Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

«Να συνεχιστεί ο αγώνας με κόσμο»

Να συνεχιστεί το παιχνίδι της Α1 μπάσκετ με τον ΠΑΟΚ ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης χαρακτηρίζοντας άδικη την απόφαση για την διακοπή του.

«Να συνεχιστεί ο αγώνας με κόσμο»
Ξεκάθαρη η θέση του προέδρου της ΚΑΕ Άρης για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ το οποίο διεκόπη.

Ο Λευτέρης Αρβανίτης χαρακτήρισε άδικη την απόφαση να μην ολοκληρωθεί το παιχνίδι και τόνισε πως το αίτημα των κίτρινων είναι να συνεχιστεί το παιχνίδι με την παρουσία του κόσμου.

«Θέλουμε να εκθέσουμε τις θέσεις μας απέναντι σε ένα σημαντικό δικαστήριο στον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ για τη διακοπή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Μια ομάδα που εδώ και δύο χρόνια παλεύει με νύχια και με δόντια να ξεκαθαρίσει όλο αυτό το χρέος, το χάος, το αίσχος που είχε δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια και τα έχει καταφέρει με αξιοπρέπεια, με τιμιότητα, με καθαρότητα, με τους παίκτες να δίνουν ότι καλύτερο έχουν, με διοίκηση που παλεύει μέρα νύχτα. Μια ομάδα που κρατάει ψηλά τη σημαία ενός πολύπαθου συλλόγου, που έχει κάνει περήφανους όλους τους Έλληνες, που έκανε τουρνούα τεράστιο μέσα στη φτώχεια της», ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου της ΚΑΕ Άρης και συνέχισε:

«Μπήκαμε στο άρθρο 99, με ιδρώτα και αίμα πληρώνουμε τα χρέη μας. Αυτή η ομάδα είχε τέτοια αντιμετώπιση σε ένα Άρης – ΠΑΟΚ, πρώτοι σε εισιτήρια διαρκείας, δεύτεροι πέρσι σε εισιτήρια πόρτας… Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος του μπάσκετ ή δεν καταλαβαίνει ή δεν σέβεται ή δεν θέλει να καταλάβει, ότι αυτή η ομάδα ότι κι αν της κάνουν, ποτέ δεν πρόκειται να παραδοθεί. Θα δίνει πάντα τη μάχη της, ειδικά αν έχει δίκιο όπως τώρα».

Ο κ.Αρβανίτης συνέχισε αναφερόμενος στο περιστατικό με την κορδέλα η οποία τραυμάτισε τον διαιτητή.

«Ήταν ένα ατυχές γεγονός, μια κορδέλα που δεν άνοιξε, τραυμάτισε ελαφρά τον πρώτο διαιτητή του αγώνα. Γενικά από την αρχή είχαμε ένα θέμα με τον συγκεκριμένο. Το πρώτο που μου είπε ήταν “πρόσεχε θα εκκενώσω το γήπεδο”. Ούτε εσκεμμένο ήταν, ούτε είχε στόχο τον διαιτητή. Μια άτυχη στιγμή ήταν και ο συγκεκριμένος την εκμεταλλεύτηκε και έκανε την πρώτη διακοπή. Του ζήτησα συγνώμη, του εξήγησα. Μου ζήτησε να δεσμευτώ και να βγω εγώ στον κόσμο να μιλήσω, ότι θα εκκένωνε το γήπεδο. Ο κόσμος επί 20 λεπτά ήταν άψογος, το είδε όλη η Ελλάδα. Δεν έγινε τίποτα. Και ξαφνικά 42’’ πριν το τέλος χωρίς κανέναν λόγο διακόπτει το ματς και πάει στα αποδυτήρια. Είδαμε όλοι καρέ – καρέ ότι δεν έχει πέσει κανένα αντικείμενο», είπε και συνέχισε:

«Αυτό που διαπιστώσαμε μετά είναι ότι πιθανότατα θα έπεσε νερό πάνω του… Γι’ αυτό ζήτησε την εκκένωση του γηπέδου. Του είπαμε ότι είναι δύσκολο να γίνει αυτό, γιατί υπήρχαν 6.000 κόσμος και συνέβαιναν πολλά γεγονότα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Γνωρίζαμε ότι ήταν έτοιμος να διακόψει το ματς με πολύ μεγάλες προσπάθειες η διοίκηση προσπάθησε να εκκενώσει το γήπεδο και το κατάφερε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δεν το εκτίμησε αυτό ο διαιτητής και χωρίς να βγει ο ίδιος να ελέγξει τον χώρο και αποφάσισε τη διακοπή. Μιλάμε για 100% λανθασμένη απόφαση, για μια άδικη απόφαση. Άδικη γιατί δεν υπήρξε λόγος για δεύτερη διακοπή.
Προχωρώντας η ώρα και το γήπεδο είχε αδειάσει, υπήρχαν 60 άτομα, μεταξύ αυτών παράγοντες, ΑμΕΑ και δημοσιογράφοι, αλλά επέμενε… Η ζημιά είναι τεράστια και άδικη για την προσπάθεια που κάνουμε. Βέβαια έχουμε στο πλευρό μας πολλά στοιχεία και πολλούς ανθρώπους που συμφωνούν μαζί μας», κατέληξε.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Άρη έκανε λόγο για μια προσπάθεια εξόντωσης που γίνεται..

«Είναι μια προσπάθεια εξόντωσης της ομάδας που μαζί με την Εθνική έβαλε το μπάσκετ στα σπίτια των Ελλήνων, με 21 τίτλους, με παίκτες σε όλες τις Εθνικές ομάδες. Βλέπουμε ότι βαλλόμαστε και πρέπει κάποια στιγμή και να αντιδράσουμε και το μπάσκετ όλο να καταλάβει ότι δεν θα κάνουμε πίσω. Ήδη το μήνυμα το έχουμε στείλει. Θα παλέψουμε στον αθλητικό δικαστή για να αλλάξουμε την άδικη απόφαση και θέλω να θυμίσω σε όλο το κόσμο ότι ήταν ένα παιχνίδι διακόπηκε από ένα τυχαίο γεγονός. Ήταν από τα πιο ήρεμα ντέρμπι των τελευταίων ετών. Θα κάνουμε προσπάθεια ούτε αυτά τα τυχαία γεγονότα να συμβαίνουν. Θα απαγορεύσουμε τα χαρτάκια και τις κορδέλες, αλλά θα έπρεπε ένας τόσο έμπειρος και έξυπνος διαιτητής να διαχειριστεί διαφορετικά την κατάσταση, γιατί ο ίδιος το έχει κάνει σε άλλα παιχνίδια με πολύ χειρότερες συνθήκες. Στον Άρη προτίμησε να το διακόψει για να υποστούμε πολύ μεγάλες συνέπειες. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και δεν θα το αφήσουμε έτσι. Υπάρχει το γράμμα και το πνεύμα του νόμου, που παίζει μεγάλο ρόλο στον αθλητισμό. Θέλουμε να παίξουμε το ματς στο γήπεδο κι αν χάσουμε, χάσαμε. Δεν είναι μια απλή ήττα, είναι μια λανθασμένη απόφαση που καθορίζει την πορεία μιας ομάδας ολόκληρη τη χρονιά και την πήρε ελαφρά τη καρδία… Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Η ομάδα που έχουμε σήμερα φτιάχτηκε για άλλα πράγματα… Όλο το μπάσκετ πρέπει να στηρίξει τη προσπάθειά μας. Ο κ. Συμενωνίδης είπε ότι ο ίδιος θα το συνέχιζε. Η ΕΟΚ να στείλει εκπρόσωπο και να πει ότι ο Άρης έχει δίκιο, ο ΕΣΑΚΕ να είναι εκεί», κατέληξε.

Στη συνέντευξη Τύπου το «παρών» έδωσε και ο Χρήστος Γρόλλιος. Ο νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες της υπερασπιστικής γραμμής στην απολογία από τον αθλητικό εισαγγελέα.

«Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάω στον αθλητικό εισαγγελέα για τον Άρη. Είναι και μια ευκαιρία για να ζητήσουμε και άρση τηλεφωνικού απορρήτου για να δούμε αν και με ποιον ή ποιους μίλησαν οι διαιτητές», σχολίασε και συνέχισε:

«Εμείς θέλουμε να συνεχιστεί το παιχνίδι από εκεί που τελείωσε, 42» πριν το τέλος, όπως ήταν το γήπεδο, γεμάτο, γιατί δεν συνέτρεχε λόγος διακοπής», ανέφερε και κατέληξε μιλώντας για τη στάση της αστυνομίας.

«Το γήπεδο άδειασε μόνο του χωρίς την αστυνομία, είχαν μείνει λίγοι. Και η ΚΑΕ και η αστυνομία είπε στους διαιτητές ότι προέχει η ασφάλεια των φιλάθλων, πώς θα βγουν από το γήπεδο και που θα κατευθυνθούν επειδή ήταν κλειστοί οι δρόμοι»

Δεν υπάρχουν σχόλια: