Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Οι απανωτές γκάφες των Αγγελόπουλων...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τους λάθους χειρισμούς των αφεντικών του μπασκετικού Ολυμπιακού που άφησαν εκτεθειμένους τους ίδιους, την ομάδα, αλλά και πολύ σημαντικά πρόσωπα...
Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι είναι φανερό ότι από την πρώτη στιγμή είχαν αποφασίσει να μην κρατήσουν τον Μίλαν Τόμιτς. Προφανώς δεν θα κρίνω την επιλογή τους. Ειλικρινά και όχι σχηματικά το λέω, ότι “αυτοί ξέρουν καλύτερα”. Από τη στιγμή λοιπόν που το είχαν πάρει απόφαση και ήξεραν ότι θα αρχίσουν να χτυπούν πόρτες προπονητών ανά την Ευρώπη, ώστε να βρουν τον διάδοχο του Μπαρτζώκα έπρεπε αν μη τι άλλο να σεβαστούν την ιστορία του Τόμιτς σε αυτή την ομάδα και να τον ενημερώσουν. “Μίλαν είμαστε σε αναζήτηση προπονητή. Θα είσαι πρώτος μέχρι να τον βρούμε και στη συνέχεια θα συνεχίσεις ασφαλώς στο προπονητικό τιμ”. Τόσο απλά, τόσο εύκολα, τόσο ξεκάθαρα.
ADVERTISEMENT

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι επέλεξαν να τον αφήσουν στο σκοτάδι. Οχι μόνο τις πρώτες ημέρες, αλλά και μετά τη μεγάλη νίκη επί της Βαλένθια. Ο Τόμιτς προσπαθούσε να καταλάβει από τα ρεπορτάζ των συναδέλφων αν θα μείνει ως πρώτος ή όχι. Μετά την ήττα από την Κηφισιά όπως ήταν φυσιολογικό του βγήκε και ο εκνευρισμός για το γεγονός ότι κανείς δεν του είχε μιλήσει.

Την ίδια ώρα όχι μόνο από τα ρεπορτάζ, αλλά και με δηλώσεις των ίδιων των πρωταγωνιστών ο Ολυμπιακός εμφανίζονταν να έχει επαφές με τον Τζόρτζεβιτς, τον Κολέ, τον Φλέμινγκ, τον Κατσικάρη. Σε ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις μαζί με το “ναι μιλήσαμε με τον Ολυμπιακό” που δήλωνε ο κάθε προπονητής, ακολουθούσε και η... χυλόπιτα (είτε γιατί δεν ήθελε ο ίδιος ο προπονητής, είτε γιατί δεν τον άφηνε η ομάδα του). Δεν είναι και ότι πιο ελκυστικό για τον Ολυμπιακό να εισπράττει για όποιους λόγους απανωτά “όχι” και μάλιστα από προπονητές τύπου Κολέ ή Φλέμινγκ.

Το δε όσκαρ γκάφας ο Ολυμπιακός το παίρνει στην περίπτωση του Σούλη Μαρκόπουλου. Εκεί έκαψε όλα τα πιθανά και απίθανα χαρτιά του. Εκεί έχασε οποιοδήποτε χρόνο είχε και οποιοδήποτε διαπραγματευτικό ατού. Ο Τόμιτς να μείνει στον πάγκο επειδή εν τέλει οι Αγγελόπουλοι δεν μπόρεσαν να κλείσουν ούτε τον Σούλη Μαρκόπουλο είναι κάτι που προφανώς δεν παίζει. Εκθέτει και τους ίδιους τους Αγγελόπουλους που θα έχουν κρατήσει στον πάγκο τους έναν προπονητή που τον θεωρούσαν λιγότερο ικανό και από τον Σούλη Μαρκόπουλο, αλλά και τον ίδιο τον Τόμιτς που προφανώς δεν μπορεί να δεχτεί κάτι τέτοιο. Κατά την άποψη μου από την συμπεριφορά του συλλόγου απέναντι στον ίδιο (και δεν αναφέρομαι στο ότι δεν τον κράτησαν ως πρώτο, αυτό επαναλαμβάνω ήταν μία επιλογή που είχαν κάθε δικαίωμα να την κάνουν οι Αγγελόπουλοι), η λογική λέει ότι ο Τόμιτς δεν θα συνεχίσει ούτε ως βοηθός κάποιου, όποιου κι' αν έρθει. Αλλά τέλος πάντων αυτή είναι μία δική μου ερμηνεία.

Ο Ολυμπιακός έδωσε... ρεσιτάλ και στον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση Μαρκόπουλου. Τον προπονητή του ΠΑΟΚ ή τον ανακοινώνεις όταν έχεις υπογράψει μαζί του, ή αν υπάρξει διαρροή με οποιοδήποτε τρόπο, τον “καις” για να μην μπλέξεις. Ετσι όπως το χειρίστηκαν οι Αγγελόπουλοι εκτός από τους ίδιους και τον Ολυμπιακό εκτέθηκε και ο ίδιος ο Μαρκόπουλος, προφανώς χωρίς να έχει την παραμικρή ευθύνη. Αν εν τέλει ο Ελληνας προπονητής μείνει στον ΠΑΟΚ πώς θα δουλέψει; Οχι μέχρι το 2019 που έχει συμβόλαιο, αλλά ακόμη και την φετινή σεζόν. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, προφανώς λανθασμένα τον έχουν κατατάξει λέει στην κατηγορία “προδότης”. Αστεία πράγματα για έναν άνθρωπο που έχει δώσει τα πάντα για τον ΠΑΟΚ και έχει πάρει ελάχιστα.

Για να επανέλθουμε λοιπόν στους χειρισμούς των αδερφών Αγγελόπουλων, οι οποίοι αλήθεια είναι ότι σε τέτοια αυτογκόλ δεν μας είχαν συνηθίσει, η κατάσταση μετά τις απανωτές γκάφες τους έχει εξελιχθεί ως εξής:
Ο Ολυμπιακός δεν έχει προπονητή, έχει “κάψει” τον Τόμιτς, φέρεται να έχει δεχτεί ένα σωρό χυλόπιτες από προπονητές μέτριου βεληνεκούς, χάλασε την σχέση του με τον ΠΑΟΚ χωρίς λόγο και αιτία και έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τον Σούλη Μαρκόπουλο. Πραγματικά ήθελε πολύ προσπάθεια για να τα κάνει όλα λάθος ο Ολυμπιακός και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι.
Και μέσα σε όλα αυτά ήρθε και η ήττα από την Κηφισιά για να επιβεβαιώσει ότι το μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού δεν είναι μόνο οι προπονητές αλλά και η πολύ κακή νοοτροπία των αθλητών του σε αρκετές περιπτώσεις...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: