Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Ενας τελικός με… βαριά ιστορία!

Ενας τελικός με… βαριά ιστορίαΑυτό που ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό είναι να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Ξέρει πως η ομάδα που θα βρει απέναντί του δεν συγκρίνεται μαζί του ούτε ως προς το μπάτζετ, ούτε ως το δυναμικό της αλλά και ούτε ως προς το μέγεθος της την παρούσα στιγμή.
Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης
Ο Παναθηναϊκός είναι το σύγχρονο μεγάλο «όπλο», ενώ ο Αρης στηρίζεται στο ένδοξο παρελθόν κι επιδιώκει κάποια στιγμή στο μέλλον να ξαναζήσει ανάλογες στιγμές.  Ο Άρης έκανε το καθήκον απέναντι στο Ρέθυμνο στην τελευταία αγωνιστική της Α1 και πήρε τη νίκη που χρειαζόταν. Διαθέτει μόνο έναν ξένο στο ρόστερ του, τον Χαντ, καθώς οι δυνατότητές του δεν του επιτρέπουν να έχει περισσότερους κι ευελπιστεί να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται και να επιτύχει μία διάκριση, όπως είναι αυτή της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου. Ο Αρης με την πρόκρισή του στον τελικό έκανε την υπέρβαση, καθώς ομάδες με μεγαλύτερο μπάτζετ και περισσότερους ξένους δεν κατάφεραν να βρεθούν σε αυτόν.
Οι πιθανότητες του Άρη απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι σχεδόν μηδαμινές. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως απαγορεύεται να ελπίζει. Εχει άγνοια κινδύνου και θα προσπαθήσει για το καλύτερο, ενώ ο Παναθηναϊκός την ίδια στιγμή θα θελήσει να πιστοποιήσει την ανωτερότητά ως ομάδα, η οποία βάσει του μπάτζετ και των παικτών δεν αμφισβητείται.
Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να παρακολουθήσουμε έναν τελικό χωρίς έκτροπα, διακοπές και συλλήψεις. Να δούμε έναν μπασκετικό τελικό με θέαμα κι έπειτα από το τέλος του να μιλάμε μόνο για μπάσκετ.

Πηγή:  www.superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: