Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Ανακοινώσεις για το κλείσιμο της ΕΡΤ στις 17:00!!

Το μεσημέρι δημοσιεύτηκε στη Βουλή πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους αρμόδιους υπουργούς να διαχειριστούν την περιουσία μιας ΔΕΚΟ όταν αυτή κλείσει.

Ανακοινώσεις για το κλείσιμο της ΕΡΤ στις 17:00
Πηγές σχετίζουν αυτή την πράξη νομοθετικού περιεχομένου με το μέλλον της ΕΡΤ, για την οποία τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν σενάρια, ακόμη και για λουκέτο, γεγονός που φαίνεται να επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι στις 17:00 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου θα κάνει δηλώσεις για την αναδιάρθρωση της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην οποία συμμετείχαν ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Σίμος Κεδίκογλου, αλλά και οι στενοί του συνεργάτες, Δημήτρης Σταμάτης και Χρύσανθος Λαζαρίδης, όπου κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η ΕΡΤ.

Αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε πολύ σκληρή ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «μονομερή ενέργεια» της ΝΔ και «τετελεσμένα» γεγονότα. «Μείζονος σημασίας θέματα πρέπει έγκαιρα να συζητούνται και να αποφασίζονται στο επίπεδο των αρχηγών των τριών κομμάτων, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και καλεί τη ΝΔ να παρουσιάσει και να εφαρμόσει «το ταχύτερο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με σεβασμό στους πολίτες που καταβάλλουν το ανταποδοτικό τέλος, το οποίο έτσι μπορεί να μειωθεί».

«Στα σχέδια της κυβέρνησης για την πλήρη απαξίωση και διάλυση της ΕΡΤ θα σταθούμε απέναντι και θα αγωνισθούμε για την αναβάθμισή της μαζί με τους εργαζόμενούς της, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας», αναφέρει σε δήλωσή του ο επρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις και προσθέτει ότι «για την κυβέρνηση η δημόσια ΕΡΤ είναι αναγκαία μόνο όταν αυτή παίζει το ρόλο του εκτελεστικού βραχίονα της κυβερνητικής προπαγάνδας, αδιαφορώντας πλήρως για το εάν και κατά πόσο εκπληρώνει τον σκοπό της ως ένας ανεξάρτητος και αξιόπιστος οργανισμός στην υπηρεσία της πολυφωνικής ενημέρωσης και του πολιτισμού».

Για «νομοθετικό τερατούργημα» κάνει λόγο το ΚΚΕ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, σημειώνοντας ότι το ενδεχόμενο να κλείσει άμεσα η ΕΡΤ, «πρέπει να βρει τη συνολική αντίθεση των εργαζομένων και όλου του λαού.»

«Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς και στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους καλεί να ορθώσουν ανάστημα και να συντονίσουν την πάλη τους με όλους τους εργαζόμενους.», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Νωρίτερα, η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωση που εξέδωσε εξέφρασε την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο κλείσιμο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, αλλά υπεραμύνθηκε της αναγκαιότητας για «νοικοκύρεμα» της.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Χρυσή Αυγή, στην οποία αναφέρει ότι «η ΕΡΤ ανήκει θεωρητικά στον ελληνικό λαό, δε σέβεται όμως 1 εκατομμύριο Έλληνες πολίτες που υποστηρίζουν την Χρυσή Αυγή, τους υβρίζει διαρκώς ως... "νεοναζί" και δεν δίνει ποτέ βήμα σε εκπροσώπους του κόμματός μας». «Δυστυχώς, κανένα από τα διεφθαρμένα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν διαμαρτυρήθηκε γι' αυτό το έλλειμμα δημοκρατίας, αντιθέτως το υποστήριξε. Τα ίδια και χειρότερα πράττουν και τα ιδιωτικά κανάλια των νταβατζήδων, των οποίων οι συχνότητες ανήκουν στον ελληνικό λαό και έχουν παραχωρηθεί παράνομα στους καναλάρχες», αναφέρει η Χρυσή Αυγή.

Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι

Τις εξελίξεις της τελευταίας ώρας παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, που πραγματοποιούν από τις 13:00 συνέλευση στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, προκειμένου να αποφασίσουν τη στάση που θα κρατήσουν.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ακουστεί πολλές απόψεις για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μη δεχτούν να μπει λουκέτο στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση ή να γίνουν απολύσεις.

Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να διακόψουν τη στάση εργασίας και μεταδίδουν «απεργιακό δελτίο» στη ΝΕΤ, κάνοντας συνεχείς και εκτενείς αναφορές στο ζήτημα της ΕΡΤ και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: