Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

«Όποιος θέλει.. έρχεται»

Ο πρόεδρος της Κ.Μ.Α., Παναγιώτης Στεφανίδης, φιλοξενήθηκε στον “Arena FM 89.4″ και μιλώντας για την Γ.Σ. των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 5/7, τόνισε πως θα αποφασιστεί το ποσό της Α.Μ.Κ., το οποίο πιθανότατα θα είναι μεγαλύτερο των 7 εκ. ευρώ και σε συγκεκριμένο μέγεθος, ώστε όποιος επενδυτής κι αν έρθει και καταθέσει το συγκεκριμένο, καθορισμένο ποσό, θα αποκτήσει το 51% της ΠΑΕ Άρης -αφού μετοχοποιηθούν λεφτά που υπάρχουν σε καρτέλες μελών του δ.σ. της Κ.Μ.Α. αλλά και του Ερασιτέχνη-.
Επίσης, επεσήμανε πως πιστεύει ότι αν υπήρχε επενδυτής θα είχε έρθει και κατέθεσε την εκτίμησή του πως θα εμφανιστούν πολλοί υποψήφιοι μετά την οριστικοποίηση της υπαγωγής στο άρθρο 99.
Αναλυτικά, δήλωσε τα παρακάτω:
Αρχικά, είπε: “Θα γίνει Γ. Σ. των μετόχων. στις 5/7, όπου θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα και θα αποφασίσουμε και για την Α.Μ.Κ. και το ύψος της. Την πρώτη φορά δεν είχε περάσει από το Υπουργείο η κήρυξη και η διαδικασία γιατί ήταν ελλειπής, εμείς πρέπει να την κάνουμε από την αρχή και πάλι.
Για την Α.Μ.Κ., το ύψος της αλλά και το γεγονός πως θα είναι ανοικτή για τους πάντες: “Η Α.Μ.Κ. θα είναι πάνω από 7 εκ. ευρώ. Θα μετοχοποιήσουμε και εμείς ό,τι ποσά έχουμε στις καρτέλες μας, θα μετοχοποιήσει και ο Ερασιτέχνης κάποιο μέρος από το 10% που του ανήκει. Το ποσό της Α.Μ.Κ. θα κριθεί από το ποσοστό που θα μετοχοποιήσουμε όλοι οι φορείς μαζί και αυτό που θα απομένει, θα πρέπει να είναι 51%, ώστε αν έρθει ο επενδυτής, να μπορεί να πάρει το 51% και να έχει την πλειοψηφία.
Επειδή αφουγκράζομαι τον κόσμο, καταλαβαίνω πως θέλει να έρθει ένας επενδυτής. Γι’ αυτό, όποιος έρθει και βάλει τα λεφτά που απαιτούνται για να αποκτήσει το 51%, θα αποκτήσει κατευθείαν τον Άρη! Ο έλεγχος θα γίνει μόνο από την Ε.Ε.Α. Είμαι και εγώ πολύ επιφυλακτικός ως προς αυτό, αλλά επειδή αντιλαμβάνομαι πως ο κόσμος θέλει επενδυτή, θα έχουμε ανοιχτή για οποιονδήποτε την Α.Μ.Κ. Κι ο Κόκκαλης ή ο Σαββίδης ή οποιοσδήποτε άλλος κι αν έρθει και καταθέσει τα χρήματα που προαπαιτούνται, αποκτά τον Άρη! Εγώ δεν είμαι απολύτως σύμφωνος με αυτό, έχω τις επιφυλάξεις μου, αλλά θα το συζητήσουμε και στη Γ.Σ.”.
Για το αν υπάρχει επενδυτής που θα έρθει άμεσα στον Άρη: “Εγώ πιστεύω πως αν υπήρχε επενδυτής, θα είχε εμφανιστεί ήδη… Δεν μέμφομαι εναντίον κάποιου, αλλά πιστεύω πως μετά το άρθρο 99 θα έρθει ο επενδυτής. Και μάλιστα πιστεύω πως θα έρθουν πολλοί. Ο Άρης είναι μία ομάδα, που τα 7 εκ. Που θα βάλει ένας επενδυτής, είναι ένα πολύ μικρό ποσό, σε σχέση με αυτά που μπορεί να εισπράξει. Είναι μες στα κορυφαία κλαμπ της Ελλάδας, μπορεί εύκολα να παίξει στην Ευρώπη και σε ομίλους, έχει έναν κόσμο που ακολουθεί πιστά παντού. Θα έχει πολλά παραπάνω ανταποδοτικά κέρδη”.
Για το αν έχει στα χέρια του το πόρισμα της διοίκησης του  κ. Γρανούζη: “Ναι, έχουμε στα χέρια μας το πόρισμα για τη διοίκηση Γρανούζη. Δεν το έχω δει, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει κάτι τρομερό. Θα το κοιτάξουμε όμως”.
Για την πορεία της διοίκησης του κ. Ηλιάδη: “Η διοίκηση του κ. Ηλιάδη, νομίζω τα πάει καλά ως τώρα. Καθημερινώς έχουμε επικοινωνία, κάθε βράδυ μιλάμε και μου αναλύει κάθε τι που έγινε κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας.
Για το αν συμφωνεί με την πρόσληψη του Χατζηνικολάου αλλά και τη συνομιλία του με τον Σούλη Παπαδόπουλο: “Δε θέλω να κρίνω και δεν είναι η θέση μου αυτή, την επιλογή του νέου προπονητή. Ελπίζω να κάνει ό,τι καλύτερο γίνεται. Εγώ συνομίλησα με τον Σούλη Παπαδόπουλο για να τον ευχαριστήσω για την προσπάθεια που κατέβαλλε για τη σωτηρία της ομάδας. Επεδίωξα, τον βρήκα μόνος μου και τον έδωσα μπράβο, είχα την υποχρέωση να το κάνω”.
Πηγή: arenafm.gr

Ο Αγγέλου στον ARENA 89.4!!

Στο στούντιο του ARENAFM  89.4  βρέθηκε ο προπονητής του Άρη Βαγγέλης Αγγέλου  που αναφέρθηκε  στην φετινή προσπάθεια  αλλά και την επόμενη μέρα των « κιτρινόμαυρων».
Στην αρχική του τοποθέτηση, ο κόουτς του Άρη αναφέρθηκε στην περίοδο που διανύει αυτή τη στιγμή: «Αυτή η περίοδος είναι πιο εύκολη όταν ένας προπονητής έχει δίπλα του ανθρώπους με τους οποίους συζητάει. Νιώθω πάρα πολύ όμορφα, είδα την αλήθεια στους ανθρώπους της ομάδας» και συνέχισε αναφορικά με την εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Γκάλη: «Έχει μεγάλη σημασία το γεγονός ότι όσοι άνθρωποι ασχολήθηκαν με τη εκδήλωση, έφεραν και αποτύπωσαν σωστά αυτό τον μύθο στις επόμενες γενιές. Αν αποκαταστάθηκε πλέον το όνομά του, το είπε και ο ίδιος ο Γκάλης, ότι δεν θα υπάρξει μεγαλύτερη στιγμή για τον ίδιο. Ήταν αυθόρμητο, αληθινό, είχε μια πληθώρα συναισθημάτων και άφησε πολύ όμορφη γεύση. Ο Καραποστόλου, μάλιστα, στα αποδυτήρια λίγες ημέρες πριν, με ρώτησε αν μπορούν οι παίκτες να καταγράψουν την εκδήλωση με δικές τους κάμερες. Την εκδήλωση αυτή, τη χρησιμοποιήσαμε εμείς στη συνέχεια σαν αναβολικό, που μας άφησε τρομερή γεύση, από πλευράς προσπάθειας».
Για το αν αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή του να έρθει στον Άρη, είχε να πει: «Δεν το έχω σκεφτεί έτσι, αλλά αυτό που λέμε εμείς στο μπάσκετ είναι ότι το άθλημα αυτό θέλει δύο συστατικά για να συμμετάσχεις. Πρώτα, πρέπει να έχεις το ένστικτο και δεύτερον την αντίδραση. Ενστικτωδώς πήρα αυτήν την απόφαση, είχα κίνητρο και πρόκληση. Όπως λέω και στους παίκτες μας, ο πρώτος στόχος είναι να είμαστε μαζί και ο δεύτερος να κάνουμε κάτι το οποίο οι υπόλοιποι δεν πιστεύουν» και συνέχισε αναφερόμενος στον Βαγγέλη Αλεξανδρή, από τον οποίο πήρε τα ηνία της ομάδας:
«Το μπάσκετ δεν έχει ισοπαλία. Το μπάσκετ διοικείται με ισοπαλία, αλλά όταν συζητάς, αυτό δεν υπάρχει. Όλοι κυνηγάμε το ροζ φύλλο, κανείς το κίτρινο. Το χαρακτηριστικό του κόουτς Αλεξανδρή, είναι ότι είναι ένας άνθρωπος που στην ιστορία του έχει κάνει διαχείριση σε δύσκολες καταστάσεις. Ο Άρης είχε δυσκολία και υπήρχε ένα πολύ μπλεγμένο πράγμα που δεν μπορούσες να εξηγήσεις, ενώ ταυτόχρονα υπήρχε η ανάγκη διαχείρισης ενός πανικού. Ο πανικός είχε περάσει και στους παίκτες. Όταν μια οικογένεια παλεύει να επιβιώσει στα προβλήματα και πανικοβάλλονται οι γονείς, φαντάσου τι θα γίνει με τα παιδιά. Η πρώτη ύλη των ανθρώπων του Άρη έχει ηθική, έχει αλήθεια. Υπήρχε η αλήθεια και αυτό το στοιχείο ήταν το τσιμέντο».
 Μιλώντας για τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του ίδιου όταν ήταν αθλητής, είπε αστειευόμενος: «Όταν ήμουν παίκτης, έπαιρνα το πέντε, ώστε όταν με μούντζωναν, να έλεγα ότι φωνάζουν το νούμερό μου! Εγώ γαλουχήθηκα τη δεκαετία του 1980 και σε εκείνη την περίοδο, ο Άρης μάς έκανε όλους κομπάρσους. Για να επιβιώσεις, χρειαζόταν το υλικό του περίεργου χαρακτήρα. Θυμάμαι μία φράση του Ροδόπουλου, που μου είχε πει όταν έγινα προπονητής “σε αυτό το επάγγελμα που κάνεις, πρέπει να είσαι και δάσκαλος, να μην κάνεις τον νταβατζή”».
Ο κόουτς του Άρη μίλησε για την ομάδα που έφτιαξε και για το μπάσκετ που έπαιξαν οι παίκτες του, λέγοντας: «Στο μπάσκετ δεν ηρεμείς ποτέ. Είναι σα να έχεις να μαγειρέψεις ένα φαγητό, με πολύ αγνά υλικά, ξεκινώντας από τη Διοίκηση και τους παίκτες. Όταν έχεις ένα καλό κομμάτι κρέας και καλά υλικά, είναι δυνατόν, να μην φτιάξεις καλό φαγητό;»
Σε ερώτηση ακροατή του “ARENA 89.4 fm” τι είδους παίκτη θα έπαιρνε στον Άρη, τόνισε: «Η μοντέρνα φιλοσοφία που υπάρχει στο μπάσκετ, είναι ότι όσο πιο πολύ ανοίγεις τις κεραίες σου και συζητάς, τόσο το καλύτερο για τις ιδέες. Το μπάσκετ αλλάζει, η αντίδραση με την άμυνα είναι πολλοί σημαντικοί παράγοντες. Ο παίκτης που μπορεί να παίζει πολύ καλή άμυνα, είναι αυτός που χρειάζεται στον Άρη».
Για το γεγονός ότι με τους παίκτες που διέθετε η ομάδα και χωρίς ξένους, παρά μόνο με τον Πάσαλιτς και τον Χαντ, έφτιαξε ένα αξιόμαχο σύνολο, προσέθεσε: «Ένα από τα πράγματα που με προβλημάτισε πάρα πολύ είναι ότι στους 7 μήνες που ήμασταν μαζί, είχαμε παίκτες που είχαν 1 μήνα απουσίας και τους μικρότερους που απουσίασαν 1,5 με 2 μήνες. Η πρώτη ύλη είναι πάρα πολύ σημαντική για να φτιάξεις μια ομάδα. Σον Άρη βασική προϋπόθεση είναι η σωματική υγεία πάνω στην καταπόνηση. Κάποια στιγμή, περπατώντας στη Θεσσαλονίκη, έπεσα πάνω σε μια έκθεση λουλουδιών… Πιστεύω ότι στην αγορά υπάρχουν υβρίδια και μικρά φυτά, που αν τα φροντίσεις σωστά, μπορείς να φτιάξεις ένα καλό έργο και δάσος».
Για τους νεαρούς παίκτες του Άρη, Λευτέρη Μποχωρίδη και Αλέξανδρο Βεζένκοβ, που πήραν λεπτά συμμετοχής, ο Βαγγέλης Αγγέλου, τόνισε: «Γνώρισα μια απίστευτη ευαισθησία σε αυτές τις ηλικίες. Από την άλλη, βλέπεις μια διάθεση να παλέψουν αυτά τα παιδιά. Αυτό το πρόγραμμα, φυσικά, θέλει και παιδεία και σχολείο. Μπορούν στον Άρη να βρουν αυτόν τον δρόμο».
Σε ερώτηση για το αν ο Άρης μπορεί να γίνει ανταγωνιστικός στα δικά του χέρια την επόμενη χρονιά, δήλωσε: «Θα πω ένα παράδειγμα. Ο Ολυμπιακός έκανε 3 παιχνίδια στην Ευρώπη μέχρι τον τελικό και βλέπουμε ότι γίνεται μια καταπόνηση απίστευτη. Στον Άρηκάναμε 24 παιχνίδια και είχαμε ένα βασικό κορμό από 7 παίκτες. Υπάρχουν ομάδες που παίζουν σε 3 πρωταθλήματα αυτή τη στιγμή, γύρω στα 75 παιχνίδια. Μια από τις παραμέτρους, λοιπόν, για να φτιάξει ο Άρης μια καλή ομάδα, είναι να φτιάξει ένα πρόγραμμα την επόμενη 2ετία. Αυτός είναι ένας καλός δρόμος» και στάθηκε στο αν θα ήθελε ο Άρης να αγωνιστεί στην Ευρώπη, στοιχείο που έχει λείψει από τον κόσμο του Άρη:
«Κάποιες  φορές  παρακολουθούσα ΕΚΑΣΘ και ένα διαιτητής μού είπε ότι του έχει λείψει αυτή η παρέα που δημιουργούνταν με τους διαιτητές στη Θεσσαλονίκη, αυτό το κλίμα που υπήρχε. Άρα, νομίζω ότι το να εκτεθείς σε μια τέτοια διοργάνωση, αξίζει τον κόπο».
 Ο Βαγγέλης Αγγέλου μίλησε για το γεγονός ότι ο ίδιος ζήτησε από την Διοίκηση να διευθετηθούν οι υποχρεώσεις προς την ομάδα και στη συνέχεια θα συζητήσει για την ανανέωση της συνεργασίας του: «Από αυτό που είπα αδικήθηκε η Διοίκηση, η οποία είχε σκοπό να το κάνει αυτό. Με ανάγκασε, όμως, να το πω, γιατί υπήρχε μια δέσμευση μεταξύ εμού και των παικτών. Συντάχθηκα με αυτό που είπε η Διοίκηση. Δεν ήμουν μόνος, είχα τη στήριξη και την αμφίδρομη αποδοχή και από ανθρώπους που ναι μεν μου έκαναν κριτική, αλλά μου είπαν προχώρα».
Ερωτηθείς για το ποιος λόγος θα τον έκανε να μείνει στον Άρη, σχολίασε: «Δεν είναι μόνο προσωπικό το θέμα. Στο επαγγελματικό κομμάτι, θεωρώ ότι πρέπει να ξαναβγεί το νερό από την πηγή. Δεν είναι αν ο Αγγέλου μείνει ή δε μείνει. Δε χρειάζεται ο Άρης να κουράζει τους σημαντικούς ανθρώπους του που προσφέρουν πάντα όταν ο Άρης τους χρειάζεται. Μου αρέσει να δουλεύω με ανθρώπους που μπορούν να πάρουν ευθύνη και ο Άρης τους έχει. Θα ήθελα όταν ο Άρης βγει να μιλήσει στον κόσμο του, να εξηγήσει τους τρόπους που μπορεί να χαραχθεί μία διαδρομή και να έχει τη συγκατάθεση τους. Καταλαβαίνω και μου έχουν πει οι άνθρωποι της Διοίκησης ότι βιάζονται και ότι πρέπει τώρα που ο κόσμος είναι ζεστός με την ομάδα, να τον συσπειρώσουμε. Έχει ξεκινήσει μία σοβαρή συζήτηση με υπευθυνότητα για την επόμενη ημέρα της ομάδας. Στα επόμενα χρόνια, μία από τις διαδρομές που θα ακολουθήσει ο Άρης, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να είναι ένα πρόγραμμα δουλειάς με κριτήρια και σχεδιασμένο στο όνομα της ιστορίας του Άρη, που τα συστατικά της υπομονής και της αντοχής είναι απαραίτητα. Πρέπει οι άνθρωποι του Άρη να αποφασίσουν ποιο δρόμο θα διαλέξουν, ώστε συντεταγμένα όλοι να τον ακολουθήσουν».
Για το ταλέντο του Αλέξανδρου Βεζένκοβ, ο τεχνικός των «κίτρινων» υπογράμμισε: «Πρώτον, ο Αλέξανδρος προέρχεται από μία εκπληκτική οικογένεια. Κανένας δεν του έκανε τίποτα, όπως και στα αλλά παιδιά, Μποχωρίδη και Μούρτο. Μας ανάγκασαν αυτά τα παιδιά να τους δώσουμε την ευκαιρία και μετά υποταχθήκαμε σε αυτούς. Ο Βεζένκοβ έβγαλε το ταλέντο του. Μακάρι ο Θεός να του δίνει ευκαιρίες και να του έρχονται διλλήματα επιτυχίας στο μέλλον. Εμείς θέλουμε να πάρει την καλύτερη για τον ίδιο και ο Άρης θα καταθέσει την καλύτερη πρόταση για το μέλλον του. Ένα από τα μαθήματα πουπρέπει ο κάθε αθλητής να πάρει, είναι ότι μέσα από μια διαδικασία αυτοπεποίθησης, σκοπός είναι να μάθει να λειτουργεί με τον κάθε προπονητή. Οφείλω δημόσια να πω ότι είμαι ευγνώμων για την σχέση και την επικοινωνία με τους προπονητές και να είναι όλοι σίγουροι ότι η υπευθυνότητα που νιώθω είναι αληθινή».
 Για τον κόσμο του Άρη, είπε: «Ο κόσμος του Άρη έχει μια μπασκετική γνώμη και αυτό μου αρέσει. Το εκτίμησα. Εκτιμώ και το χειροκρότημα και το “κράξιμο”. Σέβομαι και συνυπολογίζω πολλές παραμέτρους όταν πρόκειται να πάρω μια απόφαση. Φοβάμαι ότι το συστατικό της υπομονής πρέπει να είναι πιο καλλιεργημένο στο μέλλον. Επειδή ο Άρης έχει πολλούς πυρήνες ηθικής και γνήσιους ανθρώπους πρέπει να κοινωνήσει το μήνυμα πάνω στο οποίο πρέπει να βαδίσει και αν πάρει ένα ποσοστό συγκατάθεσης, πρέπει να προχωρήσει πάνω σε αυτόν τον σχεδιασμό».
Ο Βαγγέλης Αγγέλου στάθηκε, τέλος, στο άνοιγμα της υπόθεσης του άρθρου 99 της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, λέγοντας: «Πρέπει να πούμε συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους που δούλευαν σιωπηρά και επαγγελματικά όλον αυτόν τον καιρό, ώστε ο Άρης να μπει στο άρθρο 99».
Πηγή: arenafm.gr

Ανανέωσε ο Αγκάνθο!

Για ακόμη ένα χρόνο θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα του Άρη ο Νταβίντ Αγκάνθο. Ο Δημήτρης Μούτας νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας.

Ανανέωσε ο Αγκάνθο
Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής συναντήθηκε νωρίτερα με τον Δημήτρη Ηλιάδη, ενώ ακολούθησε και νέα τηλεφωνική επικοινωνία στην οποία καθορίστηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο Αγκάνθο έκανε και δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την επικοινωνία που είχα με τον πρόεδρο. Αυτά τα οποία συζητήσαμε και ο τρόπος σκέψης του με έκαναν να νιώσω ακόμη πιο σίγουρος για την επιλογή μου. Δεν βλέπω την στιγμή να ενσωματωθώ με την ομάδα για την έναρξη της προετοιμασίας, καθώς και για την πρώτη γνωριμία τόσο με τον πρόεδρο όσο και με το νέο τεχνικό επιτελείο. Έχω μεγάλη όρεξη για δουλειά».

Ανακοίνωσε Μούτα ο Άρης

Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ Άρης, ο Δημήτρης Μούτας θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος.
«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι ο Δημήτρης Μούτας είναι από σήμερα ο νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας μας».

«Ο Μπέος στο γραφείο του Σαρρή»!

«Την ημέρα της απολογίας μου, ο Μπέος είχε επισκεφθεί την ΕΠΟ από τις 10 το πρωί και βρισκόταν έξω από το γραφείο του προέδρου της», υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης του Απόλλωνα Σμύρνης, Σταμάτης Βελλής!

«Ο Μπέος στο γραφείο του Σαρρή»!
Μιλώντας την Τρίτη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο δικηγόρος του Σταμάτη Βελλή, Γιώργος Παναγόπουλος, ανέφερε πως «όταν ο πρόεδρος του Απόλλωνα Σμύρνης πήγε στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ να απολογηθεί, έπεσε πάνω στον Αχιλλέα Μπέο. Τον βρήκε στο γραφείο του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή, ενώ υπάρχει ισόβια απαγόρευση ενασχόλησης του με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα και το κατέθεσε και στο αθλητικό δικαστήριο».

Πράγματι, η παραπάνω καταγγελία αναφέρεται αναλυτικά στο συμπληρωματικό υπόμνημα που έστειλε ο Σταμάτης Βελλής στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, όπου λίγες ημέρες πριν είχε απολογηθεί για τις δηλώσεις που είχε κάνει εναντίον του Αχιλλέα Μπέου μετά το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου!

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει στο υπόμνημά του ο Σταμάτης Βελλής:

«Κατ’ αρχήν πρέπει να επισημανθεί αυτό που σας εξέθεσα δια ζώσης αρχίζοντας με την απολογία μου, όταν δικαιολογημένα διερωτήθηκα για ποιόν λόγο καλούμαι να απολογηθώ, όταν έστω κι εντελώς συμπτωματικά τα δια των δηλώσεών μου καταγγελλόμενα περί “γερής και δυνατής παρουσίας” του Αχιλλέα Μπέου στα δρώμενα του ποδοσφαίρου αποδείχθηκε περίτρανα δια της ταυτόχρονης παρουσίας του στα κεντρικά γραφεία της ΕΠΟ, όπου κατά την είσοδό μου έτυχε να τον συναντήσω.

Με λίγα λόγια δηλαδή, κατηγορούμαι για αντιαθλητική και πειθαρχικά “κολάσιμη” κριτική εις βάρος ενός προσώπου που όχι μόνο εξακολουθεί να είναι υπόδικος για την υπόθεση των στημένων αγώνων, αλλά και η ομάδα του για τον ίδιο λόγο έχει τιμωρηθεί τόσο από την ΕΠΟ (έστω με ανεκτέλεστη (;) αφαίρεση βαθμών) όσο και από την UEFA.

Άλλωστε η Επιτροπή σας μπορεί κάλλιστα να επιβεβαιώσει από τους υπαλλήλους της εισόδου της ΕΠΟ ότι την ημέρα της απολογίας μου, ο Αχιλλέας Μπέος είχε επισκεφθεί την ΕΠΟ από τις 10 το πρωί και βρισκόταν έξω από το γραφείο του προέδρου της! Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο Αντιπρόεδρος της ομάδας μου, που τον συνάντησε εκεί στις 10 το πρωί και τον χαιρέτησε!

Αν διαβάσετε προσεκτικά τις επίδικες δηλώσεις μου, θα διαπιστώσετε ότι υποβάλλω κυριολεκτικά ρητορικό ερώτημα, όταν δηλώνω ότι “τελικά ο Αχιλλέας Μπέος υπάρχει ακόμα στον Ολυμπιακό Βόλου;”
».

Έρχεται… κρεμάλα για Μπαλοτέλι!!

Έτοιμος να περάσει την πόρτα της εκκλησίας και παντρευτεί την αγαπημένη του Φανί Νεγκουέσα, φαίνεται πως είναι ο Μάριο Μπαλοτέλι.

Έρχεται… κρεμάλα για Μπαλοτέλι
Οι… παλιές φήμες ήθελαν τον Μπαλοτέλι να χώρισε με την αγαπημένη του Φανί, όταν είχε κυκλοφορήσει το –ψευδές εν τέλει- σενάριο, κατά το οποίο ο Ιταλός είπε πως θα της επιτρέψει να…. επισκεφτεί τα κρεβάτια των παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης αν εκείνοι έκαναν τη μεγάλη ανατροπή απέναντι στη Μπορούσια Ντόρτμουντ για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ωστόσο, νέες φήμες θέλουν το ζευγάρι να είναι έτοιμο να παντρευτεί, με τη Φανί να βάζει φωτογραφία στον λογαριασμό της στο Instagram ποζάροντας με ένα ακριβό μονόπετρο δαχτυλίδι. πηγή: sport-fm.gr

«Το νομικό πρόσωπο ΕΡΤ Α.Ε. έχει ήδη καταργηθεί»

Το Νομικό Πρόσωπο ΕΡΤ Α.Ε. έχει καταργηθεί, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

«Το νομικό πρόσωπο ΕΡΤ Α.Ε. έχει ήδη καταργηθεί»
Το Νομικό Πρόσωπο ΕΡΤ Α.Ε. έχει καταργηθεί, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι «ως διάδοχος της ΕΡΤ Α.Ε. μέχρι την ψήφιση νόμου για την ίδρυση ενός νέου και σύγχρονου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει στη διακοπή μετάδοσης των εκπομπών και τη διαφύλαξη των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ ΑΕ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών έχει ως εξής:


1. Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. ΟΙΚ. 02/ 11.6.2013 ΚΥΑ του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, το Νομικό Πρόσωπο ΕΡΤ Α.Ε. έχει καταργηθεί.

2. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών πρέπει μετά το τέλος του σημερινού προγράμματος να διακοπεί.

3. Το κανονικό πρόγραμμα της ΕΡΤ Α.Ε. έχει διακοπεί πριν αρκετές ώρες.

4. Το Υπουργείο Οικονομικών ως διάδοχος της ΕΡΤ Α.Ε. μέχρι την ψήφιση νόμου για την ίδρυση ενός νέου και σύγχρονου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει στη διακοπή μετάδοσης των εκπομπών και τη διαφύλαξη των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ Α.Ε.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Νέα πρόταση Γιούβε για Γιόβετιτς!

Βελτιωμένη πρόταση στη Φιορεντίνα για την απόκτηση του Στέφαν Γιόβετιτς, κατέθεσε η Γιουβέντους.

Νέα πρόταση Γιούβε για Γιόβετιτς
Ο Στέφαν Γιόβετιτς είναι ο διακαής πόθος των διοικούντων την Γιουβέντους για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης της ομάδας και δεν θα το βάλουν εύκολα κάτω παρά τις αρνήσεις της Φιορεντίνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Tuttosport», οι πρωταθλητές Ιταλίας κατέθεσαν νέα πρόταση για τον Μαυροβούνιο επιθετικό. Ποια είναι αυτή; 20 εκατ. ευρώ (δύο λιγότερα από την προηγούμενη προσφορά), αλλά και τα δικαιώματα του Λούκα Μαρόνε, που παραχωρείται ως αντάλλαγμα.

Η οικογένεια Ντέλα Βάλε έχει ορίσει τιμή εκκίνησης τα 30 εκατ. ευρώ και μένει να δούμε αν θα… συγκινηθεί από αυτή την πρόταση. Ο ποδοσφαιριστής έχει εκφράσει την επιθυμία του να μετακομίσει στο Τορίνο, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει πραγματικότητα...πηγή: sport-fm.gr

«Θα αποβάλει και τον Ολυμπιακό ο κ. Σαρρής»;

Ο ΟΦΗ και ο Εργοτέλης δεν πρέπει να ανησυχούν στις απειλές του προέδρου της ΕΠΟ περί διαγραφής της ΕΠΣ Ηρακλείου, υποστηρίζει ο Νίκος Τζώρτζογλου.

«Θα αποβάλει και τον Ολυμπιακό ο κ. Σαρρής»;
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου και ένας εκ των αιτούντων την έκπτωση του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Νίκος Τζώρτζογλου, μίλησε στο prismasport.gr για το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η ομοσπονδία σε έκτακτη Γ.Σ. με θέμα τη διαγραφή της Ένωσης από τα μητρώα της:

«Αν ο κ. Σαρρής με τον αποκλεισμό της ΕΠΣΗ απειλεί τον ΟΦΗ και τον Εργοτέλη, τότε πρέπει να κάνει το ίδιο και με τον Ολυμπιακό, τον Αστέρα Τρίπολης και τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίοι με παρέμβαση τους προσέφυγαν στο ίδιο δικαστήριο με την ΕΠΣΗ, παίρνοντας θέση υπέρ της ΕΠΟ. Θα αποβάλει και τον Ολυμπιακό ο κ. Σαρρής;

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για ΟΦΗ και Εργοτέλη, λόγω της προσφυγής της ΕΠΣΗ. Είναι ανώνυμες εταιρείες και ανήκουν στην Σούπερ Λίγκα. Αυτές είναι κινήσεις πανικού και τίποτε περισσότερο από τον πρόεδρο της ΕΠΟ.

Δικηγόρος δεν είμαι. Άκουσα όμως τα σχόλια έγκριτων νομικών που παρακολούθησαν τη δίκη και μας είπαν ότι έχουμε μεγάλες πιθανότητες να κερδίσουμε
».

Χρυσό συμβόλαιο σε Λεβαντόφσκι!!

Τριπλασιάζει τις αποδοχές του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι η Ντόρτμουντ για να τον κρατήσει.

Χρυσό συμβόλαιο σε Λεβαντόφσκι
Ό,τι περνά από το χέρι της κάνει η Ντόρτμουντ για να κρατήσει τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Μετά τη σαφή θέση πως δεν πωλείται στην Μπάγερν, η Μπορούσια ετοιμάζεται να τριπλασιάσει τις αποδοχές του Πολωνού επιθετικού για να τον πείσει να παραμείνει στην ομάδα τουλάχιστον ως τη λήξη του συμβολαίου του.

Σύμφωνα με την Bild οι απολαβές του 25χρονου φορ θα εκτοξευτούν από 1,5 σε 4,5 εκατ. ευρώ ετησίως.
πηγή: sport-fm.gr

Εκτός Europa League η Μάλαγα!!

Δεν θα συμμετάσχει στο Europa League της νέας αγωνιστικής σεζόν η Μάλαγα καθώς η έφεση που είχε καταθέσει στο CAS δεν έγινε δεκτή!

Εκτός Europa League η Μάλαγα
Εκτός Ευρωπαϊκών διοργανώσεων και συγκεκριμένα του Europa League έμεινε η Μάλαγα!

Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την έφεση που είχε καταθέσει η Ισπανική ομάδα κατά της πρωτόδικής απόφασης της UEFA.

Αποτέλεσμα αυτό είναι να μείνει ως έχει η απόφαση της και έτσι η Μάλαγα να αποκλείεται από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση ποδοσφαίρου για τους επόμενους 12 μήνες.

Εκτός αυτού η Μάλαγα καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ. πηγή: sport-fm.gr

«Ξέχασε» τα ύποπτα η πειθαρχική…!

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Football League κάλεσε σε απολογία τέσσερις ΠΑΕ, αλλά φαίνεται πως έχει «ξεχάσει» εδώ και τόσο καιρό να καλέσει τις ομάδες που εμπλέκονται στα ύποπτα ματς…

«Ξέχασε» τα ύποπτα η πειθαρχική…
Οι ομάδες που εμπλέκονται στα τρία παιχνίδια της Football League που έχουν χαρακτηριστεί ως ύποπτα από την UEFA, έχουν παραπεμφθεί στην πειθαρχική επιτροπή της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής, ωστόσο δεν κλήθηκαν σε απολογία ούτε για αυτή την εβδομάδα!

Το πρωτοβάθμιο όργανο της ΕΠΑΕ, κάλεσε για την Πέμπτη 13/6/2013 και ώρα 10:30 τις παρακάτω ΠΑΕ/ΤΑΠ και φυσικά πρόσωπα:

-Την ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗ και τον Π. ΨΟΥΧΛΟ (φυσιοθεραπευτής), για παράβαση των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 12, 13, 14, 15, 16, 25, 26 και 33 του Πειθαρχικού Κώδικα (ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗ – ΠΑΕ ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 26-5-2013.

-Την ΠΑΕ ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 και τον Ν. ΖΕΡΒΟ (διερμηνέας) για παράβαση των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 12, 13, 14, 15, 16, 25, 26 και 33 του Πειθαρχικού Κώδικα (ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗ – ΠΑΕ ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 26-5-2013).

-Την ΠΑΕ ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 για παράβαση των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 12, 13, 14, 15, 16, 25, 26 και 33 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (ΠΑΕ ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 – ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 5-6-2013).

-Την ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ για παράβαση των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 12, 13, 14, 15, 16, 25, 26 και 33 του Πειθαρχικού Κώδικα (ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ - ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-6-2013).

-Την ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ για παράβαση των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 12, 13, 14, 15, 16, 25, 26 και 33 του Πειθαρχικού Κώδικα (ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΕ ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 5-6-2013).

-Τον ποδοσφαιριστή Π. ΤΣΙΜΙΚΛΗ του ΤΑΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, κατά παράβαση, εκ προθέσεως, του άρθρου 24 του Πειθαρχικού Κώδικα (ΤΑΠ ΦΩΣΤΗΡ – ΤΑΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 12-5-2013) ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΛΗΣΗ: ΤΑΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

Παραχώρησε τις μετοχές του!!

Το 51% των μετοχών του στον Εργοτέλη παραχώρησε και επίσημα ο Δημήτρης Παπουτσάκης σε έξι διαχειριστές.

Παραχώρησε τις μετοχές του
Την παραχώρηση, αλλά όχι την κυριότητα, του 51% των μετοχών του στον Εργοτέλη, σε έξι διαχειριστές και πενταμελή διοικούσα επιτροπή, υπέγραψε ο Δημήτρης Παπουτσάκης.

Η παραχώρηση των μετοχών του είχε αποφασιστεί εδώ και μέρες, ωστόσο, την Τρίτη έκλεισε το τυπικό μέρος με τις υπογραφές ανάμεσα στον Δημήτρη Παπουτσάκη και τους έξι διαχειριστές, τους Γιώργο Φραγκάκη, Μανόλη Παπαντωνάκη, Λευτέρη Καραταράκη, Μαρίνο Σαμαριτάκη, Γιώργο Κατρινάκη και Βαγγέλη Γιαννουλάκη.

Η πενταμελής διοικούσα επιτροπή υπό τον Γιάννη Δασκαλάκη παραμένει, ωστόσο, θα έχει θεσμικό ρόλο στην διοίκηση. Επιπλέον συνεχίζεται η προσπάθεια εύρεσης επενδυτή για τον Εργοτέλη.πηγή: sport-fm.gr

«Ο Σ. Κεδίκογλου να παραδώσει τη δημοσιογραφική του ταυτότητα»

Κάλεσμα της ΕΣΗΕΑ για περιφρούρηση στην ΕΡΤ

«Ο Σ. Κεδίκογλου να παραδώσει τη δημοσιογραφική του ταυτότητα»
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, που συνεδρίασε στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, καταδικάζει απερίφραστα το "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" της Κυβέρνησης, η οποία, με δηλώσεις του κ. Κεδίκογλου που θυμίζουν Χούντα, ανακοίνωσε το πρωτοφανές για δημοκρατική χώρα «κλείσιμο» της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης», αναφέρει η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της.

Επίσης, η ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι «δεν θα επιτρέψει να "κλείσει" η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και θα χρησιμοποιήσει κάθε πολιτικό, συνδικαλιστικό και νομικό μέσο για να βάλει φραγμό στην ασυδοσία της Κυβέρνησης, που με φασιστικό τρόπο επιχειρεί να ελέγξει την ενημέρωση του ελληνικού λαού».

Η Ένωση «καλεί σε αγώνα όλους τους συναδέλφους της ΕΡΤ και κηρύσσει όλο τον Κλάδο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Καλεί όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, οργανώνοντας νυχθημερόν ομάδες περιφρούρησης.

Επίσης, η ΕΣΗΕΑ απευθύνει έκκληση στους εργαζόμενους όλης της χώρας «να αντιδράσουν στο ξεπούλημα του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης και να συμπαρασταθούν στον αγώνα των 2.656 εργαζομένων στην ΕΡΤ».

Η Ένωση καλεί όλα τα κόμματα να πάρουν θέση χωρίς περιστροφές, προσθέτοντας ότι «Τώρα κρίνονται όλοι».

Τέλος, καλεί τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Σ. Κεδίκογλου «να παραδώσει τη δημοσιογραφική του ταυτότητα και να παραιτηθεί από μέλος της ΕΣΗΕΑ, άλλως το Δ.Σ. θα προχωρήσει στη διαδικασία διαγραφής του από το Σωματείο μας».

«Το Διοικητικό Συμβούλιο παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση όλη τη νύχτα και καλεί τους εκπροσώπους στο Μεικτό Συμβούλιο και όλους τους συναδέλφους να έρθουν σήμερα το βράδυ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Πηγή: www.newsbeast.gr

«Το 2014-15 η συγχώνευση Γ’-Δ’ Εθνικής»!

Τη μεθεπόμενη περίοδο θα ισχύσει η συγχώνευση της Γ’ με τη Δ’ Εθνική στην περίπτωση που γίνουν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα της αντιπολίτευσης κατά της διοίκησης της ΕΠΟ, όπως διευκρίνισε ο Δ.Μπάμπαρης.

«Το 2014-15 η συγχώνευση Γ’-Δ’ Εθνικής»!
Με επιστολή του προς τα ΜΜΕ, o δικηγόρος των ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου, Δημήτρης Μπάμπαρης, διευκρινίζει –λόγω της διάστασης που πήρε το θέμα, κυρίως λόγω ΑΕΚ- ότι σε περίπτωση που το δικαστήριο κάνει δεκτό το αίτημα στο σημείο που αφορά τη συγχώνευση της Γ’ με τη Δ’ Εθνική, αυτή θα ισχύσει, αλλά από την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο (2014-2015). Κάτι που σημαίνει πως τα δεδομένα για την ΑΕΚ πιθανόν να διαφοροποιηθούν, αν τα ασφαλιστικά μέτρα της αντιπολίτευσης της ΕΠΟ γίνουν δεκτά.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Μπάμπαρη:

«Επειδή το θέμα της δίκης με την κατάθεση αίτησης περί εκπτώσεως των μελών Δ.Σ της ΕΠΟ και τον ορισμό προσωρινής διοίκησης από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, έχει πέσει θύμα παραπληροφόρησης, είμαστε στη θέση να σας παραθέσουμε την πλήρη αλήθεια για το τι σημαίνει η αίτηση αυτή και τις συνέπειες από μια πιθανή αποδοχή της.

Θεωρούμε ότι είναι χρέος μας, ως Δικηγόροι των δύο ενώσεων που κατέθεσαν την αίτηση αυτή, αφού εμείς την συντάξαμε και καταγράψαμε τους λόγους, να πληροφορήσουμε όλον τον φίλαθλο κόσμο για το τι γίνεται με την υπόθεση αυτή.

1) Η αίτηση που καταθέσαμε ΔΕΝ είναι αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Είναι αίτηση (μέσω της εκούσιας διαδικασίας) για έκπτωση των μελών του Δ.Σ της ΕΠΟ και ορισμού προσωρινής διοίκησης, για μια σειρά παράνομων αποφάσεων που έλαβε το ΔΣ της ΕΠΟ.

2) Με τον πρώτο λόγο της αίτησης μας που αναφέρεται στην πρόσληψη στην ΕΠΟ της ανιψιάς του Προέδρου, ζητάμε την έκπτωση των μελών του ΔΣ της ΕΠΟ για παράβαση του κανονισμού – εφαρμογής καταστατικού - παράρτημα Α - κωλύματα εγγραφής και συγκεκριμένα για παράβαση της παραγράφου 7, που απαγορεύει σε σωματεία, ενώσεις την σύναψη κάθε σύμβασης με πρόσωπα που έχουν συγγενική σχέση μέχρι και τετάρτου βαθμού με οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ που συμμετείχε στην σύναψη της σύμβασης.

3) Με τον δεύτερο λόγο που αναφέρεται στην συγχώνευση των κατηγοριών Γ και Δ Εθνικής και την εφαρμογή της απόφασης αυτής από την περίοδο 2013-14, ζητάμε την έκπτωση των μελών του Δ.Σ ΕΠΟ για παράβαση του άρθρου 5 παρ. 2 του ΚΑΠ και άρθρου 7 παρ. 1 και 6 του ΚΑΠ. Η συνέπεια της παράβασης είναι η έκπτωση των μελών Δ.Σ της ΕΠΟ, παραμένουσα σε ισχύ η απόφαση αλλά για την περίοδο 2014-2015.

4) Με τον τρίτο λόγο που αναφέρεται στην τροποποίηση του άρθρου 17 παρ. 2 του κανονισμού μετεγγραφών επαγγελματικών ποδοσφαιριστών κατά παράβαση του άρθρου 2 παρ. 2 Α, περίπτωση Β του καταστατικού ΕΠΟ, ζητάμε την έκπτωση των μελών του Δ.Σ της ΕΠΟ. Η συνέπεια είναι ότι σε περίπτωση παραδοχής του λόγου αυτού η απόφαση ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝ ΙΣΧΥ από την επόμενη περίοδο, αλλά εκπίπτουν τα μέλη του Δ.Σ της ΕΠΟ.

5) Με τον τέταρτο λόγο που αναφέρεται στην πρόσληψη του κ. Παυσανία Παπανικολάου ως εκτελεστικού γραμματέα, χωρίς να έχει τα τυπικά προσόντα, ζητάμε τον ορισμό προσωρινής διοίκησης δυνάμει του άρθρου 69 ΑΚ. Η συνέπεια είναι ότι σε περίπτωση παραδοχής του λόγου αυτού θα εκπέσει το Δ.Σ και θα ορισθεί προσωρινή διοίκηση.

6) Με τον πέμπτο λόγο που αναφέρεται στη υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία EUROSATR-TRAVEL PLAN, χωρίς την λήψη απόφασης από το Δ.Σ, κατά παράβαση του άρθρου 34 παρ.1 περ.Β του καταστατικού ΕΠΟ, ζητάμε τον ορισμό προσωρινής διοίκησης δυνάμει του άρθρου 69 ΑΚ. Η συνέπεια είναι ότι σε περίπτωση παραδοχής του λόγου αυτού, θα εκπέσει το Δ.Σ και θα ορισθεί προσωρινή διοίκηση.

7) Με τον έκτο λόγο που αναφέρεται στην πρόσκληση των αναπληρωματικών μελών του Δ.Σ στις συνεδριάσεις του Δ.Σ ΕΠΟ, ζητάμε τον ορισμό προσωρινής διοίκησης σύμφωνα με το άρθρο 69 ΑΚ. Η συνέπεια σε περίπτωση παραδοχής του λόγου αυτού είναι ο ορισμός προσωρινής διοίκησης και η έκπτωση του Δ.Σ της ΕΠΟ.

Αυτά προς αποκατάσταση της πλήρους αλήθειας».

Στην αντεπίθεση ο Σαρρής!!

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχωρεί αύριο ο πρόεδρος της ΕΠΟ και θα προαναγγείλει τη διαγραφή των ΕΠΣ Ηρακλείου, Κιλκίς! Για «φασιστική ενέργεια» μιλούν δικηγόροι! Διαβάστε την επιστολή ΕΠΟ προς FIFA.

Στην αντεπίθεση ο Σαρρής!
Λίγη ώρα μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, όπου συζητήθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς κατά της διοίκησης της ΕΠΟ, από την ομοσπονδία ανακοινώθηκε πως, «αύριο, Τετάρτη 12/6/2013 και ώρα 15:00, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής θα δώσει συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης στα γραφεία της Ομοσπονδίας στο Πάρκο Γουδή».

Ο Γιώργος Σαρρής θα μιλήσει σε όλα τα ΜΜΕ για πρώτη φορά από τότε που εξελέγη στην προεδρία της ΕΠΟ και όπως γίνεται αντιληπτό, σκοπεύει να περάσει στην αντεπίθεση για τα όσα κατηγορείται ο ίδιος και η διοίκησή του το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αυριανή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ομοσπονδίας θα ανακοινώσει τη διενέργεια έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με θέμα τη διαγραφή των ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς από τα μητρώα της ΕΠΟ, λόγω της προσφυγής τους στα πολιτικά δικαστήρια!

Είναι σαφές πως σε μια τέτοια περίπτωση, θα υπάρξουν τρομακτικές αντιδράσεις από συλλόγους όπως ο ΟΦΗ, ο Εργοτέλης, ο Ηρόδοτος, ο Γιούχτας, ο Ρούβας και ο ΠΟΑ, καθώς μαζί με την Ένωση στην οποία ανήκουν (Ηρακλείου), πιθανόν να εξαφανιστούν και αυτοί από το χάρτη!

Είναι ξεκάθαρο, βέβαια, πως πρόθεση της ΕΠΟ είναι να ασκηθεί πίεση με αυτό τον τρόπο προς τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκο Τζώρτζογλου, προκειμένου εκείνος να αποσύρει την προσφυγή του.

«Ούτε στη χούντα»!

Για την πιθανή εξέλιξη που περιγράφουμε παραπάνω, τοποθετήθηκε ο καθηγητής νομικής, Βασίλης Καπετανόπουλος, λέγοντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ: «Αυτά, ούτε στη χούντα δεν γίνονται».

Ο δικηγόρος, Γιώργος Παναγόπουλος, σημείωσε από την πλευρά του: «Αν η ΕΠΟ διαγράψει τις δύο προσφεύγουσες Ενώσεις, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για φασιστική ενέργεια».

«Στη φόρα» το έγγραφο

Η ΕΠΟ έδωσε τη Τρίτη το μεσημέρι στη δημοσιότητα το ενημερωτικό έγγραφο που εστάλη από την ίδια προς την FIFA και την UEFA, σχετικά με τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν εναντίον της νυν διοίκησης. Θυμίζουμε πως η απάντηση των διεθνών συνομοσπονδιών έκανε λόγο για μη αναγνώριση προσωρινών διοικήσεων διορισμένων από δικαστήριο.

Αναλυτικά το έγγραφο που έστειλε αρχικά η ΕΠΟ:

«Προς: FIFA
Ko Jerome Valcke/Γενικό Γραμματέα

Κοιν.: UEFA
Ko Gianni Infantino/Γενικό Γραμματέα

Αγαπητέ Γενικέ Γραμματέα,

Επικοινωνούμε εσπευσμένα μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε ότι δύο Ενώσεις –Μέλη μας (οι ΕΠΣ ΚΙΛΚΙΣ και ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ), κατέθεσαν αγωγή έκπτωσης ενώπιον τακτικού πολιτικού δικαστηρίου των Αθηνών ενάντια στο νόμιμα εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με αίτημα τον ορισμό προσωρινής διοίκησης από το Δικαστήριο.

Όπως ήδη γνωρίζετε πολύ καλά, το καταστατικό και οι κανονισμοί της ΕΠΟ είναι απόλυτα σύμφωνα με αυτά της FIFA και της UEFA, σύμφωνα με τα οποία προβλέπεται η απαγόρευση προσφυγών στα πολιτικά δικαστήρια κατά Ομοσπονδιών για θέματα καταστατικού και κανονισμών και περιγράφονται και οι συνακόλουθες ποινές.

Η ΕΠΟ θα εφαρμόσει τις διατάξεις του καταστατικού και των κανονισμών της καθώς και αυτών της FIFA και της UEFA και η παρούσα επιστολή αποστέλλεται προς ενημέρωση σας.

Με τιμή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
».

Την Πέμπτη τα διαρκείας του ΠΑΟΚ!

Από την προσεχή Πέμπτη (13/6) θα βγουν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας του ΠΑΟΚ για την επόμενη σεζόν.

Την Πέμπτη τα διαρκείας του ΠΑΟΚ
Οι φίλοι της ομάδας θα είναι σε θέση να τα προμηθεύονται είτε από τα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είτε ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της (www.paokfc.gr).

Τα εισιτήρια τιμώνται για τη Θύρα 1 € 550, για τη Θύρα 1α € 450, για τις Θύρες 2-3 € 370, για τις Θύρες 4-7 € 240, Θύρα 5-6 € 130 (για τις συγκεκριμένες θύρες υπάρχει έκπτωση), VIP 3ου € 1500, VIP 4ου € 1350.

Το εισιτήριο διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 θα περιλαμβάνει:

Όλους τους εντός έδρας αγώνες πρωταθλήματος Superleague 2013-2014
Όλους τους εντός έδρας αγώνες κυπέλλου 2013-2014
Όλους τους εντός έδρας φιλικούς αγώνες

Διαβάστε περισσότερα εδώ
Πηγή: sport-fm.gr

Μένει ο Άγκανθο!!

Σε συμφωνία με τον Αγκάνθο για τον επόμενο χρόνο ήρθε ο Άρης.

Μένει ο Άγκανθο
Οι δρόμοι του Άρη και του Αγκάνθο δεν θα χωρίσουν! Ο παίκτης συμφώνησε με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να φορά τη φανέλα της και τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Τις θετικές αυτές εξελίξεις τις έκανε γνωστές μέλος της διοίκησης της κίτρινης ΠΑΕ μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης.

Οι δύο πλευρές είχαν διαπραγματεύσεις στις οποίες λύθηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν κυρίως στο οικονομικό και έδωσαν τα χέρια για την υπογραφή νέου συμβολαίου.Πηγή: sport-fm.gr

Με νέο σήμα, σε νέα εποχή!!

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει το νέο σήμα της ομάδας. Το χρυσό χρώμα συμβολίζει τη χρυσή εποχή του «Δικεφάλου του Βορρά». Δείτε το βίντεο από την παρουσίαση του νέου λογοτύπου του συλλόγου.

Με νέο σήμα, σε νέα εποχή
Ο ΠΑΟΚ… αλλάζει. Ο πήχης των φιλοδοξιών ανεβαίνει και οι στόχοι είναι υψηλοί. Σε αυτή τη νέα εποχή που φιλοδοξεί να βαδίσει ο σύλλογος θα έχει ένα νέο έμβλημα.

Σε αυτό, ο… παραδοσιακός «Δικέφαλος του Βορρά» πλαισιώνεται από ένα χρυσό περίγραμμα, που συμβολίζει τη χρυσή εποχή του ΠΑΟΚ.

Δείτε το σχετικό βίντεο



Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν κατά την παρουσίαση του νέου λογότυπου του ΠΑΟΚ

Ο παρουσιαστής της εκδήλωσης, Διογένης Δασκάλου ανέφερε:

«Για μένα το σημαντικό είναι ότι είμαι ΠΑΟΚ. Δεν θέλω να το αντιμετωπίζουμε σαν μνημόσυνο. Μου έδωσαν κάποιες ημερομηνίες και δεν θα ξεκινήσουμε με τα γνωστά όσον αφορά τις προσφυγικές ρίζες του συλλόγου. Οι πρώτοι πρόσφυγες δεν περίμεναν να φτιάξουν το γήπεδο από κανένα κράτος. Όπου υπάρχει πολύς πόνος, υπάρχει και πολύ χιούμορ. Χρειάζονται άνθρωποι να συντηρούν τον λαό, όμως ο λαός έχει την ψυχή».

Στη συνέχεια, ακολούθησε ιστορική αναδρομή στην ιστορία της ομάδας, κάνοντας αναφορά για την πορεία που είχε από τα βάθη της Τουρκίας μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια του βίντεο παρουσιάστηκαν διάφορες φωτογραφίες με τις ομάδες που κατέκτησαν τίτλους μέσα στην πάροδο του χρόνου και τα έργα που έγιναν για την κατασκευή του γηπέδου στην περιοχή της Τούμπας.

Από εκεί και πέρα, έγινε γνωστό πως η χρυσή εποχή του ΠΑΟΚ αποτέλεσε την έμπνευση για το νέο λογότυπο της ομάδας. «ΠΑΟΚ και ξερό ψωμί», ήταν τότε το σύνθημα σύμφωνα με τον κ. Δασκάλου, αλλά εγώ έχω να τονίσω πως «χωρίς ψωμί και νερό μπορούμε, αλλά χωρίς ψυχή όχι».

Στο εν λόγω βίντεο κυριάρχησαν τα συνθήματα των οπαδών του «Δικεφάλου του Βορρά», όπως το «οοο ΠΑΟΚΑΡΑ έχω τρέλα μες το μυαλό. Όπου και να παίζεις πάντα θα σε ακολουθώ. Για σένα μόνο ζω».

«ΠΑΟΚΑΡΑ μου όταν θα πεθάνω, θέλω τον Δικέφαλο στον Τάφο μου να βάλω» και άλλα πολλά!

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Λάζαρος Μπαξεβάνος, διευθυντής μάρκετινγκ της ΠΑΕ:

«Εδώ και πολλούς μήνες παρουσιάστηκε η ανάγκη να εξελίξουμε το προηγούμενο λογότυπο, το οποίο έπρεπε να είναι σε κορυφαίο επίπεδο και να καταλαβαίνουν όλοι τι εκφράζει ο ΠΑΟΚ. Ασφαλώς το εγχείρημα είναι μοναδικό για την Ελλάδα. Δεν είναι εύκολο να αλλάξει ένα λογότυπο, όπως είναι αυτό του ΠΑΟΚ. Για αυτό προχωρήσαμε σε μία μικρή αλλαγή. Θέλαμε κάτι πιο σύγχρονο και μοντέρνο, αφού το προηγούμενο λογότυπο έπρεπε να αλλάξει. Παράλληλα, θέλω να πω ότι για το μάρκετινγκ και για τις αλλαγές που θα έχουμε στην πορεία μας, με μεγάλες συνεργασίες μπορείς να πετύχεις μεγάλα βήματα. Θα ακολουθήσουν και άλλα πράγματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Όλο το χειμώνα δουλέψαμε σε αρκετά πράγματα και τα αποτελέσματα θα τα δείτε σε λίγο καιρό. Το νέο λογότυπο αντικατοπτρίζει μια μεγάλη μερίδα οπαδών και το δείξαμε σε αρκετό κόσμο, πριν προβούμε στη σημερινή παρουσίασή του.

Η Beetroot, μία πολυβραβευμένη εταιρεία μένει στη Θεσσαλονίκη, και τα παιδιά που σχεδίασαν το λογότυπο ήταν οπαδοί της ομάδας και δεν ήταν δύσκολο να τους εξηγήσουμε τη σημασία που έχει για όλους εμάς ο ΠΑΟΚ. Προσδώσαμε όλες τις αξίες που συμβολίζει ο ΠΑΟΚ και θέλουμε να τις κρατήσουμε τα επόμενα χρόνια. Προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την καρδιά του ΠΑΟΚ ανέγγιχτη και τα παιδιά άλλαξαν μόνο το περιτύλιγμα του λογότυπου. Η συνεργασία μας έχει ξεκινήσει από τον προηγούμενο Δεκέμβριο. Τα target group του ΠΑΟΚ είναι αρκετά. Θέλουμε ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο και να μην εκφράζει το πάθος του στην τηλεόραση. Δεν μας ενδιαφέρει αν είναι Μακεδόνες, Πόντιοι ή από κάποια άλλη περιοχή».

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Χαραλαμπόπουλος (σχεδιαστής του νέου λογοτύπου) τόνισε: «Αυτό που έγινε ήταν μια εξέλιξη του λογοτύπου. Σεβόμενοι την ιστορία του προηγούμενου σήματος. Θέλαμε να το φέρουμε στο σήμερα και να το διέπουν σχεδιαστικές αξίες σύγχορνες και ελπίζουμε να συντροφεύσει την ομάδα για πολλά χρόνια. Οι εποχές προχωρούν και έχει βελτιωθεί η αναγνωσιμότητα του λογοτύπου. Εφαρμόζεται καλύτερα στα social Media».

Ο Αλέξης Νίκου (ο έτερος σχεδιαστής), υπογράμμισε: «Ουσιαστικά αυτό που έγινε ήταν η βελτίωση των γραμμών του αετού, τους όγκους και ανοίξαμε τα φτερά για να γίνει πιο δυναμικό το σήμα. Φτιάξαμε μια γραμμή που είναι γεωμετρική και θα είναι διαχρονική. Υπάρχουν αναφορές στην ιστορία του ΠΑΟΚ με το Βυζάντιο με το χρυσό χρώμα και ελπίζουμε να είναι πάντα πρώτος. Ήταν θέμα λειτουργικότητας να αλλάξει το λογότυπο. Θέλαμε να αλλάξει το σήμα, χωρίς να φαίνεται αυτή η αλλαγή. Θέλαμε να δείξουμε ότι ο ΠΑΟΚ προχωράει στο μέλλον και όλες οι αλλαγές ήταν στις λεπτομέρειες του σήματος. Θέλαμε να υπάρχει μια αλλαγή για μια σύγχρονή αθλητική ομάδα. Δεν θέλαμε να σχεδιάσουμε το λογότυπο του Βυζαντίου. Θέλαμε να συνδυάσουμε την ιστορία του ΠΑΟΚ. Δεν θέλαμε να αλλάξουμε την ουσία του λογοτύπου. Δεν έχει καμία σχέση με την κυριλλική γραφή, επιλέχθηκε αυτή η γραμμή επειδή δίνει δύναμη και όγκο. Η δύναμη είναι κάτι διαχρονικό και δεν είναι κάτι εφήμερο. Το λογότυπο έχει ένα ρετρό feeling που κάνει μια αναφορά στη χρυσή εποχή του ΠΑΟΚ, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα το αγκαλιάσει ο κόσμος».
Πηγή: sport-fm.gr

Κλείνει σήμερα το βράδυ η ΕΡΤ!!

Ο Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε την απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ από σήμερα το βράδυ αμέσως μετά το τέλος του προγράμματος.

Κλείνει σήμερα το βράδυ η ΕΡΤ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου σε σχετική δήλωση έκανε γνωστή –πριν από λίγο- την απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ.

Πρόκειται για μια απόφαση, η οποία όπως δήλωσε ο Σ. Κεδίκογλου, θα τεθεί σε εφαρμογή άμεσα από σήμερα το βράδυ!

Όπως ανέφερε στη θέση της θα μπει ένας οργανισμός ραδιοτηλεόρασης, ο οποίος δεν θα είναι κρατικός αλλά δημόσιος και θα αρχίσει να λειτουργεί το συντομότερο δυνατό.

Το προσωπικό της ΕΡΤ θα αποζημιωθεί κανονικά, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση πρόσληψης στο νέο οργανισμό ραδιοτηλεόρασης.

«Η ΕΡΤ είναι χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης. Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε σκάνδαλο που το βλέπουν όλοι», τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ οι οποίοι βρίσκονται σε διαρκή Γενική Συνέλευση και δηλώνουν αποφασισμένοι να επαγρυπνήσουν και να περιφρουρήσουν την εταιρεία!

Θέλει δύο… Κρητικούς!!

Τις περιπτώσεις του Λεωνίδα Αργυρόπουλου και του Στέλιου Μαραγκού εξετάζει ο Γιάννης Χατζηνικολάου για την ενίσχυση του ρόστερ του Άρη, με τους οποίους είχε συνεργαστεί στον Πλατανιά.

Θέλει δύο… Κρητικούς
Δύο ποδοσφαιριστές με τους οποίους είχε συνεργαστεί στον Πλατανιά και ανήκουν στην κατηγορία Κ-24 ετών επιθυμεί να φέρει ο Γιάννης Χατζηνικολάου στον Άρη.

Πρόκειται για τον Λεωνίδα Αργυρόπουλο και τον Στέλιο Μαραγκό, οι οποίοι έχουν γεμάτες σεζόν και μπορούν να συνεισφέρουν αισθητά την επόμενη σεζόν στους Θεσσαλονικείς.

Ο Αργυρόπουλος είναι 23, δεξί μπακ και φέτος στους Κρητικούς έπαιξε σε 26 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα, την περσινή σεζόν είχε ανακοινωθεί από τους «κίτρινους», όμως η μεταγραφή του χάλασε την τελευταία στιγμή.

Στις πρώτες επαφές που έχουν υπάρξει παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να μετακομίσει στη συμπρωτεύουσα.

Επίσης, ο κ. Χατζηνικολάου θα ήθελε στον Άρη και τον Μαραγκό, ο οποίος τη φετινή σεζόν είχε παίξει στην Καβάλα σε 40 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Ωστόσο, χρειάζεται να μείνει ελεύθερος από τους «Αργοναύτες».
Πηγή: sport-fm.gr

«Την καλύτερη πρόταση…»

Προβάδισμα έναντι των άλλων «μνηστήρων» που ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Ζοάν Βερδού έχει ο Ολυμπιακός, ο οποίος –σύμφωνα με τον μάνατζέρ του Καταλανού χαφ– έχει καταθέσει την καλύτερη πρόταση.

«Την καλύτερη πρόταση…»
Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει ο Ζοάν Βερδού από την Εσπανιόλ, ύστερα από τη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

Ο 30χρονος χαφ φέρεται να ζήτησε τετραετές συμβόλαιο και ετήσιες απολαβές που αγγίζουν το 1,5 εκατ. ευρώ για να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον καταλανικό σύλλογο, ο οποίος προσπάθησε να τον κρατήσει με τριετές συμβόλαιο και ετήσιες απολαβές 1,1 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, ο ισπανικός Τύπος υποστηρίζει πως πολύ δύσκολα θα βρεθεί η «χρυσή τομή» και ήδη ο Καταλανός μέσος εξετάζει τις προτάσεις που έχει στα χέρια του.

Ήδη ενδιαφέρον για την απόκτηση του Βερδού έχει εκδηλώσει η… μισή Primera Division, με την Μπέτις, τη Σεβίλλη και τη Βιγιαρεάλ να βρίσκονται ψηλά στη σχετική λίστα, ενώ υπάρχει η προοπτική της Αγγλίας (Σαουθάμπτον, Σουόνσι) και της Ρωσίας (φημολογείται ότι εξετάζεται από τρεις συλλόγους)!

Ωστόσο, οι Πειραιώτες – σύμφωνα με όσα έχει μεταφέρει ο μάνατζερ του παίκτη (Μάχικο Ντίας) σε συναδέλφους του – φέρονται να έχουν καταθέσει την καλύτερη πρόταση.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, όπως κάθε οικογενειάρχης έχει σε προτεραιότητα την οικογένειά του και θα μιλήσει με τη σύζυγό του, προτού προχωρήσει σε υπογραφές με την οποιαδήποτε ομάδα.

Από εκεί και πέρα, στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο υπάρχει κινητικότητα με το ταξίδι του Γιάννη Βρέντζου στο Βέλγιο. Ήδη έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα υποψήφιων στόχων από τη συγκεκριμένη αγορά (Λεζεάρ της Τέρεκ, Μπουλό της Σταντάρ, τον μικρό Αζάρ, Ιμπού της Λεουβέν, Ελ Γκανασί της Γάνδης και Βάσκεζ της Μπριζ).

Επίσης, δεν αποκλείεται ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ να έχει επαφές για πωλήσεις (τον χειμώνα η Σταντάρ Λιέγης είχε ενδιαφερθεί για την απόκτηση του Δημήτρη Σιόβα). Πηγή: sport-fm.gr

Κλείνει στη Ναούτικο ο Φιγκερόα!!

Στη Βραζιλία με τη φανέλα της Ναούτικο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Λουτσιάνο Φιγκερόα, που έπαιξε φέτος στον Παναθηναϊκό.

Κλείνει στη Ναούτικο ο Φιγκερόα
Σε συμφωνία με τη Ναούτικο ήρθε ο Λουτσιάνο Φιγκερόα. Ο 32χρονος Αργεντινός επιθετικός, που έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, αναμένεται στη Βραζιλία για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή.

«Ο Λούτσο είναι ένας παίκτης που δεν χρειάζεται συστάσεις με το βιογραφικό που έχει. Θα πρέπει να περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή για να ανακοινώσουμε την απόκτησή του. Αυτό θα γίνει αφότου περάσει τις ιατρικές εξετάσεις και υπογράψει», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, Μαρσίλιο Σάλες.Πηγή: sport-fm.gr

Το μήνυμα του Πέρκινς!

Καλή επιτυχία στους Κάιλ Χάινς και Τζος Πάουελ ευχήθηκε ο Ντορόν Πέρκινς.

Το μήνυμα του Πέρκινς
Ο Ντορόν Πέρκινς δεν κατάφερε να προσφέρει τα αναμενόμενα στον Ολυμπιακό και έχασε τη θέση του στην ομάδα (από τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους) πριν τα play offs. Πάντως ο Αμερικανός γκαρντ δεν ξεχνά τα φιλαράκια του.

«Καλή επιτυχία στους φίλους μου», έγραψε στο Twitter στέλνοντας το μήνυμα στους συμπατριώτες του, Κάιλ Χάινς και Τζος Πάουελ. Πηγή: sport-fm.gr

To ηχητικό από το «μπάχαλο» στην ΚΕΔ!!

Πόλεμος αιωνίων στην κλήρωση των διαιτητών. Γραφικούς χαρακτήρισε τους αδερφούς Αγγελόπουλους ο Δ.Γιαννακόπουλος. «Έπρεπε να σας είχαν μαζέψει», η απάντηση. Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα του διαλόγου.

To ηχητικό από το «μπάχαλο» στην ΚΕΔ
Οι ήδη ανεβασμένοι τόνοι μεταξύ «αιωνίων» ανέβηκαν κι άλλο-όπως αναμενόταν-στην κλήρωση για τους διαιτητές του τρίτου και τέταρτου τελικού της Α1.











Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος χαρακτήρισε γραφικούς τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο για την ανακοίνωση που εξέδωσαν σε βάρος του χθες. «Δεν φταίνε οι διαιτητές. Φταίνε και αυτοί οι γραφικοί οι Αγγελόπουλοι που βγάζουν ανακοίνωση επί προσωπικού και λένε μαζέψτε τον. Ντροπή τους. Το γυρίσατε το θέμα στο προσωπικό και θα βγείτε χαμένοι».

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Σκινδήλιας, απάντησε: «Επρεπε να σας είχαν μαζέψει. Απειλές δεν δεχόμαστε», για να απαντήσει ο Δ. Γιαννακόπουλος: «Δεν απειλώ κανέναν. Εσείς θελήσατε να το γυρίσετε σε προσωπικό και θα χορέψετε. Ντροπή στους Αγγελόπουλους που δεν έχουν μάθει τρόπους από το σπίτι τους».

Ο Γιώργος Σκινδήλιας, αλλά και ο γενικός διευθυντής Χρήστος Σταυρόπουλος έκαναν λόγο για κλίμα τρομοκρατίας στο ΟΑΚΑ σε βάρος των διαιτητών του δεύτερου τελικού με βάση κι όσων γράφτηκαν στο φύλλο αγώνος. Ο Γ. Σκινδήλιας κατηγόρησε την ΚΕΔ ότι δεν πήρε θέση για όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ. «Αν δεν τους προστατέψετε εσείς, ποιος θα το κάνει; Θα πρέπει να παραιτηθεί η ΚΕΔ», ανέφερε, ενώ στάθηκε στον διαιτητή Παναγιώτου που ήταν στον πρώτο τελικό του ΣΕΦ και τόνισε πως κακώς μπήκε στην κλήρωση ως άπειρος.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, και ο αντιπρόεδρος Μάνος Παπαδόπουλος χαρακτήρισαν ψευδή όσα αναφέρονται στο φύλλο αγώνος και επικαλέστηκαν όσα αναφέρουν οι εκθέσεις του ΟΑΚΑ και της αστυνομίας. «Δεν γίνεται ο Φούφης και κάθε διαιτητής να σπιλώνει υπολήψεις. Κατανοώ την ένταση και τη θολούρα του. Θέλω να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου για τις διαιτησίες σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ, κυρίως των Γκόντα και Φούφη», ανέφερε.

Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν ότι το να επικαλούνται οι «πράσινοι» την έκθεση του ΟΑΚΑ είναι σαν να χρησιμοποιεί τη μαρτυρία του θυρωρού του. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επιτέθηκε στην ΚΕΔ λέγοντας: «Ημαρτον πια με την παραπληροφόρηση. Τα αντιαθλητικά χτυπήματα του Παπανικολάου στους παίκτες μας δεν τα έχει δει κανείς; Οι διαιτητές της γενιάς σας ήταν διαιτητές με σθένος. Είχαν το σθένος αν χρειαστεί να αδειάσουν το ΣΕΦ, να αδειάσουν το ΟΑΚΑ, να αδειάσουν το Αλεξάνδρειο. Την Παρασκευή που πήγα στο ΣΕΦ από την πρώτη στιγμή που μπήκα, μέχρι την ώρα που έφυγα όλο το γήπεδο με έβριζε εν χορώ. Και η δουλειά του κ. Γκόντα ήταν να σημειώσει αυτά τα πράγματα. Σημείωσε μόνο ένα σύνθημα. Κουφός είναι ο Γκόντας;».

O πρόεδρος της ΚΕΔ, Στέλιος Συμεωνίδης, ανέφερε πως είναι ικανοποιημένος από τη διαιτησία ως τώρα: «Για εμάς η διαιτησία μέχρι στιγμής είναι πάρα πολύ καλή και μας έχει δικαιώσει. Οποιος χάσει φταίνε πάντα οι διαιτητές. Και στην Ευρωλίγκα γίνονται μεγαλύτερα λάθη από αυτά που γίνονται εδώ και δεν τα κάνετε μεγαλύτερο θέμα»».

Η κλήρωση για το ματς της Τετάρτης στο ΣΕΦ έβγαλε την τριάδα Σχινά, Κορομηλά και Ταβουλαρέα, ενώ εφόσον γίνει ματς και την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, θα το διευθύνουν οι Χριστοδούλου, Τανατζής και Καρακατσούνης.

Οι διαιτητές των τρίτων και τέταρτων τελικών (μεγάλου και μικρού)

3ος Αγώνας
Τετάρτη 12/06
18:15 Πανιώνιος - Ρέθυμνο: Αναστόπουλος, Μπήτης, Παναγιώτου
21:00 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Σχινάς, Κορομηλάς, Ταβουλαρέας

4ος Αγώνας
Σάββατο 15/06
16:30 Ρέθυμνο - Πανιώνιος: Γκόντας, Παπαπέτρου, Αφεντουλίδης
Κυριακή 16/06 (αν χρειαστεί)
21:00 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Χριστοδούλου, Τανατζής, Καρακατσούνης
Πηγή: sport-fm.gr

Η κληρονομιά του Αλβέρτη!!

Τα 39 κλείνει σήμερα η σημαία του Παναθηναϊκού και η ομάδα του ευχήθηκε τα δέοντα.

Η κληρονομιά του Αλβέρτη
Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης συμπληρώνει σήμερα τα 39 του χρόνια. Η σημαία του Παναθηναϊκού έλαβε μέσω του Twitter της ΚΑΕ τις δέουσες ευχές.

Ο «Φράνκι» κατέκτησε με τη φανέλα του συλλόγου 25 τίτλους: 11 πρωταθλήματα (1998, 1999, 2000, 2001, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009), 8 Κύπελλα (1993, 1996, 2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009), πέντε Ευρωλίγκες (1996, 2000, 2002, 2007, 2009) και το Διηπειρωτικό (1996).

Η κληρονομιά που έχει αφήσει μετά την αποχώρησή του από τα παρκέ το 2009 είναι βαριά. Πλέον ως τιμ μάνατζερ της ομάδας ελπίζει να πανηγυρίσει με το «τριφύλλι» την κατάκτηση του πρωταθλήματος.


Panathinaikos BC @paobcgr
Χρόνια πολλά,καλά,με υγεία κι επιτυχίες σε κάθε επίπεδο στον Φραγκίσκο Αλβέρτη!25 τίτλοι με τη φανέλα του τριφυλλιού! pic.twitter.com/7MyrQxWE9E
 
 
Πηγή: sport-fm.gr

Μπράμος: «Τώρα αρχίζουν οι τελικοί»

«Δεν χαλαρώνουμε. Θέλουμε μία ακόμη νίκη για το πρωτάθλημα», δηλώνει ο Μάικ Μπράμος στη SportDay δίνοντας το σύνθημα στον Παναθηναϊκό εν όψει της συνέχειας των τελικών με τον Ολυμπιακό.

Μπράμος: «Τώρα αρχίζουν οι τελικοί»
Άγνωστη λέξη είναι για τον Μάικ Μπράμος η λέξη «χαλάρωση». Ο ομογενής φόργουορντ και οι συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό δεν επαναπαύονται στις δάφνες του 2-0 και θέλουν να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος στην αναζήτηση της τρίτης νίκης, που θα τους χαρίσει το πρωτάθλημα απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο διεθνής άσος μίλησε στη SportDay για τη σημασία της άμυνας, τη συμβολή των Ούκιτς και Πεδουλάκη, την παρουσία του κόσμου, αλλά και το πρώτο match-ball τίτλου στο ΣΕΦ την Τετάρτη.

Αναλυτικά, ο Μάικ Μπράμος μίλησε για:

-το κακό ξεκίνημα στο δεύτερο τελικό: «Γνωρίζαμε ότι θα ήταν πολύ διαφορετικό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός ήρθε αποφασισμένος και μάλιστα στο πρώτο δεκάλεπτο έβαλε 21 πόντους. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό στην αρχή. Κάναμε πολλά λάθη, χαζά φάουλ και στην επίθεση δεν ήμασταν ομαδικοί. Ίσως να νιώσαμε και το άγχος και την πίεση επειδή θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο, καθώς περίμενε το 2-0. Δεν είχαμε το κάτι παραπάνω για να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις. Προσωπικά ήταν πολύ σημαντικό που παρά την κακή εικόνα που είχαμε στο παρκέ στο πρώτο ημίχρονο, πήγαμε στα αποδυτήρια με 3 πόντους πίσω μειώνοντας τη διαφορά. Διότι άλλο είναι να επιστρέφεις στο παιχνίδι έχοντας στην πλάτη σου 8-10 πόντους και άλλο 3. Εύκολα ή δύσκολα βρήκαμε κάποιες λύσεις και μείναμε κοντά στο σκορ. Πάντως μετά το πρώτο δεκάλεπτο όταν δεχτήκαμε 21 πόντους βελτιώσαμε την άμυνά μας μέχρι το τέλος του αγώνα και ήταν το πιο σημαντικό από όλα. Η γνωστή συνταγή της άμυνας είναι επιτυχημένη και μας καθοδηγεί».

-τη βελτίωση στο δεύτερο ημίχρονο: «Ξέραμε ότι είναι σημαντικό να έχουμε καλό ξεκίνημα στο β' μισό. Μάθαμε από τα λάθη του παρελθόντος. Ήμασταν πιο ήρεμοι όταν βγήκαμε από τα αποδυτήρια, γίναμε πιο πιεστικοί και πιο ομαδικοί στην άμυνά μας και μέσω αυτής βρήκαμε τον ρυθμό στην επίθεση και την ψυχολογία μας. Πάντως σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι δεν αλλάξαμε τίποτα το φοβερό. Έχουμε και τα μυστικά μας που δεν μπορώ να στα αποκαλύψω, αλλά η άμυνα είναι αυτή που μας καθοδηγεί».

-την παρουσία του Ούκιτς: «Τι να πω; Μας κράτησε ζωντανούς με τα σουτ του. Η αξία του είναι μεγάλη. Είχε τις λύσεις όταν δεν τις είχαμε οι υπόλοιποι. Μας έδειξε τον δρόμο. Ίσως να του ταιριάζουν τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό καθώς και στον τελικό Κυπέλλου ήταν ο άνθρωπος - κλειδί. Γνωρίζει πότε θα σουτάρει και το κάνει παίζοντας και εκπληκτική άμυνα».

-τη δική του εμφάνιση: «Έβαλα 2-3 σουτ, αλλά αυτό που θέλω να κάνω είναι να μαρκάρω. Λατρεύω την άμυνα όσο τίποτα. Όσα τρίποντα και να βάλω σε ένα ματς, το πρώτο πράγμα που κοιτάζω είναι η άμυνα. Αλλά είναι ένας τομέας που εξαρτάται ο ένας από την άμυνα του άλλου. Αν χρειαστεί θα κάνω και βουτιά στο παρκέ για να πάρω την μπάλα».

-τις οδηγίες του Πεδουλάκη: «Ο κόουτς και το τεχνικό επιτελείο έχουν κάνει απίστευτη δουλειά στη μελέτη του Ολυμπιακού. Πέραν τούτου ο κόουτς είναι εξαιρετικός στον τομέα της ψυχολογίας και μας είπε: “Να μην έχετε άγχος, να είστε συγκεντρωμένοι και κυρίως να μην παρασυρθείτε από τον κόσμο”».

-την παρουσία του κόσμου: «Είναι πολύ σημαντικό ότι μια νέα ομάδα όπως εμείς έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη ενός κόσμου που έχει ζήσει και σε διάρκεια τόσες επιτυχίες. Το λιγότερο που μπορώ να τους πω τώρα, είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ».

-το τρίτο ματς της σειράς: «Δεν θέλουμε και δεν υπάρχει λόγος να χαλαρώσουμε. Είμαστε μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά θα πάμε στο τρίτο παιχνίδι με το σκεπτικό ότι τώρα αρχίζουν οι τελικοί. Θα είναι το πιο δύσκολο ματς από όλα. Έχουμε το ψυχολογικό αβαντάζ, την ηρεμία και την αυτοπεποίθηση σε ό,τι κάνουμε στο παρκέ, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Είναι ακόμα 40 λεπτά και πρέπει να είμαστε έξυπνοι στις επιλογές μας. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Με την Μπαρτσελόνα θέλαμε μία νίκη ακόμα και δεν τα καταφέραμε. Επίσης, η ήττα που κάναμε στο τέταρτο ματς απέναντί τους μας βοήθησε ώστε να αποβάλουμε και το άγχος και την πίεση που υπήρχε λόγω και της παρουσίας του κόσμου».

Το δώρο που θέλει ο Μπαρτζώκας!!

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας συμπληρώνει σήμερα 48 χρόνια ζωής και είναι σαφές τι θέλει για δώρο.

Το δώρο που θέλει ο Μπαρτζώκας
Ημέρα γενεθλίων είναι η σημερινή για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, καθώς κλείνει τα 48 του χρόνια. Ο προπονητής του Ολυμπιακού διανύει τη χρονιά της καταξίωσης, καθώς οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Ταυτόχρονα έγινε ο πρώτος Έλληνας κόουτς που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Όμως τα φετινά του γενέθλια δεν τα… χαίρεται όσο θα ήθελε, καθώς οι πρωταθλητές Ευρώπης βρίσκονται σε δυσχερή θέση για την υπεράσπιση του τίτλου τους στην Α1. Χάνουν με 2-0 από τον Παναθηναϊκό στη σειρά των τελικών και πλέον δεν έχουν περιθώρια για άλλες απώλειες.

Δεν θέλει κι ερώτημα: το δώρο που θα ήθελε από τους παίκτες του ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είναι άλλο από τη νίκη αύριο στο ΣΕΦ. Και μετά στο ΟΑΚΑ την Κυριακή, αλλά κι ακόμη μία στο Φάληρο την επόμενη Τετάρτη…Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοινώσεις για το κλείσιμο της ΕΡΤ στις 17:00!!

Το μεσημέρι δημοσιεύτηκε στη Βουλή πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους αρμόδιους υπουργούς να διαχειριστούν την περιουσία μιας ΔΕΚΟ όταν αυτή κλείσει.

Ανακοινώσεις για το κλείσιμο της ΕΡΤ στις 17:00
Πηγές σχετίζουν αυτή την πράξη νομοθετικού περιεχομένου με το μέλλον της ΕΡΤ, για την οποία τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν σενάρια, ακόμη και για λουκέτο, γεγονός που φαίνεται να επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι στις 17:00 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου θα κάνει δηλώσεις για την αναδιάρθρωση της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην οποία συμμετείχαν ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Σίμος Κεδίκογλου, αλλά και οι στενοί του συνεργάτες, Δημήτρης Σταμάτης και Χρύσανθος Λαζαρίδης, όπου κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η ΕΡΤ.

Αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε πολύ σκληρή ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «μονομερή ενέργεια» της ΝΔ και «τετελεσμένα» γεγονότα. «Μείζονος σημασίας θέματα πρέπει έγκαιρα να συζητούνται και να αποφασίζονται στο επίπεδο των αρχηγών των τριών κομμάτων, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και καλεί τη ΝΔ να παρουσιάσει και να εφαρμόσει «το ταχύτερο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με σεβασμό στους πολίτες που καταβάλλουν το ανταποδοτικό τέλος, το οποίο έτσι μπορεί να μειωθεί».

«Στα σχέδια της κυβέρνησης για την πλήρη απαξίωση και διάλυση της ΕΡΤ θα σταθούμε απέναντι και θα αγωνισθούμε για την αναβάθμισή της μαζί με τους εργαζόμενούς της, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας», αναφέρει σε δήλωσή του ο επρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις και προσθέτει ότι «για την κυβέρνηση η δημόσια ΕΡΤ είναι αναγκαία μόνο όταν αυτή παίζει το ρόλο του εκτελεστικού βραχίονα της κυβερνητικής προπαγάνδας, αδιαφορώντας πλήρως για το εάν και κατά πόσο εκπληρώνει τον σκοπό της ως ένας ανεξάρτητος και αξιόπιστος οργανισμός στην υπηρεσία της πολυφωνικής ενημέρωσης και του πολιτισμού».

Για «νομοθετικό τερατούργημα» κάνει λόγο το ΚΚΕ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, σημειώνοντας ότι το ενδεχόμενο να κλείσει άμεσα η ΕΡΤ, «πρέπει να βρει τη συνολική αντίθεση των εργαζομένων και όλου του λαού.»

«Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς και στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους καλεί να ορθώσουν ανάστημα και να συντονίσουν την πάλη τους με όλους τους εργαζόμενους.», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Νωρίτερα, η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωση που εξέδωσε εξέφρασε την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο κλείσιμο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, αλλά υπεραμύνθηκε της αναγκαιότητας για «νοικοκύρεμα» της.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Χρυσή Αυγή, στην οποία αναφέρει ότι «η ΕΡΤ ανήκει θεωρητικά στον ελληνικό λαό, δε σέβεται όμως 1 εκατομμύριο Έλληνες πολίτες που υποστηρίζουν την Χρυσή Αυγή, τους υβρίζει διαρκώς ως... "νεοναζί" και δεν δίνει ποτέ βήμα σε εκπροσώπους του κόμματός μας». «Δυστυχώς, κανένα από τα διεφθαρμένα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν διαμαρτυρήθηκε γι' αυτό το έλλειμμα δημοκρατίας, αντιθέτως το υποστήριξε. Τα ίδια και χειρότερα πράττουν και τα ιδιωτικά κανάλια των νταβατζήδων, των οποίων οι συχνότητες ανήκουν στον ελληνικό λαό και έχουν παραχωρηθεί παράνομα στους καναλάρχες», αναφέρει η Χρυσή Αυγή.

Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι

Τις εξελίξεις της τελευταίας ώρας παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, που πραγματοποιούν από τις 13:00 συνέλευση στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, προκειμένου να αποφασίσουν τη στάση που θα κρατήσουν.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ακουστεί πολλές απόψεις για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μη δεχτούν να μπει λουκέτο στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση ή να γίνουν απολύσεις.

Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να διακόψουν τη στάση εργασίας και μεταδίδουν «απεργιακό δελτίο» στη ΝΕΤ, κάνοντας συνεχείς και εκτενείς αναφορές στο ζήτημα της ΕΡΤ και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί.

Πηγή: www.protothema.gr

Φιλική νίκη για Ολλανδία!! (video)

Τη νίκη με 2-0 επί της Κίνα πήρε η Ολλανδία σε φιλική αναμέτρηση.
Θετικό ήταν το ολιγοήμερο ταξίδι της Ολλανδίας στην Ασία. Αφού αρχικά επικράτησε 3-0 της Ινδονησίας σε φιλική αναμέτρηση, ακολούθησε ακόμα μία νίκη επί της Κίνας με 2-0.
Μόλις στο 11’ ο Φαν Πέρσι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ για τους «οράνιε» με τον Σενγκ να αποβάλλεται στο 13’. Το τελικό αποτέλεσμα, διαμορφώθηκε στο 66’ από εκπληκτικό τακουνάκι του Σνάιντερ.
ΚΙΝΑ: Τσενγκ, Σιάνγκ (58’ Ζενγκ), Σιαοτίνγκ, Χουεπένγκ (71’ Νταμπάο), Λινπένγκ, Χάι (83’ Ζενγκ), Ζι (58’ Σανχάο), Σούρι, Σενγκ, Λιν (71’ Γιουν), Κε (86’ Λέι).
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Βορμ, Χάιτινχα, Φλάαρ, Τιεντάλι (46’ Γιάνμαατ), Νέλομ (46’ Πίετερς), Ρόμπεν, Ντε Γκούζμαν, Ντε Γιόνγκ (70’ Κάιτ), Τόορνστρα (46΄Σνάιντερ), Φαν Πέρσι, Λενς (70’ Σάκεν).




Πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: «Πεντάρα» τίτλου για Σκόκο και Νιούελς!! (videos)

Ο Μάξι Ροντρίγκεζ πέτυχε δύο γκολ και οι Νιούελς Ολντ Μπόις του Νάτσο Σκόκο συνέτριψαν με 5-0 την Ουνιόν στον… δρόμο για την κατάκτηση του Final.
Μάλιστα, ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ βρήκε δίχτυα λίγα λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου και έμεινε πάλι μόνος στην κορυφή της κατάταξης των σκόρερ. Γκολ πέτυχαν επίσης οι Γκάμπριελ Χέινζε και Μαξιμιλιάνο Ουρούτι, ενώ το 5-0 δημιούργησε «μαξιλάρι» τριών βαθμών στη βαθμολογία του αργεντίνικου Final, μόλις δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος της τρέχουσας σεζόν.
Σε άλλο παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής, η Αρχεντίνος Τζούνιορς πήρε εκτός έδρας 1-1 από τη Σαν Λορένζο και έφερε την Ιντεπεντιέντε ακόμα πιο κοντά στον υποβιβασμό, τον πρώτο της ιστορίας της. Πλέον οι «κόκκινοι» χρειάζονται δύο νίκες και ήττες όλων των υπόλοιπων εμπλεκόμενων ομάδων! Στο ίδιο το ματς, ο Λούκας Ροντρίγκεζ άνοιξε το σκορ στο 24ο λεπτό και ο Άνχελ Κορέα ισοφάρισε στο 57ο για τη Σαν Λορένζο, η οποία εξασφάλισε «εισιτήριο» για το επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Εστουντιάντες-Λανούς Διακόπηκε (2-0)
Νιούελς Ολντ Μπόις-Ουνιόν 5-0
Σαν Λορένζο-Αρχεντίνος Τζούνιορς 1-1
Η βαθμολογία του Final:
Ομάδα
Αγώνες
Βαθμοί
Νιούελς Ολντ Μπόις
17
35
Ρίβερ Πλέιτ
17
32
Λανούς
16
29
Σαν Λορένζο
17
28
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
17
27
Κίλμες
17
27
Άρσεναλ Σαραντί
17
26
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
17
23
Ρασίνγκ Κλουμπ
17
23
Ατλέτικο Ραφαέλα
17
23
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
17
21
Ιντεπεντιέντε
17
21
Τίγκρε
17
20
Ολ Μπόις
16
19
Κολόν Σάντα Φε
17
19
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
16
16
Ουνιόν Σάντα Φε
17
16
Βελέζ Σάρσφιλντ
16
15
Μπόκα Τζούνιορς
17
14
Αρχεντίνος Τζούνιορς
17
12
Σημείωση: Η πρωταθλήτρια της Inicial (Βελέζ Σάρσφιλντ) θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια του Final στις 30 Ιουνίου του 2013 σε μονό αγώνα, ο οποίος θα καθορίσει τον πρωταθλητή της σεζόν.
Η βαθμολογία για το Κόπα Σουνταμερικάνα:
Ομάδα
Αγώνες
Βαθμοί
Λανούς
35
63
Ρίβερ Πλέιτ
36
61
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
36
57
Ρασίνγκ Κλουμπ
36
56
Σαν Λορένζο
36
54
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
36
47
Κίλμες
36
46
Κολόν Σάντα Φε
36
45
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
35
44
Ατλέτικο Ραφαέλα
36
43
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
36
40
Ολ Μπόις
35
40
Ιντεπεντιέντε
36
38
Αρχεντίνος Τζούνιορς
36
31
Ουνιόν Σάντα Φε
36
23
Σημείωση: Στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα θα πάρουν μέρος οι πέντε ή έξι ομάδες (ανάλογα με το νικητή της σεζόν) της παραπάνω βαθμολογίας.
Και η τριετής κατάταξη:
Ομάδα
Μέσος όρος
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.82
Ρίβερ Πλέιτ
1.69
Λανούς
1.63
Άρσεναλ Σαραντί
1.57
Μπόκα Τζούνιορς
1.57
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
1.51
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.47
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.44
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.41
Κολόν Σάντα Φε
1.36
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
1.32
Ολ Μπόις
1.31
Τίγκρε
1.30
Σαν Λορένζο
1.29
Κίλμες
1.28
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.26
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.20
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
1.19
Ιντεπεντιέντε
1.14
Ουνιόν Σάντα Φε
0.99
Σημείωση: Οι τελευταίοι τρεις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία, στο τέλος του Final.





Πηγή: onsports.gr