Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Τα δύο Αοράκια και τα νέα… αστεράκια!!

Στο γήπεδο που θα γίνει απόψε ο τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα σε Αρη και Παναθηναϊκό, θα διεξαχθεί τον Ιούλιο και το Ευρωμπάσκετ Νέων… Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Τα δύο Αοράκια και τα νέα… αστεράκια
Και οι παίκτες που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Εθνική Ελλάδας, έχουν ήδη καταφέρει να κερδίσουν θέση στο πιο υψηλό επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ.

Ισως να μην το έχουν αντιληφθεί πολλοί, όμως η Εθνική u20 θα έχει στη σύνθεσή τους ουκ ολίγα μελλοντικά αστέρια…
Θυμίζει σε πολλές περιπτώσεις την ομάδα της Ρόδου που πήρε το τελευταίο ελληνικό χρυσό το 2009 και όσοι πρωταγωνίστησαν τότε, είναι το παρόν και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Τότε ήταν ο Παπανικολάου, ο Σλούκας, ο Παππάς, ο Μάντζαρης, ο Γιάνκοβιτς, ο Μούρτος, ο Μπόγρης, ο Κασελάκης, ο Γιαννόπουλος, ο Σαρικόπουλος, ο Τσακαλέρης. Απ” αυτούς, οι πέντε έχουν προκριθεί στο σημερινό τελικό (Παππάς, Γιάνκοβιτς, Μούρτος, Τσακαλέρης. Σαρικόπουλος), ο ένας θα αγωνιστεί στον ισπανικό τελικό (Παπανικολάου), δύο παίζουν στον Ολυμπιακό (Σλούκας, Μάντζαρης), δύο στον ΠΑΟΚ (Κασελάκης, Μπόγρης), ένας ακόμα στην Ισπανία (Γιαννόπουλος) και μόνο ο Σακελλαρίου αγωνίζεται στην Α2… Αν δεν είναι αυτή πετυχημένη ομάδα, τότε ποια είναι; Και πάμε στη σημερινή Εθνική u20… Δύο από τα μέλη της ομάδας που θα αγωνιστεί στην Κρήτη έχουν περάσει στον τελικό (Μποχωρίδης με τον Αρη, Διαμαντάκος με τον Παναθηναϊκό), τρεις φορούν ήδη τη φανέλα του Ολυμπιακού και έχουν συμμετοχή στην Α1… Οχι απλά έχουν αγωνιστεί κάποια δευτερόλεπτα, αλλά έχουν ήδη παίξει πολύ περισσότερο απ” ό,τι οι 89ηδες και οι 90ηδες, στην αντίστοιχη ηλικία. Για να αντιληφθείτε, ο Παπαπέτρου, ο Αγραβάνης και ο Χριστοδούλου θα είναι μέλη της Εθνικής u20 τον Ιούλιο και ήδη ο Παπαπέτρου έχει αγωνιστεί σε 11 παιχνίδια Α1 (με 4,2 πόντους ανά αγώνα) ο Αγραβάνης σε 8, (για φέτος μιλάμε, γιατί αυτή είναι η τρίτη του χρονιά στην κατηγορία των μεγάλων) και ο Χριστοδούλου έκανε εξαιρετικό ντεμπούτο την περασμένη Δευτέρα.
Ολοι τους είναι παιδιά κάτω των 20 και ήδη έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους. Είναι και αυτοί, αλλά και όσοι έρχονται από πίσω, οι λόγοι να αισθανόμαστε σίγουροι για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ (ας μην ξεχνάμε και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που είναι ακριβώς της ίδιας ηλικίας)… Στο γήπεδο που θα διεξαχθεί ο σημερινός τελικός, θα θαυμάσουμε σύντομα και τη νέα σοδειά της Ελλάδας… Και του χρόνου, μην ξεχνάμε και το Παγκόσμιο Εφήβων που θα γίνει στο ίδιο γήπεδο…
Όι πρωταγωνιστές ήταν, είναι και θα είναι οι μπασκετμπολίστες. Οι Ελληνες μπασκετμπολίστες… Και όλοι τους αξίζουν να παίζουν σε ωραία γήπεδα, με ωραία ατμόσφαιρα… Σε ωραία γήπεδα σαν τα δύο Αοράκια, ένα παλατάκι που έχει δημιουργηθεί στο Ηράκλειο… Και σε μια ατμόσφαιρα ιδανική για αγώνες. Για να δούμε αν στην Κρήτη θα γίνει η αρχή… Οχι ότι είναι το σωστό να μένουν έξω οι οργανωμένοι… Λάθος είναι αυτό… Γιατί οι οργανωμένοι – αν δεν είναι αλήτες και χούλιγκανς – δίνουν την ομορφιά που κανείς οπαδός σε όλα τα φάιναλ 8, τα φάιναλ 4 και τους τελικούς ανά την Ευρώπη, δεν μπορεί να δημιουργήσει.
ΥΓ: Οποιος είδε το ματς της Μπαρτσελόνα με τη Βαλένθια θα κατάλαβε τι εστί προστασία από τους διαιτητές… Η Μπαρτσελόνα έπαιζε λες και είχε μια ασπίδα που την προστάτευε από τον αντίπαλο… Αλλωστε οι Ισπανοί είναι πολύ μπροστά, διοργανώνουν φάιναλ 8, αλλά αν το ζευγάρι του τελικού δεν είναι αυτό που πρέπει, δηλαδή το… κλάσικο, ουδείς θα ασχοληθεί. Πέρυσι έπαιξαν οι δύο τους την Πέμπτη και μετά χάθηκε κάθε ενδιαφέρον. Φέτος, δεν είχαν ενδιαφέρον τα 4 από τα 6 πρώτα παιχνίδια, αλλά θα είναι κανονικός ο τελικός.
ΥΓ2: Πρόεδρος της ιταλικής λίγκας έγινε ο Μινούτσι… Ναι, το αφεντικό της Σιένα. Ναι της Σιένα με τα οικονομικά σκάνδαλα και όλα όσα έχετε διαβάσει… Λέτε ό,τι θέλετε, αλλά στην Ελλάδα, τέτοιο πράγμα δεν το έχουμε δει. Ούτε και θα γίνει και ποτέ. Για να μην μας λένε ότι οι ξένοι είναι σωστοί και εδώ γίνονται όλα λάθος.

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: