Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

«Σκόνταψε» στον… πάτο!

Στο εμπόδιο της ουραγού Ολιανένσε σταμάτησε η Μαρίτιμο, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1 στην 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος Πορτογαλίας.

«Σκόνταψε» στον… πάτο
«Στοπ» στην ανοδική πορεία της Μαρίτιμο έβαλε η Ολιανένσε στην 18η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Η ουραγός της βαθμολογικής κατάταξης βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Ντιλέϊ άνοιξε το σκορ για τη Μαρίτιμο. Ο Ντιακιτέ όμως στο 88’ έφερε το ματς στα ίσα και χάρισε το βαθμό στην ομάδα του.

Με αντίστοιχο τρόπο την πάτησε και η Ρίο Άβε, η οποία προηγήθηκε στο 35’, όμως η Αρούκα «έκλεψε» τον βαθμό της ισοπαλίας στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Σάββατο 08/02
Νασιονάλ-Μπελενένσες 2-0
(26' Τζανίνι, 66' Γκομάα)

Βιτόρια Σετούμπαλ-Γκιμαράες 3-2
(6' Όρτα, 65' Καρντόσο, 69' Μάρτινς - 75' Κριβελάρο, 83' Πλανγκ)

Κυριακή 09/02
Ολιανένσε-Μαρίτιμο 1-1
(88’ Ντιακιτέ – 5’ Ντέρλεϊ)

Ρίο Άβε-Αρούκα 1-1
(35’ Ούκρα – 90+3’ Νουιούι)

Μπενφίκα- Σπόρτινγκ Λισ. (20:00)
Πόρτο-Πάσος Φερέιρα (20:45)
Μπράγκα -Ζιλ Βιθέντε (22:45)

Δευτέρα 10/02
Ακαδέμικα-Eστορίλ (22:00)

Η επόμενη (19η) αγωνιστική (16/02)

Αρούκα-Νασιονάλ
Μπελενένσες-Ακαδέμικα
Εστορίλ-Μπράγκα
Ζιλ Βιθέντε-Πόρτο
Γκιμαράες-Ρίο Άβε
Μαρίτιμο-Βιτόρια Σετούμπαλ
Πάσος Φερέιρα-Μπενφίκα
Σπόρτινγκ Λισ.-ΟλιανένσεΠηγή: sport-fm.gr

Συμφωνία με Αναστασιάδη!

Σε προφορική συμφωνία με τον Άγγελο Αναστασιάδη έχουν έρθει οι άνθρωποι του Πλατανιά. Την Δευτέρα η ανακοίνωση του έμπειρου τεχνικού.

Συμφωνία με Αναστασιάδη
Ο Άγγελος Αναστασιάδης θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο νέος τεχνικός του Πλατανιά.

Μετά το «διαζύγιο» με τον Νίκο Αναστόπουλου οι διοικούντες της ομάδας των Χανίων ήρθαν σε επαφή με τον έμπειρο τεχνικό, προκειμένου να τον πείσουν να επιστρέψει.

Ο Αναστασιάδης φαίνεται πως έδωσε θετική απάντηση στην πρόταση που του έγινε και τη Δευτέρα αναμένεται στην Κρήτη προκειμένου να «πέσουν» οι υπογραφές και να αναλάβει άμεσα τα νέα του καθήκοντα.
Πηγή: sport-fm.gr

Καλλονή... ξανά!!

Ύστερα από τρία ματς χωρίς νίκη, η Καλλονή επέστρεψε στις επιτυχίες. Κάνοντας «μεστή» εμφάνιση οι νησιώτες επικράτησαν 1-0 του Λεβαδειακού και πήραν απόσταση ασφαλείας. Σε μπελάδες οι Βοιωτοί.

Καλλονή... ξανά!
Πολύ σημαντική νίκη απέναντι στον Λεβαδειακό πανηγύρισε η Καλλονή.

Οι νησιώτες επικράτησαν 1-0, χάρη στο αυτογκόλ του Μουλόπουλου (13’) που ήταν αρκετό για να τους επαναφέρει στα τρίποντα, ύστερα από τρεις αγωνιστικές.

Στους 29 πόντους οι νικητές που ξέφυγαν επτά από τον Πλατανιά που είναι τρίτος απ’ το τέλος. Απ’ την άλλη, η ομάδα του Καραγεωργίου είναι στο +2 από τους Χανιώτες και τα πράγματα είναι ιδιαίτερα ζόρικα.

Το ματς:


Την ώρα που ο Λεβαδειακός έμοιαζε και ήταν πιο κινητικός και έδειχνε να κυνηγά με μεγαλύτερες αξιώσεις το γκολ, η Καλλονή ήταν που πήρε το προβάδισμα! Στο 13’ βγήκε στην αντεπίθεση, ο Μαρσέλο έκανε το σουτ κι ο Μουλόπουλος στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Προς στιγμήν οι Βοιωτοί έδειξαν αντανακλαστικά για να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως μετά το 20’ οι νησιώτες πήραν τα ηνία του αγώνα κι άρχισαν να επιτίθενται για ακόμα ένα γκολ.

Ωστόσο, τα σουτ απ’ τους Μαρσέλο και Περόνε δεν ήταν τα καλύτερα δυνατά, με αποτέλεσμα είτε η μπάλα να φεύγει απευθείας άουτ, είτε ο Στρατηλάτης να είναι σε ετοιμότητα και να μην έχει πρόβλημα να κρατήσει την ομάδα του μέσα στο «κόλπο». Και το απέδειξε στο 39’, όταν ο Μαρσέλο έπιασε από μακριά τον «κεραυνό», αλλά ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού του είπε ξανά «όχι» με εντυπωσιακή επέμβαση.

Ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος ήταν εξίσου ικανοποιητικός (μην ξεχνάμε και τις... άδειες κερκίδες του ΟΑΚΑ). Και ο Μουλόπουλος έχασε την μεγάλη ευκαιρία τόσο να εξιλεωθεί για το αυτογκόλ του νωρίτερα, όσο και να ξαναβάλει την ομάδα του στο «παιχνίδι» για κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, η προβολή του στο 55’ σταμάτησε στο δοκάρι και παρέμεινε το προβάδισμα για τους νεοφώτιστους. Ένα προβάδισμα που θα μπορούσε στην αμέσως επόμενη φάση να διευρυνθεί, όμως ο Λεοζίνιο έχασε απίστευτο τετ-α-τετ!

Ο Καραγεωργίου ανακάτεψε την «τράπουλα» έκανε αλλαγές για να βρει κάποια «χρυσή», όμως δεν φαινόταν πως οι Βοιωτοί μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Σιδεράκη. Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο ημίωρο πέρασε χωρίς την κλασική ευκαιρία, με την Καλλονή να κρατά σχετικά εύκολα το υπέρ της 1-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ!



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Καλλονή (Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Ζακουάνι, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Κεϊτά, Γιορέντε, Μαρσέλο (86’ Βάλιος), Λεοζίνιο (69’ Καλτσάς), Μανούσος, Περόνε (79’ Καζάκης)

Στον πάγκο για τους νησιώτες: Χογκ,, Νιαμπούγιου, Γιατζιτζόγλου, Κύπρου

Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Σκέμπης (58’ Ροτζέριο), Κώτσιος, Χαραλάμπους, Ιντζίδης, Λαμπρόπουλος (34’ Βαρέλα), Κονέ, Μάντζιος, Ορτέγκα, Μιλοσάβλιεφ (76’ Καπό)

Στον πάγκο για τους Βοιωτούς: Πριζόφσκι, Μάγκας, Λυκογιάννης, Νικολάκης Πηγή: sport-fm.gr

Του Κίτσου η… μπάλα κάθονταν!!

Μεγάλη νίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 επί του Παναιτωλικού με γκολ του Κίτσου, που μπήκε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ματς. Ντεμπούτο με γκολ για τον Ρουμάνο μεσοεπιθετικό.

Του Κίτσου η… μπάλα κάθονταν!
Φινάλε με γκολ στην αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός με τους Ηπειρώτες να είναι αυτοί που χαμογελούν, ύστερα από το τέρμα του νεοαποκτηθέντα Κίτσου στο 90+4’, που διαμόρφωσε το 1-0 στους «Ζωσιμάδες». Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός που αποκτήθηκε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, έκανε το ιδανικό ξεκίνημα στην καριέρα του στην Ελλάδα, καθώς σκόραρε στο πρώτο του παιχνίδι, με τη νέα του ομάδα.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο και οι φάσεις που δημιούργησαν οι δύο ομάδες ελάχιστες, ενώ η μοναδική κλασσική φάση για γκολ ήταν στο 75’ για τους φιλοξενούμενους με τον Καμαρά, που έχασαν από το πρώτο τέταρτο τον Θεοδωρίδη, που αποκόμισε μυϊκό τραυματισμό.

Τους 32 πόντους έφτασαν οι Ηπειρώτες και μετρούν πλέον 9 νίκες και τέσσερις στο γήπεδο τους, ενώ ξεπέρασαν τους Αγρινιώτες που παρέμειναν στους 31 βαθμούς, οι οποίοι έχουν μία νίκη, 3 ισοπαλίες και 9 ήττες μακριά από το Αγρίνιο.

Το ματς

Ο Παναιτωλικός, αν και φιλοξενούμενος, μπήκε καλύτερα στο ματς, έχοντας την κατοχή της μπάλας στο πρώτο τέταρτο, ελέγχοντας το παιχνίδι, χωρίς ωστόσο να έχει χάσει κάποια καλή ευκαιρία. Από την άλλη οι γηπεδούχοι έκαναν πολλά λάθη στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ωστόσο, η αναγκαστική αλλαγή του Θεοδωρίδη, ο οποίος υπέστη μυϊκό τραυματισμό στο 15ο λεπτό, που είχε ως αποτέλεσμα και μια εσωτερική αλλαγή, αποσυντόνισε τους Αγρινιώτες. Ο Νταλμά που μπήκε στο ματς αγωνίστηκε δεξιά και ο Μπακάκης, που έπαιζε αριστερά μέχρι εκείνη τη στιγμή, μεταφέρθηκε αριστερά.

Κορυφαία στιγμή για τους γηπεδούχους ήταν αυτή του Γιάκου στο 25’, όταν το σουτ του Έλληνα μεσοεπιθετικού πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του Ράφαελ. Οι Ηπειρώτες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν με γεμίσματα, αλλά ο Μπικέι, ο οποίος είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, δεν αντιμετώπισε πρόβλημα. Οι φιλοξενούμενοι έγιναν απειλητικοί δέκα λεπτά αργότερα όταν ο Μπακάκης έκανε δυνατό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά έδιωξε ο Βελλίδης.

Στην επανάληψη, αγώνας είχε την ίδια εικόνα, με τις δύο ομάδες να είναι «σφιχτές» στη δημιουργία φάσεων, ενώ δεν και πάλι δεν υπήρχε ρυθμός στην αναμέτρηση. Οι παίκτες του ΠΑΣ κρατούσαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους, από τους αντιπάλους τους, που προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί μέσω αντεπιθέσεων. Μάλιστα, έχασαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 76’ με το σουτ του Καμαρά να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Βελλίδη. Ωστόσο, παρότι δεν «μύριζε» γκολ το ματς, τιμωρήθηκαν στην τελευταία φάση του παιχνιδιού όταν ο Κίτσου έκανε το 1-0, δίνοντας τη νίκη στη ομάδα του.




Control room





ΠΑΣ Γιαννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος,Κολοβέτσιος, Στρούνα, Τσουκαλάς, Λίλα, Γιάκος (61’ Βίλα), Ακόστα, Κοροβέσης και Ίλιτς.

Στον πάγκο οι: Σωτηρίου, Κυβελίδης, Μπέριος , Λεάντρο, Κίτσου, Ντάσιος.

Παναιτωλικός (Χάβος): Ράφαελ, Ανίν, Μπικέι,Κούσας, Γκάλο, Τζούνιορ, Σφακιανάκης, Μπακάκης (67’ Μπόγιοβιτς), Γοδόι (84’ Παπουτσογιαννόπουλος ), Θεοδωρίδης (15’ Νταλμά) και Καμαρά.

Στον πάγκο οι: Καλί, Κουτρομάνος, Μύγας και Στεφανάκος.

Διαιτητής: Βοσκάκης

Γήπεδο: «Ζωσιμάδες»
Πηγή: sport-fm.gr

Τα δύο Αοράκια και τα νέα… αστεράκια!!

Στο γήπεδο που θα γίνει απόψε ο τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα σε Αρη και Παναθηναϊκό, θα διεξαχθεί τον Ιούλιο και το Ευρωμπάσκετ Νέων… Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Τα δύο Αοράκια και τα νέα… αστεράκια
Και οι παίκτες που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Εθνική Ελλάδας, έχουν ήδη καταφέρει να κερδίσουν θέση στο πιο υψηλό επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ.

Ισως να μην το έχουν αντιληφθεί πολλοί, όμως η Εθνική u20 θα έχει στη σύνθεσή τους ουκ ολίγα μελλοντικά αστέρια…
Θυμίζει σε πολλές περιπτώσεις την ομάδα της Ρόδου που πήρε το τελευταίο ελληνικό χρυσό το 2009 και όσοι πρωταγωνίστησαν τότε, είναι το παρόν και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Τότε ήταν ο Παπανικολάου, ο Σλούκας, ο Παππάς, ο Μάντζαρης, ο Γιάνκοβιτς, ο Μούρτος, ο Μπόγρης, ο Κασελάκης, ο Γιαννόπουλος, ο Σαρικόπουλος, ο Τσακαλέρης. Απ” αυτούς, οι πέντε έχουν προκριθεί στο σημερινό τελικό (Παππάς, Γιάνκοβιτς, Μούρτος, Τσακαλέρης. Σαρικόπουλος), ο ένας θα αγωνιστεί στον ισπανικό τελικό (Παπανικολάου), δύο παίζουν στον Ολυμπιακό (Σλούκας, Μάντζαρης), δύο στον ΠΑΟΚ (Κασελάκης, Μπόγρης), ένας ακόμα στην Ισπανία (Γιαννόπουλος) και μόνο ο Σακελλαρίου αγωνίζεται στην Α2… Αν δεν είναι αυτή πετυχημένη ομάδα, τότε ποια είναι; Και πάμε στη σημερινή Εθνική u20… Δύο από τα μέλη της ομάδας που θα αγωνιστεί στην Κρήτη έχουν περάσει στον τελικό (Μποχωρίδης με τον Αρη, Διαμαντάκος με τον Παναθηναϊκό), τρεις φορούν ήδη τη φανέλα του Ολυμπιακού και έχουν συμμετοχή στην Α1… Οχι απλά έχουν αγωνιστεί κάποια δευτερόλεπτα, αλλά έχουν ήδη παίξει πολύ περισσότερο απ” ό,τι οι 89ηδες και οι 90ηδες, στην αντίστοιχη ηλικία. Για να αντιληφθείτε, ο Παπαπέτρου, ο Αγραβάνης και ο Χριστοδούλου θα είναι μέλη της Εθνικής u20 τον Ιούλιο και ήδη ο Παπαπέτρου έχει αγωνιστεί σε 11 παιχνίδια Α1 (με 4,2 πόντους ανά αγώνα) ο Αγραβάνης σε 8, (για φέτος μιλάμε, γιατί αυτή είναι η τρίτη του χρονιά στην κατηγορία των μεγάλων) και ο Χριστοδούλου έκανε εξαιρετικό ντεμπούτο την περασμένη Δευτέρα.
Ολοι τους είναι παιδιά κάτω των 20 και ήδη έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους. Είναι και αυτοί, αλλά και όσοι έρχονται από πίσω, οι λόγοι να αισθανόμαστε σίγουροι για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ (ας μην ξεχνάμε και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που είναι ακριβώς της ίδιας ηλικίας)… Στο γήπεδο που θα διεξαχθεί ο σημερινός τελικός, θα θαυμάσουμε σύντομα και τη νέα σοδειά της Ελλάδας… Και του χρόνου, μην ξεχνάμε και το Παγκόσμιο Εφήβων που θα γίνει στο ίδιο γήπεδο…
Όι πρωταγωνιστές ήταν, είναι και θα είναι οι μπασκετμπολίστες. Οι Ελληνες μπασκετμπολίστες… Και όλοι τους αξίζουν να παίζουν σε ωραία γήπεδα, με ωραία ατμόσφαιρα… Σε ωραία γήπεδα σαν τα δύο Αοράκια, ένα παλατάκι που έχει δημιουργηθεί στο Ηράκλειο… Και σε μια ατμόσφαιρα ιδανική για αγώνες. Για να δούμε αν στην Κρήτη θα γίνει η αρχή… Οχι ότι είναι το σωστό να μένουν έξω οι οργανωμένοι… Λάθος είναι αυτό… Γιατί οι οργανωμένοι – αν δεν είναι αλήτες και χούλιγκανς – δίνουν την ομορφιά που κανείς οπαδός σε όλα τα φάιναλ 8, τα φάιναλ 4 και τους τελικούς ανά την Ευρώπη, δεν μπορεί να δημιουργήσει.
ΥΓ: Οποιος είδε το ματς της Μπαρτσελόνα με τη Βαλένθια θα κατάλαβε τι εστί προστασία από τους διαιτητές… Η Μπαρτσελόνα έπαιζε λες και είχε μια ασπίδα που την προστάτευε από τον αντίπαλο… Αλλωστε οι Ισπανοί είναι πολύ μπροστά, διοργανώνουν φάιναλ 8, αλλά αν το ζευγάρι του τελικού δεν είναι αυτό που πρέπει, δηλαδή το… κλάσικο, ουδείς θα ασχοληθεί. Πέρυσι έπαιξαν οι δύο τους την Πέμπτη και μετά χάθηκε κάθε ενδιαφέρον. Φέτος, δεν είχαν ενδιαφέρον τα 4 από τα 6 πρώτα παιχνίδια, αλλά θα είναι κανονικός ο τελικός.
ΥΓ2: Πρόεδρος της ιταλικής λίγκας έγινε ο Μινούτσι… Ναι, το αφεντικό της Σιένα. Ναι της Σιένα με τα οικονομικά σκάνδαλα και όλα όσα έχετε διαβάσει… Λέτε ό,τι θέλετε, αλλά στην Ελλάδα, τέτοιο πράγμα δεν το έχουμε δει. Ούτε και θα γίνει και ποτέ. Για να μην μας λένε ότι οι ξένοι είναι σωστοί και εδώ γίνονται όλα λάθος.

Πηγή: superbasket.gr

Προβάρει τη «κιτρινόμαυρη» ο Ζόριτς!

Στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων φαίνεται πως βρίσκεται η υπόθεση του Ντάρκο Ζόριτς για την ΑΕΚ. Τι δήλωσε ο Μαυροβούνιος μεσοεπιθετικός στη SportDay.

Προβάρει τη «κιτρινόμαυρη» ο Ζόριτς
Πολύ κοντά στην απόκτηση του Ντάρκο Ζόριτς βρίσκεται η ΑΕΚ, η οποία κινήθηκε… αστραπιαία στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Άλλωστε, ο 21χρονος μεσοεπιθετικός της Τσέλικ είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων ευρωπαϊκών συλλόγων και στην «Ένωση» δεν ήθελαν να χάσουν χρόνο που ενδεχομένως να είχε αντίκτυπο στις επαφές τους με την άλλη πλευρά.

Όπως γράφει η SportDay, απομένουν τα τυπικά για την ολοκλήρωση της μεταγραφής, αφού ο Μαυροβούνιος άσος βρέθηκε την Παρασκευή στην Ελλάδα μαζί με τη διοίκηση της Τσέλικ.

Μάλιστα, η εφημερίδα ήρθε σε επικοινωνία με τον παίκτη και εκείνος δεν ήθελε να μιλήσει για οριστική συμφωνία.

«Θα ξέρω σε 4-5 ημέρες», τόνισε και στη συνέχεια ρωτήθηκε για το τι ξέρει για την ομάδα: «Φυσικά και ξέρω ποια είναι η ΑΕΚ. Είναι μεγάλο κλαμπ. Γνωρίζω ότι πέρυσι είχε προβλήματα, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί, αλλά είναι μεγάλος σύλλογος».Πηγή: sport-fm.gr

Ο πόλεμος των τελικών και η ειρήνη στο Ιράκ!!

Ο Παναθηναϊκός και ο Αρης παίζουν για πέμπτη φορά στα χρονικά μια παρτίδα τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος και ο Βασίλης Σκουντής αναψηλαφεί τις προηγούμενες αναμετρήσεις τους...
Όταν ο «Δράκος» έκαψε την πράσινη box and one!
Και ο μήνας είχε πάλι εννιά για πρώτη φορά, πριν από 29 χρόνια! Στις 9 (όχι Φεβρουαρίου, όπως τώρα, αλλά) Μαΐου του 1985, ο Παναθηναϊκός και ο Αρης βρέθηκαν για πρώτη φορά ενώπιος ενωπίω σε έναν τελικό του Κυπέλλου που εκείνη τη χρονιά έσβηνε τα δέκα κεράκια των γενεθλίων του. Στους ημιτελικούς οι «πράσινοι» έριξαν στο καναβάτσο τον κάτοχο του τροπαίου ΠΑΟΚ με 69-68, ενώ ο Αρης, ο οποίος δυο μήνες νωρίτερα είχε αρχίσει να τρέχει το αήττητο σερί του (που έφτασε στο 80-0 και τερματίστηκε τον Νοέμβριο του 1988) συνέτριψε τον Σπόρτιγκ με 124-81.
Ήταν λοιπόν Πέμπτη, 9 Μαίου όταν ο Αρης νίκησε τον Παναθηναϊκό με 86-70 και όντας ήδη πρωταθλητής κατέκτησε το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του, που το γλέντησε μετά από τρία βράδια στο Αλεξάνδρειο με παρτενέρ τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου, στη φιέστα στην οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο (τότε δοκιμαζόμενος από τον Ιωαννίδη) Σλόμπονταν Σούμποτιτς!
Ο Αρης προερχόταν από την αποτυχία της προηγούμενης χρονιάς όταν μέσα σε μια εβδομάδα (από μεγάλη Τετάρτη μέχρι Τετάρτη του Πάσχα) απώλεσε δύο τίτλους: το Πρωτάθλημα στο μπαράζ με τον Παναθηναϊκό στην Κέρκυρα και το Κύπελλο στον τελικό με τον ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός βρισκόταν σε μια φάση δοκιμασίας των αντοχών του απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση της Θεσσαλονίκης και προσπαθούσε να κρατηθεί στις επάλξεις με νύχια και με δόντια. Εκείνη τη σεζόν έμεινε με άδεια χέρια, αλλά έναν χρόνο αργότερα θα κατακτούσε το Κύπελλο, παίρνοντας την εκδίκηση του από τον Αρη στον ημιτελικό (87-84) και νικώντας στον τελικό τον Ολυμπιακό.
Ο τελικός του ’85 εξελίχθηκε σε ένα two-man show, αλλά και σε μια πολεμική επιχείρηση, ενώ δημιούργησε ρεκόρ εισιτηρίων (12.368) και εισπράξεων (4.476.800 δραχμές) για αγώνα σε κλειστό γήπεδο! Πάνω στο παρκέ του νεότευκτου σταδίου Ειρήνης και φιλίας, που έναν μήνα νωρίτερα είχε φιλοξενήσει τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης ανάμεσα στην Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ και στη Ρεάλ Μαδρίτης οργίασαν ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Νίκος Γκάλης που πέτυχαν μαζί όσους πόντους σημείωσε ο Παναθηναϊκός (70-70)! Το μελανό σημείο της βραδιάς ήταν οι εχθροπραξίες ανάμεσα στους οπαδούς των δυο ομάδων που δέρνονταν ασταμάτητα έξω από το ΣΕΦ, με αποτέλεσμα ο αγώνας να διεξαχθεί μέσα σε κλοιό που σχημάτισαν οι άνδρες των ΜΑΤ.
Ο Μιχάλης Κυρίτσης δοκίμασε την πολύ δημοφιλή εκείνη την εποχή άμυνα box and one (με τέσσερις παίκτες σε ζώνη και με τον Κορωναίο πάνω στον Γκάλη), αλλά λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο από τη Νίκαια: σε μια από τις πιο φαντασμαγορικές βραδιές της ένδοξης καριέρας του ο «δράκος» σούταρε 8 στα 10 τρίποντα, έβαλε 37 πόντους και τιμώρησε την έμπνευση του Κυρίτση, που κάποια στιγμή γύρισε την άμυνα του σε ζώνη 2-1-2, αλλά κι αυτή απέβη ατελέσφορη. Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο Αρης προηγήθηκε νωρίς με 27-9, ο Παναθηναϊκός με ηγέτη τον Ντέηβιντ Στεργάκο μείωσε σε 36-30 και αργότερα από το 51-38 στο 53-47 αλλά δεν μπόρεσε να μείνει ανταγωνιστικός έως το τέλος.
Εκ των υστέρων ο Κυρίτσης αναγνώρισε το λάθος του λέγοντας ότι «οι διαψεύστηκα όχι επειδή υποτίμησα την αξία του Γιαννάκη, αλλά διότι ο ρόλος του στον Αρη είναι περισσότερο οργανωτικός, παρά εκτελεστικός, όμως σήμερα μας... πέθανε»! Λίγο αργότερα καθισμένος στη θέση του συνοδηγού στο αυτοκίνητο του προπονητή του ο Τάκης Κορωναίος κουκουλωνόταν με ένα μπουφάν για να κρύψει τα δάκρυα της απογοήτευσης του μέσα στην οποία έλεγε ότι ‘για τέτοια ματς η ΕΟΚ πρέπει να φέρνει ξένους διαιτητές»!
Το δάκρυ πήγαινε κορόμηλο και στα αποδυτήρια του Αρη, όπου είχαν βουρκώσει ο «Ξανθός» και ο έφορος της ομάδας Λάκης Κυριακίδης, ενώ ο «Δράκος» αποθεωνόταν από οπαδούς της προηγούμενης ομάδας του με το σύνθημα «Γιαννάκης - Θεός- Ιωνικός» και ο Γκάλης λουσμένος στη σαμπάνια έβαζε ως στόχο «τη διάκριση στην Ευρώπη, διότι πλέον τα ελληνικά σύνορα είναι μικρά για τον Αρη»!
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων (διαιτητές Π. Τσολακίδης-Κουμπούρης):
ΑΡΗΣ: Γιαννάκης 37, Γκάλης 33, Χριστοφάκης, Φιλίππου 8, Κοκολάκης, Ρωμανίδης 2, Παραμανίδης, Δοξάκης, Σταμάτης, Τσιτάκης. Προπονητής: Ιωαννίδης
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στεργάκος 17, Ιωάννου 2, Παπαπέτρου 4, Βασιλαντωνάκης, Ματθαιακάκης, Κορωναίος 10, Βίδας 17, Ανδρίτσος 13, Σκροπολίθας 7, Καρανάσος. Προπονητής: Κυρίτσης
H σφήνα του Αριαν και ο ωραίος Θίους!
Από εκείνο το βράδυ πέρασαν οκτώ χρόνια και οι δυο ομάδες ξαναβρέθηκαν αντιμέτωπες πάλι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στον τελικό της 15ης Μαίου του 1993. Αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός πήρε τη ρεβάνς από τον εστεμμένο Κυπελλούχο Ευρώπης στην... καρεκλομαχία του Τορίνο) Αρη με σκορ 96-89, κατακτώντας έναν τίτλο μετά από επτά χρόνια φαγούρας (το Κύπελλο του ’86) σε μια αναμέτρηση που έμοιαζε βγαλμένη από το... καρμπόν του τελικού του ’85, σε ό,τι αφορά τις πριμαντόνες των δύο ομάδων. Ο Γκάλης και ο Γιαννάκης είχαν χωρίσει τα τσανάκια τους από το προηγούμενο καλοκαίρι και μετά από οκτώ χρόνια συμβίωσης βρέθηκαν ο ένας απέναντι στον άλλον διεκδικώντας με μανία και λύσσα αυτό το τρόπαιο, το οποίο εντέλει κατέληξε στα χέρια του Νικ!
Μετά τους 70 πόντους στον τελικό του ’85, οι δυο σούπερ σταρ έβαλαν μαζί 66, αλλά αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο σεληνιασμένος Αριαν Κόμαζετς ο οποίος πέτυχε 30 και πανηγύριζε έξαλλα. Το σημειώνω αυτό διότι μετά από λίγες εβδομάδες, όταν έφυγε από τον Παναθηναϊκό και υπέγραψε στη Βαρέζε, έδωσε μια συνέντευξη στην οποία είπε ότι «σε αυτόν τον τελικό ήθελα να αποδείξω στον Γκάλη και στον Παβλίσεβιτς πόσο καλός παίκτης είμαι και πόσο με αδίκησαν όλη τη σεζόν»!
Το κουαρτέτο των πρωταγωνιστών του τελικού συμπληρώθηκε από τον Τζέι-Τζέι Αντερσον, ωστόσο το ματς είχε και μια έκπληξη από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Λίγες μέρες νωρίτερα ο Ρόι Τάρπλεϊ είχε αφήσει στα κρύα του λουτρού τον Αρη ο οποίος έφερε με την ιταλική μέθοδο του «a gettone» (παίκτης μιας χρήσεως όπως τα κέρματα στους παλιούς τηλεφωνικούς θαλάμους) τον διάσημο και συνάμα ευειδή Ρίτζι Θίους!
Ο γεννημένος το 1957 και προερχόμενος από το κολέγιο Νεβάδα Λας Βέγκας (με προπονητή τον θρυλικό Τζέρι Ταρκένιαν) Καλιφορνέζος σούτιγκ γκαρντ είχε επιλεγεί στο Νο 9 του ντραφτ του 1978 και έπαιξε διαδοχικά και μέχρι το 1991 στους Σικάγο Μπουλς, στους Κάνσας Σίτι/ Σακραμέντο Κινγκς, στους Ατλάντα Χοκς, στους Ορλάντο Μάτζικ και στους Νιου Τζέρσι Νετς, με μέσο όρο καριέρας 18.5 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και 6.3 ασίστ. Ο Θίους έλαβε μέρος σε δύο All Star Games του ΝΒΑ, ενώ το 1991 ήλθε στην Ευρώπη και αγωνίστηκε στη Ρέιντζερ Βαρέζε, ανακοινώνοντας στο τέλος της σεζόν την απόσυρση του από το μπάσκετ. Εναν χρόνο αργότερα υπέκυψε στον πειρασμό της επιστροφής στη δράση για μια βραδιά (με το αζημίωτο βεβαίως) και κόσμησε την πινακοθήκη των τελικών του Κυπέλλου Ελλάδος, χωρίς ωστόσο η παρουσία του στον τελικό του ’93 να στεφθεί από επιτυχία.
Δέκα χρόνια μετά την απόσυρση του ο Θίους αποφάσισε να ασχοληθεί με το προπονητιλίκι, μάλιστα διετέλεσε head coach των Σακραμέντο Κινγκς από τον Ιούνιο του 2007 έως τον Δεκέμβριο του 2008 και εν συνεχεία (2009-2011) ασίσταντ του Κερτ Ράμπις στη Μινεσότα, ενώ τώρα βρίσκεται στον πάγκο της κολεγιακής ομάδας του Καλιφόρνια Στέιτ. Παράλληλα ο Θίους έκανε καριέρα ως ηθοποιός και ως σχολιαστής αγώνων μπάσκετ και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών.
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων (διαιτητές: Ράλλης-Τσανίδης):
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 6, Σοκ 5, Γκάλης 36, Οικονόμου 6, Παπαπέτρου 2, Βράνκοβιτς 9, Κόμαζετς 30, Γεωργικόπουλος 2, Μηριούνης, Γκέκος. Προπονητής: Παβλίσεβιτς
ΑΡΗΣ: Λυπηρίδης 1, Γιαννάκης 30, Σούμποτιτς 3, Γάσπαρης 2, Αντερσον 23, Πετσάρσκι 11, Θίους 9, Βουρτζούμης 5, Ιωάννου 5, Μισούνοφ. Προπονητής: Σερφ
Η παραγγελιά του Αλβέρτη και η ... ειρήνη στο Ιράκ!
Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικός τους έγινε ο τελικός! Δέκα χρόνια μετά την αναμέτρηση τους στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός και ο Αρης ξαναβρέθηκαν αντιμέτωποι στον τελικό του Φάιναλ Φορ, το οποίο φιλοξενήθηκε στη Νεάπολη της Λάρισας και ανέδειξε νικητές τους «πράσινους» με 81-76.
Ο Παναθηναϊκός είχε πλέον καταστεί ο αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος του παιχνιδιού στην Ελλάδα και συνάμα φορούσε στη στολή του τρία ευρωπαϊκά παράσημα, ενώ ο Αρης προερχόταν από την κατάκτηση του FIBA Champions Cup, με το καλάθι του Μίροσλαβ Ράιτσεβιτς στην εκπνοή του τελικού κόντρα στην Πρόκομ, στο Αλεξάνδρειο. Στους ημιτελικούς του Φάιναλ Φορ οι μεν νίκησαν το Ηράκλειο με 94-83, οι δε τον Μακεδονικό με 92-86, ενώ ο τελικός της 6ης Απριλίου του 2003 έφερε τη σφραγίδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη, μάλιστα ο πρωταγωνιστικός ρόλος του αρχηγού του Παναθηναϊκού δεν περιορίστηκε μονάχα στο γήπεδο, αλλά επεκτάθηκε και στην πίστα του κοσμικού κέντρου «Prise», όπου οι Κυπελλούχοι και μετέπειτα Πρωταθλητές γλέντησαν την κατάκτηση του τίτλου.
Εκεί λοιπόν κι αφού ο απών λόγω τραυματισμού Γιούριτσα Ζούζα είχε το ένα χέρι στον γύψο και με το άλλο πετούσε γαρύφαλλα και ο Κουτλουάι χόρευε καθιστός... τσιφτετέλι, όλοι περίμεναν τον Αλβέρτη για το καθιερωμένο επινίκιο ζεϊμπέικικο του, αλλά ο Φραγκίσκος, που εκείνη τη σεζόν λανσάρησε τη χαίτη στα μαλλιά παρουσίασε την έκπληξη του. O «real captain» όπως τον αποκάλεσε ο Ζούζα και ο «real teacher», σύμφωνα με τον Μακ Ντόναλντ, ζήτησε το μικρόφωνο, έκανε παραγγελιά στην ορχήστρα, ερμήνευσε με αριστοτεχνικό τρόπο το τραγουδισμένο από τον Νίκο Ξυλούρη «Ήτανε μια φορά» (σε στίχους Κώστα Φέρρη και μουσική Σταύρου Ξαρχάκου) και όταν τελείωσε φώναξε δυνατά «Ειρήνη στο Ιράκ»!
Ο Αρης προηγήθηκε στο ημίχρονο με 39-36, ο Παναθηναϊκός πέρασε αργότερα με 58-50, ενώ πεντέμισι λεπτά πριν από τη λήξη οι «κίτρινοι» βρέθηκαν πάλι μπροστά με 64-60, αλλά τους κόστισαν ακριβά η δίλεπτη απουσία του καταπληκτικού Αλαν Γκρέγκοφ (για να πάρει ανάσες) και η επιστροφή του σκιώδους Γουίλι Σόλομον. Σε αυτό το σημείο οι «πράσινοι» με ένα σερί 6-0, προσπέρασαν με 66-64, ο Γιάννης Λάππας με τρίποντο έβαλε πάλι μπροστά τον Αρη (67-66), αλλά ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Γιάκα Λάκοβιτς (με την ευστοχία του στις βολές) κράτησαν όρθιο τον Παναθηναϊκό που κατέκτησε μετά από επτά χρόνια το Κύπελλο και εκπλήρωσε κιόλας το απωθημένο του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς! Στις προηγούμενες τρεις σεζόν ο Ζοτς είχε γνωρίσει την ήττα σε δύο τελικούς και σε έναν ημιτελικό των Φάιναλ Φορ, ενώ απέναντι του βρισκόταν ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, που νωρίς μέσα στη σεζόν είχε αντικαταστήσει τον νυν προπονητή του Αρη, Μίλαν Μίνιτς και τον Βαγγέλη Αγγέλου.
Ο τελικός στη Λάρισα άνοιξε τον λογαριασμό της βεντέτας του Καλαϊτζή με τον Σόλομον, ο οποίος εκνευρισμένος από το μαρκάρισμα του γκαρντ του Παναθηναϊκού (ενώ στη συνέχεια της επίθεσης έπεφτε πάνω του ο Λάκοβιτς) επιστράτευσε το trash talking που μάλιστα είχε και μακάβριο περιεχόμενο. Η συνέχεια έμελλε να δοθεί δυο χρόνια αργότερα στην κολασμένη σειρά των πλέι οφς της Ευρωλίγκας...
Και από αυτόν τον τελικό δεν έλειψαν τα επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων, που τιμωρήθηκαν με ποινή μιας αγωνιστικής που έγινε... λάστιχο, ανάμεσα στον ΕΣΑΚΕ, στην ΕΟΚ και στον αθλητικό δικαστή, για το εάν θα έπρεπε να ισχύσει στο πρωτάθλημα ή μόνο στο Κύπελλο. Μύλος!
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων (διαιτητές: Βορεάδης-Σπυρίδωνος)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 22, Καλαϊτζής , Παπαδόπουλος 6, Λάκοβιτς 14, Φώτσης 9, Μπαλογιάννης, Κουτλουάι 20, Μίντλετον 10, Τσαρτσαρής, Μακ Ντόναλντ, Βιδάλης. Προπονητής: Ομπράντοβιτς
ΑΡΗΣ: Σόλομον 8, Γκρέγκοβ 15, Ράιτσεβιτς 4, Λάππας 9, Νικολαίδης 11, Χαριτόπουλος, Γκαγκαλούδης, Αγγέλοφ, Λικχόλιτοφ 5, Στακ 12, Γκργκατ 12, Μεραχτζάκης. Προπονητής: Αλεξανδρής
Το τρίποντο του Λάκοβιτς και η σωτηρία της ψυχής!
Το 2004 στη Λαμία, απόντος του Παναθηναϊκού ο οποίος είχε αποκλειστεί νωρίς από τον Απόλλωνα Πατρών, ο Αρης κατέκτησε δια πυρός και σιδήρου το Κύπελλο στον επεισοδιακό τελικό με τον Ολυμπιακό που διήρκεσε σχεδόν τέσσερις ώρες και αποτέλεσε το κύκνειο άσμα των Φάιναλ Φορ. Εναν χρόνο αργότερα στους διπλούς ημιτελικούς της διοργάνωσης ο μεν Παναθηναϊκός απέκλεισε τον ΠΑΟΚ, ο δε Αρης ξεπέρασε το εμπόδιο του Μακεδονικού και οι δυο ομάδες έδωσαν ραντεβού στις 19 Φεβρουαρίου του 2005 στο Λίντο του Ηρακλείου.
Ο οκτάκις Κυπελλούχος Ελλάδος Αρης εμφανιζόταν για τρίτη χρονιά στη σειρά σε τελικό, ενώ ο Παναθηναϊκός (7) είχε την ευκαιρία να τον ισοφαρίσει σε τρόπαια και ταυτόχρονα να ξεπεράσει τον Ολυμπιακό με τον οποίο μοιραζόταν τη δεύτερη θέση στη λίστα των νικητών. Ο αγώνας πέρασε από χίλια μύρια κύματα με αφορμές την έδρα διεξαγωγής του (επειδή το κλειστό γήπεδο των ΤΕΙ θεωρείται πανεπιστημιακό άσυλο και δεν επιτρεπόταν η παρουσία της Αστυνομίας) και το μοίρασμα των εισιτηρίων, ενώ η πόλη του Ηρακλείου βρισκόταν σε κατάσταση πολιορκίας, λόγω και του ποδοσφαιρικού αγώνα Εργοτέλης-Ολυμπιακός, που επρόκειτο να διεξαχθεί την επόμενη μέρα και παρεμπιπτόντως ανέδειξε νικήτρια την κρητική ομάδα με 2-1.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τα πνεύματα άναψαν την παραμονή του αγώνα, με αφορμή τον καυγά ανάμεσα στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και στον συνεργάτη του Τσαρλς Μπάρτον, Θανάση Παπαχατζή, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον προπονητή του Παναθηναϊκού. Τα πνεύματα ήταν οξυμένα από τον αγώνα πρωταθλήματος ανάμεσα στις δυο ομάδες στο ΟΑΚΑ , όπου είχε αποβληθεί ο Παπαχατζής και το επεισόδιο αποδείχτηκε ο κακός οιωνός για τα επιγενόμενα...
Ήταν λοιπόν Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, όταν ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Αρη με 72-68 και κατέκτησε το τρόπαιο. Οταν οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 18-17, οι Αρειανοί πέτυχαν ένα σερί 18-0 και βρέθηκαν μπροστά με 35-18, ενώ στο ημίχρονο το σκορ ήταν 38-29 με τον Παναθηναϊκό να έχει ήδη υποπέσει σε 15 λάθη! Οι πρωταθλητές ανέβασαν τον ρυθμό της άμυνας τους, ανάγκασαν τον Αρη να σημειώσει μόλις έξι πόντους στην τρίτη περίοδο, μείωσαν στον πόντο (44-43) και ο τελικός πήρε φωτιά. Ο Αρης έχασε με πέντε φάουλ τον Καστλ και τον Σχορτσανίτη (που χρεώθηκε με τέσσερα μαζεμένα, εκ των οποίων ένα επιθετικό στο κέντρο του γηπέδου), ενώ στον αντίποδα ο Παναθηναϊκός στηρίχτηκε στο φονικό ένστικτο του Γιάκα Λάκοβιτς: ένα λεπτό πριν από τη λήξη ο Σλοβένος γκαρντ έριξε τον Στακ στην παγίδα του επιθετικού φάουλ, στα 41 δευτερόλεπτα κι ενώ εξέπνεε ο χρόνος των 24’’ εκμεταλλεύθηκε το γεγονός ότι βρήκε απέναντι του τον Μεσεριάκου και με τρίποντο «έγραψε» το 67-62, ενώ στη συνέχεια πέτυχε 4/4 βολές, σφραγίζοντας τη νίκη της ομάδας του.
«Μου αρέσει να αναλαμβάνω τις ευθύνες έστω κι αν ρισκάρω. Σε τέτοιες περιπτώσεις γίνεσαι ή ήρωας ή μοιραίος κι έπαιξα τις πιθανότητες μου» είπε ο Λάκοβιτς, ενώ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σχολίαζε ότι «γυρίσαμε το ματς έχοντας όχι μόνο τη γνώση, αλλά και την τύχη στα σουτ που έβαλαν στη λήξη των 24 δευτερολέπτων ο Αλβέρτης, ο Κουτλουάι και ο Λάκοβιτς».
Την ίδια στιγμή οι Αρειανοί έβραζαν για τη διαιτησία, μάλιστα σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν παρατάχθηκαν στην τελετή απονομής και αρνήθηκαν να παραλάβουν τα μετάλλια τους, ωστόσο λίγο αργότερα -και σε μια επίδειξη fair play- o Aντώνης Ασημακόπουλος έτρεξε προς τον Φραγκίσκο Aλβέρτη, τον αγκάλιασε και του είπε «συγχαρητήρια, αδερφέ»!
«Αυτός ήταν ο τελικός της ντροπής και η κατρακύλα δεν έχει όρια. Ο αγώνας έγινε σε ακατάλληλο γήπεδο που ένοιαζε σαν λούνα παρκ με μπαλόνια και το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από εξωαγωνιστικούς παράγοντες. Τους διαιτητές θα τους κρίνει ο θεός» είπε ο πρόεδρος Γιάννης Δαμιανίδης, ενώ ο Τσαρλς Μπάρτον παραδεχόταν ότι «αυτή τη στιγμή νιώθω ένα μεγάλο κενό μέσα μου». Την επόμενη μέρα η διοίκηση της ομάδας σε συνέντευξη Τύπου επιτέθηκε κατά του Γιώργου Βασιλακόπουλου υποστηρίζοντας ότι «πληρώσαμε την απόφαση μας να παίξουμε στο ULEB Cup και όχι στη διοργάνωση της FIBA», ενώ τα μέλη της ΚΑΕ προέτρεψαν τους διαιτητές «να προσεύχονται για να σώσουν τις ψυχές τους»!
Η συνέχεια σε τίτλους; Ο Αρης τιμωρήθηκε με πρόστιμο 53.000 ευρώ για την ασέβεια του προς τον θεσμό, ο τοίχος έξω από τα γραφεία της ΕΟΚ γέμισε με συνθήματα, ο Βορεάδης και ο Κορομηλάς «έφαγαν» από δυο αγωνιστικές, ο Βορεάδης σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη του είπε «σε κάποια σημεία δεν σφυρίξαμε σωστά, αλλά εγώ είμαι περισσότερο Αρειανός από κάποιους που το παίζουν τώρα Αρειανοί», ενώ στην εκδίκαση της καυτής υπόθεσης έδωσε άλλο ένα σόου ο Θανάσης Γιαννακόπουλος: «Δεν δέχομαι από κανέναν να αφήνει σκιές για τον Παναθηναϊκό, διότι έχω ξοδέψει 25 εκατομμύρια ευρώ για να φτιάξω μια ομάδα που θα διαλύει όλους τους αντιπάλους μαζί και τους διαιτητές όταν μας πηγαίνουν κόντρα»!
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων (διαιτητές: Κορομηλάς, Βορεάδης, Ταβουλαρέας)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διαμαντίδης 6, Λάκοβιτς 15, Στσεπάνοβιτς 9, Τσαρτσαρής 14, Μπατίστ 12, Χατζηβρέττας, Αλβέρτης 8, Φέμερλινγκ 4, Κουτλουάι 3, Καλαϊτζής 1, Παπανικολάου, Μπάξτερ. Προπονητής: Ομπράντοβιτς
ΑΡΗΣ: Κόλλινς 21, Πάντιους 9, Καστλ 11, Μεσεριάκου 6, Στακ 6, Ράιτσεβιτς 1, Σχορτσανίτης 8, Ασημακόπουλος 3, Τζόνσον 2, Καραποστόλου, Κυρίτσης 1, Χαριτόπουλος. Προπονητής: Μπάρτον
Πηγή: gazzetta.gr

Να ποιον πήγε να κλέψει ο Ιβάν από ΠΑΟ!!

Ποιον ποδοσφαιριστή των "πράσινων" είχαν στη λίστα τους οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και γιατί δεν προχώρησε, τελικά, το θέμα; Ο σκύλος έχει τις απαντήσεις... Οι πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα έρχονται από Θεσσαλονίκη μεριά, καθώς στο "στρατόπεδο" του ΠΑΟΚ έχει πολλές συμπάθειες ο Τάσος Λαγός! Που ναι μεν τώρα έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό με νέο συμβόλαιο, αλλά λίγο καιρό πριν το θέμα του ήταν στο αέρα!
Με αποτέλεσμα στον Δικέφαλο να κάνουν σκέψεις για τον νεαρό άσο, καθώς είναι γνωστό ότι θέλουν να φτιάξουν ελληνικό κορμό στην ομάδα. Για τους βιαστικούς, να θυμίσουμε ότι εκείνη την περίοδο ο ΠΑΟΚ είχε μόνο τον Τζιόλη και τον Λαζάρ στο ρόστερ του, καθώς οι Μαντούρο και Νάτχο δεν υπήρχαν ούτε στο... ρεπορτάζ του συλλόγου!
Το όνομα του Λαγού, λοιπόν, έπαιξε στις συζητήσεις των ανθρώπων του Δικέφαλου, ασχέτως αν δεν προχώρησε η περίπτωσή του. Ο ΠΑΟΚ, άλλωστε, άλλαξε το επίπεδο του στα χαφ, με τις κινήσεις που έκανε. Ίσως και για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στις καλές σχέσεις που έχουν οι διοικήσεις των δύο ομάδων, αφού ήταν σε όλους γνωστό ότι οι "πράσινοι" επιθυμούσαν την παραμονή του νεαρού άσου στην ομάδα...
Πηγή: sportdog.gr

Για αυτό βάζει μπακ τον "Τριάντα" ο Αναστασίου!!

Γιατί ο "Ολλανδός" επιμένει με τον Τριανταφυλλόπουλο δεξιό μπακ, παρότι στην ομάδα υπάρχουν οι Σπυρόπουλος και Μαρινάκης; Η απάντηση στον σκύλο! Ο Γιάννης Αναστασίου έκανε για πρώτη φορά το πείραμα στις αρχές του πρωταθλήματος και, πλέον, πιο συχνά αγωνίζεται σαν δεξιός μπακ ο Τριανταφυλλόπουλος, παρά στα στόπερ!
Παρότι στην ομάδα υπάρχουν οι Σπυρόπουλος και Μαρινάκης, που είναι πολλά υποσχόμενοι. Αλλά, σύμφωνα με τον Έλληνα τεχνικό, αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα: δεν είναι τόσο καλοί αμυντικά όσο ο Τρινταφυλλόπουλος! Που από την άλλη, βέβαια, δεν έχει τις επιθετικές αρετές που έχουν οι Μαρινάκης και Σπυρόπουλος, αλλά αυτό είναι κάτι που, σε πρώτη φάση, δεν ενδιαφέρει τον Αναστασίου.
Η άμυνα του Παναθηναϊκού αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα φέτος και το τελευταίο που θέλει ο "Ολλανδός" είναι να "τρώει" ο Παναθηναϊκός φάσεις (και) λόγω της όχι τόσο καλής αμυντικής αντίδρασης των Σπυρόπουλου-Μαρινάκη, σε σχέση με τον "Τριάντα".
Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει πως ο Αναστασίου είναι ικανοποιημένος με τη λύση ενός στόπερ στα πλάγια της άμυνας. Αλλά επιδιώκει να κερδίσει ό,τι καλύτερο μπορεί μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν και ο Παναθηναϊκός να κινηθεί για την απόκτηση δεξιού στόπερ...
Πηγή: sportdog.gr

Τι ανακάλυψαν οι Άγγλοι στα τεστ του Μήτρογλου;

Τι διέκριναν οι Άγγλοι στον Μήτρογλου τις πρώτες ημέρες του στο Νησί; Ποιο ήταν το πρόβλημα και γιατί δεν θα ήταν πανέτοιμος με Γιουνάιτεντ, αν έμενε στον Ολυμπιακό; Διαβάστε με ένα κλικ!Ο Μήτρογλου μπορεί να είναι παικταράς, ωστόσο αυτή την χρονική στιγμή δεν βρίσκεται στα καλύτερά του, κάτι που είχε φανεί άλλωστε και από τα τελευταία του παιχνίδια στον Ολυμπιακό πριν φύγει για την Φούλαμ. Ο τραυματισμός τον είχε πάει... λίγο πίσω, ενώ λογικό ήταν να χάσει και την καλή φυσική του κατάσταση όντας εκτός προπονήσεων τόσο καιρό. Για αυτό και οι Άγγλοι τον είχαν βρει υπέρβαρο 4-5 κιλά στις πρώτες εξετάσεις, γεγονός φυσικά που δεν τους εμπόδισε να δώσουν τα εκατομμύρια και να τον κάνουν δικό τους.
Η Φούλαμ για να τον... στρώσει, όπως γράφει η στήλη «sportdog penalty», του ετοίμασε ένα ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης και πλέον περιμένουν να είναι 100% έτοιμος σε περίπου 2 εβδομάδες.
Από αυτό πάντως αποδεικνύεται, πως ακόμα και αν δεν είχε πουληθεί και είχε μείνει στον Ολυμπιακό, πολύ δύσκολα θα ήταν κόντρα στη Γιουνάιτεντ στην εκρηκτική κατάσταση του 1ου μισού της σεζόν...Πηγή: sportdog.gr

Στην Λεωφόρο οι γιοι Σαββίδη!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από την άφιξη του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου. Δείτε και τους γιούς του Ιβάν Σαββίδη που βρίσκονται κοντά στην ομάδα.
Tags: Το βίντεο δείχνει το λεωφορείο της αποστολής του Δικεφάλου με το που φθάνει στο κάτω μέρος του γηπέδου.

Πίσω και σε ένα άλλο αυτοκίνητο οι γιοι του μεγαλομετόχου που θα δώσουν το παρών σε αυτό το παιχνίδι.







Πηγή: paok24.com

Επικράτησε το φαβορί!!

Με τους τρεις βαθμούς έφυγε από την έδρα της Νέας Σαλαμίνας η Ομόνοια (1-0) στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του κυπριακού πρωταθλήματος.

Επικράτησε το φαβορί
Σε μια αγχωτική νίκη έφτασε η Ομόνοια στην έδρα της Νέας Σαλαμίνας στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του κυπριακού πρωταθλήματος.

Οι παίκτες της Ομόνοιας μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με ξεκάθαρή πρόθεση να… καθαρίσουν από νωρίς το ματς, όπως και έκαναν, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 7’ με τον Σοφιάν Σερφά, ύστερα από στημένη φάση.

Οι γηπεδούχοι πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου πίεσαν, προσπαθώντας να φτάσουν στην ισοφάριση, κάτι που ωστόσο δεν κατάφεραν να κάνουν. Στο δεύτερο 45λεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται φάσεις.

Αυτή είναι η πέμπτη συνεχόμενη αγωνιστική που η Ομόνοια διατηρεί το αήττητο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής :

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου

ΑΕ Κουκλιών- Δόξα Κατωκοπιάς 0-0

ΑΕ Κιτίου- Άρης Λεμεσού 2-2
(15΄,30΄Παύλου- 43΄Ντίνα, 54΄Οκόγιε)

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

Νέα Σαλαμίνα- Ομόνοια 0-1
(7’ Σερφά )

ΑΠΟΕΛ- Απόλλων Λεμεσού (17:00)
Εθνικός Άχνας -Αλκή (17:00)
Ένωση Παραλιμνίου- Ανόρθωση (18:00)

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου

ΑΕ Λεμεσού- Ερμής (19:00)

Η επόμενη αγωνιστική (22η)

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου

Άρης Λεμεσού- Νέα Σαλαμίνα (17:00)
Αλκή-ΑΠΟΕΛ (18:00)
Δόξα Κατωκοπιάς- Εθνικός Άχνας (18:00)
Ομόνοια- ΑΕ Κουκλιών (18:00)

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου

Ανόρθωση- ΑΕ Λεμεσού (15:00)
Απόλλων Λεμεσού- Ένωση Παραλιμνίου (17:00)
Ερμής- ΑΕ Κιτίου (17:00)Πηγή: sport-fm.gr

Πήρε φόρα η Λιόν!!

Το πόδι στο γκάζι έχει βάλει η Λιόν, η οποία ύστερα από την πρόκριση της στον τελικό του Λιγκ Καπ, επικράτησε εκτός έδρας με 2-1 της Ναντ. Πέντε νίκες σε έξι παιχνίδια για την ομάδα του Ρεμί Γκαρντ.

Πήρε φόρα η Λιόν!
Ύστερα από την πρόκριση της στον τελικό του γαλλικού Λιγκ Καπ, η Λιόν επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, επικρατώντας εκτός έδρας με 2-1 την Ναντ.

Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ρεμί Γκαρντ ήταν ο Αλεξάντερ Λακαζέτ, ο οποίος έδειξε το δρόμο της νίκης στους συμπαίκτες του, σκοράροντας στο 40ο λεπτό της αναμέτρησης.

Στο 76’ ο Γκομίς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έδειξε να κλειδώνει τους τρεις βαθμούς για την Λιόν και παρότι ο Ντζόρτζεβιτς μείωσε στο 84ο λεπτό, η Ναντ δεν κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή.

Πλέον, η φιλοξενούμενη Λιόν βρίσκεται μόλις τέσσερις βαθμούς μακριά από την τέταρτη θέση που οδηγεί στο Europa League, ενώ με εξαίρεση την ήττα από την Ρεν την προηγούμενη αγωνιστική δείχνει να βρίσκεται σε εκπληκτική φόρμα μετρώντας πέντε νίκες σε έξι παιχνίδια, σε πρωτάθλημα και κύπελλο Γαλλίας.

Αντίθετα, η Ναντ έχασε την μεγαλύτερη, ίσως, ευκαιρία της να προσπεράσει την αντίπαλο της, αλλά και να ανέβει στην 6η θέση της Ligue 1.


Πρόγραμμα και αποτελέσματα 24ης αγωνιστικής

Παρασκευή 7/2

Τουλούζ-Σεντ Ετιέν 0-0

Σάββατο 8/2 (21:00)

Μαρσέιγ-Μπαστιά 3-0
(13’, 25’ Παγέτ, 55’ Ζινιάκ)

Αζαξιό-Ρεν 3-1
(18’ Φατί, 38’ Αντρέ, 78’ Καβάλι – 34’ Ντουκούρ)

Βαλενσιέν-Νις 2-1
(26’ Ντούμπια, 88’ Βάρις – 75’ Μοπαί)

Γκινγκάμπ-Ρεμς 1-2
(62’ Αλιούι – 68’ Φόρτες, 72’ Αγίτε)

Λιλ-Σοσό 2-0
(3’ Ορίτζι, 90+3’ Μέντες)

Μονπελιέ-Εβιάν 1-1
(44’ Καμπέλα – 32’ Μπεριγκούντ)

Κυριακή 9/2

Ναντ-Λiόν 1-2
(40΄Λακαζέτ, 76' Γκομίς, 84' Ντζόρτζεβιτς)

Μπορντό-Λοριάν (18:00)
Μονακό-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Επόμενη 25η αγωνιστική

Παρασκευή 14/2

Παρί Σεν Ζερμέν-Βαλενσιέν

Σάββατο 15/2

Μπαστιά-Μονακό
Λοριάν-Τουλούζ
Νις-Ναντ
Ρεμς-Μπορντό
Ρεν-Μονπελιέ
Σοσό-Γκινγκάμπ

Κυριακή 16/2

Λιόν-Αζαξιό
Εβιάν-Λιλ
Σεντ Ετιέν-Μαρσέιγ Πηγή: sport-fm.gr

Δεν… αστειεύεται!!

Κανένα περιθώριο ώστε να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα δεν άφησε η Σταντάρ Λιέγης στην Ζούλτε Βάρεγκεμ. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν 2-0 και παρέμειναν στην κορυφή της Jupiler League.

Δεν… αστειεύεται!
Δεν λέει να χάσει η Σταντάρ Λιέγης!

Οι γηπεδούχοι στο ματς με την Ζούλτε Βάρεγκεμ νίκησαν με 2-0, αύξησαν σε 15 ματς το σερί τους χωρίς ήττα και παρέμειναν στην κορυφή της Jupiler League στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής.

Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να… σηκώσουν κεφάλι καθώς βρίσκονται τρία παιχνίδια χωρίς νίκη και στην τέταρτη θέση με 45 βαθμούς.

Το ματς ήταν υπόθεση εννέα λεπτών διότι ο Μποκού στο 70΄και ο Βαν Νταμ στο 79΄έκαναν το τελικό 2-0 και έδωσαν ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα στην Σταντάρ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής

Σάββατο 8/2 (21:00)
Κόρτραϊκ- Άντερλεχτ 2-2
(56΄Κουλιμπαλί. 69΄Ντες Μετ- 76’ Σιριάκ 90+3’ Πογιέτ)

Σερκλ Μπριζ- Μπέβερεν 0-0

Λόκερεν –Σαρλερουά 3-1
(9’ Οβερμέιρε, 24’ ντε Πάου, 65’ Ντούτρα – 3’ Σαγκλίκ)

Μονς- Λιρς 1-5
(37’ Ματίς – 58’, 60’, 90+2’ Ντιαγκνέ, 72’, 88’ Βατ)

Λέουβεν- Μαλίν 0-0

Οστάνδη- Γάνδη 0-0

Κυριακή 9/2

Σταντάρ Λιέγης -Ζούλτε Βάρεγκεμ 2-0
(70΄Μποκού, 79΄Βαν Νταμ)

Γκενκ- Κλαμπ Μπριζ (19:00)

Η επόμενη αγωνιστική (26η)

Παρασκευή 14/2
Κλαμπ Μπριζ- Κόρτραϊκ

Σάββατο 15/2

Σαρλερουά- Σταντάρ Λιέγης
Μαλίν- Οστάνδη
Λιρς- Γκενκ
Μπέβερεν- Λέουβεν
Ζούλτε Βάρεγκεμ- Σερκλ Μπριζ

Κυριακή 16/2

Γάνδη-Λόκερεν
Άντερλεχτ-Μονς Πηγή: sport-fm.gr

Όταν παίρνουν φόρα…!!

Η Άουγκσμπουργκ πήρε φόρα για Ευρώπη και η Στουτγάρδη την… κατηφόρα, μετά το μεταξύ τους 4-1 για την 20η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα.

Όταν παίρνουν φόρα… (video)
Το αήττητο σερί των οκτώ ματς χωρίς ήττα συνέχισε η Άουγκσμπουργκ, η οποία επιβλήθηκε εκτός έδρας 4-1 της Στουτγάρδης στην 20η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα.

Μετά τη μεγαλειώδη εμφάνιση στο ματς με την Βέρντερ Βρέμης η Άουγκσμπουργκ δείχνει αποφασισμένη να μη σταματήσει πουθενά.

Έτσι, με τους Μιλίκ (35’), Χαν (43’, 56’) και Βέρνερ (64’) να «καθαρίζουν» πέταξε για την όγδοη θέση, δυο βαθμούς πίσω απ’ τις θέσεις που δίνουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Από την άλλη, η Στουτγάρδη «βουλιάζει» στις τελευταίες θέσεις, σημειώνοντας την πέμπτη σερί ήττα της, που την έφερε στην 14η θέση, δύο βαθμούς μακριά απ’ την επικίνδυνη ζώνη.


Πρόγραμμα-Αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 7/2
Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν 0-1
(62’ Σον)

Σάββατο, 8/2
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπράουνσβαϊγκ 3-0
(7’ Φλουμ, 43’ Μάιερ, 44’ Άιγκνερ)

Βέρντερ Βρέμης-Ντόρτμουντ 1-5
(89’ Άισιτσεκ - 26’, 85’ Λεβαντόφσκι, 41’, 62’ Μχιταριάν, 48’ Φρίντριχ)

Βόλφσμπουργκ-Μάιντς 3-0
(59’ πεν. Ροντρίγκεζ, 66’ Ντοστ, 75’ Λουίς Γκουστάβο)

Νυρεμβέργη-Μπάγερν Μονάχου 0-2
(18’ Μάντζουκιτς, 49’ Λαμ)

Φράιμπουργκ-Χόφενχαϊμ 1-1
(68’ Σμιντ - 85’ Μοντέστε)

Αμβούργο-Χέρτα Βερολίνου 0-3
(15’ Αλαγκί, 23’, 38’ Ράμος)

Κυριακή, 9/2
Στουτγάρδη-Άουγκσμπουργκ 1-4
(62’ Ράους – 35’ Μιλίκ, 43’, 56’ Χαν, 64’ Βέρνερ)

Σάλκε-Αννόβερο (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (21η)

Παρασκευή, 14/2
Μάιντς-Ανόβερο (21:30)

Σάββατο, 15/2 (16:30)
Ντόρτμουντ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Μπάγερν Μονάχου-Φράιμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης-Γκλάντμπαχ
Χόφενχαϊμ-Στουτγκάρδη
Μπράουνσβαϊγκ-Αμβούργο
Λεβερκούζεν-Σάλκε (19:30)

Κυριακή, 16/2
Άουγκσμπουργκ-Νυρεμβέργη (16:30)
Χέρτα Βερολίνου-Βόλφσμπουργκ (18:30) Πηγή: sport-fm.gr

Ανώδυνο «έμφραγμα» για Γιουβέντους!!

Αν και βρέθηκε μπροστά με δύο τέρματα διαφορά, η Γιουβέντους δεχόμενη γκολ στις καθυστερήσεις, ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη Βερόνα. Δώρο που πάντως δεν «ξετύλιξε» η Ρόμα ( 0-0 στο ντέρμπι με τη Λάτσιο).

Ανώδυνο «έμφραγμα» για Γιουβέντους
Την ευκαιρία να απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από τη δεύτερη Ρόμα έχασε η Γιουβέντους. Οι «μπιανκονέρι» αν και μετά από μόλις είκοσι λεπτά αγώνα, έμοιαζαν με δύο γκολ του Τέβες (4’, 20’) να έχουν καθαρίσει το ματς, χαλάρωσαν επικίνδυνα κι έτσι έδωσαν στους γηπεδούχους το δικαίωμα στην ελπίδα.

Αφού για 50 λεπτά άντεξε στο «σφυροκόπημα», η Βερόνα μείωσε αρχικά με τον «αγέραστο» Λούκα Τόνι στο 52’, για να έρθει ο Χουανίτο στα… χασομέρια του ματς και να διαμορφώσει το τελικό 2-2.



Hellas Verona 2-2 Juventus (All Goals) 09... από ourmatch

Αυτήν την απώλεια βαθμών πάντως, δεν την εκμεταλλεύτηκε η δεύτερη της βαθμολογίας, Ρόμα, αφού την ίδια ώρα αγωνιζόμενη στο ντέρμπι της ιταλικής πρωτεύουσας έμενε στο 0-0 κόντρα στη Λάτσιο και –μοιραία- στο -9 από την πρωτοπόρο.

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής έκαναν ολόκληρη την πόλη της Γένοβας να χαμογελά, αφού και οι δύο ομάδες της πόλης προχώρησαν με νίκες. Η Σαμπντόρια επικράτησε 1-0 εντός έδρας της Κάλιαρι, ενώ η Τζένοα πέρασε νικηφόρα (1-0) από το γήπεδο της Λιβόρνο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής:
Σάββατο, 08/02

Φιορεντίνα – Αταλάντα 2-0

Ουντινέζε – Κιέβο 3-0

Νάπολι – Μίλαν 3-1

Κυριακή, 09/02

Τορίνο – Μπολόνια 1-2

Σαμπντόρια – Κάλιαρι 1-0
Πάρμα – Κατάνια 0-0
Λιβόρνο – Τζένοα 0-1
Βερόνα – Γιουβέντους 2-2
Λάτσιο – Ρόμα 0-0
Ίντερ – Σασουόλο (21:45)

Η επόμενη (24η) αγωνιστική
Μίλαν – Μπολόνια
Φιορεντίνα – Ιντερ
Κατάνια – Λάτσιο
Γιουβέντους – Κιέβο
Κάλιαρι – Λιβόρνο
Σασουόλο – Νάπολι
Αταλάντα – Πάρμα
Τζένοα – Ουντινέζε
Ρόμα – Σαμπντόρια
Βερόνα - Τορίνο Πηγή: sport-fm.gr

(Αντεμπα)Your choice!!

Ο Σέργουντ επέλεξε να τον βγάλει απ’ τη ναφθαλίνη. Κι ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ δεν σταματά να τον δικαιώνει! Μ’ ένα ακόμα γκολ του Τονγκολέζου, η Τότεναμ πήρε το ντέρμπι… σεντονιού με την Έβερτον (1-0).

(Αντεμπα)Your choice!
Μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη θεωρείτο «τελειωμένος». Είχε κριθεί ανίκανος (απ’ τον σοφό Βίλας Μπόας) να βοηθήσει την Τότεναμ.

Και σήμερα -δυο μήνες μετά- ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ το ‘χει πάρει απόφαση να βγάλει… μόνος του την Τότεναμ στο Champions League!

Παίρνοντας (κυριολεκτικά) πάνω του όλη την άμυνα της Έβερτον, ο Τονγκολέζος έκρινε το ντέρμπι με την Έβερτον στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

Και σημειώνοντας το έκτο του γκολ σε εννέα παιχνίδια δεν έδωσε απλά μεγάλη νίκη (1-0) επί της ομάδας του (βασικού και πάλι) Κέβιν Μιραλάς.

Αλλά επέτρεψε στα «σπιρούνια» να την προσπεράσουν στην πρώτη θέση και απέχοντας τρεις πόντους απ’ τη Λίβερπουλ, να κρατούν ζωντανά τα όνειρά τους για Champions League.




Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής

Σάββατο, 8/2 (17:00)

Λίβερπουλ-Άρσεναλ 5-1
(1’, 10’ Σκρτελ, 17’ Στέρλινγκ, 20’, 52’ Στάριτζ - 69’ πεν. Αρτέτα)

Άστον Βίλα-Γουέστ Χαμ 0-2
(46’, 48’ Νόλαν)

Τσέλσι-Νιούκαστλ 3-0
(27’, 34’, 63’ πεν. Αζάρ)

Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Μπρομ 3-1
(15’ Ινς, 27’ Λέντλεϊ, 69’ πεν. Σαμάκ - 46’ Τιεβί)

Νόριτς-Μάντσεστερ Σίτι 0-0

Σαουθάμπτον-Στόουκ 2-2
(6’ Λάμπερτ, 41’ Ντέιβις - 38’ Οντεμβίγκι, 44’ Κράουτς)

Σάντερλαντ-Χαλ Σίτι 0-2
(16’ Λονγκ, 62’ Γέλαβιτς)

Σουόνσι-Κάρντιφ 3-0
(47' Ράουτλετζ, 79' Ντάιερ, 85' Μπονί)

Κυριακή, 9/2

Τότεναμ-Έβερτον 1-0
(65’ Αντεμπαγιόρ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Φούλαμ (18:00)


Η επόμενη αγωνιστική (26η)

Τρίτη, 11/2 (21:45)

Κάρντιφ-Άστον Βίλα
Χαλ Σίτι-Σαουθάμπτον
Γουέστ Χαμ-Νόριτς
Γουέστ Μπρομ-Τσέλσι (22:00)

Τετάρτη, 12/2 (21:45)

Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Έβερτον-Κρίσταλ Πάλας
Μάντσεστερ Σίτι-Σάντερλαντ
Νιουκάστλ-Τότεναμ
Στόουκ Σίτι-Σουόνσι
Φούλαμ-Λίβερπουλ (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Εκτός αποστολής ο Μήτρογλου!!

Κι άλλο θα περιμένουν οι φίλοι της Φούλαμ για να δουν τον Κώστα Μήτρογλου! Ο Ρενέ Μόλεστιν έκρινε ότι ο διεθνής φορ είναι ανέτοιμος και τον άφησε εκτός ενόψει Μάν. Γιουνάιτεντ. Έξω κι ο Καραγκούνης.

Εκτός αποστολής ο Μήτρογλου!
Τελικά δεν ήταν «μπλόφα» οι δηλώσεις του Ρενέ Μόλεστιν για την συμμετοχή του Κώστα Μήτρογλου στο σημερινό παιχνίδι της Φούλαμ στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ολλανδός τεχνικός άφησε εκτός αποστολής τον Έλληνα επιθετικό, αν και πριν από λίγες μέρες η διοίκηση των «cottagers» έδωσε 15 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό για να τον εντάξει στο δυναμικό της ομάδας.

Αρκετοί από τους οπαδούς του βρετανικού συλλόγου ανυπομονούσαν για το ντεμπούτο του διεθνούς άσου, όμως αυτό παίρνει… παράταση και αυτό θα γίνει μόλις ο προπονητής του κρίνει ότι είναι 100% έτοιμος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μόλεστιν είχε δηλώσει στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου εν όψει του σημερινού ματς: «Είχε έναν τραυματισμό. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Επίσης, ήρθε από το ελληνικό πρωτάθλημα που είναι εντελώς διαφορετικό από την Premier League, άρα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι οι άνθρωποι μας θα τον βοηθήσουν να γίνει όσο το δυνατόν γρήγορα καλά».

Πέραν του Μήτρογλου, εκτός αποστολής έμεινε και ο Γιώργος Καραγκούνης, κάτι που δεν συνηθίζεται, αφού ο αρχηγός της Εθνικής είναι σχεδόν μόνιμα στους «εκλεκτούς». Πηγή: sport-fm.gr

Έμμεση επιβεβαίωση από τον Ρούνει…!

Μήνυμα παραμονής από τον Γουέν Ρούνει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Θα είμαι περήφανος αν σπάσω το ρεκόρ των γκολ του Μπόμπι Τσάρλτον», δήλωσε.

Έμμεση επιβεβαίωση από τον Ρούνει…
Καθημερινότητα αποτελούν πλέον τα δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου που μιλούν για ανανέωση του συμβολαίου του Άγγλου επιθετικού με τους «κόκκινους διαβόλους».

Ο διεθνής φορ έφτασε τα 208 γκολ με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ και το ρεκόρ του Μπόμπι Τσάρλτον είναι στα 249
Τα δημοσιεύματα που τον θέλουν μία ανάσα από την υπογραφή νέου συμβολαίου με τους πρωταθλητές Αγγλίας δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα κι ο ίδιος φροντίζει να τα ενισχύσει ακόμα περισσότερο με τις δηλώσεις του.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου να φτάσει σε επιτυχίες. Αν μπορέσω να το πετύχω θα είμαι πολύ περήφανος, γιατί είναι μια επίδοση που έχει αντέξει για πολλά χρόνια», τόνισε σχετικά ο Ρούνει, που φέρεται να τα έχει βρει με την ομάδα και για τις απολαβές του, αλλά και τον ρόλο του ηγέτη που του προορίζεται.

Μάλιστα σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα δεν θα είναι απίθανό να αποχωρήσει το καλοκαίρι ο Φαν Πέρσι… Πηγή: sport-fm.gr

Στην αρχή και στο τέλος…!!

Αρκετά νωρίς (στο 6') άνοιξε το σκορ η Οσασούνα επί της Χετάφε, η οποία για 84 λεπτά προσπαθούσε να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0, όμως οι γηπεδούχοι στο τέλος έγραψαν το τελικό 2-0.

Στην αρχή και στο τέλος…
Βαθμολογική «ανάσα» πήρε η Οσασούνα, η οποία επικράτησε με σκορ 2-0 της Χετάφε για την 23η αγωνιστική της Primera Division.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 6’ χάρη στο εξαιρετικό γκολ που πέτυχε ο Οριόλ Τόρες, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα των Μαδριλένων και κρέμασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στα υπόλοιπα λεπτά, μέχρι και το 88’, και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες να μεγαλώσουν περισσότερο το σκορ, αλλά δεν τα κατάφεραν για διάφορους λόγους να βρουν τις εστίες.

Τελικά δύο λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του 90λεπτου, ο Ρομπέρτο Τόρες διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και έγραψε το τελικό 2-0.

Δείτε το σχετικό βίντεο



Η 23η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν

Παρασκευή 07 Φεβρουαρίου

Εσπανιόλ – Γρανάδα 1-0
(79' Μορένο)

Σάββατο 08 Φεβρουαρίου

Βαλένθια – Μπέτις 5-0
(41’ Ματιέ, 44’, 68’ Αλκακέρ, 62’ Φεγκουλί, 79’ Βάργκας)

Ράγιο Βαγιεκάνο – Μάλαγα 4-1
(26’, 63’ Φαλκέ, 29’ Αρμπίγια, 45+1’ Λαριβέι – 72’ Ιακοβένκο)

Ρεάλ Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ 4-2
(7’ Μπέιλ, 25’, 76’ Μπενζεμά, 64’ Χεσέ – 43’ Μάριο, 69’ Τζιοβάνι)

Αλμερία – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0
(Βέρζα 80΄, 86΄)

Κυριακή 09 Φεβρουαρίου

Οσασούνα – Χετάφε 2-0
(7’ Ριέρα, 88’ Ρομπέρτο Τόρες)

Βαγιαδολίδ – Έλτσε (18:00)
Σοσιεδάδ – Λεβάντε (20:00)
Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα (22:00)

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου

Θέλτα – Αθλέτικ Μπιλμπάο (23:00)

Η επόμενη (24η) αγωνιστική

Έλτσε – Οσασούνα
Ατλέτικο Μαδρίτης – Βαγιαδολίδ
Λεβάντε – Αλμερία
Μπαρτσελόνα – Ράγιο Βαγιεκάνο
Βιγιαρεάλ – Θέλτα
Γρανάδα – Μπέτις
Χετάφε – Ρεάλ Μαδρίτης
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Εσπανιόλ
Σεβίλλη – Βαλένθια
Μάλαγα – Σοσιεδάδ Πηγή: sport-fm.gr

Τα δώρα… επιστρέφονται!!

Δεν εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» της Τβέντε ο Άγιαξ, ο οποίος έμεινε ισόπαλος (1-1) με την Τσβόλε και έχασε την ευκαιρία να… ψηλώσει την διαφορά στην κορυφή του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Τα δώρα… επιστρέφονται (video)
Η ήττα της Τβέντε απ’ την Αϊντχόφεν ήταν η ευκαιρία του Άγιαξ να ανακτήσει διαφορά επτά βαθμών απ’ τον δεύτερο.

Αυτός όμως... πέταξε το «δώρο» που του έκαναν οι δύο ομάδες και έμεινε στο 1-1 με την Τσβόλε στην 23η αγωνιστική της Eredivisie.

Ο Αίαντας προηγήθηκε στο έβδομο μόλις λεπτό της αναμέτρησης με τον Κλάασεν, όμως ο Φερνάντεζ στο 36’ απάντησε και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, που κράτησε τους πρωτοπόρους για δεύτερο εκτός έδρας ματς στο «Χ».

Από την άλλη, η Τσβόλε συνεχίζει την «επέλαση» της για την 8άδα, διατηρώντας το αήττητο τεσσάρων αγωνιστικών.


Πρόγραμμα και αποτελέσματα 23ης αγωνιστικής

Παρασκευή 7/2

Φίτεσε-Ντε Χάαγκ 0-0

Σάββατο 8/2

Αιντχόβεν-Τβέντε 3-2
(7’ Αρίας, 23’ Λοκάντια, 52’ Γουίλεμς – 40’ Προμς, 68’ Εμπεσίλιο)

Μπρέντα-Ρόντα 2-0
(73’ Τιγκαντουίνι, 87' Πέριτσα)

Γκόου Αχέντ Ινγκλς-Αλκμάαρ 2-1
(35’ Σμιντ, 86’ Αντόνια - 90+4' Μπίρενς)

Φέγενορντ-Ναϊμέγκεν 5-1
(26’ Ίμερς, 35’, 59’ Πελέ, 55’, 78’ Μποέτιους - 11’ Ρικς)

Κυριακή 9/2

Χέρακλες-Καμπούρ 1-1
(89’ Βίρικ -23’ Μανού)

Τσβόλε-Άγιαξ 1-1
(36’ Φερνάντεζ – 7’ Κλάασεν)

Βαλβάικ-Ουτρέχτη 5-2
(8’ Κάστελεν, 79’ Ντε Ρίντερ, 81’ Άντερσον, 90’ Μπεουγκέλ, 90+3’ Χοακίμ – 10’ Τούρνστρα, 82’ Ντε Ρίντερ)

Γκρόνινγκεν-Χέρενφεν (17.30)

Επόμενη (24η) αγωνιστική

Παρασκευή 14/2
Αϊντχόφεν-Χέρακλες

Σάββατο 15/2
Τβέντε-Φίτεσε
Βάαλβαϊκ-Ναϊμέγκεν
Ρόντα-Ντεν Χάαγκ
Αλκμάαρ-Ουτρέχτη

Κυριακή 16/2
Καμπούρ-Τσβόλε
Γκρόνινγκεν-Γκόου Εχέντ Ιγκλς
Μπρέντα-Φέγενορντ
Άγιαξ-ΧέρενφενΠηγή: sport-fm.gr

Αργεντινή: Από το… σπίτι του ο Πισκουλίτσι!! (videos)

Θετικό ξεκίνημα στο Final της Αργεντινής πραγματοποίησε η Αρχεντίνος Τζούνιορς με 2-1 επί της Γοδόι Κρουζ υπό καταρρακτώδη βροχή.
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο μισό της σεζόν όντας στη ζώνη υποβιβασμού της τριετής κατάταξης, οπότε το Final είναι κρισιμότατο για αμφότερες. Στην προκειμένη, όμως, ο Λεονάρντο Πισκουλίτσι άνοιξε το σκορ στο 24ο λεπτό με μακρινό σουτ, το οποίο δεν μπόρεσε να ελέγξει ο Χόρχε Καράνζα, ενώ στο 59ο λεπτό ο Λούκας Κάνο διαμόρφωσε το 2-0. Ακολούθησε αποβολή του Χοσέ Φερνάντεζ στο 72ο λεπτό, αλλά με παίκτη λιγότερο οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 με τον Ιβάν Ομπόλο, πριν παραδοθούν.
Με τρομερό ανάποδο ψαλιδάκι του Βαλεντίν Βιόλα στο 38ο λεπτό άνοιξε το σκορ η Ρασίνγκ Κλουμπ, η οποία συνέχισε με γκολ του Γκάμπριελ Άουτσε και του υποσχόμενου Λουτσιάνο Βιέτο στις καθυστερήσεις των δύο ημιχρόνων, ώστε να φτάσει σε 3-0 επί της Κολόν. Τέλος, οι Ολ Μπόις προηγήθηκαν με 1-0 στο 49ο λεπτό χάρη σε κεφαλιά του πρώην μέσου του Άρη, Χαβιέ Κάμπορα, αλλά αρκέστηκαν σε 1-1 στην έδρα της Ατλέτικο Ραφαέλα, αφού ο Ροντρίγκο Ντεπέτρις ισοφάρισε στο 84ο λεπτό με ωραία ατομική προσπάθεια.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Αρχεντίνος Τζούνιορς-Γοδόι Κρουζ 2-1
Ατλέτικο Ραφαέλα-Ολ Μπόις 1-1
Ρασίνγκ Κλουμπ-Κολόν Σάντα Φε 3-0
Και οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρασίνγκ Κλουμπ
1
3
Ολίμπο
1
3
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1
3
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1
3
Τίγκρε
1
1
Ολ Μπόις
1
1
Βελέζ Σάρσφιλντ
1
1
Ατλέτικο Ραφαέλα
1
1
Ροζάριο Σεντράλ
0
0
Μπόκα Τζούνιορς
0
0
Μπελγκράνο
0
0
Ρίβερ Πλέιτ
0
0
Λανούς
0
0
Κίλμες
0
0
Νιούελς Ολντ Μπόις
0
0
Χιμνάσια Λα Πλάτα
0
0
Γοδόι Κρουζ
1
0
Άρσεναλ Σαραντί
1
0
Σαν Λορένζο
1
0
Κολόν Σάντε Φε
1
0
Σημείωση: Ο πρωταθλητής του Final προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015 και θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια της Inicial, Σαν Λορένζο, στο τέλος της σεζόν. Ο υπερπρωταθλητής θα πάρει μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014.
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σαν Λορένζο
20
33
Βελέζ Σάρσφιλντ
20
32
Λανούς
19
31
Νιούελς Ολντ Μπόις
19
31
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
20
30
Άρσεναλ Σαραντί
20
30
Ατλέτικο Ραφαέλα
20
30
Μπελγκράνο
19
29
Μπόκα Τζούνιορς
19
29
Αρχεντίνος Τζούνιορς
20
28
Τίγκρε
20
26
Ροζάριο Σεντράλ
19
26
Χιμνάσια Λα Πλάτα
19
26
Ολίμπο
20
26
Γοδόι Κρουζ
19
24
Ολ Μπόις
20
23
Ρίβερ Πλέιτ
19
21
Κίλμες
19
21
Ρασίνγκ Κλουμπ
20
19
Κολόν Σάντα Φε
20
6
Σημείωση: Η συνολική κατάταξη του 2013-14 θα καθορίσει τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014, στο οποίο έχει προκριθεί η Λανούς ως κάτοχος. Πέντε ομάδες πλην του υπερπρωταθλητή και της Λανούς θα πάρουν «εισιτήριο».
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Μπόκα Τζούνιορς
1.64
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.64
Λανούς
1.61
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.61
Άρσεναλ Σαραντί
1.58
Μπελγκράνο
1.51
Ρίβερ Πλέιτ
1.49
Σαν Λορένζο
1.41
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.37
Ροζάριο Σεντράλ
1.37
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.36
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.33
Ολίμπο
1.30
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.28
Τίγκε
1.28
Κίλμες
1.25
Ολ Μπόις
1.23
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.19
Κολόν Σάντα Φε
1.17
Γοδόι Κρουζ
1.16
Σημείωση: Οι τρεις τελευταίες ομάδες της τριετής κατάταξης θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία.




Πηγή: onsports.gr

Μπορεί ο Καλάθης!!

Ένα ακόμα παιχνίδι των Μέμφις Γκρίζλις κρίθηκε με… ευρωπαϊκό σκορ και ο Νικ Καλάθης χρησιμοποίησε σχετική εμπειρία πετυχαίνοντας κρίσιμα καλάθια στην τέταρτη περίοδο.
Στη βραδιά επτά αγώνων του «μαγικού» κόσμου, οι «αρκούδες» πέρασαν από το «Philips Arena» των Ατλάντα Χοκς με τους Μάικ Κόνλεϊ και Τόνι Άλεν να ετοιμάζονται για επιστροφή στα παρκέ, άρα ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού γνωρίζει πως πρέπει να εκμεταλλευτεί την τωρινή ευκαιρία του και να αξιώσει θέση στο rotation του Ντέιβ Τζόρτζερ μέχρι το πέρας του 2013-14. Από την πλευρά του, ο Κώστας Κουφός, συμπαίκτης του Καλάθη, ήταν μέτριος, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούμπο πραγματοποίησε ακόμα χειρότερη εμφάνιση και οι Μιλγουόκι Μπακς έχασαν από τους Χιούστον Ρόκετς.
Ακόμα, οι Σαν Αντόνιο Σπερς σοβαρεύτηκαν εκ νέου στην τέταρτη περίοδο, ώστε να καταβάλουν τους Σάρλοτ Μπόμπκατς, ενώ οι Γιούτα Τζαζ πέτυχαν σημαντική έκπληξη κερδίζοντας τους Μαϊάμι Χιτ και οι Ντιτρόιτ Πίστονς διέσυραν τους Ντένβερ Νάγκετς δημιουργώντας διαφορά ασφαλείας στην τρίτη περίοδο. Τέλος, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και οι Μινεσότα Τίμπεργουλφς πλήρωσαν σημαντικές απουσίες χάνοντας από τους Φίνιξ Σανς και Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, αντίστοιχα.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Σάρλοτ Μπόμπκατς-Σαν Αντόνιο Σπερς 100-104
Ατλάντα Χοκς-Μέμφις Γκρίζλις 76-79
Ντιτρόιτ Πίστονς-Ντένβερ Νάγκετς 126-109
Μινεσότα Τίμπεργουλφς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 110-117
Μιλγουόκι Μπακς-Χιούστον Ρόκετς 95-101
Φίνιξ Σανς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 122-109
Γιούτα Τζαζ-Μαϊάμι Χιτ 94-89

Πηγή: onsports.gr

Ατρόμητος για σεμινάριο!!

Η αποβολή του Φυτανίδη στο 16’, δεν πτόησε τον Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες με ρεσιτάλ διαχείρισης επικράτησαν 3-1 του Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι δείχνοντας πως είναι φτιαγμένοι για τα δύσκολα,

Ατρόμητος για σεμινάριο!
Σπουδαία νίκη με σκορ 3-1 απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης πήρε στο Περιστέρι ο Ατρόμητος, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Η αυστηρή αποβολή του Σωκράτη Φυτανίδη μόλις στο 16ο λεπτό με απευθείας κόκκινη κάρτα πείσμωσε την ομάδα του Γιώργου Παράσχου, που με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πίτου Γκαρσία (δύο ασίστ, ένα κερδισμένο πέναλτι) έφτασε στη νίκη.
Ο μεσοεπιθετικός του Ατρόμητου «μοίρασε» από ένα γκολ σε Καραμάνο (21’) και Νάστο (79'), ενώ «σφράγισε» το «τρίποντο» με το πέναλτι που κέρδισε και μετέτρεψε σε γκολ ο Ούμπιντες στο 79’.

Μακριά από την καλή της εικόνα η ομάδα του Στάικου Βεργέτη, που κατέρρευσε στο δεύτερο ημίχρονο και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το παιχνίδι. Το γκολ της τιμής για τους Αρκάδες πέτυχε ο Χουάνμα στο 88΄.

Το ματς:



Με έμφαση στη διαφύλαξη του «μηδέν» μπήκαν στο ματς και οι δύο ομάδες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ματς να έχει αργό ρυθμό και αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή. Τα δεδομένα στην αναμέτρηση άλλαξαν από πολύ νωρίς, καθώς ο Φυτανίδης στο 16΄ αντίκρισε απευθείας την κόκκινη κάρτα από τον Σιδηρόπουλο –για μαρκάρισμα στον Χουάνμα- αφήνοντας τον Ατρόμητο με δέκα παίκτες. Πάντως οι Περιστεριώτες δεν έδειξαν να επηρεάζονται από την αποβολή του αμυντικού τους, συνέχισαν να είναι δραστήριοι επιθετικά και δικαιώθηκαν όταν ο Καραμάνος στο 21’ έπειτα από στημένη φάση έκανε με κεφαλιά το 1-0.

Ο Αστέρας μετά και από το τέρμα των γηπεδούχων ανέβασε αρκετά τις γραμμές του στο γήπεδο και προσπάθησε να πιέσει κυρίως με τους Καράσκο, Ντε Μπλάσις και Μουνάφο, που κινούνταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Χουάνμα. Οι παίκτες του Παράσχου με το πέρασμα των λεπτών (και με την είσοδο του Νάστου στο ματς) κατάφεραν να «θωρακίσουν» την άμυνά τους και να μην απειληθούν σχεδόν καθόλου μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Μάλιστα, έμοιαζαν περισσότεροι ικανοί να φτάσουν οι ίδιοι σε ένα δεύτερο τέρμα αφού δημιουργούσαν προβλήματα στην άμυνα των Αρκάδων με τις ψηλές μπαλιές που επιχειρούσαν.

Πιο δυνατά μπήκε στο δεύτερο 45λεπτο ο Αστέρας Τρίπολης. Οι παίκτες του Βεργέτη προσπάθησαν να απειλήσουν με οργανωμένες επιθέσεις την αντίπαλη άμυνα στο ξεκίνημα του ημιχρόνου και τα κατάφεραν. Όμως η αστοχία των παικτών του στην τελική προσπάθεια, με σημαντικότερη στιγμή τη φάση του Ζησόπουλο στο 55’, δεν έφεραν το τέρμα της ισοφάρισης. Οι Περιστεριώτες άντεξαν την πίεση και σταδιακά άρχισαν να παίρνουν ανάσες στην άμυνα και να βγάζουν τη μπάλα μπροστά με αντεπιθέσεις.

Σε μια φάση καρμπόν με αυτή του τέρματος του Καραμάνου ήρθε και το δεύτερο τέρμα του Ατρόμητου με τον Νάστο να εκμεταλλεύεται στο 69’ την ασίστ του Γκαρσία. Κάπου εκεί η ομάδα του Βεργέτη τα... παράτησε και ο Γκαρσία βρήκε την ευκαιρία να «φτιάξει» ακόμη ένα τέρμα. Ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων κέρδισε πέναλτι έπειτα από φάουλ του Καράσκο και ο επίσης εξαιρετικός Ούμπιντες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυ κάνοντας το 3-0 στο 79’. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Χουάνμα στο 88’, πετυχαίνοντας το γκολ της τιμής για τον Αστέρα.






Οι συνθέσεις:




Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσέναμο, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Μπρίτο (63’ Μπάλλας), Δημούτσος, Ούμπιντες (82' Ναπολεόνι) , Πίτου Γκαρσία, Καραμάνος, Φάμπιο (25’ Νάστος)

Στον πάγκο: Σηφάκης, Φωτάκης, Κιβρακίδης, Γεωργίου

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Κοντοές (46’ Γκρατσίνι), Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Εντό (83' Παπαχρήστος), Μουνάφο, Ντε Μπλάσις, Καράσκο, Χουάνμα

Στον πάγκο: Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης, Σέτι, Κάφα, Ουσέρο

Διαιτητής:
Σιδηρόπουλος

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου Πηγή: sport-fm.gr

Ζέκα: «Κύπελλο και Ευρώπη»

Τους στόχους που έχουν στον Παναθηναϊκό για τη φετινή σεζόν οριοθέτησε ο Κάρλος Ζέκα, εξηγώντας τι σημαίνει για τον ίδιο ο αποψινός αγώνας με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο.

Ζέκα: «Κύπελλο και Ευρώπη»
Την συμμετοχή του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου, όπως την παρουσία του στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας που θα κριθούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της επόμενης σεζόν, έθεσε ως στόχους ο Κάρλος Ζέκα.

Ο Πορτογάλος χαφ και αρχηγός του «τριφυλλιού» τόνισε: «θέλουμε αρχικά να είμαστε στα πλέι οφ για να διασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή συμμετοχή» και πρόσθεσε ότι «όλοι θέλουμε να φτάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κάρλος Ζέκα στο match programme του σημερινού ματς με τον ΠΑΟΚ

Τι σημαίνει για εσένα η 100η σου συμμετοχή με τον Παναθηναϊκό;

«Σημαίνει ότι οι άνθρωποι του Συλλόγου και οι προπονητές μου εκτιμούν το παιχνίδι μου και τη σκληρή δουλειά μου. Για να είμαι ειλικρινής όταν πρωτοήρθα στην ομάδα ποτέ δεν πίστευα ότι θα συμπλήρωνα εκατό συμμετοχές σε έναν τόσο μεγάλο Σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός. Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι σ' αυτή τη μικρή λίστα ξένων ποδοσφαιριστών που φόρεσαν τη φανέλα με το τριφύλλι περισσότερες από εκατό φορές».

Είσαι μόλις ο 17ος ξένος που φτάνει τις 100 συμμετοχές και η αλήθεια είναι πως μοιάζεις να έχεις προσαρμοστεί στην ομάδα και στη χώρα...

«Το δύσκολο δεν είναι η προσαρμογή αλλά το να έχεις ευκαιρίες σε ένα Σύλλογο του μεγέθους του Παναθηναϊκού, όπου το επίπεδο των ποδοσφαιριστών είναι υψηλό. Η αλήθεια όμως είναι ότι μετά από τρία χρόνια αισθάνομαι πιο πολύ Έλληνας! Αγαπάμε τη χώρα τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου και είμαστε πολύ χαρούμενοι εδώ».

Ποια η γνώμη σου για τη φετινή ομάδα και την προσπάθεια που ξεκίνησε το καλοκαίρι ουσιαστικά από «μηδενική βάση»;

«Μου αρέσει η φετινή μας ομάδα γιατί όλοι μάχονται, όλοι θέλουν να μάθουν και να γίνουν καλύτεροι και όλοι παλεύουν για το σύνολο κι όχι για τον εαυτό τους. Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά είναι το πιο σημαντικό. Είναι κάτι που το βλέπω σε όλους τους ανθρώπους του Συλλόγου, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο και μου αρέσει πολύ. Με εκφράζει. Αν καταφέρεις να εμπεδώσεις αυτή τη νοοτροπία σαν ομάδα έχεις ήδη διανύσει τη μισή διαδρομή προς την επιτυχία».

Μια και αναφέρθηκες στην επιτυχία, ο αγώνας απέναντι στον ΠΑΟΚ είναι ένα μέτρο του τι μπορούμε να πετύχουμε φέτος σαν ομάδα;

«Ξέρω ότι μπορεί να ακούγεται τετριμμένο, αλλά νομίζω ότι πρέπει να το δούμε ως άλλο ένα παιχνίδι, όπως τα υπόλοιπα. Και όπως σε όλους τους αγώνες βγαίνουμε στο γήπεδο για να νικήσουμε, το ίδιο θα κάνουμε και σήμερα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Σίγουρα είναι μια ξεχωριστή αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες με ιστορία και γι' αυτό εμείς χρειάζεται να επιδείξουμε συγκέντρωση για να δείξουμε και στον κόσμο τι μπορούμε να κάνουμε. Νομίζω ότι παίζουμε αρκετά καλά και ξέρω ότι μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα. Απόψε θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη!».

Προσωπικά πως περιμένεις τη συγκεκριμένη αναμέτρηση;

«Η αλήθεια είναι ότι οι αγώνες με τον ΠΑΟΚ πάντα μου αφήνουν κάτι να θυμάμαι. Στο πρώτο μου ματς στην Τούμπα είχαμε κάνει φοβερή εμφάνιση σαν ομάδα και είχαμε κερδίσει 1-3. Πέρσι είχα βάλει το πρώτο μου γκολ στο πρωτάθλημα στον αγώνα του ΟΑΚΑ και φέτος στη Θεσσαλονίκη είχα μια ασίστ. Όλα αυτά είναι ωραία προδιάθεση, όμως, ξέρεις κάτι, το σημαντικό είναι να κερδίζουμε. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει και πραγματικά δεν με νοιάζει τίποτα άλλο...».

Που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει η ομάδα φέτος;

«Σίγουρα όλοι θέλουμε να φτάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου. Αυτό όμως δεν μπορούμε να το συζητάμε τώρα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον αγώνα που παίζουμε, και στο Πρωτάθλημα. Εδώ στόχος είναι αρχικά να είμαστε στα πλέι οφ για να διασφαλίσουμε την Ευρωπαϊκή συμμετοχή. Μετά βλέπουμε αν εκεί μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερα...».

Ο ΠΑΟΚ δεν ξέχασε τον Κατσούρη!

Τη μνήμη του Παναγιώτη Κατσούρη, ο οποίος σε ηλικία 21 ετών έχασε ξαφνικά τη ζωή του στις 9 Φεβρουαρίου 1998, τίμησε χθες η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία σήμερα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Ο ΠΑΟΚ δεν ξέχασε τον Κατσούρη
(Photo: paokfc.gr)
Κανείς στην οικογένεια του ΠΑΟΚ δεν ξεχνά τον τραγικό τρόπο που έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 21 ετών στις 9 Φεβρουαρίου 1998, ο Παναγιώτης Κατσούρης.

Χθες τελέστηκε το μνημόσυνο του νεαρού ποδοσφαιριστή, στο οποίο έδωσαν το «παρών» ο πρόεδρο της ΠΑΕ, Ζήση Βρύζα, ο γενικός αρχηγός της ομάδας, Κώστας Ιωσηφίδης και ο Παντελής Κωνσταντινίδης.

Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησαν ο Στέφανος Αθανασιάδης και ο Στέλιος Κίτσιου.

inner

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

Ουδείς μπορεί να προβλέψει τα σχέδια της μοίρας. Ο Παναγιώτης Κατσούρης, ένα από τα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, στα 21 του χρόνια, είχε όλο το μέλλον μπροστά του. Μέχρι που ξαφνικά, σε μια στιγμή, όλα χάθηκαν. Το νήμα της ζωής του κόπηκε άδικα το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου 1998 όταν το αυτοκίνητό του έφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε στο στηθαίο της γέφυρας στην περιοχή της Θέρμης.

Οταν ένα παλικάρι 21 ετών φεύγει απ’ τη ζωή το τελευταίο που έχει σημασία είναι το ποδόσφαιρο. Ο Παναγιώτης Κατσούρης, όμως ήταν και παραμένει μέλος της μεγάλης οικογένειας του ΠΑΟΚ. Φορούσε τη φανέλα του και θα είναι για πάντα ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του συλλόγου γιατί κανείς ποτέ δεν πρόκειται να τον ξεχάσει.

Ο Παναγιώτης Κατσούρης γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1976 και ήρθε στον ΠΑΟΚ από τη Νάουσα το καλοκαίρι του 1996. Μέλος της εθνικής ομάδας των ελπίδων ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα γι’ αυτό και γρήγορα καθιερώθηκε στον ΠΑΟΚ με τη φανέλα του οποίου έκανε ντεμπούτο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 1996-97, στο ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 3-1 στις 8 Σεπτεμβρίου 1996, με προπονητή τον Σουηδό Γκίντερ Μπένγκτσον και συμπαίκτες τον Θόδωρο Ζαγοράκη, τον Ζήση Βρύζα, αλλά και τους Μιχόπουλο, Τασιόπουλο, Αλεξίου, Ζαφειρίου, Πις, Τουρσουνίδη, Γ. Αναστασιάδη, Ζουμπούλη, Χάβο, Καπετανόπουλο, Ντιμκόφσκι.

Η τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ήταν στις 25 Ιανουαρίου 1999 κατά σύμπτωση και πάλι εναντίον του ΟΦΗ, αυτή τη φορά μέσα στο γήπεδο της Τούμπας, όπου αγωνίστηκε ως αλλαγή για 12 λεπτά.

Συνολικά με τον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε σε 29 αγώνες πρωταθλήματος, Κυπέλλου και Ευρώπης, πετυχαίνοντας 3 γκολ. Πηγή: sport-fm.gr

Με ανεβασμένη ψυχολογία ο ΠΑΣ!!

Την πεποίθηση ότι αν ο ΠΑΣ αγωνιστεί όπως στην προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην Ξάνθη θα πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Παναιτωλικό εξέφρασε ο Χάρης Χαρίσης.

Με ανεβασμένη ψυχολογία ο ΠΑΣ
Την άποψη ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να πάρει τη νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας αν πιάσει την απόδοση που είχε κόντρα στην Ξάνθη εξέφρασε ο Χάρης Χαρίσης.

Ο μέσος της ομάδας των Ιωαννίνων χαρακτήρισε δύσκολη την αναμέτρηση κόντρα στον Παναιτωλικού, τονίζοντας πως έχει καλούς και ποιοτικούς παίκτες. Ακόμη, δήλωσε πως στόχος της ομάδας είναι να ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς στη βαθμολογία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για τον ΠΑΣ: «Έχουμε πολύ ανεβασμένη ψυχολογία λόγω της μεγάλης νίκης που πετύχαμε στην Ξάνθη. Άμα δείξουμε το ίδιο πρόσωπο που δείξαμε κόντρα στην Ξάνθη θα πάρουμε και αυτό το παιχνίδι».

Για το πώς περιμένουν τον Παναιτωλικό: «Είναι μία πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλά αποτελέσματα φέτος και πολύ ποιοτικούς παίκτες. Αν προσέξουμε κάποιους πολύ ποιοτικούς παίκτες όπως ο Καμαρά θα κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για το αν αποτελεί κίνητρο να πιάσουν και να ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς: «Ναι είναι ένα κίνητρο γιατί πέρυσι κάναμε μία πολύ καλή χρονιά και θέλουμε και φέτος να κάνουμε μία καλή χρονιά και να ξεπεράσουμε τους 30 βαθμούς για να δώσουμε και χαρά στον κόσμο μας».

Κώτσιος: «Νίκη γιατί δεν υπάρχει αύριο»

Ντέρμπι χαρακτήρισε όλες τις αναμετρήσεις του Λεβαδειακού μέχρι το τέλος της σεζόν ο Ηλίας Κώτσιος.

Κώτσιος: «Νίκη γιατί δεν υπάρχει αύριο»
Στην ανάγκη να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος αναφέρθηκε ο Ηλίας Κώτσιος ενόψει της αναμέτρησης του Λεβαδειακού με την Καλλονή στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Ο αμυντικός της ομάδας της Λιβαδειάς τόνισε πως κόντρα στην Καλλονή θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, βελτιώνοντας την εικόνα τους στις εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

«Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τα πάντα γιατί δεν υπάρχει αύριο για εμάς. Όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι γιατί με μία ήττα είσαι χαμηλά ενώ με μία νίκη ανεβαίνεις και είσαι λίγο πιο ήρεμος. Μας προβληματίζει η εικόνα μας εκτός έδρας, να γίνουμε πιο σκληροί και να πάρουμε πόντους. Δεν μας απασχολεί να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, τα παιχνίδια είναι λίγα και χρειαζόμαστε τους βαθμούς».

«Τελικοί όλα τα παιχνίδια για την Καλλονή»

Χαρακτήρα τελικού έχει ο αγώνας της Καλλονής με τον Λεβαδειακό στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, όπως χαρακτήρισε ο Άγγελος Γιατζιτζόγλου.

«Τελικοί όλα τα παιχνίδια για την Καλλονή»
Δύσκολο χαρακτήρισε τον αγώνα της Καλλονής κόντρα στον Λεβαδειακό στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας ο Άγγελος Γιατζιτζόγλου.

Ο αμυντικός της ομάδας της Μυτιλήνης δήλωσε πως μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος όλες οι αναμετρήσεις θα έχουν χαρακτήρα τελικού, δεδομένου ότι στόχος τους είναι η παραμονή στην κατηγορία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για το ματς με τον Λεβαδειακό: «Είναι πολύ σημαντικό το ματς με τον Λεβαδειακό, όπως και τα υπόλοιπα παιχνίδια, που είναι τελικοί για εμάς. Ο Λεβαδειακός παλεύει και αυτός για την παραμονή που είναι ο μεγάλος μας στόχος. Αν προετοιμαστούμε κατάλληλα θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και να πάρουμε το παιχνίδι.
Είναι καλή ομάδα ο Λεβαδειακός που βγάζει πάθος και μαχητικότητα στα παιχνίδια της. Θα είναι δύσκολος αγώνας, θα βάλουμε τα δυνατά μας για να το πάρουμε».