Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ο αδικημένος κύριος Μαρκόπουλος!!

Ο Νίκος Ζέρβας γράφει για την μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Σούλη Μαρκόπουλου και το αβέβαιο αύριο του Ολυμπιακού, μετά την αρνητική εξέλιξη με τον προπονητή του ΠΑΟΚ.

Ο αδικημένος κύριος Μαρκόπουλος
Η 19η Οκτωβρίου επεφύλασσε –εκτός των άλλων- στο ελληνικό μπάσκετ δύο μεγάλες… αντιθέσεις. Ο Δημήτρης Μαυροειδής οδήγησε ακμαίος τη Νέα Κηφισιά στην πιο ιστορική της νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, από τον οποίο αποχώρησε ως… κατεστραμμένος. Λίγες ώρες αργότερα, ο Σούλης Μαρκόπουλος, που έφτασε πιο κοντά από ποτέ σε ένα πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ -το 1994, στον αλησμόνητο τελικό των… ξεκάλτσωτων παικτών στο ΣΕΦ- κόντρα στον Ολυμπιακό, «έκατσε» και… σηκώθηκε αμέσως από τον πάγκο των «ερυθρόλευκων».

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Τι σχέση έχουν ο πρώην διεθνής σέντερ με τον 64χρονο τεχνικό και που είναι η αντίθεση; Ο πρώτος άρπαξε τη δεύτερη ευκαιρία καριέρας από τα… μαλλιά και ο δεύτερος, έχασε τη μία και μοναδική που του δόθηκε. Η καλύτερα, του την στέρησε η ελληνική οπαδική νοοτροπία, που πλέον έχει τη δύναμη να καθορίζει ανθρώπινες συμπεριφορές και να κατευθύνει αποφάσεις συλλόγων. Στην περίπτωση του Μαυροειδή έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινο-αθλητικό πείσμα και θέληση για άμεση επάνοδο στο υψηλό επίπεδο, -κακώς κάποιοι δεν τον πίστεψαν-. Ο Σούλης Μαρκόπουλος, (ο πιο αδικημένος Έλληνας προπονητής), πιθανότατα να μην ανέβει ποτέ σε αυτό.

Μακάρι ο χρόνος να με διαψεύσει και να του δοθεί ξανά μία ευκαιρία σε ομάδα Ευρωλίγκας ή τουλάχιστον στην Εθνική. Ο 64χρονος τεχνικός δικαιούταν απόλυτα να καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού για να αποδείξει αν μπορεί να τα καταφέρει, και μάλιστα σε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους του τμήματος τα τελευταία χρόνια. Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, έκαναν μία πολύ καλή επιλογή κρίνοντας μπασκετικά και χωρίς να σκεφτούν το ενδεχόμενο επικοινωνιακό κόστος της πρόσληψης του προπονητή του ΠΑΟΚ. Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν, γιατί οι… οπαδοί αποφάσισαν. Στον ελληνικό αθλητισμό, όταν κάποιος διανοηθεί να ανέβει ένα-δύο σκαλιά επαγγελματικά, να λύσει το οικονομικό πρόβλημα -που ίσως ο ίδιος ο σύλλογος που υποστηρίζουν- του έχει δημιουργήσει, θεωρείται προδότης! Αυτή είναι η… ανταμοιβή για όλα όσα έχει προσφέρει ο συγκεκριμένος άνθρωπος στην ομάδα.

Υπό τον φόβο αλυσιδωτών αντιδράσεων, ο πάντα σεμνός και αδαμάντινος χαρακτήρας του Σούλη Μαρκόπουλου, «λύγισε» από το βέτο και δεν πήρε το ρίσκο να απολαύσει αυτό που αξίζει. Ακόμα και τώρα, που προπόνησε κανονικά την ομάδα τη Δευτέρα, κάποιοι φωστήρες της εξέδρας (όταν θυμούνται να πηγαίνουν στο γήπεδο), υποστηρίζουν ότι έτσι και αλλιώς, παραστράτησε. Αθάνατη Ελλάδα…

Όσο για τον Ολυμπιακό; Συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και η ήττα (που επήλθε και λόγω της κούρασης από το πολύωρο ταξίδι της επιστροφής από τη Βαλένθια), έκανε ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση. Τα αγωνιστικά προβλήματα που έχουν να λύσουν οι «ερυθρόλευκοι» είναι αρκετά και καταγεγραμμένα, αλλά υπάρχει χρόνος και η επιστροφή των τραυματιών θα λειτουργήσει ευεργετικά. Αρκεί να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση στις αποφάσεις της διοίκησης για το ποιος θα αντικαταστήσει τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Το «χαρτί» του Μίλαν Τόμιτς λογικά «κάηκε» οριστικά –ίσως με λάθος τρόπο απέναντί του- και πιθανότατα να είναι επιβεβλημένο πλέον από τη διοίκηση, να δαπανήσει περισσότερα χρήματα απ’ όσα υπολόγιζε για να βρει την καταλληλότερη λύση. Ο χρόνος πιέζει πλέον… επικίνδυνα.

Υ.Γ. Η οργανωμένη και συνεπής διοικητικά (σπάνιο στην Ελλάδα), Νέα Κηφισιά, του πολύ καλού και ανερχόμενου, Ηλία Παπαθεοδώρου και των ποιοτικών και έμπειρων ελλήνων παικτών, έπαιξε όμορφο και έξυπνο μπάσκετ και χάρισε στο πρωτάθλημα κάτι από την αίγλη που του λείπει. Η αύξηση του ανταγωνισμού και η παραπάνω από μία ήττα των «αιώνιων», θα φέρει σταδιακά και πάλι τον κόσμο στα γήπεδα. Μόνο έτσι το ενδιαφέρον για τη Basket League θα υπάρχει και κατά τη διάρκεια της σεζόν και όχι μόνο τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου.

Υ.Γ.1: Προς αποκατάσταση των περί… παράνομης προσέγγισης του Σούλη Μαρκόπουλου, χωρίς την έγκριση της ομάδας του, ο ΠΑΟΚ είχε κανονίσει έκτακτο ΔΣ το βράδυ της Κυριακής για να εγκρίνει την πρόσληψη του Γιάννη Σφαιρόπουλου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: