Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Bundesliga: Αγωνιστική γεμάτη ντέρμπι

Χορταστικό είναι το μενού της 13ης αγωνιστικής της Bundesliga, με έξι αναμετρήσεις να είναι αυτές που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Η πρωτοπόρος Ντόρτμουντ δοκιμάζεται στην έδρα της εξαιρετικής Φράιμπουργκ, η οποία με τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της έχει αναρριχηθεί στην τέταρτη θέση. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επιζητά το τέταρτο διαδοχικό της τρίποντο με τις γνωστές απουσίες των Κρίνγκε, Κελ και Ογουομογέλα, ενώ οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Στην «Μπάι Αρένα» η Λεβερκούζεν υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου. Η ομάδα του Γιούπ Χάινκες κόντρα στα αγωνιστικά προβλήματα έχει σκαρφαλώσει στη δεύτερη θέση και θα έχει ξανά στις τάξεις της τον Σάμι Χίπια. Αντίθετα, εκτός πλάνων παραμένουν οι τραυματίες Κίσλινγκ και Μπάλακ, ενώ τιμωρημένος είναι ο Ράιναρτς. Οι Βαυαροί δεν έχουν πολλά περιθώρια για νέες απώλειες, αφού ήδη τους χωρίζουν 12 βαθμοί από την κορυφή. Ο Λουίς Φαν Γκάαλ είδε την περασμένη εβδομάδα να επανέρχεται ο Ριμπερί, αλλά θα λείψουν οι Ρόμπεν, Κλόζε, Όλιτς, Κοντέντο και Αλάμπα που παραμένουν τραυματίες.

Η Μάιντς κοντράρεται με την ανεβασμένη Γκλάντμπαχ στο «Μπορούσια Παρκ». Οι Μπράουβερς, Ντάντε, Γιάουρες και Γιάντσκε θα λείψουν από τους γηπεδούχους, ενώ από τους φιλοξενούμενους, που μετρούν τρεις διαδοχικές ήττες, θα λείψει ο Σβένσον.

Με αέρα από τη νίκη επί της Μάιντς το Ανόβερο αναμετράται με το Αμβούργο, που προέρχεται από την ήττα κόντρα στη Ντόρτμουντ. Αρκετά τα προβλήματα για τις δύο ομάδες, καθώς ο Μίρκο Σλόμκα δεν υπολογίζει στη βοήθεια των Τσερουντόλο και Χαγκουί που είναι τιμωρημένοι, ενώ τραυματίας είναι ο Αμπντελαουέ, αλλά τι να πει και ο Άρμιν Φε που έχει στο απουσιολόγιό του τους Ματάισεν, Ροστ, Αόγκο, Μπέντζαμιν, Ντικμάιερ, Στέπανεκ, Κάστελεν, Γιάνσεν και Κάτσαρ...

Η Άιντραχτ που μετρά πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες στα τελευταία επτά παιχνίδια της αντιμετωπίζει στη Φρανκφούρτη τη Χόφενχαϊμ, η οποία μετά το εξαιρετικό της ξεκίνημα έχει κάνει μία μικρή «κοιλιά» με δύο διαδοχικές ήττες. Οι Κρις, Μπαϊράμοβιτς και Ρόντε θα λείψουν από ένα ακόμη ματς της Άιντραχτ, ενώ οι Σίμουνιτς και Ομπάσι είναι τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα του Ραλφ Ράνγκνικ.

Να ξεκολλήσει από την επικίνδυνη ζώνη θέλει η Σάλκε που υποδέχεται τη Βέρντερ μετρώντας τέσσερις βαθμούς στα τελευταία δύο ματς. Ο Φέλιξ Μάγκατ δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα στους γηπεδούχους, την ώρα που η Βέρντερ θα αναζητήσει την πρώτη της νίκη μετά από τρεις ανεπιτυχείς αγώνες δίχως τους Πισάρο, Μπένις, Νάλντο, Μπορόφσκι, Μίλιτς και Φάντερ.

Αναλυτικά η 13η αγωνιστική:

Σάββατο 6/11

Σάλκε-Βέρντερ Βρέμης 16:30
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Χόφενχαϊμ 16:30
Γκλάντμπαχ-Μάιντς 16:30
Φράιμπουργκ-Ντόρτμουντ 16:30
Ανόβερο-Αμβούργο 16:30
Νυρεμβέργη-Καϊζερσλάουτερν 16:30
Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου 19:30

Κυριακή 7/11

Στουτγκάρδη-Κολωνία 16:30
Ζανκτ Πάουλι-Βόλφσμπουργκ 18:30

H επόμενη (14η) αγωνιστική

Παρασκευή 26/11

Μάιντς-Νυρεμβέργη 21:30

Σάββατο 27/11

Μπάγερν Μονάχου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 16:30
Αμβούργο-Στουτγκάρδη 16:30
Χόφενχαϊμ-Λεβερκούζεν 16:30
Ανόβερο-Φράιμπουργκ 16:30
Καϊζερσλάουτερν-Σάλκε 16:30
Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ 19:30

Κυριακή 28/11

Βέρντερ-Ζανκτ Πάουλι 16:30
Κολωνία-Βόλφσμπουργκ 18:30

Δεν υπάρχουν σχόλια: