Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Ατρόμητος για σεμινάριο!!

Η αποβολή του Φυτανίδη στο 16’, δεν πτόησε τον Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες με ρεσιτάλ διαχείρισης επικράτησαν 3-1 του Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι δείχνοντας πως είναι φτιαγμένοι για τα δύσκολα,

Ατρόμητος για σεμινάριο!
Σπουδαία νίκη με σκορ 3-1 απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης πήρε στο Περιστέρι ο Ατρόμητος, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Η αυστηρή αποβολή του Σωκράτη Φυτανίδη μόλις στο 16ο λεπτό με απευθείας κόκκινη κάρτα πείσμωσε την ομάδα του Γιώργου Παράσχου, που με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πίτου Γκαρσία (δύο ασίστ, ένα κερδισμένο πέναλτι) έφτασε στη νίκη.
Ο μεσοεπιθετικός του Ατρόμητου «μοίρασε» από ένα γκολ σε Καραμάνο (21’) και Νάστο (79'), ενώ «σφράγισε» το «τρίποντο» με το πέναλτι που κέρδισε και μετέτρεψε σε γκολ ο Ούμπιντες στο 79’.

Μακριά από την καλή της εικόνα η ομάδα του Στάικου Βεργέτη, που κατέρρευσε στο δεύτερο ημίχρονο και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το παιχνίδι. Το γκολ της τιμής για τους Αρκάδες πέτυχε ο Χουάνμα στο 88΄.

Το ματς:



Με έμφαση στη διαφύλαξη του «μηδέν» μπήκαν στο ματς και οι δύο ομάδες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ματς να έχει αργό ρυθμό και αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή. Τα δεδομένα στην αναμέτρηση άλλαξαν από πολύ νωρίς, καθώς ο Φυτανίδης στο 16΄ αντίκρισε απευθείας την κόκκινη κάρτα από τον Σιδηρόπουλο –για μαρκάρισμα στον Χουάνμα- αφήνοντας τον Ατρόμητο με δέκα παίκτες. Πάντως οι Περιστεριώτες δεν έδειξαν να επηρεάζονται από την αποβολή του αμυντικού τους, συνέχισαν να είναι δραστήριοι επιθετικά και δικαιώθηκαν όταν ο Καραμάνος στο 21’ έπειτα από στημένη φάση έκανε με κεφαλιά το 1-0.

Ο Αστέρας μετά και από το τέρμα των γηπεδούχων ανέβασε αρκετά τις γραμμές του στο γήπεδο και προσπάθησε να πιέσει κυρίως με τους Καράσκο, Ντε Μπλάσις και Μουνάφο, που κινούνταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Χουάνμα. Οι παίκτες του Παράσχου με το πέρασμα των λεπτών (και με την είσοδο του Νάστου στο ματς) κατάφεραν να «θωρακίσουν» την άμυνά τους και να μην απειληθούν σχεδόν καθόλου μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Μάλιστα, έμοιαζαν περισσότεροι ικανοί να φτάσουν οι ίδιοι σε ένα δεύτερο τέρμα αφού δημιουργούσαν προβλήματα στην άμυνα των Αρκάδων με τις ψηλές μπαλιές που επιχειρούσαν.

Πιο δυνατά μπήκε στο δεύτερο 45λεπτο ο Αστέρας Τρίπολης. Οι παίκτες του Βεργέτη προσπάθησαν να απειλήσουν με οργανωμένες επιθέσεις την αντίπαλη άμυνα στο ξεκίνημα του ημιχρόνου και τα κατάφεραν. Όμως η αστοχία των παικτών του στην τελική προσπάθεια, με σημαντικότερη στιγμή τη φάση του Ζησόπουλο στο 55’, δεν έφεραν το τέρμα της ισοφάρισης. Οι Περιστεριώτες άντεξαν την πίεση και σταδιακά άρχισαν να παίρνουν ανάσες στην άμυνα και να βγάζουν τη μπάλα μπροστά με αντεπιθέσεις.

Σε μια φάση καρμπόν με αυτή του τέρματος του Καραμάνου ήρθε και το δεύτερο τέρμα του Ατρόμητου με τον Νάστο να εκμεταλλεύεται στο 69’ την ασίστ του Γκαρσία. Κάπου εκεί η ομάδα του Βεργέτη τα... παράτησε και ο Γκαρσία βρήκε την ευκαιρία να «φτιάξει» ακόμη ένα τέρμα. Ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων κέρδισε πέναλτι έπειτα από φάουλ του Καράσκο και ο επίσης εξαιρετικός Ούμπιντες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυ κάνοντας το 3-0 στο 79’. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Χουάνμα στο 88’, πετυχαίνοντας το γκολ της τιμής για τον Αστέρα.






Οι συνθέσεις:




Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσέναμο, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Μπρίτο (63’ Μπάλλας), Δημούτσος, Ούμπιντες (82' Ναπολεόνι) , Πίτου Γκαρσία, Καραμάνος, Φάμπιο (25’ Νάστος)

Στον πάγκο: Σηφάκης, Φωτάκης, Κιβρακίδης, Γεωργίου

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Κοντοές (46’ Γκρατσίνι), Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Εντό (83' Παπαχρήστος), Μουνάφο, Ντε Μπλάσις, Καράσκο, Χουάνμα

Στον πάγκο: Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης, Σέτι, Κάφα, Ουσέρο

Διαιτητής:
Σιδηρόπουλος

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: