Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Κούπερ: «Έχω πάντα εμπιστοσύνη στην ομάδα»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ενόψει του αγώνα με την Κέρκυρα. Ο προπονητής του Άρη τόνισε: «Υπάρχει κάποια γενική ανησυχία, όμως εμείς πρέπει να μείνουμε ήρεμοι και ψύχραιμοι. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στην δουλειά που κάνουμε και στον τρόπο που την κάνουμε. Είμαστε ήρεμοι γιατί παρά τους τραυματισμούς που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, η ομάδα έχει κερδίσει σημαντικά και ιδιαίτερα ματς. Όμως όλα είναι στο πρόγραμμα. Η ομάδα έχει τις δυνατότητες να ξαναβρεθεί στον δρόμο που θα την φέρει πάλι ψηλά. Όταν χρησιμοποιώ την λέξη ηρεμία, εννοώ ότι εμείς δεν έχουμε χάσει ούτε την φιλοδοξία μας, ούτε το ηθικό μας. Ζήσαμε κάποιες ιδιαίτερα θετικές στιγμές όπως μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Τότε είχε στηθεί μία γιορτή. Την ίδια εμπιστοσύνη έχω και τώρα στους παίκτες και στην ομάδα που έχει κάποια σκαμπανεβάσματα».
Για το πρόβλημα που υπάρχει στο γκολ για τον Άρη τόνισε: «Όταν υπάρχει πρόβλημα στο γκολ δεν φταίνε μόνο οι επιθετικοί. Αν αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε άσχημη κατάσταση επιθετικά, θα ήταν άδικο να κατηγορήσω μόνο τους επιθετικούς και να λέω ότι το πρόβλημα είναι μόνο αυτοί. Θα μπορούσαν να αλλάξουν κάποιοι τρόποι λειτουργίας όμως δεν θα εστιάσω σε παίκτες. Όταν η ομάδα δέχεται γκολ, όλη η ομάδα αμύνεται και όταν η ομάδα βάζει γκολ όλη επιτίθεται. Πρέπει λοιπόν να εστιάσουμε σε κάποιες γραμμές και όχι σε πρόσωπα. Σε ότι αφορά την ατομική απόδοση κάποιων παικτών, γι΄ αυτό υπάρχουν κάποιες αλλαγές σε πρόσωπα. Εγώ όμως εστιάζω σε αλλαγές στις γραμμές και όχι στα πρόσωπα».
Στην συνέχεια ο κ. Κούπερ ξεκαθάρισε: «Δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με κανέναν στον Άρη. Να ξέρετε πως όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά, τα εύσημα δεν πρέπει να πηγαίνουν σε ένα πρόσωπο, που ίσως είναι ο προπονητής. Όπως όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά αυτός που την πληρώνει πρώτος είναι ο προπονητής. Έτσι γίνεται και για μένα αυτό είναι και το σωστό. Αν λοιπόν κάποια στιγμή καταλάβαινα ότι αμφισβητείται το έργο μου ή μου έλεγαν πως δεν είναι ευχαριστημένοι από την δουλειά μου, θα είχα αποχωρήσει. Επομένως μέχρι την στιγμή που μιλάμε δεν είχα ποτέ κανένα τέτοιου είδους παράπονο».
Για το αν έχουν γίνει κάποια λάθη στον σχεδιασμό της ομάδας, ο Έκτορ Κούπερ απάντησε: «Καταρχάς τέλειος δεν είναι κανείς και λάθη μπορεί να γίνουν. Όπως και να ΄χει, σε ότι αφορά το αθλητικό κομμάτι της ομάδας, η ευθύνη είναι δική μου. Πέραν αν θα μπορούσαν να είναι επιθυμητό να είχαμε κάποιο άλλο επίπεδο… δεν γίνεται πάντοτε να έχεις αυτό που θέλεις. Αυτούς που έχουμε αυτή την στιγμή, για μένα είναι και οι καλύτεροι. Δεν αφήνω όμως να αμφισβητηθεί το θέμα πως ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι, υπεύθυνος είμαι εγώ».
Για το που μπορεί να φθάσει ο Άρης στο πρωτάθλημα, από την στιγμή που έχει χάσει έδαφος, ο τεχνικός του Άρη υπογράμμισε: «Αριθμητικά θα μπορούσαμε να πάρουμε ακόμη και το πρωτάθλημα. Ίσως όμως να ήταν και δύσκολο γιατί πρέπει να μειώσουμε πολύ την διαφορά από τους πρωτοπόρους. Αν κάποιος μου πει τεκμηριωμένα ότι δεν μπορώ να βγω δευτεραθλητής θα το δεχόμουν. Όπως την τεκμηρίωση θα ήθελα για οτιδήποτε μου έλεγαν. Όταν μπορείς αριθμητικά να διεκδικήσεις το πιο υψηλό, αυτή είναι η δική μου δουλειά. Αλλιώς είναι σα να βάζεις ταβάνι στους στόχους σου. Πιστεύω να γίνομαι κατανοητός. Δυστυχώς δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε το κύπελλο. Αποκλειστήκαμε δυστυχώς από τον θεσμό. Τώρα αυτό που θέλω εγώ από την ομάδα είναι να κερδίζει τους τρεις βαθμούς σε κάθε παιχνίδι και θα δούμε που θα φθάσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: