Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ολη η αλήθεια για τον προπονητή του Ολυμπιακού και τον Τόμιτς!!

Ο σοφός ελληνικός λαός έχει πει: «Οσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος».

Ολη η αλήθεια για τον προπονητή του Ολυμπιακού και τον Τόμιτς
Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος
Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Ολυμπιακού, όπου νοικοκύρης οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος και ο Μίλαν Τόμιτς που μετά την παραίτηση Μπαρτζώκα του ζητήθηκε να αναλάβει προσωρινά τις τύχες της ομάδας.

Τις τελευταίες δέκα μέρες, μετά δηλαδή το παιχνίδι του κυπέλλου και τα όσα ακολούθησαν, γράφονται και λέγονται πολλά. Η αλήθεια είναι ότι αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα. Ο καθένας λέει και γράφει ότι θέλει. Κι εμείς μαζί. Ας δούμε όμως τα πράγματα πιο αναλυτικά και στις επόμενες γραμμές θα διαβάσετε κάτι που δεν χωρά αμφισβήτηση.

Από την πρώτη στιγμή οι Αγγελόπουλοι βγήκαν στην αγορά ψάχνοντας για προπονητή. Το πρώτο όνομα που ακούστηκε ήταν αυτό του Τζόρτζεβιτς. Ακούστηκε. Δεν τον εξέτασαν ποτέ στον Ολυμπιακό και το είχαν διαψεύσει από την πρώτη στιγμή. Ο Τζόρτζεβιτς αυτοπροτάθηκε και λίγο μετά ο ίδιος είπε ότι δεν είναι διαθέσιμος! Μάλιστα είπε ότι ποτέ δεν του έγινε πρόταση από τον Ολυμπιακό. Αυτό παρουσιάστηκε ως χυλόπιτα, χωρίς να ληφθούν υπ’ όψη ούτε αυτά που είπε ο επίσημος Ολυμπιακός, ούτε η δήλωση του Σέρβου προπονητή.
Στη συνέχεια προέκυψε θέμα με τον Κολέ. Ο Γάλλος που οδήγησε την Εθνική ομάδα της χώρας του στην πρώτη θέση της Ευρώπης και στην τρίτη του κόσμου μέσα σε 13 μήνες ήταν η μοναδική περίπτωση που απασχόλησε πραγματικά τους «ερυθρόλευκους». Οι Αγγελόπουλοι συμφώνησαν με τον Γάλλο, πρότειναν στη Στρασμπούρ να εξαγοράσουν το συμβόλαιό του, αλλά ο πρόεδρος της γαλλικής ομάδας αρνήθηκε. Αυτά είναι τα δεδομένα. Για κάποιους ο Κολέ δεν ήταν ο κατάλληλος για τον Ολυμπιακό. Για κάποιους ήταν. Δεν εξετάζουμε αυτό το θέμα όμως. Τα αφεντικά του Ολυμπιακού έκριναν ότι αυτός ήταν ο κατάλληλος και προσπαθήσαν να του σπάσουν το συμβόλαιο.
Οι μέρες πέρασαν και ο Ολυμπιακός με τον Τόμιτς στον πάγκο κέρδισε τον Απόλλωνα και πέρασε από την έδρα της Βαλένθια. Αυτές τις μέρες δεν σταμάτησε να γράφεται και να ακούγεται ότι οι Πειραιώτες μιλούν με τον Κολέ και ψάχνουν προπονητή. Το Στρασβούργο έβγαλε ανακοίνωση ότι ο Κολέ δεν παραχωρείται, ο Ολυμπιακός δεν είπε ποτέ ότι συνεχίζει για τον Γάλλο, αλλά οι φήμες εξακολούθησαν.
Πριν από το παιχνίδι με την Κηφισιά – κι εδώ είναι αυτό που γράψαμε στην αρχή ότι θα διαβάσετε κάτι που δεν χωρά αμφισβήτηση – οι Αγγελόπουλοι συναντήθηκαν με τον Μίλαν Τόμιτς. Δεν το δημοσιοποίησαν ποτέ όπως κάνουν άλλωστε τα τελευταία 10 χρόνια που έχουν μπει στην μπασκετική μας καθημερινότητα και φυσικά ο Τόμιτς που δεν μιλά ούτε στη γυναίκα του, δεν είπε κουβέντα. Το τι ακριβώς ειπώθηκε στη συνάντηση το ξέρουν οι τρεις τους. Εμείς ξέρουμε ότι στον Τόμιτς οι Αγγελόπουλοι είπαν τις σκέψεις τους για τον Μαρκόπουλο. Δεν τον άφησαν ποτέ στο σκοτάδι.
Και πάμε και στο θέμα Μαρκόπουλου. Ο μάνατζερ του έμπειρου τεχνικού τον πρότεινε στον Ολυμπιακό και η απάντηση που πήρε είναι ότι ενδιαφέρει με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει αντίρρηση από την ομάδα του. Ο Μαρκόπουλος συμφώνησε, στην πορεία όμως τα δεδομένα άλλαξαν. Το «όχι» της διοίκησης του ΠΑΟΚ δεν είναι το θέμα, αλλά το πώς αυτό τελικά προέκυψε. Υπήρξε πίεση και μάλιστα μεγάλη ώστε η διοίκηση να μην ανάψει το πράσινο φως στον Έλληνα τεχνικό.
Και φτάνουμε στο σήμερα, όπου αυτά που έγιναν και ειπώθηκαν στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού έγιναν για το καλό της ομάδας μελλοντικά και σίγουρα με τη συγκατάθεση των Αγγελόπουλων. Είτε αυτή έχει προπονητή τον Τόμιτς, είτε τον έχει άμεσο συνεργάτη του προπονητή που τελικά θα επιλεγεί, γιατί ο Μίλαν ήταν, είναι και θα παραμείνει «στρατιώτης» του Ολυμπιακού.

Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: