθητικά και αμυντικά. Οι «κυανόλευκοι» πραγματοποίησαν ασκήσεις που αφορούσαν στην επιθετική τακτική, τον τρόπο ανάπτυξης παιχνιδιού και κατοχής μπάλας με «τελειώματα» των φάσεων, ενώ αντίστοιχα και σε ανασταλτικό τομέα και σε «στημένες» φάσεις.
Στην «κορυφή» ο Γιάκομπ
Όπως είναι λογικό το 4-2-3-1 δεν θα διαφοροποιηθεί. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Στην αμυντική γραμμή το δίδυμο Χοσέμι-Τάσου Κατσαμπή παρέμεινε αναλλοίωτο, μιας και «δένει» παιχνίδι με παιχνίδι. Στα άκρα οι Γιώργος Κυριαζής και Πέτρος Κανακούδης διατήρησαν τις θέσεις τους. Στο κέντρο ο Ντάνι είχε ανασταλτικό ρόλο, με τον «Πίτου» Γκαρσία να παίρνει και οργανωτικές πρωτοβουλίες. Αμφότεροι είχαν λίγο πιο μπροστά τους (σε ρόλο περιφερειακού φορ) τον Μπογκτάν Μάρα, ενώ μεσοεπιθετικά στα άκρα τοποθετήθηκαν οι Καρίμ Σολτάνι και Νίκος Αραμπατζής. Στην «κορυφή» της επίθεσης αγωνίστηκε ο Βικτοράς Γιάκομπ.
Ο τεχνικός του Ηρακλή θέλει οι μεσοεπιθετικοί του να έχουν ενεργό ρόλο και ανασταλτικά. Να κρατούν ωστόσο με την παρουσία τους, τους ακραίους μπακ του αντιπάλου, ώστε να μην «κατεβάσει» ο Παναθηναϊκός παίκτες παραπάνω. Συνάμα και η παρουσία του Γιάκομπ στην επίθεση έχει αντίστοιχο ρόλο, να απασχολήσει δηλαδή και να προβληματίσει τους στόπερ του αντιπάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: