Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Έφοδος της οικονομικής Αστυνομίας στην ΕΠΟ!!

Οικονομικό έλεγχο στα γραφεία της ΕΠΟ διενεργεί από το πρωί η οικονομική Αστυνομία μαζί με τρεις εισαγγελείς, που εξετάζουν έγγραφα της επιτροπής ιδιότητας μεταγραφών και φορολογικές ενημερότητες.

Έφοδος της οικονομικής Αστυνομίας στην ΕΠΟ!
Αιφνιδιαστική επίσκεψη στα γραφεία της ΕΠΟ πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας (4/11) τουλάχιστον τρεις εισαγγελείς και άνδρες της οικονομικής Αστυνομίας. Οι αρμόδιοι φορείς, εξετάζουν όλα τα οικονομικά έγγραφα που αφορούν την Ομοσπονδία και τις σχέσεις της με τις ΠΑΕ, αλλά και αυτά της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών από το 2003 έως το 2011 και τις φορολογικές ενημερότητας που καταθέτουν οι ομάδες.

Το «κομμάτι» του ελέγχου των ενημεροτήτων, ήταν θέμα που είχε αναδείξει η ίδια η ΕΠΟ σε πρόσφατο ΔΣ της. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και από τις έρευνες θα φανεί αν υπάρχει κάποια παρατυπία ή όχι. Δεν αποκλείεται μάλιστα να διαρκέσει για αρκετές μέρες.Πηγή: sport-fm.gr

Τον «σκότωσε» γιατί τον αγαπούσε…!

Ο… πρώην δικός του Καμαρά, «πλήγωσε» τον Ατρόμητο, ισοφαρίζοντας το γκολ του Παπαδόπουλου και έδωσε πολύτιμο πόντο (1-1), στον καλά διαβασμένο Παναιτωλικό, στο Περιστέρι.

Τον «σκότωσε» γιατί τον αγαπούσε…
Ο Παναιτωλικός συνεχίζει την εξαιρετική του πορεία, φεύγοντας «αλώβητος» και από το Περιστέρι. Η ομάδα του Χάβου ήρθε 1-1 με τον Ατρόμητο, με τον Ανρί Καμαρά (41') να ισοφαρίζει γκολ του Παπαδόπουλου (36') και να «πληγώνει» την πρώην ομάδα του.

Καλά διαβασμένη και στημένη στον αγωνιστικό χώρο του Περιστερίου, η ομάδα του Αγρινίου, μπλόκαρε και «κλείδωσε» τα ατού του συνόλου του Παράσχου. Μέτριοι οι «κυανόλευκοι» δεν έβρισκαν διαδρόμους να πιέσουν και «πλήρωσαν» ένα λάθος του Σηφάκη και έχασαν το τρίποντο.

Το ματς:


Ανεβασμένες και οι δύο, με καλή… φόρα από τα προηγούμενά παιχνίδια τους, Ατρόμητος και Παναιτωλικός δεν έδειχναν να δικαιώνουν την αναμονή για καλό θέαμα στο Περιστέρι. Ο Ατρόμητος με επιθετική φιλοσοφία μπήκε στο παιχνίδι για να πάρει το προβάδισμα από νωρίς και να ελέγξει καλύτερα την αναμέτρηση. Από την άλλη πλευρά, ο Παναιτωλικός είχε τα… απρόοπτά του. Ο Χάβος είδε τον Μπόγιοβιτς να μην μπορεί να ξεκινήσει, έβαλε τον Θεοδωρίδη και το πλάνο άλλαξε.

Το 0-0 έμενε με σχετική ευκολία, χωρίς ιδιαίτερες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Παπαδόπουλος, όμως, εκμεταλλευόμενος την σέντρα του Ούμπιντες άνοιξε το σκορ για να βάλει στη θέση του οδηγού την ομάδα του, σε αρκετά κομβικό χρονικό σημείο. Ο Παναιτωλικός δεν τα έχασε και ο Καμαρά «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Σηφάκη και την κακή του έξοδο, βάζοντας τα πράγματα και πάλι στο μηδέν ή μάλλον… στο ένα!

Ξεκινώντας το δεύτερο ημίχρονο, αλλαγές δεν υπήρχαν από τους δύο προπονητές που έδειχναν ευχαριστημένοι από την εικόνα των ομάδων τους. Μετά την πρώτη πεντάλεπτη πίεση του Παναιτωλικού, το γήπεδο έγειρε προς την πλευρά του Ατρόμητου. Σωστή κυκλοφορία, καθολική κατοχή όμως και πάλι, φάσεις μπροστά από τον Ράφαελ δεν γίνονταν. Και πώς να γίνουν όταν στην άμυνα δέσποζε με την παρουσία του ο Μπικέι, ο οποίος έκανε το πιο ολοκληρωμένο παιχνίδι του με τον Παναιτωλικό.

Στα λεπτά που ακολούθησαν δεν άλλαξαν πολλά. Ο Ατρόμητος πίεσε πολύ, ανέβασε την αμυντική του γραμμή πιο ψηλά, έφτασε στην περιοχή του Μπρακάλι, αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει. Δεν το έκανε ούτε στην μεγάλη ευκαιρία του Καραγκούνη, πάνω στη γραμμή, μετά την ασίστ του Καραμάνου. Ο Παναιτωλικός έφυγε από το Περιστέρι με έναν υπερπολύτιμο πόντο και σίγουρα με τις εντυπώσεις να είναι με το μέρος του.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος (69’ Πίτου Γκαρσία), Ούμπιντες (88’ Καραμάνος), Μπρίτο (69’ Καραγκούνης), Ναπολεόνι, Παπαδόπουλος.

Στον πάγκο: Τσενάμο, Νάστος, Μπάλλας, Γεωργίου.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Γκάλο, Μελισσάς, Κούσας, Μπικέι, Γοδόι, Τζούνιορ (75’ Μπελόν), Σφακιανάκης (80’ Καλογέρης), Μπακάκης, Θεοδωρίδης (70’ Ιωάννου), Καμαρά.

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Δάρλας, Παπουτσογιαννόπουλος, Καλί.

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Ποντίκης (Πρέβεζας), Βερρής (Λέσβου)
Γήπεδο: Δημοτικό Γήπεδο Περιστερίου Πηγή: sport-fm.gr

Αργεντινή: Προβάδισμα η Σαν Λορένζο!! (video)

Η Σαν Λορένζο επικράτησε με 1-0 της Μπόκα Τζούνιορς και την ξεπέρασε στο βαθμολογικό πίνακα της αργεντίνικης Inicial.
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο «Nuevo Gasometro» πέτυχε ο Άνγκελ Κορέα στο 47’. Δύο «διπλά» σημειώθηκαν, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής, με τη Λανούς να κερδίζει με 3-2 την Τίγκρε (85’ Ματίας Πέρεζ Γκαρθία, 88’ Φακούντο Σάντσεθ / 36’ Νίκολας Πασκουίνι, 58’ Ισμαέλ Μπλάνκο, 75’ Μπαριέντος) και την Εστουντιάντες να ανατρέπει το γκολ του Χουάν Μενσέγκεζ στο 9’ με τους Ρομάν στο 17’ και Κάρλος Αούζκουι στο 38’, για να κερδίσει με 2-1 τη Ρίβερ Πλέιτ. Δεν είχαμε νικητή στο «Estadio Centenario Quilmes», με τις Κίλμες και Βελέζ Σάρσφιλντ να μένουν ισόπαλες 1-1 (22’ Φακούντο Ιγκνάσιο Ντιζ / 83’ Φακούντο Καρντόζο).









Πηγή: onsports.gr

Brasileiro: «Ασθμαίνοντας» η Κρουζέιρο τη Σάντος! (videos)

Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου στο φετινό βραζιλιάνικο πρωτάθλημα έκανε η Κρουζέιρο.
Η «αλεπού» πανηγύρισε «επαγγελματική» νίκη επί της Σάντος στο «Vila Belmiro», με 1-0, με γκολ του Έβερτον στο 54’, τη στιγμή που Μποταφόγκο και Γκρέμιο έχασαν πολύτιμος έδαφος. Η πρώτη ηττήθηκε από την Γκοΐας στο «Serra Dourada» με 1-0, από γκολ του Σάσα στο 89’, και η δεύτερη έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία, εντός έδρας, με την Μπαΐα. Ισόπαλες, 1-1, ήρθαν και η Βιτόρια με την Κορίνθιας, με τον Γκουιλέρμε να ανοίγει το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 52’ και τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν με τον Ντιμέι στο 60’. Ίδιο σκορ είχαμε και στο «Heriberto Hulse», με την Κρισιούμα να σκοράρει στο 34’ με το Ρικαρντίνιο και την Πόντε Πρέτα να «απαντάει» στο 55’ με το Λεονάρντο Γκονκάλβες Σίλβα. Στην Κοριτίμπα η Ατλέτικο Παραναένσε νίκησε με 1-0 την Ιντερνασιονάλ με γκολ του Ντελατότε στο 44’ και στο Ρίο Ντε Τζανέιρο η Φλαμένγκο με τη Φλουμινένσε δεν βρήκαν δίχτυα, μένοντας στο 0-0.




















Πηγή: onsports.gr

Μίτσελ: «Πάμε όπως στη Λισαβόνα»!

Το αυριανό παιχνίδι με την Μπενφίκα είναι διαφορετικό. Κι ο Μίτσελ το ξέρει. Δήλωσε σίγουρος όμως ότι αν ο Ολυμπιακός μιμηθεί την υποδειγματική εμφάνιση και το πάθος της Λισαβόνας, όλα θα πάνε καλά.

Μίτσελ: «Πάμε όπως στη Λισαβόνα»!
Πριν 15 μέρες ήταν λεπτομέρειες που στέρησαν τη νίκη απ’ τον Ολυμπιακό στη Λισαβόνα. Αν ο Ολυμπιακός επαναλάβει όμως την εμφάνιση που έκανε εκεί, τίποτα δεν μπορεί να τον εμποδίσει, σύμφωνα με τον Μίτσελ.

Στη συνέντευξη Τύπου πριν τα αυριανό παιχνίδι, ο Ισπανός τεχνικός τόνισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν απέναντί τους μια μεγάλη και ιστορική ομάδα.

Αφού ξεκαθάρισε λοιπόν ότι θα ήταν λάθος η ομάδα του να σκέφτεται ως φαβορί και παραδέχθηκε -χωρίς καν να ερωτηθεί- ότι στηρίζει πολλά στον Μήτρογλου, εμφανίστηκε βέβαιος:

Ότι εφόσον ο Ολυμπιακός είναι τόσο συγκεντρωμένος και με τόσο πάθος όσο πριν 15 βράδια, θα μπορέσει να πάρει τη νίκη.


Αναλυτικά όσα είπε ο Μίτσελ

Για την αυριανή αναμέτρηση: «Είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι και θα ήταν ακόμα κι αν είχαμε νικήσει στη Λισαβόνα. Δεν πρέπει να νιώθουμε καμία υπερβολική χαρά και σιγουριά για το αυριανό ματς. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βαδίσουμε στον ίδιο δρόμο και να προσπαθήσουμε να νικήσουμε.

Όπως και να ‘χει, προτιμάμε να σκεφτόμαστε το παρόν. Οπότε δεν έχουμε το μυαλό μας στο τι θα γίνει σε νίκη, αλλά το πώς θα την πάρουμε. Παρόλο που κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι στη Λισαβόνα, αύριο τα πράγματα ξεκινούν απ’ την αρχή και είμαστε ίσοι».


Για το αν η εικόνα του πρώτου ματς δίνει προβάδισμα στον Ολυμπιακό: «Θέλουμε να είμαστε μια ομάδα με ακόμα περισσότερη ψυχή και πάθος. Δεν μένω σε αυτό που είδα πριν 15 μέρες στη Λισαβόνα. Θα ήταν μεγάλο λάθος να σκεφτούμε ότι είμαστε το φαβορί αύριο. Θα πρέπει να δουλέψουμε σε όλους τους τομείς, όπως κάναμε εκεί. Πρέπει να είμαστε όμως πολύ προσεκτικοί γιατί θα έχουμε απέναντί μας μια εξαιρετική ομάδα, με μεγάλη ιστορία».

Για το αν ο Ρομπέρτο επηρεάζεται απέναντι στην Μπενφίκα: «Δεν τον έχουμε δει να επηρεάζεται, ούτε στη Λισαβόνα, ούτε πουθενά αλλού. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί, αλλά είμαστε σίγουροι πως αύριο θα δείξει ότι είναι ένας τερματοφύλακας πολύ υψηλού επιπέδου».

Για το γκολ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός από στημένη φάση: «Εμείς δουλεύουμε πολύ τις στημένες φάσεις. Στο παιχνίδι της Λισαβόνας δεχθήκαμε τέσσερα κόρνερ και μόνο στο ένα απειληθήκαμε. Δεν είμαστε λοιπόν δυσαρεστημένοι σε αυτό τον τομέα, παρόλο που πιστεύουμε φυσικά ότι μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο μέσα από τη δουλειά μας. Παρόλο που στη Λισαβόνα παίξαμε πολύ ωραία, δεν κερδίσαμε πολλά κόρνερ και στημένες φάσεις. Τα φυλάμε για αύριο».

Για το αν είναι προετοιμασμένος για όλα, ακόμα και να… βρέξει όπως στη Λισαβόνα: «Για μας το σημαντικότερο παιχνίδι είναι αυτό που έρχεται. Σ’ αυτή την περίπτωση είναι η Μπενφίκα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να προετοιμάζεις την ομάδα σου για να νικήσει. Αν αύριο βρέξει, το πρώτο που θα σκεφτούμε θα είναι να μας φέρουν πιο γρήγορα τα αδιάβροχα απ’ ότι στη Λισαβόνα και μια καινούργια… γραβάτα».

Για το αν γνωρίζει καλά την Μπενφίκα: «Πιστεύω αυτά που είπα για την Μπενφίκα -και για τον προπονητή της και για την ομάδα. Δεν με εξέπληξε κάποιος παίκτης. Λίγο-πολύ όλοι γνωριζόμαστε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, γιατί έτσι είναι το επάγγελμά μας, πρέπει να ξέρουμε. Από ‘κει και πέρα, μας άρεσε πολύ ο τρόπος που παίξαμε εμείς και θέλουμε να το επαναλάβουμε».

Για την κατάσταση του Μασάντο: «Ο Πάολο προπονείται κανονικά με την ομάδα και τις δυο τελευταίες μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Σήμερα θα είναι το τελευταίο τεστ για να δούμε αν μπορούμε να τον υπολογίζουμε για το αυριανό παιχνίδι».

Για το προηγούμενο εντός έδρας ματς με την Παρί: «Στο παιχνίδι με την Παρί υπήρχε ισορροπία. Παίζαμε ωστόσο με μια ομάδα που ανά πάσα στιγμή μπορεί να σε χτυπήσει. Γενικά όμως η πορεία μας όμως στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ καλή και θέλουμε να τη συνεχίσουμε. Έχουμε δείξει ότι είμαστε μια ομάδα που παίζει σε υψηλό επίπεδο, αλλά και μια ομάδα που δεν της επιτρέπεται να πάρει ανάσα, αφού όλοι οι αντίπαλοί της είναι πάρα πολύ καλοί».

Για το αν έχει αποφασίσει ενδεκάδα και αποστολή: «Αύριο η αποστολή θα περιλαμβάνει όλους τους παίκτες που είναι στη λίστα, εκτός του Ολαϊτάν που έχει ενοχλήσεις. Από ‘κει και πέρα όμως, έχουμε ακόμα μια προπόνηση όπου μπορούν να συμβούν διάφορα. Αύριο θέλουμε να τα κάνουμε όλα όπως στη Λισαβόνα. Να μη χάσουμε τη συγκέντρωσή μας ούτε λεπτό. Αν παίξουμε σαν ομάδα, όπως κάναμε εκεί, θα γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Και ναι, εμπιστευόμαστε πάρα πολύ τον Μήτρογλου και στηριζόμαστε πάνω του. Επειδή ξέρω ότι θα κάνατε αυτή την ερώτηση…»

Έρχεται χωρίς τον Φέισα!!

Έρχεται χωρίς τον ΦέισαΟ Λιούμπομιρ Φέισα δεν θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο πρώην άσος των ερυθρολεύκων κρίθηκε ανέτοιμος και δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της πορτογαλικής ομάδας για το παιχνίδι της Τρίτης.

Σε αυτή δίνουν κανονικά το «παρών» ο Καρντόσο, και οι Σικέιρα και Όλα Τζον που είχαν κάποια προβλήματα μικροτραυματισμών.

Αναλυτικά οι παίκτες που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή της Μπενφίκα:

Τερματοφύλακες: Μοράις, Ομπλακ, Πάουλο Λόπεζ,
Αμυντικοί: Μάξι Περέιρα, Αντρέ Αλμέιδα, Σικέιρα, Σίλβιο, Λουιζάο, Γκαράι, Ζαρντέλ, Βιτόρια.
Μέσοι: Μάτιτς, Αμορίμ, Πέρεζ, Ντζούριτσιτς, Γκαϊτάν, Καβαλέιρο, Όλα Τζον.
Επιθετικοί: Μάρκοβιτς, Καρντόσο, Λίμα.Πηγή: sport-fm.gr

Βάις: «Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας»

Τη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό η αυριανή αναμέτρηση με την Μπενφίκα για την 4η αγωνιστική του Champions League εξήγησε ο Βλάντιμιρ Βάις, μιλώντας στο Novasports.

Βάις: «Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας»
Αισιόδοξος ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα αύριο κόντρα στην Μπενφίκα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League, εμφανίστηκε ο Βλάντιμιρ Βάις.

«Πρέπει να νικήσουμε στην έδρα μας και να πάρουμε τους τρεις πόντους», τόνισε ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός και πρόσθεσε: «Αν τα καταφέρουμε, τότε έχουμε πολλές πιθανότητες να προκριθούμε».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής άσος στο Novasports

Για την αυριανή αναμέτρηση με την Μπενφίκα και το ματς στη Λισαβόνα

«Νομίζω ότι το πρώτο ματς ήταν πολύ σημαντικό. Παίζαμε εκτός έδρας και δεν θέλαμε εκεί να ηττηθούμε. Ημασταν λίγο άτυχοι γιατί δεχθήκαμε το γκολ στα τελευταία λεπτά. Αλλά και ένας πόντος απ' την Μπενφίκα είναι ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα. Πρέπει να νικήσουμε στην έδρα μας και να πάρουμε τους τρεις πόντους. Αν τα καταφέρουμε, τότε έχουμε πολλές πιθανότητες να προκριθούμε».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης για τους Πειραιώτες

«Νομίζω πως περίμεναν αυτό που είδαν. Τώρα, ξέρουν ότι έχουν λιγότερες πιθανότητες από εμάς, γιατί στο ματς που δώσαμε στην έδρα τους πήραν έναν πόντο. Κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας, στην απόδοση μας και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πάρουμε τους τρεις πόντους».

Για τον μεγάλο στόχο των νταμπλούχων Ελλάδας

«Νομίζω πως το όνειρο όλων στην ομάδα είναι να περάσουμε απ' την φάση των ομίλων στις 16 καλύτερες ομάδες. Θα είναι ένα επίτευγμα. Για εμάς θα είναι κάτι σπουδαίο. Δεν πρέπει, όμως, να επικεντρωθούμε σε αυτό τώρα. Εχουμε τρία σημαντικά ματς στα οποία δεν πρέπει να απογοητεύσουμε τους οπαδούς μας και όλους γύρω απ' την ομάδα. Υπάρχει ακόμη δρόμος και δεν πρέπει να επικεντρωθούμε μόνο στο θέμα της πρόκρισης».

Για τον κόσμο της ομάδας, ο οποίος είναι κοντά τους σε κάθε ματς:

«Μου είχαν πει ότι θα ταξιδέψουν πολλοί άνθρωποι να μας υποστηρίξουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Νομίζω όταν μας ακολουθούν οι οπαδοί μας και τους έχουμε κοντά μας είναι θαυμάσιο. Η αποζημίωση μας είναι τα αποτελέσματα και οι καλές εμφανίσεις μας. Εως τώρα θα πρέπει να απολαμβάνουν τη σεζόν. Όλοι ελπίζουμε να μην στραβοπατήσουμε και να προκριθούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το ενδεχόμενο να σκοράρει αύριο ξανά στο «Καραϊσκάκη» με από τον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν:

«Προσπαθώ να κάνω πάντα το καλύτερο σε κάθε ματς. Μερικές φορές δεν είναι σημαντικό αν πετύχεις ένα απίστευτο γκολ ή ένα απλό. Δυστυχώς το γκολ εναντίον της Παρί δεν μας έδωσε ούτε ένα βαθμό. Όπως είπα δεν ήταν ένα σημαντικό γκολ γιατί δεν μας πρόσφερε βαθμούς. Αλλά θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο για να πετύχω πολλά γκολ για τον Ολυμπιακό και ελπίζω το επόμενο να είναι με την Μπενφίκα».

Ο Σάντος προειδοποιεί την Μπενφίκα!!

Τον καλύτερό της εαυτό πρέπει να παρουσιάσει η Μπενφίκα μέσα στο «Καραϊσκάκη» για να μπορέσει να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα από τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος.

Ο Σάντος προειδοποιεί την Μπενφίκα
Γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας είναι ο Φερνάντο Σάντος, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά στην Πορτογαλία.

Για αυτό τον λόγο η «Α Bola» θέλησε να μάθει την άποψη του προπονητή της Εθνικής Ελλάδας για την αυριανή αναμέτρηση της Μπενφίκα με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός προειδοποίησε τους «αετούς», λέγοντας πως πρέπει να παίξουν περισσότερο σε σχέση με το πρόσφατο παιχνίδι τους στο «Ντα Λουζ», το οποίο έληξε 1-1.

Ο Πορτογάλος εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η Μπενφίκα μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αφού οι παίκτες της γνωρίζουν την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί των Πειραιωτών σε αυτό. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Σκόμινα στο Ολυμπιακός-Μπενφίκα!

Ο Σλοβένος Νταμίρ Σκόμινα ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα την Τρίτη για το Champions League. Το παρελθόν του με ελληνικές ομάδες.

Ο Σκόμινα στο Ολυμπιακός-Μπενφίκα
Σε έναν από τους πιο γνωστούς ρέφερι ανέθεσε η UEFA να διευθύνει τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα για το Champions League την Τρίτη. Ο λόγος για τον Νταμίρ Σκόμινα, τον 37χρονο Σλοβένο που φέτος έχει «σφυρίξει» επίσης το Μαν. Γιουνάιτεντ-Λεβερκούζεν (4-2) για τη φάση των ομίλων.

Σε συλλογικό επίπεδο, έχει διευθύνει τους αγώνες Παναθηναϊκός-Ρόμα (3-2) για τους «32» του Europa League στις 18/2/2010 και ΑΕΚ-Βασλούι 3-0 για τα play offs του Europa League στις 27/8/2009.

Σε εθνική επίπεδο, ήταν διαιτητής στις 22/6/2012 στον προημιτελικό του Euro ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία (2-4). Επίσης «σφύριξε» στο φιλικό Ελλάδα-Σενεγάλη (0-2) στις 3/3/2010, αλλά και στο Ελλάδα-Γερμανία (0-3) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στις 20/7/2005. Στις 3/9/2004 «σφύριξε» στον αγώνα των προκριματικών των Ελπίδων ανάμεσα σε Αλβανία και Ελλάδα (1-1). Πηγή: sport-fm.gr

Από 10 ευρώ τα εισιτήρια με Χιμίκ!

Την έναρξη της διάθεσης των εισιτηρίων για την ερχόμενη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Χι μίκ για την 4η αγωνιστική του Eurocup ανακοίνωσε η «ασπρόμαυρη» KAE.

Από 10 ευρώ τα εισιτήρια με Χιμίκ
Από 10 ευρώ θα ξεκινούν τα εισιτήρια για την ερχόμενη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Χιμίκ την ερχόμενη Τετάρτη (6/11), που θα γίνει στο PAOK Sports Arena για την 4η αγωνιστική του Eurocup.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ για την διάθεση των εισιτηρίων:

«Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Khimik Yuzhne, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 7μ.μ. για την 4η αγωνιστική του Eurocup.

Οι τιμές των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Khimik Yuzhne είναι:

ΤΙΜΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
10€ Όλα τα διαζώματα του γηπέδου
15€ VIP 6,7,8,9
25€ VIP 1,2,5
50€ VIP 3,4
70€ VIP Lounge

Εισιτήρια για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Khimik Yuzhne διατίθενται ήδη και μέσω Internet από την διεύθυνση https://buy.tickethour.com/paokbc-ww/showProductList.html με την γνωστή διαδικασία Print @home. Μέσω του Print@home ο φίλαθλος μπορεί να αγοράσει τη συγκεκριμένη θέση που επιθυμεί, και να εκτυπώσει το εισιτήριό του στο σπίτι του με έναν απλό εκτυπωτή Α4, χωρίς να χρειαστεί να περιμένει στην ουρά των εκδοτηρίων για την παραλαβή των ήδη αγορασμένων εισιτηρίων του.

Υπενθυμίζεται ότι τα εισιτήρια διαρκείας ισχύουν και στους αγώνες του Eurocup, ενώ ο αγώνας του ΠΑΟΚ με την Khimik Yuzhne, είναι και το τελευταίο παιχνίδι στο οποίο ισχύουν και τα ειδικά τριών αγώνων και 15€
».

Φουλ για το Παγκόσμιο Εφήβων η Ελλάδα!!

Τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων του 2015 διεκδικεί η Ελλάδα. Επιθεώρηση των γηπέδων της Κρήτης από ΕΟΚ και FIBA.

Φουλ για το Παγκόσμιο Εφήβων η Ελλάδα
Μία σημαντική διοργάνωση θέλει να φιλοξενήσει η Ελλάδα. Έχει καταθέσει υποψηφιότητα για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων του 2015 στην Κρήτη και οι πιθανότητες να πάρει το χρίσμα από τη FIBA είναι πολλές.

Ενδεικτικό είναι πως ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης και ο τεχνικός διευθυντής της FIBA (και παλιός διαιτητής) Λιούμπομιρ Κοτλέμπα αναχώρησαν για το Ηράκλειο προκειμένου να επιθεωρήσουν τα γήπεδα της Κρήτης.

Η Ελλάδα είχε φιλοξενήσει τη διοργάνωση το 1995 και το 2003 κατακτώντας το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα, ενώ το 2009 είχε πάρει το αργυρό μετάλλιο στην Αυστραλία.Πηγή: sport-fm.gr

Και τώρα η Σιένα!

Ο Ολυμπιακός αφήνει πίσω την τέταρτη νίκη σε ισάριθμα ματς στην Α1 μπάσκετ και δέκατη φετινή κόντρα στον Κολοσσό στην Ρόδο και συγκεντρώνεται στο ματς της Παρασκευής (8/11) με την Σιένα στη Φλωρεντία.

Και τώρα η Σιένα
Οι «ερυθρόλευκοι» με την εύκολη επικράτησή τους με σκορ 91-64 κόντρα στους ροδίτες, διεύρυναν στις δέκα τις νίκες τους σε ισάριθμα επίσημα παιχνίδια φέτος (πρωτάθλημα, κύπελλο, Ευρωλίγκα και Διηπειρωτικό) και πλέον στρέφονται στην επόμενη υποχρέωσή τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Αυτή, τους θέλει να ταξιδεύουν για την Φλωρεντία για να αντιμετωπίσουν την Σιένα για την 4η αγωνιστική του 3ου ομίλου. Οι πρωταθλητές Ευρώπης πάνε στη νέα έδρα της «μοντεπάσκι» το «Νέλσον Μαντέλα Φόρουμ» -χρησιμοποιείτε γιατί η “φυσική” της έδρας δεν πληροί τις προϋποθέσεις της Ευρωλίγκας- με στόχο το «τέσσερα στα τέσσερα, που θα τους φέρει ένα ακόμα βήμα κοντά, όχι μόνο στην πρόκριση, αλλά και στη πρώτη θέση του ομίλου.

Η αποδυναμωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια Σιένα, είναι με την…πλάτη στον τοίχο, καθώς μετράει τρείς ήττες σε ισάριθμα ματς στην διοργάνωση και θα τα δώσει όλα για να κάνει σεφτέ, ώστε να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισής της. Στον Ολυμπιακό, αναγνωρίζουν ότι είναι ανώτεροι ποιοτικά από την ομάδα της Τοσκάνης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν την υποτιμούν. Το γεγονός ότι είναι «πληγωμένη» μπορεί να την κάνει πιο επικίνδυνη, γι’ αυτό από αύριο –σήμερα υπάρχει ρεπό- ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του θα συγκεντρωθούν απόλυτα στην κατάλληλη προετοιμασία του αγώνα. Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» μάλιστα, θα παρακολουθήσει απόψε την Σιένα, στην εκτός έδρας αναμέτρησή της με την Πέζαρο για το ιταλικό πρωτάθλημα, για να βγάλει ακόμα πιο χρήσιμα συμπεράσματα για τον τρόπο που αγωνίζεται.

Σε ότι αφορά το χθεσινό παιχνίδι με τον Κολοσσό, υπάρχει ικανοποίηση για την απόδοση στο μεγαλύτερο διάστημα του και ιδιαίτερα με την ευστοχία που έδειξαν οι παίκτες από μακρινή απόσταση. Στα θετικά, εκτός από τις συνεχόμενες πολύ καλές εμφανίσεις των Λοτζέσκι και Πέτγουεϊ, ήταν η άνοδος του Λο που δείχνει σιγά-σιγά να βρίσκει τον ρυθμό του, αλλά και η δυνατότητα που δόθηκε να μπει περισσότερο στο rotation ο Μπέγκιτς που έδειξε ότι όταν θα συνέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του, θα προσφέρει πολύτιμες βοήθειες στον βασικό ψηλό της ομάδας, Μπράιαντ Ντάνστον.
Πηγή: sport-fm.gr

Προσφυγές... από Δευτέρα!

Την επόμενη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, θα εκδικαστούν οι προσφυγές των Παπαζαχαρία, Παπαστεριανού και Ναούμ κατά του Άρη καθώς η ΠΑΕ ζήτησε και πήρε αναβολή από τη σημερινή εκδίκαση.

Προσφυγές... από Δευτέρα
Αναβολή για την επόμενη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, πήρε η εκδίκαση των προσφυγών των Παπαζαχαρία, Παπαστεριανού και Ναούμ κατά του Άρη. Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ, Χρήστος Γρόλλιος, ζήτησε αναβολή της υπόθεσης από τη σημερινή προγραμματισμένη εκδίκαση η οποία έγινε δεκτή.

Ο λόγος ήταν ότι ο ίδιος απουσίαζε στο Βέλγιο για άλλη επαγγελματική υπόθεση και δεν μπορούσε να παραστεί. Το αίτημα έγινε δεκτό από το δικαστήριο και η νέα ημερομηνία της εκδίκασης είναι 11 Νοεμβρίου. Πηγή: sport-fm.gr

Τα βρίσκουν με Αναστόπουλο!

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στον Πλατανιά και στο θέμα του προπονητή, μετά το «διαζύγιο» με τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Φαβορί ο Αναστόπουλος, φημολογία πως είναι ήδη στα Χανιά.

Τα βρίσκουν με Αναστόπουλο
Λίγο μετά το επίσημο «διαζύγιο» του Μαρίνου Ουζουνίδη με τον Πλατανιά ο… χορός της διαδοχής του έχει αρχίσει για τα καλά.

Ο Νίκος Αναστόπουλος φέρεται να είναι ο πρώτος υποψήφιος, ενώ πηγές κάνουν λόγο, τόσο για την παρουσία του στα Χανιά, όσο και για κατ' αρχήν συμφωνία των δύο πλευρών.

Μάλιστα, υπάρξει προγραμματισμένο Δ. Σ. προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις. Σε περίπτωση που κάτι… «στραβώσει» με τον Αναστόπουλο, οι Παύλος Δερμιτζάκης και Τάκης Λεμονής είναι οι εναλλακτικές.

Το σίγουρο είναι, πως εξελίξεις αναμένονται άμεσα και δεν αποκλείεται ακόμα και μέχρι το βράδυ της Δευτέρας να υπάρξουν ανακοινώσεις. Πηγή: sport-fm.gr

Κατ' αρχήν συμφωνία με Τσιώλη!!

Νέος προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα θα πρέπει να θεωρείται ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος την Δευτέρα είχε συνάντηση με τους ανθρώπους του ΠΑΣ και την Τρίτη αναμένεται το οριστικό του "ναι".

Κατ' αρχήν συμφωνία με Τσιώλη
Το… τυπικό θέμα με το συμβόλαιό του με τον Αστέρα Τρίπολης λύθηκε και έτσι ο Σάκης Τσιώλης, θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο νέος προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός είχε το απόγευμα της Δευτέρας συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της ομάδας της Ηπείρου, Γιώργο Χριστοβασίλη με τον οποίο έδωσε τα χέρια για κατ' αρχήν συμφωνία. Το συμβόλαιό του θα ισχύει μέχρι το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου, με οψιόν ανανέωσης και για την επόμενη.

Το μόνο που απομένει πλέον, είναι μια τελευταία κουβέντα του Τσιώλη με τους συνεργάτες του και στη συνέχεια να υπάρξει το οριστικό και... τελειωτικό "ναι" προκειμένου ο έμπειρος τεχνικός να επιστρέψει μετά από ένα μήνα, περίπου, απουσίας στους πάγκους. Ανακοινώσεις... από Τρίτη, λοιπόν. Πηγή: sport-fm.gr

Τέλος ο Ουζουνίδης!

Παρελθόν από τον Πλατανιά αποτελεί ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ακούγεται ο Αναστόπουλος για αντικαταστάτης

Τέλος ο Ουζουνίδης
Ο εκτός έδρας αγώνας του Πλατανιά με τον ΠΑΣ Γίαννινα ήταν ο τελευταίος του Μαρίνου Ουζουνίδη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας της Κρήτης, καθώς λύθηκε κοινή συναινέσει η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Η βαθμολογική θέση και η κακή αγωνιστική κατάσταση των κρητικών είναι οι λόγοι του «διαζυγίου». Ύστερα από δέκα αγωνιστικές ο Πλατανιάς έχει μόλις μία νίκη, πέντε ισοπαλίες και τέσσερις ήττες και είναι στη δέκατη έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Εκτός από το όνομα του Σάκη Τσιώλη, ο οποίος είναι κοντά στον ΠΑΣ Γιάννινα, έχει ακουστεί και το όνομα του Νίκου Αναστόπουλου. Ο "μουστάκιας" είναι ελεύθερος και είναι ένα όνομα που ενδιαφέρει την ομάδα των Χανίων.

H ανακοίνωση

Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της, κοινή συναινέσει, με τον προπονητή Μαρίνο Ουζουνίδη, τον οποίο ευχαριστεί θερμά για τη σημαντική προσφορά του στην ομάδα μας και του εύχεται καλή συνέχεια, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και επαγγελματικές επιτυχίες.

«Καμία εξέλιξη στο θέμα προπονητή»

«Καμία εξέλιξη στο θέμα προπονητή»Δεν υπάρχει εξέλιξή στο θέμα προπονητή στον Πανιώνιο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τίθεται ζήτημα αποχώρησης του Παντέλη.

Στην ομάδα υπάρχει έντονος προβληματισμός για την εμφάνισή της στο παιχνίδι με την Καλλονή με την γνώμη των περισσοτέρων στην ΠΑΕ να συγκλίνει υπέρ της αλλαγής προπονητή.

Στον Πανιώνιο προσπαθούν να βρουν την καλύτερη πιθανή λύση, σκεπτόμενοι όμως σοβαρά και το οικονομικό μέρος καθώς υπάρχει μεγάλος περιορισμός στις… σπατάλες.

Εξελίξεις δεν μπορεί να προβλέψει κανείς πότε θα υπάρχουν. Πηγή: sport-fm.gr

Μπράβο σε παίκτες από Ηλιάδη!!

Τους παίκτες του Άρη επισκέφθηκε στα αποδυτήρια της ομάδας μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ ο Δημήτρης Ηλιάδης.

Μπράβο σε παίκτες από Ηλιάδη
Τους παίκτες του Άρη επισκέφθηκε στα αποδυτήρια της ομάδας μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ ο Δημήτρης Ηλιάδης.

Ο πρόεδρος των κίτρινων συνεχάρη τους ποδοσφαιριστές για την προσπάθειά τους.

«Ήσασταν μαχητές. Τα δώσατε όλα στο παιχνίδι και δεν έχω κανένα παράπονο . Μόνο αν τα δίνετε όλα θα πετύχουμε τον στόχο μας. Δυστυχώς ο διαιτητής δεν μας άφησε να παίξουμε στα ίσα», ήταν κάποια από τα λόγια του προέδρου του Άρη.Πηγή: sport-fm.gr

Με ένεση έπαιξε ο Φιγκερόα!

Συντηρητικό πρόγραμμα ακολούθησε σήμερα ο Λουτσιάνο Φιγκερόα, ο οποίος στο ντέρμπι έπαιξε με ένεση.

Με ένεση έπαιξε ο Φιγκερόα
Σε χαλαρούς ρυθμούς γυμνάστηκε σήμερα ο Λουτσιάνο Φιγκέρόα στην προπόνηση η πρώτη μετά από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Αργεντινός επιθετικός αγωνίστηκε στο παιχνίδι του Σαββάτου με ένεση καθώς τις τελευταίες ώρες πριν τη σέντρα είχε αισθανθεί κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι.

Έτσι σήμερα κρίθηκε προτιμότερο να ακολουθήσει ένα χαλαρό πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να κάνει και τις επόμενες ημέρες για να ξεπεραστεί και ο παραμικρός κίνδυνος που υπάρχει για να τραυματιστεί. Πηγή: sport-fm.gr

Γεωργάτος: «Στρατιώτης του Ολυμπιακού»!

Έτοιμος να δουλέψει σκληρά στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού παρουσιάζεται ο Γρηγόρης Γεωργάτος, ο οποίος δήλωσε στρατιώτης του συλλόγου!

Γεωργάτος: «Στρατιώτης του Ολυμπιακού»!
Χρέη Γενικού Αρχηγού των Ακαδημιών του Ολυμπιακού ανέλαβε από χθες το βράδυ επίσημα ο Γρηγόρης Γεωργάτος.

Μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook ο παλαίμαχος μπακ των Πειραιωτών ευχαρίστησε όλους τους φίλους του για τις ευχές, λέγοντας πως είναι στρατιώτης του συλλόγου.

«Σας ευχαριστώ ολόψυχα για τις ευχές. Ήμουν, είμαι και θα είμαι στρατιώτης του Ολυμπιακού μας», έγραψε ο Γεωργάτος.

Εγκώμια του Ίβιτς για τον Βούκιτς!!

Εγκώμια του Ίβιτς για τον ΒούκιτςΤο εγκώμιο του Ζβόνιμιρ Βούκιτς έπλεξε ο Βλάνταν Ίβιτς μιλώντας στην εφημερίδα «Σπορ του Βορρά».

Ο άσος του «Δικεφάλου του Βορρά» παρακολούθησε από κοντά το παιχνίδι της ομάδας των νέων με την αντίστοιχη του Εργοτέλη.

«Από την πρώτη στιγμή που εντάχθηκε στην ομάδα έχει αποδείξει πόσο μεγάλος επαγγελματίας και πόσο καλός παίκτης είναι. Ακόμη και την περσινή σεζόν, που δεν ήταν απόλυτα έτοιμος, πέτυχε ορισμένα σημαντικά γκολ», ήταν τα πρώτα λόγια του Ίβιτς ο οποίος συνέχισε:

«Πολύ δε περισσότερο φέτος, που έκανε την καλοκαιρινή προετοιμασία και ασφαλώς παρουσιάζεται σε ακόμη καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Όλοι μπορούν να διαπιστώσουν πόσο σημαντική είναι η βοήθεια που παρέχει στην ομάδα. Και με τις κάθετες πάσες και με τις εκτελέσεις των στημένων φάσεων και με τις ασίστ που δίνει, αναδεικνύεται σε έναν πολύ σημαντικό ποδοσφαιριστή για τον ΠΑΟΚ».

Τέλος ο Ίβιτς σχολίασε για τον συμπατριώτη του:

«Αν μη τι άλλο, πρόκειται για έναν ιδιαίτερα έξυπνο ποδοσφαιριστή. Και είναι ευτύχημα για τον ΠΑΟΚ να έχει έναν τέτοιο παίκτη στο ράστερ του».

Διάλογος Τεννέ με οπαδούς!

Την πίστη ότι ο Απόλλωνας θα βελτιωθεί αρκετά στη συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου εξέφρασε ο Μπάμπης Τεννές σε συνομιλία που είχε με μια μερίδα οπαδών μετά το τέλος του αγώνα με τη Βέροια.

Διάλογος Τεννέ με οπαδούς
Την πίστη ότι ο Απόλλωνας θα βελτιωθεί αρκετά στη συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου εξέφρασε ο Μπάμπης Τεννές σε συνομιλία που είχε με μια μερίδα οπαδών της ομάδας μετά το τέλος του αγώνα με τη Βέροια.

«Καντε υπομονή, στηρίξτε την ομάδα και αυτή δεν θα σας απογοητεύσει», είπε ο Έλληνας τεχνικός μπαίνοντας στην κουβέντα που είχαν οι οπαδοί.

«Το ξέρουμε ότι όλα θα φτιάξουν γιατί θα γίνουν μεταγραφές αλλά μέχρι τότε τι θα κάνουμε», ήταν η απορία ενός φίλου του Απόλλωνα.

«Ρε παιδιά είμαστε έξι-επτά ομάδες που είναι στις τελευταίες θέσεις και δεν θεωρώ ότι είμαστε οι χειρότεροι. Απλώς έχουμε σημαντικές ελλείψεις», απάντησε ο Τεννές.

«Με όλο το σεβασμό μπορεί να είμαστε και η χειρότερη ομάδα. Δεν γίνεται ένα ρόστερ να έχει 18 αμυντικογενείς και 7 επιθετικογενείς παίκτες», απάντησε ο φίλος της ομάδας.Πηγή: sport-fm.gr

Αρνητικό ρεκόρ 47 ετών για ΠΑΟ!!

Ποιο αρνητικό ρεκόρ «έσπασε» στο ντέρμπι ο Παναθηναικός. Το σπουδαίο επίτευγμα του Κατσουράνη. Αυτό που κυνηγάνε οι «ερυθρόλευκοι» και που ισοφάρισε ο ΠΑΟΚ. Διαβάστε αναλυτικά στο www.sport-fm.gr.

Αρνητικό ρεκόρ 47 ετών για ΠΑΟ!
Από το μακρινό 1966 έχει να χάσει δύο σερί εντός παιχνίδια ο Παναθηναϊκός, αγωνιζόμενος στη Λεωφόρο. Οι «πράσινοι» είχαν χάσει από την Προοδευτική με 2-1(21’ Κοψαχείλης-65’ Σπετσαριάς, 66’ Γρυπαίος) και τον Ολυμπιακό με 1-0(8’ Γιούτσος). Ενώ τώρα η ήττα από τους ερυθρόλευκους με τέρμα του Μήτρογλου στο φινάλε ζευγάρωσε αυτή με 2-1(67’ Φιγκερόα-18’ Ζεκίνια, 75’ Ρομέου) από τον Πανθρακικό για την 8η αγωνιστική της Superleague.

Σπουδαίο ρεκόρ για Κατσουράνη
Ένα σημαντικό επίτευγμα σημείωσε ο Κώστας Κατσουράνης στη δέκατη αγωνιστική της Superleague. Ο Έλληνας μεσοαμυντικός έφτασε τις 600 συμμετοχές σε συλλογικό επίπεδο στην καριέρα του.

Ο 34χρονος παίκτης είχε κάνει ντεμπούντο με την Παναχαϊκή στις 2/10/1996 σε ηλικία 17 ετών στο εκτός έδρας 2-0 με τον Ολυμπιακό Βόλου. Από αυτές 318 είναι στην Α’ Εθνική, 69 στο Κύπελλο Ελλάδας, 28 στη Β’ Εθνική, 80 στην Α’ Πορτογαλίας, 13 στο Κύπελλο Πορτογαλίας και 92 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μάλιστα, του λείπει ένα γκολ για να φτάσει τα 100 σε συλλογικό επίπεδο. Δηλαδή, πετυχαίνει ένα ανά έξι συμμετοχές περίπου.

14 χρόνια μετά
Το έξι στα έξι στα εντός έδρας παιχνίδια της Superleague έκανε ο ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Εργοτέλη. Κάτι ανάλογο έχει να πετύχει από το 1988-89! Αν προσθέσουμε και τις άλλες έξι της περυσινής. Τελευταία φορά που έχασε για το πρωτάθλημα στην Τούμπα είναι στην έκτη αγωνιστική των play off της Superleague από τον Ατρόμητο με 2-1(33’ Σαλπιγγίδης-46’, 90+3’ Ναπολεόνι).Το ρεκόρ κρατάει είναι 24 σερί νίκες από τη 1978-80.

Πάει για ρεκόρ
Τους 27 εκτός έδρας σερί αγώνες χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα έφτασε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και πλησίασε το ρεκόρ που έχει από τη διετία 1972-74, όταν και είχε φτάσει τις 29. Τα επόμενα παιχνίδια μακριά από το «Καραϊσκάκη» για τους «ερυθρόλευκους» που θα έχουν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν ή να ξεπεράσουν εκείνο το επίτευγμα είναι στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό, στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη και με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη.

Έφτασε τις 300 ο Βάλλας
Από την άλλη τις ακριβώς μισές σε σχέση με τον Κατσουράνη δηλαδή τις 300 έφτασε ο Σπύρος Βάλλας σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις. Πρώτη φορά είχε αγωνιστεί σε ένα ματς Κυπέλλου στις 11/8/1999 όταν η Ξάνθη νίκησε με 5-0 τον Εδεσσαϊκό. Πρόκειται για 243 στην Α’ Εθνική, 46 στο Κύπελλο και 11 στην Ευρώπη. Πηγή: sport-fm.gr

«Μόνο η Μακάμπι»!!

Την προσοχή των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ στην προσεχή αναμέτρηση με την Μακάμπι στη Χάιφα για το Europa League, και όχι το ματς με τον Ολυμπιακό, εφιστά ο Χουμπ Στέφενς.

«Μόνο η Μακάμπι»!
Δεν θέλει να ακούει ο Χουμπ Στέφενς για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» την προσεχή Κυριακή.

Ο Ολλανδός προπονητής δεν θέλει οι παίκτες του να αγχωθούν και να πιεστούν για το ντέρμπι, αφού πριν από αυτό υπάρχει η σημαντική αναμέτρηση με την Μακάμπι στη Χάιφα.

Ένα ματς που ενδεχομένως δώσει στους Θεσσαλονικείς την πρόκριση στην επόμενη φάση από την 4η αγωνιστική του Europa League.

Ο 60χρονος τεχνικός έχει στείλει το «μήνυμα» πως είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι στο Ισραήλ. Χθες όσοι αγωνίστηκαν έκαναν αποθεραπεία και οι υπόλοιποι πιο εντατικό πρόγραμμα. Από την πλευρά του, ο Γκαρσία δεν συμμετείχε λόγω ενοχλήσεων που έχει στη γάμπα.

Ουσιαστικά είναι ο μόνος - μετά τον Βίτορ - που μένει εκτός ομάδας. Όλα δείχνουν ότι ο Κατσικάς, ο οποίος δίπλα στον Κατσουράνη, θα παίξει αντί του Πορτογάλου στόπερ.Πηγή: sport-fm.gr

Ο έλεγχος των διαιτητών!!

Τη διαιτησία του ντέρμπι, όπως και των υπόλοιπων ματς της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, ανέλυσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο έλεγχος των διαιτητών
Και τύχη θέλει ένα διαιτητής, εκτός από τα προσόντα, για να βγάλει ένα παιχνίδι χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις μετά τη διεξαγωγή ενός ντέρμπι, όπως είναι αυτό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Αθήνας στην εκπομπή «Πνίξτε τον Φουνταριστό» με τους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο

Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 1-0

Διαιτητές: Αθανάσιος Γιάχος, Μιχαήλ Καρσιώτης, Ιωάννης Καραγκιζόπουλος
4ος Διαιτητής: Στέφανος Μαντάκης

«Άλλο ένα καλό παιχνίδι πρόσθεσε ο Γιάχος στο ενεργητικό του. Δεν είχε κανένα πρόβλημα εκείνος και οι βοηθοί του. Άρα δεν είχαμε πρόβλημα».

Π.Α.Ο.Κ. – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 2-1

Διαιτητές: Αναστάσιος Κάκος, Δημήτριος Τάτσης, Ιωάννης Σίπκας
4ος Διαιτητής: Γεώργιος Δασκαλόπουλος

«Σε μία φάση ο Νέτσιντ χτυπάει με γροθιά τον αντίπαλό του και αν ο Κάκος είχε δει την αποβολή αυτή, θα ήταν πολύ καλή η διαιτησία του. Οι βοηθοί του ήταν καλοί».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1

Διαιτητές: Σταύρος Μάνταλος, Αλέξανδρος Γρέβενης, Αντώνιος Καρατζίκας
4ος Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς

«Ήταν ένα παιχνίδι με πάθος, δύναμη και είχε όσα έχουν τέτοιου είδους αγώνες. Ο διαιτητής πρέπει να είναι τυχερός, να μην του γίνουν φάσεις μέσα στην περιοχή. Τέτοιες φάσεις δεν είχαμε για καμία από τις δύο ομάδες. Υπάρχουν, όμως, φάσεις στον πειθαρχικό έλεγχο.

Μαρκάρει ο Μπεργκ τον τερματοφύλακα, ο οποίος έχει το δικαίωμα να διώξει την μπάλα στα 6’’. Εκείνη τη στιγμή ο διαιτητής έδωσε φάουλ, χωρίς να του δώσει κίτρινη (στον Μπεργκ), και έδωσε στον Ρομπέρτο για διαμαρτυρία. Σωστή η κίτρινη στον Ρομπέρτο, αλλά έπρεπε να δώσει και κίτρινη στον Μπεργκ.

Κοντά στο 37’ ο Σιόβας έκανε φάουλ, πιάνει την μπάλα και δεν τη δίνει, αλλά πάει πιο πέρα και την πετάει. Και εκεί έπρεπε να δώσει κίτρινη κάρτα. Στο 44’ ο Μανιάτης έχει υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ, και ενώ έχει σφυρίξει ο διαιτητής, συνεχίζει και κλοτσάει την μπάλα. Και εκεί έπρεπε να δώσει κάρτα. Επίσης, η φάση του Πράνιτς, ο οποίος έπρεπε να δεχθεί δεύτερη κίτρινη – κόκκινη σε αντικανονικά μαρκάρισμα.

Μπράβο στους παίκτες των δύο ομάδων και συγχαρητήρια σε όλους για τη διαγωγή τους που ήταν άριστη. Δεν έδωσαν το παραμικρό δικαίωμα να γίνει κάτι και να υπάρξει αντίδραση των οπαδών του Παναθηναϊκού».

Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2013

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 3-2

Διαιτητές: Μάριος Λαμπρόπουλος, Παναγιώτης Σταθόπουλος, Χασάν Κούλα
4ος Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας

«Έκανε καλή διαιτησία, βοήθησε να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Πρέπει να ήταν το καλύτερο παιχνίδι από πλευράς θεάματος. Ο πρώτος βοηθός έκανε σοβαρός λάθος με υπόδειξη οφσάιντ στον Περόνε».

ΑΠΟΛΛΩΝ – ΒΕΡΟΙΑ 0-0

Διαιτητές: Ιωάννης Καμπαξής, Σπυρίδων Γουργιώτης, Βασίλειος Καμπούρης
4ος Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης

«Ο Καμπαξής έχει ξεκινήσει αθόρυβα και κάνει καλές διαιτησίες. Είχε ακόμη μία καλή διαιτησία, όπως οι βοηθοί του».

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 2-0

Διαιτητές: Αλεξάνδρος Αρετόπουλος, Ιωάννης Τουμπακάρης, Νικόλαος Γεωργαράκος
4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος

Ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι με φάσεις και όλα όσα θέλουν να βλέπουν οι φίλαθλοι. Χθες ο Αρετόπουλος μας τα… μούσκεψε με το πέναλτι, αφού δεν έπρεπε να δείξει κίτρινη, αλλά κόκκινη και τον αποβάλει. Εκεί έκανε λάθος και, όπως έκανε λάθος ο δεύτερος βοηθός, στο 2’ που έφευγε ο επιθετικός της Ξάνθης να βάλει γκολ.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-1

Διαιτητές: Δημήτριος Θάνος, Κοσμάς Χαρίσης, Γεώργιος Γεωργιάδης
4ος Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης

«Μία ακόμη διαιτησία στο παλμαρέ του Θάνου, όμως στο τέλος οι μεγάλοι διαιτητές φαίνονται από τις αποφάσεις τους. Ο βοηθός σηκώνει για οφσάιντ, όμως ο Θάνος είδε ότι ο παίκτης ερχόταν από πίσω και υπέδειξε το οφσάιντ, αλλά έπρεπε να αφήσει τη φάση να συνεχίστει».

Ο.Φ.Η. – ΑΡΗΣ 2-0

Διαιτητές: Ηλίας Σπάθας, Χρήστος Ακρίβος, Νικόλαος Φαντόπουλος
4ος Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου

«Εδώ είχαμε το εξής: πρέπει να είναι η πιο γρήγορη αποβολή στο πρωτάθλημα. Δεν πάει να πει αν είναι νωρίς στο ματς ότι δεν πρέπει να το δείξει ο διαιτητής. Πηγαίνει ο παίκτης του Άρη με δύναμη με τις τάπες στο πόδι – στον τένοντα του αντιπάλου ποδοσφαιριστή και ήταν κόκκινη. Σωστός ήταν ο Σπάθας. Από εκεί και πέρα, δεν είχαμε κάτι άλλο».

Γιατί ξέσπασε ο «Τριάντα»

Απαρηγόρητος ήταν μετά το τέλος του ντέρμπι ο Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει τον τρόπο με τον οποίο έχασε η ομάδα του. Διαβάστε γιατί ξέσπασε σε κλάματα ο νεαρός αμυντικός.

Γιατί ξέσπασε ο «Τριάντα»
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η εικόνα του Κώστα Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος μετά το τέλος του ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και την ήττα της ομάδας του ξέσπασε σε κλάματα.

Ο νεαρός αμυντικός έχασε τη μονομαχία από τον Κώστα Μήτρογλου στη φάση που σκόραρε ο επιθετικός των Πειραιωτών, επειδή – σύμφωνα με την SportDay – φοβήθηκε μήπως τιμωρηθεί με κόκκινη κάρτα.

Η απειρία του 20χρονου παίκτη έπαιξε σημαντικό ρόλο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δεχθεί τις παρατηρήσεις του Γιάννη Αναστασίου.

«Τι αντίδραση είναι αυτή; Πήγαινε με τα παιδιά στον κόσμο», του είπε ο 40χρονος προπονητής, ο οποίος μάλιστα τον έπιασε από τον γιακά για να τον «ταρακουνήσει».

Στη συνέχεια, όμως, ο Έλληνας τεχνικός επιχείρησε να τον κάνει να ξεχάσει ό,τι έγινε και τον αγκάλιασε στη φυσούνα.

«Αν δεν είχα κίτρινη θα έκανα τάκλιν», έλεγε ο Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος εξήγησε πως για εκείνον δεν ήταν ένα απλό παιχνίδι το προχθεσινό ντέρμπι, αλλά το ματς της χρονιάς και εξηγούσε τι σημασία και για την υπόλοιπη ομάδα.

Μάλιστα, αναγνώρισε πως είχε συμμετοχή στη φάση του γκολ και ένιωθε υπεύθυνος για την ήττα της ομάδας του. Παράλληλα, μέσα στην πικρία του ο «Τριάντα» έλεγε: «Με μιάμιση ευκαιρία χάσαμε. Δεν μας θέλει η τύχη».Πηγή: sport-fm.gr

Γκρίνια κι ένταση στον Απόλλωνα!

Αρχικά στόχος των φίλων της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας – Οργισμένη αντίδραση του Σταμάτη Βελλή, σε παράπονα οπαδού

Γκρίνια κι ένταση στον Απόλλωνα
Η ισοπαλία του Απόλλωνα κόντρα στη Βέροια, έφερε αντιδράσεις από τον κόσμο της ομάδας, με αποτέλεσμα να υπάρξει και ανταπάντηση από τον ισχυρό άνδρα της ομάδας, στο καφέ του γηπέδου της Ριζούπολης.

Συγκεκριμένα όλα άρχισαν λίγο μετά το τέλος του αγώνα, όπου η έντονη δυσαρέσκεια των φίλων της ομάδας ήταν προφανής. Στο στόχαστρο μπήκε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Παύλος Μυροφορίδης ο οποίος άκουσε πολλά από τους οπαδούς: «Δεν ντρέπεσαι με τα παλτά που μας έχεις μαζέψει… Σήκω φύγε, παραιτήσου! Αυτοί οι παίκτες που έφερες είναι Γ’ Εθνικής… Σήκω φύγε. Δεν φταις εσύ, όμως, φταίει αυτός που σε πληρώνει…». Μάλιστα στη συνέχεια, από τη μήνη των οπαδών του Απόλλωνα, δεν γλίτωσε ούτε ο γυμναστής, Γρηγόρης Μπιζάς.

Η έκρηξη του ιδιοκτήτη του Απόλλωνα, ήρθε στο καφέ του γηπέδου, όταν φίλος του Απόλλωνα του εξέφρασε παράπονα για την εικόνα της ομάδας. Εκεί ο Σταμάτης Βελλής, εξερράγη λέγοντας: «Όταν πέρσι ανέβηκε η ομάδα, τότε κάνατε… μόκο για τον Μυροφορίδη. Τώρα, λοιπόν, θα τον υποστείτε ακόμα κι αν πέσουμε στη Β’ και στη Γ’! Εγώ με αυτόν θα πορευτώ. Άμα δεν σας αρέσει, πάρτε εσείς την ομάδα! Δεν θα μου κάνετε κουμάντο εσείς… Το πρόβλημα της ομάδας δεν είναι το υλικό της. Η ομάδα δεν έχει ομοιογένεια, αυτό είναι το πρόβλημα, γιατί υπάρχουν παρέες μέσα στην ομάδα», ήταν κάποια από τα λεγόμενα του ισχυρού άνδρα του Απόλλωνα. Πηγή: sport-fm.gr

Κανονικά η δίκη Ψωμιάδη!

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για αναβολή της δίκης που κατέθεσαν οι δικηγόροι του Μάκη Ψωμιάδη.

Κανονικά η δίκη Ψωμιάδη
Κανονικά –τελικά- συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση για την υπεξαίρεση χρημάτων από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά του Μάκη Ψωμιάδη.

Οι δικηγόροι του κατηγορούμενου κατέθεσαν αίτημα για νέα αναβολή της δίκης. Αυτή την φορά όμως το δικαστήριο δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα αυτό.

Αμέσως μετά η πλευρά του Μάκη Ψωμιάδη μέσω του δικηγόρου της κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης των τριών δικαστών. Το δικαστήριο διέκοψε προσωρινά προκειμένου να βρεθούν εφέτες να κρίνουν το αίτημα.
Πηγή: sport-fm.gr

Συνάντηση Μελισσανίδη-Σγουρού για το γήπεδο!!

Συζήτηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, για το θέμα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια θα έχει αύριο ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης, Δημήτρης Μελισσανίδης.

Συνάντηση Μελισσανίδη-Σγουρού για το γήπεδο
Το ραντεβού, θα γίνει στις 10:00 το πρωί στα γραφεία της Περιφέρειας και τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ θα συνοδεύει ο Πέτρος Παππάς, που ως γνωστό θα λάβει μέρος στη χρηματοδότηση της «Αγιά Σοφιάς».

Παρόντες στην συνάντηση θα είναι από τη πλευρά της Ερασιτεχνικής και της «Δικέφαλος 1924» που είναι υπεύθυνη για την περάτωση του έργου, οι Κοτσάτος και Ανδριόπουλος.

Η Περιφέρεια Αττικής, έχει ήδη δεσμευμένα στα ταμεία της 20 εκατ. ευρώ για την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ και είναι βέβαιο πως στην συνάντηση θα συζητηθούν και τα υποστηρικτικά έργα του γηπέδου, που αφορούν τις πεζοδρομήσεις και τις υπογειοποιήσεις.

Όλα αυτά, περίπου 24 ώρες πριν την επίσημη παρουσίαση του πλάνου του νέου γηπέδου, το οποίο περιμένουν με μεγάλη αγωνία άπαντες στην Ένωση.


Αναλυτικά αναφέρει η σχετική ανακοίνωση

Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου και ώρα 10.00, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των κ.κ. Δημήτρη Μελισσανίδη, Κωνσταντίνου Κοτσάτου, Πέτρου Παππά και Δημήτρη Ανδριόπουλου με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ.Γιάννη Σγουρό για το θέμα της ανέγερσης του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής.

Το τρένο της Κέρκυρας!

Δεν σταματάει πουθενά. Η Κέρκυρα, με νέα πολύ καλή εμφάνιση επικράτησε 3-0 της Αναγέννησης και συνεχίζει το απόλυτο σερί της με έξι στα έξι. «Γκέλα» για τον Παναιγιάλειο.

Το τρένο της Κέρκυρας
Και το απόλυτο καλά κρατεί…

Η Κέρκυρα, με νέα καλή εμφάνιση επικράτησε 3-0 της Αναγέννησης Καρδίτσας και συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή του Βορείου ομίλου της Football League.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου έχει έξι στα έξι και είναι το πρώτο και ακλόνητο φαβορί για άνοδο στην Σούπερ Λίγκα. Ο Γκόμες στο 7’, άνοιξε το σκορ, ο Σουάνης στο 28’ έκανε το 2-0, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Μπαλντοβαλίεφ στο 79’.

Νίκη και για την ομάδα της Καλαμαριάς, η οποία πέρασε από την έδρα του Τυρνάβου με 2-0 και πέρασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Στο ίδιο έργο θεατές για τον Ηρακλή, ο οποίος με νέα κακή εμφάνιση έχασε από τη Νίκη Βόλου, η οποία ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Μανουσάκης και Γέσιτς οι σκόρερ της ομάδας της Νέας Ιωνίας.

Στον Νότιο όμιλο, «γκέλα» περιελάμβανε το πρόγραμμα για τον Παναιγιάλειο, αφού ήρθε ισόπαλος 1-1 με τα Χανιά, στην Κρήτη. Ο Γκοτσούλιας άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Τσάτσος στο 62’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Νότιος όμιλος

Επισκοπή-Αστέρας Μαγούλας 0-3
(23’ Μαρίνου, 29' Δημητριάδης 29’ 70' Κορνελάτος)

Αχαρναϊκός-Γλυφάδα 2-1
(49' Μιρτσέτα, 79' Ογκουνσότο - 57' Γκέζος)

Φωκικός-Πανηλειακός 2-1
(60' Τζέκος, 87' Σκαρίμπας- 62' Κοτσώνης)

Φωστήρας-Καλλιθέα 0-0

Χανιά-Παναιγιάλειος 1-1
(62’ Τσάτσος – 1’ Γκοτσούλιας)

Βύζας Μεγάρων-Ηρακλής Ψαχνών 1-0
(4’ Παπαευθυμίου)

Παναχαϊκή-Ολυμπιακός Βόλου 18:00

Βόρειος όμιλος

Ζάκυνθος-Βατανιακός 2-0
(1' Οτά, 88' Νομικός)

Δόξα Δράμας-Αιγινιακός 0-0

Κέρκυρα-Αναγέννηση Καρδίτσας 3-0
(7’ Γκόμες, 28’ Σουάνης, 79’ Μπαλντοβαλίεφ)

Καβάλα-Αναγέννηση Γιαννιτσών 2-2
(41' Παπαδόπουλος, 43' Αλεξίου - 52' Καραγκλίδης αυτ., 65' Καράμπελας)

Τύρναβος-Απόλλων Καλαμαριάς 0-2
(39’ Σιάτρας αυτ., 53’ Παρμαξίδης πεν.)

Νίκη Βόλου-Ηρακλής 2-0
(32' Μανουσάκης, 94' Γέσιτς)

Εθνικός Γαζώρου-Πιερικός 18:00Πηγή: sport-fm.gr

Γκασόλ, ο νέος… Κόμπι!

Ο Πάου Γκασόλ ήταν καθοριστικός στη νίκη των Λέικερς επί των Χοκς με 105-103 στο Λος Άντζελες.

Γκασόλ, ο νέος… Κόμπι
Όσο υπήρχε ο Κόμπι Μπράιαντ, όλοι γνώριζαν ποιος θα πάρει την τελευταία επίθεση των Λέικερς. Τώρα που λείπει λόγω τραυματισμού, καθήκοντα ηγέτη έχει αναλάβει ο Πάου Γκασόλ και όπως φάνηκε στο ματς με τους Χοκς, τα πηγαίνει περίφημα.

Ο Ισπανός σούπερ σταρ σφράγισε τη (δεύτερη στο πρωτάθλημα) νίκη των «λιμνανθρώπων» επί των «γερακιών» με 105-103 στο Λος Άντζελες ευστοχώντας σε δύο βολές 6’’ πριν το τέλος και κόβοντας το σουτ του Κάιλ Κόρβερ στην εκπνοή. «Θα πρέπει να στηριζόμαστε πάνω του στο τέλος των αγώνων», δήλωσε ο κόουτς Μάικ Ντ’ Αντόνι, που είδε τον Γκασόλ να έχει 16 πόντους και 13 ριμπάουντ οδηγώντας την ομάδα του μαζί με τον Ξαβιέ Χένρι που είχε 18 πόντους.

Οι Χοκς επέστρεψαν από το -21 και έφτασαν να διεκδικούν την πρώτη τους νίκη στο Staples Center μετά τις 15/2/2006, αλλά δεν ολοκλήρωσαν την ανατροπή. Ο Κάιλ Κόρβερ με 22 πόντους και ο Αλ Χόρφορντ με 12 και 16 ριμπάουντ πάλεψαν περισσότερο από την ομάδα της Ατλάντα. Ο Πέρο Άντιτς είχε 2 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Λέικερς (2-2): Γκασόλ 16 (13 ριμπ.), Χένρι 18, Νας 13, Γιανγκ 13, Κέιμαν 10, Τζόνσον 9, Ουίλιαμς 7, Χιλ 6, Φάρμαρ 5, Μικς 5, Μπλέικ 3.

Χοκς (1-2): Κόρβερ 22, Χόρφορντ 12 (16 ριμπ.), Μίλσαπ 14, Τιγκ 14, Σκοτ 13, Σρέντερ 10, Μάρτιν 9, Κάρολ 5, Τζένκινς 2, Άντιτς 2.


Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Λύκοι στη Νέα Υόρκη!

Ο Κέβιν Λοβ με 34 πόντους και 15 ριμπάουντ και με συμπαραστάτη τον Κέβιν Μάρτιν που είχε 30 σάρωσαν και το Μadison Square Garden, νικώντας 109-100 τους Νικς

Λύκοι στη Νέα Υόρκη
Λοβ και Μάρτιν σημείωσαν 64 πόντους συνολικά και έχοντας σε ρόλο supporting-cast τον Νίκολα Πέκοβιτς 11π. 12 ριμπάουντ και τον Ρίκι Ρούμπιο 8π. 10 ασίστ, σάρωσαν επιβλητικά και τους Νικς. Σχεδόν τα πάντα κρίθηκαν στην πρώτη περίοδο με το 40-19 υπέρ τους, γεγονός που ουσιαστικά τους έδωσε τη νίκη. Οι Νικς μείωσαν προς το τέλος μέχρι τους έξι, αλλά η ομάδα από τη Μινεσότα πήρε σπουδαία νίκη κι έκανε το 3 στα 3.

Η Οκλαχόμα πήρε δύσκολη νίκη απέναντι στους Σανς με 103-96 στην επιστροφή του Ράσελ Γουέστμπρουκ, μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο. Ο πόιντ –γκαρντ των Θαντερ είχε 21 πόντους και 7 ασίστ, αλλά ο μέγας πρωταγωνιστής ήταν για μια ακόμα φορά ο Κέβιν Ντουράντ με 31 πόντους και 10 ριμπάουντ. Φοβερό παιχνίδι για τους «Ήλιους» ο Μπλέντσο, με 26 πόντους και 14 ασίστ.

Νιου Γιορκ Νικς – Μινεσότα Τίμπεργουλφς 100-109

Άντονι 22 (17 ριμπάουντ), Πις 17, Μπαρνιάνι 14, Σούμπερτ 12, Φέλτον 8 (12 ασίστ) - Λοβ 34 (15ριμπάουντ), Μάρτιν 30 (5/5 τρίποντα), Πέκοβιτς 11 (12 ριμπάουντ), Μπρούερ 10, Ρούμπιο 8 (10 ασίστ)


Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Φοίνιξ Σανς 103-96


Ντουράντ 31 (10ριμπάουντ), Γουέστμπρουκ 21 (7ασίστ), Τζάκσον 10, Ιμπάκα 9 (10ριμπάουντ) – Μπλέντσο 26 (14ασίστ), Γκριν 21, Φράι 19 Πηγή: sport-fm.gr

Κακό ποδάρικο για τον Κιντ!!

Στον πρώτο του αγώνα, στον πάγκο των Μπρούκλιν Νετς, γνώρισε την ήττα από τους Ορλάντο Μάτζικ με το βαρύ 107-86 – Νίκες για Χιτ και Πίστονς

Κακό ποδάρικο για τον Κιντ
Το παιχνίδι (μιας και στα δύο προηγούμενα εξέτισε τιμωρία), δεν ήταν διόλου κολακευτικό. Οι Νετς των πολλών αστέρων, υπέστησαν μια βαριά ήττα με 21 πόντους διαφορά στο «Αmway Center». Πρωταγωνιστής, ήταν ο Μαυροβούνιος Νίκολα Βούσεβιτς με 19 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ ο Βίκτορ Ολαντίπο είχε 19 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ αλλά και 7 λάθη, ενώ κι ο Αντριου Νίκολσον είχε 17 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Στο Όμπορν Χιλς, οι Πίστονς κατάφεραν με ένα σερί 8-0 στο τελευταίο δίλεπτο να κάμψουν την αντίσταση των Σέλτικς με 87-77. Οι Ντράμοντ, Μονρό και Τζος Σμιθ είχαν από 15 πόντους, ενώ για τους «Κέλτες» 15 είχε ο Όλνικ.

Οι Χιτ δεν είχαν πρόβλημα απέναντι στους Γουίζαρντς να κάνουν μια άνετη νίκη, παρά το γεγονός πως η διαφορά των 10 πόντων είναι τιμητική για την ομάδα από την Ουάσινγκτον που έκλεισε την διαφορά στο τέλος (103-93). Ο «βασιλιάς» είχε 25, ο Μπος 24 και ο Ουέιντ 20 για τους νικητές.

Ορλάντο Μάτζικ – Μπρούκλιν Νετς 107-86

Ολαντίπο 19, Βούσεβιτς 19 (12 ριμπάουντ), Νίκολσον 17 (11ριμπάουντ), Αφλάλο 16 (6 ριμπ.8ασίστ), Νέλσον 11, Χαρκλες 10 – Λόπεζ 21, Πιρς 16 (7ριμπάουντ), Ντ. Ουίλιαμς 9 (7 ασίστ)

Ντιτρόιτ Πίστονς – Μπόστον Σέλτικς 87-77

Ντράμοντ 15 (12 ριμπάουντ), Μονρό 15 (10ριμπάουντ), Σμιθ 15, Τζένινγκς 14 – Όλνικ 15, Κρόφορντ 13, Μπράντλεϊ 13

Μαϊαμι Χιτ – Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 103-93

Τζέιμς 25, Μπος 24, Ουέιντ 20 – Μπιλ 19, Γκόρτατ 15 (11ριμπάουντ), Αράιζα 13, Ουέμπστερ 13 Πηγή: sport-fm.gr

Η... επιστήμη των ανατροπών!!

O Kώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του για το... έργο που έχουμε δει πολλές φορές φέτος με τον ΠΑΟΚ να βάζει στο φινάλε τα γκολ της λύτρωσης!

«Η συνήθεια που έγινε λατρεία» ήταν ο τίτλος του σχολίου που έγραψε ο συνάδελφος Μιχάλης Τσόχος πριν από λίγες ημέρες εδώ στο gazzetta.grπεριγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε ο ΠΑΟΚ να κερδίσει την Μακάμπι Χάιφα στην Τούμπα, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2. Που να ΄ξερε ότι το έργο θα είχε και συνέχεια. Και τι συνέχεια. Ούτε βραβευμένος σεναριογράφος του Hollywood θα μπορούσε να εμπνευστεί τη νέα ανατροπή του ΠΑΟΚ.

Δεν είναι και τόσο σύνηθες να κερδίζεις ένα παιχνίδι στο τελευταίο κυριολεκτικά δευτερόλεπτο. Κι όμως ο φετινός ο ΠΑΟΚ το έχει αναγάγει σε επιστήμη. Δεν είναι ένα, δεν είναι δυο, είναι πολλά τα παιχνίδια που ο Δικέφαλος βρέθηκε να κυνηγά το σκορ και στο τέλος να το ανατρέπει. Τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα είναι η μια ανάγνωση της αγωνιστικής συμπεριφοράς του Δικεφάλου.

Το πρόβλημα -γιατί πρόβλημα είναι- δεν λύνεται και η ομάδα ταλαιπωρείται. Παιχνίδια τα οποία ο Δικέφαλος θα μπορούσε να τα κερδίσει με άνεση, αναγκάζεται να καταναλώνει δυνάμεις αντί να κάνει οικονομία γεγονός που καταπονεί ιδιαίτερα τους μεγάλους σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Ωστόσο υπάρχει και η άλλη ανάγνωση. Ότι καταφέρνει η ομάδα βασιζόμενη στο πείσμα που μεταδίδει ο πάγκος στους παίκτες να παίρνει τα αποτελέσματα έστω και με την ψυχή στα δόντια.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ -αναγκάζονται- να αποδείξουν σε κάθε παιχνίδι ότι διαθέτουν τεράστια ψυχικά αποθέματα. Δεν είναι εύκολο να κυνηγά μια ομάδα το σκορ. Και επαναλαμβάνω παρατηρείται πολύ συχνά το φαινόμενο. Επαναλαμβάνεται σε σημείο που μάλλον πρέπει να σημάνει συναγερμός στην Τούμπα.

Συναγερμός, διότι γεννάται το ερώτημα αν θα καταφέρνει πάντα ο ΠΑΟΚ να γελάει στο τέλος. Μια πολύ γνωστή Ελληνική παροιμία λέει. «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα». Για να μην έρθει αυτή η κακή μέρα είναι επιτακτική ανάγκη τεχνική ηγεσία και παίκτες να λύσουν το πρόβλημα όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Είναι στατιστικά αποδεδειγμένο ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, σε κάποιο από τα επόμενα παιχνίδια, όσο μεγάλη προσπάθεια κι αν καταβάλουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, δεν θα καταφέρει να ανατρέψουν το σκορ. Και όπως εξελίσσεται η κατάσταση, τόσο στο μαραθώνιο του πρωταθλήματος όσο και στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες βαθμών, τέτοιου είδους.

Κάτι που γνωρίζει καλύτερα -λόγω εμπειρίας- από τον καθένα ο Χούμπ Στέφενς που μπορεί να πανηγύρισε με πρωτοφανή ένταση -όπως και όλοι όσοι βρίσκονταν την Κυριακή στην Τούμπα- το λυτρωτικό γκολ του Βούκιτς αλλά στη συνέχεια έδωσε στους παίκτες να καταλάβουν -αντιλαμβάνεστε τον τρόπο- ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Ο ΠΑΟΚ μας έπεισε ότι κατέχει την. επιστήμη των ανατροπών. Τώρα είναι η ώρα να μας πείσει ότι παιχνίδια με αντιπάλους ομάδες όπως ο Εργοτέλης, η Μακάμπι Χάιφα και άλλοι αντίπαλοι (τουλάχιστον στην Τούμπα) πρέπει να τα κερδίζει με μεγαλύτερη άνεση. Όχι, γιατί το γράφω εγώ και το θέλει ο κόσμος του αλλά γιατί μπορεί. Αδικούν τον εαυτό τους οι παίκτες όταν κερδίζουν τον Εργοτέλη στο. δρόμο για τα αποδυτήρια μετά από ένα παιχνίδι με εκπληκτικά υπέρ του ΠΑΟΚ στατιστικά.

Πηγή: gazzetta.gr

Η σφαγή δεν είναι στην κόκκινη…!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr  για ένα ακόμα αποτέλεσμα του ΑΡΗ που διαμορφώθηκε από τις αποφάσεις διαιτητών και βοηθών και την ανυπαρξία σε αυτό το κομμάτι που λύνεται μόνο με ένα τρόπο.
Όταν παρέθεσα τους… καλεσμένους στα βαφτίσια του Βοσκάκη, πολλοί ήταν αυτοί που γελούσαν. Πέρα από το γεγονός ότι έγιναν στο ξενοδοχείο του αντιπροέδρου του Πλατανιά και τους παρόντες αρχιδιαιτητάνθρωπους από Ρέθυμνο και Χανιά, ήταν φυσικά και ο Νίκος Μαχλάς. Ο νονός Σιδηρόπουλος, ορίστηκε στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Βόλο. Ο καλεσμένος Σπάθας στο αμέσως επόμενο με τον ΟΦΗ.
Στην Κρήτη σήμερα ο Σπάθας με τον Ακρίβο διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα. Η «σφαγή» όμως για τον ΑΡΗ δεν δρομολογείται στην κόκκινη του Έλσνερ μόλις στο 2 .

Η σφαγή είναι στο 10 όταν ο… βοηθός Ακρίβος υποδεικνύει σε θέση οφσάιτ τον Τάτο, ενώ καλύπτεται ένα μέτρο και βγάζει από την δύσκολη θέση τον Σπάθα που θα έπρεπε να δείξει πέναλτι και αποβολή αφού ο Τριποτσέρης τραβάει την φανέλα του Αγκάνθο. Λεπτομέρεια;. Το σημαιάκι σηκώνεται και η… παράβαση υποδεικνύεται μόλις διαφαίνεται τι πάει να γίνει.
Η σφαγή είναι στο 15 όταν ο Κάλαιτζιτς πάει με τις τάπες στο καλάμι του Σταυρόπουλου, αλλά ο Σπάθας δείχνει κίτρινη. Σε αυτή την φάση καταλαβαίνει ο καθένας γιατί σε μία φάση που 999 ρέφερι στο 2΄ θα δείξουν κίτρινη (και αυτό γιατί είναι παίκτης του ΑΡΗ), ο Πειραιώτης δείχνει απευθείας κόκκινη.
Για το ξύλο στον Αγκάνθο και τα ανάποδα φάουλ δεν χρειάζεται να αναφερθώ. Μόνο ο Τριποτσέρης που τράβηξε την φανέλα και δεν πήρε κάρτα ή στο τέλος έπεσε με τις τάπες στον Παπαδόπουλο και πάλι τίποτα, πρέπει να συγχαρεί τον Σπάθα.
Θα σημειώσω όμως ότι δεν είναι δυνατόν να κάνεις καμία άλλη κριτική στο ματς μετά τα παραπάνω. Ο ΑΡΗΣ κέρδισε στη Νέα Σμύρνη με παίκτη λιγότερο, πήρε διπλό στην Βέροια με απίστευτη «σφαγή» και τον Βοσκάκη να… αποβάλει και για τον Πλατανιά.
Αν πιστεύει κάποιος φίλος του ΑΡΗ ότι μπορεί κάθε εβδομάδα αυτός ο ΑΡΗΣ να κερδίζει και τους διαιτητές και επομένως να μιλάμε για… ποδόσφαιρο ή τον Ίμπε που είναι απογοητευτικός, ας το καταγράψει.
Ναι ο ΑΡΗΣ σήμερα έχασε γιατί στο πρώτο γκολ οι χαφ είναι εκτός θέσης και ο κάκιστος Νιγηριανός βάζει αυτογκολ, ενώ αν ήταν στην απέναντι εστία θα το έστελνε άουτ. Σήμερα όμως το αποτέλεσμα το διαμόρφωσαν ξεκάθαρα Σπάθας και Ακρίβος.
Πιστεύω ότι η διοίκηση της ΠΑΕ να κατάλαβε πλέον ότι οι… συνομιλίες με την ΚΕΔ του Καραμελίδη δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα. Ο ΑΡΗΣ είναι απροστάτευτος και τελείως μόνος του, ανύπαρκτος στα κέντρα των αποφάσεων. Όπως ήταν βέβαια (σχεδόν) πάντα.
Τα… κόζια θα αλλάξουν μόνο εφόσον ο κ. Ηλιάδης φέρει τον Αμερικανό που μπορεί να αλλάξει την ροή της ιστορίας του ΑΡΗ ή παρουσιαστούν οι επενδυτές που περίμεναν την ΑΜΚ και τους λογαριασμούς, που τελικά δόθηκαν στην  δημοσιότητα μετά και τα σχετικά μας κείμενα και τις δημοσιογραφικές παρεμβάσεις  την Παρασκευή. Ελπίζουμε να μην αποδειχθούν δεσμευμένοι κατά το ήμισυ από το δημόσιο και από αύριο να εμφανιστούν όσοι περίμεναν για αυτό τόσο καιρό και καλούνται να αποδείξουν ότι θα κάνουν παπάδες και δεν ήταν… παπάς!
Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η ΚΕΔ και αυτοί οι διαιτητές καταλαβαίνουν μόνο από… βιογραφικά. Ή πρέπει λοιπόν να έρθουν και να τα παρουσιάσουν ή να βρει ο ΑΡΗΣ τον τρόπο να δείξει ότι μπορεί να αντιδράσει σε αυτή την λαίλαπα που καταστρέφει το ελληνικό ποδόσφαιρο.
ΥΓ 1 Αν και πιστεύω ότι κάτι θα… ανακάλυπταν Σπάθας και Ακρίβος με τον Ουντότζι στην σύνθεση του ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να πάρει αποτέλεσμα από αυτόν τον τραγικό ΟΦΗ που μαζί με την Βέροια είναι πολύ χειρότεροι από τον ΑΡΗ, αλλά υπερέχουν σε… άλλα σημεία. Κι αυτές οι δυο ομάδες μαζί με Απόλλωνα, Πανιώνιο, Πλατανιά και Καλλονή θα παλέψουν για την παραμονή εφόσον το 80-20 και 90-10 γίνει έστω 60-40 κόντρα στον ΑΡΗ.
ΥΓ2 Σκέφτομαι τι θα λέγονταν και θα γράφονταν αν αυτά που έκαναν οι οπαδοί της ΑΕΚ παρέα με τους κολλητούς τους από τον Ιωνικό, τα έκαναν… αρειανοί. Βέβαια δεν έγινε και τίποτα σημαντικό. Απλά παραλίγο να καεί μία μάνα με το παιδί της που προκλητικά περνούσαν με το αυτοκίνητό τους από εκεί. Όταν όμως ο αθλητικός δικαστής αθωώνει την ΑΕΚ για τα έκτροπα στο φιλικό και αυτό παρουσιάζεται ως επιτυχία της νομικής υπηρεσίας μπορεί ο καθένας να καταλάβει και γιατί η ατιμωρησία γεννά βία, αλλά και γιατί είναι στην Γ εθνική και γιατί πανηγυρίζει που νίκησε τα καβουράκια της Ραφήνας, την Τρίγλια που δεν είναι η… ορίτζιναλ της Χαλκιδικής και την Θύελλα που δεν είναι καν η… γνωστή «μαύρη» της Καλαμάτας. Και βέβαια αυτα δεν εχουν καμία σχέση με την...υγεία που βγάζει η παρουσία 15-20 χιλιάδων οπαδών σε ένα παιχνίδι Γ εθνικής ή την υγεία διοικητικά που έχει φέρει ο Μελισσανίδης με το όραμα που τους έχει προσδώσει. Είναι όμως γεγονότα. Η...προβολή και οι διαστάσεις που δίνονται κάνουν τις διαφορές.
ΥΓ3 Πόσο… εύκολα γίνεται… καλός ο Κάκος όταν το ανύπαρκτο φάουλ γίνεται γκολ και νίκη! Παρεμπιπτόντως τον βλέπω Βικελίδης με την ομάδα του Αλαφούζου, εκτός αν προτιμηθούν Παππάς ή Κουκουλάκης λόγω της παρουσίας στα βαφτίσια του Βοσκάκη!
ΥΓ4 Προσθέτω την φωτογραφία από την φάση του 10΄. Αν δείτε το βίντεο στην συνέχεια γίνεται μαρς πέναλτι και αποβολή. Αφιερωμένη και στον κ. Αλαφούζο του οποίου το κανάλι φυσικά δεν είχε το βίντεο με αυτή την φάση, ούτε βέβαια και της κόκκινης στον Καλάιτζιτς. Αν όμως το Σάββατο έπαιζαν ΑΡΗΣ-ΟΣΦΠ; Είπαμε θέμα προβολής και διαστάσεων, αλλά μετά γιατί φωνάζουμε για αποφάσεις σαν την τελευταία της Λίγκας; Τι διαφορά έχει αλήθεια;

Πηγή: gazzetta.gr

Ηλιάδης: «Μας έσφαξες»

Ο πρόεδρος  της ΠΑΕ Άρης βρέθηκε δύο φορές στα αποδυτήρια των διαιτητών έχοντας με τον Ηλία Σπάθα έναν έντονο διάλογο μες αφορμή την κόκκινη κάρτα στον Έλσνερ. Σε έξαλλη κατάσταση ήταν ο πρόεδρος του Άρη Δημήτρης Ηλιάδης με αφορμή την απευθείας κόκκινη κάρτα που έδειξε ο Ηλίας Σπάθας στο Έλσνερ σε φάουλ πάνω στον Παπάζογλου. Ο ισχυρός άνδρας των «κίτρινων» επισκέφτηκε δύο φορές τα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο, αλλά και στο τέλος του αγώνα έχοντας έναν έντονο διάλογο με τον διαιτητή της αναμέτρησης.
Στην πρώτη του επίσκεψη ο Ηλιάδης  είπε στον Σπάθα: «Μας έσφαξες. Δεν με πείθεις. Άλλα είδα στο γήπεδο. Βγες στο δεύτερο ημίχρονο και παίξε 50-50. Αυτό θέλω εγώ » με τον διαιτητή να απαντάει ότι «η κόκκινη ήταν για σεμινάριο». Ο πρόεδρος της ΠΑΕ κατέβηκε στα αποδυτήρια των διαιτητών ξανά και είπε στον Σπάθα: «Μας έσφαξες. Δεν με έπεισες για την κόκκινη».
Πηγή: gazzetta.gr

Κίνδυνος για την Λεωφόρο!!

Ο Μάνταλος «καίει» στο Φύλλο Αγώνα Λεωφόρο και Παναθηναϊκό για την συμπεριφορά των οπαδών του με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος για τιμωρία έδρας μέχρι και τρεις αγωνιστικές!
Ο Παναθηναϊκός απειλείται με βαριά χρηματική... καμπάνα και τιμωρία της έδρας του που μπορεί να φτάσει μέχρι και τις τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Και αυτό λόγω της συμπεριφοράς του κόσμου με βάση τα όσα έχει καταγράψει ο Σταύρος Μάνταλος. Στο Φ.Α. αναφέρει ανάμεσα στα άλλα για τραυματισμό του ίδιου στην γάμπα και συγκεκριμένα για έγκαυμα που προκλήθηκε πίσω από το γόνατό του, από φωτοβολίδα που πέταξαν οι οπαδοί την ώρα που ήταν στην φυσούνα μετά το σφύριγμα της λήξης. Επίσης αναφέρει τον τραυματισμό του Πράνιτς στο 59' (επίσης έγκαυμα).
Επιπλέον γίνεται μνεία για τρεις διακοπές (51', 59', 78') ελέω ρίψης αντικειμένων και για φωτοβολίδα που πήγε στον πάγκο του Ολυμπιακού από πιστόλι στο 78' δίχως να υπάρξει κάποιος τραυματίας. Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει ο Πειθαρχικός Κώδικας στο άρθρο 15 εφόσον υπάρξει έστω και ελαφρά σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκόμενου στον αγωνιστικό χώρο από ρίψη αντικειμένων προβλέπεται πρόστιμο 60.000 ευρώ και ποινή 1-2 αγωνιστικών. Ακόμα στο ίδιο άρθρο σε άλλη παράγραφο τονίζεται πως «εφόσον η ρίψη των αντικειμένων πραγματοποιείται πριν από την έναρξη ή μετά την λήξη του αγώνα, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή ύψους από 20.000 - 120.000 ευρώ.
Επίσης με τιμωρία της έδρας από 1-3 αγωνιστικές ανάλογα με τη βαρύτητα της ποινής». Μετά από τα παραπάνω γίνεται ξεκάθαρο πως οι «πράσινοι» κινδυνεύουν σοβαρά με ένα πρόστιμο που στην καλύτερη περίπτωση θα είναι 35.000 ευρώ και τιμωρία της έδρας του. Η Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγκας πρόκειται να πάρει την Δευτέρα το Φ.Α. και τις εκθέσεις για το ματς. Θα καλέσει σε απολογία τον Παναθηναϊκό λογικά την ερχόμενη Πέμπτη. Τα επόμενα εντός έδρας ματς για τον Παναθηναϊκό είναι την 12η αγωνιστική με τον ΠΑΣ, την 15η με τον Ατρόμητο και την 17η με την Ξάνθη ενώ ίσως υπάρξει στις αρχές Δεκεμβρίου και ματς Κυπέλλου.
Πηγή: gazzetta.gr

«Λάδι» ο Σπάθας για το ΟΦΗ-Άρης!!

Καλό βαθμό πήρε ο Ηλίας Σπάθας από τον παρατηρητή Γιάννη Σπυρόπουλο για τη διαιτησία του στην αναμέτρηση ΟΦΗ-Άρης.
Οι «κίτρινοι» έχουν πολύ μεγάλα παράπονα από τη διαιτησία του διεθνούς ρέφερι, σε ένα παιχνίδι που αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες μόλις από το 2ο λεπτό. Δεν είναι ωστόσο μόνο η κόκκινη στον Έλσνερ με το καλημέρα της αναμέτρησης, αλλά και το πέναλτι-απόβολή που ζητάνε υπέρ του Αγάνθο, αλλά αντ' αυτού δόθηκε οφ σάιντ.
Παρ' όλα αυτά ο παρατηρητής Σταυρόπουλος εμφανίζεται να έχει βάλει καλό βαθμό στον Ηλία Σπάθα και τους δύο βοηθούς του, Ακρίβο και Φαντόπουλο, κάτι που σημαίνει ότι δεν τίθεται θέμα παραπομπής τους.
Πηγή: gazzetta.gr

Σοκόφσκι, μήπως ήρθε η ώρα; (ΒΙΝΤΕΟ)





Ο Ολεξάντρ Σοκόφσκι, ο γκολκίπερ της Ντιναμό Κιέβου στο ματς με τη Ζόρια έκανε την γκάφα της σεζόν στην Ουκρανία!

Πηγή: sportdog.gr

Κόκκινοι από κάρτες και από ντροπή!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» μετά την ήττα του Άρη από τον ΟΦΗ, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να έχει μπλεχτεί άσχημα στην ουρά της βαθμολογίας. Όταν σχεδόν το ένα στα δυο παιχνίδια το παίζεις με παίκτη λιγότερο, τότε είναι λογικό να μην μπορείς να πάρεις τα ματς που θες. Δεν γίνεται διαφορετικά. Και ο φετινός Άρης το πάει σχοινί – κορδόνι με τις κόκκινες.
Χωρίς αρχή και τέλος
Στον Άρη, λοιπόν, έτσι όπως είναι φέτος, δεν υπάρχει πειθαρχία, δεν υπάρχει αρχή και τέλος, δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα. Τα έχω γράψει τόσες φορές από το blog. Κι έτσι η ομάδα βρίσκεται εδώ που βρίσκεται. Στην ουρά.
Να κοκκινίζουν
Είναι, όμως, και κάτι ακόμα. Όσοι έχουν φέρει τα τελευταία χρόνια τον Άρη σ’ αυτό το σημείο θα έπρεπε να κοκκινίζουν από ντροπή. Απέναντι σε όσους είχαν καταφέρει για δεκαετίες ολόκληρες, απ’ όποιο μετερίζι κι αν βοήθησαν, να έχουν την ομάδα ψηλά και να την καμαρώνει ο κόσμος. Με διακρίσεις, με καλή μπάλα, με παίκτες.
Με ωραίες εμφανίσεις
Ο Άρης, δηλαδή, έπαιζε κάποτε ποδόσφαιρο ποιοτικό. Ήταν ψηλά στην βαθμολογία. Διεκδικούσε τίτλους.
Ακόμα και μέχρι πριν τρία, τέσσερα χρόνια, επί Κούπερ και κάποιων αξιόλογων παικτών (Κάλβο, Κόκε, Χαβίτο κλπ.) είχε κάνει ωραίες εμφανίσεις. Και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη.
Εικόνα
Δεν είναι η προτελευταία θέση για τον Άρη. Ούτε σε δέκα αγώνες να έχει μόνο δυο νίκες. Και, βέβαια, δεν γίνεται να δείχνει τέτοια εικόνα μέσα στο γήπεδο με κόκκινες, κακές εμφανίσεις κλπ.
Άσχημα
Ο Άρης, λοιπόν, πρέπει να συνέλθει επειγόντως. Να μπει μια τάξη στην ομάδα για να μπορέσει να διεκδικήσει την σωτηρία της και στο τέλος να ξεφύγει από τις χαμηλές θέσεις, αφού προς το παρόν έχει μπλεχτεί άσχημα στην ουρά.
Πηγή: sportdog.gr

Άσχημος τραυματισμός για Λιορίς!! (vid)

lioris
Λίγο έλειψε να έχουμε πολύ δραματικές καταστάσεις στην Αγγλία και ειδικότερα στην αναμέτρηση της Έβερτον με την Τότεναμ (0-0). Συγκεκριμένα ο τερματοφύλακας των “σπιρουνιών” Ούγκο Γιορίς, δέχθηκε μία δυνατή γονατιά στο κεφάλι από τον Λουκάκου, την ώρα που ο επιθετικός της Έβερτον προσπαθούσε να αρπάξει την μπάλα. Το ατύχημα δεν άργησε να συμβεί με αποτέλεσμα ο Γάλλος τερματοφύλακας να υποστεί διάσειση και να μείνει αρκετή ώρα στο έδαφος μέχρι να συνέλθει.




Πηγή: arenafm.gr

Λάτσιο: Πανό για την Χρυσή Αυγή!! (pic)

LAZIO
Με αφορμή την εκτέλεση δύο μελών της Χρυσής Αυγής, οι οπαδοί της Λάτσιο θέλησαν να συμπαρασταθούν στο κόμμα.  «Il tramonto è rosso, l’alba dorata», δηλαδή «το ηλιοβασίλεμα είναι κόκκινο, η αυγή χρυσή» έγραψαν σε πανό  προσθέτοντας: «Μανώλης και Γιώργος παρόντες».
Πηγή: arenafm.gr

Mπουκάλια σε Διούδη!!

dioudhs
Ένταση επικράτησε μετά το τέλος της αναμέτρησης μεταξύ του ΟΦΗ και του Άρη. Συγκεκριμένα ο τερματοφύλακας των “κιτρινόμαυρων”, Σωκράτης Διούδης, την στιγμή που κινούνταν προς την εστία του για να πάρει την πετσέτα του, δέχθηκε πλαστικά αντικείμενα και μπουκάλια με αποτέλεσμα να επέμβει το προσωπικό ασφαλείας. Τελικά ο ποδοσφαιριστής αποχώρησε από το γήπεδο και το περιστατικό τελείωσε εκεί.
Πηγή: arenafm.gr

Αφεντικό η Μάλαγα!! (video)

Με γκολ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Μάλαγα πήρε σπουδαία νίκη με σκορ 3-2 απέναντι στην Μπέτις, στο ντέρμπι της Ανδαλουσίας!

Αφεντικό η Μάλαγα (video)
Μπορεί φέτος να μην τα πηγαίνει καλά, αλλά στην Ανδαλουσία κάνει κουμάντο! Η Μάλαγα επικράτησε στο «Ροσαλέδα» 3-2 της Μπέτις, χάρη σε γκολ που ήρθε στην τελευταία φάση του αγώνα!

Στο 13’ ο Σάντα Κρουζ έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους, αλλά ο παρολίγον παίκτης του Ολυμπιακού, Βερδού ισοφάρισε στο 33’. Η Μάλαγα πήρε ξανά προβάδισμα με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, χάρη στον Ελισέου, αλλά και πάλι ήρθε η απάντηση από τους φιλοξενούμενους, δύο λεπτά αργότερα, με τον Φιγκέρας.

Εν τέλει και αφού χρειάστηκε να φτάσουμε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σαμού... έδωσε την χαριστική βολή στην Μπέτις, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 και χαρίζοντας τους πολύ σημαντικούς τρεις βαθμούς στην ομάδα του.


Malaga 3-2 Real Betis All Goals από all-goals


Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Primera Division:

Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου
Μπαρτσελόνα – Εσπανιόλ 1-0
(67’ Αλέξις Σάντσες)

Σάββατο, 02 Νοεμβρίου
Σοσιεδάδ – Οσασούνα 5-0
(34’ Ανσοτέγκι, 47’ Μαρτίνεθ, 55’ Γκριζμάν, 81’ Κάστρο, 88’ Σεφέροβιτς)

Αλμερία – Βαγιαδολίδ 1-0
(38’ Πόντρι)

Ράγιο Βαγιεκάνο – Ρεάλ Μαδρίτης 2-3
(53’ πεν., 55’ πεν. Βιέρα – 3’, 48’ Ρονάλντο, 31’ Μπενζεμά)

Σεβίλλη – Θέλτα 0-1
(47' Λόπεθ)

Κυριακή, 03 Νοεμβρίου

Χετάφε – Βαλένθια 0-1
(41’ Παμπόν)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-0
(33' Βίγια, 41' Ντιέγκο Κόστα)

Λεβάντε – Γρανάδα 0-1
(90' Πίτι)

Μάλαγα – Μπέτις 3-2
(13’ Σάντα Κρουζ, 61’ Ελισέου, 90+4 Σαμού – 33’ Βερδού, 63’ Φιγκέρας)

Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου
Έλτσε – Βιγιαρεάλ (23:00)


Η επόμενη αγωνιστική (13η):
Οσασούνα – Αλμερία
Γρανάδα – Μάλαγα
Ρεάλ Μαδρίτης – Σοσιεδάδ
Χετάφε – Έλτσε
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Λεβάντε
Θέλτα – Ράγιο Βαγιεκάνο
Εσπανιόλ – Σεβίλλη
Βαλένθια – Βαγιαδολίδ
Βιγιαρεάλ – Ατλέτικο Μαδρίτης
Μπέτις – Μπαρτσελόνα Πηγή: sport-fm.gr

Νέα ήττα της Μπράγκα, παίρνει… πόδι ο Φερέιρα!!

Νέα ήττα της Μπράγκα, παίρνει… πόδι ο Φερέιρα!Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η Μπράγκα! Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της Κυριακής γνώρισε την ήττα 1-0 από την Ρίο Άβε ένα αποτέλεσμα που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στον Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Πρόκειται για την τέταρτη ήττα της στη σειρά με αποτέλεσμα να έχει απομακρυνθεί αρκετά από τις πρώτες θέσεις που φιγούραρε.

Το μοναδικό τέρμα της ημέρας το πέτυχε ο Ταραντίνι στο 59ο λεπτό με την Μπράγκα να μην μπορεί να αντιδράσει.

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής:

Παρασκευή, 1/11

Ακαντέμικα-Μπενφίκα 0-3
(34’ Καρντόζο, 37’ Γκοιάνο (αυτ.), 86’ Μάρκοβιτς

Σάββατο, 2/11

Μπελενένσες-Πόρτο 1-1
(33’ Ζοάο Πέδρο – 30’ Μανγκαλά)

Σπόρτινγκ Λισ.-Μαρίτιμο 3-2
(28’ Ζοάο Καπελ, 67’ Σλιμανι, 76’ πεν. Αντριέν Σίλβα – 34’ Ρούμπεν Φερέιρα, 45’πεν. Έλντον)

Κυριακή, 3/11

Αρούκα-Πάσος Φερέιρα 0-0

Νασιονάλ-Ολιανένσε 0-0

Εστορίλ-Σετούμπαλ 0-2
(59’πεν. Ταβάρες, 90’ Τερόσο)

Ζιλ Βιθέντε-Γκιμαράες 1-0
(31’ Πεϊσότο)

Μπράγκα-Ρίο Άβε 0-1
(59’ Ταραντίνι)

Επόμενη αγωνιστική (10η):

Κυριακή, 24/11

Πάσος Φερέιρα- Μπελενένσες
Γκιμαράες- Σπόρτινγκ Λισ.
Μπενφίκα-Μπράγκα
Σετουμπάλ-Αρούκα
Ολιανένσε-Ακαντέμικα
Ρίο Άβε-Εστορίλ
Πόρτο-Νασιονάλ
Μαρίτιμο-Ζιλ ΒιθέντεΠηγή: sport-fm.gr

Ρου-ά ματ σε Μονακό!! (video)

Με τον Ρου να σκοράρει δις, η Λιλ πήρε μεγάλη νίκη επί της Μονακό (2-0) και την προσπέρασε στη βαθμολογία, ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση!

Ρου-ά ματ σε Μονακό! (video)
Η φετινή Λιλ δεν αστειεύεται! Και το απέδειξε ξανά στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής που με το υπέρ της 2-0 υποχρεώσε την Μονακό στη δεύτερη σερί ήττα της, μετά από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο.

Και μερίδιο ευθύνης για αυτή την επιτυχία των «λιλουά» έχουν δύο άτομα. Αρχικά, ο Ρου που «πυροβόλυσε» δις και στη συνέχεια ο γκολκίπερ τους, Ενιγιάμα που κατέβασε ρολά όταν χρειάστηκε.

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός βρήκε δίχτυα στο 27’ και ο χρόνος κυλούσε υπέρ των γηπεδούχων, αφού οι Μονεγάσκοι για ακόμα ένα φετινό εκτός έδρας ματς δεν ήταν πολύ καλοί. Στο δεύτερο μέρος όμως πίεσαν την Λιλ. Κι αφού ο Νιγηριανός τερματοφύλακας έσωσε δύο φορές την εστία του σε προσπάθειες των Ριβιέρ και Φαλκάο, στη συνέχεια ήρθε η «τιμωρία», με τον Ρου στην κόντρα να κάνει δύο τα δικά του τέρματα και να «σφραγίζει» τη νίκη.

Έτσι, οι θριαμβευτές πέρασαν πλέον στη δεύτερη θέση, στο -2 από την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ από την άλλη η ομάδα του Ρανιέρι βρίσκεται πλέον τρίτη.



Lle vs Monaco 2:0 GOALS HIGHLIGHTS από footballdaily2

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 1/11

Παρί Σεν Ζερμέν-Λοριάν 4-0
(3’ Μόουρα, 39’ Μενέζ, 43’, 81’ Καβάνι)

Σάββατο, 2/11(21:00)

Ρεν-Μαρσέιγ 1-1
(9' Oλιβέιρα - 16' Αγιού)

Αζαξιό-Βαλενσιέν 1-2
(32' Ματέ αυτ. - 26', 90+2' Πουγιόλ, 67' Ντοσεβί)

Εβιάν-Τουλούζ 2-1
(61' Βας, 90+2' Μονγκοκού πεν. - 52' Αουριέ)

Λιόν-Γκινγκάμπ 2-0
(12' Λακαζέτ, 13' Γκομίς)

Ρεμς-Μπαστιά 4-2
(24' Ντε Πριβίλ, 44' Κρισχόβιακ πεν., 50' Ονιάνγκε, 81' Ατάρ - 47΄ Ρόμαρικ, 90+2' Κζαχρί)

Σοσό-Σεντ Ετιέν 0-0

Κυριακή, 3/11

Νις-Μπορντό 1-2
(59’ Ομπρανιάκ – 31’ Σέρτιτς, 77’ πεν. Σβίτανιτς)

Μονπελιέ-Ναντ 1-1
(90’ Μπακάρ – 22’ Τζόρτζεβιτς)

Λιλ-Μονακό 2-0
(27', 71' Ρου)

Η επόμενη αγωνιστική (13η)

Παρασκευή, 8/11

Μονακό-Εβιάν (21:30)

Σάββατο, 9/11 (21:00)

Παρί Σεν Ζερμέν-Νις (18:00)
Μπαστιά-Ρεν
Γκινγκάμπ-Λιλ
Λοριάν-Ρεμς
Τουλούζ-Αζαξιό
Βαλενσιέν-Μονπελιέ

Κυριακή, 10/11

Μπορντό-Ναντ (15:00)
Μαρσέιγ-Σοσό (18:00)
Σεντ Ετιέν-Λιόν (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Την σταμάτησε ο Τσέρτσι!!

Μόνος ένας άνθρωπος που θα γνώριζε καλά τη Ρόμα θα της έφραζε το δρόμο προς το 11x11. Αυτός ήταν ο πρώην δικός της, Αλέσιο Τσέρτσι ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο εκτός έδρας ματς με την Τορίνο!

Την σταμάτησε ο Τσέρτσι! (video)
Στο Τορίνο απέναντι στην ομώνυμη ομάδα σταμάτησε το νικηφόρο σερί της Ρόμα! Δεν γνώρισε την ήττα αλλά έμεινε στο 1-1 με τον Τσέρτσι, που την γνωρίζει καλά από τη θητεία του σε αυτή, να ισοφαρίζει και να της φράζει τον δρόμο προς το 11x11!

Οι ρωμαίοι μπήκαν αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο. Προσέχοντας αρκετά στην άμυνα, ανέβαζαν σταδιακά την απόδοσή τους στην επίθεση για να φτάσουν στο 28ο λεπτό όταν και άνοιξαν το σκορ.

Το τέρμα ήταν αποτέλεσμα ενός πολύ όμορφου συνδυασμού των παικτών της Ρόμα με τον Στρούτμαν να είναι αυτός που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων.

Η Τορίνο ανέβασε την απόδοσή της. Ειδικά από το πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους. Πίεσαν αρκετά τη Ρόμα, έχασαν μια εκπληκτική ευκαιρία, και τελικά το κατάφεραν στο 63ο λεπτό!

Ο Τσέρτσι ήταν ο αποδέκτης μιας σέντρας στην μικρή περιοχή της Ρόμα και ανάμεσα από δύο παίκτες και τον τερματοφύλακα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντε Σάνκτις.

Η Ρόμα προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν μπόρεσε με αποτέλεσμα να μείνει 1-1 και να γνωρίσει την πρώτη της φετινή βαθμολογική απώλεια στο πρωτάθλημα.



Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος

Σάββατο, 01 Νοεμβρίου
Πάρμα – Γιουβέντους 0-1
(77’ Πογκμπά)

Μίλαν – Φιορεντίνα 0-2
(27’ Βάργκας, 73’ Βαλέρο)

Νάπολι – Κατάνια 2-1
(15’ Καγιεχόν, 20’ Χάμσικ - 25’ Κάστρο)

Κυριακή, 02 Νοεμβρίου

Λιβόρνο – Αταλάντα 1-0
(11’ Παουλίνιο)

Βερόνα – Κάλιαρι 2-1
(8' Τόνι, 57' Γιάνκοβιτς - 90' Κόντι)

Λάτσιο – Τζένοα 0-2
(60' Κούτσκα, 72' Τζιλαρντίνο πεν.)

Σαμπντόρια – Σασουόλο 3-4
(19' Πότζι, 65' Έντερ, 81' Σιλβέστρι - 49', 52', 89' Μπερνάρντι, 63' Φλόρο Φλόρες)

Ουντινέζε – Ίντερ 0-3
(25' Παλάσιο, 29' Ρανόκια, 90+2' Αλβάρεζ)

Τορίνο – Ρόμα 1-1
(63’ Τσέρτσι – 28’ Στρούτμαν)

Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου
Μπολόνια – Κιέβο (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική
Κατάνια – Ουντινέζε
Ίντερ – Λιβόρνο
Τζένοα – Βερόνα
Αταλάντα – Μπολόνια
Κάλιαρι – Τορίνο
Κιέβο – Μίλαν
Πάρμα – Λάτσιο
Ρόμα – Σασουόλο
Φιορεντίνα – Σαμπντόρια
Γιουβέντους – Νάπολι Πηγή: sport-fm.gr