Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ώρα για… αποδείξεις!!

Το βράδυ της Τρίτης θα γίνει τελικά η συνάντηση του Γιώργου Γαλανού με τον Ερασιτέχνη Άρη με αφορμή τις εξελίξεις στον σύλλογο. Παρόντες θα είναι και οι οργανωμένοι.

Ώρα για… αποδείξεις
Συνάντηση μεταξύ του Γιώργου Γαλανού και του ΑΣ Άρη θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τρίτης. Το «παρών» θα δώσουν και οργανωμένοι οπαδοί.

Ο μέχρι πρότινος επικεφαλής το ποδοσφαιρικό τμήμα ζήτησε αρχικά να τα πει με τον Ερασιτέχνη, αλλά οι δραματικές εξελίξεις ανάγκασαν τις δύο πλευρές να ορίσουν νωρίτερα το ραντεβού.

Ο κ. Γαλανός τονίζει ότι θα παρουσιάσει έγραφα που αποδεικνύουν τα ακριβές ποσό που έχει βάλει στον σύλλογο και για αυτό είναι επιθυμία του να ακούσουν οι οργανωμένοι από πρώτο χέρι τι έχει να πει.

Η πλευρά του Ερασιτέχνη δεν έχει πρόβλημα να γίνει η συνάντηση, αλλά επισημαίνουν ότι οι αποφάσεις που έχουν παρθεί είναι οριστικές, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η Μάριμπορ του Ζάχοβιτς!!

Αήττητη στην Ευρώπη η Μάριμπορ, έτοιμη για την... υπέρβαση στο Λονδίνο! Οι Σλοβένοι απειλούν την Τσέλσι και το FourFourTwo αναλύει την ομάδα του Ζάχοβιτς!
Η Μάριμπορ με τέσσερις διαδοχικούς τίτλους και τις Μόσταρ, Μακάμπι και Σέλτικ στο καναβάτσο επιθυμεί να κάνει τη διαφορά και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το 1999 είχε συγκεντρώσει τέσσερις βαθμούς με κορυφαίο σκόρερ τον νυν τεχνικό της, Αντε Σιμούντζα. Τώρα, στα μισά του δρόμου έχει βάλει πολύ δυσκολα σε Σπόρτινγκ και Σάλκε. Η Μάριμπορ είναι αήττητη στην Ευρώπη φέτος, καθόλου άσχημα για μια ομάδα χώρας 2 εκατ. κατοίκων και 28η στην κατάταξη της UEFA. 
ADVERTISEMENT
Το «μότο» της Μάριμπορ είναι «Ενας σύλλογος, μια τιμή». Μπορεί να αγωνίζεται σε γήπεδο 13.000 θέσεων «Λιούντσκι», ωστόσο διαθέτει ένα θερμό κοινό. Η Μάριμπορ είναι ομάδα με εξαιρετική ψυχολογία. Πολλά αουτσάιντερ καταρρέουν, όχι όμως η Μάριμπορ, η οποία αντέχει την πίεση. Οι Σλοβένοι δεν έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια, ο σύλλογος δεν έχει τεράστιο μπάτζετ, το ταλέντο είναι πλούσιο και η ομαδική δουλειά εξαιρετική.
Οι αδυναμίες της
Δεν έχει τον παίκτη ηγέτη και υστερεί σε ατομική ποιότητα. Κόντρα στην Τσέλσι η Μάριμπορ θα τα βρει σκούρα στο ένας εναντίον ενός. Δυσκολεύεται να κρατήσει μπάλα κόντρα σε έναν πιο δυνατό αντίπαλο. Ετσι, αναγκαστικά αφήνει την πρωτοβουλία στον αντίπαλο. 
Το πλάνο της
Η Μάριμπορ μπορεί να παίξει τόσο το 4-4-2 όσο και το 4-2-3-1, ωστόσο αυτό που βγάζει στο γήπεδο είναι το 4-4-1-1, με τον Ιμπραΐμι να είναι πίσω από τον Ταβάρες, ενώ στα άκρα βρίσκονται οι Βρσιτς, Μπόχαρ. Η ομάδα είναι συμπαγής στα μετόπισθεν, τα μπακ της είναι γρήγορα με ιδανικές επιστροφές και η ομάδα αν και τολμηρή παραμένει πειθαρχημένη. 
O παίκτης - κλειδί!
«Ο Ιησούς είναι ο δρόμος», αυτό επαναλαμβάνει κάθε φορά που σκοράρει ο ηγέτης της Μάριμπορ, Μάρκος Ταβάρες. Ο 30χρονος Βραζιλιάνος έχει βρει το Λιμάνι του, είναι ο παίκτης που βλέπει τη Σλοβενία ως το μοναδικό του σπίτι, δεν θέλει να φύγει με μεταγραφή και βοηθά πάντα τους ανθρώπους. Τι έχει κάνει στο Μάριμπορ; Εχει πετύχει 127 γκολ και έχει μοιράσει 67 ασίστ. Είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, παίκτης που μπορεί με μισή φάση να κάνει γκολ. Είναι... Ευλογία για την ομάδα.  
Την Μάριμπορ την ξέρουν στην Ευρώπη, όχι για κάποιο ρεκόρ που έχει κάνει, αλλά για τον μάνατζερ του συλλόγου, τον Ζλάτκο Ζάχοβιτς. Μάλιστα, ο 18χρονος γιος του, Λούκα είναι βασικό στέλεχος του συλλόγου. Σκόραρε 10 γκολ στο πρωτάθλημα, πέτυχε γκολ απέναντι στη Σπόρτινγκ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Οικονόμου: «Δεν μπορούσε να συνεχιστεί η συνεργασία με τον Γαλανό»

Στο τέλος της συνεργασίας του Ερασιτέχνη Άρη με τον μέχρι πρότινος διοικητικό ηγέτη της ομάδας, Γιώργο Γαλανό, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΑΣ, Τάσος Οικονόμου, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Οικονόμου: «Δεν μπορούσε να συνεχιστεί η συνεργασία με τον Γαλανό»
Αρκετά ήταν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν από την πρώτη στιγμή στη συνεργασία του Ερασιτέχνη Άρη με τον μέχρι πρότινος διοικητικό ηγέτη της ομάδας, Γιώργο Γαλανό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΑΣ, Τάσος Οικονόμου, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Δεν μπορώ να απαριθμήσω όλα όσα έχουν γίνει», τόνισε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Δεν μπορούσε να συνεχιστεί πλέον αυτή η συνεργασία. Από την αρχή υπήρχε πρόβλημα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τάσος Οικονόμου στην εκπομπή του Σωτήρη Κωσταβάρα και του Μιχάλη Τσόχου

Για το τι έγινε με τον κ. Γαλανό

«Η συνεργασία με τον κ. Γαλανό ξεκίνησε πριν από έναν μήνα. Στη διάρκεια αυτής είχαμε δείξει μία ανοχή, όμως δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματα που επιλέξαμε να μην τα βγάλουμε προς τα έξω. Δεν ήταν αγωνιστικά, ήταν οικονομικής φύσεως και έπρεπε κάποια χρήματα να μπουν στο ταμείο της ομάδας. Έβαζε χρήματα χωρίς νόμιμα παραστατικά. Έκανε κάποια έξοδα χωρίς παραστατικά. Έκανε κάποια άλλα που έκοβε στην εταιρεία σεκιούριτι που έχει. Επίσης, με διάφορες δηλώσεις που έκανε κατά καιρούς δημιουργούσαν πρόβλημα στο πρόσωπό μου και ολόκληρου του ΑΣ. Δεν μπορώ να απαριθμήσω όλα όσα έχουν γίνει».

Για το αν είναι οριστική αποχώρησή του:

«Ο προηγούμενος από μένα πρόεδρος του Εραχιτέχνη ήταν ο κ. Παπαγεωργίου και ο κ. Γαλανός είχε ζητήσει την παραίτησή του. Ανέλαβα εγώ και χθες ζήτησε και τη δική μου αποβολή. Δεν μπορούσε να συνεχιστεί πλέον αυτή η συνεργασία. Από την αρχή υπήρχε πρόβλημα».

Για την οικονομική κατάσταση του συλλόγου

«Η ομάδα ξεκίνησε ένα πινγκ-πονγκ για το πού θα παίξει στη Β’ ή στη Γ’ Εθνική. Έχουμε ένα όνομα μεγαλύτερο από αυτό της κατηγορίας. Υπάρχουν έσοδα, όπως και η συμφωνία από το συνδρομητικό κανάλι, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν και δεν θα ήθελα να αναφέρω κάποιο όνομα. Όταν το θελήσουν, θα το κάνουν οι ίδιο. Έχουμε και την πίστη ανά εβδομάδα κάποια ποσά. Είναι πεντακάθαρος ο Άρης αυτή τη στιγμή. Όπως τα έχουμε βάλει κάτω, θα χρειαστούμε κάποια χρήματα για τους συγκεκριμένους ανθρώπους».

Για το αγωνιστικό κομμάτι:

«Έχουμε το περσινό παράδειγμα της ΑΕΚ, στο οποίο ήταν στην ίδια κατάσταση που είναι φέτος ο Άρης. Έκανε και εκείνη κάποιες ήττες στην αρχή. Είχε τα σκαμπανεβάσματά της. Θα περάσουμε και εμείς ίδιες καταστάσεις. Τα αποτελέσματα αυτή τη στιγμή δεν είναι αποθαρρυντικά και δεν εφησυχάζουμε. Δεν απαξιώνουμε το έργο του προπονητή και των παικτών. Θα περιμένουμε ένα διάστημα, πιστεύοντας ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα».

Για το θέμα του προπονητή, Δημήτρη Καλαϊτζίδη:

«Δέχθηκε να μείνει, όπως και κάποιοι παίκτες, στη Γ’ Εθνική. Έχει συμβόλαιο με τον ΑΣ και στηρίζουμε τον προπονητή και τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του. Αγωνιστικά πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

Πέντε χρόνια στον Πιστόριους!!

Πενταετής ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στον Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ. Για ανθρωποκτονία εξ αμελείας έκανε λόγο η δικαστής.

Πέντε χρόνια στον Πιστόριους
Στα μαλακά έπεσε ο Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ. Η ετυμηγορία που ανακοίνωσε η δικαστής, Τοκοζίλε Μασίπα, το πρωί της Τρίτης στην Πρετόρια προβλέπει φυλάκιση του παραολυμπιονίκη για πέντε χρόνια καθώς κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Η ποινή είναι εφέσιμη, τόσο από την πλευρά του καταδικασθέντος, όσο και από αυτή του εισαγγελέα, ωστόσο η οικογένεια του Πιστόριους κατέστησε σαφές εξ αρχής πως δεν πρόκειται να επιδιώξει τη μείωσή της.

Η τιμωρία κρίνεται μικρή, δεδομένου πως οι κατήγοροι είχαν ζητήσει τουλάχιστον δέκα χρόνια κάθειρξης, ενώ οι εκτιμήσεις ανέφεραν πως μπορούσε να τιμωρηθεί ακόμη και με 15 χρόνια. Η υπεράσπιση του Νοτιοαφρικανού αθλητή είχε ζητήσει κατ’ οίκον περιορισμό και κοινωνική εργασία, ωστόσο μάλλον θα πρέπει να είναι ικανοποιημένη από την τελική ετυμηγορία.

Η δικαστής ανέφερε πως μία μικρή ποινή θα ήταν ανάρμοστη και θα έστελνε λάθος μήνυμα, ενώ μία εξοντωτική τιμωρία θα έδειχνε πως δεν υπάρχει έλεος για το δράστη και σκοπός είναι η ομαλή επανένταξή του στην κοινωνία μετά την κάθειρξή του. Ο Πιστόριους, που σηκώθηκε όρθιος για να ακουστεί η ετυμηγορία-όπως επιβάλλεται από το πρωτόκολλο-δεν αντέδρασε καθόλου, όπως και η οικογένεια του θύματος.

Ειδικοί εκτιμούν πως ο Πιστόριους θα πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον το 1/6 της ποινής φυλάκισης προτού κατατεθεί από την πλευρά του αίτημα για μετατροπή της ποινής του σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σε ό,τι αφορά στις κατηγορίες οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, ο Πιστόριους τιμωρήθηκε με τριετή ποινή φυλάκισης, που όμως έχει για πέντε χρόνια ανασταλτικό χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται πως πριν από 20 μήνες (14/2/2013) η Ρίβα Στίνκαμπ, με την οποία ο Πιστόριους διατηρούσε δεσμό, είχε πέσει νεκρή από το όπλο του παραολυμπιονίκη, ο οποίος είχε ισχυριστεί πως την πέρασε για διαρρήκτη, εκδοχή που όμως δεν έγινε πλήρως δεκτή από το δικαστήριο.

Δείτε την ανακοίνωση της ποινής:


*Πηγή: sport-fm.gr*

Όλοι οι δρόμοι, οδηγούν στη Ρώμη!!

Το Ρόμα-Μπάγερν δεσπόζει στο σημερινό πρόγραμμα του Champions League. Μεγάλη βραδιά και στο «ΓΣΠ» με τον ΑΠΟΕΛ να φιλοξενεί την Παρί.

Όλοι οι δρόμοι, οδηγούν στη Ρώμη
Το Champions League επιστρέφει και το μενού το βράδυ της Τρίτης είναι χορταστικό. Ρόμα-Μπάγερν είναι το παιχνίδι που ξεχωρίζει, ενώ ο ΑΠΟΕΛ υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν. Με το μυαλό στα επικείμενα ντέρμπι με Ρεάλ και Μαν. Γιουνάιτεντ, η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί τον Άγιαξ και η Τσέλσι τη Μάριμπορ.

5ος Όμιλος

Το ματς της ημέρας διεξάγεται στο «Ολίμπικο» ανάμεσα σε Ρόμα και Μπάγερν με κεντρικό πρόσωπο τον Μεντί Μπενατιά που επιστρέφει σαν αντίπαλος στην αιώνια πόλη. Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και προέρχονται από νίκες στα εγχώρια πρωταθλήματά, 3-0 την Κιέβο και 6-0 τη Βέρντερ αντίστοιχα. Κεϊτά, Καστάν και Στρόουτμαν θα λείψουν από τους «τζιαλορόσι», που αναμένεται να έχουν στην ενδεκάδα τους τον Κώστα Μανωλά και στον πάγκο τους Τοροσίδη-Χολέμπας. Οι Βαυαροί, που θέλουν να κάνουν το 3/3, παρατάσσονται χωρίς Σβαϊνστάιγκερ, Τιάγκο, Μπαντστούμπερ, Μαρτίνεθ και Ρέινα.

Η Μαν. Σίτι νωρίτερα δοκιμάζεται στη Μόσχα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ με τις δύο ομάδες να έχουν ανάγκη το τρίποντο αν θέλουν να παραμείνουν στο «κόλπο» της πρόκρισης. Νοκ άουτ για τους γηπεδούχους είναι οι Ελμ και Βιτίνιο, όπως και οι τιμωρημένοι Τζαγκόεφ και Βέρνμπλουμ, ενώ αμφίβολοι είναι οι Ντουμπιά και Φερνάντες. Ο Λάμπαρντ θα λείψει από τους «πολίτες» που προέρχονται από θρίαμβο 4-1 επί της Τότεναμ.

Το πρόγραμμα:
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μάντσεστερ Σίτι (19:00)
Ρόμα – Μπάγερν (21:45)

Βαθμολογία: Μπάγερν 6 (2-0), Ρόμα 4 (6-2), Μάντσεστερ Σίτι 1 (1-2), ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0 (1-6)

Επόμενη αγωνιστική (05/11)
Μάντσεστερ Σίτι- ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21:45)
Μπάγερν- Ρόμα (21:45)

6ος Όμιλος

Με το μυαλό στο «κλάσικο» του Σαββάτου απέναντι στη Ρεάλ στο «Μπερναμπέου», η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί τον Άγιαξ θέλοντας να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα από την Παρί. Ο τραυματίας Αντριάνο θα λείψει από τους «μπλαουγκράνα» που επικράτησαν 3-0 της Εϊμπάρ, ενώ πιθανώς ο Λουίς Ενρίκε να ξεκουράσει/προφυλάξει παίκτες εν όψει του ντέρμπι. Φίσερ, Σερέρο και Μπόιλεσεν θα απουσιάσουν από τον «Αίαντα» που προέρχεται από το 1-1 με την Τβέντε.

Ο ΑΠΟΕΛ υποδέχεται την Παρί χωρίς τους Αλωνεύτη, Παπάζογλου και Κίσσα, αλλά με στόχο μία ακόμη ευρωπαϊκή υπέρβαση. Οι πρωταθλητές Γαλλίας θέλουν να παραμείνουν στην κορυφή του ομίλου και έχουν καλή ψυχολογία μετά το εκτός έδρας 3-1 επί της Λανς, αλλά ο Λοράν Μπλαν δεν υπολογίζει σε Ιμπραΐμοβιτς, Λαβέτσι και Μαρκίνιος.

Το πρόγραμμα:
ΑΠΟΕΛ - Παρί Σεν Ζερμέν (21:45)
Μπαρτσελόνα – Άγιαξ (21:45)

Βαθμολογία: Παρί 4 (4-3), Μπαρτσελόνα 3 (3-3), Αγιαξ 2 (2-2), ΑΠΟΕΛ 1 (1-2)

Επόμενη αγωνιστική (05/11)
Παρί Σεν Ζερμέν-ΑΠΟΕΛ (21:45)
Άγιαξ-Μπαρτσελόνα (21:45)

7ος Όμιλος

Η Τσέλσι θέλει στα δύο ματς με τη Μάριμπορ να «καθαρίσει» την πρόκριση, ξεκινώντας με το αποψινό στο Λονδίνο. Ο Ζοσέ Μουρίνιο, που έχει στην άκρη του μυαλού του το ντέρμπι της Κυριακής με τη Μαν. Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», δεν υπολογίζει σε Ντιέγκο Κόστα, Ραμίρες, Σίρλε και Όμπι Μίκελ. Οι Σλοβένοι, που είναι αήττητοι σε δύο παιχνίδια στον όμιλο, θέλουν να κάνουν μία ακόμη έκπληξη.

Η Σάλκε, με νέο προπονητή τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο που επιστρέφει στο Champions League το οποίο κατέκτησε με την Τσέλσι, υποδέχεται τη Σπόρτινγκ. Οι «βασιλικοί μπλε», που προέρχονται από το 2-0 επί της Χέρτα, θα παραταχθούν χωρίς Φαρφάν, Σαντάνα, Γκίφερ και Κολάσινατς. Τα «λιοντάρια» θριάμβευσαν με 3-1 επί της Πόρτο στο «Ντραγκάο» για το Κύπελλο και δείχνουν σε καλή κατάσταση, ενώ μοναδικός απών θα είναι ο Ραμπιά.

Το πρόγραμμα:
Σάλκε - Σπόρτινγκ Λισαβόνας (21:45)
Τσέλσι – Μάριμπορ (21:45)

Βαθμολογία: Τσέλσι 4 (2-1), Μάριμπορ 2 (2-2), Σάλκε 2 (2-2), Σπόρτινγκ 1 (1-2)

Επόμενη αγωνιστική (05/11)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Σάλκε (21:45)
Μάριμπορ-Τσέλσι (21:45)

8ος Όμιλος

Η Πόρτο μετά το σοκ της ήττας από τη Σπόρτινγκ με 3-1 στο Κύπελλο, φιλοξενεί την απογοητευτική Μπιλμπάο. Οι «δράκοι» δεν έχουν σημαντικές απουσίες, όπως και ο Ερνέστο Βαλβέρδε που θα στερηθεί μόνο τις υπηρεσίες του Ακέτσε.

Στη Λευκορωσία η ΜΠΑΤΕ χωρίς τον ηγέτη της, Ροντιόνοφ, αναμετράται με τη Σαχτάρ από την οποία θα λείψει ο Κριβτσόφ.

Το πρόγραμμα:
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - Σαχτάρ Ντόνετσκ (21:45)
Πόρτο - Αθλέτικ Μπιλμπάο (21:45)

Βαθμολογία: Πόρτο 4 (8-2), ΜΠΑΤΕ 3 (2-7), Σαχτάρ 2 (2-2), Μπιλμπάο 1 (1-2)

Επόμενη αγωνιστική (05/11)
Σαχτάρ Ντόνετσκ-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (21:45)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Πόρτο (21:45)*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ώρα της αλήθειας για Πιστόριους!

Σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση της ποινής που θα επιβληθεί στον Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ. Οι πιθανές τιμωρίες και η θέση των αδερφιών του παραολυμπιονίκη.

Η ώρα της αλήθειας για Πιστόριους
Λίγες ώρες απέμειναν για την ολοκλήρωση του σίριαλ του Όσκαρ Πιστόριους. Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η ποινή που θα του επιβληθεί για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ. Το μοντέλο είχε πέσει νεκρό από το όπλο του παραολυμπιονίκη, ο οποίος είχε ισχυριστεί πως την πέρασε για διαρρήκτη, εκδοχή που όμως δεν φαίνεται να τον αθωώνει.

Ο Νοτιοαφρικανός αθλητής έχει κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και όχι εκ προθέσεως, ωστόσο όλα δείχνουν πως δεν θα αποφύγει τη φυλάκιση. Οι κατήγοροι έχουν ζητήσει την επιβολή δεκαετούς κάθειρξης το λιγότερο, ενώ η υπεράσπιση έχει ζητήσει να μη φυλακιστεί ο δράστης, αλλά να τιμωρηθεί με κοινωνική εργασία και κατ’ οίκον περιορισμό. Πάντως εκτιμήσεις αναφέρουν πως ο Πιστόριους θα τιμωρηθεί με φυλάκιση 10-15 ετών.

Τα αδέρφια του Πιστόριους, Έιμι και Καρλ, μίλησαν σε τηλεοπτικό σταθμό της Νοτίου Αφρικής για την πολύκροτη υπόθεση και πώς πέρασαν αυτούς τους 20 μήνες. «Είμαστε συντετριμμένοι, τόσο για τον αδερφό μου και την οικογένειά μας, όσο και φυσικά για την οικογένεια της Ρίβα. Είναι μια υπόθεση που ποτέ δεν θα κλείσει πραγματικά για κανέναν μας. Ο αδερφός μας θα το κουβαλά μέσα του για όλη την υπόλοιπη ζωή του. Δυστυχώς κάποιες αλήθειες διαστρεβλώθηκαν», δήλωσε η Έιμι Πιστόριους.

«Το δυσκολότερο για όλους μας ήταν όλα όσα αρνητικά κυκλοφορούσαν από τα ΜΜΕ και πώς όλα αυτά εισέβαλαν στις ζωές μας. Η μέρα της απόφασης θα είναι ακόμη μία δύσκολη μέρα για όλους μας. Είναι ένα μεγάλο βάρος που θα συνεχίσουμε να κουβαλάμε», είπε ο Καρλ Πιστόριους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ετοιμάζει βαλίτσες για Ολλανδία ο Νίνης!

Πολύ κοντά σε συμφωνία με ολλανδικό σύλλογο φέρεται να βρίσκεται ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να παλέψει για να… αναγεννηθεί.

Ετοιμάζει βαλίτσες για Ολλανδία ο Νίνης
Το καλοκαίρι ο Σωτήρης Νίνης έμεινε ελεύθερος από την Πάρμα, χωρίς να έρθει σε συμφωνία με κάποια ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός όλο αυτό το διάστημα κάνει ατομικές προπονήσεις, ώστε να είναι απόλυτα έτοιμος και να καταφέρει να πείσει κάποια ομάδα για να επιστρέψει σε αγωνιστική δράση.

Όπως γράφει το «Goal», ο μάνατζερ του 24χρονου παίκτη βρίσκεται σε συζητήσεις με τέσσερις ολλανδικούς συλλόγους (Άλκμααρ, Βίλεμ – είναι τα φαβορί, Φέγενορντ, Ντε Χάαγκ είναι αουτσάιντερ), με τη συμφωνία να βρίσκετια προ των πυλών.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μένει ο Μάντζιος, αλλά…!

Κριτήριο θεωρείται για τον Άκη Μάντζιο το αποτέλεσμα του Πανθρακικού στο επόμενο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Τετ-α-τετ με όλους τους παίκτες είχε ο 4χρονος προπονητής.

Μένει ο Μάντζιος, αλλά…
Στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό καλείται ο Άκης Μάντζιος να αντιστρέψει το κλίμα που υπάρχει στον Πανθρακικό και να ισχυροποιήσει τη θέση του στον πάγκο της ομάδας.

Χθες ο Έλληνας προπονητής συναντήθηκε με τον Τάσο Καραολάνη και συζήτησαν για τα αίτια των μέτριων εμφανίσεων του ακριτικού συλλόγου.

Στη συνέχεια, ο 45χρονος τεχνικός είχε τετ-α-τετ με τους παίκτες για μισή ώρα, χωρίς φωνές και δεν έριξε ευθύνες σε συγκεκριμένα άτομα.

Εκείνο που προκύπτει είναι ότι ο Πανθρακικός συνεχίζει με τον Μάντζιο στο τιμόνι, μέχρι νεωτέρας, και βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Εξαγορά ψήφων στις ΕΠΣ αποκαλύπτει η «Δίκη»

Εκβιασμό και χρηματισμό ποδοσφαιρικών Ενώσεων, με στόχο την επιρροή της ψήφου τους, αποκαλύπτει η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΙ», που φέρνει στην δημοσιότητα τρεις ένορκες καταθέσεις. 
Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΙ», που έφερε στο φως της δημοσιότητας τρεις ένορκες καταθέσεις, σύμφωνα με τις οποίες η ΕΠΟ χρημάτιζε και εκβίαζε ποδοσφαιρικές Ενώσεις, με στόχο να επηρεάσει τις τοπικές εκλογές στις ΕΠΣ.
ADVERTISEMENT
Αναλυτικά οι ένορκες καταθέσεις:
ΕΝΟΡΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ Δημήτρη Μπουσχανετζή, προέδρου συνδέσμου διαιτητών Δράμας: '' Πριν τις εκλογές της ΕΠΣ Δράμας ο Αθανάσιος Μπριάκος, μέλος της ΚΕΔ, επισκέφτηκε ανθρώπους της τοπικής Ένωσης, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση εκλογής της παράταξής τους η οποία ήταν φίλα προσκείμενη στον κύριο Σαρρή, θα επιλέγονταν διαιτητής του συνδέσμου. Στις 11 Αυγούστου 2012 ο Χατζησαρόγλου, νυν πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας, επισκέφτηκε με άλλα μέλη της Ένωσης την ΕΠΟ, λαμβάνοντας κατά την αποχώρησή τους φάκελο με 10.000 ευρώ προκειμένου να
χρησιμοποιηθούν ως αντίτιμο εξαγοράς ψήφου της διοίκησης που επιθυμούσε η ΕΠΟ να εκλεγεί στις τοπικές εκλογές της ΕΠΣ Δράμας ''.
ΕΝΟΡΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ Ιωάννη Κατρή, προέδρου Ατρομήτου Διμηλίας, 26/06/13: '' Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής στις 22 Μαϊου 2013 λίγο μετά το κλείσιμο του απολογισμού και μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, κατέθεσε το ποσό τον 10.000 ευρώ σε λογαριασμό της Ένωσης, το οποίο αναλήφθηκε αυθημερόν και διατέθηκε προς τα τοπικά σωματεία για την εξαγορά ψήφων υπέρ συγκεκριμένου συνδυασμού, φίλα προσκείμενου της διοίκησης Σαρρή. Το περιστατικό επαναλήφθηκε και σε άλλες Ενώσεις και με τον τρόπο αυτό εξασφαλιζόταν η πλειοψηφία
στις γενικές συνελεύσεις της ΕΠΟ και αποφεύγονταν οι διαφωνίες και οι διαφορετικές απόψεις που θα δημιουργούσαν προβλήματα. Η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και στη διαδικασία εκλογών της ΕΠΟ''.
ΕΝΟΡΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ Παναγιώτη Διακοφώτη, μέλους του ΔΣ της ΕΠΣ Δωδεκανήσου: '' Μέρους του ποσού των 10 χιλιάδων ευρώ δόθηκε στους εκλέκτορες Ιωάννη Μανούσογλου και Ιωάννη Σκιαθήτη, ενώ το υπόλοιπο δόθηκε σε τοπικά σωματεία. Οι Ενώσεις εκβιάζονται και ουσιαστικά έχουν να επιλέξουν μεταξύ του να δεχτούν χρήματα με τη μορφή επιχορήγησης και οικονομικής στήριξης και να υποκύψουν σε ότι επιθυμεί η αρχηγική ομάδα της ΕΠΟ ή διαφορετικά να πορευθούν απομονωμένοι και χωρίς καμία χρηματική βοήθεια από την ομοσπονδία''.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αργεντινή: Έμεινε στην ισοπαλία η Άρσεναλ!! (videos)

Έχασε σημαντικές ευκαιρίες, αλλά η Άρσεναλ Σαραντί έμεινε στο 1-1 με την Τίγκρε στο τελευταίο παιχνίδι της δωδέκατης αγωνιστικής αγωνιστικής της Inicial της Αργεντινής.
Ήταν ανώτερη στο πρώτο 45λεπτο, αλλά προηγήθηκε στο ξεκίνημα του δεύτερου με τον Ραμίρο Καρέρα. Στο 77ο λεπτό, όμως, ο πρώην αμυντικός του Ατρόμητου, Χουάν Κάρλος Μπένχιο, ισοφάρισε σε 1-1 για τους γηπεδούχους.
Παρακάτω όλοι οι σκόρερ του παιχνιδιού:
Τίγκρε – Άρσεναλ Σαραντί 1-1 (77’ Χουάν Κάρλος Μπλένχιο – 52’ Ραμίρο Καρέρα)
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρίβερ Πλέιτ
12
28
Λανούς
12
24
Ιντεπεντιέντε
12
23
Ρασίνγκ Κλουμπ
12
22
Μπόκα Τζούνιορς
12
20
Ατλέτικο Ραφαέλα
12
19
Τίγκρε
12
17
Βελέζ Σάρσφιλντ
12
17
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
12
17
Νιούελς Ολντ Μπόις
12
17
Ροζάριο Σεντράλ
12
16
Άρσεναλ Σαραντί
12
15
Χιμνάσια Λα Πλάτα
12
14
Σαν Λορένζο
12
14
Μπάνφιλντ
12
13
Γοδόι Κρουζ
12
13
Ντεφένσα Ι Χουστίσια
12
12
Μπελγκράνο
12
10
Κίλμες
12
9
Ολίμπο
12
9
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.



*Πηγή: onsports.gr*

Όλα ανοικτά για προπονητή στον Ολυμπιακό!

Θολό το τοπίο για το θέμα προπονητή στον Ολυμπιακό. Μικρό «παράθυρο» για ανατροπή με Μαρκόπουλο, τι γίνεται με Τόμιτς.

Όλα ανοικτά για προπονητή στον Ολυμπιακό
Ομίχλη συνεχίζει να καλύπτει τον… πάγκο του Ολυμπιακού και δέκα μέρες μετά την αποχώρηση του Γιώργου Μπαρτζώκα ακόμη αναζητείται μια μόνιμη λύση για τη διάδοχη κατάσταση.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος είναι αλήθεια πως είχε δώσει τα χέρια με τους «ερυθρόλευκους» για τριετές «σπαστό» (1+1+1) συμβόλαιο έναντι συνολικού ποσού περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ κι απέμενε η συγκατάθεση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Αντιδράσεις από οπαδούς του «Δικεφάλου του Βορρά» απέτρεψαν την έγκριση του ΔΣ και το θέμα «κόλλησε», αλλά ακόμη δεν είναι 100% βέβαιο πως έχει κλείσει οριστικά.

Ο 63χρονος προπονητής είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, γιατί αφενός μεν δέχτηκε «βολές» από οπαδούς του ΠΑΟΚ που δεν αναγνωρίζουν την προσφορά του και έσπευσαν να τον χαρακτηρίσουν ακόμη και προδότη, αφετέρου χάνει (;) την ευκαιρία να δουλέψει σε αυτή την ηλικία στο κορυφαίο επίπεδο με εξαιρετικές απολαβές. Όλα αυτά κι ενώ θα μπορούσε, αν το επιδίωκε ο ίδιος, να φύγει χωρίς πρόβλημα από την ομάδα λόγω χρημάτων που του οφείλονται, αλλά δεν δείχνει πρόθεση να το κάνει λόγω των συναισθηματικών δεσμών του με τον ΠΑΟΚ.

Έτσι ένα «παράθυρο», έστω και μικρό, παραμένει για τον Σούλη Μαρκόπουλο στον Ολυμπιακό, από τη στιγμή που μετά το «ναυάγιο» (;) αργά το βράδυ της Κυριακής δεν έχει προκύψει κάποιο άλλο όνομα για την τεχνική ηγεσία.

Την ίδια ώρα ο Μίλαν Τόμιτς παραμένει στον πάγκο του Ολυμπιακού και ασφαλώς δεν είναι ό,τι καλύτερο για τον ίδιο να ακούει από την πρώτη μέρα πως η αναζήτηση προπονητή συνεχίζεται. Πάντως επειδή πρόκειται για «στρατιώτη» της ομάδας, θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο πόστο αυτό για όσο του ζητηθεί παραμερίζοντας την όποια πικρία του. Χθες «γκάζωσε» τους παίκτες του Ολυμπιακού, ενώ είναι σίγουρο πως αυτός θα είναι στον πάγκο την Παρασκευή για την αναμέτρηση με τη Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ. Από το ματς αυτό θα λείψουν ξανά οι Ντάρντεν, Πρίντεζης και Παπαπέτρου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αγωνία για Μέγι!

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που υποβλήθηκε ο Μέγι, ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις στον δεξιό προσαγωγό από τον αγώνα του Εργοτέλη με τον Ολυμπιακό.

Αγωνία για Μέγι
Την καλή εμφάνιση στον αγώνα με τον Ολυμπιακό κρατούν στον Εργοτέλη εν όψει της προσεχούς αναμέτρησης με τον Ατρόμητο.

Εκεί δίνει ιδιαίτερη έμφαση και ο Παύλος Δερμιτζάκης, ο οποίος έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του στο σαββατιάτικο παιχνίδι.

Πρόθεση του Καβαλιώτη προπονητή είναι η ομάδα να παίξει το ίδιο καλά και στο Περιστέρι και στη συνέχεια να πάρει θετικό αποτέλεσμα την Τετάρτη (29/10) κόντρα στη Βέροια για τη 2η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ ακολουθεί το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Στο καθαρά αγωνιστικό, όμως, υπάρχει αγωνία για τον Μέγι, ο οποίος αποχώρησε στο ημίχρονο του αγώνα με τους Πειραιώτες με ενοχλήσεις στον δεξιό προσαγωγό. Ο Ισπανός αμυντικός υποβλήθηκε σε εξετάσεις και εντός της ημέρας αναμένονται τα αποτελέσματα των οποίων θα δείξουν τη σοβαρότητα του τραυματισμού του.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μεταμόρφωση τώρα, εκκαθαρίσεις προσεχώς!

Άμεση βελτίωση απαιτεί ο Γιάννης Αλαφούζος από την ομάδα του Παναθηναϊκού. Εκκαθαρίσεις, μεταγραφές και αλλαγές εν όψει Ιανουαρίου. Πώς προετοιμάζεται η ομάδα για PSV και Ολυμπιακό.

Μεταμόρφωση τώρα, εκκαθαρίσεις προσεχώς
Η εικόνα της ομάδας είναι προβληματική. Και οι συζητήσεις μεταξύ παικτών και τεχνικού τιμ έχουν ουσία, μόνο όταν επιφέρουν βελτίωση. Τέτοια, ωστόσο, δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα και τέτοια απαιτεί εδώ και τώρα ο κόσμος του Παναθηναϊκού, αλλά και η διοίκηση της ομάδας.

Ο Γιάννης Αλαφούζος είχε και χθες επαφές με τους Τάκη Φύσσα και Γιάννη Αναστασίου αναζητώντας εξηγήσεις. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ έστειλε σαφές μήνυμα για μεταμόρφωση της ομάδας εδώ και τώρα, αφού μέσα σε είκοσι μέρες και σε έξι ματς-«φωτιά» (δύο με Αϊντχόφεν για το Europa League, Ολυμπιακό, Ατρόμητο και ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα, Παναιτωλικό για το Κύπελλο) ο Παναθηναϊκός θα παίξει σχεδόν όλη του τη χρονιά. Και μέσα από αυτά τα παιχνίδια μπορεί είτε να βρει τη γιατρειά και να επιστρέψει στο σωστό δρόμο, είτε να δει μια σεζόν να καταστρέφεται.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως μέσα στο προσεχές δίμηνο-τρίμηνο θα υπάρχουν εξελίξεις. Επίκεινται εκκαθαρίσεις στο δυναμικό της ομάδας, καθώς υπάρχουν παράπονα από την αγωνιστική συμπεριφορά παικτών (π.χ. Πέτριτς), αλλά αναμένονται και ενισχύσεις, με δύο παίκτες ενδεκάδας (σέντερ φορ και μέσος) και την προώθηση παικτών από τις ακαδημίες. Δεν αποκλείονται και άλλες αλλαγές μέσα στην ομάδα με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας της.

Αργούν ακόμη…

Το δυσάρεστο για τον Γιάννη Αναστασίου είναι πως σε αυτή την προσπάθεια να δει βελτίωση της ομάδας του δεν μπορεί να υπολογίζει άμεσα σε βοήθεια από τους Μέντες και Μπεργκ. Ο Ολλανδός μέσος χάνει σίγουρα το ματς με την Αϊντχόφεν στην πατρίδα του την προσεχή Πέμπτη και πιθανότατα το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη», καθώς δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τις ενοχλήσεις στη γάμπα. Όσο για τον Σουηδό φορ, θα χρειαστεί άλλες 2-3 εβδομάδες για να επανέλθει και το πιθανότερο είναι να είναι σε θέση να αγωνιστεί-έστω και για λίγο-στο ματς με τον ΠΑΟΚ στις 9 Νοεμβρίου. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Περιμένω να δω αντίδραση»

Κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του αγώνα με τον ΠΑΟΚ ο Ρικάρντο Σα Πίντο μίλησε στους παίκτες του Ατρόμητο, με στόχο να τους «αφυπνίσει». Τι έκανε με τον Τσέναμο.

«Περιμένω να δω αντίδραση»
Το χειρότερο δυνατό πρόσωπο έδειξε ο Ατρόμητος στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ που οφείλονταν σε δικά του λάθη.

Αυτό το πράγμα ενόχλησε τον Ρικάρντο Σα Πίντο, ο οποίος με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου φώναξε όλους τους παίκτες – ακόμα και τους αναπληρωματικούς – να πάνε όλοι μαζί στα αποδυτήρια για να τους μιλήσει.

«Ηρεμήστε και πιστέψτε το. Έχουμε κάνει λάθη και χάνουμε από δική μας ευθύνη, όχι γιατί ο αντίπαλος είναι καλύτερη ομάδα από εμάς. Αυτά τα λάθη γίνονται όμως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ηρεμήστε, καθαρίστε το μυαλό σας και μπείτε μέσα για να γυρίσετε το ματς και να ανατρέψετε την κατάσταση. Περιμένω να δω την αντίδρασή σας. Πιστεύω ότι μπορείτε να το κάνετε, πιστέψτε το κι εσείς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος μιλούσε με ιδιαίτερο πάθος και ένταση.

Πρόθεση του 42χρονου προπονητή ήταν να αφυπνίσει τους ποδοσφαιριστές του, ενώ στάθηκε και στο πλευρό του Λουίτζι Τσέναμο, ο οποίος περνά δύσκολες στιγμές λόγω προσωπικού προβλήματος. Μάλιστα, τον Ελληνοϊταλό τερματοφύλακα στήριξαν και οι συμπαίτκες του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Όχι μόνο γεμίζει, αλλά σύντομα… χτίζει!

Η ΑΕΚ που… γεμίζει το ΟΑΚΑ στη Football League έκανε ένα ακόμη βήμα ώστε σύντομα να χτίσει το δικό της γήπεδο. Κρίσιμη μέρα για Ανάκογλου εν όψει Χανίων.

Όχι μόνο γεμίζει, αλλά σύντομα… χτίζει
Φρενίτιδα ενθουσιασμού υπάρχει στον κόσμο της ΑΕΚ που βλέπει την ομάδα του να αποπνέει υγεία και αποδεικνύει τη δυναμική της με παρουσία που ξεπερνά και ολόκληρη τη Super League σε έναν αγώνα της Football League.

Ο κόσμος της «Ένωσης» έχει καταφέρει με τη θέρμη του να μετατρέψει σε έδρα ακόμη και το αχανές ΟΑΚΑ, το οποίο-ωστόσο-δεν θα αργήσει η στιγμή που θα αποχωριστεί για να μετακομίσει στο δικό της «παλάτι».

Ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έγινε, καθώς εξασφαλίστηκε από την Αρχαιολογική Υπηρεσία άδεια για εκσκαφές στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Το σχετικό αίτημα είχε κατατεθεί προ δύο εβδομάδων και η έγκριση δόθηκε μέσα σε πολύ λίγες μέρες «θωρακίζοντας» κι άλλο το πρότζεκτ του νέου της γηπέδου.

Πλέον αυτό που απομένει και θα πάρει λίγες ακόμη εβδομάδες είναι η έκδοση της οικοδομικής άδειας, η οποία και θα επιτρέψει στις μπουλντόζες να αρχίσουν… δουλειά για την υλοποίηση του ονείρου. Ο σχετικός φάκελος έχει κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία εδώ και καιρό, βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης και απομένει σύντομα η έγκρισή του για να αρχίσουν τα έργα, αφού η πλευρά της ΑΕΚ είναι πανέτοιμη από όλες τις άλλες απόψεις.

Ξεκαθαρίζει για Ανάκογλου

Σαφέστερη εικόνα για το αν προλαβαίνει ο Δημήτρης Ανάκογλου τον αγώνα της ερχόμενης Παρασκευής με τα Χανιά θα υπάρχει μετά τη σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ. Οι πιθανότητες δεν είναι πάντως με το μέρος του νεαρού μέσου, καθώς ο τραυματισμός στη γάμπα είναι «πονηρός» και εφόσον δεν είναι 100% έτοιμος δεν θα είναι στην αποστολή για την Κρήτη. Πιθανότητες για να βρίσκονται σε αυτή συγκεντρώνουν οι Ιβάν Μπρέτσεβιτς και Άρης Σοϊλέδης που ιατρικά είναι πανέτοιμοι, αλλά τους λείπει αγωνιστικός ρυθμός.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Δένει» και Κατσικά!

Τις επαφές για την ανανέωση του Γιώργου Κατσικά άρχισε η διοίκηση του ΠΑΟΚ, θέλοντας να επιβραβεύσει τον 24χρονο στόπερ για τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του.

«Δένει» και Κατσικά
Μετά τον Στέλιο Πόζογλου, ο επόμενος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που αναμένεται να υπογράψει νέο συμβόλαιο είναι ο Γιώργος Κατσικάς.

Το τρέχον λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και οι Θεσσαλονικείς σκοπεύουν να επιβραβεύσουν τον 24χρονο στόπερ για τις εμφανίσεις του, προσφέροντας συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας.

Παράλληλα, θα υπάρξει αύξηση και στις αποδοχές του Έλληνα αμυντικού, καθώς μετά την επικείμενη συμφωνία θα αμείβεται ετησίως με 200.000 ευρώ.

Ο Ζήσης Βρύζας ξεκίνησε τις συζητήσεις με τον μάνατζερ του παίκτη, Πασχάλη Τουντούρη, με τις δύο πλευρές να δείχνουν πολύ καλή διάθεση και φαίνεται πως απομένουν λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Ο Κατσικάς βρίσκεται στον ΠΑΟΚ από το 2011 και φέτος (μέχρι στιγμής) διανύει την καλύτερή του περίοδο, έχοντας σταθερές και καλές εμφανίσεις στο κέντρο της άμυνας.

Στο καθαρά αγωνιστικό και εν όψει της Φιορεντίνα, ο Άγγελος Αναστασιάδης φαίνεται πως έχει εστιάσει την προσοχή τους στον Στέφανο Αθανασιάδης και τον Ρόμπερτ Μακ. Ο Έλληνας επιθετικός εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί κόντρα στους «βιόλα», ενώ για τον Σλοβάκο μεσοεπιθετικό θα ξεκαθαρίσει την τελευταία στιγμή. *Πηγή: sport-fm.gr*

Και πάλι… Γιάνναρος!!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εντυπωσίασε ξανά, όπως και οι Μπακς που νίκησαν τους Νικς στη Νέα Υόρκη. Λίγα πράγματα από Καλάθη και Κουφό στην ήττα των Γκρίζλις στο Ντάλας. Νίκη για Καβαλίερς επί Μπουλς.

Και πάλι… Γιάνναρος!
Μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βοηθώντας τους Μπακς να νικήσουν διαδοχικά ματς για πρώτη φορά επί των ημερών του, έστω και σε φιλικό επίπεδο. Θύμα τους οι Νικς στη Νέα Υόρκη με 120-107.

Ο 19χρονος άσος έπαιξε για 29:46 και τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους (8/9 βολές, 3/5 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 λάθη. Περισσότερους πόντους από την ομάδα του, 23, είχε μόνο ο Ο Τζέι Μέιο, ενώ έναν περισσότερο είχε ο Καρμέλο Άντονι για τους γηπεδούχους.

Οι Μάβερικς με 14 πόντους από Τάισον Τσάντλερ και Μόντα Έλις αλλά και τον Ντιρκ Νοβίτσκι να μη χρειάζεται να προσθέσει περισσότερους από 10 επιβλήθηκαν 108-103 των Γκρίζλις. Ο Κώστας Κουφός και ο Νικ Καλάθης είχαν μικρή συμμετοχή, με τον πρώτο να έχει 4 πόντους (0/2 βολές, 2/4 δίποντα), 4 ριμπάουντ, 1 τάπα και 1 λάθος σε 17:51 και τον δεύτερο σε 6:43 να έχει 2 πόντους (1/1 δίποντο), 1 ασίστ και 1 κλέψιμο. Κουίνσι Ποντέξτερ με 18 και Μαρκ Γκασόλ με 17 πόντους ξεχώρισαν από τις «αρκούδες».

Στο πιο ενδιαφέρον φιλικό, οι Καβαλίερς νίκησαν 107-98 τους Μπουλς με 28 πόντους του Κάιρι Ίρβινγκ, 22 του Άντερσον Βαρεζάο και 18 του Λεμπρόν Τζέιμς που είχε επίσης 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ ο Κέβιν Λοβ πρόσφερε 9 πόντους και 13 ριμπάουντ. Εξαιρετικός ήταν για τους «ταύρους» ο Ντέρικ Ρόουζ με 30 πόντους.

Οι Σπερς επιβλήθηκαν 106-99 των Κινγκς με 15 πόντους του Τζεφ Έιρς και 14 από Κάιλ Άντερσον και Μάρκο Μπελινέλι, ενώ ανάσες πήρε ο Τιμ Ντάνκαν. Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς είχε 32 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Οι Χοκς νίκησαν 117-114 τους Χόρνετς στην παράταση με 21 πόντους του Πολ Μίλσαπ, οι Νετς 99-88 τους Σίξερς με 20 πόντους και 17 ριμπάουντ του Μέισον Πλάμλι, ενώ οι Πέλικανς πέρασαν με 88-84 από τη Βαλτιμόρη απέναντι στους Ουίζαρντς με 14 πόντους του Άντονι Ντέιβις.*Πηγή: sport-fm.gr*

Το σχέδιο του Μίτσελ!

Με «συνταγή» Ατλέτικο Μαδρίτης σκοπεύει να παρατάξει ο Μίτσελ τον Ολυμπιακό κόντρα στη Γιουβέντους, με τον Ισπανό να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Το σχέδιο του Μίτσελ
Αντίστροφα μετρούν στον Ολυμπιακό για το αυριανό παιχνίδι με τη Γιουβέντους, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Champions League, και ο Μίτσελ καταστρώνει τα τελικά του πλάνα για αυτή τη σπουδαία και παράλληλα κρίσιμη αναμέτρηση.

Εκεί που θα σκοπεύει να δώσει έμφαση ο Ισπανός τεχνικός είναι στο χώρο της μεσαίας γραμμής, καθώς εκτιμά ότι στα χαφ θα υπάρξει «μάχη».

Στο μυαλό του 51χρονου προπονητή υπάρχει η σκέψη να παρατάξει τους «ερυθρόλευκους» όπως στην πρεμιέρα με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Όπως γράφει η SportDay, o Μίτσελ αναμένεται να γεμίσει το κέντρο, με τον Μανιάτη να βγαίνει όποτε χρειάζεται δεξιά και τον Αφελάι να ξεκινάει αριστερά, αλλά να κλίνει προς το κέντρο και να παίζει κοντά στον Τσόρι, πίσω από τον Μήτρογλου.

Μπορεί, όμως, να υπάρξει και μία τροποποίηση, με τον Αργεντινό να μένει εκτός και ένας εκ των Εντινγκά και Φουστέρ να παίρνει φανέλα βασικού.

Σίγουροι θεωρούνται οι Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Κασάμι, Αφελάι και Μήτρογλου, ενώ από τη στιγμή που ο Σιόβας πάει για Παναθηναϊκό το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας θα αποτελέσουν ο Μποτία με τον Αμπιντάλ.

Από εκεί και πέρα, προέκυψε η πληροφορία από την Ιταλία ότι ο Αντρέα Πίρλο θα μείνει στον πάγκο στο αυριανό ματς, κάτι που ενδεχομένως να επηρεάσει τις όποιες σκέψεις του Μίτσελ.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης ο Ισπανός έδωσε έμφαση στην τακτική, ενώ τους έκανε αρκετές παρατηρήσεις για να τους εξηγήσει στον καθένα ξεχωριστά τι επιθυμεί να προσφέρει στο παιχνίδι με τη Γιουβέντους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Γαλανός έφυγε, ο Κάλας έρχεται!!

Ριζικές αλλαγές και πάλι στον Άρη. Την απομάκρυνση του Γιώργου Γαλανού από το ποδοσφαιρικό τμήμα αποφάσισε ο ΑΣ. Πολύ πιθανή η ενίσχυση από τον Άλεξ Κάλας.

Ο Γαλανός έφυγε, ο Κάλας έρχεται!
Δεκτή έκανε ο Ερασιτέχνης Άρης την παραίτηση του μέχρι πρότινος επικεφαλής το ποδοσφαιρικό τμήμα, Γιώργου Γαλανού, που έθεσε... βέτο να φύγει ο Τάσος Οικονόμου από τον σύλλογο για να παραμείνει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΑΣ υπάρχουν άνθρωποι που θα βοηθήσουν άμεσα την ομάδα. Έχουν μπει 50.000 ευρώ στα ταμεία των «κίτρινων» και θα… έρθουν σύντομα άλλες 100.000. Δεν αναφέρθηκαν ονόματα, αλλά φαίνεται πως ο αδερφός του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, Άλεξ Κάλας, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στις ΗΠΑ, είναι αυτός που θα κρατήσει όρθιο οικονομικά τον Άρη από εδώ και πέρα.

Ο Τάσος Οικονόμου ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση: «Στην αρχή ζήτησε να απομακρυνθεί ο Παπαγεωργίου, μετά ζήτησε να απομακρυνθώ εγώ και αυτό είναι απαξίωση για το θεσμό του προέδρου του ΑΣ Άρης, που έχει χιλιάδες κόσμου να περιμένει τη σημερινή απόφαση. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μαζί του. Στα ερωτήματα των συμβούλων αλλά και του κόσμου όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι ενημερώσαμε ότι ο πρόεδρος με το ΔΣ αναλαμβάνει την υποχρέωση να τρέξει το τμήμα όπως ‘τρέχει’ και τα υπόλοιπα. Υπάρχουν κάποιες κινήσεις από ανθρώπους που θα μπορέσουν να βοηθήσουν και έχουν ήδη στείλει χρήματα, ενώ θα υπάρξουν και άλλα χρήματα στα ταμεία του συλλόγου. Αν προσθέσουμε τα προσδοκόμενα έσοδα από εισιτήρια, από τη NOVA που θα υπογραφεί εντός της εβδομάδας και από διαφημίσεις πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και να λήξει η αγωνιστική περίοδος χωρίς πρόβλημα».

Ερωτηθείς για το ποιος θα βοηθήσει, απάντησε: «Οι κινήσεις είναι από συγκεκριμένους ανθρώπους. Το πρώτο ποσό υπάρχει ήδη στο ταμείο μας, μέχρι μεθαύριο θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε με αυτό το ποσό. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να αποκαλύψουν τα ονόματά τους, εμείς θα τους δοκιμάσουμε για τις υποσχέσεις που έδωσαν για καταβολές εντός μήνα. Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα. Οι αριθμοί είναι συγκεκριμένοι. Τώρα υπάρχουν 50.000 ευρώ και σε ένα μήνα τμηματικά θα μπουν άλλες 100.000. Στη συνέχεια οποιεσδήποτε ανάγκες έχει ο σύλλογος θα καλυφθεί».

Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη

«Το Δ.Σ. του Α.Σ. Άρης λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις με τον υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος κ. Γ. Γαλανό και τις επίσημες προσβλητικές και ακυρωτικές δηλώσεις του προς τον θεσμό του πρόεδρου και των μελών του διοικητικού συμβουλίου, αποφασίζει:

Να διατηρήσει στην θέση του τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αναστάσιο Οικονόμου μέχρι την λήξη της θητείας του και την λύση της συνεργασίας με τον επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος κ. Γ. Γαλανό αποδεχόμενο την παραίτηση του.

Επίσης γνωστοποιούμε ότι ομάδα επιχειρηματιών εγγυάται την οικονομική αρωγή της».

“Δεν πάει άλλο με Γαλανό”!

No 848190
Ο πρόεδρος του Α.Σ. Άρη, Τάσος Οικονόμου μετά από 3 ώρες σύσκεψης στα γραφεία του Α.Σ. βγήκε και μίλησε στους ρεπόρτερ, μεταξύ αυτών και στον “δικό” μας, Μιχάλη Σαρόπουλο (φωτό) και μεταξύ άλλων τόνισε: “Δεν πάει άλλο με τον κ. Γαλανό. Στην αρχή ζήτησε να απομακρυνθεί ο Παπαγεωργίου, μετά ζήτησε να απομακρυνθώ εγώ και αυτό είναι απαξίωση για το θεσμό του προέδρου του ΑΣ Άρης, που έχει χιλιάδες κόσμου να περιμένει τη σημερινή απόφαση. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μαζί του. Στα ερωτήματα των συμβούλων αλλά και του κόσμου όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι ενημερώσαμε ότι ο πρόεδρος με το δ.σ. αναλαμβάνει την υποχρέωση να ‘τρέξει’ το τμήμα όπως ‘τρέχει’ και τα υπόλοιπα».
Τόνισε ακόμη: «Κάποιοι άνθρωποι θα μπορέσουν να βοηθήσουν και έχουν ήδη στείλει χρήματα, ενώ θα υπάρξουν και άλλα χρήματα στα ταμεία του συλλόγου. Αν προσθέσουμε τα προσδοκόμενα έσοδα από εισιτήρια, από τη NOVA που θα υπογραφεί εντός της εβδομάδας και από διαφημίσεις πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και να λήξει η αγωνιστική περίοδος χωρίς πρόβλημα».
Περισσότερα στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας ARENA PRESS
*Πηγή: arenafm.gr*

Why... Soulis, why?

O Mαρκόπουλος δεν έγινε... Λίμπρεχτς και ο Βασίλης Σκουντής γράφει για την αποσόβηση μιας πανωλεθρίας του ελληνικού αθλητικού οικοσυστήματος...
Kαλά έκανε ο Ολυμπιακός και επιδίωξε να πάρει τον Σούλη. Καλά έκανε επίσης ο ΠΑΟΚ που δεν άφησε τον προπονητή του να φύγει κι αυτό θα το έγραφα ακόμη κι αν επρόκειτο να αντικαταστήσει (όχι τον Τόμιτς, αλλά) τον κατά ενάμιση μήνα πρεσβύτερο του, Γκρεγκ Πόποβιτς!
ADVERTISEMENT
Καλά έκανε και ο ίδιος ο Μαρκόπουλος, που δεν είπε κουβέντα κι άφησε τα πράγματα να εξελιχθούν εάν όχι ακριβώς ερήμην του, τουλάχιστον χωρίς να τα επηρεάσει με εγωιστικό και δραστικό τρόπο. Με το συμπάθιο τώρα που μπλέκομαι στα οικογενειακά τους, αλλά πιστεύω ότι ενώ όλοι οι υπόλοιποι έπραξαν τα δέοντα, εκείνη που δεν έκανε καθόλου καλά ήταν η κόρη του, που βγήκε και δημοσίευσε ένα... μανιφέστο στο Facebook! Πιστεύω ότι δεν έκανε καθόλου καλά, όχι γιατί δεν της πέφτει λόγος σχετικά με το τι συμβαίνει στο σπιτικό τους, αλλά επειδή κατά την άποψη μου, δεν έχει δικαίωμα να ομιλεί αντ' αυτού, όταν μάλιστα ο μπαμπάς της είναι ένας δημόσιος και κοινώς αποδεκτός άνδρας
Εκτός κι αν (αυτό στο λόγο της τιμής μου δεν θέλω καν να το διανοηθώ και εάν συμβαίνει θα απογοητευθώ σε υπέρτατο βαθμό), η Νάνσυ είπε δημοσίως αυτά που θα ήθελε να εκφράσει αλλά το απέφυγε ο πατέρας της, ο οποίος όντως (όπως σχολίασε νωρίτερα σε ένα σχετικό άρθρο του και ο Παπαδογιάννης) στόμα έχει και μιλιά δεν έχει!
Παρεμπιπτόντως μολονότι χρησιμοποιώ ως εργαλείο το Facebook, δεν ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων, που το θεωρούν ως όχημα αξιόπιστης ενημέρωσης, ούτε πιστεύω ότι την υποκαθιστά, ούτε καν ότι τη συμπληρώνει. Δυστυχώς όμως φτάσαμε στο σημείο να έχουμε αναγάγει τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται...
 Δεν ξέρω εάν ο αγαπητός Σούλης γνώριζε εκ των προτέρών την πρόθεση της θυγατέρας του και συναίνεσε με αυτήν ή επιδίωξε να την αποτρέψει. Αυτά είναι όντως "family affairs, darling» , όπως έλεγε η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ενώ τσακωνόταν με τον Κωνσταντάρα για να καθησυχάσει τον χίπη φίλο της, στην κωμωδία «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια»!
Σε αντίθεση με το μανιφέστο της Νάνσυς, η υπόθεση που κόντεψε να πάρει σάρκα και οστά, είναι δημόσια και αφορά όχι μονάχα τον Σούλη, τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και το πρωτάθλημα μπάσκετ, αλλά ολάκερη την ελληνική κοινωνία!
Πρώτα απ' όλα θα ήταν περίεργο, μεσούσης της προαιώνιας (βλέπε υπόθεση Κούδα) ποδοσφαιρικής βεντέτας του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ να ξανασυμβεί μια τέτοια «εξαγορά» προπονητή. Ομολογώ πως δεν μου αρέσει η λέξη, όταν κιόλας αφορά έναν άνθρωπο που είναι υπόδειγμα τιμιότητας και αφοσίωσης στο μπάσκετ, αλλά μήπως αυτό δεν θα συνέβαινε;
Ο πλούσιος Ολυμπιακός θα «αγόραζε» τον προπονητή που έχει λαμβάνειν από τον (κατά το μάλλον ή ήττον) πενόμενο ΠΑΟΚ!
Γιατί έγραψα παραπάνω ότι θα ξανασυνέβαινε μια τέτοια «εξαγορά» ; Μα οι (έχοντες ισχυρή μνήμη) παλαιότεροι ή οι ενημερωμένοι νεότεροι θα θυμούνται ότι ακριβώς αυτό είχε συμβεί και στις 3 Δεκεμβρίου του 1987, όταν ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός, επί ημερών Κοσκωτά, άρπαξε -με το αζημίωτο βεβαίως- τον Τάις Λίμπρεχτς!
Ο επιφανής Ολλανδός προπονητής, μετά την Αϊντόφεν και τη Φέγενορντ πρωτοήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Αρη (1984-86) και στις  7 Σεπτεμβρίου του 1986 διέβη τον... Ρουβίκωνα ή μάλλον τον... Θερμαϊκό αναλαμβάνοντας τον ΠΑΟΚ, στον πάγκο του οποίου παρέμεινε μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου του 1987. Τότε δέχτηκε μια «Αλά Σούλης» πρόταση από τον Ολυμπιακό, ο οποίος στις 19 Νοεμβρίου είχε σχολάσει τον συχωρεμένο τον Παναγούλια. Στη θέση του Αλκέτα ανέλαβε ως υπηρεσιακός για δώδεκα ημέρες ο Παύλος Γρηγοριάδης και στις 3 Δεκεμβρίου εμφανίστηκε στου Ρέντη ο Λίμπρεχτς, ο οποίος ωστόσο δεν μακροημέρευσε: βιώνοντας τότε τα «πέτρινα χρόνια» του, ο Ολυμπιακός  τον απέπεμψε μετά από δύο μήνες και επανέφερε τον Γρηγοριάδη, ενώ στο τέλος της σεζόν στην οποία τερμάτισε μόλις στην όγδοη θέση, προσέλαβε τον Γιάτσεκ Γκμοχ.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη σκηνή από την τελευταία εμφάνιση του Λίμπρεχτς στην Τούμπα: ο κόσμος το 'χε τούμπανο ότι ο Ολλανδός προπονητής αφήνει τον ΠΑΟΚ για λογαριασμό του Ολυμπιακού, αλλά ο φίλτατος ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Γιώργος Φερέτης προσπαθούσε εις μάτην να τον κάνει είτε να αναθεωρήσει την απόφαση του, είτε να αισθάνεται τύψεις...
Έχουν περάσει 27 χρόνια από τίποτε, αλλά νιώθω σαν να βλέπω μπροστά μου τον Λίμπρεχτς με τη φόρμα του ΠΑΟΚ και τον Φερέτη με μια καμπαρτίνα να απλώνει το... μαρκούτσι και να περιμένει μια πειστική απάντηση στο σπαραξικάρδια ερώτηση του...
«Why Thijs, why?»
Δεν θυμάμαι εάν και ποια ακριβώς απάντηση έδωσε ο Τάις στα πολλά «γιατί;» του Γιώργου, αλλά η «απόδραση» του υπήρξε αναπόφευκτη. Τέσσερα χρόνια αργότερα ο Λίμπρεχτς επέστρεψε ως προπονητής του Ηρακλή (1991-94) από τον οποίο τον ξαναπήρε για μια σεζόν ο Ολυμπιακός!
Μιας και το 'φερε η κουβέντα σε εκείνη την εποχή, πριν από τον Λίμπρεχτς, ο Ολυμπιακός είχε στήσει μια άλλη γέφυρα με τον ΠΑΟΚ, κουβαλώντας στον Πειραιά τον Κομοτηναίο στόπερ Χάρη Μπανιώτη, που τέσσερα χρόνια νωρίτερα είχε αναδειχθεί σε έναν από τους «ήρωες του Μονάχου», αφήνοντας το ρόλο του μοιραίου (στο τελευταίο πέναλτι με την Μπάγερν) στον 19άχρονο Κώστα Μαλιούφα!
Κλείνω εδώ την απαραίτητη (λόγω της σύμπτωσης της με την μπασκετική) ποδοσφαιρική παρένθεση και επιστρέφω στην υπόθεση του Σούλη...
Πέρα από το τι πιστεύει ο καθένας (από τον ίδιο μέχρι την κόρη του) και εάν συμμερίζεται την άποψη ότι ο Θεός και η μοίρα έχουν... διαμαρτυρημένα γραμμάτια προς τον Μαρκόπουλο που δεν έχει αξιωθεί να καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού ή της Εθνικής ομάδας και να κοουτσάρει στην Ευρωλίγκα, νομίζω ότι η ματαίωση του deal χαροποίησε τους ρομαντικούς του ελληνικού μπάσκετ!
Το εννοώ αυτό διότι, δεν είναι δυνατόν να καθορίζουν όλες τις εξελίξεις και να κρίνουν τη ροή ενός ολόκληρου αθλητικού συστήματος η ιμπεριαλιστική νοοτροπία, η πόλωση και η καθεστωτική αντίληψη των «αιωνίων». Είτε λοιπόν ο Ολυμπιακός πλήρωνε έναν σκασμό λεφτά για την «ελευθέρας» του Σούλη, είτε η δουλειά γινόταν μπιρ παρά (για να απαλλαγεί κιόλας ο ΠΑΟΚ από τις οφειλές του προς τον Σούλη), το αποτέλεσμα δεν θα άλλαζε: θα αποδεικνυόταν για άλλη μια φορά πως κοτζάμ ΠΑΟΚ που δεν είναι δα και ευκαταφρόνητος ως μέγεθος, δεν θα μπορούσε να κρατήσει τον προπονητή και τον άνθρωπο στον οποίο πριν από λίγο καιρό εμπιστεύθηκε τα κλειδιά της ομάδας για άλλα πέντε χρόνια...
Στα μάτια μου και σύμφωνα με τα δικά μου ηθικά μέτρα, αυτή η άνευ όρων παράδοση του ΠΑΟΚ θα αποτελούσε μια σκέτη πανωλεθρία όχι μονάχα της συγκεκριμένης ομάδας, αλλά ολόκληρου του ελληνικού μπάσκετ. Θα ήταν μια δημόσια ομολογία της μπασκετικής κοινωνίας ότι είτε αδυνατεί, είτε (επειδή έχει παραδοθεί άνευ όρων στις ορέξεις των μεγάλων) δεν θέλει να κάνει αντίσταση στο κατεστημένο!
Αυτό πρεσβεύω, το υπεραμύνομαι ως στάση και το διατυπώνω ως άποψη. Τσάμπα είναι άλλωστε, όπως τσάμπα είναι κι όλες εκείνες οι (ίδιες ή οι διαφορετικές) απόψεις που έχουν κατακλύσει τις τελευταίες ώρες αυτό το... γαμημένο το Διαδίκτυο!
ΥΓ: Προφανώς ο Σούλης δεν θα γινόταν προδότης εάν αναλάμβανε τον Ολυμπιακό και σε καμιά περίπτωση δεν έκανε εκπτώσεις στο ήθος, στην τιμιότητα και στην αξιοπρέπεια του, ούτε αξίζει να του κρεμάσουν κουδούνια ή να τον στήσουν στο εκτελεστικό απόσπασμα. Και προφανέστατα (για να αναιρέσω προσωρινά την άρνηση μου να δεχτώ ως πηγή ενημέρωσης το Facebook, αλλά να που τα λούζομαι!) όπως έγραψε και ο Ζουρνατσίδης, «αν όσοι εξέφρασαν το έντονο ενδιαφέρον τους και άσκησαν την ''καλόπιστη'' κριτική τους για τα τεκταινόμενα στην ομάδα μας έπαιρναν εισιτήριο για τον αγώνα της Τετάρτης , την Πέμπτη το πρωί άνετα θα έσπαζα συμβόλαιο πρωτοκλασάτου παίκτη Ευρωλίγκας»!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Οσα πρέπει να ξέρεις για τον Ράιαν Γκόουλντ!!

Στη Σκωτία πέρσι έκανε πρωτοσέλιδα και φέτος βρέθηκε στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Ο Dan English εξηγεί γιατί αξίζει τόσο ντόρο ο 18χρονος επιθετικός μέσος από το Νταντί.
ADVERTISEMENT
Εν συντομία το... story του
Πρόκειται για Σκοτσέζο που θεωρείται παιδί θαύμα και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Νταντί το 2006 σε ηλικία 11 ετών. Σταδιακά άρχισε να τραβάει πάνω του τα βλέμματα κυνηγών ταλέντων, ώσπου το 2012 βρέθηκε στην Α' ομάδα. Η πρώτη του εμφάνιση ήταν ως αλλαγή στη νίκη 2-0 επί της Μάδεργουελ. Στις επόμενες δύο σεζόν έπαιρνε ολοένα και περισσότερες ευκαιρίες, με συνέπεια να γίνει βασικός στα μικρά κλιμάκια της Εθνικής Σκωτίας. Για να φτάσουμε στο περασμένο καλοκαίρι, όταν ο νεαρός επιθετικός μέσος μπήκε στο μάτι της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας που πλήρωσε 4,5 εκατ. λίρες και τον πήρε στην Πορτογαλία.
Γιατί αξίζει να τον γνωρίσεις
Δεν ήταν μόνο η Σπόρτινγκ που ενδιαφέρθηκε για εκείνον. Οταν ο Ντέιβιντ Μόγιες βρέθηκε στο τιμόνι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ζήτησε την απόκτηση του. Ωστόσο, το όποιο ενδιαφέρον κατέρρευσε λίγο αργότερα μαζί με την απόλυση του Μόγιες. Ο Γκόουλντ θεωρείται η μεγάλη ελπίδα του σκοτσέζικου ποδοσφαίρου που εδώ και πολλά χρόνια έχει βαλτώσει. Στα 18 του δείχνει τρομερή ποιότητα και εκπληκτικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Επίσης η δική του φυγή από την χώρα μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για να ακολουθήσουν κι άλλα ταλέντα σε χώρες πιο αναπτυγμένες ποδοσφαιρικά.
Ικανότητες
Ο Γκόουλντ εμφανίζει στο γήπεδο ιδιαίτερα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά για έναν τόσο νεαρό παίκτη. Το πιο αξιοπρόσεκτο είναι η ντρίμπλα του που τον κάνει να ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά. Επίσης βελτιώνεται διαρκώς και στα τελειώματα. Πέρσι μέτρησε έξι γκολ με τη Νταντί, ενώ ήδη έχει ανοίξει λογαριασμό με τη Β' ομάδα της Σπόρτινγκ. Πίσω στην πατρίδα του έχει κερδίσει τον χαρακτηρισμό «baby Messi» και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την ομοιότητα στον σωματότυπο τους. Οπως και ο Μέσι όταν παίρνει τη μπάλα και μπαίνει ανάμεσα σε αντιπάλους, είναι δύσκολο να σταματηθεί.
Αδυναμίες
Είναι αδύνατος και βραχύσωμος και αυτό δεν του επιτρέπει να μπαίνει γερά στις φάσεις. Είναι αρκετές οι φορές που πέφτει εύκολα. Επίσης αυτή τη στιγμή αν και θεωρείται ταλαντούχος, είναι 18 και δεν έχει ιδιαίτερη εμπειρία. Μάλιστα τώρα που παίζει στη Σπόρτινγκ Β' ίσως να μένει πίσω από παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο.
Είπαν γι' αυτόν
Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι πολύ σύντομα θα είναι ο σούπερ σταρ στην Εθνική Σκωτίας. Στην πορεία μου ως προπονητής είχα την τύψη να δουλέψω με ταλαντούχους παίκτες. Ωστόσο, ο Ράιαν είναι ό,τι καλύτερο έχω δει από κοντά σε αυτές τις ηλικίες. Μεγαλώνοντας θα γίνει ακόμα πιο δυνατός και αποφασιστικός και τότε θα κάνει πράγματι τη διαφορά», ήταν τα λόγια του τέως προπονητή του στη Νταντί, Τζάκι ΜακΝαμάρα.
Ηξερες ότι;
Η Σπόρτινγκ του έχει βάλει ρήτρα αποδέσμευσης 60 εκατ. ευρώ, δείγμα του πόσο πολύτιμο τον θεωρεί!
Και τι γίνεται στη συνέχεια;
Ο ίδιος ο Γκόουλντ έχει δηλώσει ότι βρίσκει πολύ δύσκολη την ζωή στην Πορτογαλία. Ωστόσο, η Σπόρτινγκ είναι αποφασισμένη να τον κρατήσει. Ούτως ή άλλως και για τον ίδιο αυτό μάλλον καλό θα είναι. Αλλωστε όλο και κάτι θα έχει να κερδίσει στα ίδια μέρη όπου εκπαιδεύτηκε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι τερματοφύλακες που λένε ''ναι'' στα γκολ!! (vids)

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τους τερματοφύλακες, που έχουν γράψει ιστορία, όχι μόνο με τις επιδόσεις τους κάτω από τα δοκάρια, αλλά ως... επιθετικοί.
Πολλές φορές γίνεται συζήτηση για το πόσο αδικημένοι είναι κάποιοι γκολκίπερ στο βραβείο της Χρυσής Μπάλας. Οι μέσοι και επιθετικοί κυριαρχούν, αφού τα γκολ που πετυχαίνουν ή η συμμετοχή στην επίτευξη τους, «μετράνε» πολύ περισσότερο, σε σχέση με μια εντυπωσιακή απόκρουση.
Υπάρχουν όμως και αυτοί οι τερματοφύλακες, που μπαίνουν «σφήνα» στους επιθετικούς, καθώς τους κλέβουν τη δόξα με τα τέρματα που πετυχαίνουν. Πέναλτι, φάουλ, χατ-τρικ σε αγώνα πρωταθλήματος, ακόμη και γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ περιλαμβάνουν στο ρεπερτόριό τους οι... γκολτζήδες πορτιέρο.
Ροζέριο Σένι
Το απόλυτο σύμβολο των γκολ από τη θέση του τερματοφύλακα, αφού τα 123 τέρματα από χτυπήματα φάουλ και εκτελέσεις πέναλτι του έχουν δώσει μια θέση στο βιβλίο Γκίνες. Εκτός από το... απλησίαστο – για έναν γκολκίπερ – νούμερο των γκολ που έχει πετύχει, ο Σένι κατέχει δύο ακόμη ρεκόρ.
Αγωνίζεται ανελλιπώς με τη φανέλα της Σάο Πάολο από το 1990 (σήμερα 41 ετών και συνεχίζει) και είναι ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της ομάδας, αλλά και ο ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει πιο πολλές φορές από κάθε άλλον το περιβραχιόνιο της.
Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ
Μέχρι το 2006 ήταν αυτός που κατείχε την πρώτη θέση στο πίνακα των τερματοφυλάκων-σκόρερ (τότε τον ξεπέρασε ο Σένι). Δεύτερος πλέον ο Παραγουανός πορτιέρο, ο οποίος σταμάτησε στα 62 γκολ στην καριέρα του. Ο Τσιλαβέρτ, ωστόσο, είναι κάτοχος δύο άλλων ρεκόρ.
Με τα 8 του τέρματα με την εθνική Παραγουάη, είναι ο αυτός που έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ από κάθε άλλο γκολκίπερ με τη φανέλα με το εθνόσημο, ενώ είναι ο μοναδικός τερματοφύλακας στην ιστορία του ποδοσφαίρου που έχει σημειώσει χατ-τρικ. Το 1999, με τρία εύστοχα πέναλτι είχε οδηγήσει τη Βελέζ Σάρσφιλντ στη νίκη με 6-1 επί της Φερό.
Χανς-Γιόργκ Μπουτ
Μπορεί να βρίσκεται πολύ κάτω στη λίστα με τους τερματοφύλακες-σκόρερ, αφού με 32 γκολ συνολικά είναι μόλις 7ος (πίσω από Σένι, Τσιλαβερτ, Ιβάνκοφ, Χιγκίτα, Φερνάντεζ και Κάμπος), όμως ο Γερμανός είναι κάτοχος δύο ρεκόρ. Με 26 γκολ στην Μπουντεσλίγκα, είναι ο πορτιέρο με τα περισσότερα γκολ (όλα από το σημείο του πέναλτι) από κάθε άλλον σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
ADVERTISEMENT
Στην καριέρα του, όμως, ο Μπουτ βγήκε και εκτός συνόρων, αφού είναι ο τερματοφύλακας που έχει σημειώσει τρία γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όλα με διαφορετική ομάδα (Αμβούργο, Λεβερκούζεν, Μπάγερν Μονάχου), όμως όλα εναντίον της ίδιας ομάδας. Της Γιουβέντους.







*Πηγή: gazzetta.gr*

Η Γιουβέντους χάνει την ένταση του Κόντε!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος διαβάζει τις σκέψεις ενός Ιταλού δημοσιογράφου που γράφει στο gazzetta για τον αγώνα της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό. Ο Massimo Callegari είναι αθλητικός δημοσιογράφος, που κάνει περιγραφή και σχολιασμό των αγώνων του ιταλικού πρωταθλήματος και του Champions League στην ιταλική Mediaset, και γράφει στην ιταλική Gazzetta. Παρακολουθεί στενά τη Γιουβέντους στην διάρκεια των τελευταίων ετών, τόσο που να θεωρείται insider. Μέσα από τη συναναστροφή μας από την στιγμή της κλήρωσης της φάσης των ομίλων του Champions League μέχρι σήμερα είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω πόσο πολύ ασχολείται η Γιουβέντους με τον Ολυμπιακό και πόσο τον υπολογίζει ως αντίπαλό της όχι μόνο στο παιχνίδι της Τετάρτης αλλά γενικότερα στην διεκδίκηση της πρόκρισης.
Ζήτησα από τον Ιταλό δημοσιογράφο να μοιραστεί, με ένα σημείωμα για τους αναγνώστες του FourFourTwo by gazzetta τις σκέψεις και τις εκτιμήσεις του ενόψει του αγώνα της Τετάρτης. Οπως θα διαπιστώσετε μέσα από τον λόγο ενός Ιταλού insider, η Γιουβέντους δεν βρίσκεται σε όσο καλή στιγμή δείχνει η θέση της στον βαθμολογικό πίνακα του ιταλικού πρωταθλήματος. Ενδεχομένως η στιγμή να δημιουργεί μια μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Αλλά αυτό θα το διαπιστώσουμε το βράδυ της Τετάρτης στην πράξη, στην δράση.

“Μετά από όλο αυτό που της συνέβη με το Calciopoli, η Γιουβέντους μπήκε σε μια μακρά περίοδο ανασυγκρότησης. Ο Αντόνιο Κόντε την ανακαίνισε. Κατάφερε να αναπαραστήσει το πνεύμα της Γιουβέντους, έφτιαξε μια απίστευτη ομάδα, με πολύ δυνατή ταυτότητα και νοοτροπία νικητή, που κατέκτησε τα 3 σερί Scudetti.
ADVERTISEMENT
Ο περσινός αποκλεισμός στο Champions League από τη Γαλατάσαράι ήταν μια μεγάλη απογοήτευση, που έγινε ακόμη μεγαλύτερη λόγω του αποκλεισμού από την Μπενφίκα στο Europa League. Ο Κόντε είναι ένας πολύ απαιτητικός προπονητής, οι προπονήσεις του ήταν γεμάτες ένταση, με μεγάλη έμφαση στη νοοτροπία και στην εφαρμογή των τακτικών ιδεών του. Πολλοί ποδοσφαιριστές είχαν εξουθενωθεί από τον ρυθμό αυτής της δουλειάς, παρ' όλο που διαπίστωναν ότι ο Κόντε τους εξέλισσε και ατομικά μέσα από αυτή την πρόοδο της ομάδας. Με τον Αλέγκρι κάτι άλλαξε, είναι διαφορετική η κατάσταση. Είναι πιο χαλαρός προπονητής, ο οποίος αφήνει τους ποδοσφαιριστές ελεύθερους να ακολουθήσουν το ένστικτό τους στο τερέν. Κατά την άποψή μου αυτό έχει βγει σε καλό μέχρι τώρα, στην αρχή της σεζόν, αλλά μπορεί να αποδειχθεί μπούμερανγκ μακροπρόθεσμα. Στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Σασουόλο η Γιουβέντους έπαιξε χαοτικό ποδόσφαιρο, με τον Πογκμπά στην πτέρυγα (!) και τον Λιορέντε εκτός.
Ο Λιορέντε είναι ένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Δεν είναι ο εκτελεστής που θα “αποφασίσει” ένα παιχνίδι μόνος του, έχει ανάγκη την δουλειά της ομάδας για να δείξει την ποιότητά του. Εχει αποδειχθεί χρήσιμος με μερικές ασίστ, αλλά δεν έχει πετύχει γκολ μέχρι τώρα και υποφέρει από τον ανταγωνισμό του Μοράτα. Δεν θα εκπλαγώ αν μείνει στον πάγκο την Τετάρτη ο Ισπανός. Τα ίδια συμβαίνουν και με τον Πίρλο. Είχε προβλήματα με τον Αλέγκρι στην Μίλαν, έχασε τον ρόλο του πλέι μέικερ και στη συνέχεια δεν δέχθηκε πρόταση επέκτασης του συμβολαίου του. Και οι δύο είπαν το καλοκαίρι ότι όλα αυτά δεν θα επηρεάσουν τη σχέση τους στη Γιουβέντους, αλλά στο ματς με τη Σασουόλο η απόδοση του Πίρλο ήταν πολύ φτωχή και γι' αυτό δεν αποκλείω να προτιμήσει ο Αλέγκρι τον Μαρκίζιο στο ματς με τον Ολυμπιακό.
Στην άμυνα ο Κάσερες και ο Μπαρτσάλι είναι τραυματίες. Ο Βιντάλ είναι μεν έτοιμος να επιστρέψει στο τερέν αλλά είχε πολλά προβλήματα στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. Ακόμη παλεύει να ξαναβρεί τον περσινό εαυτό του, τον οποίο έχασε από τη στιγμή που έκανε την επέμβαση στο γόνατό του, πριν από το Μουντιάλ. Και έχει και θέματα πειθαρχίας. Υπάρχουν φήμες ότι του επέβαλαν πρόστιμο 100 χιλιάδων ευρώ επειδή τον έπιασαν να νυχτοπερπατάει. Πάντως είναι πλέον ετοιμοπόλεμος, και πιστεύω ότι θα τον βάλει ο Αλέγκρι στο Καραϊσκάκη.
Η ενδεκάδα που περιμένω να δω, σε 3-5-2 είναι οι: Μπουφόν – Οκμπόνα, Μπονούτσι, Κιελίνι – Λιχστάινερ, Βιντάλ, Μαρκίζιο, Πογκμπά, Ασαμόα – Μοράτα, Τέβες.
Η σεζόν είναι αποφασιστικής σημασίας στο Champions League για τη Γιουβέντους, αλλά είμαι επιφυλακτικός, διότι παρά το καλό ξεκίνημα στη σεζόν είναι ευδιάκριτα κάποια προβλήματα. Οπως έχεις προσέξει, ο Τέβες και ο Πογκμπά τραβούν το κάρο μέχρι τώρα, είναι οι καλύτεροι παίκτες. Ο σχηματισμός έχει μείνει ίδιος, παρ' όλο που ο Αλέγκρι σχεδιάζει να παίξει με τέσσερις στην άμυνα και ακούει πολλούς στην Ιταλία να ισχυρίζονται ότι με το 3-5-2 δεν μπορεί μια ομάδα να επιτύχει πολλά στην Ευρώπη. Η Γουβέντους δεν αισθάνεται στο Champions League την αυτοπεποίθηση που έχει στο ιταλικό πρωτάθλημα. Η ομάδα χάνει σταδιακά την μεγάλη ένταση και τον ρυθμό που είχε με τον Κόντε, και παίζει λιγότερο θεαματικό ποδόσφαιρο συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν της. Οι οπαδοί της σκέφτονται ότι το τελευταίο ματς του ομίλου είναι στο Τορίνο με την Ατλέτικο, μια ομάδα που παίζει σε πολύ υψηλή ένταση. Και σκέφτονται ότι είναι πολύ δύσκολο να παίξεις αποτελεσματικά στο Καραϊσκάκη απέναντι στον Ολυμπιακό. Η ήττα την Τετάρτη θα είναι μια πολύ δυνατή μπουνιά στο στομάχι της, και γι' αυτό η Γιουβέντους θα κάνει τα πάντα για να την αποφύγει”.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Αν είχε πιο μεγάλο στόμα...!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης σχολιάζει το πολύκροτο σήριαλ Μαρκόπουλου και αναρωτιέται μέχρι πού θα φτάσει η παντοδυναμία των φανατικών.
O Σούλης Μαρκόπουλος δεν είχε λόγο για να φύγει από τον ΠΑΟΚ. Η διοίκηση της ομάδας (όχι μόνο η τωρινή αλλά και η προηγούμενη) τον στήριξε ακόμα και στις πιο δύσκολες μέρες.
ADVERTISEMENT
Τα 5+5 χρόνια του συμβολαίου του δεν πρόκειται να τον βυθίσουν στα πλούτη, αλλά του παρέχουν επαγγελματική σιγουριά και σταθερότητα σε μέρες δύσκολες για προπονητές, ακόμα και εστεμμένους με ευρωπαϊκή κορώνα.
Το εγχείρημα-ΠΑΟΚ βρίσκεται σε εξέλιξη, με προοπτικές σχετικά ευοίωνες, απαλλαγμένο πια από την αβεβαιότητα που μαστίζει τόσες και τόσες αθλητικές επιχειρήσεις. Το περιβάλλον είναι οικογενειακό και οι συνθήκες εργασίας αξιοπρεπείς.
Το συναισθηματικό δέσιμο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, ένα πρόσθετο δέλεαρ για όσους (όπως ο ίδιος ο Μαρκόπουλος) θεωρούν απωθητική το λογική του λεγεωνάριου.
Ας μη ξεχνάμε, ότι πριν τον Γιώργο Μπαρτζώκα υπήρξε άλλος Ελληνας προπονητής που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο – και δεν εννοώ τον Νίκο Μήλα του 1968 ούτε βέβαια τον …Σούμποτιτς.
Ο Μαρκόπουλος ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς του 1994, με δύο περιφανείς νίκες επί της Στεφανέλ Τεργέστης (75-66 και 100-91).
Με Μπάνε, Σάβιτς, Μπέρι, Ρεντζιά, Μπαλογιάννη, Μπουντούρη, Κόρφα, Γαλακτερό, Τσέκο, Μαματζιόλα. Οι άλλοι είχαν Ντέγιαν Μποντίρογκα. Και Μπόγκνταν Τάνιεβιτς στον πάγκο.
Όχι, ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν είχε λόγο για να φύγει από τον ΠΑΟΚ.
Τώρα έχει.
Οι άναρθρες κραυγές περί «προδοσίας» και «φιλοχρήματου μισθοφόρου» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι, στα μάτια μου, αιτία διαζυγίου.
Ναι, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πού αλλού; Στο γήπεδο, μήπως; Ποιος από τους 200 που πηγαίνουν στην Πυλαία τόλμησε να υψώσει φωνή;
Αυτοί ξέρουν. Ξέρουν ότι ο προπονητής που ουδέποτε έδωσε λαβή για πικρόχολα σχόλια τέτοιου είδους έχει κάθε δικαίωμα να πραγματοποιήσει, στα 65 του σημειώνω, το άλμα στην καριέρα του.
Η μεταπήδηση από το μπάσκετ του ΠΑΟΚ στο μπάσκετ του Ολυμπιακού δεν είναι προδοσία, αλλά προβιβασμός. Γαλόνι. Το ίδιο θα ίσχυε εάν τον ζητούσε ο Παναθηναϊκός.
Αντικαταστήστε τον Μαρκόπουλο με οποιονδήποτε άλλον Ελληνα ή ξένο προπονητή και δείτε τον που κατεβαίνει την Εθνική οδό περπατώντας, το Αιγαίο κολυμπώντας. Δεν συναντά κανείς τέτοιες ευκαιρίες στον δρόμο του κάθε μέρα.
Οι φιλοδοξίες μίας ομάδας που κατέκτησε δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα την τελευταία τριετία δεν μπορούν φυσικά να συγκριθούν με τον αγώνα επιβίωσης που δίνει με την αξιοπρεπή του σφεντόνα ο ΠΑΟΚ. Ούτε βέβαια τα μισθολογικά δεδομένα.
Είναι σαν να δουλεύεις στη Νέριτ και να έρχεται πρόταση από το NBC.
Και πάλι, όμως, ο Μαρκόπουλος δεν έσπευσε να πηδήξει στο αεροπλάνο. Παραείναι αξιοπρεπής για να σηκώσει μπαϊράκι. «Θα πρέπει να τα βρείτε με τον ΠΑΟΚ», είπε στα αφεντικά του Ολυμπιακού. «Εχω συμβόλαιο μέχρι το 2019».
Κάποιοι θα πουν ότι κακώς ο Μπάνε βάζει εμπόδιο στον προπονητή, αν το βάζει αυτός βέβαια, αλλά δεν θα με βρουν σύμφωνο.
Ο ΠΑΟΚ έχει δικαίωμα να χαράξει τον δικό του δρόμο, χωρίς να ενδιαφέρεται για τις ανάγκες των άλλων. Και να διαχειρίζεται την περιουσία του όπως εκείνος θεωρεί σωστό, ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις τους στόχους του. Δεν υπάρχει μόνο η υπογραφή του Πρέλεβιτς στο πενταετές συμβόλαιο, υπάρχει και εκείνη του Μαρκόπουλου.
Στους οπαδούς, όμως, δεν πέφτει λόγος. Ιδίως σε όσους έριξαν μαύρη πέτρα στο μπάσκετ όταν αδυνάτισε η αγελάδα. Ή μήπως ήταν οι ακραιφνείς μπασκετικοί αυτοί που συγκρότησαν το λαϊκό δικαστήριο της Κυριακής;
Τον μάθαμε δα τον Έλληνα οπαδό. Το ξέρετε ότι πολλοί στη Θεσσαλονίκη κατακρίνουν τον Στογιάκοβιτς επειδή δεν ήρθε στην Ελλάδα να φορέσει τζάμπα τα ασπρόμαυρα στα γεράματά του και με την ευκαιρία να αγοράσει και την ΚΑΕ;
Ας μην αρχίσω να αραδιάσω τα ονόματα αθλητών και προπονητών που θεωρήθηκαν «προδότες», από μειοψηφίες έστω, στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό, στον Άρη, στον ΠΑΟΚ, στην ΑΕΚ, στον Πανιώνιο και αλλού.
Ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν πρόκειται να εκφράσει την αναμφισβήτητη πικρία του. Θα σηκώσει τα μανίκια και θα συνεχίσει κανονικά τη δουλειά του. Η κόρη του μας επέτρεψε να ρίξουμε μία αδιάκριτη ματιά στο οικογενειακό τραπέζι, εκείνος όχι.
Δυστυχώς για τον ίδιο, δεν είναι αρκετά στυγνός επαγγελματίας, όπως αποδείχθηκε κάποτε (1966), για τους δικούς του λόγους, μολονότι ερασιτέχνης, στα 20 του χρόνια, ο αθλητής-τοτέμ του ΠΑΟΚ, Γιώργος Κούδας. Ο Μαρκόπουλος είναι σκέτος επαγγελματίας, με την καλύτερη δυνατή έννοια.
Υποψιάζομαι ότι θα βρεθούν κάποιοι να τον αποδοκιμάσουν στον επόμενο αγώνα με τον Ολυμπιακό, «να πας να δουλέψεις σε αυτούς» θα του φωνάξουν όταν τον δουν μειλίχιο και προσγειωμένο στον πάγκο.
Αυτά που άκουσε τις προάλλες ο Μάντζαρης, από τους κόκκινους φανατικούς. Πιο παλιά, ο Βασιλόπουλος. Και τόσοι άλλοι…
Ασχετα με τη μεθόδευση, η διοίκηση του Ολυμπιακού επιχείρησε καίριο χτύπημα με την πρόταση στον Μαρκόπουλο. Θα ήταν στοίχημα, αλλά στοίχημα με υπολογισμένο ρίσκο. Όχι μπαλωθιά στα τυφλά, τύπου Φλέμινγκ ή Κολέ. Εφ’όσον δεν επιθυμεί να σερβίρει ξαναζεσταμένο φαγητό, απευθύνθηκε στον καλύτερο Ελληνα προπονητή της σημερινής αγοράς.
Το έγραψα τις προάλλες με άλλη αφορμή και το επαναλαμβάνω: ο Μαρκόπουλος θα ήταν εδώ και χρόνια προπονητής της Εθνικής Ανδρών, εάν είχε πιο μεγάλο στόμα και πιο λαμπερό προφίλ. Αλίμονο όμως, του λείπει το πιο σημαντικό προσόν.
Στη χώρα όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα, η έξωθεν καλή μαρτυρία γίνεται συχνά αποκλειστικό προνόμιο όσων υπερασπίζονται τα χρώματά τους με αφιόνι και αντριλίκι.
Το λαϊκό έρεισμα που αποτελεί κύριο επιχείρημα της υποψηφιότητας Μίλαν Τόμιτς παραμένει ισχυρό παρά την ταπεινωτική ήττα από την Κηφισιά, αφού αποκτήθηκε πυξ και λαξ.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Χάθηκε το εμείς κυριαρχεί το εγώ!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης με αφορμή την ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΟΦΗ, γράφει για το εμείς που έχει χαθεί στην ομάδα καθώς πλέον κυριαρχεί το εγώ.
Σαν να μην έγινε ποτέ η διακοπή του πρωταθλήματος για δύο εβδομάδες. Από την απογοήτευση και την θλίψη στο Εστορίλ , στην πίκρα και την ξενέρα με τον ΟΦΗ μέσα στην Λεωφόρο.
ADVERTISEMENT
Ο κόσμος του Παναθηναϊκού πήγε Λεωφόρο, την γέμισε , αλλά έφυγε με σκυμμένο κεφάλι και ανήσυχος, ότι την ομάδα την έχει πάρει η κατηφόρα και κανείς δεν ξέρει , που θα σταματήσει. Από το 1987 είχε να χάσει ο Παναθηναϊκός στην Αθήνα από τον ΟΦΗ και έγινε χθες μετά από 27 χρόνια!
Πέρυσι τέτοια εποχή πάλι ο Παναθηναϊκός είχε χάσει στην Λεωφόρο με 2-1 από τον Πανθρακικό με τον ίδιο τρόπο. Δύο ανόητα λάθη στην άμυνα και μία ενδιάμεση ισοφάριση των «πρασίνων», που τελικά το έχασαν το ματς.
Το ίδιο έγινε και με τον ΟΦΗ. Δυόμισι φάσεις έκανε ο ΟΦΗ και έβαλε δύο γκολ σαν σε…..προπόνηση. Στο πρώτο γκολ ο σκόρερ Μερεμπιασβίλι ήταν εντελώς μόνος μέσα στην περιοχή και «εκτέλεσε». Στο δεύτερο γκολ ο Μακρής βρέθηκε μόνος στην  μικρή περιοχή ξεχασμένος από τον Μπούρμπο και έστειλε τους συμπαίκτες του στα ουράνια. Και στις δύο περιπτώσεις ο Στιλ, δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το μοιραίο.
Πέρυσι υπήρχε η δικαιολογία της νέας ομάδας, που «χτίζεται», φέτος δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Δεν γίνεται ένα χρόνο μετά ο προπονητής και οι παίκτες να κάνουν τα ίδια λάθη, που έκαναν. Αν δεν είχε μεσολαβήσει η καλή εικόνα του δευτέρου γύρου και η κατάκτηση του κυπέλλου θα λέγαμε, ότι αυτοί είναι τόσο μπορούν. Αυτό εγώ δεν το δέχομαι. Δεν δέχομαι, δηλαδή, ότι ο Παναθηναϊκός με αυτό το ρόστερ με τις ελλείψεις, που έχει, δεν μπορεί να παίξει καλύτερα από αυτό , που είδαμε με Εστορίλ και ΟΦΗ, αλλά και σε προηγούμενα ματς, άσχετα
 αν τα κέρδισε η ομάδα.
Πέρα από την απουσία του Μπέργκ και σαφέστατα την μη ύπαρξη στο ρόστερ του Αμπέντ ο Παναθηναϊκός δεν έχει στα περισσότερα ματς φέτος ένα βασικό στοιχείο. Το εμείς και το θυσιάζομαι για τον διπλανό μου, για την ομάδα. Το δίνω τα πάντα για να αποδείξω.
Ναι δέχομαι, ότι η ομάδα έχει προβλήματα απέναντι στις κλειστές άμυνες, δέχομαι ότι η απουσία του Μπέργκ κάνει μπαμ , διότι ο Πέτριτς παίζει σαν πρώην ….παίκτης και οι Καρέλης, Κλωναρίδης(ειδικά ο δεύτερος) έχουν πρόβλημα, όταν δεν έχουν χώρο να κινηθούν. Άλλο αυτό, όμως, και άλλο να μην βλέπεις ψυχή, να μην βλέπεις φλόγα για τη νίκη, να μην βλέπεις κίνηση χωρίς την μπάλα, να μην βλέπεις ότι βλέπουν το κάθε ματς σαν να μην υπάρχει αύριο.
Μερικές φορές και οι λεπτομέρειες δείχνουν την διαφορά. Δείτε πως πανηγύρισαν όλοι οι παίκτες την ισοφάριση. Λες και είχαν κάνει το 5-0 και όχι σαν να ήταν το γκολ, που τους έβαζε πάλι στην ίδια θέση και έτοιμους να πάρουν τη νίκη στα 18 λεπτά, που έμεναν. Δείτε και μερικούς πανηγυρισμούς από περσινά γκολ , για να καταλάβετε τι λέω. Στην ομάδα έχει χαθεί το εμείς, κυριαρχεί το εγώ και ο Αναστασίου μπερδεμένος από όλη αυτή την ιστορία κάνει και λάθη, αλλά κυρίως δεν βελτιώνει την ομάδα, όσο περνάει ο καιρός , ενώ θα έπρεπε.
Είμαι σίγουρος, ότι μέσα του θα νοιώθει πιο μπερδεμένος από κάθε άλλη στιγμή από τότε, που ήρθε στην ομάδα. Και φυσικά -το είχα γράψει και τότε που την έκανε την δήλωση -στο πίσω μέρος του μυαλού του κάθε φίλου της ομάδας είναι και η δήλωση του κόουτς «είμαστε πλήρεις», που θα φουντώνει μετά από κάτι τέτοια ματς σαν και αυτό με τον ΟΦΗ.
Τα ματς είναι συνεχόμενα και το πρόγραμμα μοιάζει με βουνό. Με την εικόνα, που δείχνει η ομάδα ελάχιστοι πιστεύουν εκτός ομάδας, ότι μπορεί να κάνει restart.
Aυτό, που πρέπει να καταλάβουν και οι παίκτες και ο προπονητής είναι, ότι η περσινή χρονιά πέρασε και φέτος χρειάζεται να αποδείξουν και πάλι ότι μπορούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Όχι ποδόσφαιρο κατοχής και να γυρνάνε, γύρω-γύρω την μπάλα, όπως με τον ΟΦΗ. Αλλά ποδόσφαιρο, που είδαμε πέρυσι με πλαγιοκοπήσεις , κάθετες πάσες, κινήσεις χωρίς την μπάλα και με φλόγα και δίψα σε κάθε ματς σαν να είναι τελικός. Και όχι αυτό το νερόβραστο πράγμα, που βλέπουμε φέτος.
Η στήριξη πέρυσι υπήρξε , φέτος υπάρχουν ανάλογες απαιτήσεις και ο κόσμος δεν θα συνεχίζει να στηρίζει, αν βλέπει μία ομάδα χωρίς νεύρο και παίκτες να κάνουν τα ίδια λάθη σε άμυνα και επίθεση . Ας το καταλάβουν όλοι αυτό , που είναι στην ομάδα και ας το βάλουν στο μυαλό τους. Από την διοίκηση μέχρι τον τελευταίο παίκτη. Ολοι έχουν υποχρέωση να ΚΑΝΟΥΝ τα πάντα, για να αλλάξει πρόσωπο η ομάδα.
Και φυσικά τον Γενάρη να γίνουν μεταγραφές σαν του περσινού καλοκαιριού και όχι σαν του φετινού, που όλοι βλέπουμε πλέον ότι έγιναν λάθη, που στοιχίζουν στην ομάδα.
ΥΓ: Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στον Γκατούζο για την συγγνώμη που ζήτησε από τον κόσμο που πήγε στο γήπεδο και από τον Αναστασίου για το θέατρο, που έκαναν οι παίκτες του ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο –με την ανοχή του Κομήνη- όταν κάθε τρεις και λίγο ήταν κάτω. Το ότι βγήκε ο ίδιος ο Γκατούζο και είπε ότι οι παίκτες που το έκαναν σε σεβάστηκαν το ποδόσφαιρο , τα λέει όλα. Στις καθυστερήσεις από τα 5.30 λεπτά ζήτημα είναι να παίχτηκε το 1.30. Παρόλα αυτά εγώ σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν δέχομαι ότι το θέατρο των παικτών του ΟΦΗ είναι η αιτία, που ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε. Παναθηναϊκός είσαι. Μπες στο πρώτο ημίχρονο βάλε δύο γκολ και άστους μετά να τρέχουν. Αντί για αυτό είδαμε μία ομάδα να παίζει στην έδρα της και να μην κάνει ούτε μία καθαρή ευκαιρία σε 45 λεπτά απέναντι σε μία ομάδα, που αμυνόταν...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Να φοβάσαι την ομάδα που έχει ρέντα!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τη μάχη του τίτλου και τον συνδιεκδικητή του Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ. 
Ο ΠΑΟΚ πάει καλά. Να είμαστε ειλικρινείς τώρα. Πέντε σερί νίκες, μετά από Χ στην πρεμιέρα με την Καλλονή στην άδεια Τούμπα, δεν είναι μικρό πράγμα.
ADVERTISEMENT
Κι εγώ δεν μπορώ να έχω το σκεπτικό, «ναι, αλλά δεν ξέρω αν αντέξει». Το δικό μου το σκεπτικό είναι ότι ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος, τρεις πόντους μπροστά κι άρα πολύ σοβαρός διεκδικητής του τίτλου από τον Ολυμπιακό. Βεβαίως και δεν ξέρω αν αντέξει. Αλλά ποιος μου λέει κιόλας ότι δεν θα αντέξει να παίζει αυτό το πιεστικό ποδόσφαιρο, με το πολύ τρέξιμο.
Και να σας πω και κάτι άλλο: τις ομάδες που έχουν ρέντα, εγώ πάντα λέω ότι πρέπει να τις φοβάσαι. Κι ο ΠΑΟΚ έχει ρέντα. Τον πάει ρε παιδί μου η μπάλα.
Παίζει με τον Ατρόμητο χθες και δεν έχει μισή φάση. Και κάνει ένα σουτ της απελπισίας αυτός ο Κάτσε κι ο Τζενάμο το πνίγει το κουνέλι. Ξέρεις τι είναι να προηγείσαι από το τίποτα, παίζοντας με ένα αντίπαλο που κάθε χρόνο σου δημιουργεί προβλήματα μέσα στο σπίτι σου;
Παίζει με τον ΟΦΗ τις προάλλες και στο πρώτο σουτ, στο πρώτο λεπτό, ανοίγει το σκορ!
Ακόμη και  στην Ευρώπη. Έπαιζε με την Ντινάμο Μινσκ, κερδίζει κόρνερ στο 3’, εκτελεί το κόρνερ κι ένας αμυντικός τη βάζει μόνος του στα δίκτυα με απίθανη κεφαλιά!
Κι η ρέντα στο ποδόσφαιρο είναι μεγάλο πράγμα-το έχουμε ζήσει και στον Ολυμπιακό. Άμα σου κάθονται τα αποτελέσματα, γίνεσαι δύο φορές καλύτερος. Και του ΠΑΟΚ του κάθονται. Πάει στο Αγρίνιο κσι στο 90’ θα μπορούσε εύκολα να γίνει το σκορ 1-1. Πάει στον Πλατανιά και ό,τι κάνει του βγαίνει και τελειώνει με 4-0!
Να σας πω και το άλλο: ο ΠΑΟΚ τα δύο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος τα έχει παίξει στην Τούμπα, με ΟΦΗ και Ατρόμητο. Και τώρα θα παίξει πάλι στην Τούμπα, με τη Βέροια! Τρία σερί εντός έδρας, λόγω της μετάθεσης της μίας αγωνιστικής. Αν λοιπόν συνεχίσει να εκμεταλλεύεται την έδρα, θα κρατάει την πρώτη θέση και θα παίρνει ψυχολογία. Και στο Καραϊσκάκη ακόμη να χάσει, μπορεί να είναι πρώτος το Δεκέμβρη η, τέλος πάντων μέσα στη μάχη για τον τίτλο. Και να κοιτάξει το χειμώνα να ενισχυθεί.
Πρόβλημα με τη διαιτησία δεν έχει το παραμικρό. Ίσα ίσα. Στο Αγρίνιο αυτός πήρε το πέναλτι που δικαιούνταν και νίκησε. Ο Ολυμπιακός δεν πήρε το πέναλτι που δικαιούνταν κι έφερε Χ...Κι οι επόπτες κι αν τον παίζουν καλά τον ΠΑΟΚ. Μάτια έχουμε και βλέπουμε. Ας μου βρει κάποιος έστω ένα οφσάϊντ στο οποίο αδικήθηκε ο ΠΑΟΚ από την αρχή της σεζόν. Αντίθετα, εγώ ξέρω αρκετές περιπτώσεις οφσάϊντ στις οποίες ευνοήθηκε.
Πρόβλημα με το πώς τον παίζουν οι αντίπαλοι δεν έχει. Ο Παναιτωλικός με τον Ολυμπιακό σκίστηκε. Με τον ΠΑΟΚ όχι. Ο Ατρόμητος το ίδιο. Ο Πλατανιάς, θα με θυμηθείτε, θα κάνει τη ζωή του Ολυμπιακού πολύ πιο δύσκολη, σε σχέση με το παιχνίδι του με τον ΠΑΟΚ. Προσέξτε, δεν υπονοώ τίποτα. Αυτό που εννοώ είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι άλλο μέγεθος και κίνητρο για κάθε αντίπαλο. Εξιτάρει κάθε αντίπαλο, ομάδα και παίκτη, περισσότερο να πάει καλά κόντρα στον Ολυμπιακό, στο μόνιμο πρωταθλητή, στον Ολυμπιακό του Τσάμπιονς Λιγκ.
Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά φέτος βλέπω μεγάλη μάχη για το πρωτάθλημα-καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Κι ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι προετοιμασμένος για μεγάλη μάχη, ώστε να υπερασπιστεί τον τίτλο του.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Σκάνδαλο και μπάχαλο!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για μπάσκετ, μπάλα, βόλει και παραθέτει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ με το αντικείμενο που δεν έδειξε η κάμερα στο Παλέ!
Ήθελα να γράψω πάρα πολλά, αλλά νομίζω ότι είναι προτιμότερο να γράψω λίγα και καλά...
Κάθε άλλη απόφαση πέρα από την συνέχεια στο παιχνίδι ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ από το σημείο που ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑ σταμάτησε θα αποτελεί μέγιστο σκάνδαλο. Και τι έγινε θα πει κάποιος. Μετά την Κουρομπίλια θα λές και για τον... Αναστόπουλο. Δεν θα έλεγα το ίδιο αν ο κύριος ρέφερι0 που φυσικά συνέχισε κανονικά το ματς στην Αθήνα που έπεφταν φωτοβολίδες στα κεφάλια των παικτών- δεν ξεκινούσε το ματς λόγω της κορδέλας που δέχθηκε στο ξεκίνημα. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι είναι δεδομένο ότι πρόκειται για ατύχημα, εκτός αν ήθελε αυτός που την πέταξε να χτυπήσει τον Βεζένκοφ που ήταν ακριβώς δίπλα στον Αναστόπουλο.
ADVERTISEMENT
Δεν με νοιάζει αν έχασαν πολλές ή λίγες ευκαιρίες οι παίκτες του ΑΡΗ. Όντως στην μπάλα παίζει και ο τερματοφύλακας που είναι αλήθεια ότι έβγαλε καμία δεκαριά. Όταν όμως έχεις 20 τελικές και δεν σκοράρεις φταις πρώτα εσύ. Ας κοιτάξουν λοιπόν παίκτες και προπονητής να μπαίνουν στο γήπεδο και ας κερδίζουν όπως η λατρεμένη Λίβερπουλ την ΚΠΡ. Να κερδίζουν...
Εδώ και ένα μήνα γράφω για την σχέση του ΑΣ με τον Γαλανό και πως ο Ερασιτέχνης είναι αυτός που καθορίζει το πλαίσιο συνεργασίας από την στιγμή που υπογράφει και έχει τις νομικές ευθύνες. Σήμερα πρώτη φορά ο ΑΣ είπε ότι ο Γαλανός βάση των παραστατικών που έχουν παραδοθεί έχει κάνει απλά και μόνο διαχείριση χρημάτων. Όσα εισέπραξε δηλαδή, τόσα διέθεσε στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο Γαλανός λέει ότι έχει βάλει από την τσέπη του 117.000 ευρώ. Επίσης μετά τον Παπαγεωργίου λέει ότι φεύγει αν δεν φύγει ο Οικονόμου. Η πλάκα είναι ότι ως την Παρασκευή πρόεδρος θα είναι με την βούλα του Ειρηνοδικείου και για 6 μήνες είτε ο Ψηφίδης, είτε ο Δεσύπρης. Και αυτοί οι δυο όσα λέει ο Οικονόμου τα λένε επί δέκα! Ας πάρει, λοιπόν, μία απόφαση ο ΑΣ και ας πει δημόσια ότι συνεχίζει με ή χωρίς τον Γαλανό, όπως επίσης πως θα βγει οικονομικά η χρονιά αν παύσει από την θέση του, τον υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος.
Μέχρι και την Τρίτη στην συνέντευξη Τύπου του Γαλανού ο ένας εκθείαζε τον άλλο και από χθες έσκασαν βόμβες που όμως δεν ήταν βόμβες γιατί πολύ απλά όλα αυτά τα θέματα υπήρχαν και τότε. Και με τα παραστατικά και με το αν πέρασαν από το λογιστήριο τα χρήματα και με τα διαρκείας και με τα συμφωνητικά των παικτών και με τις εγγυήσεις και με το ποιος πληρώνει και ποιος...κάνει έρωτα! Στο τέλος όμως επειδή ΠΑΛΙ Ο ΑΡΗΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ τελειώστε το θέμα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ( ο άλλος είναι τέλος ο Καλαιτζίδης και παραμονή ο Γαλανός που μάλλον όμως δύσκολα θα αποφασιστεί). Βάλτε τέλος στο μπάχαλο!
Πάω και στο θέμα του Καλαιτζίδη με τα...μαχαιρώματα. Εγώ λέω ότι πλέον τον λόγο έχουν τα δικαστήρια και πριν από αυτά αν κάποιος επιχειρεί να καταδικάσει την μία ή την άλλη πλευρά προφανώς ή αυτόπτης μάρτυρας ήταν ή έχει άλλα κίνητρα.
ΥΓ1 Μπράβο στον Πρέλεβιτς για την αντίδρασή του να βγάλει έξω τον...κύριο που από το πρώτο λεπτό έβριζε και προκαλούσε. Για αυτόν που ο Σταύρος λέει ότι δεν στέκει καλά και παντού κάνει τα ίδια. Πώς όμως βρέθηκε εκεί και ποιος τον έβαλε μέσα στους 40 επίσημους του ΠΑΟΚ;  Α και ένα μπράβο στον κόσμο του ΑΡΗ που δεν αντέδρασε γιατί προφανώς έπρεπε να ξέρει ότι οι χειρονομίες γινόντουσαν από κάποιον που έχει παέι στο Καραισκάκη με κασκόλ του ΠΑΟΚ.
ΥΓ2 Όσο για την...παλικαρίσια στάση του ΠΑΟΚ θα την δω στον αθλητικό δικαστή. Εκεί θα φανεί αν θέλουν να συνεχιστεί το ματς ή αν θα σφυρίζουν αδιάφορα. Όσοι δε επιχειρούν να συγκρίνουν την εκκένωση στο κλειστό της Πυλαίας μετά από 10 κροτίδες και μάνικες με νερό στα 23 δεύτερα πριν το τέλος με την διακοπή λόγω του αντικειμένου αγνώστου ταυτότητας που ήταν αόρατο και έπεσε στο γήπεδο. Είναι το ίδιο αντικείμενο ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ βλέπετε στο παρακάτω βίντεο να βρίσκεται μπροστά από τα αυτοκίνητα http://http://www.patrasevents.gr/article/17924-i-farsa-me-to-aorato-antikeimeno-video
ΥΓ3 Χαλαρά 0-3 στο βόλει με την υπερομάδα που θα διέλυε για πλάκα τον ΑΡΗ. Άνετο 0-3 και πρόκριση επί του συμπολίτη, αλλά ενώ το είδα προαναγγελία σε πρωτοσέλιδα μετα δεν είδα το τελικό σκορ. Περίεργα πράγματα!
ΥΓ4 Πραγματικά είναι ντροπή σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ να κατηγορούνται οι αντίπαλοι οπαδοί ότι πέταξαν μπουκάλι ρετσίνας και ειδικά... Μαλαματίνα! Ούτε αυτή την είδαμε βέβαια (καταγγέλλω τις κάμερες της NOVA), αλλά την σχολιάζουμε. Αυτές που καρφώνονταν στα κόρνερ τις βλέπαμε, αλλά δεν τις σχολιάζαμε!

*Πηγή: gazzetta.gr*